04.06.12
12:47
Здравейте и Добре дошли в моя дневник! :)
От години следя форума “инкогнито” :) , но сега чак реших да стана част от него и се надявам в бъдеще да си бъдем взаимно полезни.
Занимавам се с фитнес от 2007 година насам, като максималният период, в който не съм тренирала, е бил месец. Тренировките седмично са ми варирали от 2 до 5, сменила съм няколко програми предвид това, че тялото и мускулатурата привикват към дадения тренировъчен режим и ефектът от него намалява/изчезва. Всеки един бодибилдър знае, че тогава е необходимо лека промяна в тренировъчния режим- добавяне/премахване на нови/стари упражнения и т.н. Като всеки един съм минала през различни емоционални периоди- от силно вманиачаване във фитнес залата до ходене за разпускане, от разделяне на основни групи до правене на общи упражнения в един ден, но е факт, че отдавна спортът се е превърнал в неизменна част от моя живот, и с годините ми е дал много. Занимавала съм се усилено и с карате в периода 2006-2010 година. Прекрасен период, мога да кажа, че тогава промених коренно мисленето си и укрепих своята воля и дисциплина. Научи ме на постоянство и търпение, че резултатите идват бавно и постепенно, но гаранцията е, че винаги идват. Стига да имаш упоритостта, в един слънчев момент, тя ще бъде възнаградена. Последните години включих и йогата в моите тренировъчни дейности- приятно занимание, но привиквайки към динамичния тренировъчен режим, на който бях свикнала, ми идваше доста леко и спокойно занимание, но полезно за укрепване на духовната част от тялото. :) На мнение съм, че за постигане на хармонично тяло, трябва да съчетаем Здравият дух в здравото тяло+ един богат на нужните вещества хранителен режим+малко, но нужните, добавки и витамини за възстановяване на организма.
Похвално е, че толкова млади хора са се събрали на едно място в името на една обща цел- духовно и физическо усъвършенстване. Жалко е като погледнеш кафенетата и дискотеките колко са пълни от хора, които не са влизали в зала цял живот и нямат никаква амбиция да променят този начин на живот. Преди всичко спортът е здраве и научава на дисциплина и постоянство, както и организираност, която все повече липсва при хората. Много “обичам” любимите ми оправдания - “Нямам време да тренирам.” :)), че кой има време за това?!... всички се лишаваме от час сън, час забавление и т.н. в името на това... плюс това кой е казал, че тренировката трябва да е 2-3 часа, всеки си е прави според нуждите, които тялото му има, но според мен една стегната тренировка 3-4 пъти в седмица по 1 час е достатъчна за поддържане на едно добро атлетично ниво. На всеки, предполагам, му се е случвал моментът, в който не му се става днес за тренировка, но тук се появява волята и амбицията. С годините съм изчела доста статии и книги по темата, но ще се радвам да науча още полезни неща.
Наскоро направих една разкрасителна процедура, която изисква от мен да не тренирам месец и половина, и повярвайте ми, това е доста трудно начинание. С нетърпение броя дните, в които отново ще се върна в залата- по-мотивирана от всякога. Даже съм решила да сменя последната ми тренировъчна програма, с която изкарах повече от година, и да добавя повече упражнения. Интересно ще ми е да прочета и вашите програми, за да “открадна” :) нещо полезно от тях. Отдавна минах времето, когато бях ниво начинаещ и нещата ми се струваха по-тежки. Сега се чудя какво ново упражнение да добавя, как да променя бройките и сериите, за да чувствам напрежение и да влагам повече усилие. Любимите ми тренировки са кръговите и в тях се чувствам най-добре, а и най-вече тренировката ми става максимално стегната откъм време. Докато изтече дългия срок, в който не мога да правя даже коремни преси, ми остана само хранителният режим, който винаги е бил балансиран, но не краен. Газираното съм го изключила изцяло от менюто ми, а случаите, в които си позволявам Junk food, съм ги свела до минимум. Всички “шумящи” пакетчета, ги избягвам. Далеч съм от мисълта, че човек трябва да се ограничава напълно. Човек трябва да се вслушва в организма си, понякога той има своите нужди и добрата атлетична форма не е резултат на огромни, а само на нужните, ограничения. Всичко е позволено в рамките на нормалното и в минимални количества. Шоколадът ми е любим, това е нещото, от което никога няма да се откажа. Нещото, в което се съобразявам е само времето, в което си го позволявам- до обяд или след тренировка в минимални количества.
Това е засега от мен.
Благодаря Ви за отделеното внимание, съфорумци!
Пожелавам Ви много усмихнат и ползотворен откъм тренировки ден на тези, които могат да тренират и до скоро! :)
П.П. И не забравяйте... Животът е прекрасен! :)
Темата беше редактирана от Mucunka на 09.03.15 14:22.
04.06.12
14:51
Добър увод! Сега остава да те видим в действие. :)
Успех!
След обстойно измерване и теглене...
Цели:
- минус 2см ханш (сега 92 см)
- минус 3см талия (сега 68см) - тя ще е най-трудна май :)
- минус 2см бедра (сега 54см)- Краката са ми добре оформени, но ми се иска да не са толкова мускулести, а точната дума- кльощави и стегнати
-минус 2-3кг (сега 177см, 60кг)
- повече релеф
- по-малко подкожни мазнини
- намиране на подходящ фитнес инструктор- Очаквам вашите наблюдения за такива и предложения :)
Старт на тренировъчен режим- 11.06.2012г. тогава приключва и периодът на възстановяване
Ядене до сега: 2 варени картофа + аспержи. Всичко това овкусено със зехтин и минимално количество йодирана морска сол.
Кафе+ нискомаслено мляко, Капсула рибено масло, 1л вода
Цел за деня: от 14:12ч днес до 14:12ч. утре да удържа периода само с течности (2-3л) и прясно изцедени сокове с цел пречистване на организма, съобразено с лунните фази. :)
Мнението беше редактирано от Mucunka на 04.06.12 15:08.
04.06.12
15:17
Бате, краката ти не са мускулести, а са дебели и тлъсти...
Честно казано май са ми грешни измерванията... най-горната част на бедрата е толкова, а над коляното е 38…
04.06.12
15:21
казано от Тедо на 04.06.12, 15:17:
Ха на бас, че не са или поне едно време не и бяха ;)
05.06.2012г.
Отказах се от стресовия глад по време на лунната диета.
07:00ч. кафе с обезмаслено мляко, 2-3 лъжици овесени ядки с обезмаслено кис.мляко
11:00ч. фреш грейпфрут
12:30ч. 1 домат на шайби, 50г обезмаслена извара, 50г печени пилешки гърди без мазнина, 1 лъжица зехтин Extra virgin
16:00ч.45гр микс сурови ядки, кафе с обезмаслено мляко
18:00ч. 3 лъжици обезмаслено кис.мляко
19:00ч. салата айсберг, рукола и чери домати + мини порция скариди
20ч.-23ч. половин чаша бяло вино
23ч. късо кафе
капсули рибено масло, 3 литра вода
Това е храната за днес. Издържах на изкушението от френска селска торта и крем маскарпоне с ягоди. :) Планувам да подготвя тялото за тежкия тренировъчен режим, който предстои другата седмица. Мисля да започна в четвъртък с тежка тренировка за корем и глутеус... и се надявам да не ми се отрази лошо на възстановителния режим. :)
Очаквам мнения и препоръки относно целите и избора на фитнес инструктор.
Поздрави и ползотворен сън, съфорумци! :)
Мнението беше редактирано от Mucunka на 06.06.12 00:47.
06.06.12
11:10
казано от Тедо на 04.06.12, 15:17:
Объркал си рейса, пич :D
Според мен имаш крещяща нужда от диетолог/нутриционист някой, който да може да ти направи формат ц: на вижданията в/у храненето като цяло...
казано от Mucunka на 04.06.12, 15:05:
След обстойно измерване и теглене...
Цели:
- минус 2см ханш (сега 92 см)
- минус 3см талия (сега 68см) - тя ще е най-трудна май :)
- минус 2см бедра (сега 54см)- Краката са ми добре оформени, но ми се иска да не са толкова мускулести, а точната дума- кльощави и стегнати
-минус 2-3кг (сега 177см, 60кг)
Разгледах ти снимките и силно се надявам да се откажеш от горните цели :)
Успех.
06.06.12
18:23
Най-странното ми нещо в тоя форум е как хора, до които трябва да се допитват другите, самите те искат излишни съвети :D
Хаха разсмяхте ме... Предполагам за повечето бодибилдъри тук съм слаба, това е и моята цел, която се различава от тази за натрупване на маса и по-сериозен релеф, граничещ с този на по-мъжката част. Не искам да създавам погрешни впечатления, че целите са ми други- Всеки има своите цели и ги преследва, искам да запазя женственото в мен, като добавя добре оформена преса, релеф рамо,крака и много стегнато оформено дупе. Не упреквам никой в неговите цели, все пак всяка жена си има виждания за това как да изглежда и как не. В случая искам да изчистя частта с мазнините и да заложа на релефа, и вървя право към тази цел. :) Очаквах насоки към това.
Благодарности на тези, които се отзоваха на търсенето ми на фитнес инструктор.
Поздравии и спокойна вечер! :)
06.06.12г.
10:00ч. кафе с обезмаслено мляко, 3 лъжици овесени ядки с нискомаслено кис.мляко, фреш грейпфрут
12:00ч зелена салата с филе от риба тон, фреш грейпфрут
16:00ч фреш грейпфрут
19:00ч домат, краставица, полумаслено сирене, 50г пилешко месо, 1 варено яйце
Рибено масло, 3л вода.... май прекалих с грейпфрута днес :)
Мнението беше редактирано от Mucunka на 06.06.12 19:40.
Екстра си си и целта си ти е адекватна.
Аз имах друго предвид, тази мания да не ядеш мазни неща е грешна посока. Всичко обезмаслено е боклук.
Как ти е ендокринната система, за да не питам по-директно?
Придържам се към протеиновата диета, а останалото... Благодаря, Слава на Бог, съм в перфектно здраве. Пробвала съм и други режими, но в тях ставам по-обемна, от това което съм... и сега да обясня... пила съм и протеини, хапвала съм си и бананчета и т-н-.... в последствие мускулите на краката ми стават доста по-напомпани от това, което целя. Много силна група са ми, такива напомпани бедра не са ми във вкуса на този етап- слаби и оформени звучи по-добре за мен. :)
Ами ъъ... аз днес получих сертификат за персонален треньор от проф.Захариев от Пловдив,е.. верно че онлайн,но можеш да се възползваш...както искаш! :D
А съгражданин значи... :) Аз също съм от Пловдив, освен като се прибирам, може да се възползвам.
Това за мен е красиво женско тяло... слабо и стегнато:
http://vk.com/photo-13411275_271856289
06.06.12
23:20
Жиката,
ами ако мацката те прескочи и отиде направо при професора? Или той само преподава теория? :)
казано от Joyplovdiv на 06.06.12, 23:20:
Жиката,
ами ако мацката те прескочи и отиде направо при професора? Или той само преподава теория? :)
Ти нещо за мезе ли ме взе...?
Все една трябва да ме прескочи някога! :D
казано от Mucunka на 06.06.12, 20:14:
Това за мен е красиво женско тяло... слабо и стегнато
Не че нещо, ама това е фотошоп :). Виждал съм на живо как се обработва и накрая не можех да повярвам, че истинската е първата, а не втората снимка.
Ако не се лъжа, в Америка приеха закон, с който по разни Cosmopolitan и тем подобни се отбелязва в долния ъгъл, че снимката е обработвана, защото е станало мания на момичета да изглеждат като жените по кориците. В следствие на манията се смачквали от тренировки и лишения в преследване на една илюзия.
Лично аз, не вярвам да успееш да свалиш нещо и същевременно да подобриш визията (тъй като си слаба вече), но пък съм за тренировките.
Успех :)
Мнението беше редактирано от Витан на 06.06.12 23:45.
В повечето случаи е фотошоп... Той играе навсякъде. :) А в случая, предвид това, че девойката е с моята височина и 5кг по-лека, ме кара да мисля, че е реално. Това няма значение, и фотошоп да е, не е непостижимо, просто дадох лек пример за това кое е естетически красиво за мен... Оттам всеки си е индивидуален сам по себе си и не трябва да иска същите постижения, като тези на останалите. Може само да черпи вдъхновение и да събира положителни впечатления... :) .
Относно отслабването, благодаря, може да си похапвам вече тортички хихи :). Шегувам се, аз не се смятам за дебела, напротив даже, просто може да се изчисти задържаната вода, някоя друга мазнинка, да се покаже коремната мускулатура още по-добре и да остане по-чист релеф, който се постига и с много тренировки. Талията и ханша, за да се намалят с някой см, няма как да стане избирателно, без да намалиш кг. Перфектните мерки 90/60/90 са си наистина перфектни... трябва да си поставя човек високи цели. Интересуват ме упражнения за крака, които не напомпват толкова, а само орелефяват.... минимум кг с повече повторения?!
Мнението беше редактирано от Mucunka на 07.06.12 02:10.
07.06.12
09:00
казано от Mucunka на 07.06.12, 02:04:
Интересуват ме упражнения за крака, които не напомпват толкова, а само орелефяват.... минимум кг с повече повторения?!
А ве ше карам направо - Киокушина на жените им действа така - як ханш и бедра. Сега и да искаш, много няма да избягаш от мускулите, които си направила с каратето. Просто времето, в което си тренирала е съвпаднало с един период от развитието на тялото ти и...просто си се оформила добре. Знам, че сега манекестваш и там филма е друг, но освен едни монотонни дълги кросове, подскоци на въже и чат-пат по някое бягане на средна дистанция, друго няма какво да правиш без да се отрази веднага на бедрената мускулатура. Просто тя вече е била “там” и много малко и трябва да се върне обратно.
Тва е.
Чудо няма да се случи.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.06.12 09:00.
Добро утро! В интерес на истината, мускулът беше доста по-напомпан, с годините успях да го посваля, като не правя толкова силови упражнения за крака, които правех преди.
Относно чудото... няма невъзможни неща, ... плюс това 2см не са мисия невъзможна, и ще го покажа.Ус! :)
Една тренировка за крака ми минава:
-Загрявка кростренажор 5-7мин.
-Клек със собствено тегло 3x20
-Аддуктор 25кг- 3x30
-Абдуктор 30кг- 3x30
-Бедрено сгъване 15кг 3x12
-Бедрено разгъване 10кг 3x12
-Напади с дъмбели- 4кг 3 серии по 20 на крак
-Лег преса (класически вариант)- 3x 20
-Избутване на лек преса под наклон- 3x20
-Калф машина- 3x20
-Велоергометър 30мин.
-Стречинг
Винаги правя корем към всяка тренировка. А ако в седмицата ще тренирам само 3 пъти, добавям и глутеус към крака, а ако са 4- правя тренировка кардио, корем, дупе.
07.06.12
09:44
казано от Mucunka на 07.06.12, 09:39:
Относно чудото... няма невъзможни неща, ... плюс това 2см не са мисия невъзможна, и ще го покажа.Ус! :)
Аз нямам предвид тези 2 см :)
Те са ясни - ще си заминат.
Друго искам да ти кажа - трудно ще станеш скини фет като оная снимка с “идеала” ти ;) Особено ако тренираш.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.06.12 09:44.
Идеал не ми е, винаги гледам само и единствено себе си. Просто я дадох за пример като хармонично, добре изглеждащо, женско тяло. Това с мускулатурата си е дарба-ген +здрави тренировки. В никакъв случай не искам да се лиша от нея в тези области. Харесвам си тялото :) , винаги съм била перфекционист, и гледам да изчистя някой друг см от това, което не ми харесва. По-късно ще напиша и другите 3 тренировки как протичат. Мисля, че много издребняхме по темата с “идеала”, надявам се, не е лично отношение, :) но малкото са полезните съвети, които мога да взема предвид за тренировките. Според теб нацяло трябва да изключа всичките упражнения, които изброих, и да се отддам само на кросове... правилно ли разбирам...
07.06.12
10:03
казано от Mucunka на 07.06.12, 09:56:
Според теб нацяло трябва да изключа всичките упражнения, които изброих, и да се отддам само на кросове... правилно ли разбирам...
Не.
Просто трябва да си наясно, че винаги ще имаш повече мускули от останалите манекенки. Което въобще не е лошо.
Това е прекрасно и се гордея с този факт, просто да не е толкова ясно изразена в някои области. :) Останалите манекенки водят различен начин на живот, 90% не са влизали в зала и карат на сентетики разни, пълен хаос в храненето... но това е друга тема...
07.06.12
10:11
казано от Mucunka на 07.06.12, 10:07:
Това е прекрасно и се гордея с този факт, просто да не е толкова ясно изразена в някои области. :)
Значи на теб ти трябва само подържане на тонус на тази мускулатура, не тренировка.
Качквам нова снимка от днес... Измериха ме професионално, май моя метър мери по други критерии :))), но 91см ханш, 65см талия... звучи прекрасно. От тези жеги нямам и никакъв апетит... При вас как е? Дойде ми швейцарската топка, която бях поръчала преди дни, освен упражнения за корем... някакви други предложения... Иначе обядчето ще ми е скромно домат и извара, друго и не ми се хапва... :)
казано от Mucunka на 07.06.12, 14:06:
Дойде ми швейцарската топка, която бях поръчала преди дни, освен упражнения за корем... някакви други предложения...
Здравей, Муцунка,
Това е едно страхотно упражнение, което можеш да правиш с Швейцарската топка:
А като започнеш да тренираш апетита ти увеличава ли се? Забелязала ли си такава връзка при теб?
07.06.12
15:08
Муцунке, ако качиш още една своя снимка и напишеш, че искаш да промениш това тяло, ще те предложа за бан! Направо си е безобразие! (giggle)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.06.12 15:08.
Благодаря ти, ще го пробвам задължително... само да ми мине възстановяването на новите придобивки, че много ще ги напрегна и да не стане някой фал :)... затова сега предимно крачета, дупе и корем... Иначе определено като тренирам съм гладна като вълк, нямам засищане... а ако случайно съм погладувала малко, ми става лошо и ми отива цялата тренировка... :)))
казано от maria nikiforova на 07.06.12, 14:38:
А като започнеш да тренираш апетита ти увеличава ли се? Забелязала ли си такава връзка при теб?
Аз забелязах,че след като направя 10-дневен глад,не само апетита ми се увеличава! :D
Мнението беше редактирано от Jikata на 07.06.12 15:56.
казано от Mucunka на 07.06.12, 15:08:
... затова сега предимно крачета, дупе и корем... :)))
аре стига де...и ние сме хора и ние душа носим!!!
ще ме уволнят накрая!!!
аман!
07.06.2012г.
09:00ч. кафе с обезмаслено мляко, 3 лъжици овесени ядки с нискомаслено кис.мляко, 1 варено яйце
12:00ч. кафе, 45гр микс сурови ядки
14:00’ч. домат, краставица, плочка полумаслено сирене
16:00ч. фреш грейпфрут
18:00ч. 2 лъжици нискомаслено кис. мляко, 30гр извара
20:00ч. салата 200гр (айсберг, моркови, кълнове, кедрови ядки, дресинг) и мини порция скариди; чаша бяло вино
Рибено масло, 3л вода
07.06.12
21:58
Храната днес е недостатъчна като количество.
Зарежи обезмаслените храни и не бягай от мазнините.
Белтъчините са твърде малко.
08.06.2012г.
10:00ч. кафе с мляко, 4 лъжици овесени ядки с кисело мляко
12:00ч. маруля, половин краставица, 180гр. филе от риба тон в собствен сос, 50гр извара, зехтин
14:00ч. кафе с мляко, фреш грейпфрут
16:00ч. 1 кисело мляко 1,5% :)), 50гр извара
20:00ч. маруля, половин краставица, зехтин, аспержи, 350гр филе пангасиус
Рибено масло, 2 литра вода
Днес увеличих количеството храна и смених млякото с по-маслено. В очакване съм на неделя- въглехидратен ден... :)
П.С. Чак днес ми се преяде сладко...
Мнението беше редактирано от Mucunka на 08.06.12 20:45.
08.06.12
22:01
Шпагатите ли са ти любимия стречинг ?
казано от Denny Crane на 08.06.12, 22:01:
Шпагатите ли са ти любимия стречинг ?
И не само... след всяка тренировка отделям по 10-15 мин. за разтягане на вече трениралите мускули, за да не се получава онова “вдървяне” от тежестите +по-бързото възстановяне на мускула. Понякога го правя и между самите серии. Хубаво си е... и на нервната система ми действа добре, разпускам по този начин след железата. Иначе от малка си правя шпагатчета, преди бях доста по-разтегната... но разтегнатостта се губи с времето, ако не се работи редовно за нея. Сега вече и йогата помага, затова е хубаво да се съчетава фитнеса с йогата и духовното. :)
За перфектно оформени крака и седалище най-доброто упражннение за мен е редовното бягане. Ползите от него не се изчерпват само с това, разбира се.
27.06.12
00:38
На една от снимките ми се струва, че тренираш доста гримирана... Не е ли по-добра да го махнеш преди тренировката?
казано от Тедо на 27.06.12, 00:38:
На една от снимките ми се струва, че тренираш доста гримирана... Не е ли по-добра да го махнеш преди тренировката?
и аз тренирам гримирана, досега не ми е пречило да вдигам дъмбелите :D