Креатин – всичко за него (актуализирана на 15.07.2016)

Прескочи до:
HE

12.04.12
08:55

казано от Тихомир Велев на 12.04.12, 07:46:

При всеки креатин е препоръчително да се прави почивка, макар да има хора, които препоръчват и не правят почивка от нито един креатин и взимат целогодишно.

За кре-алкалина носителя на патента твърди, че може да се употребява без почивка.

29.04.12
11:31

Става ли вместо с мед да пия креатина с лъжичка захар ?

Става, само не прекалявай със захарта.

09.05.12
13:39

OPTIMUM NUTRITION Micronized Creatine Powder

мнение за този креатин ? :)

АЧ

09.05.12
15:17

Монохидрат - много добър. Аз съм с него покачва ММ, дава сила. Яж много и всичко е ок.

16.05.12
17:37

Взех си монохидрат на Биотех, ще има ли проблем ако пропусна зареждащата фаза, а си пия 2 пъти по 5 грама в тренировъчен, и 1 път по 5гр. в нетренировъчен ден? Почнах да пия поне по 3л. вода и ми  е малко кофти, защото пикая по 8-9 пъти ден, но урината ми не е оцветена.

16.05.12
18:27

Пия кре-алкалин , но  понеже изявявам желание да се изчистя мисля да почна да пия също и л-карнитин преди тренировка,та искам да попитам дали ще има ли някакъв смисъл от тази комбинация?

16.05.12
19:09

Ще има ефект да

4. Kre-alkalyn
4.5. Подходящ ли е докато „топя” излишните мазнини ?
Кратко и ясно – ДА.

Мнението беше редактирано от Toshko Todorov на 16.05.12 21:02.

АЧ

16.05.12
20:44

казано от suzukigsxr на 16.05.12, 17:37:

Взех си монохидрат на Биотех, ще има ли проблем ако пропусна зареждащата фаза, а си пия 2 пъти по 5 грама в тренировъчен, и 1 път по 5гр. в нетренировъчен ден? Почнах да пия поне по 3л. вода и ми  е малко кофти, защото пикая по 8-9 пъти ден, но урината ми не е оцветена.

Зареждащата доза първите дни вече не се препоръчва чак толко.

17.05.12
19:38

Пия N.O Explode Азотен бустер 30-45 мин преди трен. след трен пия глутамин + 6 капсули амино !
Искам да си взема и креатин моно хидрат . . . Въпроса ми е кой пройзводител ще ми препоръчате и как да го пия . . . зареждаща да правя ли и как точно да ги сформирам работите :) Благодаря предварително ...

02.06.12
03:28

При положение,че монохидрата задържа вода,когато съм на НВД пия БЦАА на ОН,а в него има 5 гр. монохидрат в доза?Парадокс ли е това?

Не виждам парадокс, както не виждам и BCAA на ON, които да съдържат 5гр. монохидрат. :)

HE

02.06.12
09:34

казано от unique_man на 02.06.12, 03:28:

При положение,че монохидрата задържа вода,когато съм на НВД пия БЦАА на ОН,а в него има 5 гр. монохидрат в доза?Парадокс ли е това?

Знаеш ли, какво е парадокс? Взел си да пиеш нещо, което не си наясно, какво съдържа!

04.06.12
01:00

Не съм наясно ли?Аз да не съм малоумен бе,нали чета етикета и на него е написано “Състав на една доза: креатин монохидрат 5 гр.,Л-леуцин 2.5 гр.,Л-изолеуцин 1.25 гр.,Л-Валин 1.25 гр.Аминокиселините са на ОН,БЦАА 200 капсули.Единственият вариант това да не е вярно е от “Красота и Сила” да са ми ги дали с погрешно залепен етикет,защото не съм 90 годишен пенсионер и мога да чета.Е?

Всъщност наистина има или по-скоро е имало такъв продукт. На някои места виждам, че още се продава, но в официалния сайт на ON липса, което значи, че е спряно от производство. Също доколкото виждам този продукт се е продавал на прах, а при теб са капсули...както и да е. Все още не виждам парадокс във въпроса ти по-горе. :)

05.06.12
01:48

казано от Тихомир Велев на 04.06.12, 08:07:

Всъщност наистина има или по-скоро е имало такъв продукт. На някои места виждам, че още се продава, но в официалния сайт на ON липса, което значи, че е спряно от производство. Също доколкото виждам този продукт се е продавал на прах, а при теб са капсули...както и да е. Все още не виждам парадокс във въпроса ти по-горе. :)

А така видяхте ли,че има,аз когато говоря не приказвам.Но по същество: парадокса е там,че аминокиселините взимам преди и след тренировка в режим на чистене и НВД,а ако монохидрата в тях задържа вода тогава съм здраво прецакан.И за да дам точен пример буркана с БЦАА ми е от миналото лято,а въпросният изминал сезон се чудех защо не мога да изчистя перфектно.Бях на идеален хранителен и тренировъчен режим,стигнах около 9-10% БФ,но не можах да достигна 7-8 % мазно,а това беше целта.Логически следва да нароча именно дозите монохидрат в тези аминокиселини за основен виновник?Някой компетентен да коментира,ако е възможно.

HE

05.06.12
07:04

казано от unique_man на 05.06.12, 01:48:

И за да дам точен пример буркана с БЦАА ми е от миналото лято,а въпросният изминал сезон се чудех защо не мога да изчистя перфектно.Бях на идеален хранителен и тренировъчен режим,стигнах около 9-10% БФ,но не можах да достигна 7-8 % мазно,а това беше целта.Логически следва да нароча именно дозите монохидрат в тези аминокиселини за основен виновник?

Те вода и мазнина понеже са едно и също! Водата ще излезе след около 10-тия ден след спиране на продукта, тогава ще се види, колко перфектни са ти били режимите. Вода се задържа и от елементи в храната.

Коментирано е до болка, ако не бъркам включително и в тази тема. Креатинът не пречи на свалянето на килограми, горенето на мазнини, изкарването на преса и т.н. и т.н. Задържаната вода от креатина отива в мускулите и няма нищо общо с процеса на изгаряне на мазнини. А ако креатинът не задържаше вода, нямаше да работи.

06.06.12
01:49

казано от head_hunter на 05.06.12, 07:04:

казано от unique_man на 05.06.12, 01:48:

И за да дам точен пример буркана с БЦАА ми е от миналото лято,а въпросният изминал сезон се чудех защо не мога да изчистя перфектно.Бях на идеален хранителен и тренировъчен режим,стигнах около 9-10% БФ,но не можах да достигна 7-8 % мазно,а това беше целта.Логически следва да нароча именно дозите монохидрат в тези аминокиселини за основен виновник?

Те вода и мазнина понеже са едно и също! Водата ще излезе след около 10-тия ден след спиране на продукта, тогава ще се види, колко перфектни са ти били режимите. Вода се задържа и от елементи в храната.

Повярвай ми режимите са ми перфектни,това че водата излиза след 10-тия ден много добре знам,въпросът е дали да продължавам с тези “ретро” аминокислени или да премина на нещо по ново.А по сериозният въпрос се крие във вторият ти под отговор на моя въпрос т.е. това,че и елементи в храната задържат вода.Защото полагам много усилия и искам тези 2-3 % мазно да тръгнат надолу.Знам и че има продукти,които чистят вода,но едва ли трябва да прибягвам до тях за да стигна 7-8 % БФ.И тук по темата нека се включат всички,които са успели да стигнат до този нисък процент мазнини в тялото си,защото аз наистина установих,че най-трудно се свалят последните няколко %...

06.06.12
01:53

казано от Тихомир Велев на 05.06.12, 08:29:

Коментирано е до болка, ако не бъркам включително и в тази тема. Креатинът не пречи на свалянето на килограми, горенето на мазнини, изкарването на преса и т.н. и т.н. Задържаната вода от креатина отива в мускулите и няма нищо общо с процеса на изгаряне на мазнини. А ако креатинът не задържаше вода, нямаше да работи.

Този отговор противоречи на това,което е написано в началото,че монохидрата задържа вода обаче,нали?Затова зададох въпроса си,защото всички трябва да знаят дали да чистят с монохидрат или не.

07.06.12
21:44

На скоро гледах съдържанието на креатинът на ПЕАК - кре-алкалин. Там пишеше креатин монохидрат и сода бикарбонат. До колкото разбрах содата го алкализирала монохидрата и затова се е усвоявал по-добре. Въпросът ми е мога ли да си купя монохидрат и да му прибавя сода бикарбонат от магазина. Така монохидрата да стане кре-алкалин на много по-евтина цена :D ?  (trollface)

07.06.12
23:52

Става интересно.И аз с интерес очаквам отговора.Чел съм че за по добро усвояване на монохидрата се пиела сода за хляб 20 минути преди приема на креатина.

13.06.12
21:32

Интересува ме дали да правя зареждащата фаза?Много съм объркан,защото има много противоречиви мнения, а съм на 16 и за първи път ще приемам креатин.Затова се притеснявам от тези 20 гр. на ден да не се окажат много и да не се стигне до неприятни последствия?

HE

13.06.12
22:33

Ми на твоите 50 кила, може да им дойде в повече. Изобщо при такова тегло и години, защо си се спрял на креатин? Трябват ти едни мултивитамини и рибено масло - нищо друго. Основното е храна и тренировка според целите ти.

14.06.12
02:04

Момчета при вас има ли проблеми с разтворимостта на монохидрата.За пръв път си взех монохидрат и уж е микронизиран на ОН пък доста трудно се разтваря и винаги остава неразтворено .... Добре ли ще е лъжицата направо в устата и после вода

14.06.12
02:06

казано от MARTO_CSKA на 14.06.12, 02:04:

Момчета при вас има ли проблеми с разтворимостта на монохидрата.За пръв път си взех монохидрат и уж е микронизиран на ОН пък доста трудно се разтваря и винаги остава неразтворено .... Добре ли ще е лъжицата направо в устата и после вода

Стига да имаш достатъчно лъжици и да не ти пречат на храносмилането няма ядове. :D

14.06.12
23:57

Въпроса ми е по-добре ли е да го пия така директно в устата вместо да го разтварям в чаша защото винаги остава по малко неразтворено и то остава по чашата немога да го изпия всичкото а като направо го сипа в устата всичко поне е цялата доза 100%.

16.06.12
14:51

Как точно се приема креатина?Казаха ми да го разтворя в натурален сок и след това веднага да сложа в устата 2 лъжички захар?Така правилно ли е и натуралният сок може ли да бъде някакъв закупен от магазина,защото ако тръгна да изцеждам плодове за всяка доза креатин....

16.06.12
18:28

Разтваряй си го с вода. Захарозата по-добре я замени с глюкоза.

16.06.12
18:40

За глюкозата чух,че ако се привиши дозата има риск от диабет,а пък не ми се рискува...По-добре със захар както ми препоръчват всички,но захарта да я разтварям ли в сока или след като пийна креатина веднага и колко лъжици да бъде захарта?И става ли да се разтвори в сок закупен от магазина?

16.06.12
19:45

Глюкозата за разлика от захарта е просто по-лесно усвояема. За количеството глюкоза и риска от диабет- това са си глупости. Захарта можеш да я разтвориш в сока, щото е по-добро на вкус. Ако ти е приятно да дъвчеш захарчетата след това - може и после. А няма проблем да го разтвориш и в сок от магазина - по-евтино ще ти излезе отколкото да изстискваш плодове за всяко взимане на креатин.

16.06.12
19:53

Благодаря!За соковете ми казаха всички,че е по хубаво да разтварям в тях креатина заради по-голямото количество прости въглехидрати.

16.06.12
23:16

казано от Xplosion Xpls на 16.06.12, 18:40:

За глюкозата чух,че ако се привиши дозата има риск от диабет,а пък не ми се рискува...По-добре със захар както ми препоръчват всички,но захарта да я разтварям ли в сока или след като пийна креатина веднага и колко лъжици да бъде захарта?И става ли да се разтвори в сок закупен от магазина?

Да, то защото като превишиш със обикновена захар и няма риск от диабет :D. А соковете кво по-специално мислиш, че имат, фруктозо-глюкозен сироп и захар.

28.06.12
16:47

Тъй като не намерих отговор на въпроса си,ще питам тук:От известно време пия монохидрата на Scitec и го смесвам най-често с хладка вода,но не се разтваря.Пробвах да го разбърквам с топла вода и започна да се разтваря по-добре.Въпросът ми е как е най-добре да се пие,със студена,хладка или топла вода?

Няма значение водата дали е топла или студена. По-важното е да е хубаво разтворен. Вярно, че някои хора направо си изсипват лъжицата в устата и преглъщат, но поне за мен е добре да е разтворен възможно най-добре.

Ще ти кажа аз как действам с обикновения креатин. Тъй като е тъпо да пиеш вряла вода, можеш да го разтваряш в чай или друга топла напитка. Малко трудно, но става.

Вариант 2 - сипваш на дъното на шишето/шейкъра/чашата много малко вряла/топла вода, около 100мл., колкото да се разтвори хубаво креатина. След като се разтвори, останалото количество от съда го донапълваш със студена вода. Така и температурата на водата се изравнява, и пиеш добре разтворен креатин. :)

14.07.12
10:05

Някой ползвал ли е Creatine матрицата на Muscle Pharm , ако да , как е в сравнение с Kre-Alkalyn на All american EFX ?
Защото ми се струва че Muscle pharm , е много силно рекламиран и продуктите им не са на нивото на което е рекламата .

Мнението беше редактирано от МЗК на 14.07.12 10:06.

Здравейте,
Какво смятате за комбинацията: липотропен фет бърнър + кре-алкалин ? Пречи ли ако добавя аминокиселини ?
П.С. липотропния фет бърнър и кре-алкалин са на Biotech USA,с каква репутация се слави тази марка за точно тези две добавки ?

23.07.12
09:49

Здравейте,пречи ли ако пия креатина м. разтворен в сок,компот и шейкове, ще се ****** ли действието му върху мускулите ? Благодаря предварително!

Модерация: Моля, придържайте се към Добрия тон!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.07.12 12:25.

23.07.12
16:34

казано от train hard на 23.07.12, 09:49:

Здравейте,пречи ли ако пия креатина м. разтворен в сок,компот и шейкове, ще се ****** ли действието му върху мускулите ? Благодаря предварително!

Приема му с въглехидрат мисля че подобряваше усвояването.Много хора го пият именно със сок.

23.07.12
17:50

казано от train hard на 23.07.12, 09:49:

Не ! Непречи, дори е препоръчително, също така го пише и на етикетите на повечето марки ;)

“Mix with your favorite drink or juice ...”

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1