Въпрос за въглехидратната ротация и тренировките

02.05.12
18:35

Не може ли ротацията на върглехидратите (1,2,3) да си я направиш според тренировъчните ти дни? И не можах да разбера в кои дни е добре да се тренира и в кои не трябва? Във високовъглехидратен ден тренира ли се и във нисковъглехидратен ден не се тренира или нещо бъркам, а в умерените? Например ако правя понеделник, сряда и петък HIIT (бягане или стълби 15 мин), кои дни трябва да са ми ниски, умерени и високи и къде да вмъкна силовите тренировки? И някакви идеи за силови тренировки без уреди за жени за начинаещи, ако може да ми препоръчате :) Забравих да спомена, че целта ми е редуциране на мазнините. 22г, 157см, 53кг, 89/67/98, 22,65% ми излизат подкожните мазнини спрямо една ориентировъчна формула в сайта, първоначалната ми цен е да ги намаля на 18%, а после мога да се боря и за 15%. Благодаря ви предварително за отговорите.

Темата беше редактирана от Vicktoria на 02.05.12 18:41.

Привет, Виктория!

Разгледай статията Отслабване и въглехидратна ротация.

Там има обяснения и схеми за тренировки. Би трябвало да намериш отговор на въпросите си.

02.05.12
19:12

Чела съм всички възможни теми тук и в други сайтове на български (на английски не съм търсила).
Ротацията смятам да ми е 2-1-2-1-2-1-3 с 6 тренировъчнидни се очертава в средните дни (2) ще правя високоинтензивна интервална тренировка (HIIT) СУТРИН на гладно, вече споменах в главния пост. Друг е въпросът да правя ли друго в тия дни и какво да правя в нисковъглехидратните дни. Свикнала съм да правя каланетика, но не мисля, че нейните упражнения се считат за силова тренировка, а ми трябва такава, но нямам уреди и средства за зала. Моля помогнете :)

02.05.12
22:25

вземи си един сет от гирички (има избор в спорт депо), потърси в сайта някоя програма и почвай :)

6 тренировъчни дни са напълно достатъчни, че даже и предостатъчни. Важно е да разбереш, че не самата тренировка ще ти помогне да отслабнеш, а това, което се случва след нея. Не е нужно всеки ден да се смазваш от тренировки. 2-3 до 4 дни са достатъчни. Диетата и калориите са най-важни и те ще определят как и колко отслабваш. Можеш да тренираш 24/7, но ако не се храниш както трябва - резултат 0.

Та...сутрин кардиото ти е напълно достатъчно за целия ден. 3 дни можеш да правиш кардио, а още 1 или 2 да правиш упражнения вкъщи със собствено тегло. Виж в раздел фитнес програми. Има някои готови със собствено тегло (вкъщи или навън), ако ли не, отиваш в раздел упражнения и за всяка мускулна група си подбираш по 1-2 упражнения, които да можеш да изпълняваш със собствено тегло.

http://www.bodyrock.tv/ е още един вариант. Там ще намериш добри комплексчета изпълнени от кака Zuzana. :)

Тренировките със собствено тегло и HIIT гледай да правиш в дни 2 и 3. Дни 1 можеш да оставиш за почивка.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.05.12 08:53.

03.05.12
12:08

Ами аз изчислих, че базата ми от калории е 1265, като ги умножа по 1,35 за 1-3 тренировки седмично и изкарам 20% от получилите се калории, се получава 1354, което ми се струва мъничко... ама може би защото по принцип си нагъвам много въглехидрати, защото съм лакто-ово-вегетарианка... Трябва ли да направя някакви корекции в изчисленията според вас, ако ротацията ми е 2-1-2-1-2-1-3 (от пон до нед) и понеделник, сряда, петък правя сутрин HIIT 15 мин на гладко и неделя обща тренировка на тялото с по няколко упражнения за отделните групи? Да умножа ли по 1,5 за 3-5 тренировки седнично или калориите ще са ми достатъчни предвид мазнинките по мен? :D

Мнението беше редактирано от Vicktoria на 03.05.12 12:12.

Аз ти предлагам да започнеш с 1500-1600 калории и да следиш резултатите. Ако на всеки 7-10 дни смъкваш по 0,5 до 1кг., не пипиай нищо. Когато кантарът и метърът спрат да показват резултати, смъкни на 1300. При следващото зацикляне в свалянето, направи 7 дни с високи калории (+10-20% калориен баланс) и въглехидрати и след това започни отначало - 1500 калории.

Оказва се, поне по мои наблюдения и чужди съвети, че при отслабването всичко трябва да става бавно. Започваш от някъде и постепенно напасваш нещата според резултатите. Така отнема повечко време, но в крайна сметка нещата стават по-качествено. А и така за в бъдеще човек знае какво точно работи при него.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.05.12 12:18.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1