инж. Марин Маринов - В момента: бързи, минималистични тренировки

Прескочи до:

А защо да не е добра идея, ако ученето ти доставя удоволствие и не те натоварва? Мисля, че факторът е именно отношението към практикуването на определени неща. Ако въпросното нещо те натоварва психически или физически, то да - най-добре да е през деня. Информацията обаче може да ти е приятна и да те разтоварва. Пример - пробвал съм преди лягане да чета материали по любима тема/предмет и така заспивам с мисълта за конкретната информация, която съм запомнил. На другия ден се чувствам много по-сигурен в знанията си. Според мен най-вече зависи от емоцията, която влагаш и оттам какви усилия са ти нужни, за да го направиш.

S!

23.12.11
12:53

Не знам защо, но аз винаги уча вечер - след 8 или най-добре след 10. И помня почти всичко. А през деня съм разсеян някак, не знам...

23.12.11
13:00

И аз съм забелязал подобни работи като Габриел Димитров,през деня ако уча по някакъв предмет за училище (като цяло само 1-2 имам интересни ) който не ми е интерсен трудно запомням работите и съм разсеян,а преди лягане чета интересни неща за мен,философия по специално и общо взеот съм 10 пъти по съсредоточен и всичко се налива в главата...
Т.е. да трябва да ти е интересна дадена информация за да я запомниш по - лесно,по -бързо и по - приятно : )

Да споделя малко личен опит с ученето. Винаги съм учил най-продуктовно сутрин, след сън , на гладно и то не повече от 2 часа. През това време всичко ми се запечатва в съзнанието. Според мен голяма роля играе това, че се събуждаш и не си обременен от други мисли/емоции.  При Madboy предполагам , че също това е причината - отпочинала нервна сиситема и бистра главица. Друго... явно процеса при мен е доста интензивен ,защото след втория час КПД-то ми пада значително. В този момент предпочитам да спра, защото усещам, че вложените усилия вече не си струват... Пък и за 2 часа можеш  осмислиш и запомниш доста голямо количество нова информация.

23.12.2011

Клек - 10@20, 5@40, 3@60, 1@70, 1@80, 7х5@90
Лежанка - 2х5@40, 5@60, 3@75, 1@85, 1@95, 1@105, 1@110, 3х2@100
Лежанка с тесех хват - 8@80

DO

24.12.11
14:53

Инженере,такива включвания съм почти сигурен,че не ги приемаш като спам.

Какво ще кажете за това резюме (конкретни изследвания има не едно и две из нета).

Recreational Activities have a major impact on brain chemistry.  The types of videos watched, or the
    type of music listened to are just two examples of stimuli that have the ability to shape or affect mood,
    personality and behavior.  Research has started to find connections between children playing violent
    video games, followed by measurable aggressive behavior.  The increase in dopamine production
    in the brain during video game play is no different than smoking marijuana, or a person being injected
    with amphetamines, or the ADD drug Ritalin.  The change in brain chemistry is the first hard evidence
    that video game playing is addictive, like a dose of speed.  Accordingly, these kids are addicted to
    raised dopamine levels, and can’t concentrate on anything without them.

Studies have attributed similar effects on the brain when listening to music, particularly in regard
    to learning and studying.  Classical music, with an average 50-70 beats per minute was optimal for
    learning.  Interestingly, it also provided health benefits such as lower blood pressure, lower muscle
    tension, and a slower pulse rate.  In every one of several human and animal studies done of having
    subjects listen to “Mozart versus Hard Rock”, the effects of classical music were in comparison to
    the control group consistently of a calming, soothing nature, while the Hard Rock group invariably lead
    to an aggressive, or even violent behavior.
    It is not difficult to understand how “the influence of the hypnotic rhythm and beat of Heavy Metal Rock
    music induces a drug-like effect that removes inhibitions, morals, and incites rebellion and aberrations
    of conduct.”
    Statistics are even more convincing:  In different experiments, mice listening to classical music ran a
    maze from 25% to 70% faster than those who were not listening to any music.  “Modern” music (Punk
    Rock, Rap…) had them run the maze anywhere from 20% to 300% slower!  Another study showed that
    listening to the classical music of Mozart can improve an IQ score by up to 13 points, while “Rock and
    Roll” has a reverse effect.

Тука из форума е пълно с хора повлияни от различни музикални фенщини (метъл,рап,поп,чалга... )

ред. Един съвет - спрете да слушате музика за даден период от време - месец.Особено зарибените.Направете си експеримента,който ви препоръчвам.

Мнението беше редактирано от donsir на 24.12.11 14:58.

24.12.11
14:59

А,ся тряя спирам метъла? :D
И ето защо когато ходех на фитнес и си пусках Паганини дърпах най - яко тяга ...

Ако пуснат на мишките dubstep-а, който слушам, ич няма да искат да тичат. :D

Иначе резюмето е ок. Само ми е леко странно, че сравняват видео игрите с пушенето на марихуана или шмъркането на амфети. :X

Интересно, но доста преувеличено. Това за музиката особено ме разби. Чудя се как ли ще свирят китарни богове като Джон Петручи, Ингви Малмстийн, Джо Сатриани, Стив Вай и др.(за по-запознатите), щом самият рок ритъм ги “забавя”? :D Изобщо, според тия проучвания - горко им на всички съвременни музиканти, обречени са да имат 300% по-слаби постижения от нормалните хора.

24.12.11
17:24

Ако приемем , че тоя стил ги забавя,представи си как ще свият ако не ги забавят :Д
или Майкъл Батио...хах

24.12.11
17:52

Аз пък като си пусна Du Hast направо може да има 300 кила на лоста отивам и ги клякам, направо изключвам околния свят, ако ще земетресение да става... много съм надъхан на метъл/рок

на тази песен се надъхвам аз :) инжинера както и всички останали го приемете като поздравче :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 24.12.11 18:09.

24.12.11
19:12

Пускайте си Пантера и само рекорди ще имате!

Мда, различната музика действа по различен начин, но със сигурност зависи и от човека. Аз съм почитател и ценител на ретро чалгата, сръбската музика и циганийката :) Циганийките особено обичам да са от най-грозните. Тези , за които хората казва “Ба, това е ужастно! Как можеш да го слушаш?!” :D Всички се учидват като им го кажа, но е факт,  че ми действат много положително и на емоциите, и на мисленето. Преди време бях правил един сайт, който беше много успешен и преди да умре ми изкара около 5000-6000$. Много добре си спомням, че въпросният сайт го бях направил за няколко часа докато слушах само албума “Студен пламък” на Софи Маринова  от двехилядната година :)

24.12.2011

Лежанка - 15@20, 8@40, 5@60, 3@70, 2@80, 1@90, 2х1@100, 1@105, 1@110,4х1@105, 2@105 (на третото отказ), 5@100
Няколко серийки за бицепс и трицепс

24.12.11
19:23

казано от инж. Марин Маринов на 24.12.11, 19:17:

24.12.2011

Лежанка -  2@105 (на третото отказ)

време за делоуд???

24.12.11
19:32

Марин и отказ.. това шега ли е?????? :D

Мнението беше редактирано от Никола Д на 24.12.11 19:32.

24.12.11
20:35

Марин прегоря много здраво с днешната лежанка.Пълен отказ като на 3тото дори не можа да го вдигне.Лежанката му ще падне поне с 50кг и няма да може да я тренира поне 1-2 месеца.Много лошо,но е факт...

24.12.11
22:03

Бе и вие и двамата сте прегорели днес :)

казано от FlashTerran на 24.12.11, 20:35:

Марин прегоря много здраво с днешната лежанка.Пълен отказ като на 3тото дори не можа да го вдигне.Лежанката му ще падне поне с 50кг и няма да може да я тренира поне 1-2 месеца.Много лошо,но е факт...

Спокойно, всичко е под контрол :) Отказът също е метод, но просто трябва да се прилага по-рядко. Този на днешната тренировка си беше плануван. Няма по-добро време, за натрупване на повече умора, от дните преди празничното преяждане. ;)

24.12.11
22:35

Ауе той и преди 7-8 странци беше ударил 1 отказ ама след 1 месец го видяхме с нов рекорд :D

S!

24.12.11
22:50

Двойка на 105кг ти е максимум, при единица над 115кг.. много странно........

24.12.11
22:57

Не е максимум бре...пък и бройката не ти определя максовете с точност до проценти, това го има само в програмите.

казано от J. I. на 24.12.11, 22:50:

Двойка на 105кг ти е максимум, при единица над 115кг.. много странно........

Ако ми погледнеш тренировките от последната седмица-две, ще видиш, че няма нищо странно. 115 ми е абсолютният максимум. Този отказ на 3-тото повторение на 105 беше в края на тренировката, а също така от доста дни наслагвам умора на лежанката и не давам шанс на тялото да се възстанови напълно.

26.12.2011
Двуразова тренировка :)

Лежанка - 15@20, 5@60, 3@70, 6х3@80
Клек - 15@20, 5@60, 3@70, 6х3@80
Сгъване за бицепс с дъмбел - 3х5@17
Разгъване над глава с дъмбел - 3х10@10
Лека и бърза тренировка. Редувах упражненията две по две, почивките бяха минимални

Клек - 10@20, 5@60, 3@70, 1@80, 1@90, 3,3,3,3,2,3,3,2@100
Лежанка - 8@40, 1@90, 1@95, 1@100, 3@80, 3х5@@95
Лежанката я правих без никаква идея. Вдигах каквото имах сложено на лостовете в залата.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 26.12.11 18:05.

26.12.11
18:12

По повод ученето, сестра ми слушаше музика, гледаше телевизия, едновременно с това учеше и под 5 не помня да е имала в живота си :D :D

26.12.11
18:13

Че то оценката от кога е еквивалент на знание :Д

26.12.11
18:17

Хаха, е тя със сигурност си имаше знанията за оценките ,иначе нямаше да го пиша това :)

26.12.11
18:21

Честно казано като гледам как се учи (и то в СОУ)..Ако не блееш в час,нещата се учат на място,а другите (разказвателни) можеш в междучасието :Д

S!

26.12.11
19:32

Подкрепям - нямам нито една слаба оценка, а не съм пипнал да уча(е, учил съм по разказвателните, но само 2 урока). Само биологията е по-сложна, но има ли желание(което точно в тея тъпи уроци липсва), всичко се научава.

26.12.11
19:49

В моето училище не ставаше така, училищата вие си ги избирате, това че се записвате в най-смотаните за да отбиете номера си е ваш проблем ;)

26.12.11
19:55

Кои са най-смотаните :Д
Казвам ти СОУ..
То по принцип си има големи изисквания,ама като няма кой да ги покрие ги занижава така като гледам (лично мнение) :Д
Образованието в България си е една голяма пародия(в най-големия процент от училищата)

10

27.12.11
01:54

казано от Teen Power на 26.12.11, 18:21:

Честно казано като гледам как се учи (и то в СОУ)..Ако не блееш в час,нещата се учат на място,а другите (разказвателни) можеш в междучасието :Д

Тва е като моабетите за 1л. ракия и изкарваш 6-ца за годината. Уейк ап.

27.12.11
09:53

Ба, големо обсъждане, леле не мога да повярвам-Марин го е затиснала някаква тежест...вече света на силовото трениране не е същия...
И как ще постъпите в случая г-н Маринов...:)))
Не бе сериозно...ние с отказите на почти всяка тренировка трябва да сме умрели, ли какво:)

казано от slavko на 27.12.11, 09:53:

Ба, големо обсъждане, леле не мога да повярвам-Марин го е затиснала някаква тежест...вече света на силовото трениране не е същия...
И как ще постъпите в случая г-н Маринов...:)))
Не бе сериозно...ние с отказите на почти всяка тренировка трябва да сме умрели, ли какво:)

Чак умиране - не, но най-малкото ще има доста повече контузии и ще  трябват много повече добавки (по-добри условия на възстановяване) за да се компенсира прекрачването на тази граница (отказа).

Според анализа на стабилните изотопи на азота излиза, че древните хора, които живяли в Европа преди 100 000 - 50 000 години, са били по-големи хищници дори от вълците и лисиците по онова време! Хапвайте здраво мръвки, то си е в гените ни ;)

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 27.12.11 10:38.

27.12.11
10:55

С тоя анализ как точно мислиш, че са го доказали това ? Освен да докажат преди горе-долу колко хиляди години е умрял древният човек друго не виждам как ще докажат точно с описаното от теб ...

казано от Madboy на 27.12.11, 10:55:

С тоя анализ как точно мислиш, че са го доказали това ? Освен да докажат преди горе-долу колко хиляди години е умрял древният човек друго не виждам как ще докажат точно с описаното от теб ...

Саше, знаеш прекалено малко за метода, за това ти се вижда чудно ;)

Ако се интересуваш, ще ти обясня как го правят и защо могат да правят такива заключения за храната на предците ни. ;)

27.12.11
11:49

Обясни де :) Знаеш, че винаги са ми интересни тея неща : )

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1