казано от Deskameska на 26.04.12, 23:16:
И големият въпрос е кога мога да го хапвам - преди или след тренировка?
До обяд. Иначе преди или след тренировка - не мисля, че има чак такова значение, ако хапваш 1 барче. Важното е да се храниш балансирано, да не ти е тежко, да си в кондиция и да си винаги усмихната. Останалото втеляване е за състезателите ;) :) .
Мнението беше редактирано от maria на 27.04.12 15:53.
28.04.12
10:01
Благодаря, Мария! Като се замисля на 1 бар от тези се падат 25 гр овесени ядки, по 5 гр ядки, стафиди и кокосови стърготини, по половин с.л. от другото, което не ми се струва лошо за преди тренировка, нали? Много са ми вкусни тия граноли и не само на мен. Вкъщи много ги тачат.
Вчерашната вечеря беше зелена салата, 2/3 кисело мляко рзаджуркано с доста извара и малко сирене, копър, пресен чесън и магданоз. Друго не хапнах, че щях да преям, а това много ми се услади. Чай така и не пих. Подгони ме чистофайската вълна и си легнах доста късно.
Днес се очертава да продължа с чистенето. Запълнила съм си всяка минутка, затова набързо ще си опиша закусчицата, а другото може да остане и за утре - Закуска: кафе с мляко, киви, елда с амарант, 1 с.л. тахан, 1 с.л. мед, прясно мляко, куркума, канела.
Мога ли да заместя лененото семе с 1 с.л. сусамов тахан за закуска?
Слънчев ден на всички! :D
29.04.12
22:53
Днес си признавам имам огромна черна точка в храненето. Спретнах си една наказателна тренировчица с ясното съзнание, че ще хапна тахан с мед и две ч.л. шоколад от на мъжа ми. Попрекалих и с ядките.
Както винаги в събота и неделя омотвам всякакви режими и настъва хаос - хранене, чистене, трениране, разходки, готвене, още разходки, пазаруване, разходки, абе няма ред.
Накратко описвам вчерашния ден и го определям като лош:
Голяма разлика в часовете между закуската и обяда - от 9:30 до 14:30 - нямаше как да стане иначе - две бъркани яйца със сирене, червено цвекло, салата табуле, но с елда и амарант - за десерт 1 ч.л. сурови ядки с малко мед и тахан, стафиди - стана като бонбон, много яко.
междинна - кафе с мляко, сурови ядки, тахан с мед
Тренировка:
32 min кростренажор
след това:
http://www.youtube.com/watch?v=0dyaGe-MUhs
5 rounds for time: /след това направих още един допълнително/
1) ground to overhead с два дъмбела по 5 кг- 10 reps
2) single leg weighted squat 5 кг- 10 reps/leg
3) scull crusher 5 кг- 10 reps
4) v-ups - 10 reps
5) 180 lat jump burpee - 10 reps
Времето ми за 5 рунда беше 20, 46 мин.
През цялото време на тренажора ми беше леко тежичко от яденето, но после се оправиха нещата и след края на рундовете си направих още един.
вечеря /бяхме на гости/ - зелен чай, шопска салата с олио, една свинска пържолка, едно кюфте.
Днешният ден - много зле почна и още по-зле завърши. Събудих се с огромен апетит. Имах намерение да тичам, но малката стана с повръщане. Овладях го, вече е добре.
Закуска: по 1 с.л. пшенични трици, овесени, ечемичени и ръжени ядки, 1 с.л. ленено семе, малко ядки и стафиди, 1/2 кисело мляко; 1/2 принцеса с кашкавал
Обяд: много малко от салатата табуле с елда, зелена салата, сирене по шопски с добавка кашкавал и маслини, 10 гр ядки;
Междинна: нещо, което много обичам - 100 гр извара, 1/2 банан 1 с.л. кисело мляко, канела, сурови ядки.
Тренировчица:
50:10, 4 кръга от:
1. Dive Bomber Push Up
2. Squat & Lunge Back със 7 кг
3. Knee Raises
4. Snow Boarder
Правих и някакви жалки опити да се набирам /на една от вратите вкъщи/, но пилешката ми мускулатура не ми позволи изобщо да направя каквото и да било. Не се мога да се хвана добре и пръстите ми не издържаха, да не говорим да си дигна дебелия г... Утре ме чака яка мускулна треска, но така съм се надъхала поне веднъж да се набера, че докато не стане няма да се откажа да пробвам.
Вечеря: шопска салата с много сирене, 5 маслини, 1 варено яйце, малко пушено пилешко филе, кашкавал; 2 с.л. тахан с 1 с.л. мед, две ч.л. течен шоколад.
Много се отпускам събота и неделя. През седмицата се държа повече, някак си съм по-стегната, но почивните дни не се понасям. Когато и малката не е добре, още повече се влошават нещата. :(
Спокойна вечер от мен!
29.04.12
23:04
Тренировката кефи.Ако съм жива утре,ще я пробвам,но последното упражнение ще модифицирам задължително,че... it can be bloody ,както казва и Зуза :)
30.04.12
22:58
Днес основно беше чистене, много лошо хранене с големи паузи, чистене, трениране, готвене, разходка с мъника, вечеря, чистене, вече не знам даже дали помня какво ядох. Почивни дни, а моя милост пак чисти и не спи /дали ми се събират по 6 часа сън/.
Каквото помня от храната:
Закуска: топлата вода ми е задължителна /3 чаши/ и ще спра да я споменавам, кафе с мляко, елда с 1 с.л. ленено семе, прясно мляко и куркума, канела, мед, после си краднах малко от мюслито на малката, ядки, мъничко тахан с мед.
Междинна: /беше някъде след прозорците в кухнята :D/ извара със стафиди, канела, малко кисело мляко, ядки.
Тренировка: Тае Бо Ultimate
Обяд /или по-скоро междинна 2/, много късен /към 16:00 часа/: извара, сирене, 2 яйца по панагюрски, червено цвекло, 3-4 парчета пушено пилешко филе, малко кашкавал; ядки
Вечеря: зелена салата с 1/2 домат, подправена, манджичката дето готвих, беше: печени патладжани, след това ред патладжани, ред сирене и извара, ред патладжани, заливка доматено пюре с лук и чесън, зехтин, настърган кашкавал. Изядох едно парче; после малко кисело мляко.
Вода: около 2,5 л, нещо не ми се пиеше особено.
По време на тренировката хапнах една лъжица мед, защото не бях яла нищо доста време. Не ми беше нито лошо, нито премаляло, просто усещах вече глад. Нямаше как, просто или не трябваше да тренирам, а да ям /което няма как да стане/, или да тренирам гладна.
Сега отивам да си положа трътките в леглото, че утре ме чака подобна програма, а адски ми се спи.
Лека!
01.05.12
09:34
Добър деееееееен!
Днес ми е по-свежарско, макар че не спах, защото малката цяла нощ кашля. Днес пак съм си запланувала пълно изтощение.
Стартирах със следната закуска: 2 с.л. овесени ядки, 1 с.л. овесени трици, 1 с.л. пшенични трици, 1 с.л. ленено семе, 1/2 кисело мляко, стафиди, канела, ядки /пак се почва/ Хапнах и два сварени ореха от чая за кашлица на малката :)
Планувам към 11:00 тренировка, но още не знам точно каква.
Ще дописвам по-късно. Усмихнат ден!
01.05.12
23:01
Днес нямам много изцепки, освен многото ядки. Ей, колкото пъти мина покрай тях, зобна по едно, две /ако е време за хранене/. Явно ме засищат повече, но не знам дали е добре толкова много.
За деня:
12:00 Тренировка
13:30 Обяд: червено цвекло, малка шопска салатка с малко сиренце, парче от патладжанената мусака със сирене, извара, ядки, кафе с мляко
16:00 Междинна: извара с 1 ч.л. мед, кисело мляко, ядки, канела, стафиди, пак ядки /ядките са бадеми и орехи, сурови :P/
20:30 Вечеря: зелена салата с доматче и краставичка, подправена, пълнена тиквичка с извара, сирене, яйце, прясно мляко и подправки, една идея кашкавал отгоре., Докато чаках да изстине - познайте - ядки.
Тренировката:
20 мин кростренажор
Последва:
http://www.bodyrock.tv/
3 кръга /общо 12 рунда/ 50/10:
1) Push-Up, Burpee & Tuck Jump
2) Push-Up With Jump Out Legs
3) Elevated Tricep Dips
4) Bike Abs L & R, Reverse Crunch, Split & Touch Through
Реших, че ми е малко и последва:
3 кръга /общо 12 рунда/ 50/10:
1) Shoulder Squat & Drop, Push Up & Tuck Jump – дъмбел 7 кг
2) Push Up & Plyo Jump
3) Tricep Dips
4) Circle Abs
Последните две упражнения префасонирах, че много ми бягаха столовете. Диповете ги правих като потъвах подпряна на леглото, а кръговете за корем - на пода.
Успокоих топката: Pose 1: Downward Dog; Pose 2: Pigeon; Pose 3: Dangling; Pose 4: Standing Back Bend
Вода: около 3 л
За утре съм си сварила елда. Предполагам ще я правя с мляко и куркума; за обяд най вероятно пълнена тиквичка :)
Кантарът ме показва 44 кг, но ще проверя пак другата седмица. Нещо невероятно ми се струва едно кило надолу толкова бързо. Може и да е от самото пролетно време, защото метаболизмът се забързва.
Да не го мисля сега, че утре пак на работа. Лека!
02.05.12
12:43
Кажете ми нещо срещу хрема и кашлица, различно от антибиотик? Приемам всякакви бабешки съвети и хомеопатични лечения. Пак сме си вкъщи с малката - кашля от 5 сутринта. Не ми се полага сън в тоя живот, ама такова е. Поне малката заспа към 11: 00, та си направих тренировката за днес.
Тази нощ и 5 часа сън не направих.
Хранене:
7:00 вода, кафе с мляко
8:00 елда с прясно мляко, куркума, стафиди, 3-4 орехчета, канела, 2-3 бадема, 1 с.л. ленено семе.
11:00 Тренировка
12:15 1 варено яйце и 1/2 кисело мляко
Тренировка:
20 мин кростренажор
http://www.bodyrock.tv/2012/03/15/get-freaking-hot-workout-bonus-ab-core-mixed-body-sculpt-cool-down/
12 rounds of 50 seconds work with a 10 second rest
1) (Drop it like its hot) – 1/2 Burpee, Clean & Press & 3 Ball Jump Squats – 5 кг
2) Oblique Ball Throw & Oblique Jump – 5 кг
3) Bag Shoulder Lift, Squat, Push-up & Tuck Jump – 5 кг
4) Oblique Ball Throw & Oblique Jump – 5 кг
3 rounds of 50 seconds work with a 10 second rest
1) Sit Up & Oblique Twist Overhead Abs – 5 кг
2) 3 Touch Abs – Centre, Side, Centre – 5 кг
3) Sitting Tuck Abs
по 15 повторение от:
1) Bentover Row & Deadlift –2 х 5 кг
2) Lunge & Hammer Curls – 2 х 5 кг
3) Squat & Press – 5 кг
4) Lunge & Triceps Extension –5 кг
5) Walk Out Plank Push-Ups
6) Bent Over Deadlift & around the Booty – 2 х 5 кг
Да се похваля - направих 2 пъти по 2 набирания. :D Подпрях се в началото, но станаха. Много се кефя :P
Другото после.
Мнението беше редактирано от Deskameska на 02.05.12 12:53.
Аааааа няма сън в тоя живот, в следващия може ;) а за лекове защо не потърсиш в бг-мама ;)
Относно тренировките ти, а и на много тук от пишещите, чудя се ако има някой който не знае добре английски а примерно знае италиански или испански, или какво ще кажете за руски език, какво ли ровене ще падне докато си преведе каква тренировка си направила днес ??? хе хе хе, все пак сме българи, и аз по някой път си описвам упражненията на английски, но често не ми харесва така.....просто споделям мнение ;)
казано от Deskameska на 02.05.12, 12:43:
Кажете ми нещо срещу хрема и кашлица, различно от антибиотик? Приемам всякакви бабешки съвети и хомеопатични лечения. Пак сме си вкъщи с малката - кашля от 5 сутринта.
Кашля навярно от хремата, нали?
Малката е някъде около 3г? Калциев глюконат (продава се в аптеките в шишенце от около 200мл)по 1 чаена лъжичка за да намалее отока на лигавиците. Може и ампули калций (по 1/2 ампула, остатъка го запушвай с памук за да не стане на кристали)
Опитай домашно приготвени капки от супена лъжица лайка с чаена лъжичка мед и 100мл вода. Вари се докато остане наполовина и се прецежда. Слагат се по 3- 4 капки във всяка ноздра 3-4 пъти на ден, може и повече (няма да навреди).
Накрая - преди лягане й направи баня с много пара и я остави да поиграе. Примерно сложи я в един леген за да може парата директно да отива в носа й - действа като инхалация и прочиства носа за да може да спи по-добре.
Салбутамола действа доста добре, но по-добре се консултирай с лекар. Аз го пръсках на моите, ама за твоята - ти си преценяваш.
Мнението беше редактирано от Smile на 02.05.12 16:15.
02.05.12
16:33
Аз за хремата 1-во почвам с чай от лайка и щипка сол и капя в нослето. Съшо отделно и давай да пие лайка, мед. Ако кашля и я боли гърлото и направи компрес от извара много помага. :)
Какъв Салботамол бе хора, това ми го бяха изписали когато имах спастичен бронхит като ученичка ??? за хрема салботамол за първи път чувам ???
Освен сополите, има и кашлица.;)
Салбутамол разширява бронхите и улеснява отхрачването. Често се изписва когато има спазми на бронхите.
Както написах - нужна е консултация с лекар.
02.05.12
22:15
Много Ви благодаря за отговорите!
Бяхме на доктор и всичко е наред. Упорит вирус, който е започнал с повръщането и сега преминава. Гърди - чисти, гърло -чисто, остават ни сополките, заради които е и кашлицата. Аз си й давам Лимфомиозот за отока, а докторката й изписа Самбукус /бъз и ехинацея/ за кашлицата. Не съм го купила още, защото цената му не ми хареса, но ще си поръчам хомеопатичното самбукус нигра утре и ще почна него. Днес през половин час съм й промивала носа с физиологичен разтвор и сребърна вода. Сополите се избистриха, което е много добър знак. Почнах си и Алиум цепата. Привърженичка съм на хомеопатичните просто. Химиите не ми се нравят, затова съм трън в очите на докторите. Иначе за кашлица й давам да пие чай от орехи сварени с черупките, индрише, босилек и мащерка. Мисля да почна да капя и лайка, защото съм чувала, че е добро средство. Гърлото по принцип й го връзвам с ракия, не с извара. Изварата си я хапвам. :) Понякога е нужно просто да оставим организма да си преболедува и изхвърли вредителя сам. Този вирус беше споходил първо мен, затова имах леко неразположение и ми се гадеше, но се справих само с вит. С. Надявам се да й мине бързо като си постои вкъщи.
Довършвам си храната:
Обяд: зелена салата с риба тон и три маслинки, пълнена тиквичка с извара, сирене, яйце, малък гаф, тахан с мед и елда - 2 с.л. и много малко отгоре.
Междинна: 1 ябълка, 1/2 кисело мляко и 20 гр ядки
Вечеря: Готвих бобец все пак - зелена салатка, купичка фасул със сиренце и три люти чушлета, пийнах и ракийка за компания на мъжа ми.
Вода: около 3 л. /преди година не можех да изпия и половин литър на ден, но след като прочетох една от книгите на Батманджелич, започнах насила да пия по 2 чаши преди всяко хранене и сега така съм свикнала, че не мога без вода. Вечно съм с шишето/
Малко ми стана тежко от вечерята, което ми е странно, защото друг път съм хапвала повече от това количество и ми е било добре. Свил ми се е стомаха нещо. :)
Мнението беше редактирано от Deskameska на 02.05.12 23:00.
03.05.12
16:35
Много странен ден - омотан, никакъв ред, едва изчистих, голям мързел, не мога да се накарам да свърша нищо. През цялото време ми беше тъпо, че не ми е ден за трениране. Наказах се с тренировка :D:
2 рунда 50/10
BodyRock Workout:
1) Ugi 3 Ball Jump & L&R Spider Knee Plank Touch
2) Wide Leg 1/2 Burpee & Bentover Row – 2 х 5 кг
3) Push-Up, 3 Jacks, Surfer Turn
4) Roung the Ball Abs
5) Jump Squats
6) Squat & Side Leg Lifts
Хранене, тръгна зле, после пък не ми се ядеше, абе омотан ден.
Закуска: 8:00 кафе с някакво сухо мляко, че другото го бяха изпили, после се оказа, че и кисело няма, та хапнах три лъжички от елдата с мед и тахан, после накиснати във вода 3 с.л. овесени ядки, 1 с.л. пшенични трици, 1 с.л. ленено семе, сиренце. Не беше идеално зле, доста по-дълго ме държа заситена.
Междинна: 12:00 извара с кисело мляко, стафиди, малко орехчета и канела /пазарувах/, опитах и някакво свинско филе едно парченце. Много Е-та в тия филета.
Обяд: към 16:00 - малка зелена салатка, с една маслинка, другите ги изяде Емичка, 20 гр свинско филе, 150 гр извара с кисело мляко и черен пипер, две бъркани яйца с парче сирене; две три орехчета. Кафе с мляко и пръчка канела.
За вечеря най-вероятно ще е отново зелена салата с фасул, сирене и люти чушлета.
Следва разходка. Време е да се размърдам.
04.05.12
23:15
7:30 - топла вода, кафе с мляко, геритамин
8:30 - Тренировка: P90X Plyometrics, много ми хареса, пак ще повторя.
около 55 мин
2 х 30/10 и някои по 1:00 мин.
Jump Squats
Run Stance Squats
Airborne Heisman
Swing Kicks
Squat/Reach/Jump
Squat Switch Pickups
Double Airborne Heisman
Circle Run
Jump Knee Tuck
Mary Katherine Lunges
Leapfrog Squats
Twist Combo
Rockstar Jumps
Gap Jump
Jumping Jacks/Squat Jacks
Military March
Run Squat 180 Jump Switch
Lateral Leapfrog Squats
Monster Truck Tires
Hot foot
BONUS ROUND:
Pitch and Catch
Jump Shot
Football Hero
10:30 - 2 с.л. ръжени ядки, 1 с.л. ечемичени, 1 с.л. ленено семе, канела, стафиди, орехчета, 1/2 кисело мляко, много малко мед
13:30 - салата от: краставица, домат, лук, маруля, 2 маслинки, сирене; 1 яйце, малко кашкавал, 1/2 купичка сух таратор: извара с кисело мляко, краставица, копър, орехчета, черен пипер, ядки
Разходка и по път хапнах 2/3 кисело мляко, 1 ябълка. Бях си взела и ядки, но не стигнах до тях.
18:30 - кафе със сметана
20:30 - зелена салата, 1/2 купичка сух таратор /описан по-горе/, ориз /микс от повечко червен, бял басмати и обикновен/ с гъби и кисело мляко.
Изморена съм. Голяма разходка беше с малката - от 14:00 до 19:00 - обикаляне по чуждите квартали, че в нашия няма какво да правим; пълна липса на нормални площадки за игра.
Лека и до утре!
Мнението беше редактирано от Deskameska на 04.05.12 23:17.
05.05.12
11:43
Добър дееееен!
Забелязах, че не съм почивала от тренировка доста време. Утре вече задължително ще направя почивка, да не взема да се счупя нещо :D.
7:30 топла вода, кафе с мляко, геритамин
8:30 Тренировка
28 мин Тае Bo Bootcamp Live
12 мин кростренажор
15 мин AMRAP ZWOW 16 - тук
1) Renegade Rows 10 reps с 2 х 6 кг
2) Overhead Lunges 10 reps с 6 кг
3) Squat Jump Burpee 10 reps
4) Crab Touches 10 reps
5) Sumo Deadlift High Pull 10 reps с 6 кг
Моето постижение е: пълни 3 рунда + 1) и 2) + 2 бр Squat Jump Burpee.
3 серии x 20 Tuck Abs
10:30 - 1 с.л. тахан с мед /малката поиска и аз не се въздържах/; купичка елда с прясно мляко, куркума, 1 с.л. мед, канела, стафиди и орехчета за разкош; няколко сурови бадемчета. Още малко кафе с мляко.
Много вода тая сутрин: 1,5 л
След тренировките на гладно сутрин ми е готино, свободна съм после, но вечер имам едно странно чувство, че не съм тренирала.
Освен това, докато почна упражнеията ми е ужасно гадно: тежи ми всичко /глава, г*з, ръце/, отпусната съм и главата ми се мота. Трябват ми 30 мин. движение докато това изчезне. Като цяло ми харесва и жалко, че няма как да тренирам преди работа.
Ще довърша отчета по-късно.
05.05.12
21:13
Днес беше готин ден. Разходката ми хареса. Ритахме топка като малките деца и беше супер яко.
Довършвам храната:
14:00 - извара с кисело мляко, канела, 1 ябълка
16:30 - салата: домати, краставица, маруля, лук, сирене /подправена/, 150 гр от ориза с гъби с кисело мляко, малко бадемки
18:00 - 1 с.л. тахан с мед,, бадеми, стафиди, червени боровинки, омешах всичко и го хапнах, отделно 2-3 бадема
20:00 - салата: домати, краставица, маруля, лук, сирене, отделно си разджурках извара с килсело мляко, магданоз и копър, 1 сварено яйце
Цял ден съм като балон, ама т’ва ще да е от ябълката. Толкова обичам ябълки, а винаги се надувам след това.
Нямам търпение да дойде утре и да заведа малката да се повози на влакчето от Детската железница на Джендем тепе.
Айде, лека!
07.05.12
22:58
Нещо въобще не ми се пише. Днес ме “похвалиха”, че съм напълняла. И наистина изглеждам като балон. Как така стана - вчера сутринта да се претегля 44 кг, вечерта 46, а днес изглеждам направо дИбела. На всичко отгоре мъжа ми ми натяква, че съм направила бедра на борец. Овика ме да съм спирала с тия тренировки с тежести, да си ям въглехидрати и да спра с тия глупости с т’ва протеиново хранене. Е ..., направо не ми се пише. Нещо не е наред и някой, но вече и аз не знам кой.
А вчера си изкарах супер. Сутринта на влакчето /падна ми кръвното, но беше много задушно вътре/, разходка, после ритахме топка, подавахме си яки пасчета до изнемогване около 20 мин. Голямо тичане падна. Храненето: кафе с мляко; трици с кисело мляко и стафиди, ядки; после кафе с мляко и канела; яйца по панагюрски, извара, сиренце, копър, ядки; следобедно извара с 1/2 ябълка, канела, ядки, кисело мляко, кафе; вечеря: 1 кебапче и 1 кюфте със зелена салата и доматчета, сиренце. Нямах тренировка.
Днес:
1) трици с кисело мляко и стафиди, медена водичка
2) 1/2 кисело мляко
3) кюфте с 1/2 кебапче, зелена салата със сирене - имах точно 15 мин да си приготвя нещо и да го изям. Вече знам защо не искам да ям кайми и други мляни боклуци.
4) 1/2 кисело мляко с извара и 1/2 ябълка, канела
5) зелена салата, кисело мляко с извара и копър, миш маш, 1 филия пълн. хляб
Вода: около 3,5 л
Тренировка: Tae Bo Ultimate - 55 min
Знаех си, че прекалявам с яденето и с тия ядки. :(
07.05.12
23:04
:(
08.05.12
11:00
Дай една снимка да те видим какъв балон си,щото аз не вярвам да е нещо кой знае какво :) . Относно бедрата - и на мен ми викат какво ли не,и Камен ме гледа странно,ама по-добре да има мускул,отколкото да съм като тесто за мекици.Не,че не ги обичам :-Д .
08.05.12
11:51
Срам ме е, но може и да сложа снимка. Ще си помисля. Иначе имам и други бонуси - изпъкнали са ми вени по ръцете. Не е много приятно, ама не знам какво да направя. Предполагам количеството храна трябва да намаля, то и за качеството колко да съм сигурна. С тренировките не знам какво да правя, въобще - изходна позиция.
08.05.12
13:28
Грух!
Моя милост изяде каквото беше останало в хладилника като едно добро прасе! Слава богу, количествата не бяха големи, та сега не ми е толкоз тежко. С т’ва “зян да не става” няма да стигна далеч. Ама какво да направя, че не мога да хвърлям храна.
Какво изкльопах дотук:
6:00 топла вода с геритамин
7:00 овесени и пшенични трици, 1 с.л. елда, 1/2 кислео мляко, червени боровинки, канела
10:30 варено яйце
12:30 зелена салата /подправена/, малко извара с кис. мляко и копър, пълна шепа ориз с гъби, едно парче кюфте, две шепи миш маш, един бадем
към 15:00 - ще бъде 1 ябълка, извара с кисело мляко, канела, 5 бадема, медена водичка; edit: добавям (coffee)
Вечерята и тренировката ще опиша по-късно.
Чао!
Мнението беше редактирано от Deskameska на 08.05.12 15:40.
Нещо излишно се филмираш ми се струва. И аз искам снимка на тия бедра. Чудя се какво толкова се оплаквате, че имате твърди такива. Та това си е за гордост, бе.
08.05.12
17:18
казано от maria nikiforova на 08.05.12, 13:39:
Нещо излишно се филмираш ми се струва. И аз искам снимка на тия бедра. Чудя се какво толкова се оплаквате, че имате твърди такива. Та това си е за гордост, бе.
За мен проблемът е по-скоро в размерите,не в твърдостта.Подозирам,че и Деска я мъчи същото.
Кефи ме да е твърдо (умирам да си попипвам новите раменни мускулчета и задната част на краката :D ) .
Бедрата нека си растат,че прасецът ми да изглежда по-човешки :D ,а тренировките с тежести не мога да си представя да ги спра,добре се чувствам с тях.
Деси,ако спреш тия тренировки,какво ще тренираш ? Аз се поогледах малко напоследък - туист § шейп,степ боди уърк,комбинирани гимнастики и кво ли не - голяма скука и не стига,че е скука,ами пак основно краката се тормозят...
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.05.12 17:18.
08.05.12
20:25
Именно, проблемът е в размера. Защо не се смаляват, а даже растат. Мускул има, ама май и доста мазнотийки има. Не знам какво да правя. Харесва ми да тренирам, харесват ми и предизвикателствата с тежестите. Не знам дали е много от 5 до 7 кг. Толкова са моите дъмбели. Все пак във фитнеса вдигат повече. Наистина са големи м...а му.
Днешната тренировка:
20 мин кростренажор
това тук
1) Prisoner Squat Jump & Elbow to Knee Touch
2) 10 Mountain Climbers, Clean & Press & Squat & Press – 6 кг
3) Squat & Front Raise – с две гирички по 1,5 кг
4) Under Touch Toe + 2 Elbow 1/2 burpee Jumps
Pyramid style workout for a total of 300 Reps;
Започва се с 10 повторение от всяко упражнение, после 9, после 8 и т.н. до 1 повторение от всяко упражнение. Времето ми е 17:49 мин.
1) Alternating hand sand bag swing 6 кг
2) Shovel left 6 кг
3) Shovel right 6 кг
4) Clean and Press Left 5 кг
5) Clean and Press Right 5 кг
Ab 10/50 подпрях се на дъмбелите
1) Reptile PushUp using the BodyRock Equalizer
2) Mountain Climbers using the BodyRock Equalizer
3) Star Push Ups using the BodyRock Equalizer
Много пот излях. Беше яко.
За вечеря: пиле с картофи и задушени зеленчуци, зелена салата. Картофите ще ги пропусна. Утре ще си хапна от тях. Може да добавя малко кисело мляко към салатката, но ще видим.
Прилагам снимка на въпросния проблем. Вижте моя ужас. Моля игнорирайте ужасно кривите ми крака. Ако някой има идея как стопя тези бутове, моля да сподели, че вече идея си нямам. (headbang)
Мнението беше редактирано от Deskameska на 02.07.12 15:54.
08.05.12
21:03
Яка тренировка,кефиш :)
За снимките - развила си малко мускул,вярно е,ама не такава трагедия,каквато си представях,че чак и настроениеро да ти разваля.
Мазнините си горят,ама под тях се разраства това чудо и няма отърване - с нито една тренировка не разполагам,дето да жали краката,навсякъде са клекове,плиета,напади,подскоци,щуротии.
Но пък мускул май лесно се гори - иначе нямаше да я има цялата олелия с добавките и какви ли не методи за запазване на ММ.
И в заключение - дай Боже всекиму такива бедра (като твоите) след раждане :)
08.05.12
22:11
Малииии, подарявам ти ги. Аз винаги съм имала проблем в тази област, особено в горната част. Едни хубавки бричове си имам, ама нямат махане. Само ако съм по-слаба не личат толкова. Последно бях по-слаба когато повръщах докато бях бременна и бях 37 кила. Винаги съм била 40-41, но много пушех, ядях нередовно, да не кажа и въобще, не съм се занимавала много със спорт, не пиех вода /половин литър на ден ако имаше/, пиех алкохол и доста кафе, все неща, които вече не правя. Откакто родих всичко се обърна на 180 градуса. Т’ва е в миналото и сега се опитваме да водим здравословен живот.
Доре, за тренировките си права. Няма такава, която да изключва краката. Освен да легнем и да вдигаме тежести :). Де да можех да развивам мускул на прасеца, а не по-нагоре. Ама то който каквото си няма.
08.05.12
22:25
Изглеждаш страхотно, не отслабвай повече...не знам обаче как да те накарам и ти да си мислиш така.
09.05.12
00:12
Казал съм го вече - Космополитан и Планета Пайнер много е взела на днешните момичета и жени.
09.05.12
11:48
казано от Тедо на 09.05.12, 00:12:
Казал съм го вече - Космополитан и Планета Пайнер много е взела на днешните момичета и жени.
Категорично не харесвам някакви си там аноресксички и кифли и в никакъв случай не искам да изглеждам като тях. Засягаш болна за мен тема, защото една от причините да искам да се махна от България, е точно тази - чалгата е навсякъде и се е превърнала в модел на поведение и мислене. Не мога да си представя, че детето ми ще попадне в тези среди един ден. Колкото и да не ми се иска, в един момент ще съм безсилна. Изпростява този народ, ей. Толкова много ли искам и толкова ли е трудно - децата ни да имат детсво на площадки за игра, а не на три години да се прибира и да ми казва: “Мамо, искам червило, защото Христомира има”. “Аз искам да си играем на топка, пък, а не да ставаш Барби. Искам да сме здрави, а не да ме е страх да излезем, защото наоколо има деца и майки с боклуци в ръцете /снаксове, чипсове, сокове пълни с Е-та/.” Кога станахме толкова елементарен и прост народ. М... му. Къде отиде времето, когато бабите ни гонеха с филията с масло и домашна лютеница. Защо сега ме мислят за луда, като искам да се храня нормално - здравословно и като спортувам?
За моето отслабване - аз не съм дебела, но имам места /бричовете/, които искам да смаля. Не се чувствам комфортно с тях нещо. Правя упражнения, но си иска и промяна в храненето. Не се стремя към бързи резултати, но все пак... Мисля си, че като калории за ден си хапвам повече, май май. Като цяло съм постигнала доста голяма промяна, податлива съм на “оформяне”, вече си харесвам вирнатото Д. Но краката са ми много слаба част. Лесно растат, но трудно свалям там. От кръста нагоре съм добре, с изключение на грозната херния /следствие от раждане и кадърни доктори/ и почти изчезналия бюст /следствие от 1 год и 3 мес. кърмене/.
Ох, после ще си описвам храната, че то стана обяд :)
Съгласна съм с всичко казано до тук Деска и много ми харесват бедрата ти, стоят много добре :)
09.05.12
13:11
Еее,Тедо,недей така - това,че иска да е слаба и да изглежда добре,не я прави космо-чалгаджийка :). Като е била с едни размери цял живот,а сега усеща,че се променя - нормално е да иска да си върне формата,независимо дали иде реч за прибиране на брич,стягане на корем или сваляне на килограм,или пет.
На мен ми прави впечатление,че именно малките (пък и големите) чалга кифли изглеждат най-зле - сбръчкват се рано-рано (има осмокласнички,от които дори аз,дето не мога да се похваля с кой знае какви постижения на този етап, изглеждам по млада),затлъстяват и Бог знае още какво им става.
Хората,на които им липсва елементарна култура (като споменатите в горното изречение,например),не се грижат за себе си,като в това число смело мога да прибавя и тези,които подхождат към отслабването си с безумни диети,водещи до здравословни проблеми и лош външен вид .
Не мисля,че Деска може да се впише в тая категория :)
П.П. Народът наистина е много изпростял. (nbat)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.05.12 13:18.
Дес, краката ти са страхотни, стегнати :) малко са жените които имат такива крака, а и като гледам талията и таза ти, не виждам никъде да стърчи брич и т.н.
09.05.12
14:19
Благодаря, момичета, леко успокоих топката :). Заради такива разсъждения съм изпадала в много лоши състояния. Не е случайно заглавието на дневника. За бедъра ми ... Има още какво да се иска. Вижте как ми се търкат баджаците, а и бричовете се виждат по добре в “другия ми амфас” :D. Мазничко имам доста и мускулът не изпъква добре и е леко по-голям според мен. Ей, угода нямам. Ама няма да спирам да търся хармония между дух и тяло. :) Искам и мъжа ми да ме разбира повече, но ще трябва явно по-дълго да го убеждавам. Вчера пак ме гледа накриво заради тежестите.
Храна:
6:00 топла вода с геритамин
7:00 по 1 с.л. овесени и пшенични трици, 2 с.л. овесени ядки, 1/2 кисело мляко, стафиди, канела
10:30 варено яйце
12:30 зелена салата /подправена/, малко кис. мляко, печено пиле в масло с пресни картофи и зеленчуци, един бадем
към 15:00 - ще бъде червени боровинки, извара с кисело мляко, канела, 3 бадема
Вечеря: на гости сме - не знам
Тренировка - покъсно ще опиша.
Вода: около 3 л ще стане.
Мнението беше редактирано от Deskameska на 09.05.12 14:25.
09.05.12
22:20
Уф, знам си аз, че не съм за гости. Имаше торта... Шоколадова. И тутманик... Много мекичък и с достатъчно сиренце. Нямаше начин да не опитам и изядох по едно парче. Другото, което си позволих, беше пилешка пържола на скара, около 4 големи лъжици млечна салата, 1 голяма лъжица картофена салата и ядки, доста. Повечко хапнах. Днес като цяло много глад ме гонеше. Edit: Забравих чашата червено вино.
Вчерашната тренировка доста ме изтощи и днешната, хем трябваше да е по-кратка, хем и бях решила да се щадя, че малко ме наболяваше тук-там и пак плувах в пот.
Тренировка:
25 мин кростренажор
и това http://www.bodyrock.tv/2012/05/08/week-2-day-2-–-knockout-summer-body-–-bodyrock-burn-sculpt-workouts/
1) Switch Lunge & Woodchop – дъмбел 5 кг
2) Diagonal Knee Raise
3) Power Jump, Push-Up & Toe Touch
4) Pike Mat Jumps
5) Pike Press & Knee Tuck
6) Leg Swing, Back Lunge & Knee Lifts
4 rounds of 50 seconds work with a 10 second rest
1) Side Plank Leg Lift – Left Side
2) Ab Circle Holds – Alternate Circle Direction – дъмбел 5 кг
3) Side Plank Leg Lift – Right Side
4) Ab Circle Holds – Alternate Circle Direction – дъмбел 5 кг
Трябва да си изчисля необходимите калории и да проверя по-колко изяждам на ден. Поставям си за цел и да оправя грамажите, че нещо май прекалявам с количествата.
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Deskameska на 10.05.12 08:47.
09.05.12
22:25
казано от Joyplovdiv на 08.05.12, 22:25:
Изглеждаш страхотно, не отслабвай повече...не знам обаче как да те накарам и ти да си мислиш така.
Иска ми се да се убедя в това и донякъде се опитвам да се приема с недостатъци, но не ми се получава. Може би за моята възраст тези килограми и форма са добре, но не мога да свикна с това.
10.05.12
09:03
Добро утро!
Тренировка няма. Наказателни разни измислени, ще са през целия ден.
6:00 - топла вода с геритамин
7:00 - киви
Наказателни заради оплескването снощи:
30 клека
3 кръга от:
10 дълги скока напред с два подскока назад;
10 бърпита с лицева;
20 Low Jumping Jacks
7:30 - 2 с.л. овесени трици, 1 с.л. пшенични трици, 1 с.л. овесени ядки, 1 с.л. ленено семе, 1/2 кисело мляко, канела, червени боровинки.
10:00 - варено яйце
Хубав ден!
10.05.12
16:57
Преди обяда:
3 кръга от:
50 High Knees
15 Switch Lunges
20 Plyo side lunge switch with touchdown
30 Squats
Обяд: 1/2 домат и 1/2 краставица, парче сирене, печено пиле на скара, 4-5 кръгчета печен в масло картоф; ядки около 20 гр
Преди междинното: 30 клека
Междинно: извара с кисело мляко, 1 ябълка, канела, няколко ядки микс.
Идея нямам какво ще е довечера. Салатата е гарантирана - зелена. :)
Днес като цяло не съм сядала много, доста се движих - кляках, ставах ... ходих :). Тая торта ще я сънувам, хихихи.
10.05.12
21:11
Да довърша:
Вечеря: 7 малки сърмички от лапад с булгур, кисело мляко около 1/2 кофичка, зелена салата с парченца остатъци от пилето; една лъжица от лапада с ориз на мъжо; “щипка” ядки.
Сърмичките с булбур ми харесаха страшно много, определено ще ги повторя. Сложих, освен обичайните риган и джоджен, щипка джинджифил и стана невероятна вкусотия. Чак не очаквах. Сега ще мия зъбките, че мислите ми още са в хладилника и да не стане сакатлък. За малко да се издъня с тутманика дето прати свеки.