Дневникът на Десо - вече истинско нацепване с тежки двусети!

Прескочи до:

казано от Ramon Dekkers на 20.11.11, 10:12:

Гледам ,че пресата я правиш с олимпийския лост- къде го хващаш? Там където има 2 ленти или по-тясно? :)

Лентите при всеки лост са на различни места, така че...

Мнението беше редактирано от Преслав Додев на 21.11.11 11:03.

Завърших с добавките на Pure, скоро ще има снимки и ревю.

Суплементарния план за следващите месец и половина ще бъде:

Здравословни добавки:
NOW Ultra Omega-3 - 2 дражета дневно
NOW ADAM Softgels - 2 дражета дневно
NOW Magnesium Citrate - 400 мг дневно
NOW Zinc Glycinate - 400 мг дневно
NOW Vitamin D-3 - два пъти в седмицата по 35000IU

Спортни добавки:
NOW Beta-Alanine - 2х2 грама дневно
Pure Nutrition BCAA Blast - 4 дози по време на тренировка
Syntrax Nectar - 1 доза след тренировка

Та общо взето ще се задоволя с наличното, а към края на февруари ще мисля нещо друго. Засега в главата ми се върти White Flood с Green Magnitude или Creapure, таурин и White Flood.

Хайде да си говорим за White Flood… (sun)

Не съм писал в дневника от четвъртък. Веднага след максовете, бях повален от коварен биач грип. И три дена на легло. Вчера започнах работната седмица отпаднал, но най-гадно е положението с гърлото. Така ме боли, че не мога да ям твърда храна, истинско мъчение си е. Изкарах 5 дена с малко над 1000 калории на ден, но това ще го подобрявам следващите дни. Та, получи се една седмица почивка от тренировки и тепърва ще видя, дали ще се завърна в отчайваща форма :D

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 10.01.12 11:21.

Вчера най-после тренирах. И се случи следното:

А: Малко единици Power Clean, стихнах до две с 90 кг
Б: единици тяга до 180 кг
В: Power Snatch - 55kg - 5x3
Г: Лежанка - 90 кг - 5х5
Д1: Преден клек - 80кг - 5,5,5,4 в суперсерии с
Д2: Набирания подхват - 10,10,8,6

Определено бях отпаднал. Вече на изхвърлянето ми свършиха батериите. Бедрата запариха, доспа ми се, започна да ми се вие свят :D Опитах се да се събудя с малко суперсерии, но на последната ми се зави свят и дори не си завърших бройките. Очевидно не се бях възстановил от боледуването. Пробна тренировка и сега трябва да мисля някаква система.

(giggle)

В неделя тренирах следното:

А: Power Clean - 80kg - 5x3
Б: Военна преса - 70х3, 60х4х5
В: Преден клек - 100кг - 5х3
Г1: Набирания надхват - 3х10
Г2: Полулег с дъмбели 25 кг - 3х10

Клийновете бяха добре. Мисля, че подобрявам малко втория пул, но много бързо се уморявам. От третата серия започнаха да влизат и ръцете. Военната преса ме смаза. Първо раменете ми бяха с все още силна мускулна от лежанката и освен това, лявото рамо ме заболя отново. Предният клек беше изненадващо добър, като за втори път от много време. Набиранията и полулегът с дъмбели бяха рутинни, макар на полулега раменете отново да сдаваха багажа. Все още се движа на ръба на лошата форма. Ученето ме скапва...

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 16.01.12 11:36.

Тренировката вчера:

А: Лег - 90 кг - 5х5
Б: Мъртва тяга - 150кг - 3х5
В: Hang Clean - 60x5, 70x5, 70x5, 70x5, 70x5
Г1: Пуш Преса - 60кг - 3х5
Г2: Гребане с дъмбел - 35кг - 3х8

Лежанката не беше тежка, но все още пазя рамото. Само първата серия ме затрудни, но втората беше различна. Мисля, че можех и без проблеми да правя 5-ци на 95кг, но да не бързам. Мъртвата тяга също беше лека, но тук вече здадох фира. Отново започна да ми се вие свят. Това е тенденция, която забелязвам трета тренировка подред. Мисля, че нервната ми система е яко изпържена. Имам някаква сила, доста експлозивност и нямам проблеми с издръжливостта, но като започна да вдигам над 80% от макса и централния компютър блокира.

Обръщанията ги правих за да се активирам малко и се отразиха добре. Посъбудих се. Бях бърз и не теглих на предмишница, но 70кг са нищо. Пуш пресата я направих просто да раздвижа раменете, като лявото отново се обаждаше. Гребането беше протоколно.

Тренировката от вчера:

А: Power Clean - 80kg - 5x3
Б: Военна преса - 70кг - 4,3,3,3,3
В: Преден клек - 100х3, 100х3, 110х2, 100х3, 100х3
Г1: Набирания - 8,12,12
Г2: Полулег с дъмбели - 25кг - 10,10,10
Г3: Планк - 3х30 сек

Обръщанията бяха леки, техниката беше читава. На военната преса се прецаках. В началото обръщах и бутах като хамалин и се чудих, защо по дяволите тежи толкова. След това си сложих лоста на стойката и започнах да бутам както си трябва. На последната серия можех да направя 5-ца, но реших да не се напъвам. Предния клек беше с добра техника, по-добра от предния път, възстановявам си силите. После протоколно раздвижване. Планк правя за 5-ти път в живота си, ама скоро ще скачам на големите тежести :D

За събота:

А: Лежанка - 95кг - 3х5
редуващи серии с 5 набирания СТ
Б: Набирания с тежест подхват - +20х5, +20х5, +25х5
В: Мъртва тяга - 140кг - 3х5
Г1: Раменни преси с дъмбели - 25х8, 30х6, 25х8
Г2: Гребане с дъмбел - 35кг - 3х8

Малко хаотична тренировка, но ще систематизирам нещата.

От понеделник:

А: Пуш Преса - 80кг - 5х3
Б: Преден клек - 100х3 и ....
В1: Лежанка - 95кг - 5х5
В2: Набирания с тежест подхват - +20х5, +25х5, +25х5, +25х5, +20х5
Стречинг

Имах сила. Хубави пуш-преси, бях доста бърз. На лежанката и набиранията ми се връща силата. Редуващите серии ги правих с около 30-60 сек почивка между набиранията и лежанката. На предния клек направих първата работна серия и след това блокаж. Ужасна болка в горната част на левия еректор, точно под перката. След това не можех да държа щангата, камо ли да клякам. При навеждане също ме болеше. Вечерта и сутринта не усетих някаква болка, но при придвижването към работа я усетих. След това пак не се обади. Активира се само при определени движения. Утре ще видя на тягата какво е положението. Добре,че се спрях след първата серия и мисля, че ще мине бързо.

24.01.12
17:09

казано от Десо на 24.01.12, 16:43:

...
Б: Преден клек - 100х3 и ....

... Ужасна болка в горната част на левия еректор, точно под перката. След това не можех да държа щангата, камо ли да клякам. При навеждане също ме болеше. Вечерта и сутринта не усетих някаква болка, но при придвижването към работа я усетих. След това пак не се обади. Активира се само при определени движения. Утре ще видя на тягата какво е положението. Добре,че се спрях след първата серия и мисля, че ще мине бързо.

Пропусни тягата утре, за да не се наложи да я пропускаш и занапред. Уреди се с добър масаж, но предупреди масажиста за проблема. Не загрявай мястото излишно, в случай, че има някакво възпаление.

Такааааа. Няма възпаление, гърбът беше добре. Усещаше се леко напрежение, само ако сложа щанга на гърдите. Тренировката вчера беше следната.

А: Power Clean - 80х3, 80х3, 80х3, 75х3, 75х3
Б: Раменна преса - 70кг - 5х5
В: Мъртва тяга - 140х5, 150х5, 160х3, 160х3, 160х3
Г: Планкове - 3х30 сек (+15кг)

Обръщанията не ми вървяха. Гърбът ми беше вдървен, не можах да шръгвам с трапеца. Не използвах много ръце, но щангата ме дърпаше много и не се получи втория пул. Може би така се получи, защото не можех да си активирам гърба, а рамото ме наболяваше нещо. Раменната преса преса беше много лека, може би защото я правих от стоеж, като билдърите :D. Не пусках да ключицата, но лоста падаше под брадичката. Леки петици на 70кг и без откази. Мисля да побутам така известно време, да вдигна малко груба сила. Тягата беше лека, за първи път насам от 20 дена. Също избягвах отказите, техниката беше читава. Започва да ми се връща силата постепенно. Планковете с 15-ка отгоре не представляваха никаква трудност. Още два-три пъти с 15-ка и слагам 30-ка. Скоро идва ред на Иглика, а след това и на Витан, който трябва да качи малко мускул, че да закръгли около 100 кила.

Също така мисля да потренирам малко по-леко идващите месеци. Три дни в седмицата, като ще имам 2 тежки дни с единици, тройки, петици. В тези дни ще правя 4 упражнения - 1 за долна част, 1 за горна бутащо и 1 за горна дърпащо, плюс едно тежко за пояс. Третата тренировка от седмицата ще ми бъде с повече обем и по-ниска интензивност - повече гимнастически, пудовки и дъмбели.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 26.01.12 12:49.

Давам идея за друга цикличност в тренировките - 2 седмици тежко + 1 седмица леко. Зависи и какво целиш де...

26.01.12
21:53

казано от Кольо Пияндето на 26.01.12, 12:53:

2 седмици тежко ...

Алооо, вода ли ще си подливаме???!!! :D :D :D

27.01.12
19:49

Отново започна да ми се вие свят. Това е тенденция, която забелязвам трета тренировка подред. Мисля, че нервната ми система е яко изпържена. Имам някаква сила, доста експлозивност и нямам проблеми с издръжливостта, но като започна да вдигам над 80% от макса и централния компютър блокира.

Не съм чел много по дневника,просто попаднах на това,
та при мен е същото ,но забелязах,че се получава ако не съм ял здраво.
И ако тренирам преди 12:00.  Вкарам ли въгленчета ,силата е с мене :)

Как се отрази Смолов? Питам,че ме мързи да ти чета дневника ;)

Мнението беше редактирано от ISB на 27.01.12 19:49.

казано от ISB на 27.01.12, 19:49:

Отново започна да ми се вие свят. Това е тенденция, която забелязвам трета тренировка подред. Мисля, че нервната ми система е яко изпържена. Имам някаква сила, доста експлозивност и нямам проблеми с издръжливостта, но като започна да вдигам над 80% от макса и централния компютър блокира.

Не съм чел много по дневника,просто попаднах на това,
та при мен е същото ,но забелязах,че се получава ако не съм ял здраво.
И ако тренирам преди 12:00.  Вкарам ли въгленчета ,силата е с мене :)

Как се отрази Смолов? Питам,че ме мързи да ти чета дневника ;)

Абе аз тренирам вечерта и не е като да съм гладен. Повалиха ме две поредни заболявания и мисля, че те имаха пряко въздействие. От смолов качих 10 кила на тягата и 5 на военната преса. Все пак непосредствено след програмата се разболях и си профуках патроните да разбера дали мога и повече. Когато тествах масковете, вече се усещаха симптомите на болестта. Убеден съм, че до голяма степен и програмата ми разтакова фамилията.

Вчера тренирах следното.

Скачане на въже за загрявка

Редуващи серии:
А1: Набирания – 4х10
А2: Раменни опори – 12,8,6,7

Б: Спринтове в снега с Иглика върху мен – 3х грубо 70-80 метра

В: Гребане с дъмбел – 35х8, 40х8, 35х8

Г: Кратък комплекс  с 16 кг пудовка
3 рунда от:
10 бр Суинг
10 бр Хай Пул
10 бр Изхвърляне
10 бр Обръщане с изтласкване
10 бр Напади с пудовка на рамото

При всяка станция редувах дясна-лява ръка (крак). Всеки рунд  го правих без почивка, а между рундовете имах 1 мин почивка. И на трите рунда ми отне по 4:50.

След  тренировката – стречинг и по-късно мачкане с Foam Roller.

На комплекса, който ми е първи от три месеца насам, имах мускулна издръжливост. Въздухът обаче ме предаде.

28.01.12
21:41

Следвашият път пробвайте: Иглика върху един найлон ти я теглиш и спринтиш:хем полезно,хем забавно :)
Забавното за нея разбира се.

28.01.12
21:47

Значи дадената оценка я делите на 2 и ще разберете реалните такива.

28.01.12
22:05

казано от ... на 28.01.12, 21:47:

Значи дадената оценка я делите на 2 и ще разберете реалните такива.

Стели*

Пробваш, усещаш, тогава се изказваш тежко ;)

Някак си като съпоставя мненията на хора, които са приемали добавките с тези на хора, които не са ги приемали, губи ми се стойността на вторите. Мога да бъда опроверган само на база личен опит и приемам такива мнения ;)

казано от ISB на 28.01.12, 21:41:

Следвашият път пробвайте: Иглика върху един найлон ти я теглиш и спринтиш:хем полезно,хем забавно :)
Забавното за нея разбира се.

Определено тя го одобри :D

За днес тренировката:

А: Преден клек - 100х3, 110х3, 115х2, 110х2, 100х3
Редуващи серии:
Б1: Лежанка - 100х5, 100х5, 95х5, 95х5, 95х5
Б2: Набирания с тежест подхват - +25х5, +30х5, +30х5, +25х5, +25х5
В: Toes to bar - 10,10,10,8

Стречинг и Foam Roller.

Силата на предния клек се възстановява. Клякането ми беше много дълбоко. На двете двойка не рискувах с опити за трето повторение, понеже нямаше кой да ме пази. Лежанката започнах с 100кг , но усещам напрежение в лявото рамо и не рискувах повече. Това, че пазя рамото се отразява пряко на силата ми, буквално бутам  с една ръка и половина. Набиранията бяха сравнително леко, много добре ми се отразяват на рамото, когато ги комбинирам  с лежанка. Приятна тренировка.

За днес тренировката:

А: Обръщане от стоеж - 80 кг - 5х3
Б: Висока тяга - 180х3, 190х3, 200х3, 210х3, 170х5
В: Раменна преса - 70х5, 75х5, 80х3, 75х5, 75х5
Г: Планк - 3х30 сек (+25 кг, +48кг, +48кг)

Стречинг и по-късно foam roller.

Обръщанията ми вярваха странно добре. Трапецът се натовари, а проблеми с рамото нямах. Реших да разнообразя тягата от земя с такава от стойка. Общо взето лоста беше на ниво под колената. Това упражнение яко товари гърба, направо ме мачкаше. Мисля, че имам потенциал за 230 кг. Раменната преса я правих от стоеж, като пусках лоста точно малко под брадичката. Като не правя пресите с пълна амплитуда, не ме боли толкова рамото. Общо взето мисла да заменя пълните преси и лежанка с такива с частична амплитуда. За лежанката ще ми трябва някакво блокче. Планковете бяха повече от добре. Ще видя до месец там какъв ми е предела.

Освен това, предната тренировка не пих BCAA и имах доста осезаеми мускулни трески. Недоброжелателите и скептиците да мислят каквото си искат, но от една тренировка се усети разликата. Днес пробвах 2 дози Xtend (= 4 дози BCAA Blast) и ще видя утре как съм.

Четвъртък ме очаква малко стрийт фитнес и едно Синди на открито :D

03.02.12
07:55

Честит рожден ден @Десо. Много, много здраве, успехи и късмет.

Честит и от мен, Десо!

Бъди здрав, щастлив и винаги с вдигната брадичка! Успех в спорта и извън него!

ЧРД Десо, жив и здрав и много успехи :)

Ауууу, чак ми стана хубаво от вашата милост :D

Вчера дори тренирах, макар че кръстоносния поход претърпя поражение :D

Та:

Редуващи серии:
А1: Полулег с дъмбели - 30кг - 4х10
А2: Гребане с дъмбел - 35х10, 40х8, 40х8, 40х8

Б: Прогресия задна везна - три опита - първия успях да задържа 5-6 секунди на пълна задна везна. Следващите два опита не успях да задържа повече от секунда.

В: Комплекс

12 рунда Синди за 12 минути

Мускулната издръжливост добре, но ми свърши въздуха. Докато не направя 20 рунда за 20 мин няма да завърша комплекса. Сега щях да успея 18.

Като за втора тренировка за издръжливост от много време насам, не е чак толкова зле.

03.02.12
15:23

Честит рожден ден, Деситка :) .

Бате имам 10 рунда за 6 минути... :D :D :D

Бате, ти от миналата година на всяка промяна в хранителния, тренировъчния и суплементарния режим, качваше по 5 кг и ръцете ти растяха с 2 см. Досега трябваше да си 120 кг, с 300 тяга. Много приказки, доказателства никакви :D

Скоро ще има фотосесия с мен. :)

Тоя сайзон като го изпиках много взе... :D

Жив и здрав да си! Без травми и каквото ти трябва да ти се сбъдне.

Ей, все хубави пожелания ;)

За днес тренировката:

А: Преден клек - 100х3, 110х2, 110х2, 100х3, 100х3
Редуващи серии:
Б1: Лег с дъмбели - 35х6, 40х5, 40х5, 40х5, 40х5
Б2: Набирания подхват - +25кг х5, +30х5, +30х5, +30х5, +30х5 (3+2 - тук ме разсеяха и се засмях, така че ги направих с прекъсване)
В: Планк - +25кг х30 сек, +48кг х30 сек, +48кг х30 сек, +48кг х30 сек

Предният клек ми беше слаб. Първата тройка беше изключително лека, но след това си натежа. Самият лост не ме мачкаше, напротив, беше ми лек. Но краката ми бяха много изморени от комплекса в четвъртък и най-вече вдървени от мускулната треска и не успях да се разтегна хубаво. Това си повлия и се измъчих. За сметка на това легът и набиранията бяха добре. Засега изцяло заменям лег/полулег с лост с дъмбели, защото рамото ми е като осакатено след всяка лежанка с лост. Планкът беше много добре. Тежестите бяха сложени на кръста и няма нищо общо с това, ако са на гърба. Много добро натоварване. Като цяло съм доволен от тренировката.

За вчера една високоинтензивна тренировка:

А: Обръщания от стоеж - 90х3, 90х3, 90х2, 85х3, 85х3
Б: Мъртва тяга - 150х3, 160х3, 170х3, 180х2, 170х3
В: Раменна преса - 75х5, 80х5, 75х5, 75х5, 70х5
Г: Обратни коремни преси - 3х8

Обръщанията бяха мощни. От стоеж ми е много по-удобно, но днес и чийтнах. С изключение на първата серия, на другите използвах фитили (шейм он ми). Тягата натежаваше, но проблемът в момента е разтегливостта. Така и не можах да се разстегна, че да използва задника като хората. В залата е прекалено студено, а и допълнително съм дърво.. Раменните преси бяха добре, амплитуда до брадичката, а при леките серии, малко по-надолу. За първи път правих обратни коремни преси, коремът ми щеше да се пръсне.

07.02.12
10:47

казано от Десо на 07.02.12, 10:38:

...
Г: Обратни коремни преси - 3х8
...За първи път правих обратни коремни преси, коремът ми щеше да се пръсне.

Какво ще рече “обратни коремни преси”?

http://www.youtube.com/watch?v=pXqJxBU6jmw&feature=related

Хайде да е приятно за окото :D

07.02.12
10:59

Туй не е обратна коремна преса, обратна би било когато легнеш по корем и правиш коремни преси :D :D :D

07.02.12
12:54

казано от Valdis на 07.02.12, 10:59:

Туй не е обратна коремна преса, обратна би било когато легнеш по корем и правиш коремни преси :D :D :D

:D Като прочетох “обратни коремни преси”, първото, за което се сетих, бяха хиперекстензии.

Иначе аз на това от клипа му викам “прибиране на крака към гърдите със свити колене”. :)

07.02.12
18:54

казано от Boby_ на 07.02.12, 12:54:

казано от Valdis на 07.02.12, 10:59:

:D Като прочетох “обратни коремни преси”, първото, за което се сетих, бяха хиперекстензии.

Иначе аз на това от клипа му викам “прибиране на крака към гърдите със свити колене”. :)

Ама то не е това целта. Движението започва след като си прибрал краката към гърдите...или поне към корема...зависи кое къде е :D :D
Десо простое  постнал клип на друго упражнение, а не на обърнати коремни.

А иначе се наричат, доколкото съм запозната с проблема, обърнати коремни.

http://www.youtube.com/watch?v=vv6jGrvRmgc

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 07.02.12 19:03.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1