Дневникът на Десо - вече истинско нацепване с тежки двусети!

Прескочи до:

За днес:

A: Muscle Ups на халки - 5х1
Б1: Пуш-Преса - 70кг - 5х5
Б2: Набирания подхват - +30х3, +30х3, +25х3, +25х3, +25х3
В1: Кофи на халки - 4х8
В2: Набирания на халки - 8,8,6,8

Коремът ми беше ужасно уморен... все още. Затова на набиранията малко се измъчих. За сметка на това, пуш-пресите летяха само нагоре.

За днес:

А: Изхвърляне от блокчета (лоста беше малко в горната част на коляното) - 50х3, 60х3, 50х3, 50х3, 50х3
Б: Мъртва тяга - 160кг - 4х6
В: Преден клек - 90 кг - 5х3

Впечатления: Сначовете от блокчета ме затрудниха. Все пак няма нищо общо с тези от земя, трябваше да залагам на гръб повече. След това, направих и малко обръщания от блокове, като лоста тръгваше от бедрото. Тежеста беше 50кг и искам, не искам, трябваше да дърпам само с гръб. Получи се много добре, тежеста ми беше лека. На мъртвата тяга ударих едни шестици на 160кг, което ме изненада, досега не бях правил такъв голям обем с тази тежест. Предния клек беше също изненадващо лек, впредвид тягата преди това. Почивката между тройките бе едва 2 минути. Утре горна част.

За днес:

А: Обръщане от блокчета (лоста беше по-средата на бедрата) - 70х3, 80х3, 75х3, 70х3, 70х3
Б1: Гребане с лост - 100х5, 110х5, 110х5
Б2: Пуш-Преса - 70кг - 3х5
В1: Набирания - 4х10
В2: Полулег с лост - 60х10, 70х3х8

Обръщанията бяха тегави. При това ниво е малко трудно да обръщаш на ръце, за сметка на това трапеца яко се напомпи :D . След това започнах да правя равен лег и при загрявката до 90кг нямах проблеми, но като сложих 100кг на първата работна серия и рамото ме заболя. Затова правих пуш-преси, които бяха ужасно леки. 5-ците гребане на 110кг ме изненадаха. И накрая малко обем с набиранията и полулега, като ми направи впечатление, че на полулега нямах никаква болка. За известен период ще заменя тежкия равен лег с тежък полулег.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 23.10.11 16:42.

25.10.11
18:44

Десо, този много прилича на теб, сериозно:

Мнението беше редактирано от maria на 25.10.11 18:45.

SP

25.10.11
19:40

Поне по снимките, които гледам в профила му - никаква прилика няма.

25.10.11
22:43

Здрасти,сега каква програма спазаш,нещо не мога да се ориентирам
Пише stronglifts в заглавието,ама и conditioning,и не знам кое какво правиш в момента :Д

Как ще прилича на мен, тоя е много по-грозен :D

Написал съм стронглифтс заради силовото трениране, но няма нищо общо с програмата 5x5 stronglifts. По принцип ги комбинирам, но със сигурност наблягам повече на силовото трениране.

Два дена почивах, най-вероятно ще почивам и следващите два, затова натиснах на тренировката.

А: Мъртва тяга - 170кг - 5х5
Б1: Полулег с лост - 90кг - 5х5 в суперсерии с:
Б2: Набирания - 12,10,10,10,10
В: Изхвърляне с дъмбел с една ръка - 25кг - 3х10 на ръка
Г: Американски суинг с 16кг пудовка (нямах по-голяма) - 3х20 - с 30 сек почивка между сериите.

Ще се опитам петък сутрин да направя една лека тренировка, най-вероятно сначове с лоста и работа с халките и 16-ката пудовка. В момента не мога да правя никаква бегова работа, защото имам странна и много ужасна болка в петата като стъпвам. Нито имам подуване, нито някаква рана или друг белег.

казано от Десо на 27.10.11, 00:10:

В момента не мога да правя никаква бегова работа, защото имам странна и много ужасна болка в петата като стъпвам. Нито имам подуване, нито някаква рана или друг белег.

Отзад на петата и леко преминаваща към ахилеса ли е тази болка? Ако е така - мачкай ходилото(особено по свода) с тенис топка и прасеца с фоум ролър. Поне при мен помага(ако говорим за същата болка)

А като те знам какъв си дървар - най-вероятно мобилността на глезена ти е такава като на винкел. :*

Не преминава към ахилеса, както и няма нищо общо с глезена. От малък още стъпвам криво, някак си кракът ми отива на вътре, но не е предизвикано и от това. Някаква странна болка на възглавничката от вътрешната страна на стъпалото. Появява се само като стъпвам и все едно ми забиват пирон.

27.10.11
16:41

Може да е от обувките, ако седиш повечко прав.

Не седя прав, но подозирам обувките. Сега като се замисля, колкото повече си нося новите “цървули”, толкова повече ме боли :D

27.10.11
21:05

Последните 2 чифта, които купих за по 1 месец се “издънват” и после ми се набиват краката... та ходи бос и тва е :D

За днес:

Тяга - 180х4х3, 150х2х3
Военна преса - 50х8, 60х5х5
Набирания - 5х10

Кратка тренировка, едва втора за седмицата, но сега така се получи и нямах възможност да тренирам повече. За първи път от 6 месеца военна преса. Абсолютно чисто изпълнение, без изкривяване, лактите заключени, лоста удря горната част на гърдите. Надявам се скоро да върна работните си серии от 5-ци на 75 кг.

30.10.11
00:35

Умната, пичко!

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 30.10.11 00:36.

За днес:

А: Power Snatch - 1-ци на 60,60,60,70,70,65,65,65,65,65
Б1: Полулег с лост - 1х100, 3х5х90кг
Б2: Набирания - 4х10
В: Преден клек - 100х3, 110х2, 100х3, 100х3, 100х3

Впечатления: храната днес не беше много добре, за сметка на това се чувствах много жизнен. Изхвърлянията на 60 и 65 кг бяха сравнително добре. На 70 кг обаче, втория опит беше ужасен и го изкарах на рамо. Засега работните ми серии ще се въртят точно около 60-65кг. Подобрявам хай пула с лакти нагоре и се усети коренна разлика, когато започнах да правя нещата по-правилно. Остава само да подобря експлозивността и изтласкването с таза. Пробвах макс на полулега, със сигурност не ми е реалният, мисля че се върти около 105кг. Пак правих набирания 10-ки, от много време не съм правил такива с тежест, но рамото ме наболява в момента и не го изсилвам. Денят не беше за преден клек на 110кг, затова тройки на 100кг с по-кратка почивка.

Скъпа, ти пробвал ли си Бетаин ХКЛ? Или Месо и Ядки закуската?

За днес:

А: Тяга - единици до 180кг, след което 5х5 на 130кг
Б: Военна преса - 65кг - 5х5
В1: Hang Snatch - 40kg - 4x8
В2: Гребане на горен скрипец - 70кг - 4х10
В3: Toes to bar - 4x10

За днес:

А: Силово изхвърляне - 65кг - 7х1
Б1: Преден клек - 100кг - 5х3
Б2: Пуш Преса - 80кг - 5х3
В: Гребане с лост надхват - 80кг - 4х10

Имах сила, но нямах енергия. Много бързо се уморих и ми се доспа. Хареса ми силовото изхвърляне. И на пуш пресите имах експлозивност. Само на първата серия, първото повторение, не бях съсредоточен и загубих стабилност, от което последва и извиване назад. Сега малко ме наболява кръста, седин един такъв стегнат, надявам се да няма проблеми.

Днешната тренировка:

А: Мъртва тяга - 150 кг - 5х5
Б1: Военна преса - 65х5, 65х5, 67.5х5, 70х5, 65х5
Б2: Набирания с тежест - +20кг - 5х5
В1: Скотово сгъване - 40х8, 35х8, 35х8
В2: Разгъване за трицепс с дъмбел над глава - 12.5кг - 3х8

Днес бях сравнително уморен. Впоследвствие влязох в ритъм. Върнах килата на тягата, за да оправя всякакви грешки в техниката. Беше добре, сега основния проблем е, че нямам достатъчно разтегливост в задника. За сметка на това увеличих стречинга и активациите. Вече си оформих тренировъчната програма. Ще се придържам към 5х5 и ще имам два типа тренировки.

Ден 1
Тяга 5х5
Военна преса 5х5
Набирания с тежест 5х5

Ден 2
Изхвърляния 5х3/7х1
Преден клек 5х5
Полулег/Лег с лост 5х5

Първите три упражнения са приоритет, след тях всичко останало е изборно. Мога да правя базови с повече обем за маса, ръце, гимнастически, кратки комплекси, пудовки, корективна работа и т.н. Също така на всеки три-четири седмици ще правя и нещо като делоуд, но вместо да свалям килата, ще правя експлозивни движения - пуш-преса, clean/snatch pull, обръщане с клек и т.н.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 06.11.11 22:52.

06.11.11
23:34

На военната преса изненадваш много приятно!

Да Любо, върви и то много добре. Очаквам скоро да си върна старите постижения.

Днес:

A: Hang Snatch - 50kg - 5x3
Б1: Набирания - 2х10
Б2: HSPU - 1x12

И това е... прекратих тренировката по средата. Имах сила, но бях много уморен и желанието беше на нула. Издръжливостта куцаше и мускулите ми пареха здраво. Не видях смисъл да продължавам след като просто не се получаваше. Утре ще тренирам отново и ще компенсирам.

И понеже скоро ще започваме логовете, ще трябва да описвам подробно и храната. Та за днес тя беше:

8:30 - шепа бадеми, 1 банан, 300 грама свинско с масло
13:30 - 2 протеинови бара
17:00 - 20 грама аминокиселини
19:30 - голяма шепа бадеми с 4 цели яйца
22:30 - 1 сникерс + 20 грама аминокиселини
23:30 - 100 грама сирене + 4 цели яйца

09.11.11
00:03

Ядеш като женичка :D

Ти явно много искаш да ме вземеш за жена.... първо съм втората жена, която прави стриктни лицеви, сега ям като женичка.... :D :D :D Кажи си го веднъж и направи публично предложение :D

09.11.11
13:26

Да ти предложа, да ми станеш женичка ли ? мухахахах :D

Сряда като среден пръст :D

между 9:00 и 9:30 - 3 цели яйца, 100 грама сирене, 10 грама аминокиселини (2 дражета ADAM, 2 дражета NOW Omega-3, 750 mg Horny Goat Weed Extract)
13:30 - 200 грама телешко с ориз, гъби и моркови
17:00 - 1 протеинов бар
19:30 - 200 грама телешко с ориз, гъби и моркови

21:45 - 23:10 - Тренировка

А: Мъртва тяга - 160х5, 160х5, 155х5, 155х5, 155х5
Б1: Военна преса - 70кг - 5х5
Б2: Набирания подхват - +25кг - 5х5
В1: Обръщане от рак стойка - 60кг - 3х8
В2: Лицеви опори - 3х20

23:15 - малко кока-кола :D и 20 грама аминокиселини
00:00 или малко по-късно - 6 цели яйца (3 дражета NOW Omega-3, 50 мг цинк пиколинат, 400 мг магнезиев цитрат)

Тягата беше много добре. На 2-ра и 5-та серия, последните повторения бяха с леко извиване на гърба, но като цяло тягата беше с много добра техника. Военната преса летеше право нагоре, а набиранията бяха chest to bar. След това малко лигавене. Макар и уморен, тази тренировка се получи добре.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 09.11.11 23:54.

10.11.11
10:17

Браво за пресата!!!
Снимай обръщането от рак, да видим как са нещата.

Вчера обръщанията бяха борчески :D Така или иначе изхвърлянето го махам от програмата, понеже ми правят забележки като хвърлям щангата. И ще наблягам пак на обръщанията. Ще снимам такова от рак стойка и обръщане с клек. Забраниха ми изхвърляния, забраниха ми магнезий... тези хора са решили да ме довършат :D

Трудно ми е след тежка тяга да правя обръщания. Трапеца ми се вдървява, както и хватът, и се получава едно голямо нищо.

Военната преса тръгна. Ще съм доволен, когато направя единица на 100кг :D . Напоследък наблягам главно на бутанията над глава и раменете са ми много добре. Няма го вдървяването, което причиняваше лежанката... Едната травма на лявото рамо се оправи, сега чакам и другата, за да захващам и лежанката.

10.11.11
11:46

казано от Десо на 10.11.11, 11:39:

Вчера обръщанията бяха борчески :D ...

Има ли въобще такова понятие или просто така означавате по-лошата техника, в смисъл по-приличащо на сгъване за бицепс с надхват обръщане?

Забраниха ми изхвърляния, забраниха ми магнезий... тези хора са решили да ме довършат :D

В подобни случаи, Ритптоу съветва да се смени залата ;)

Трудно ми е след тежка тяга да правя обръщания. Трапеца ми се вдървява, както и хватът, и се получава едно голямо нищо.

Размени ги. От обръщанията задната верига загрява чудесно и тягата направо лети след това.

10.11.11
12:16

казано от Vic на 10.11.11, 11:46:

Вчера обръщанията бяха борчески :D ...

Има ли въобще такова понятие или просто така означавате по-лошата техника, в смисъл по-приличащо на сгъване за бицепс с надхват обръщане?

Има ;)
Малко му е по-странна механиката на изпълнение за несвикнал човек, обаче въобще не е сгъване с надхват :)

Не съм описвал последните четири дни, но общо взето се отдадох на работа и приятни изживявания. Успях да тренирам в събота, като тренировката беше с лек делоад за коригиране на техниката.

А: Обръщане от рак стойка - 70кг - 5х5
Б: Преден клек - 100кг - 5х3
В1: Полулег с лост - 80кг - 5х5
В2: Набирания подхват - 5х10

Обръщанията се опитвах да ги изкарам на трапец. Мисля, че се получи, скоро трябва да се заснеме. На предния клек ме предаде корема, това е едно от упражненията, на които ми е паднала силата. Малко се мъча на него напоследък. Полулегът беше много контролиран, събрания плешки, изцяло на гърди, минимално напрягане на рамото. Получи се добре със суперсериите с набирания. Набиранията бяха подхват, като също ги правих контролирано и с гърди до лоста. Перките се пръснаха. Кратка тренировка, но я чувствах пълноценно. Трябва да си оправя клека сериозно, отстъпил е като сила и техника.

Храната беше ту хубава, ту лоша. Имах по две-три сериозни и пълноценни хранения и някое друго джънк хранене. Общо взето много пица, кроасани и сладолед :D Но сега се започвам сериозно.

Обръщанията от рак стойка много сила ми дадоха на паур клийн-а като цяло. Просто споделям. От доста време не съм писал във форума, но Десо, много си напреднал!!!

казано от Владимир92 на 14.11.11, 22:13:

Обръщанията от рак стойка много сила ми дадоха на паур клийн-а като цяло. Просто споделям. От доста време не съм писал във форума, но Десо, много си напреднал!!!

Малко е трудно при рак стойката да изкараш обръщането изцяло на ръце. За момента това е идеалния вариант да си активирам повече гърба и трапеца. За напредъка, има го... но може и още :)

Обръщане от стойка 3х80кг

Обръщане от стойка 3х75кг

Клек 140кг

Клек 150кг

Клекът на 150кг няма да го коментирам, отчайваща техника :D По принцип не съм клякаща персона и в това отношение, трябва да работя много.

17.11.11
12:58

На мен ли така ми се струва или клекът на 150 не е достатъчно дълбок?

Сравнително дълбок беше... е... не най-дълбокия възможен. Но по принцип се опитвам да разтварям краката и отиват навън и се създава илюзия , че не е дълбок. Разбира се, не е дълбок като при 140 кг, но не е и полуклек.

19.11.11
23:44

Edit: Хах, тука как обирам позитивните точки от потребителите :D
Десо харесай го, че няма как аз теб :D

Мнението беше редактирано от Витан на 19.11.11 23:51.

20.11.11
00:06

Ако оправиш малко техниката, още сега буташ 100 кг :D
Извий гърба леко назад, изпъчи гърдите. Ти това го правиш едва по средата на движението.
Лоста да лежи върху горната им част, а не да го държиш на ръце. Бутай директно нагоре, по права линия вертикално. Погледа също нагоре, така че брадата ти да не пречи. И коленете не ги свивай, закотви се здраво за пода и разшири малко разкрача, за да имаш стабилна опора.

Мнението беше редактирано от Петко К на 20.11.11 00:46.

20.11.11
10:12

Гледам ,че пресата я правиш с олимпийския лост- къде го хващаш? Там където има 2 ленти или по-тясно? :)

20.11.11
15:38

За пуловете: като я изтеглиш горе, малко по-бързо връщай таза в положение за recieve, сякаш ще тръгнеш надолу за клек. Така ще абсорбираш и удара върху раменете и врата.
Раменната преса е супер....личи че корема е стегнат, кръста не е в хиперекстензия или както казват в Мобилити УОД - “broken stripper” позата....много добре! Може би има леки забележки за треакторията нагоре, но на тия кила е допустимо. Нещо друго, много добре със врата и главата...няма чупене напред-назад, не помръдва...което е много важно и за генерирането на сила и в дългосрочен план за да се избегнат болки/контузии в врата. Петко казва да се килне главата назад, но по-добрия вариант е да се дръпне брадичката назад.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1