Креатин – всичко за него (актуализирана на 15.07.2016)

Прескочи до:

23.07.12
19:53

Мерси момчета! :)

24.07.12
19:19

Предложете някой кре-алкалин тънкач ;) Също така обмислям да го приемам с йохимбин и кофеин. Знам ,че не е проблем ,но да си го спомена, за да дадете по-обективни мнения.

Кре-алкалина на Пюре (Pure Nutrition) - http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-pure-kre-alkalyn

26.07.12
12:48

Или пък на Ultimate Nutrition Kre - Alkalin 750mg - 120 caps за около 30лв

26.07.12
18:43

PEAK

20.08.12
03:50

Принципно на опаковките на някой Кре-алкалини пише, че може да си взима и без почивка. Интересно ми е тука на какво мнение сте.

27.08.12
19:05

И аз това се чудя дали е нужна почивка както при монохидрата

При монохидрата не е нужна почивка.

28.08.12
15:14

казано от Ради Хаджирадев на 27.08.12, 23:32:

Вместо кре-алкалин, написа монохидрат или..?

Мнението беше редактирано от FaceOff на 28.08.12 15:18.

казано от FaceOff на 28.08.12, 15:14:

казано от Ради Хаджирадев на 27.08.12, 23:32:

Вместо кре-алкалин, написа монохидрат или..?

Не, не съм сбъркал. Колкото до първия пост в тази тема - пъъълен е с грешки от горе до долу. Колкото до почивките и т.н. - писал съм за тях в Креатин - повелителят на експлозивната сила

П.П. Харесва ми как деликатно си си изтрил предното мнение и си го заменил със сегашното.

28.08.12
17:28

Аз пък се радвам, че си могъл да го прочетеш. Промених го, защото след като погледнах отново 2-3 мнения над твоето, реших, че може и да си написал нещо машинално.. а не исках да излезе, че се заяждам. Значи все пак донякъде съм бил прав ;)

п.п. Не съм чел обновената статия, сега виждам, че е обновена.

Мнението беше редактирано от FaceOff на 28.08.12 17:37.

Може ли да ми разясните малко за kre-alkalyn аз съм на 18 г. 178 висок 67-8 кг. сега основно искам маса (ектоморф 7 месеца стаж във фитнеса с малко почивка ),разбирасе като го пия пак ще започна да тренирам .Добрели ли  е да го пия ?Да ми кажете най-добрата марка с  добро качество качество, сравнено с цена действие количество  ектоморф ?И колко време да го пия с какъв резултат ?

Днес, 29.08.2012 год., първият пост беше изцяло пренаписан.

Прочетете го отново и приемайте написаното там за актуално и вярно.

29.08.12
16:18

Искам да попитам нещо свързано ,но не с креатинът като добавка,а това колко се съдържа в телешкото и конското?  Бях чел някъде към 200-300 грама=1 грам креатин.Някой да знае нещо по въпроса?

EDIT: Намерих че на 1 кг има 5 грама.Ако някой има нещо друго да опровергае..Чета го в livestrong

Мнението беше редактирано от Teen Power на 29.08.12 16:20.

29.08.12
16:24

Е ти си изтрил 90% от темата написана от емзо.Той беше обяснил за всеки един вид.Силно препоръчваш да няма зареждаща фаза-защо?Кре-алкалин по -слабо действащ от моното омг :D ще падна от стола.По-добре си върни написаното от емзо.

казано от Special на 29.08.12, 16:24:

Е ти си изтрил 90% от темата написана от емзо.Той беше обяснил за всеки един вид.Силно препоръчваш да няма зареждаща фаза-защо?Кре-алкалин по -слабо действащ от моното омг :D ще падна от стола.По-добре си върни написаното от емзо.

По-добре си седни на задника и прочети малко научно доказана информация.

29.08.12
16:29

Аз каквото трябва съм чел,пробвал и съм си направил изводите.

27.09.12
14:41

Здравейте , искам да попитам тъй като за първи път приемам креатин монохидрат. Добре ли ще ако го пия така :
Сутрин на гладно 5г + въглехидрати
Обяд на гладно отново
Преди тренировка Но експлоде 2.0
След тренировка отново креатин , а след час , два една доза протеин 100 whey gold standard.

казано от Dimitar на 27.09.12, 14:41:

Здравейте , искам да попитам тъй като за първи път приемам креатин монохидрат. Добре ли ще ако го пия така :
Сутрин на гладно 5г + въглехидрати
Обяд на гладно отново
Преди тренировка Но експлоде 2.0
След тренировка отново креатин , а след час , два една доза протеин 100 whey gold standard.

Прочети първия пост в темата. Затова е там.

27.09.12
15:45

Мисълта ми беше дали е добре да го комбинирам с но експлоде 2.0 и 100 whey gold standard и кога да го приемам протеина ? И след приема на криетина мога ли да ям /освен че трябва да пия повече вода/ ?

Мнението беше редактирано от Dimitar на 27.09.12 16:08.

В дните, в които не пиеш NO-Xplode, т.е. в нетренировъчните ти дни, приемай по 5 грама от креатина. В тренировъчните креатинът в експлоуда е достатъчен.

Протеинът приемай според индивидуалните ти протеинови нужди за деня. Приемай го след тренировката най-вече или през останалата част на деня, ако някъде не ти достига протеин от храната.

След приема на креатина можеш да ядеш, не ти пречи. Обикновено аз пия 5гр. с 400-500мл. вода и изчаквам малко да се изпразни стомахът преди да го натъпча допълнително с храна. Ако пиеш креатина с по-малко вода и не ти пречи, яж веднага след това.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.09.12 16:37.

27.09.12
18:39

В Но експлода няма монохидрат , защо да не пия сутрин на гладно и след тренировка ( още съм на зареждащия период или да го пия по другия начин , който е написал в началото емзо ), а преди тренировката експлода . А другия ми въпрос е винаги ли когато пия креатина трябва да е на гладно ?

Мнението беше редактирано от Dimitar на 27.09.12 18:42.

В експлоуда няма монохидрат, но има други форми на креатина, тъй че и от него го брой.

Ако си решил да правиш зареждаща фаза, разпредели си приема на няколко пъти през деня. Примерно 3-4 пъти по 5гр., като единият от тези пъти е приемът на експлоуда.

Ако няма да правиш зареждаща фаза, приемай го както написах в горния си пост.

Единствената разлика между прием със зареждаща и без зареждаща фаза е, че със зареждаща фаза мускулите ти ще се наситят по-бързо с креатин, докато при без зареждащата това ще отнеме малко повече време.

Не мисля, че креатинът е задължително да се пие на гладно. Той се разтваря във водата, а тя преминава през стомаха много бързо, независимо дали в него има храна. Тя не пречи на водата да премине. Забавя малко нещата, но нищо осообено. Та, сам си прецени.  Аз примерно обичам да си го пия на гладно. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.09.12 18:54.

27.09.12
18:59

Благодаря ти много за подробната информация !

28.09.12
20:26

А когато ми се пада не тренеровачен ден и съм в зареждаща фаза още пак ли трябва да го пия по 2-3 пъти или един път ?

Да, независимо от деня, зареждащата фаза (6-7 дни) пиеш 20гр. креатин всеки ден, а след тези 6-7 дни продължаваш да пиеш 5гр. всеки ден.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.09.12 20:38.

30.09.12
22:04

Сега като започнах да пия креатина трябва ли да променя начина си на трениране в фитнеса смисъл по колко повторения да правя по колко серии или няма значение това . Не знам от какво е но след като пих първата доза креатин+ въглихидратите и преди тренировка но експлоуда , по време на тренировка се чувствах кофти. Не чувствах никаква сила и не правих сериите си както преди с същите килограми ами с по-малки. От какво може да е това . /ще вида дали ще е отнова така следващата тренировка/ :)

Не се променят самите тренировки. Повторенията са както принципно би трябвало да са 7-10.
Това, че си пил добавки не променя много нещата. Всеки има слаби дни. Не си прави изводи само от единия ден. А и за креатина ще трябва време, за да подейства.

10.10.12
20:09

Parvo izvinete che ne pisha na balgarski , zashtoto v momenta razpolagam samo s telefon . Ta na vaprosa mi : tai kato svarshih barzo osvoqemite vaglehidrati koito priemah s kreatina , s kakvo moga da gi zamestq v momenta ?

Първо, извинете, че не пиша на български, защото в момента разполагам само с телефон. Та, на въпроса ми: тъй като свърших бързо усвояемите въглехидрати, които приемах с креатина, с какво мога да ги заместя в момента?

Модерация: За пръв и последен път превеждаме поста ви. Следващите, които не са на кирилица ще бъдат изтривани.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.10.12 20:26.

Нямаш нужда от въглехидрати специално заради креатина.

13.10.12
17:57

Имам въпрос относно креатиновите матрици и в частност “Green Magnitude” на “Controlled Labs”.
Нужен ли е “инсулинов удар” за оптималното усвояване на тази матрица, както и завишен прием на вода, с цел протекция на бъбреците или това са характеристики единствено за креатин монохидрата? На спецификацията на продукта не пише, че съдържа някакви захари, което ме навежда на мисълта, че щом не са добавили, едва ли има нужда от допълнителен прием.

13.10.12
22:15

Повече вода винаги е добре,когато се вземат креатини. И освен това тези две неща не съдържаха ли и монохидрат?

13.10.12
22:53

Кои две неща? До колкото разбирам Грийн мага съдържа  Магнезиев креатин челат и Дикреатин малат.
Както и очаквах доволно започна да ми товари бъбреците и пикая през половин час, така че ще се пие много вода.

Мнението беше редактирано от Museee на 14.10.12 00:24.

Аз съм на 16 години, с 6 месеца опит в залата.
кг: 70
височина: 1,83
Въпроса ми е мога ли на зареждащата фаза да пия 4x5грама на ден:
Сутрин със закуската 5 грама (мюсли/овесени ядки и 3 яйца и кафе)
Преди обяд още 5 грама
След тренировка още 5 грама и Преди лягане още 5 гр креатин монохидрат. И така 5 дена.
И след това 1 месец по 3 грама на ден със закуската?
Другия въпрос ми е: По време на зареждащия период и в не тренировъчен ден ли се пият 4x5 грама и като мине зареждащия период в тренировъчен и не тренировъчен ден по 3 гр или?

Прочети първия пост.

01.11.12
18:34

Кажете ми някакъв добър Креатин? Да не е Българска марка. Зареждащата фаза се пие само през тренировъчни дни или?

Мнението беше редактирано от ivan stoqnov на 01.11.12 18:45.

01.11.12
19:27

казано от ivan stoqnov на 01.11.12, 18:34:

Кажете ми някакъв добър Креатин? Да не е Българска марка. Зареждащата фаза се пие само през тренировъчни дни или?

Креатин монохидрата на оптимум нутришън ( ОН Креатин)
е един великолепен вариант за теб.Няма нужда от зараждаща фаза .Пиеш 5 грама сутрин със закуската или 5 грама след тренировка(съществува вариант да го пиеш и преди тренировка твой личен избор е това).През почивните дни го пиеш 5 грама със някое ядене примерно.

06.11.12
20:29

Възможно ли е да съм оводнен от креатин и затова да не изпъкват плочки при около 10% ТИМ

06.11.12
23:54

казано от TheK1ng на 06.11.12, 20:29:

Възможно ли е да съм оводнен от креатин и затова да не изпъкват плочки при около 10% ТИМ

Надали проблема с плочките ти е от креатина.

Приемам креатин монохидрат от 2 седмици. В тренировъчен ден пия по 5гр. след тренировка заедно с декстрозата и протеина, а когато не тренирам пия 5гр. сутрин. Та въпроса ми е колко време да продължавам да го пия по този начин и след това колко време да почивам и има ли нужда да увелича дозата с 5гр. отгоре?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1