02.05.12
19:03
Имам следното питане: Дали ще ми навреди следният стак:
Протеин
БЦАА
Креатин
Глутамин
Азотен буустер(Аргининова матрица)
Омега 3
Трибулус
ЗМА
?
02.05.12
19:05
На кой дали ще навреди?
02.05.12
19:27
За съжаление ние не знаем кой си ти и дали ти има нещо на бъбрека. Не знаем абсолютно нищо за теб.
Прочете ли темите Кратък наръчник - как да задаваме интелигентно въпроси? и Как да пуснем форум тема по правилния начин? Май не си. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.05.12 19:28.
Не съм и се извинявам за което.
Ами на почти 21 години съм, с 3 години стаж в залата и 4 цикъла(с добавки) зад гърбът ми. Последния цикъл беше протеин+бцаа+креатин+глутамин и се опасявах дали няма да се натовари бъбрекът, но нямах никакви болки по време на цикъла. Сега съм решил да вкарам и тези 4-ри добавки към стака, но се замислих дали едновременното ползване на толкова много добавки ще ми навреди на бъбрека?
02.05.12
19:44
Притеснява ме, че говориш за бъбреците в единствено число. Т.е. надявам се, че знаеш, че имаш два бъбрека. Ако по една или друга причина имаш един, то креатинът и азотният буустер хич не са за теб. Не се шегувам за това, просто го казвам, за да не стане объркване накрая.
Хубаво е на всеки 8 седмици прием креатин да правиш 15-тина дни почивка от него. Ако вече си пил близо два месеца креатин, най-добре го пропусни от следващия стак, който планираш.
Друго в стака няма какво да те притеснява. Комбинацията между азотен буустер и креатин не винаги е удачна. Възможността за повишаване на кръвното и дехидратация нараства. Вече зависи и от продуктите. Ако искаш кажи имената на продуктите и ще преценим.
Прочети статиите:
Креатин - повелителят на експлозивната сила
Трибулус (Бабини зъби)
Цинк + магнезий = ZMA
Азотните буустери - странични ефекти
В тях ще намериш упътвания и описания на възможните странични ефекти, както и кои хора не трябва да ги приемат или да ги приемат предпазливо.
Ако някъде измежду редовете усетиш, че става дума за теб, тогава махни продукта от стака. Като цяло, ако си здрав и нямаш явни здравословни проблеми, горният стак не би трябвало да е проблем.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.05.12 19:44.
17.05.12
14:24
Защо прекратихте дискусията!? Тъкмо ми стана интересно колко бъбрека има пича ..