Кристияне, да това е стимул понякога, защото иначе парите ти отиват на вятъра и евентуалните ползи изчезват. Сега ще имам повече време и по-малко стрес.
Коле, опаковката ми е подарък- не беше пълна, но в комбинация с трибулуса се усети разлика- по-як се чувствах. Лошото е, че ме натиснаха много неща и тренировките западнаха та за това и реших да спра приема, но качих сила дори с разредени тренировки, много стрес и малко почивка. Сега си мисля, че ще извлека по-голяма полза. От трибулуса нагона се увеличи- не че беше малко де, обаче може би бях по-агресивен- аз съм спокоен по принцип... или външни са били факторите- при всички случаи ще имам по-конкретни наблюдения и ще споделя. Началото на годината почвам първите неща. Ще пиша подробно. Мисля, че ще останеш доволен.
Марто, така ми : )
ПП Лоша новина- почна да ме боли пръста дето преди година без 3 дни му срязах сухожилието... ще мине, ама ще внимавам...
ЕДИТ Коле, забравих да напиша кога и по колко :D Сутрин на гладно трибулус и епимедиум по една таблетка- на нау са, както и вечер преди лягане. Така го пиех, така и ще продължа.
Мнението беше редактирано от Бойко на 28.12.11 23:45.
29.12.11
08:39
казано от Скота на 28.12.11, 23:43:
Коле, опаковката ми е подарък- не беше пълна, но в комбинация с трибулуса се усети разлика- по-як се чувствах. Лошото е, че ме натиснаха много неща и тренировките западнаха та за това и реших да спра приема, но качих сила дори с разредени тренировки, много стрес и малко почивка. Сега си мисля, че ще извлека по-голяма полза. От трибулуса нагона се увеличи- не че беше малко де, обаче може би бях по-агресивен- аз съм спокоен по принцип... или външни са били факторите- при всички случаи ще имам по-конкретни наблюдения и ще споделя. Началото на годината почвам първите неща. Ще пиша подробно. Мисля, че ще останеш доволен...
ЕДИТ Коле, забравих да напиша кога и по колко :D Сутрин на гладно трибулус и епимедиум по една таблетка- на нау са, както и вечер преди лягане. Така го пиех, така и ще продължа.
Питам, защото и аз взех една опаковчица от ‘тревата на разгонения козел’ (Now Foods). Имам интересни очаквания, затова и подпитвам. Аз трибулус няма да приемам, пък да видим... Мисля и аз да се придържам към дозировка 2 капсули дневно, ще започна след около месец. Признавам, че след опита ми с родиолата, билките ми стават все по-интересни като спортни добавки... :)
29.12.11
09:28
казано от Скота на 28.12.11, 21:00:
йохимбин екстракт, който вероятно ще го -запазя за март-април
Коя е марката на йохимбина? Twinlab ?
До колкото си спомням, май не беше доволен от хидрохлорида на Праймафорс ?
Мнението беше редактирано от Мила на 29.12.11 09:29.
Храна:
15:00- свинска супа, 3 филии печен хляб, 4 кюфтета, туикс
***Тренировка 19:30
22:30- масло, свинско, яйца, баклава, ябълка, кисело мляко
***Тренировка:
вертикален скок 112см :D
3 рунда
лег от поставка- 0х100+0х90, 90- 10сек изометрия, 2х90 // докато уцелим височината- първо бяхме нагласили точно на мъртва точка
лег- 3х80, 2х80, 2х80+0х80
лег с бърза смяна на посоката- 3х5х60кг
подхвърляне на медицинска топка- 3х10
плиометрични лицеви- 2х10, 8
3 рунда
висока тяга- 6х190кг, 3х195кг, 3х200кг
тяга- 3х3х120кг
бутане на шейна- 3х40кг 6-8м?
скок тяга- 3х10х32,5кг
скок на дължина- 3х10
бърпита 60сек х3
Интересна тренировка- не бях напълно ок за лега, ама интересно натоварване се получи- не големи почивки. Утре ще съм робот. Втория комплекс беше изродщина- вчера макс на тяга и 2 нули, а днеска пак бях приблизително ок. На 200 сложих колан- ебати якия хват имам :D шейната ми досъсипа краката. БЕ интересно беше доста. А в началото си бях наумил да скачам на високо- е след 4-5 неуспеха стана : ) Ако мушна още нещо за хапване ще напиша. Тая година май това ще му е.
Mon coeur, да- yohimbine fuel ще пробвам малко скъпичък е, ама пък Валдис беше доволен. Ще пиша, като го почна. А тоя на Примафорс втората опаковка не я усетих освен заглъхване на ушите.
Затворих тренировъчната година. Може да обобщя, ако на някой му е интересно. Затворих и една друга страница в живота ми днес- за добро смятам. Тия дни каквото стане нека е мъгла за форума- бе ако има нещо интересно ще кажа :D
казано от Скота на 30.12.11, 19:15:
Може да обобщя, ако на някой му е интересно.
Ще чакаме обобщение написано типично в твой стил, но да е по-подробно :). Лично на мен ще ми е интересно да го прочета.
Мнението беше редактирано от T-X на 30.12.11 20:20.
За много години. Хаотично хранене тия дни- ама доволно. Беше много хубава вечер- сбирка с приятели- ценни! После едно концертче така- разбихме се и после прибиране пеша за да се доуморя преди лягане :D Днеска тренировката ми беше 2 часа миене на чинии и чаши :D
Не че има значение, ама ще напиша някои неща за 2011г. Като цяло се забеляза едно леко подобрение в жалкия ми живот- след най-отвратителната 2010 в живота ми до сега 2011 ми предложи добри възможнжсти от различен аспект- добри лоши неща- един букет, но към добро вървят нещата. Запознах се с много нови хора... и спирам със сантименталностите, че ще стане сълзливо. В тренировъчен аспект- посредствена година, но леко завиших силовите си постижения. Научих доста нови неща. Визуално нещо като синусуида- сиреч бях дебел- станах скини фет- сега отново дебел :D ше се оправя някой ден. Целите и през новата година си остават същите около 12% BF под 80кг и по-силен :D Да държа 250кг 10 секунди :D Хаотично ми тече мисълта, но си има причина за това... ама ми се пишеше. Качилл съм за година около кило мускул. На 13ти януари стават 2 години от както тренирам. За тоя период съм качил към 9кг мускул и съм свалил около 4кг мазнини :D По-издръжлив съм и здрав физичесдки- не съм боледувал- максимум 2 настинки за по ден-два. Едно и също плямпам. Тия дни подновявам тренировките редовно- още не знам точно какво и как, но вероятно ще вкарам и едно бягане седмично, че нямам много въздух... даже тия дни може да пусна едно 5k. Тия дни мерки, евентуално снимки и ще си измисля как да се храня и натягане яко.
01.01.12
21:43
Бихте ли споделили как ви действа тази родиола върху ЦНС ,на практика.
Успокояващо - стимулиращо ?
Аз съм писал назад, ама в толкова талаш трудно се отсява полезното- експериментирах с родиолата- сутрини със и без- повече от ден по ред. Когато я пия- без разлика на гладно или след храна- не се прозявам и съм жизнен- доста време минава докато почна да чувствам желание да полегна- вечер не спя добре и сутрин на работа ми беше едно такова отнесено. Преди тренировка съм пробвал- като цяло може да си въобразявам, но дава един лек и плавен тласък не като кофеина- на мен ми треперят ръцете и тн за това избягвам. За другите свойства- като средство “адаптоген” може би е помогнала- нивото на стрес последните месеци беше много голямо и от много посоки. Сега ще направя експеримент и ще приемам двойни дози на това, което пиех преди, за да видя дали има разлика, защото мерех на око и по броя на случаите, когато съм употребявал и това колко ми остава излиза, че съм пил около 1/2 от предписаното по принцип. Та като увелича може да напиша пак дали усещам разлика или си мисля че намирам така.
02.01.12
17:48
‘‘Because it is an adaptogen, Rhodiola has the potential to normalize neurotransmitters in the central nervous system without causing drowsiness or fatigue. In other words, it helps maintain normal levels of brain chemicals but, when they are already normal, Rhodiola will not further affect them.’‘
Общо взето, мисля, че това е доста важен фактор при приема на родиолата. Т.е. не при всеки би оказала някаква осезаема промяна.Ти усещаш някакво въздействие, при други може и да няма такова. Аз лично май нищо не усетих, но на фона на всичко, което пия най-вероятно няма как да усетя каквото и да било.
А в какви дози я пиеше и на коя марка ?
Мнението беше редактирано от Мила на 02.01.12 17:49.
Марката е bulkpowders- така на око и на база, че не е свършила може би около 200мг. Усещах да- явно щото стреса беше голям- сега ще видя с по-малкото как ще е.
За днеска в резюме- ядох 2 пъти- генерално набивах сладко и мръвки... малко алкаж. От утре смятам да влизам в по-стриктни норми. Още не знам как ще тренирам... освен това навлизам в някакви непознати води- не знам дали е за добро... чувствам, че почвам да действам импулсивно и май не владея ситуацията, както трябва... падна ми се щастие в едното късметче, а аз не вярвам в щастието- то е илюзорно и... субективно отражение на нашите разбирания за живота. Времето ще покаже дано само да става каквото ще става по-скоро...
‘’а аз не вярвам в щастието- то е илюзорно и... субективно отражение на нашите разбирания за живота.’‘
!!!!!!!!!!!
казано от Скота на 02.01.12, 23:31:
...падна ми се щастие в едното късметче, а аз не вярвам в щастието- то е илюзорно и... субективно отражение на нашите разбирания за живота. Времето ще покаже дано само да става каквото ще става по-скоро...
Хем не вярваш в щастието, хем си фаталист. Кофти комбинация - не е зле да се отървеш поне от едното, защото в противен случай вътрешните ти противоречия рано или късно ще те разкъсат.
Има една много готина мъдрост, която гласи, че слабите се стремят към порядък, а силните владеят хаоса.
Доколкото си спомням, Скотът разби рамките на Коптора и сега остава да си намери мястото в дивото ;)
Взех решение за следващите няколко седмици. За тренировки ще почна 5/3/1 тази вечер или утре ще си измисля кое как по-точно, допълнително ще гледам да правя някаква бройка набирания тотал на седмична база, ще гледам да имам някакво бягане поне веднъж на 2 седмици. За храната ще се храня 3 пъти дневно, като ще си спазвам- леката ротацийка дето правех август месец и ще имам един ден фаст, предхождан от ден с високи калории- това по модел... ще видя къде беше линка. Утре почвам.
Боби, голяма част от проблемите ми в живота идват от това, че повечето пъти съм между 2 неща- избрал съм да вярвам, че има логично обяснение за това- правил съм си доста тестове и излиза винаги, че двете полукълба са ми развити еднакво- тоест нямам доминираща част- уж... пасва на теория. Та да постоянно съм в дилеми при вземането на решения и то не защото ме е страх да взема решение... как да е последно време прекалено много се отдалечавам от тематиката, макар и това да е мое кътче дето мога да си пиша...
Дидлина, ще видим дали ще си намеря място или пък то ще намери мен : )
03.01.12
23:40
За много години! Почна годината и ти се поизчистиха дилемите поне в тренировъчен план :)
проблемите ми в живота идват от това,.....
че двете полукълба са ми развити еднакво- тоест нямам доминираща част- уж... пасва на теория
постоянно съм в дилеми при вземането на решения и
Ако правелно съм те разбрал ..... Ти си абсолютно сигурен, че си несигурен ! :) :) :)
Както и да е, пиша коментара за те питам, защо си решил да бягаш на 2 седмици и с каква цел ?Преглеждал съм целия ти дневник и до сега не забелязал правиш кардио.
Поздрави и много успехи и положителни нагаласи през новата година.
Мнението беше редактирано от Digger на 04.01.12 15:17.
За много години : ) Ами реших, че се захващам и толкоз- после може да пусна нещо по-бодибилдинг, после нещо друго- само като мине през ума и ако предишното е покрило поне първоначално замисления си период от време. За това ми начинание съм сложил минимум 8 седмици. Почнаха и други дилеми да ми се изчистват- почвам да се хвърлям по-смело в нещата- всеобхватно.
03.01.12
23:51
Скота е философ човек,търсещ отговори....пожелавайте му намирането на правилните въпроси,а не изглаждане на мозъка.
Дигър, нещо такова да- голям съм мислител- и то в мислене отминават възможности в различни аспекти от живота...
Бягането- ми да ми се вдигне малко въздуха, по-натам може да вкарам и повече кардио- па да видим дали ще изчистя. Основно ме мързи да правя кардио, въпреки че на дълги разстояния съм добре- издръжлив съм.
Благодаря за пожеланието да ти се връща : )
Крейн, хареса ми какво си написал : )
Мнението беше редактирано от Бойко на 03.01.12 23:55.
Нещо такова мисля да е... само последния ден се чудя дали да не набутам още нещо или да ги комбинирам в 3 дни някак? корема и предмишницата ще ги правя както дойде, но редовно.
А
Клек
напади 5х10
бедрено сгъване 5х10
прасец
Б
Лег
Полулег с дъмбели 5х10
Кофички 5х
френско 3х10
В
Мъртва тяга
Набирания 5х10
Гребане с дъмбел 5х10
Сгъване с лост 3х10
Г
Раменна преса
Разтваряне в страни с дъмбели 5х10
Храна:
10:00- 3 яйца, 50гр сирене, няколко домашни сладки
15:00- пилешко, картофи, шепа кашу, сирене, банан
17:00- протеин, 2 мандарини
21:30- 400гр врат, печен хляб, сланина , черен шоколад
22:00- цяла нощ диабло
***Тренировка
Клек- 5х75кг 5х90кг 5х100кг
напади- 3х10х15кг 8х15кг 6х15кг
прасец- 30х15кг 25х30кг 20х30кг бавно
Дояждам квото имам. Тренировката беше тегава- нещо нямах пауър- 100те тежаха малко. Бедреното сгъване го скипнах, че блокаж.
Храна:
10:00- 3 яйца, 50гр сирене, банан, шепа орехи
14:00- пилешко, сметана, свинска супа, портокал
19:30- пилешко, сметана, сирене, домашни сладки няколко, шам фъстък
-трибулус
-епимедиум
-габа
Днеска заседял ден- имам за четене. Снощи едвам изкарах, когато има какво да правя ми се спи :D Трябва да почна да смятам тия калории и да ги въртя въглехидратите. Имам брутална мускулна на задника и малко на бедрата.
Храна:
8:00- 3 яйца, 50гр сирене, шепа бадеми
13:00- свинско с картофи, корни
18:00- супа от език свински, сирене
20:30- руло стефани домашно, хляб, торта, сладки
-трибулус
-епимедиум
Не честно нещо по програмата коментар? Не ако няма ще го кръстя “Дневник за философия, псевдо-алтернативен поглед върху живота и някоя и друга тренировка...”
Ми в ‘’г’’ вкарай 1 упражнение за задно рамо,просто за цвят :D
Бтв ти Иван ли се казваше?останал съм с някво такова впечатление,ако да - честит имен ден :D
Стамате :D в “Г” може да вкараш и нещо за корем. За лятото да ставаш плочкажия :)
казано от Ramon Dekkers на 07.01.12, 12:50:
Стамате :D в “Г” може да вкараш и нещо за корем. За лятото да ставаш плочкажия :)
Ти не четеш- написал съм, че корем ще правя поне 2 пъти в седмицата нефиксирано и предмишница според моментния мързел
Храна:
10:00- руло стефани, баница, бадеми, торта
***13:30
18:00- дробчета пилешки, голяма пица, бира
0:30- яйца, баница
-трибулус
-епимедиум
-витамин С
***Тренировка:
клек- 2х90кг 2х100кг 2х110кг 2х120кг 0х130кг 2х120кг
малко тяга за техика
За време отборно с Марин Маринов
4 тона тяга, 100 пуш преси с 40кг, 200клека докато почиващия е заключил 40кг над главата, 2 тона тяга
Разбихме тягата на 10ки по 100кг- на пресите в началото по 10 после 5-6. На клековете май направихме малко повече от 200- тягата беше на автопилот после.
11:30 мин
Много свестен ден- видях се със стари познайници, а и с нови се срещнах. Бе добре се получи- тренировката стабилна : ) клека малко ме смачка, ама много ми бяха натегнати бедрата- не ми тежеше- просто блокирах. Момчетата много яки, па и девойките натегнаха яко. Толкоз ; )
Мнението беше редактирано от Бойко на 08.01.12 00:46.
Храната под секва- пак де има 400гр месо и няколко яйца + сирене- другото не е за писане...
Мнението беше редактирано от Бойко на 09.01.12 21:21.
Храна- 500 кайма домашна, много баница, много тиквеник, много сиропиран сладкиш, яйца, бадеми, кисело мляко и сладки. От утре почвам да броя нутриенти, освен това 3-4 дни ще карам почти без въглехидрати... да влизат нещата в норма вече.
Храна:
10:30- 4 яйца, 20гр масло, 50гр сирене
15:00- 4 яйца, 25гр сланина, 50гр сирене, 20гр бадеми, 5гр черен шоколад, портокал 200гр
21:30- 250гр свинско, 200гр сметана, 30гр кашу, 5гр черен шоколад
Cal- 2,819 fat- 217 carb- 56 prot- 161
Тегавичко днеска, че както бях свикнал да праскам въглехидрати- гладно си ми е- мислех, че няма да докарам калориите, ама явно даже прехвърлих. Днеска пак произволи малко, та утре в залата да видим дали ще припадна.
Ми повишено либидо, леко агресивен съм станал- иначе съм спокоен, като че заякнах малко и то в период с разредени тренировки. Може да си въобразявам де- ама не е за пренебрегване. Пия 2гр.
Храна:
12:00- 4 яйца, 20гр масло, 50гр сирене, 20гр орехи
***15:40
17:00- 200гр свинско, 25гр сланина, 20гр шам фъстък, 5гр черен шоколад
20:30- 200гр свинско, 200гр сметана 20%, 5гр черен шоколад
Cal- 2578 fat- 202 carb- 23 prot- 162
***Тренировка:
обръщане- 2х3х50кг 2х3х70кг
лег- 5х52,2кг 5х60кг 5х70кг
полулег с дъмбели- 5х10х20кг
кофички- 3 3 3
френско 3х10х30кг
Малко тегава тренировка- малко кафе и родиола преди нея. Раменцата ми се умориха, ама бързо бързо ще влезна в час. После ще допиша храната.
Мнението беше редактирано от Бойко на 11.01.12 17:24.