04.02.12
19:04
Значи от край време имам проблем с бицепсите. Тренирам вече почти 2години но не мога да разбера как да ги натоваря... В началото тренирах в един ден ръце като бицепса беше първи... правех 2-3 упражнения по 3 серии по 6-8 повторения и просто не искаха да растат и никаква мускулна треска. Попитах един инструктор за проблема и той ми каза щом имам проблем да ги правя 2 пъти в седмицата и общо сериите ми от упражненията да са 14-15. Така и направих вмъкнах бицепса при гърдите и рамената и първите 1-2 пъти ми хвана лека мускулна треска и след това пак застой и без разлика в масата. Пробвам различни упражнения правя някой път по 10 друг път по 12 повторения но нищо. Като сила не е зле ,но като маса си изостава май... някакви трикчета някой да предложи ?
04.02.12
20:13
Просто изгледай клипа не е нужно да се коментира! :)
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 05.02.12 00:51.
и аз имам сходен пробелм , но тренирам ръце винаги в един ден - не ги разграничавам веднъж седмично /но трябва да се ориентирам към тренирането им 2 - пъти /
Може би с повечко тежест / вследстиве на това малко повторения ,дай различни техники , по къси почивки /
Мнението беше редактирано от IR Petrov на 25.02.12 13:30.
Тренировъчна програма 1:
➡ Бицепсово сгъване с щанга от прав
➡ Изтласкване на щанга от лег с тесен хват за трицепс
➡ Бицепсово сгъване с дъмбел
➡ Трицепсово разгъване с въже на горен скрипец
➡ Бицепсово сгъване в чук с дъмбели- чукчета
➡ Трицепсово разгъване зад глава с кабел или въже
Тренировъчна програма 2:
➡ Бицепсово сгъване с щанга върху пейка за полулег
➡ Кофички на между пейки
➡ Бицепсово сгъване на долен скрипец
➡ Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава
➡ Бицепсово сгъване на долен скрипец от лег
➡ Френско разгъване с дъмбели от лег
Тренировъчна програма 3:
➡ Бицепсово сгъване с щанга при широк хват от прав
➡ Френско разгъване с щанга от лег
➡ Кръстосани чукчета с дъмбел пред гърди
➡ Трицепсово разгъване на горен скрипец с обратен хват
➡ Скотово сгъване на бицепс
➡ Трицепсово разгъване на двете ръце с дъмбел зад глава от седнало положение
Мнението беше редактирано от IR Petrov на 25.02.12 13:40.
25.02.12
15:00
Мисля ,че уцелих правилния начин за излизане от “кризата” за бицепса. За тези които имат моя проблем пробвайте с 3 изолиращи упражнения по 3-4 серии по 10-12 повторения. При мен има ефект
Мнението беше редактирано от Stefan Bijev на 25.02.12 15:01.
И аз имам проблем с бицепсите, мнооо растат гадините :D :D :D А ги тренирам максимум по 2-3 пъти седмично :D Сега сериозно, щом не усещаш тренировката значи нещо не е както трябва и подозирам, че това са тежестите, опитай да увеличаваш тренировъчната тежест дори ако това коства някое друго повторение, ако не всеки път то поне през тренировка и съм сигурен, че скоро ще забележиш промяна.
а Валдис ти казваш , че ги тренираш 2- 3 пъти как и по какъв начин ги вмъкваш и съчетаваш с др. мускули и не се ли претоварват
Бъзикам се малко, тренирам ги 2 пъти седмично в понеделник и в петък след гърди, в комбинация със суперсерии за трицепс, като в понеделник акцентът е върху бицепс в петъка върху трицепс, но това съвсем не означава, че този начин ще работи за теб например. При мен ключа при застой винаги е бил повишаване на работните тежести и разнообразяване на упражненията.
RoYaLTy ти какъв бицепс искаш да имаш при 70кг и 54см бедро? Ръка 45см може би? Аз мисля, че и 38 са ти много. По-добре спри да ги тренираш изолирано и наблегни на базовите движения :)
Мнението беше редактирано от Станимир на 25.02.12 20:15.
И аз имам същия проблем. Първо го тренирах билдърски, след това го оставих без тренировки, сега пак го тренирам 3х седмично и няма промяна :( Явно генетично не ми е заложено да имам хубав бицепс. ......
25.02.12
21:52
Тренирате от по няколко месеца и вече искате бицепси като на културистите дето ги гледате из интернет и списанията - за жалост нещата не стават така,трябва време и постоянство.
Мнението беше редактирано от Боби Велинов на 25.02.12 21:53.
казано от Ramon Dekkers на 25.02.12, 21:33:
И аз имам същия проблем. Първо го тренирах билдърски, след това го оставих без тренировки, сега пак го тренирам 3х седмично и няма промяна :( Явно генетично не ми е заложено да имам хубав бицепс. ......
Залягай на качественото изпълнение. И избора на най-ефективните упражнения в твоя случай. Леките тежести,както и прекалено големите не дават добър ефект.
Моето скромно мнение е, че ако не си налял достатъчно мускул и сила в крака, гръб и гърди е безсмислено да се напъваш да тренираш бицепс и въобще ръце с изолиращи упражнения.
26.02.12
10:00
Абсолютно съгласен с Оld Timer
В момента ги играя веднъж-два пъти месечно, понеже тренирам силово и са ми дръпнали. Преди ги тренирах 2 пъти седмично и дъпраха и то по-бавно.. Това са малки мускули. Сега от време на време във силовия ден си вкарвам суперсерия френско с разгъване на горен скрипец и за бицепс правя малко 21..