Дневникът на V :]

Прескочи до:

Днес беше вдигането от лег в Горна Оряховица.
Малко съм разочарована от женското присъствие - трябваше да бъдем 10 жени от всички категории, а не дойдоха 5, като за едната причината е повече от разбираема ( ;) )...
Бяха направили нови медали и купи, супер красиви, но уви.. А тъкмо се кефех, че ще се развият нещата при жените:)
Както и да е.
Имах конкуренция, която малко ме изненада, защото на първия си опит бутна 35кг, но за втория сложи фланелка и отнесе 60:)
Третият и опит беше на 70кг, неуспешен.

А моите:
60 - 65 и неуспешни 72.5

На първо място съм в моята категория (до 84кг) и на трето място в класирането за Шампион на шампионите.
Личното ми тегло беше 74.4 кг.

Друго: седмицата преди да се разболея имах бутнати на тренировка 72.5 кг, 2ка на 70кг. Нищо, на есен ще сме още по-здрави (да сме живи и... здрави:))
Скоро снимки от отбор “Картел”
А сега снимки на 74 кг:)
Само тен ми липсва...

20.05.12
17:57

Ви, къде може да се прочете повече информация? Опити на 35 кг на Републиканско - аз съм в шок :)

Хайде, време е да поработиш и за тена и релефът ще е още по-впечатляващ! :) :)

Мисля че още не са качили протоколите, но защо да си в шок?
Не сме на Европейско или Световно, че да трябва да се покрива норматив...
Изискването е ограничителите да са на лоста:) Ако иска и с 25кг може да прави опити...

20.05.12
18:23

казано от veronique на 20.05.12, 18:22:

...Ако иска и с 25кг може да прави опити...

И пак е по-добре от три нули... :D

На снимките изглеждаш много добре! Изобщо не ти личат килограмите! :)

20.05.12
18:32

Май грешно ме разбра :) Нямам никаква представа какво точно се случва на Републиканско, Световно или каквото и да е първенство, как протича и тн. Нямам и идея какви са тези нормативи ... и суперменски тениски - просто като чуя за такова състезание и си представям огромни килограми.
Изненадах се от 35-те и толкова :)

21.05.12
09:29

казано от Atom на 20.05.12, 18:32:

Почвам да навивам Diddlina да и вкарам малко подготовка с щанги и да иде на следващото републиканско, без екипировка...до 60 кг...ще сипе яко, поне на лега ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.05.12 09:32.

21.05.12
09:30

казано от James Hinks на 21.05.12, 09:29:

Почвам да навивам Diddlina да и вкарам малко подготовка с щани и да иде на следващото републиканско, без екипировка...до 60 кг...ще сипе яко, поне на лега ;)

Нека да е в категория до 58кг, хич не ми се иска да е в моята, която е до 63 :D :D :D

P.S. Вероник и аз имах причина да не учавствам - сериозна при това - изобщо не съм се готвила :)

21.05.12
09:35

казано от Puppy на 21.05.12, 09:30:

казано от James Hinks на 21.05.12, 09:29:

Почвам да навивам Diddlina да и вкарам малко подготовка с щани и да иде на следващото републиканско, без екипировка...до 60 кг...ще сипе яко, поне на лега ;)

Нека да е в категория до 58кг, хич не ми се иска да е в моята, която е до 63 :D :D :D

В която и категория да иде все е тая - ако искате и до 100 (devil) Абсолютно реално е след 6 месеца да може бутне 110кг лег по трибойските изизквания...и без мост ;)

21.05.12
09:39

Е, не е все тая де.
Като бутне на Купата без екипировка 110лег в категория до 63кг, ще ме караш да клякам със 150 :D и да дърпам 180 тяга ( второто е по-невероятно от първото :D )

21.05.12
11:47

Тя да върви на световно тогава. Рекорда в кат.57 без екипировка е 120кг :)
Даже мисля, че беше нещо от рода на “очакван”, демек не е достигнат още...

21.05.12
12:07

Нищо чудно да ги бутне и 120 с пауза с тренировки за около година. Тя лег(пък и не само) не тренира въобще и имаше 90кг в гигантска серия, вярно, със съвсем лека “помощ”, но... ;)

Не се чудете, ами да се пуска! Това ТРЯБВА да се види!!!

Блага, и аз не съм тренирала. Направила съм точно 4 тренировки целенасочени за това състезание :) С максове...

Колко е прекрасно да тренираш!!!
Така ми липсваше и сега грабя с още по-пълни шепи:)))Ако е възможно...

Снощи бая се стреснах, защото трусът ме събуди със 100%-товото убеждение, че багер се опитва да влезне в стаята.... След това заспах, но като цяло цял ден ми е отмаляло, вие ми се главата, спи ми се.

Най-накрая си докарах сравнително подобаваща мускулна треска на задни бедра, квадрицепси и глутеус:):):)
Сладка болка, добре че днес имам гърди, гръб и корем...

Снощи бях на рожден ден и за първи път от няколко месеца насам ми беше много трудно да не си мисля за домашната торта с ягоди и шоколад, домашната баклава, еклери, рогчета и прочее, които сервираха на масата...
Постоянно ми влизаха в очите и за да се справя със ситуацията си напълних чинията с месо :)
Подейства хахахах

25.05.12
15:12

казано от James Hinks на 21.05.12, 12:07:

Нищо чудно да ги бутне и 120 с пауза с тренировки за около година. Тя лег(пък и не само) не тренира въобще и имаше 90кг в гигантска серия, вярно, със съвсем лека “помощ”, но... ;)

Аз със “съвсем лека помощ” вдигам макса с 30 40 кг :D

Ето ти датата
Купа България без екипировка
15-16.Септември.
София

Ще те чакаме заедно с дидлина и 110 + лег по правилата на IPF :) Успех!
Ама после да не кажеш то далече, нямахме време бла бла :D
Дето се вика, може и само на лежанката да се пусне без клек и тяга, също пак чакаме ;)
Ама там ще трябва да е без лека помощ ...

Мнението беше редактирано от Madboy на 25.05.12 15:13.

25.05.12
15:17

казано от Madboy на 25.05.12, 15:12:

С ‘’мост и фланелка’’ ли...!? ;)

25.05.12
15:28

казано от Jikata на 25.05.12, 15:17:

:D :D :D

25.05.12
15:30

казано от Jikata на 25.05.12, 15:17:

И ти ще дойдеш да пляскаш на дидлина ;)
Ти колко вдигаш с мост ? ама не, ти едва ли може да правиш такива сложни неща :D
Ама не виждам смисъл да спорим за каквото и да е, така или иначе септември всички ще можем да ръкопляскаме на Дидлина :))

Мнението беше редактирано от Madboy на 25.05.12 15:32.

25.05.12
15:51

Мне,аз съм правил много по-сложни неща..ако искаш,аз ще направя трибойски мост,а ти направи 20 оборота мостирания на глава,около оста и...ако ти е просто,направи го без ръце ;)
Това се иска от теб:

Мнението беше редактирано от Jikata на 25.05.12 16:16.

25.05.12
16:00

Никакви проблеми нямаш за мостирането на глава, само да не останеш учуден колко по-лесно е от моста на лег-а ;)
Сега или по-късно да ти го снимам ? но при условие, че ти ми снимаш 1 хубав легаджийски мост с вдигната щанга с него:) може и само 100 кг да е, все тая.

Мнението беше редактирано от Madboy на 25.05.12 16:02.

25.05.12
16:06

казано от Madboy на 25.05.12, 16:00:

Никакви проблеми нямаш за мостирането на глава, само да не останеш учуден колко по-лесно е от моста на лег-а ;)
Сега или по-късно да ти го снимам ? но при условие, че ти ми снимаш 1 хубав легаджийски мост с вдигната щанга с него:) може и само 100 кг да е, все тая.

Дадено.Само,че не обещавам да е веднага,или утре... ще си го сложа в дневника,като го снимам. :)

Мнението беше редактирано от Jikata на 25.05.12 16:08.

Много подценявате лега, а той е едно от най-техничните движения.
Всъщност при съвсем леки корекции в техниката ще бъдете очудени колко повече може да вдигнете.
А трибойският мост не е чак толкова проста задача, колкото изглежда - раменете и главата да са на пейката, същевременно да се огънеш възможно повече, но и тазът да не се отлепя от пейката. Паралелно с това да законтриш краката, така че да няма мърдане или отлепяне - защото това ще ти коства успешния опит.
Трябва и да си гъвкав, защото от специфичното огъване много хора вероятно са получавали крампи. Сещате се колко кофти би било да ти се схванат глутеусите, или задните бедра, или друга мускулна група точно когато ви кажат “Press”...
И пак почнахте да си мерите ....... :)
Ако Диддлина прецени - наистина съвсем скоро ще има възможност да покаже какво може. Аз лично ще си умра от кеф да ги видя тези килограми на лежанка, вдигнати от жена с такова лично тегло и без фланелка.

25.05.12
17:31

Приемам,че този мост си е правило в отделен спорт...но някак си трибойците си ги вкарват във фланелки и тогава си ги мерят :D а принципно би трябвало да е на голо :)

ПП: Значи съм бил по-як отколкото очаквам...с 0 техника бутам 170 без проблем,тогава с някой трибойски пиниз ще мина 200 :) не мерси...не искам да си изнасилвам възможностите на сухожилията и раменете! :)

ПП2: Извинявай за разводняването...и да не пропусна—навлизаш в супер форма :)

Мнението беше редактирано от Jikata на 25.05.12 17:32.

Не всички трибойци вдигат с фланелки:) А и напоследък зачестяват безекипировъчните турнири.
Сама по себе си фланелката не е вълшебна и едното обличане няма да ти помогне кой знае колко, ако ТИ не можеш да използваш потенциала, който има и да извадиш максимално много килограми.
Защото знам за хора, които я обличат и вдигат с едва 10 кг отгоре.
Повечето си мислят - “да бе много са яки, всеки може с фланелка”, но не е така. За фланелката има и промяна в техниката и много тънкости (предполагам на база наблюдения, опит НЯМАМ).
Иначе и аз предпочитам голото вдигане, но не бих омаловажила трудът на тези, които ползват фланелки. Даже смятам, че те влагат много повече!

И да - може да вдигнеш повече килограми, ако направиш корекции в техниката. А за сухожилията и раменете - постепенно ще увеличаваш, а и не говорим за някакви огромни цифри :)

Благодаря:)

25.05.12
17:53

казано от Jikata на 25.05.12, 17:31:

Приемам,че този мост си е правило в отделен спорт...но някак си трибойците си ги вкарват във фланелки и тогава си ги мерят :D а принципно би трябвало да е на голо :)

ПП: Значи съм бил по-як отколкото очаквам...с 0 техника бутам 170 без проблем,тогава с някой трибойски пиниз ще мина 200 :) не мерси...не искам да си изнасилвам възможностите на сухожилията и раменете! :)

ПП2: Извинявай за разводняването...и да не пропусна—навлизаш в супер форма :)

Ти с 0 техника си изнасилваш доста повече сухожилията и раменете с тези 170 :)
Да не говорим на фона на личното ти тегло :)

25.05.12
17:56

Да съм претендирал за съотношение лег/лично тегло? :) Мога да претендирам след 3-4 год...все пак правя лег от година :) А ти!?

ПП: Пък и с личното си тегло мога да правя такива неща дето не си и представяш ;)

Мнението беше редактирано от Jikata на 25.05.12 18:00.

25.05.12
17:57

И тогава едва ли ще можеш, но нека бъде така.

25.05.12
18:02

казано от Madboy на 25.05.12, 17:57:

То не ми е и цел да се пъна...то сами ще си дойде!

Много вкусна комбинация - чай от мента, чай от шипка + пакетче ванилия :) Хареса ми.

Днес беше ден за бицепс и трицепс в суперсерии/ глутеус/ прасец/ кардио.
Докато сгъвах с кривия лост на скотовата пейка, си виждах вените на ръцете... ЖЕСТОКО!
Скоро ще доживея да се виждат ясно и в ненапомпано състояние. Надявам се:):):)

От вчера - мускулна треска на краката, особено по задната верига... но аз ги размазах.
Сигурно утре и д-то ще е наградено с такава.
Неделя - нетренировъчен.

26.05.12
18:19

казано от Jikata на 25.05.12, 18:02:

казано от Madboy на 25.05.12, 17:57:

То не ми е и цел да се пъна...то сами ще си дойде!

Именно, Жика! Освен това много по-внушително е да гледаш 90-100кг мъже да оперират с личното си тегло, 2 пъти личното си тегло, 3 пъти личното си тегло, другото честно казано... not for me и изобщо не се възхищавам.

26.05.12
18:38

Всеизвестно е, че леките категории имат по-голяма относителна сила и вдигат повече спрямо личното си тегло, така че подобно мерене на пишки при почти двойна разлика в теглото (без да се взимат предвид разликите в структурата) не е много уместно. Пък и мен ме радва повече абсолютната сила. 60 килограмовите дребосъци и 4х личното тегло да вдигат на тяга, пак не ме впечатляват :) А и тяхната тяга е по-скоро рак пул :D

Мнението беше редактирано от Станимир на 26.05.12 18:45.

28.05.12
13:35

Ето ти датата
Купа България без екипировка
15-16.Септември.
София

Ще те чакаме заедно с дидлина и 110 + лег по правилата на IPF :) Успех!
Ама после да не кажеш то далече, нямахме време бла бла :D
Дето се вика, може и само на лежанката да се пусне без клек и тяга, също пак чакаме ;)
Ама там ще трябва да е без лека помощ ...

Офф, Fuck Off… ;)
Звънец ли си, че някой те натиска и звъниш ?
Деница има много потенциал, и аз в никакъв случай не съм допринесъл с нещо за нейните постижения...Просто си го може. Ако/евентуално/някога/по някакъв повод реши да се пусне на такова състезание може да разчита на моята помощ за тренировките и подготовката.
А ти що не навиеш най-якия трибоец на един underground ММА мач с мен ?
Да няма после “то далече, нямахме време бла бла” ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.05.12 13:35.

29.05.12
08:50

Само да не е със Слона, че там ще е по-скоро сумо:)

Малък Сашко пак почна със Светия Трибой:)))

А Деница пак ще кажа, че се наслаждава на спорта и на живота си...който не е само щанги, фланели, максове и т.н. Даже е тъпо да я коментираме и да я пращаме по състезания:)))

Пък и а дано отиде на трибой, тъкмо да видим някой дето прилича на жена баси...

Е, грубо изказване. Има много жени, които се занимават с трибой и приличат на повече от жени!
Не слагай всичко под един знаменател :)

При мен - тренировки по план; на някои движения вдигам работните тежести, на други - лек застой. Горната част дръпва все повече, даже и раменете...

днес влизах във водата и си направих хубав стречинг на края, имах нужда, особено на краката - задните бедра.

Храната - след няколко дни ще почваме нова схема с повечко въглехидрати, но не драстично увеличени. Иначе като вид си е същата.
Адски вкусна ми е следната салатка: прясно зеле, червен лук, домати, краставици, малко млени домати с босилек, сол, оцет и зехтин/ленено масло + варено пиле с чубрица. Припадам :):):)
Сигурно изяждам зелето на съседния маркет...

толкова от мен за сега:)

06.06.12
09:19

Славко,
как съм го пропуснала това?
Двете шампионки в категория до 63 и 70кг са си баш бая красиви жени, с първата се виждам доста често, тъй като реши да тренира в нашата зала и трябва да ти кажа, че изглежда прекрасно.
Има страхотно, стегнато женско тяло и най-важното прави 10-ки на 100кг... like a boss.

Мнението беше редактирано от Блажка на 06.06.12 09:20.

06.06.12
09:35

Хахахаха...не мога...за Соня ли говориш:)))))))))))))))))))))))))
От тия, дето вдигат сериозно, а не отиват там да взимат медали, защото няма никой в категория...се сещам за две, дето са си запазили женското...
И учудването на Силвето си е резонно...ти Вероничке, гледаш ли протоколите, колко вдигат жените на твоите кила, извън БГ...почти двойно на теб...

06.06.12
09:37

Говоря за Васко Янчев и Лариса, те тренират вече при нас.

06.06.12
09:45

казано от Puppy на 06.06.12, 09:19:

Двете шампионки в категория до 63 и 70кг са си баш бая красиви жени

казано от Puppy на 06.06.12, 09:37:

А ?
Я пак :D

06.06.12
09:50

Лариса е едната от двете визирани от мен по-горе...

06.06.12
09:55

казано от James Hinks на 06.06.12, 09:45:

казано от Puppy на 06.06.12, 09:19:

Двете шампионки в категория до 63 и 70кг са си баш бая красиви жени

казано от Puppy на 06.06.12, 09:37:

А ?
Я пак :D

Много смешно, ставаше въпрос за двете - Лариса и Марина.
А Лариса и Васко вървят в комплект и тренират при нас. Васко се представи много добре на състезанието в Габрово.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1