Здравей!
Наскоро гледах Headhunters, много ми хареса.
А понеже ти харесва Момиче с драгън татуу, може и това да пробваш—двете нямат нищо общо де :), освен, че са скандинавски продукции и с много добра история :)
Вечерята ти изглежда апетитно между другото, аз не пия бира и хард кор месо не ям, ама така като поглднах, бих пробвала :)
@Кико - Headhunters ми изглежда як :) Мерси , за предложението (sun)
Относно тлъстите меса и бирата - не съм сигурна , че ми се получава...май :( Организмът го влечат вреднотии...
Дали да “обвинявам” алкохолът или съм въглехидратен тип - не знам ... още го мисля ... и са нужни изследвания + измерване на % мазнини , за да преценя...
Хубава вечер (sun)
47кг
Ставане - 9.00ч
Тренировка “гръб/рамо(задно)/трицепс”:
1 - тяга с щанга - 1x10@27/ 3x10@32
2 - гребане с щанга(подхват) - 4x8@27
3 - едностранно - 1x6@17 / 3x5@20
4 - повдигане встрани от наклон - 6x6
5 - кик бек с дъмбел - 3x8
6 - едностранно трицепсово лег с дъмбел - 3x5
пиолукофички с крака на стол - 20
За около 40мин...дъмбел 7…
Не ходих до WC-то преди трен...на нервна почва/дразнения , та ми беше тегаво...
Храна :
9.30 - 1.яйце L + 40гр кюфте + 25гр кашкавал (coffee)
12.00 - трен
13.30 - 120гр воденички + 120гр чушки/гъби/лук (beer)
17.50 - 120гр свинско + 25гр кашкавал + 50гр чушка/гъби (beer)
22.00 - 100гр кашкавалена извара + 50гр воденички (d)
Около 1150ккал : пр - 125гр / м - 65гр / в - 25гр
С набори , не бях лафила от повече от месец...и днес мислех да пропусна...но няма лошо...
Много ми е скофтено настроението , в последно време...тая изолация...добре , че не се покрих - малко приказка да има...
ЕДИТ: Забравих си (beer) (d) :D
Поздрави :)
Мнението беше редактирано от Мая на 17.02.12 23:05.
47кг-
Ставане - 8.00ч.
Тренировка “гърди/рамо/бицепс”:
лицеви(до долу) - 13
1 - флайс - 4x8
2 - лицеви с тежест - 2x6@7кг(до долу) / 3x5@13кг
3 - пулоувър с 1 дъмбел - 4x6
4 - раменни с дъмбели(седеж) - 4x7
5 - повдигане на дъмбели встрани - 4x5
6 - концентрирано с дъмбел - 5x5 (вече и с лявата се получава)
“21” чуково с гири - x2
лицеви(до долу) - 15
Дъмбел 7кг / гира 3кг....за около 40мин
Храна :
9.00 - 80гр кюфте* + 15гр кашкавал (coffee)
11.50 - трен
12.30 - 1 варен белтък
13.00 - 1 долно бутче без кожа + 5 воденички + 70гр червена чушка/гъби (beer)
17.00 - 1 горно бутче с кожа + 15гр кашкавал + 30гр извара + 70гр спанак/гъби (beer)
21.00 - 130гр извара + 2 воденички (d)
Около 1050ккал : пр - 115гр / м - 55гр / в - 20гр
* кюфтето е средно-съмнителна кайма , телешко:свинско/60:40 , на тиган...абе сутрин може джънк....
Парено сирене?!? , което минава за кашкавал...по вид и вкус...сега чувам или не ми е дремело...
“Зреело” по бързата процедура...
Понеже взех кашкавал тип “Витоша”(уж) на ЕЛБИ(уж ок фирма) на ниска цена и мернах , че произвеждат и такова... http://www.lbbulgaricum.bg/c/bg/produkti/kashkaval/pryasno-pareno-sirene-veneciya/
The reedes http://www.imdb.com/title/tt1327200/ - гледах го малко разсеяно , но май става...духове “беснеят” из тръстиката...
Приятна събота вечер :) (d)
Закуската изглежда много мизерно :D
47+кг
Ставане - 8.30ч.
“Краци”:
1 - клек - 3x10@14
2 - напади - 3x7@14
3 - плие - 3x10@14
4 - страничен полуклек - 3x7@14
5 - повдигане на пръсти - 3x10@32
Храна:
9.00 - омлет от 1 яйце XL + 30гр кашкавал (coffee)
12.00 - “краци”
13.00 - 80гр свинско + 20гр кашкавал + 50гр червена чушка (beer)
17.00 - 100гр бъбреци + 50гр кашкавалена извара + 70гр варен спанак (d)
21.00 - 150гр обезмаслена извара + 20гр бъбрек + 2 ореха + 1 маслина (d)
Около 1000ккал : пр - 95гр / м - 60гр / в - 20гр
Turistas http://www.imdb.com/title/tt0454970/ - беше ми бая скучен и по-скоро приключенски...и по-симпатични съм гледала , на тази тематика . А и на мизерното ми мониторче , нищо не се разбра от тия среднощни бесовици...и португалският не ми е добър :D Все пак ми се взъзва , с хапването на бъбреци :D
Догледах си Spaced…към края епизодите са много добри...
Бест френдка се “принудила” , да се регне в BB-team и да ми драсне , за да влезна в скайп :D леле...съвсем се откъртих от света...
Половин сантим на “+” в бицепса :) - дано не е временно напомпване/задържане на нещо си , само...зле са ми ръцете , като цяло...
Чудя се , дали утре да почивам от към трен...
Прилична вечер на всички :) (d)
47кг
Ставане - 8.00ч.
Тренировка - почивка .
Днес злоупотребих с въглехидрати...и ми стана тегавина...май...
Не бях хапвала суши - не е благинка , от към вкус...да опитам там...
Сега не съм у назе...като се прибера ще втикна извара...
11 парчета от чинията...
Много ми харесват снимките на вечерите ти :) Добра композиция днес. Как успяваш да ограничиш така въглехидратите? Нима няма нищо, което да те влече толкова в тях като мене? :) Поздрави
Kико , въглехидрати бързи(сладко) + мазнини(вече иде на торта) ме влекат , когато съм недохранена от към калории или съм се почнала на сладки благинки/тестени+мазно . С това постно суши...ама не бях опитвала - скъпарщина си е за мен...та се прежалих за пробата...и сол бая от соевия сос...джънк дей :))) Голям напредък - ядох въглехидрати + сол и не умрях :D Но не ми допадна туй “шуши”...
До преди година , се страхувах от мазнотиляк и бленувах за сладинки...сега не ме трогват шоколади/тесто...имам си въглехидратна (beer) :D ...и преди си кърках , но хрупах всичко без мазнини...пълнозърнесто/родно и неродно...
Период на насищане от лишения е явно...не мисля , че е правилен...но само храницата ми остава , като кеф...
Закуска : омлет от 1 Яйце + 30гр тлъсто свинско + 20гр кашкавал (coffee)
От 14.00ч. до 16.00ч. 11 хапки суши :( (beer)
22.00 - 50гр нетлъсто свинско :P + 70гр извара (d)
Около 850ккал : пр - 85гр / м - 30гр / в - 85гр...
Хубава вечер :)
Аз съм пробвала “шуши” веднъж. Бившо съквартирантче азиатче ме черпи, обаче аз съм си такава, нито вкусвам, нито искам да знам какъв е вкуса на водорасли, сурови риби ... лангусти в паели и октоподи ... та и суши в тая категория. Тъпо и срамно но, тя е такава, че едва ли не ми го натъпка в устата, аз веднага изчезнах да плюя. :) Веднъж си бях направила шопска салата и същото азиатче грабна една бутилка соев сос и докато успея да кажа нещо ми изля сумати в салатата, така било по-добре. И соев сос не е работа, викаш ... даа но сушито изглежда поне на вид красиво и хубавичко подредено, приятна емоция за очите.
А има едни гадни рибешки чипсове и рачени рулца, бях на един рожден ден, пак на екзотична рожденичка и понеже нищо не ставаше за ядване, грабнах един такъв чипс и после плюх пред всички. Срамотии. Ужас. |-)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 20.02.12 22:58.
казано от Мая на 20.02.12, 22:45:
) Голям напредък - ядох въглехидрати + сол и не умрях :D )
Браво. И аз преди няколко дена изядох 100 гр. протеин и мас и също не умрях :D
казано от Kiko San на 20.02.12, 23:26:
Много си готина, Мая! Имаш мускули навсякъде!
Едва ли , но благодаря (sun) Виртуалната подкрепа ме крепи...жест си е и го оценявам !!!
Не съм заслужила особена подкрепа , колкото и да ми е нужно нещо в тоз’ животец...поне да се успокоявам , че любимите храници , не са фаталистични за визията и треновете дават отражение...май...
Бягам от битовизми...
Лека вечер :) (d)
казано от Мая на 20.02.12, 23:41:
Не съм заслужила особена подкрепа , колкото и да ми е нужно нещо в тоз’ животец...
(F) <3 (sun)
21.02.12
00:18
казано от Мая на 20.02.12, 23:41:
Едва ли , но благодаря (sun)
Това е то - женска работа :D Никога не се харесваме :D Гледам ти стегнатото мускулесто тяло и се чудя какво, по дяволите, може да не харесваш...
казано от Мая на 20.02.12, 23:16:
Ъъъ..47кг...цифром и словом...и в нескопосани и еднообразни картинки :D
Доста са скопосни ;) Браво на теб.
21.02.12
11:06
Мая, вървиш в добра посока... само по-уверено де, този авто-песимизъм не ти трябва. :)
Благодаря на всички за подкрепата (bow) ...наистина ми е нужна , но се чудя , до колко я заслужавам...
46.5кг
Ставане - 10.30
Тренировка - няма .
11.00 - 100мл мляко с нес...
Off :
Всъщност , вчера ме “нахраниха”...
Някак м/у приказките за : какво харесват мъжете / Анджелина Джоли , дали е красива / как гаджето няма задоволително отношение и не те предразполага , да направиш нещо за себе си / “животоспасяващо” подстригване на връхчета за 5лв / безбожно “евтино” суши за 30лв. , се вмъкна , колко съм мързелива , че не бачкам - вече съм “животнУ” и е странно , че не съм се изнесла на квартира и нямам приличен доход . Ааа...и да не забравя да си оправя зъбите (избелване) , че на дърти години ще е тегавина...то не било скъпо...тук ще вметна : мийте си зъбите след всяко кафе - за една година им е**х вЕрата , а толкоз червено вино съм изпила преди лягане и без кофти резултат...
Добре ми дойде и изказването на баща ми : “Къде е отишла тая , да и подсвиркват на яловия г*з( , а не седи тука и да ни готви , както правеше в анорексичния период , да уточня)” - прекрасно изказване на родител :) Не съм излизала от месец...не е в това въпросът - всеизвестно е монахинското ми поведение...не бях избърсала банята , защото се изкъпах набързо и излязох...
От доста време , външността не ми влияе на самочувствието/липса на такова...
И майка ми ме запита иронично днес : “Ще тренираш ли , ‘щото мисля да готвя и да не ти умириша тренировката , хах?”...дам , аз се дразня , като се пържи нещо , защото после мириша , все едно съм била на китайски ресторант...
От друга страна един френд ме похвали , че видимо съм се “наблъскала” и съм в добра форма ...
Трябва да си го сложа , като подпис : “Аз тренирам и се храня , за да ми подсвиркват на яловия г*з.
Ще дописвам храна , ако има такава...
Хубав ден (beer)
Мнението беше редактирано от Мая на 21.02.12 22:59.
Олеле, Мая, зарежи тези неща. Особено това, което са ти казали родителите, са го казали ей така.
На мен ми е много тъжно, че не съм се явясвала вкъщи от една година, ама разбирам, че ако сте все заедно, все някой ще изтърси нещо. Ама, Мая, махни с ръка, да са ти живи и здрави, родителите и нека са в настроение и да се шегуват :) Нека е весело :)
За Анджелина Джоли, която моят приятел харесва съм приложила напоследък няколко тактики, от които последната—с най-добър резултат, а именно демонстративно съм си сложила огромна снимка на Ейдриън Броди като десктоп :) Като съм в настроение му казвам, че съм си сложила Ейдриън Броди, защото има прилика с приятеля ми ЛОЛ, има нещо вярно де, ама скоро ще си сложа някой друг ЛОЛ. За връхчетата на косата—много актуална тема! И за кафетата пък съвсем. Чистенето на зъби не би трябвало да е въобще скъпо в София, но мисля, че има различни типове. Абе, зъби се опраят ЛОЛ ...ахем, и други неща, ама ще коментирам по-късно, че още е работен ден :)
Тежки думи са чули ушите ти. Родителите са хора, като всички останали...
със своите слабости, недостатъци, със своите си мечти, копнежи, желания.
Отиграват си собствената форма на живот, проектират техните си образи.
Най-често децата са жертва и компенсация на собствените им недостатъци.
Или махваш с ръка “през едното влязло, през другото излязло” или им махваш
за довиждане и си подреждаш своя си пъзел различен от тяхният проект.
Силна мацка си, няма какво да те спре, де да бях на 25години сега...мечти ;)
Идеята е , че се чувствам ненужна/в тежест...излишна за света...не иде реч за родителите ми и не им се връзвам на безумствата...човек , който посяга на болната си майка и жена , отрекла се от първородния си син...чак да им се връзвам...
Благодаря отново , за милите думи :)
Зъбите...към 30лв да е . Не мога да си го позволя сега , но друга ми беше идеята...колко съм далеч от нормалните проблеми и как не ми дреме , дали ченето на Джоли е прекалено широко...все тая...
Мая, не знам при теб какви се обстоятелствата, но аз бях в подобна жестока депресия за половин година след като имах проблеми с яденето. Бях си взела няколко котета, отразиха ми се добре, само дето едното го натъпках с хапчета против глисти и то умря, защото не знаех, че преди това вече са му дали. Да почива мир в котешкия рай. Но не на последно място подкрепа от страна на приятели, близки и далечни. Най-добре, ако можеш, обаче се откъсни за малко от средата, която те потиска за известно време, посети приятели или близки за по-дълго време. Аз най-обичам да си стоя на село. Там имаме само лозе, ама аз си бях направила колиба и пишех роман за циганите и пъдаря на бостана. После го хвърлих. Много ме е яд сега. И за циганчетата турчета имаше—щях да съм следващата Йовков-а, их чи мъ е яд. Ама ще ида пак. И без това БФ се изцепи веднъж в БГ, че му харесвало да живеем на колиба в БГ и да гледа свини ЛОЛ
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 21.02.12 16:43.
казано от Мая на 21.02.12, 16:11:
Идеята е , че се чувствам ненужна/в тежест...излишна за света...не иде реч за родителите ми и не им се връзвам на безумствата...човек , който посяга на болната си майка и жена , отрекла се от първородния си син...чак да им се връзвам...
)
Със сигурност не си излишна на света и колкото по-кратко продължават тези моменти и негативни усещания, толкова по-добре. Тонове мога да изпиша за онази черна дупка - така нареченото семейство...и какво е способна да създаде тя. Но е излишно, а и мястото не е тук. Не знам, все пак, какво е положението при теб, но няма как то да не оказва влияние на твоите мисли и чувства. Вариантите обикновено са два - или се оставяш по течението и не се бориш и оставаш неуверена в себе си, с перманентно мрачни мисли, или се изправяш всеки път. Второто понякога води до образа на арогантния и циничен темерут, но все пак е за предпочитане пред първото... ;) А спортът може само да помага да не се оставяш на кофти мислите, а да крачиш напред...пък макар и да се носи аромат на манджи наоколо, в случая :)
Кико , постът ти ме развесели :) не знам защо... :) Нямам къде да отида...и не мисля , че съм в депресия...спрямо преди...
Мария , семейството...отдавана съм арогантна в това отношение , което не ми прави чест . Имам си баба , която ме е отгледала и ме подкрепя във всяко отношение :) Единствено тя страдаше и всячески се опитваше да помогне(не иде реч за пари) , когато залитнах лошо с храната и килограмите...
Това за миризмите на манджа го вметнах , като подигравка от страна на майка ми , спрямо тренировките/нещо , което правя за себе си...не ми пречи , разбира се :) Слагам шапката за баня и съм чук :D
Като цяло постът ми е объркан....
Идеята ми е , че към този момент , срешам повече упреци , отколкото подкрепа и разбиране...не само от страна на родители , ами и от приятели...явно грешката е в мен , да не кажа , че аз съм грешка...
Вярно , от половин година съм ОК физически , но...нямам оправдание...
Достатъчно самокритична и отвратена от себе си съм , че да ми е нужно допълнително...и да - искам да променя нещата и качването на килограми бяха задължителни , че да им отделя специално време...
Утре ще си тренирам по план :)
Към 4.30ч. хапнах 50гр свинско + 100гр броколи/кладница + 30гр кашкавал + 30гр сметана...
С повече въглехидрати , за сметка на мазнини ще ми е по-сносно...мисля...трябва да опитам...
Ох , извинявам се , за драмите :( Просто вчера се разстроих от разни нещица и тая просташка реплика , ме изкаряа от равновесие...
Всичко си е в реда на нещата и според заслугите :) Ще се поправям тепърва ;)
Надявам се , да не ме вините , за непристойната си реакция - всеки си има подобни моменти....
Благодаря again (sun)
Днес ми е запечено и ще се пръсна :D Та си оставам с хапването от 16.30ч
Около 400ккал : пр - 25гр / м - 25гр / в - 15гр (blush)
От утре съм си схематично :)
Поздрави и хубава вечер (sun)
Мнението беше редактирано от Мая на 21.02.12 22:14.
Мая, моите думи няма да са особено мили, но ще ги напиша, защото навремето точно това ми помогна да се “осъзная”. Това което ти е казал баща ти е наистина грубо, но не е ли вярно? Той ти е родител и съм сигурна, че не го е казал да се чувстваш излишна или да ти е гадно. Но едва ли му е весело да гледа как детето му си пропилява живота робувайки на една депресия. Е варвай ми на хората отстрани им писва, и те си имат живот и не им се гледа “болен” човек постоянно. Лесно е да си жертва, да страдаш да се депресираш, да търсиш съжаление. Да ....до време хората ти влизат в положението, но до време. Когато престанеш да се държиш като жертва, ще получиш уважението което търсиш. И моят баща се държеше и държи кофти с мен, но е единствения човек, който не ми се връзваше на анорексичните схеми и се отнасяше с мен като с нормален човек. Тогава му се ядосвах, страдах, защото точно неговото внимание и благоволение търсех със състоянието си, но сега разбирам колко мъдро е постъпил. Та избора е в твои ръце..
1. Оставаш си жертва и се примиряваш
2. Отказваш да бъдеш жертва и се бориш, сама или с помощ.
Е кофти е да, защото пректически нямаш вина за състоянието си, пък сега ти трябва да се гърчиш да излезеш от него, но това е положението. Хората сме егоисти и сме създадени да бъдем такива, трябва да оцеляваме все пак. Така че не чакай някой да те хване за ръчичка и да каже, хайде вече не си в депресия. Когато започнеш да правиш стъпки, обкръжението ти - Вселената ако щеш, ще започне да ти помага. Ама трябва да действаш, нищо не губиш!
Diva , ясни са ми тези неща . Писах дълъг пост и редактирах на няколко пъти...
Не ми е било ден и това ме е скапало допълнително...събраха ми се упреци , които не помагат , а допълват моите черни мисли...
Не съм го чула с ушите си....друг човек бе крайно възмутен...аз не го зацепих веднага , дори :D
Не е загриженост , нито нормално отношение...не иде реч , за конкретния случай...и всичко си е в реда на нещата - стандартно...
Не се изживявам , като жертва - “жертви” са хората , на които им се “падат” подобни “безполезни” отрочета/половинки/родители/съседи/домашни любимци :D и т.н. - злобарската реплика го потвърждава...и да - хората са егоисти и аз се опитвам , да съм такава в някои ситуации, за да не съм жертва...и си отнасям грозните думи...
Стига драми . Всичко е нормално...
46+ кг
Ставане - 9.00ч
Тренировка “гръб/рамо(задно)/трицепс”:
1 - тяга с щанга - 2x10@27 / 4x8@32
2 - едностранно гребане - 2x6@17 / 4x5@20
3 - повдигане на дъмбели встрани от наклон - 6x6
4 - едностранно трицепсово с дъмбел - 6x6
Дъмбел 7кг...за около 30мин...
Храна
10.00 - омлет от 1 яйце + 20гр кашкавал (coffee)
12.00 - трен
13.00 - 70гр свинско + 20гр кашкавал + 30гр сметана + 100гр броколи/гъби (beer)
17.00 - 130гр бъбреци + 30гр кашкавалена извара + 100гр домат/праз/2 маслини (beer)
21.00 - 150гр кашкавалена извара (d)
Около 1000ккал : пр - 90гр / м - 60гр / в - 20гр
Мислех да тренирам на гладно , но ми стана тегаво и закусих...
Все пак , вчера малко се храних...
Сериозно обмислям , да ям повече въглехидрати - житни/бобови/ориз...юфка :D
Не бях гледала Hard Candy http://www.imdb.com/title/tt0424136/ - малко фантасмагорична ситуация - става ... “малката” дразни...добре е заснет или там , както се казва...
Jack and Jill http://www.imdb.com/title/tt0810913/ - не се смях ...само на “рекламата” на Dunkaccino , малко...абсурден и глуповат хумор , а и не можах да възприема ролята на Сандлър...не го и харесвам особено...
Beneath the Darkness http://www.imdb.com/title/tt1781775/ е много зле...ретардация пълна...не знам , защо го дръпнах ?!?
Мнението беше редактирано от Мая на 23.02.12 00:20.
Мая, за въглехидратите, не знам дали е хубава идея, е освен, ако наистина са от грах и бобени. Ама виж ме аз в момента, каква съм пристрастена и то не към боб :)) Но аз и в момента съм малко стресирана, та прибягвах до шоколад (предните дни, и то не щото нещо помага, напротив, но ей тъй). Ще ми трябва доста време да ги откажа :-/ Но юфка звучи толкова вкусно,
като малка баба ми имаше една малка синя синия ( и маса имаше де, но като за малки деца, на синията) и все ми даваше юфка. От тогава не съм яла значи .. изяш една заради мене ... ама въглехидратите са си подло нещо, мисля.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 23.02.12 00:12.
А относно самочувствието, настроението, депресията, най-лесно да се почувстваш добре е, ако направиш някой друг да се почувства добре :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 23.02.12 00:02.
Кико , много си права , в последния си коментар :)
Относно въглехидратите - дори не се и замислям , за нещо със сладък вкус...не , че не мога и за такова , да намеря място...
Би било добре , да намаля мазнините...не мисля , че ми тичат...съответно въглехидратите трябва да са на “+” , за да има баланс и задоволително калории...
Не мога да спазвам НВД/кетонизация :D ...аз съм си на алкохолизация , а там мазнините нямат място , така че е излишно , да избягвам въглени , стига да съм в рамки , с поетите калории...
А и много ме засищат , при последните си опити - дори и “шушито” ми направи впечатление...при все , че не блести вкусово... както и повечето от рода на карбовски , без мазно...или захар(тук не ме блазни идеята)...
От друга страна , постните меса и обезмаслени извари не са вкусни...а и скъпички , в някои случаи...
И като се знам...пълнозърнестата юфка ще я ям с кашкавал..тъй че...
Ще си правя нещо въглехидратно , от време на време :) Засища и до там с плюсовете...а може и да съм отвикнала...
Бля..бля , толко ми разбира тиквата :D
47кг
Ставане - 8.30ч
Тренировка “гърди/рамо/бицепс”:
1 - лег с дъмбели - 6x10
2 - лицеви - 10(до долу) / 3x6@7кг(до долу) / 3x6@13кг
3 - раменни преси с дъмбели - 6x6
4 - концентрирано сгъване с дъмбел - 6x5
Дъмбел 7кг...за около 30мин..
Последните 2 трена са по-малообемни...24серии...вчера ми беше кофти и за това...та и днес се придържам , към олекотена версия...но пък “натиснах” малко упражнения , та позаморих нЕкой друг мускул...
Храна :
9.30 - омлет от 1 яйце L + 30гр свинско + 20гр кашкавал (coffee)
12.45 - трен
13.30 - 100гр пилешко бяло месо + 70гр броколи/кладница + 30гр млечен крем за мазане?!? (beer)
17.30 - 70гр свинско + 30гр пилешко + 20гр кашкавал + 70гр броколи + 30гр ^^ (beer)
21.30 - 100гр кашкавалена извара + 30гр от млечния джънк (d)
Около 1100ккал : пр - 105гр / м - 65гр / в - 20гр
Грамажите са в готов вид и на очо...ъъъ , този крем за мазане(снимка) си е джънкче и като подправка така...не филмра калориите и не е мазен , за след трен...то и без консерванти пише :D - овкусител...
Официално не понасям дроб...и печурки...присетих се...не , че няма да ги ям - не ме кефят , просто..
Трябва да си взема обезмаслена извара...най-пълная от мазни млечни , преди лягане...
Гледах Calvaire http://www.imdb.com/title/tt0407621/ ...французка бизариика все :) не особено е впечатлителна...доста свински “квич” се чу... ’ бах тая Глория :D
Ох , покъртителна съм - съжалявам...
Лека вечер :)
Мнението беше редактирано от Мая на 23.02.12 22:12.
казано от Мая на 23.02.12, 22:10:
лицеви - 10(до долу) / 3x6@7кг(до долу) / 3x6@13кг
Браво, Мая! (muscle)
Абе Майче, вчера слушах Милко и лекциите, дето изнасяше на Гала :) Та той каза, че няма проблем да вместваме алкохола в менюто, просто деня в който ще пием да не ядем въглехидрати :) А ти като гледам общо взето така правиш - почти никакви въглехидрати от храна...това ако му уважаваш теориите на Милко де...ако не - игнорирай поста ;)
Atom , мерси (sun) С килата и малко силицата съм качила :)
Nora , инересувала съм се от теориите , които проповядва Милко...той май е един от пъвите , които вилнеят из нета и не само с ВМ идеи в БГ...може и да греша...симпатяга :D
До колкото знам , идеята е , да не завишаваш 20% въглехидрати в менюто си...аз не пия водка , а въглкехидратна бира :) Както и да го смятам - на РБД отиват нещата...
А и последно мернах , че Милко си причислява и алкохолните единици към въглени :)
Има логика - по предпочитание на организма , енергиините източници се нареждат(не съм сигурна) : 1 - алкохол / 2 - въглехидрати / 3 - мазнини...и колкото повече ги мешаш тия неща...
Според мен си е индивидуално и калориите и белтъчините са основни - за сега не се оплаквам от резултатите :)
Прехвърлих си дневника - качила съм скоростно за 3 месеца , не от кашкавалена извара :D , а с увеличаване на мазнините/преобладаващо свинско и...леееко увеличаване , на тренировките за крака :) +/- 50гр въглехидрати от храна...едва ли е нещо решаващо...
Все тая :) Чувствам се по-силна физически / ям и ми е вкусно (inlove) - без гузни мисли/идеи за повръщане или глад / кеф ми е да си тренирам :) и не съм качила 10кг само на мазно - още съм в рамките на желаното от мен...
Ще ми се и зала да посещавам , за да вдигна работните килограми на някои упражнения...за сега и с наличното се получава...нещо...май...
Поздрави (sun)
П.п. Как ще те игнорирам , бре Норче (sun) Радвам се , да те мерна тук :)
И тоз на лийнгейнса тва казва за пиенето- да няма въглехидрати, като ще се пие. Даже има доста подробна статия.
казано от Скота на 24.02.12, 15:15:
И тоз на лийнгейнса тва казва за пиенето- да няма въглехидрати, като ще се пие. Даже има доста подробна статия.
http://www.leangains.com/2010/07/truth-about-alcohol-fat-loss-and-muscle.html ако е тази , аз 2 пъти я чета с google translate :D и все оставам с впечатлението , че мазнините се режат , като решиш да къркаш (headbang)
Но съм и мяркала на места , че именно м+пр е за предпочитане в подобни ситуации...
Иначе е яка статията :) Пак ще я прегледам..
Мерси , за присещането :)
ЕДИТ: Дам...всичко се “реже” , за сметка на белтъчините...
* For this day, restrict your intake of dietary fat to 0.3 g/kg body weight (or as close to this figure as possible).
* Limit carbs to 1.5 g/kg body weight
Мазнините са по ограничени...защото са по - калорични , явно :) Въпрос на калории и ограничаване на хранителни “горива” :)
И пак ми се вижда , че мазнините са по-ограничени , според пича :(
Мнението беше редактирано от Мая на 24.02.12 15:35.
Да и аз съм я чел статията. Общо взето като си решил да пиинеш е добре да се ограничават и мазнините и въглехидратите, а да хапваш основно протеинова храна.
казано от Мая на 24.02.12, 15:25:
казано от Скота на 24.02.12, 15:15:
http://www.leangains.com/2010/07/truth-about-alcohol-fat-loss-and-muscle.html ако е тази , аз 2 пъти я чета с google translate :D и все оставам с впечатлението , че мазнините се режат , като решиш да къркаш (headbang)
Но съм и мяркала на места , че именно м+пр е за предпочитане в подобни ситуации...
Иначе е яка статията :) Пак ще я прегледам..
Мерси , за присещането :)
Ако решиш да къркаш- най-добре с мазнини, идеята е че и алкохола се обработва от черния дроб, като вид захар, както въглехидратите. това имаше предвид Милко, предполагам. Мазнините забавят усвояването на алкохола, демек тровиш се по-малко. Ама принципно ако намалиш алкохола май ще е най-добре.
Nedd , редактирала съм си поста с подобен извод :) Дам...така излиза според човека :)
Diva , има логика и в това - благодаря за разяснението . Темата е много противоречива...за мен , защото не блестя с акъл :D
И трудно се намират статии по въпроса...изводът винаги е един - по-малко алкохол :)
Тъй като и алкохолът , и мазнините се обработват от черния дроб , взаимно си забавят усвояването , но и го товарят двойно...аз такива изводи си правя - и в двата случая е зле...складира се излишната енергия , а дроба изфирясва...ох , объркана ми е тази материя...
Най-добре , да не го мисля :) За сега ще ям , каквото ми е вкусно и според калориите...и “задължителният” грамаж белтъчини , с които реших да не прекалявам - над 100 са ми излишни :)
Поздрави и мерси за включването (sun)
46.5кг
Ставане - 8.30ч.
Тренировка “крака” :
1 - клек - 3x10@14
2 - напади - 3x7@14
3 - плие - 3x10@14
4 - страничен полуклек - 3x7@14
5 - повдигане на пръсти - 3x10@32
За около 30мин...
Храна :
9.00 - омлет от 1 яйце L + 30гр кашкавал (coffee)
11.30 - трен
13.00 - 100гр свинска плешка + 100гр броколи + 10гр кашкавал + 30гр млечен джънк (beer)
17.00 - 100гр пилешко бяло месо + 50гр кашкавалена извара + 100гр спанак + 20гр^^ (beer)
21.00 - 150гр обезмаслена извара + 20гр млечното... (d)
Около 1100ккал : пр - 100гр / м - 70гр / в - 20гр
Гледам , тема за ВМД и Милко :D
Не е редно , да се включвам в подобни дискусии...та тук ще драсна мнение...
Попрехвърлила съм статийки за ВМД , а на Милко съм му мяркала доста писания/изяви...
Ще ми се , да се храня така , защото е адски вкусно...за мен . Сладко не ме влече...и без тесто мога - даже съм се разочаровала от вкусовите качества на “фаталната” комбинация - юфка + масло и кашкавал(в+м)...в последно време ми става тежко и мега засищащо от 20гр ориз дори...
А иначе “лошите”(бързи) въглехидрати са голяма краста...като се почнеш , та има си ги филмите с инсулина и т.н. ...не разбирам....
Мои наблюдения :
- при по-малко мазнини и умерено количество сложни въглехидрати - качвах бавно...
- при въглехидрати под 20гр. и завишени за мен мазнини - качих килограми и обиколки по-скоростно...
Да дойде Милко с калипера да замери :D Ако съм наддала повечко мускулна маса , го отдавам на свинското , а не че съм гребала масло...не съм...
Та , няма как да съм обективна , защото консумирам въглехидратен алкохол всеки ден и не мога да се впиша във ВМНВД . Така и не намерих “вратичка” , а не ми и трябва...то за успокоение уж...човек си се усеща :)
Без да съм пробвала режима...иначе и с 4 хранения става...предполагам и с повече/по-малко е все тая - въпрос на приспособяване... ама и за честото хранене има писания...
В моя случай , или трябва да намаля алкохола , или мазнините...
Въглехидратни храни не са ми на сърце/корем ...нито постни меса...с всичко се свиква...не , че ще спра кашкавала и свинското
За сега не смятам да променям нищо :) Ще ям въглехидрати , ако ми падне , защото е смехотворно да ги ограничавам ...в моя случай...
Имам 600-800ккал да разпределя м/у мазнии и въглехидрати...
Тъпото е , че като чета разни материали/статии/теории за хранене , си помня само изводите...аргументация = zero и си съпоставям нещата спрямо моя случай...
Да си гледам трена , по-добре...с над 150гр , ако бях 80кг мъж...десетина години...така пишат спецове...
Event horizon http://www.imdb.com/title/tt0119081/ - добро филмче , пропуск от моя страна :) Беше ми споменато , че напомня на Hellraisor :) ...бегло...
47кг -
Ставане - 9.00ч
Тренировка “ръце” :
1 - клек с дъмбели - 3x8
2 - вертолет - 5п
раменни с дъмбели - 5п
x3
3 - концентрирано сгъване - 3x5
4 - едностранно трицепсово от лег - 3x5
5 - повдигане на дъмбели встрани - 5п
от наклон напред - 5п
x3
6 - чуково - 3x5
7 - кик бек - 3x5
Дъмбел 7…за около 30мин...
Беше ми лошо?!?..,дехидратация предполагам , но и синузитът ме удари м/у очите... и дразнители....та реших по-леко...
Храна :
10.30 - (coffee) + 120мл прясно мляко
11.30 - трен
12.30 - 100гр свинско + 20гр кашкавал + 1 задушена чушка (beer)
15.30 - 1 варено яйце L + 50гр обезмаслена извара (beer)
18.30 - 1 горно бутче с кожа + 30гр извара + 100гр домат (d)
21.30 - 120гр извара + 1 парти бутче с кожа (d)
Около 1000ккал : пр - 90гр / м - 60гр / в - 20гр
Бях изнервена - не ми се закусваше...в такива моменти си пия кафето с мляко - по-вкусно ми е , а прясно мляко избягвам...като самостоятелно и в малки количества , ми се вижда ОК .
На 3 часа ми е по-комфортно да се храня...и доволно си твърдях , че с 5 хранения ми се получава по-добре...ще видим..
Може и да има смисъл , да ограничавам въглехидратите...ако идеята за под 100гр важи...при 50килограмов човек...и каква е логиката на това закръгляне ?!? Че е спрямо 80кг мъж и е добре да се ограничават ?!?
Все тая - ще си купя юфка (inlove)
Гледах The Woman in Black http://www.imdb.com/title/tt0098672/ - филмчето е добро :) ще гледам и версията с Хари Потър :DХммм...Adrian Rawlins(главния) играе бащата на Хари... май... в поредицата , която не съм гледала/чела...
Приятна вечер :)
100 грама са за 100 килограмов човек или за 2000-2500 ккал. дневен прием. Зависи как решиш да смяташ, т.е., дали по 1 гр/кг, или до 20% от калориите. Това ако искаш да си на НВД де.
Мнението беше редактирано от Петко К на 25.02.12 22:27.