Тренировки със свободни тежести в домашни условия!

Темата е заключена.
Прескочи до:

24.05.12
09:43

Здравейте:Аз съм на 35 години от Пловдив.Тренирал съм години наред преди доста години дълго време (1998,99,00,01,02,03)По фитнес зали предимно.Доста години се бях отдал на живот и купони обаче дойде деня дори и на 35 години да започна всичко от начало.Характер съм и не се отказвам.Незнам колко хора ще се хванат тепърва да започнат пак да тренират от нулата усилено,но аз се хванах!!!Тренировките ми са изключително в домашни условия със свободни тежести:Дъмбели,Лежанка+щанга+крив лост+скотова пейка+пружина за разгряване:имам и велоергометър за кардио:Така:Искам да събера мнения от хора,които се занимават от години със силови тренировки.Програмата ми е:1 ден-гърди+бицепс....2 ден аеробна тренировка...3 ден-крака....4 ден почивка...5 ден-гръб+трицепс..6 рамена+предмишници...7 ден почивка.Дайте съвет какво мислите за програмата която следвам??Аз тежа 100 кг и единствено имам корем който трябва да свалям а всичко друго ми е в нормални норми.за корема е нормално-години наред ядене и пиене води до това!В тренировките се натоварвам достатъчно,но все си мисля че не достатъчно като цяло в тези 7 дни.Знам всичко за почивките и за претренирането но не съм начинаещ и просто искам ефективност и то не свръх големи мускули а просто да ги оформя!дайте ми съвет,как???Благодаря ви много предварително на всички.Ще сложа и една две снимки как изглеждам...

25.05.12
10:28

Би било добре да кажеш по колко и какви упражнения правиш за всяка мускулна група. Не знам, какво включва тренировката ти за рамо, но се надявам каквато и да е, да си я съобразил с това, че около 48ч. след нея имаш тренировка за гърди, която се предполага, че е доста тежка и трябва раменете ти да са възстановени.

25.05.12
13:16

опиши хранителния режим..

казано от DJ Рамбо на 25.05.12, 10:28:

Би било добре да кажеш по колко и какви упражнения правиш за всяка мускулна група. Не знам, какво включва тренировката ти за рамо, но се надявам каквато и да е, да си я съобразил с това, че около 48ч. след нея имаш тренировка за гърди, която се предполага, че е доста тежка и трябва раменете ти да са възстановени.

Да прав си наистина за раменете!Ами мисля ,че се възтановяват,но може и да се лъжа.Искам да кажа,че това е временна програма и след определен период ще я сменя.Примерно винаги съм трнирал ръцете в един ден и сега ми е малко некомфортно да ги съчетавам Гърди-Бицепс и Гръб-Трицепс,но това е временно.Ще покажа в снимки какво включва всяка една тренировка.Благодаря ти приятел за отговора.

и още!

казано от Kirov на 25.05.12, 13:16:

опиши хранителния режим..

Ами приятел хранителния ми режим е малко сложен!Той не е за изчистване на мазнини строго или т.н Хранителния ми режим е единствено за сваляне на килограми и понеже съм животно във отношение на характера досега съм постигнал изключителни успехи но има още доста ама доста работа !Храня се здравословно всеки ден по график и най общо казано разделям храната по нейния състав.протеини в един ден,въглехидрати в друг и т.н Знам отлично,че това не е достатъчно храна за тези тренировки които правя,но брат трябва да сваля килограми още малко около 7,8 но трябва.

25.05.12
20:47

Илияне, не си писал, колко си висок, но според мен 100 кила са ти идеални. Препоръчвам ти да си измериш ИТМ и съответно да разбереш от тези 100 кила, колко са мазнини и тях да свалиш иначе си машина, за какво ти е отслабване. Ако не знаеш къде може да си измериш ИТМ ми кажи и ще те ориентирам.

Мнението беше редактирано от DJ Рамбо на 25.05.12 20:49.

казано от DJ Рамбо на 25.05.12, 20:47:

Илияне, не си писал, колко си висок, но според мен 100 кила са ти идеални. Препоръчвам ти да си измериш ИТМ и съответно да разбереш от тези 100 кила, колко са мазнини и тях да свалиш иначе си машина, за какво ти е отслабване. Ако не знаеш къде може да си измериш ИТМ ми кажи и ще те ориентирам.

Благодаря ти приятелче.ами 180 съм но не е в това проблема майна.Наистина се чувствам като машина и не се давам на никой малък пикльо въпреки че съм на 35.Приятел проблема ми е,че имам корем и трябва да го свалям!!!Дълги години нищо не правих а само живот,ядене,пиене,купон и щракане по кръчми.За да ти стане по ясно ЗА  няма и два месеца свалих 24 кг от 124 на 100 !от известно време блъскам коремни преси,движа се,имам велоергометър и се къртя на него също,аве трябва да сваля корема и тогава ще се чувствам като преди години!Иначе не знам къде се мери Итм и какво означава.сигурно е нещо за мазнините знам ли?!Благодаря ти за думите брат.

26.05.12
10:33

ИТМ - индекс на телесна маса

За изчисляване на ИТМ се използват височината и теглото и се получава определен коефициент. Ако този коефициент или ИТМ > 26, трябва да се консултивате с експерт за наднормено тегло - лекар или фармацевт.

ЦЪК
Ето погледни тук. Не знам до колко вярно мери но като написах твоите ръст и килограми 100кг на 1,80 височина ми показа BMI 30,5 което значи “затлъстяване”.

Мнението беше редактирано от parad1se3 на 26.05.12 10:35.

казано от Ивайло Боев на 26.05.12, 10:33:

ИТМ - индекс на телесна маса

За изчисляване на ИТМ се използват височината и теглото и се получава определен коефициент. Ако този коефициент или ИТМ > 26, трябва да се консултивате с експерт за наднормено тегло - лекар или фармацевт.

ЦЪК
Ето погледни тук. Не знам до колко вярно мери но като написах твоите ръст и килограми 100кг на 1,80 височина ми показа BMI 30,5 което значи “затлъстяване”.

Благодаря ти.Да наистина в моя случай е вярно(и то що се отнася до корем)Но незнам колко е верно това що се отнася до спортисти силови атлети.Може би има някакви специални уреди знам ли?!Но не можеш да кажеш на един атлет дори над 100 кг затлъстял :)И пак казвам за мен важи това и аз си го признавам с ръка на сърцето нагоре съм здрав,но корема ми е леш!!!!затова правя всичко възможно да го сваля достатъчно засега съм постигнал мн добри резултати ,но съм още на половината път!!!

26.05.12
11:00

Да аз ти казах ,че не знам до колко е вярно, и най-вероятно има уреди за това но да изчакаме DJ Рамбо да разясни по подробно :)

казано от Ивайло Боев на 26.05.12, 11:00:

Да аз ти казах ,че не знам до колко е вярно, и най-вероятно има уреди за това но да изчакаме DJ Рамбо да разясни по подробно :)

Да да благодаря ти за това пич.АЗ го казвам по пътя на логиката и е така.Това по скоро са резултати чисто от здравословна гледна точка,но един силов атлет не влиза в тези стандарти.

26.05.12
11:07

Най-вероятно е така. А ти за да свалиш дози корем яко кардио почвай и си изготви някакъв режим ВМ-НВД мисля че ще ти се отрази супер и ще по отопиш корема :)

казано от Ивайло Боев на 26.05.12, 11:07:

Най-вероятно е така. А ти за да свалиш дози корем яко кардио почвай и си изготви някакъв режим ВМ-НВД мисля че ще ти се отрази супер и ще по отопиш корема :)

Да приятел.Както казах по нагоре-имам велоергометър и действам здраво,правя коремни преси в много разновидности 2 пъти в седмицата,разходки правя също,работата ми също е свързана с движение доста.Да ти кажа до сега имам за много хора непостижими резултати.Наистина свалих много буквално ,но трябва още много топене мамка му :) Разясни ми какво е Вм-нвд  ,че съм от старата школа и не съм мн на ясно брат :)

26.05.12
11:21

ЦЪК

Ето тук пише какво представлява режима, какви храни трябва да се ядът. Прочети тук таме из сайта има много теми и се пробвай да си направиш меню и напиши в дневника. Ние ще помагаме! :) Хайде успех.

ето това е кътлър :)

26.05.12
11:22

ВМ-НВД ..високо мазнинна- ниско въглехидратна диета :) ..Тоест - орязваш въглехидратите,  (ориз, картофи, макарони и etc.) естествено приема на протеин да ти е на ниво, че и отгоре :)..и енергията ти ще иде от хубави мазнини (ядки и такива-мити работи :) )

26.05.12
11:24

Денислав ти го обясни супер. Като се храниш с повече мазнини организма ти превключва на горене на мазнини и така с кардиото по 30-40 минутки ще го стопиш корема. Иска се и вола разбира се.

казано от Ивайло Боев на 26.05.12, 11:21:

ЦЪК

Ето тук пише какво представлява режима, какви храни трябва да се ядът. Прочети тук таме из сайта има много теми и се пробвай да си направиш меню и напиши в дневника. Ние ще помагаме! :) Хайде успех.

Много пъти вече казах Благодаря,но наистина съм добър пич и така се отнасям с готините хора!Ами всъщност съм много на ясно с доста неща Не е като преди години да чакаш всеки брой на списанието или вестника :)сега има имформация за всичко....просто не съм на ясно с терменологията :)Сега съм на специаален хранителен режим и така още поне месец,а след това смятам да направя нещо ново.

Приятелчета благодаря ви много наистина за мненията:Искам да ви кажа,че не съм начинаещ човек захванал се с нещо непознато.Наясно съм със храни,тренировки и всичко свързано ,но винаги помага едно надъхване от други хора и различни мнения.още един път Благодарско

26.05.12
11:36

Няма проблеми. Нали затова сме тук и затова са тия дневници. 1 пишат други помагат и изразяват мнения :). Пожелавам ти успехи за напред.

26.05.12
11:43

ИТМ базиран само на тегло и височина е пълна глупост когато се касае за спортуващи хора и особено за хората, които се стремят да изградят голямо количество мускулна маса, за тази цел има BMI -Body mass index който показва съотношението мазнини, мускули, вода и т.н.  за да се измери процентът мазнини е необходим калипер и съответно формула по която се изчислява този процент мазнини има и електронни уреди, които показват тези съотношения с доста голяма точност.

казано от Ивайло Боев на 26.05.12, 11:36:

Няма проблеми. Нали затова сме тук и затова са тия дневници. 1 пишат други помагат и изразяват мнения :). Пожелавам ти успехи за напред.

Само така Боев Иво :)  Тренирал съм години наред,интересувал съм се,после спрях за дълъг период от време.Сега дойде време да си върна старата форма,че и повече.Както каза духъ и характера волята са мн важни неща.Имам воля на спортист и на 35 да се захвана пак с това се изискава много наистина.Сега си почивам и имам време да пиша и такива коментари от непознати хора зареждат наистина.Трябва да сме добри наистина.Сега ще позагрея и започвам рамена ,че им е ред.Благодаря ви момчета много.Ще пиша колкото мога.

казано от Valdis на 26.05.12, 11:43:

ИТМ базиран само на тегло и височина е пълна глупост когато се касае за спортуващи хора и особено за хората, които се стремят да изградят голямо количество мускулна маса, за тази цел има BMI -Body mass index който показва съотношението мазнини, мускули, вода и т.н.  за да се измери процентът мазнини е необходим калипер и съответно формула по която се изчислява този процент мазнини има и електронни уреди, които показват тези съотношения с доста голяма точност.

И аз така си помислих.хубава информация Благодаря.

26.05.12
12:07

Аз си представям при теб нещата така - ВМ-НВД със всичките мазни меса и яйца, които предполагам искаш да ядеш, а като тренировка - barbell complex, 2-3 пъти седмично. Примерен комплекс със лост е обръщане х8, военна преса х8, преден клек х8, гребане х8 и това без да пускаш лоста, без почивка. Повторено 3 пъти. Но това е само пример, има много възможни варианти. Ти си доста тъжък, така че упражненията със собствено тегло според мен при теб ще имат много голям ефект. Не мисля, че трябва да се ограничаваш до класически бодибилдинг сплит, трябва ти нещо по-разчупено и по-първично.

казано от Voyager на 26.05.12, 12:07:

Аз си представям при теб нещата така - ВМ-НВД със всичките мазни меса и яйца, които предполагам искаш да ядеш, а като тренировка - barbell complex, 2-3 пъти седмично. Примерен комплекс със лост е обръщане х8, военна преса х8, преден клек х8, гребане х8 и това без да пускаш лоста, без почивка. Повторено 3 пъти. Но това е само пример, има много възможни варианти. Ти си доста тъжък, така че упражненията със собствено тегло според мен при теб ще имат много голям ефект. Не мисля, че трябва да се ограничаваш до класически бодибилдинг сплит, трябва ти нещо по-разчупено и по-първично.

Прав си приятел:Тренирам като всеки друг човек който се занимава с това.Вярно е че клека с собствено тегло ми помага много и е прекалено натоварващо сръвнение с всеки друг по слаб човек,но аз и него правя с 48 кг допълнително върху мен.Гребането примерно не е за мен засега.Натоварих се доста с него понеже май прекалих с килограмите.Не разбрах за мазните меса ,но пич на мен не са ми фикс идея блазнещи храни.Тоест храня се по балансиран начин и спазвам строго някакъв ред.Благодаря за примера.

26.05.12
12:25

С тази ВМ-НВД диета ще намалиш приема на въглехидрати за сметка на тях ще приемаш повече мазнини който организма ще започне да изпозлва за горене на енергия и така този режим ще сподпомогне за свалянето на корема :). Затова ти казваме на се храниш с по мазни меса, кашкавал, ядки и др.

Мнението беше редактирано от parad1se3 на 26.05.12 12:26.

Искам,само да добавя и споделя.че аз си тренирам по абсолютно нормален начин както всеки от вас.Променям програмите на определен период.Дали сплит,дали кръгови,дали строго за покачване програми аз ги променям през достатъчно време.Просто искам допълнително освен това как тренирам да добавя нещо за сваляне на корема,не че не успявам но не е лошо от други мнения,нали :)

казано от Ивайло Боев на 26.05.12, 12:25:

С тази ВМ-НВД диета ще намалиш приема на въглехидрати за сметка на тях ще приемаш повече мазнини който организма ще започне да изпозлва за горене на енергия и така този режим ще сподпомогне за свалянето на корема :). Затова ти казваме на се храниш с по мазни меса, кашкавал, ядки и др.

аааа хахха сега разбрах :) мерси ето майна виждаш ли че има ефект да говориш с някой.МЕРСИ НА ВСИЧКИ ПИЧОВЕ.

26.05.12
12:32

Няма проблеми! Хайде сега право напред и искам като си изготвиш режима, хранения едно друго, да споделиш да видим как е и да коментираме.

казано от Ивайло Боев на 26.05.12, 12:32:

Няма проблеми! Хайде сега право напред и искам като си изготвиш режима, хранения едно друго, да споделиш да видим как е и да коментираме.

ОК ПРИЯТЕЛ.ПРОСТО НЯМА ДА Е СЕГА РЕЖИМА.СЕГА СПАЗВАМ ДРУГ РЕЖИМ КОЙТО Е ГОРЕ ДОЛУ СЪЩИЯ И МИ ВЛИЯЕ ЗАСЕГА ОТЛИЧНО.МОЖЕ БИ СЛЕД МЕСЕЦ ЩЕ ОПИТАМ И СТРОГО ТАКЪВ РЕЖИМ С ОГРАНИЧАВАНЕ НА МИНИМУМ НА ОРИЗИ И КАРТОФИ СЕЩАШ СЕ ;) ИНАЧЕ НЯМА ПРОБЛЕМ ЩЕ СПОДЕЛЯМ КАК ВЪРВИ,ПОЗДРАВИ ОТ ПЛОВДИВ

26.05.12
13:04

Знам къде има един уред за измерване на ИТМ в Провдив (те със сигурност да много повече) и мога да упътя всеки, който се интересува и иска де се измери, но но не в темата , а по-добре на лични, защото не желая да прозвучи като някаква реклама. Иначе измерването струва невероятния 1лв. :)

26.05.12
13:26

Моля ти се ,каже ми ,че не си на 90 дневната диета :D Защото като видях един ден ядеш протеин следващ въглехидрат и тн.. Ако си , добре ще е да я зарежеш веднага тази глупост.

казано от Teen Power на 26.05.12, 13:26:

Моля ти се ,каже ми ,че не си на 90 дневната диета :D Защото като видях един ден ядеш протеин следващ въглехидрат и тн.. Ако си , добре ще е да я зарежеш веднага тази глупост.

НЕ ПРИЯТЕЛЮ ДОРИ НЕЗНАМ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС.АЗ ПРОСТО СЕ ХРАНЯ БАЛАНСИРАНО И НЕ СМЕСВАМ ХРАНИТЕ!ЕДИН ВИД РАЗДЕЛЯМ ГИ И ТОВА МИ ИЗЧИСТВА ТЯЛОТО!НАБЛЯГАМ ОСВЕН НА ЧИСТИТЕ НА ПРОТЕИН ХРАНИ ТАКА И НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ЯДКИ И ФИБРИ И Т.Н.

казано от DJ Рамбо на 26.05.12, 13:04:

Знам къде има един уред за измерване на ИТМ в Провдив (те със сигурност да много повече) и мога да упътя всеки, който се интересува и иска де се измери, но но не в темата , а по-добре на лични, защото не желая да прозвучи като някаква реклама. Иначе измерването струва невероятния 1лв. :)

ДОБРЕ НАЛИ СИ ОТ ПЛОВДИВ МАЙНА?!ДАЙ НЯКАКЪВ СКАЙП ИЛИ НЕЩО ТАКОВА.

ЕТО ПРЕСНИ СНИМКИ СЛЕД ЕДНА МОЯ ТРЕНИРОВКА ЗА РАМО ПРИМЕРНО.НЕ МОГА ДА СЕ СНИМАМ ПО ПРОФИСИОНАЛНО И МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ АМА ТОВА Е!

26.05.12
14:28

съвет: не е нужно да пишеш само и единствено с големи букви. Писането с големи букви в теми и заглавия се приема като ВИКАНЕ и се третира като такова, когато е неуместно.
съвет2: не е нужно да пускаш постоянно нови мнения. Последните три поста от дневника ти спокойно можеше да ги обединиш в един. Дневникът си е твой, но така той би изглеждал по-подреден.

успех.

казано от gips на 26.05.12, 14:28:

съвет: не е нужно да пишеш само и единствено с големи букви. Писането с големи букви в теми и заглавия се приема като ВИКАНЕ и се третира като такова, когато е неуместно.
съвет2: не е нужно да пускаш постоянно нови мнения. Последните три поста от дневника ти спокойно можеше да ги обединиш в един. Дневникът си е твой, но така той би изглеждал по-подреден.

успех.

Приемам съвета!Няма как да викам в сайт и ако има нещо за,което да викам го правя на живо.Виж това как се приема са някакви правила и затова казвам приемам съвета ти.А що се отнася до “дневника” също съм съгласен макарче аз го приемам по друг начин.Благодаря ти за мнението наистина ...

Две седмици със Нвд-ПВМ вече има и първите резултати.Продължаваме!!!

(nlick) Храна за шампиони!                                                                                                                        Обяд:Руло стефани(без соса),таратор.                                                                                                      Следобед;50гр.Орехчета                                                                                                                    Вечеря:Тиквички,зелева салата и може би ще забия един кремвриш пилешки.                                                              Забележка:Храната изобщо не е шампионска просто не ми се яде ай сиктир(nbbq)                                                          ДНЕСКА ЦЯЛ ДЕН СЕ СКЪСА ДА МЕ БОЛИ ГЪРБЪ ОТ ЕДНАТА СТАРАНА И ПАК БАЧКАХ,НЯМАМ ИЗБОР.ДОВЕЧЕРА ЩЕ ЗАБИЯ ЕДНА ТРНИРОВКА И ТО ИМЕННО ЗА ГРЪБ,ЗАЩОТО СЪМ ЖИВОТНО И НИЩО НЕ МЕ ПЛАШИ!СЕГА ЩЕ ТИ КАЖА ЗАЩО ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ!!!ПРЕДИ ВРЕМЕ НЯКАКВО МОМЧЕНЦЕ МИ НАПРАВИ ЗАБЕЛЕЖКА И ТОГАВА УЧУДВАЩО ЗА МЕН ГО ПРИЕХ МНОГО СПОКОЙНО,НО ДНЕС НЕ МИ Е МНОГО,МНОГО И ЩЕ МУ КАЖА.ПРИЯТЕЛЧЕ,АКО МИ НАПРАВИШ ТАКАВА ЗАБЕЛЕЖКА НА ЖИВО НЯМА ДА ИЗКАРАШ ДЪЛГО ЗДРАВ ГАРАНТИРАМ ТИ!И така,всичко е ок и смятам да поразпусна малко!

Леле колко ми е криво днес !!!Как не се намери един да ме пита как си кво става с тебе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(punch)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1