Тефтерчето на Стоянчо

Темата е заключена.
Прескочи до:

Както ти харесва, на мен лично не ми харесват карбоновите детайли (парадоксалното е, че мотора ми е в карбоново фолио целия, но целия, не част от него). Иначе с 19’ определено ще добие адската стойка и определено ще изглежда по-добре, но ... само ако я караш на магистралата (даже и тя не е цвете за мирисане), защото по нашите пътища супер нископрофилните гуми са обречени (с все джантите). Пък и гледам е спортна колата, вероятно окачването е доста твърдо (но е и нова, вероятно е регулируемо), което допълнително допринася за намалена возия (по “нормалните” за България пътища, иначе на гладък, “европейски” път е адския кеф). Казвам ти го от личен опит (имам Пежо 205 1.9 GTI със спортно окачване - адски твърдо, гумите ми даже не са много нископрофилни - 55 височина, но пак всяка неравност (за дупки не говориме :D) се усеща стабилно, но пък на хубав път и в завойте е чук). И трябва много да се внимава, ето сега трябва да сменям полуоска (баща ми, де :D) заради дупка. И аз кво съм се разписал, гаранция, че всичкото това си го знаеш, ама карай :D

Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 08.01.12 16:13.

08.01.12
16:36

19” ще изглежда по-добре, но пък ще си по гумаджийници доста често ...

08.01.12
17:12

Ами то където са 17’, такава ще е возията и с 19’...или почти, една идея по-твърдо е (карал съм купра с 19’ и зная как е). Окачването не е регулируемо (няма и как за такива пари :) ). 205ца ГТИ знам как вози, един приятел имаше такова кабрио. Компромисът е 18’ :D Ама тогава няма много да си струва набутвацията - продажба на моите 17’ с гумите и покупка на 18’ с нови гуми...
Може би ще трябва да фотошопна колата с каброна за да видя как ще седи.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.01.12 17:37.

Тефтерчето пращи от информация също както едно време! Едно голямо здравей от мен след кратката двугодишна пауза от тези форуми. Поздравления за рационално написания до момента дневник :)! Извън гиревой спорта какви ги върши правото? :))

08.01.12
21:40

Здрасти,
дневникът далеч не е примерен, но отбелязвам това-онова в него :) Правото го завърших исега практикувам като юрисконсулт в банка.

12.01.12
08:56

За известно време преустановявам редовното водене на дневника. Не смятам, че с моментния ми начин на живот (храна, тренировки) мога да допринеса по какъвто и да е начин за благото на форума :)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.01.12 09:34.

12.01.12
09:00

казано от Стоянчо на 12.01.12, 08:56:

За известно време преустановявам редовното водене на дневника. Не смятам, че с моментния ми начин на живот (храна, тренировки) не мога да допринеса по какъвто и да е начин за благото на форума :)

Сакън !
Напротив, допринасяш много, макар и малко хора наистина да могат да видят приноса ! ;)
И между другото, така и така тренираш само с пудовки, защо не разноообразиш малко упражненията ? С борческо въртене и тръстъри примерно ?

12.01.12
09:03

Не е така. Дневника ти е полезен и освен, че е много интересен и подреден, е пример за това как трябва да се води. Клипчетата ти и снимките внасят уют. На мен тефтерчето ще ми липсва. Помисли си пак.

Мнението беше редактирано от maria на 12.01.12 09:04.

12.01.12
09:27

Амиии... :) Аз да благодаря за добрите думи! Идеята е, че само временно преустановявам воденето и по-точно редовното такова. В момента се опитвам да създам точно един баланс между пудовки и други упражнения. Създам ли го, ще продължа и тефтерчето. Ето малко изводи:

-с пудовките увеличих силата и издръжливостта;
-рамене и ръце се развиват доста добре;
-спомагат за топенето на мазнини, АКО се спазва хранителен режим и то не особено строг;
-тонизират в голяма степен краката;
-разавиват и трапеца;
-поддържат трицепсите.
-не на последно място този тип тренировки доставя голямо удоволствие.

Минуси:
-травмата в рамото ми от преди 5 години понася добре упражненията с 16кг пудовка, а с 24ката се усеща дискомфорт, подобен на силна мускулна треска в дните след тренировката.
-24ката внася повече напрежение и в боластта на слабините, където също преди 2-3 години направих едно мускулно растежение.

Извод - трябва да изпозлвам 16ка предимно, с повече повторения + да добавя други упражнения - лицеви, набирания...знам ли, нямам особено време за излизания до лостовете...
В главата ми се въртят и едни други мисли - кардио до дупка за 4-6 месеца докато не изчистя максимално БЕЗ да ми пука за мускулната маса. Това за последно съм го правил преди 7 години. Е, ще добавям по някоя друга лицева опора, малко ръце, но нищо повече. Познавам се добре и знам, че по-тежки тренировки отварят голям апетит и въпреки, че се въздържам свалянето става адски трудно.
Друг вариант е съчетанието кардио, пудовки (16кг) с много повторения в серия, малко лицеви и евентуално малко ръце - това пък ми претрупва програмата и се получава, че нито едното правя, нито другото. Въпреки, че май с превес ще бъде кардиото - велоергометър и дългите серии пудовки.
Следващ вариант е бягане в парка, но предвид късното ми прибиране от работа, мисля да пропусна този вариант...

Та както се вижда колебанията ми са сериозни и в момента съм търсене на оптимален вариант. Истината е, че най-много искам да сваля килограми и може да зарежа всичко и да се хвърля на якото кардио. Та, докато реша какво да правя мисля да спра с редовното водене, защото сам не намирам удовлетворение.

12.01.12
09:53

казано от Стоянчо на 05.01.12, 16:24:

Чудя се дали не ми е рано за 32кг пудовка? Един познат продава такава за 50лв, доста ръждясала. Като се замисля обаче не вярвам да мога да правя повече от 5-8 изхвърляния преко сили.

Моят съвет - не се колебай, вземи си 32-ка сега. Ако чакаш да заякнеш достатъчно... Дори и по 4-6 изхвърляния да правиш, пак ще ти е от полза. Да не говорим още колко много неща могат да се правят с по-тежка пудовка.

казано от Стоянчо на 12.01.12, 09:27:

...В главата ми се въртят и едни други мисли - кардио до дупка за 4-6 месеца докато не изчистя максимално БЕЗ да ми пука за мускулната маса...

Тия еретични мисли... хич не ти отиват. Вместо това, разнообрази с някой кросфит комплекс, включващ пудовки. Мисля, ще останеш приятно изненадан.

12.01.12
10:28

казано от Vic на 12.01.12, 09:53:

Тия еретични мисли... хич не ти отиват. Вместо това, разнообрази с някой кросфит комплекс, включващ пудовки. Мисля, ще останеш приятно изненадан.

С две ръце и от цяло сърце те подкрепям !

12.01.12
14:50

Хах, имаме си новина - банката отавя чисто новата си фитнес зала! :D Познайте кой подновява фитнеса в зала...след 3 години пауза :) Ето от това разнообразие имах нужда. Имало и пудовки.
Започвам да мисля програмата си :)

13.01.12
22:48

Днес след работа направих първия си крос парка от половин година насам. Nice! Откак започнах работа на пълен работен ден съм качил 3кг...далеч от мускули! 104.5 съм. Това трябва да се промени. Как? Всички знаем. След като се върна в залата ще тренирам с по 2 упражнения за МГ (макс 3) + кардио, 3 пъти седмично + още един ден само с пудовки. Хранителен режим си нямам идея какъв да спазвам, защото всичко по-строго от настоящото си е направо изтезание. Е, бях се отворил на малко хлебец, но пак не беше повече от 3-5 филии. Както всеки път,когато качвам кг, сега също имаше и известно количество junk и малко сладко. Явно отново отпадат от менюто.
За справка, ето днешното меню:

1.07.00 - доза протеин (Пюр) , 1 банан, 2 мандарини + омега 3, витамини
2.13.30 - таратор, свинско с картофено пюре, 1 ябълка
3.17.00 - 100гр макадамия
4.20.00 - дробчета с купичка боб чорба + омега3

13.01.12
22:55

Бе ти ядеш по-малко и от мен май...

13.01.12
23:00

Е, това бе днес. Но като цяло, да, ям малко + пия по 2 дози пудра. Проблемът е заседяването зад бюро.

13.01.12
23:03

Да заседяването си е проблем. Ще вкараш в норми нещата : )

14.01.12
23:19

Днес ме стягаха прасците, но пак потичах. Храната бе 3 пъти + 1 доза протеин. Умората от седмицата е доста, затова дръпнах и следобеден сън - първото полувреме на ман юнайтед и болтън ме приспа много сладко :)
Утре най-вероятно ще отида на успоредката за малко кофички. Може и лицеви.
Отивам в пиано бар Камино. Ако има някой там да свирка :)

15.01.12
15:06

Днес малко раздавах газ по пътищата. Направих сам да си говори едно Ауди А6 2.5ТДИ - първи коли от светофар, после и на всякакви скорости...нямах намерение да се качвам на магистрала Тракия, но стана забавно :). Вектра 2.2 също получи бой, както и едно Санта Фе, Мл320ЦДИ и Мерцедес 230ЦЛК. Нямаше, обаче, интрига с една 335ца, S8ца и едно Мицубиши 3000 GT :)

15.01.12
18:36

Днес лицеви опори 10 серии по 15-20 бавни повторения с най-различно разстояние на ръцете + 5х10 концентрично сгъване.

16.01.12
11:28

Близо половин година не съм тренирал билдърски, да го наречем. Мисля 2 седмици да направя кръгови тренировки и след това да мина на сплит.

16.01.12
16:23

Сплитът смятам да е нещо от рода на:

I.Понеделник - гърди и бицепс
1.Гърди:
  -3 серии полулег с дъбели
  -3 серии хоризонтален лег
  -3 серии флайс
2.Бицепс:
  -3 серии с прав/крив лост
  -3 серии концентрично/скотово

II.Бторник - гръб и трицепс
1.Гръб:
  -3 серии пулдаун
  -3 серии гребане с широк хват
  -3 серии гребане с дъмбел/мечка
  -3 серии тяга
2.Трицепс:
  -3 серии разгъване зад врат
  -3 серии на скрипец

III.Петък - рамо и крака
1.Крака - тук много внимателно и нежно, че едното коляно е много деликатно и ще преценя какво да е натоварването:
  -бедрено сгъване
  -разгъване
2.Рамо:
  -3 серии преси с дъмбели
  -3 серии разтваряне встрани
  -3 серии разтваряне за задно рамо

*Сериите са работни и не включват загрявка и вработващи серии.

Ами това ще бъде най-вероятно. На 26и се местим в новата ни сграда, където се помещава и фитнеса. От тогава подновявам тренировките в сплит. До тогава - кръговите на фитнес Академик.

20.01.12
23:06

Всичко от предходния пост ще бъде започнато СЛЕД като стигна 90кг! Т.е. започва един период, изпълнен предимно с кардио и много малко “билдинг”. За целта ще се използва предимно велоергометър, чат-пат кросове в гората и скачане на въже. Хранителният режим ще изключи сладкото напълно (справка днес мушнах 2 доната), както и въглехидратите на вечеря. Храненията ще бъдат 3 основни. Добавките - протеин (Пюр), омега 3 (Нау), витамини (нау), мелатонин (нау), исостар/исорей. Всичко започва от Неделя 22.01. и ще приключи когато килограмите паднат до 90. В момента съм 106кг.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.02.12 22:42.

20.01.12
23:37

21.01.12
11:44

При наличие на двама рожденници в офиса е трудно чистенето да започне от днес... :) Също така установих, че жена ми за втори път е потрошила адаптера на велоергометъра ни (а беше чисто нов). Така утре ще ходя за нов и съответно от утре хранителният режим ще е строг. Менюто за днес ще е като за последно - започнахме с баница с боза, за следобед знам, че ще има мезета, алкохол и торта. С две думи здравословна храна :D

21.01.12
17:00

Да, кисели краставички също имаше...

Въпреки това, леко позамаян, ще тренирам ръце.

Едит: тренировката бе - 5 серии за трицепс и 5 за бицепс + 3 напомпващи със съпротивителен ластик и надхват.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.01.12 19:18.

22.01.12
20:05

Днес храната бе:
1.марокански кус-кус (80гр) + сирене и малко пастет + витамини и омега 3
2.таратор, печено пилешко бутче с картофи + кестеново пюре със сметана (унгарски десерт, у нас не се продава)
Кардио - 30 минути монотонно. Не обичам ХИИТ и винаги въртя 30мин с равномерно темпо, като през 5 минути увелиавам натоварването.
3.пилешка супа + 3 яйца на очи

Засега толкова, по-късно ще изям 1 ябълка най-вероятно.

23.01.12
20:27

1.07.00 - домашна баница с половин кофичка кисело мляко
2.12.30 - агнешки курбан, двойка кюфтета с картофи соте
3.16.00 - 1 банан
18.00 - 18.30 - велоергометър
4.20.00 - пилешка супа, дебарцини 3бр и зелева салата

Течности - 2л вода + 1 кола + исорей
Тренировка - кардио

23.01.12
20:27

1.07.00 - домашна баница с половин кофичка кисело мляко
2.12.30 - агнешки курбан, двойка кюфтета с картофи соте
3.16.00 - 1 банан
18.00 - 18.30 - велоергометър
4.20.00 - пилешка супа, дебарцини 3бр и зелева салата

Течности - 2л вода + 1 кола + исорей
Тренировка - кардио

24.01.12
21:26

1.07.00 - 2 сандвича с пастет. Хлябът е домашно приготвен. 1 чаша сок от портокал. Витамини, омега3
2.12.30 - супа от гъби, шпиковано свинско с 1 печен картоф пълнен със сирене
18.00 - 19.00 - бицепс, кардио + протеин и исорей
21.00 - 2 свински пържоли със салата от зеле и 5-6 маслини + чаша сок + омега 3

Течности - 2л вода + 2 чаши сок
Тренировка - бицепс - концентрично 5 серии по 10 повторения + 3 серии със съпротивителен ластик; кардио - 30мин

25.01.12
21:11

07.30 - 85gr марокански кус-кус с пастет и сирене + чаша натурален сок + витамини и омега3
12.30 - супа топчета и свинско със спаначени кюфтета
16.00 - 1 банан
17.30-18.00 - кардио 30мин
19.30 - 3 сърми

Течности - ок.2л
Тренировка - велоергометър

26.01.12
19:55

Вече 5-ти ден кардио и намалена храна. Понасям добре промяната.
07.30 - 85гр кус-кус с кашкавал + витамини, омега 3
12.30 - агнешки курбан чорба, кюфтенца по цариградски...и една малка бира
18.00 - тренировка + исорей + доза протеин
20.00 - 2 свински пържоли със салата зеле и моркови и зехтин + омега 3

Течности - 2л вода, 330мл бира
Тренировка - 5 серии лицеви с различна ширина на разстоянието между ръцете + 30мин велоергометър

27.01.12
21:20

6-ти ден

07.30 - 2 сандвича със общо 100гр шунка и 50гр ементал + 1 чай, витамини и омега 3
12.30 - шкембе чорба и скара тройка кюфтета с гарнитура
18.00 - 18.30 - кардио
19.30 - 1 скумрия на скара и зелева салата + 50гр бразилски орех
22.30 - доза протеин + омега 3

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.01.12 16:09.

29.01.12
22:33

Вчера си починах.

Днес - 7-ми ден кардио.

1.10.30 - 85гр кус-кус с маслинова паста и 100гр сирене + витамини и омега 3
2.12.30 - 13.30 - тренировка + исорей + протеин
3.14.30 - супа топчета и 1 свинска пържола
4.19.30 - патладжан и домати с чесън, поръсени с кашкавал и запечени на фурна + кофичка кисело мляко + омега 3 + минерали
5.22.30 - доза протеин + омега 3 + мелатонин

Течности - 2л
Тренировка - ръце и 30 минути велоергометър

Тенис финалът (мъже) беше невероятен! :)

30.01.12
20:20

8-ми ден кардио

Храна:
1.07.30 - домашна баница с половин кофичка кисело мляко + витамини и омега 3
2.12.30 - тройка кюфтета със салата и една фокача с кашкавал
3.18.30 - 19.00 - кардио + исорей + доза протеин
4.20.30 - отново 3 кюфтета със зелева салата + минерали и омега 3

Течности - 2л вода +250мл кола
Тренировка - 40мин велоергометър

30.01.12
22:34

Здрасти, дай по-смело с кардиото. Болката е временна, колко са няколко минути интервалчета :D На пролет ще катериш по-лесно баирчета с колелото. Не обичал ХИИТ..то кой го обича :D

31.01.12
10:12

Ето, давам по-смело - увеличавам времетраенето на 40мин :) Нямам търпение да се затопли и да подкарам на чист въздух :)

31.01.12
19:56

9-ти ден кардио

1.07.30 - домашна баница и половин кофичка кисело мляко + 1 чай + витамини и омега 3
2.12.30 - кълцаница (подобие на наденичка, но с кълцано месо) с гарнитура зеле и пържени картофи, половин фокача и за съжаление, да се е*а, 1 донат
3.18.00-19.00 - тренировка + исорей + протеин
4.20.30 - ще вечерям супа топчета (с доста топчета), 100гр сирене
5.преди лягане - 50ина гр орехи

Течности - 2л вода, 1 чай
Тренировка - 8 серии лицеви + 40мин велоергометър

31.01.12
22:33

Пробвай с едни кратички интервалчета: 30 сек хард, 30 сек ийзи. После ще имаш далеч по-хубаво усещане за добре свършена работа.

01.02.12
21:21

Това може да го пробвам утре. Днес монотонно извъртях 55 минути. Честно казано не ми се въртяха още 5 за да чукна час. Нещата с чистенето не ми допада как вървят. Явно адски много пречи седенето по 8-9 часа зад бюрото... Преди и след работа вървя пеш, но това е колкото да се раздвижа. Храната я намалих. Кардиото е 10-ти ден. Килограмите са си все същите. Я е паднал някой грам, я не. Затова мисля да прибягна до лишаване на организъмето от вечеря и да я заместя с 1-2 дози протеинова пудра. Така калорийният прием вечер ще граничи с нула.

10-ти ден кардио
1.07.30 - 70гр кус-кус с пастет и сирене + чаша сок + витамини и омега 3
2.12.30 - супа агнешки курбан + скара 3ка кюфтета с половин фокача
3.18.00 - 18.55 - кардио (не пих протеин, защото бях в зала)
4.20.00 - 10бр пелмена (тук прегреших с въглехидрата, въпреки, че количеството е не е голямо)

Течности - 2л вода + 1 кафе
Тренировка - 55мин велоергометър

Като ти гледам храната, тя е причината ... до колкото знам не си от тия с бързите метаболизми, а хората с такъв едва ли ще свалят на баници, фокачи, пържени картофи и т.н. общо взето всеки ден имаш по нещо неподходящо. Та мисълта ми е да гледаш не броя на калориите, а от къде идват :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1