Тия неща ми звучат познато. Преди ги чувах за един друг вид хранене, което един друг човек пак така фанатично проповядваше ;)
Здравей, Хриси, ето някои от нещата, които пия в началото на есенно-зимния сезон с цел укрепване на имунната система. Пият се поне 2 или 3 от изброените в продължение на 2-3 месеца:
- Респивакс, саменто, алое, цитросепт – пият се профилактично за укрепване на имунната система.
- Отделно си купуваш пчелен клей и 2-3 пъти на ден си хапваш по едно грахово зърно по-време на ядене.
- Ето още нещо: 50 гр. пчелен прашец; 200 гр. орехови ядки, 100 гр. бадеми, 100 гр. тахан и 1 кг. мед. Орехите и бадемите се смилат. Приема се 3 пъти на ден преди ядене по 1 с.л.
- Други неща които може да правиш – смес сок от червено цвекло и моркови.
18.11.11
8:00 3 филийки с луканка и кашкавал, кафе + стевия, кафе + захар
- 2 ябълки, грозде
13:00 пиле с ориз, 1 филийка хляб, 100гр кисело мляко
- кафе, чай с мед, 1/2 мляко с мед, чай с мед
20:30 2 кюфтета на скара, домати, 3 меденки
Химия:
Антибиотик, сироп за кашлица, прополис
Силата определено беше с мене днес. Изпита мина...как се казваше? Сплесках ги!!! :D (party) (party)(party)
Див късмет мен ако питате, но понякога това е всичко, което ти е нужно.
Ама как сте се разспамили ((: Нищо, действайте, днес съм благоразположена!
А как не се сетих, че се разболявам щот спрях цикличното :)) То лекува и косопад също така. И разбити сърца!
Бтв аз не съм от тия дето им намалява апетита като се разболеят - тва да не ми се яде трябва да съм пред умирачка...Днес беше голям глад следобед ама храната за душата беше с предимство над храната за тялото - видях се с разни хубави хора. Настудувах се едно стабилно, дано няма последствия.
Наде! Мерси за включването по въпроса :) Третото звучи особено добре, особено както го прочетох първия път - кило тахан, сто грама мед...
19.11.11
9:00 макарони със сирене, с.л. зехтин, мляко с нескафе и мед
11:00 100гр бисквити с фибри (400ккал)
14:30 панирано дробче, 3-4 меденки, 250гр кисело мляко
21:00 пълнозърнести спагети с доматен сос, босилек и суджук, шейк извара, кисело мляко и с.л. мед
Тренировка - няма
Химия: антибиотик, сироп за кашлица, прополис, витамини
20.11.11
11:30 2 парчета домашна баница, 200гр кисело мляко, кафе с мед
- грозде
Коментари:
По-добре съм, днес даже имам доброто желание да потренирам. Вдигнах температурата до 35.7 - 36, кашлицата намалява но пак се събуждах няколко пъти през нощта.
Не смея да излизам много-много, че да не заразя някой..а вчера много ми се излизаше :( Дано Марина да се оправи, че я мисля и ми тежи на съвестта.
Вчера много въглехидрати, много нещо..Днес се мерих (пътьом да вметна), всички мерки са стабилни, леко на трицепса е надолу. Толкоз, с това рандъм ядене и никакво трениране даже е много добре.
Машинка си ти :))
Дописвам за днес:
16:00 1 панирано дробче, 1 кюфте на скара, малко спагети, 2 с.л. тахан с мед
Тренировка
18:00 шейк малини (от компот) и кисело мляко
20:00 символично количество пълнозърнести спагети (много малко апетит)
Тренировка
1. Загрявка - подскоци, ротации
Long Cycle Burpees
50 rounds of:
1 squat
1 pushup
1 situp
1 superman
1 tuck jump
(Source: Crossfit Alpha) Време 15:21
3. Разтяжки
Химия:
антибиотик, сироп за кашлица, прополис, витамини
Нещо на мазохизъм ме избива. Исках нещо късо и зло и си го намерих. Не можах да го направя на един път -
27 кръга за 6:40 главата ме болеше, разкашлях се зверски и имах чувството че ще припадна и ще се издрайфам едновременно..
Почивка - 2:30 сек по гръб на пода гледах звездички и лилави петна и после пак.
23 кръга за 6:11
Таа...общо време 15: 21 сек
Силно го препоръчвам този комплекс. Голямо мятане по пода беше, посдкоци, псувни и после пак. Толкова мръсни думички през живота си не бях казвала сигурно сумарно. :D Ако си бях спестила дъха вместо да приказвам сигурно можех и по-добре да се справя. Сега коленете ми са яко лилави, но се чувствам доста добре. Само кашлицата дето се активизира.
Доволна съм, добре се изморих. Можеше още нещо да направя преди това ама не можах да го измисля какво да е. Другия път на веднъж.
Утре пак съм на изпит..
едит: Добавям малко храна. А какви синини имам на коленцата...цяла история може да се съчини по тях. :D
Мнението беше редактирано от Moonray на 20.11.11 21:05.
21.11.11
7:00 2 филийки с тахан и мед, кафе с мед
12:30 мусака, 1 филия бял хляб, кафе + кафява захар
17:00 протеинов бар,2 с.л. тахан с мед
20:00 свински котлет на фурна, домати
Химия:
антибиотик, сироп за кашлица, прополис
Размисли:
Сега ще реанимирам и сигурно ще спя 20 часа. Няма да тренирам тая вечер.Имам мускулна треска на косите коремни и на кръста от вчера.
Вируса почти ме пуска вече, много по-малко се събуждах от кашлица нощес. Температурата май също се нормализира.
Настроението поне е добро, чакам още ден два да спра антибиотика че да се натанцувам като хората и да полея поне първия изпит. :)
Мнението беше редактирано от Moonray на 21.11.11 22:33.
22.11.11
7:00 100 гр бананова каша
- 2 чисти кафета
10:30 1 ябълка, 2 панирани дробчета, 3 меденки
- Тренировка 1 – плуване двайсетина дължини
Протеинов бар след тренировката
16:00 пиле с ориз
- Тренировка 2 – йога с майстер Илиян в Младост
После вероятно извара с кисело мляко и мед.
Moon, много ми допада Long Cycle Burpees - тренировката, крада!
Доволна ли си от йогата? Никога не съм ходила някъде, където има “мастери” :)
казано от Moonray на 20.11.11, 18:56:
А какви синини имам на коленцата...цяла история може да се съчини по тях. :D
:D (giggle)
Оо кради, кради. Аз също ще го направя пак скоро - дойде ми малко нанагорно след една седмица лежане и отпадналост, та не мисля, че ми е реален резултата с тая почивка по средата. Самите упражнения нищо не са, проблема е в бързото минаване едно към друго. Само че ползвай наколенки! На мен двама ми се подхилваха вчера на басейна за лилавите колене (giggle)
А йогата с мастер е много по-пълноценна отколкото сам. :) И то не за друго ами те подсеща постоянно да насочваш мислите си върху усещанията на тялото ти. Доста се повишава осъзнатостта за сигналите.
А мастера беше много див екземпляр :)) Ходил човека в Индия из някакви ашрами и разправяше разни щури неща от рода, че зависело коя ноздра ти е по-запушена дали в момента работи мъжката или женската енергия. И съответния палец на крака трябва да ти е отгоре в една от позите там.. Луда работа :)))
Иначе асаните бяха доста по-лесни от тези, които правя вкъщи. Все пак според мен е силно препоръчително ако някой се захваща с йога, да има кой да го наблюдава и коригира, та да не се контузи.
Голям кеф ми е след вчерашния ден - няма мускулни трески, няма напрежение - направо съм като новородена (sun)
23.11.11
9:00 3 филийки с мед и масло, кафе с мед
11:00 ябълка
13:00 пълнозърнести био макарони с парче суджук и 1 с.л. зехтин
- Грозде
19:00 свинско с грах, парче домашна баница с ябълки
- Вино, суши, синьо сирене, суджук, торта...
Коментари:
Бях на парти с женската част на един пещерен клуб. Беше простооо.. :)) Ненормални жени! А с каква скорост ядат торта бедна ви е фантазията!
Попрекалих с виното и тая сутрин махмурлука продължи малко повече от обичайните 5 минути. Примерно към час, сега само ми е недоспало.
24.11.11
8:00 3 филийки с яйце, сирене и извара, кафе с мед
- Чисто кафе, грозде, малко грах с мръфка
И днес май няма да се тренира |-)
Намерих тия дни резултатите дето бях ходила да се меря на електронната везна.
За протокола калипера ме изкарва в момента 19’9 % мазнини, като почнах да се меря с него показваше 23-24 някъде.
Едит: Това дето не се вижда е възраст на метаболизма в години. Индекс на тялото 5 е “стандартен” по тяхната си скала там, не знам кво означава тва. Хидратация за жени пише, че нормата е между 52-57%. Мазнини в проценти са общите, не само по скелетните..
Мнението беше редактирано от Moonray на 25.11.11 14:42.
25.11.11
9:00 кафе с мед, 250гр кисело мляко + 3 с.л. овес
10:00 кисело мляко + 2 меденки, кафе с мед
- Грозде..няколко пъти
Тренировка
17:00 шейк от извара, кисело мляко, мед и мнооого кокос
По-късно вероятно ще ям воденички с ориз или..ще дописвам. Май ще има и излизане, та + алкохол.
Тренировка
1.Загрявка – ротации, подскоци, 400 метра бягане назад, настрани, с високи колене и т.н.
2. 6 х 800 метра с по 1 минута почивка
3. Комплекс 3 кръга
- 10 knee rises
- 10 бърпита
-20 напада
3. Разтягане – малко, че взе да ми става яко студено
26.11.11
10:00 баница с боза, кафе с мед
- грозде
15:00 извара
19:00 ръжени спагети с доматен сос и суджук
Коментари:
Един два часа спане не ми се отразяват добре на концентрацията, цял ден съм извънредно руса (giggle). Нищо, ще има реванш.
Тренировка няма
edit: плюс тиква и грозде вечерта
Мнението беше редактирано от Moonray на 27.11.11 15:33.
28.11.11
10:00 1 филийка с пушен врат, кафе с мед х 2
13:00 воденички с праз и яйце
- чай с мед
19:00 пълнозърнести ръжени спагети с доматен сос и суджук
- грозде
Коментари:
Имам нужда някой да ме срита едно хубаво да почна да тренирам... Спах сигурно сумарно 26-7 часа последните две денонощия.
Мнението беше редактирано от Moonray на 28.11.11 20:02.
казано от Moonray на 28.11.11, 19:46:
Спах сигурно сумарно 26-7 часа последните две денонощия.
А за по-предните два имаш сигурно 2-3? Иначе няма как да ги докараш до толкова.
казано от Moonray на 28.11.11, 19:46:
Имам нужда някой да ме срита едно хубаво да почна да тренирам...
нямаш грижи!
5 рунда за време:
30сек изометричен клек
25 клека
20сек изометрична лицева опора
10 лицеви
Това е един от първите комплекси които правих при @Оranje. Действа добра... особено, ако не си тренирал от няколко дни.
Лицевите само не помня дали не бяха от колене за дамите, ама ти си “дживотно” така, че няма нужда.
Мнението беше редактирано от Fallen на 28.11.11 21:20.
29.11.11
7:30 2 филийки с мед, масло и сирене, кафе с мед
- Тренировка
- шейк извара, кисело мляко и мед
Тренировка
1.Загрявка
- jumping jacks, arm crossovers, wrist circles, butt kicks, carioca, chair pose, double crossover jumps, T-push-ups, modified burpees - всичко 1 х 30 с изключение на лицевите, които бяха 2х10
2. Силова част със собствено тегло
- напади със скок 2х30
- body-saw 3x10
- V-ups 3x10
- bodyweight jump squat 3x10
- pike press 3x15
- bodyweight goodmorning 2x30 - това пък мога да го правя цял ден, направо не му виждам смисъла
3.Комплекс за време
5 рунда
30 сек изометричен клек
25 клека
20 планк
10 лицеви опори
за 7:25 мин.
3. Разтяжки и изометрии
- extended high lunge, doorframe stretch^^, Hurdler’s stretch (foot grab), Crossed Leg Hurdler’s stretch (foot grab), Lying hamstring, shoulder stretch
- стойка на глава, гарван, стойка на ръце - до отказ
Коментари:
Мерси gips (hug), другия път ми напиши едно двайсетина NO REP да си ги чета така от време на време като не пускам до долу лицевите :D
Тая тренировка я намерих в някакъв сайт за рандъм тренировки и уж направих настройките на висока интензивност, упражнения за мъже и пак ми се струва, че обичайните ми лигави тренировки са по-натоварващи от това.Правих ги без почивки, макар че в програмата пише по 100 секунди почивки, да бе да.
Комплексчето ми хареса :) нещо по едно време обърках май кое двайсе, кое трийсет секунди, кой рунд беше..та не съм много убедена във времето.Там е някъде.
Айде, back on track ;)
Мнението беше редактирано от Moonray на 29.11.11 10:39.
Дописвам храна:
- грозде
13:00 пълнозърнести био макарони с доматен сос и босилек + суджук
- грозде
19:30 боб яхния, филия хляб, 1/2 грейпфрут
10:20 извара
30.11.11
7:00 2 препечени филийки с масло си сирене, малко свински врат, кафе с мед
- кафе със захара
13:00 пиле с ориз
- Тренировка
19:00? боб яхния, свински врат, филийка типов хляб, грозде
2:00 извара...
Тренировка
1. загрявка
2. суинг с 4кг - 4х 50 (толкова имах под ръка, а и си припомнях какво ми обясняваше Юли за техниката)
странични коремни преси - лакът към срещуположно коляно 4х2х 15
лицеви опори 4х10
лицеви от мост 4х 10
изправяне до планк - не съм ги броила
3. изометрии - планк, стойки
4. разтягане
Коментари:
Бавна тренировка, гледах да обърна внимание на техниката. Изобщо не съм си давала зор, а и имах хубава мускулна треска от предния ден. Аз и сега имам де, почти навсякъде.
Снощи заспах доста рано, но през нощта се събудих и се мотах като таласъм. Ядох извара.
1.12.11
10:30 400гр кисело мляко 2% + 2 с.л. овес, кафе с мед
13:00 боб , филия хляб с мед
Тренировка
16:30 шейк извара, кисело мляко и мед
Тренировка
1. Загрявка
2.
3 кръга
Bulgarian Squat (right) x 20 reps
Bulgarian Squat (left) x 20 reps
Burpees x 1 min
3 кръга
Shoulder Elevated Single-Leg Hip Thrust (right) x 20 reps
Shoulder Elevated Single-Leg Hip Thrust (left) x 20 reps
Squat Jumps x 1 min
3 кръга
Dive Bombers x 12 reps
Diagonal Knee Tucks x 1 min
Lunge Jumps x 1 min
Между сериите подскачах, та пулса ми беше стабилен през цялото време. Остатъка от минутите също подскачах..
3. 70 мега криви бърпита за 6:31мин
4. Разтяжки
Коментари:
Мноого добре. Имам жестока нужда от масаж вече, направо не се търпи. Яка мускулна треска на краката и дупето.
Тая вечер съм на суши парти, та не знам какво още ще ям, но вероятно ще има суши и алкохол. (makeup)
Мнението беше редактирано от Moonray на 01.12.11 16:36.
Снощи беше опустошителна вечер - опитах страшно много видове домашно прясно суши - със сепия, змиорки, сурова риба, авокадо, хайвер..колко сурова риба изядох не е истина.. И това в компанията на три вида испанско 15 годишно вино, което е основния причинител за страданията ми днес. Не че съм препила, просто ги омешах - знаех, че днес ще ме боли главата, но не съжалявам. Виното беше божествено!
А за сушито нямам думи..професионален майстор го приготвя на масата пред теб, за теб, и ти го подава в ръка, и в това време ти разказва за японските традиции, пък в това време в индия едикаквоси...Абсолютно епикурейско разточителство!
Ама как ме щрака тиквата днес не е истина...имам ебаси ненормалните приятели, много си ги обичам (sun)
“Голям като живота, щастлив като глупак...” как ли беше по-натам, и от къде изобщо беше..?
Стягам се, че довечера партито ще е у нас. Искам публично да помоля девойките от форума, които ще идват да бъдат после пестеливи на компромати, че подозирам че ще бъде зрелищно :))
Да запиша все пак за днес нещо - няма да има тренировка, до тук съм на един фреш грейпфрут в 9 сутринта и половин кафе и сега отивам да ям. Ще преровя хладилника, не знам какво ще е. Довечера подозирам, че ще има много въглехидратки и малко алкохол..
А най-доброто предстои!..събота в Хепи Младост ;) :*
Като ти дойда на гости, да ме заведеш и мен на суши.
Обожавам, а в Плевен няма никъде, за жалост. :)
Весело изкарване довечера! ;)
Аз хич не го харесвах до вчера :) Разликата е като да ядеш китайски инстантни спагети спрямо Талиателе кон вонголе в центъра на Рим..
Благодаря, ще се постараем :) Разчитам другия път да си на линия ;)
04.12.11
14:08
Как мина?
Тишо, направо не знам от къде да почна.. Ако ме питаш за изпита - много добре мина (sun)
Ще почна от оня ден - дописвам адски много въглехидрати вечерта, мента, два вида ром, много танци и 5 часа сън.
Вчера - срещата на форума - Страхотни хора! Организацията беше супер, компанията беше перфектна и просто е задължително да се повтори! (party)
За мен обаче нощта подължи (след спагетите +вино) със среднощна тренировка- към 2-3 км тичане в 1 през нощта действа много освежаващо на синапсите. А погледа на полицаите като подтичваш бодро до патрулката е уникален! ((: Отново да кажа колко готини и ненормални приятели имам да ми се връзват на акъла да тичам посред нощ из Младост..! После имаше палачинки (специална рецепта с ракия и захар) и пълнеж от маслинова паста и лютеница. А също и едни ненормални домашни бонбони с гхи, стафиди напоени в метакса и много любов. Плюс вино...Ииии така и не спах.
Днес - един час сън в автобуса за Плевен. Изпита мина много добре за пореден път се убеждавам, че когато мозъка ми е на автопилот се справям добре с говоренето, чак 6 ми писаха (makeup)
Ииии така за сега. Ще гледам да понаваксам спането.
5.11.11
11:00 2 препечени филийки със сирене и кашкавал, кафе + захар
14:00 кюфтета по чирпански, 1 филийка, 200гр кисело мляко
- (beer)
19:00 пилешка пържола, част от свинска пържола, туршия, 1 филийка и чаша червено вино, която в момента довършвам
Тренировка - няма
Коментари:
Реанимирам, снощи 13 часа сън и днес май ще си легна отново по-рано. Още не знам кога ще пътувам обратно, но ми се ще да направим една тренировчица преди това.
Moon (nlove9) тежести!
6.12.11
9:30 2 препечени филийки с кашкавал, кафе +захар
Тренировка с Марина
14:30 3 кюфтета на скара с няколко печени картофчета, 1 препечена филийка
- 1/2 вафла
19:30 ядки
- по-късно риба
Коментари:
Днес тренировката беше много яка. Ама какво тяло е направило това малкото!Трябва да призная, че зяпах не по-малко от момченцата дето сгъваха за бицепс (blush)
Клек - припомнях си какво ми говореше Юли, а и Марина доста нови неща каза.
Тяга - абсолютно никакво удоволствие не ми носи това нещо, през цялото време си мисля за гърба и как ако не внимавам може да ме заболи. И въобще едно такова, не ме кефи.
Оправяхме техниката на лицевите - оказа се, че и аз като Карфичка преди, ги правя на рамене. С новата техника няма да мога десет в серия да направя..то аз се бях и поизморила леко де, ама все пак - доста по-трудно ми е, усещам ги в гърдите и между лопатките много по-сериозно.
Няколко асистирани набирания, които бяха тотал фейл :D
После пробвах пуш преса и обръщане и направо се влюбих!! Баси яките движения! Накефих се максимално и мисля, че почти фанах цаката на обръщането ((: От тези двете май правих най-много серийки. Усещането да си използваш цялото тяло и особено фазата с подскока адски радва.
И така. После малко разтяжки. Показа ми ренегатско...
Май нямаше друго. Специални благодарности на Марина, голям кеф е да се тренира с нея :*
едит: редактирам пуш пресата ;)
Мнението беше редактирано от Moonray на 06.12.11 21:14.
Благодаря, Хриси :)
Корекция - правеше пуш преси.
Военната е същата, само че без засилката, движението идва само от рамената.
Добавям за снощи малко алкохол и една фанта - наложи се спешно да полеем едни резултати (wasntme)
Иии се мерих във фитнеса 59.6 кила....много беее, бах мааму. Кат се замисля близо съм до абсолютния макс, който съм достигала някога. Кат не пазя режим, така е..
казано от Moonray на 06.12.11, 21:10:
Добавям за снощи малко алкохол и една фанта - наложи се спешно да полеем едни резултати (wasntme)
Иии се мерих във фитнеса 59.6 кила....много беее, бах мааму. Кат се замисля близо съм до абсолютния макс, който съм достигала някога. Кат не пазя режим, така е..
Обърках се и харесах поста без да искам. :)
Не се коси за килограми, много секси и женствено тяло имаш.
06.12.11
21:16
А ние можем ли да го видим? (blush)
06.12.11
21:37
Като го няма цикличното да минимизира ефекта ... :P ;)
казано от инж. Марин Маринов на 06.12.11, 21:37:
Като го няма цикличното да минимизира ефекта ... :P ;)
Не всеки се чувства щастлив с този режим, Марине.
Аз съм напълно убедена, че Марин се бъзика ;)
А Тедо, душа, ти до моя дневник ли стигна? :D
07.12.11
08:37
Отдавна съм си майстор в “Stalking” :D
Марина ти показа как да обръщаш ли...ех...радост:)
И трябва да знаеш, че аз съм много разсеян и пак не се обадих...що не звънна ти, да минем през залата на Марина.
Екстра се справи момичето, исках само да усетя упражнението :)
Не ти се обадих щото хвърча като финикиец и аз като тебе - трябваше спешно да пътувам обратно към София. Изстрелях Марина рано-рано, не беше пила кафе даже милата. След тренировката хванах направо автобуса към Мордор.
Мнението беше редактирано от Moonray на 07.12.11 10:28.
7.12.11
8:00 пълнозърнести макарони с масло, кафе с мед х 2
11:30 ядки
13:00 пълнени чушки, 1 филия хляб
- шоколад О.о
По-късно ще има може би малко риба и не знам какво още. Алкохол.
Тренировка няма
Коментари:
Нещо се замотах и не тренирах, иначе се чувствам добре. Лека мускулна треска по краката и горната част - трапец и ръце основно, също между лопатките, малко по дупето..
8.12.11
13:00 печена риба, пълнена чушка, филия пълнозърнест хляб с мед и масло, кафе с мед х2
15:00 ябълка
17:00 2 филии хляб, 200гр прясно мляко и лъжица мед
Тренировка
19:30 300гр кисело мляко с лъжица домашно сладко от ягоди
по-късно...ще видим, вероятно чушки или супа..
Тренировка
1.Загрявка - доста стабилна
2.Р90 - 12х25 за корем
3. Комплекс
10 rounds, 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1x
Burpees
Sit-ups
4.Разтягане
Коментари:
Не засичах време за комплекса - обръщах внимание на лицевите повече, че ме мъчат. С остатъците от мускулна треска точно в краката може би нападите не бяха най-добрия избор, но късно се сетих. Доволна съм.
Странен ден - с тоя първи сняг го усетих като пречистване. Окончателно реших да не влагам повече енергия в неща и хора, на които не им е нужна. Не е приятно, но е правилно. Инерцията още ме държи, но скоро предполагам и тя ще изчезне.
Ой, за малко да забравя! Честит 8ми декември на всички настоящи, бивши, бъдещи и вечни студенти! (party)