13.06.12
08:06
Здравей :). Според мен е добре да махнеш тези палачинки и бутчета, вечер яж животински храни, примерно риба. Не яж свинско, телешко ... наблягай на пилешките гърди, по 3-4 на седмица е добре. За закуска си вземи фитнес мюсли за жени, по - добре от овеса, специално за теб.Тренирай поне 3 пъти в седмицата. След кардиото сутрин хапвай 50 грама стафиди + 30 грама протеин.Ако нямаш възможност за протеин, го замени с 3-4 белтъка или обезмаслена извара + зелена салата. Кафето го направи с обезмаслено мляко :). Хубаво е да хапваш по една кутийка кисело мляко, пак обезмаслено. Пий зелен чай :)
@Victory, спри да даваш тези глупави съвети!
Защо да не се храни със свинско и телешко? С кое пилешките гърди са по-доре от тях??
Фитнес мюсли за жени? Само белтъци? Какво им е на жълтъци? Обезмаслена извара??????
Наясно ли си жените, ако не се хранят с достатъчно мазнини как им влияе на хормоните?
Някой май е останал в 90те години на миналият век...
Като си толкова не наясно, само бих те помолила да не отваряш никога този раздел и да не пишеш в него!!!
13.06.12
12:09
Puppy,
и много мъже разсъждават по този начин- пример-Victory и хиляди други.
Victory,
аз имам въпрос към теб-понеже в една друга тема твърдиш, че тук се палим по нови течения, а ти как си позволяваш да се намесваш в работите на природата и да разделяш белтъка от желтъка???
казано от Joyplovdiv на 13.06.12, 12:09:
а ти как си позволяваш да се намесваш в работите на природата и да разделяш белтъка от желтъка???
На тоз глупостите изобщо няма да ги коментирам, ама по твойта логика да вземем да ядем яйцата директно с черупките? :D
казано от Valdis на 13.06.12, 12:17:
а ти как си позволяваш да се намесваш в работите на природата и да разделяш белтъка от желтъка???
На тоз глупостите изобщо няма да ги коментирам, ама по твойта логика да вземем да ядем яйцата директно с черупките? :D
Какво му е на калция? :)
Това ме плаши...сектантско е :D :D
45 яйца на седмица + жълтък, вече от 1 година, изследвания на 4 месеца, ниво на холестерол - like a boss
Мнение на доктор - “Не съм виждал скоро толкова добри резултати, всичко ти е в норма.”
казано от Puppy на 13.06.12, 12:20:
45 яйца на седмица + жълтък, вече от 1 година, изследвания на 4 месеца, ниво на холестерол - like a boss
Мнение на доктор - “Не съм виждал скоро толкова добри резултати, всичко ти е в норма.”
Е,баш всичко няма да е в норма! :) Ами емисиите на CO2.. :D
Не ги ям от кората, Жика хаха, спрях да ям варени, но са включени във всичките ми рецепти, само 10 слагам в крем карамела хахахаха :) Пък и главно вечер, че ме мързи да правя каквото и да било друго - врътвам си едно омлетче от 6-7 яйца и така.
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.06.12 12:35.
казано от Puppy на 13.06.12, 12:20:
Е много хубаво, всички ние се радваме за теб, само не разбирам защо си ме цитирала, или някъде между редовете съм написал да се хвърлят жълтъците?
14.06.12
14:49
Писах, писах и постът се изтри...а така си бях изляла душата и разказала накратко историята си. Здраве да е, по- важно е, че след мрачните, сдухващи и преяждащи дни днес съм по- добре. И нищо няма да ми попречи да съм така и занапред. :)
Планът за днес:
10:00- 50 гр. овесени яки с мед, канела и кокосови стърготини(измишльотина някаква, но беше вкусно)
12:00- около 300 гр. череши(за пръв път ям тази година, дано да не е последен)
14:30- миш-маш, зелена салата
предстои- ягоди и/или сурови ядки
вечеря- най- вероятно ще повторя обяда
казано от smarfietka на 14.06.12, 14:49:
10:00- 50 гр. овесени ядки с мед, канела и кокосови стърготини(измишльотина някаква, но беше вкусно)
Я ми кажи как точно я направи да опитам и аз утре. Никога не съм слагала канела в мойте каши, но от известно време съм решила да пробвам.
Чакай да те питам и друго... в менюто, което описваш няма джънк и изведнъж на някакъв период преяждаш с много джънк. Би ли описала какво изяждаш в такива “дупки”? Какви количества и какво (бисквити, шоколад, кекс, какво друго?). Трябва да осъзнаеш, че тези амплитуди, които се получават при теб са много опасни. Затова и имаш проблеми с тоалетната. Дори и когато преядеш с много храна - пак не ходиш до тоалетна (!), защото тялото ти започва да складира, задържаш вода, подуваш се, с една дума НЕ СИ ТИ. Ако ти се хапва шоколад или кутия с бисквити - яж. По-добре да ги има от време на време, отколкото да ги погълнеш наведнъж. И точно когато премахнеш всички хранителни бариери в главата ти нещата ще се получат в дългосрочен план и ще си здрава и удовлетворена. В кой град живееш? Ако си в София не може да се оплачеш от липса на фитнес зали и треньори. Тренировките ще те накарат не само да се чувстваш добре психически, ами ще харесваш и тялото си в огледалото.
14.06.12
17:02
Здравей, Мария! Много се радвам, че точно ти се включи в моя дневник :)
Първо- за овесените ядки. Слагам ядките, мед и канела на вкус, разбърквам и в микровълновата- вкъщи даже има някаква специална програма, получава се много добре. После поръсвам с кокосовите стърготини(между другото какво е мнението ви за тях?). По принцип обичам да пробвам различни техники и рецепти, в повечето случаи се получава.
Аз преяждам не само с джънк- даже в повечето случаи е с нещо готвено, мюсли, извара, месо дори. Не съм почитателка на шоколад, вафли, торти...единственото, което наистина обичам е сладолед. Но когато дойде кризисният момент не подбирам много, много, не усещам истинския вкус, няма го и удоволствието от храната. Хранителните проблеми вече са част от живота ми- но мисля, че е крайно време да скъсам с тях. Мятам се от едната крайност в другата, стигала съм до критични ситуации, едва се измъкнах- не, не искам и няма да живея така!
Има зала, има и треньори. След сесията(т.е. след 10-15 дни) подновявам тренировките. Сега се опитвам да се приема някак и се успокоявам с единствената мисъл, че с воля и желание за истински живот ще постигна това, което искам!
Поздрави!!!
казано от smarfietka на 14.06.12, 17:02:
Първо- за овесените ядки. Слагам ядките, мед и канела на вкус, разбърквам и в микровълновата- вкъщи даже има някаква специална програма, получава се много добре. После поръсвам с кокосовите стърготини(между другото какво е мнението ви за тях?). По принцип обичам да пробвам различни техники и рецепти, в повечето случаи се получава.
Най-вкусно се получава, когато експериментираш. Аз си взех овесените ядки в една пластмасова купа и като дойдох на работа сипах в купата вряща вода от машинката с минерална вода. Оставих ги за десетина минути да набъбнат и омекнат. После им сложих лъжица мед, орехи и канела. Изядох си ги с кеф. Отделно изядох и 100г извара. А относно кокосовите стърготинки - аз много ги обичам. Обичам всичко, в което има кокос, така че моето мнение не е обективно :) . Имам си в нас един голям (200г) бял шоколад с кокосови стърготинки, чака ме.
Но когато дойде кризисният момент не подбирам много, много, не усещам истинския вкус, няма го и удоволствието от храната. Хранителните проблеми вече са част от живота ми- но мисля, че е крайно време да скъсам с тях. Мятам се от едната крайност в другата, стигала съм до критични ситуации, едва се измъкнах- не, не искам и няма да живея така!
Една от причините да се случва това е кантарът. Искаш да си еди си какви си килограми и почваш да се втеляваш, да ги преследваш и да изкривяваш психиката си. Някой ден може да се разходим заедно да ти покажа света около нас. Ти сигурно го виждаш всеки ден, но е важно с какви очи гледаш на него :) и как гледаш на себе си. И друго - щом се стига до моменти на преяждане - значи перманентно държиш тялото си гладно.
Мнението беше редактирано от maria на 15.06.12 09:23.
казано от maria nikiforova на 15.06.12, 09:21:
Но когато дойде кризисният момент не подбирам много, много, не усещам истинския вкус, няма го и удоволствието от храната. Хранителните проблеми вече са част от живота ми- но мисля, че е крайно време да скъсам с тях. Мятам се от едната крайност в другата, стигала съм до критични ситуации, едва се измъкнах- не, не искам и няма да живея така!
Една от причините да се случва това е кантарът. Искаш да си еди си какви си килограми и почваш да се втеляваш, да ги преследваш и да изкривяваш психиката си. Някой ден може да се разходим заедно да ти покажа света около нас. Ти сигурно го виждаш всеки ден, но е важно с какви очи гледаш на него :) и как гледаш на себе си. И друго - щом се стига до моменти на преяждане - значи перманентно държиш тялото си гладно.
Напълно съм съгласна с Мария, в никакъв случай не трябва да ставаш робиня на кантара. Не знам ти колко често го правиш, но аз съм намалила тегленето до веднъж на около 2 седмици и изобщо не завися от него вече. Не се вманиачавай, храни се добре, спортувай и всичко ще се нареди :)
Може и да прочетеш това http://www.bb-team.org/articles/2821_kantar-kakvo-mozhe-i-kakvo-ne-mozhe-da-ni-kazhe
Мнението беше редактирано от Ellie San на 15.06.12 11:51.
Прочети това интервю:
http://www.inspiredfitstrong.com/bg/2012/interviews/интервю-с-мариан-кейн-от-myomytv-тренировки/
В него ще намериш много отговори!
Мнението беше редактирано от maria на 15.06.12 11:36.
15.06.12
17:34
15.06.2012 петък
09:00- 400 гр. кисело мляко 2%
после имах много задачи, поне успях да свърша всичко
14:00- доста месо от домашно пиле, шопска салата(с извара)
17:00- шепа сурови бадеми
вечерята ще е пиле отново+салата зеле и моркови
17.06.12
22:24
16.06.2012 събота- типичното сесийно еднообразие, 30 мин. велоаргометър и малко коремни преси по някое време. Ето и храната:
10:00- 1/2 ч.ч. елда с орехи и канела
12:00- шепа малини, 4 нектарини
15:00- пилешко бутче, салата
20:00- 2 бъркани яйца с извара, салата
казано от smarfietka на 17.06.12, 22:24:
16.06.2012 събота- типичното сесийно еднообразие, 30 мин. велоаргометър и малко коремни преси по някое време. Ето и храната:
10:00- 1/2 ч.ч. елда с орехи и канела
12:00- шепа малини, 4 нектарини
15:00- пилешко бутче, салата
20:00- 2 бъркани яйца с извара, салата
това е образцов ден :) дано са повече такива, за да се успокоиш :D
18.06.12
11:08
Дива, ще направя всичко възможно оттук нататък дните ми да са изпълнени с хармония и удовлетворение! Всичко през което преминах и това, с което продължавам да се боря ме научи, че животът е твърде кратък, за да го пропиляваме и да се тормозим. Трябва да живеем тук и сега.
Неделята също премина спокойно, “пропилях” два часа в безцелно моткане, но определено се заредих. Ето и подробностите:
09:00- 400 гр. домашно кисело мляко
13:00- пиле със зеленчуци, шопска салата
18:00- 2-3 шепи малини
21:00- пиле със зеленчуци, 100-тина гр. домашен кашкавал
От тук нататък животът ти няма да бъде изпълнен само с хармония и удовлетворение. Ще има трудности и проблеми просто защото живота е ЖИВ. Точно в тези моменти трябва да си силна, да правиш нещата за себе си и да не се шашкаш. Помни грешките си, знай слабите си места и маневрирай.
Мнението беше редактирано от maria на 18.06.12 14:01.
19.06.12
11:55
Трудностите и справянето с тях правят живота интересен и вълнуващ. Знам къде съм най- уязвима и вече правя всичко първо за себе си и после за останалата част от човечеството. Приемам всичко хладнокръвно и се опитвам да бъда силна...в повечето случаи се получава. :)
18.06.2012- понеделник
10:00-12:00- 7-8 нектарини, мляко с нес
14:00- шопска салата с извара, 100 гр. домашен кашкавал
17:00- 50 гр. сурови ядки, фреш портокал
21:00- 200 гр. пилешко филе, салата от зеле и моркови
20.06.12
19:45
20.06.2012 сряда- Днес съм доволна от себе си(не става въпрос за храната, макар, че дотук не е толкова зле), получих първата половина от това, за което много се борих, утре силно се надявам да получа и втората. Стискайте палци :)
Ето и в детайли:
7:00- ябълка
10:00- мляко с нес, 50 гр. овесени бисквити
12:30- пилешко бутче, 200 гр. задушени картофи
16:00- 50 гр. микс сурови ядки
19:30- 200 гр. пилешко филе, 300 гр. зеленчуци на скара,2 домата...дано да няма повече за днес.
Спокойна и прохладна вечер!
казано от smarfietka на 20.06.12, 19:45:
получих първата половина от това, за което много се борих, утре силно се надявам да получа и втората.
Демек?
21.06.12
19:32
Мария, всичко около мен се развива добре- сесията ми приключи доста успешно, здравословните проблеми, които близки хора имаха вече са в миналото, семейството ми е прекрасно...това са нещата, които ме мотивират да се взема в ръце и да бъда отново тази, която всъщност съм. Ще го направя- първо заради себе си естествено.
21.06.2012 четвъртък- успешен ден ми беше :) Само храната ми дойде в повече(по- точно “лошите” неща), но нямаше нищо импулсно, което да ме тревожи. Имах контрол, това е важното.
08:30- 400 гр, кисело мляко 3,6%
11:00- 50 гр, микс сурови ядки
13:00- голяма мелба, айс кафе- бяхме с колегите на едно приятно място, прекарахме си добре :)
17:00- 200 гр, салата зеле+моркови, 100 гр, типов хляб, 100-тина гр, катък и още толкова лютеница
след около час ме очаква омлет с кашкавал и салата
24.06.12
19:23
23.06.2012 събота
10:00- кофичка домашно кисело мляко с кокосови стърготини и канела
после излизах по задачи, забавих се доста обядвах късно...поне огладнях като хората
14:30- пилешко с тиквички, гъби, кашкавал и зеленчуков микс(получи се много добре), 2 домата
20:00- 22:00- пиле със зеленчуци, зелена салата, малко кавърма- бях навън, прекарах си много добре :)
27.06.12
21:05
26.06.2012 вторник
пропуснах закуската- не бях гладна, реших да направя няколко обиколки на празен стомах и наистина след това се почувствах по- добре
12:00- 200 гр. пилешка пържола от бут, прясно зеле на фурна
14:00- 18:00- бебешко парти- парче питка, няколко домашни сладки, 50-60 гр. сурови ядки
21:00- пилешко бяло месо, огромна шопска салата
28.06.12
12:37
27.06.2012 сряда
20 мин. велоаргометър, коремни преси
10:00- 4 малки праскови
14:00- тиквички със сирене и яйце на фурна
18:00- 50 гр. микс сурови ядки, 2 праскови
21:00- 200 гр. пилешка пържола от бут, шопска салата
Я по-сериозни тренировки! За това време можеш да спретнеш страхотна интервална :)
Мнението беше редактирано от cocobutt на 28.06.12 19:19.
казано от HarleyQuinn на 28.06.12, 19:19:
Я по-сериозни тренировки! За това време можеш да спретнеш страхотна интервална :)
не слуша, аз опитах няколко пъти да намекна ама...
А 24-ти и 25-ти юни? Какво се случи тогава. И верно... къде са тренировките???
29.06.12
12:37
На 24 и 25 не се е случило нищо съществено...в неделя се отдадох на селски туризъм, а в понеделник учих за последния изпит.
От другата седмица започвам работа, по- скоро ще трупам опит, последните месеци също се занимавах, но сега ще е за по- дълго време. Тренировки ще правя вечер най- вероятно, когато нямам възможност за фитнес, ще действам на открито.
28.06.2012 четвъртък
09:00- банан, 200 мл. мляко с нес
времето до обяд премина в чистене и хамалска работа- бях вир вода, което рядко ми се случва
13:00- 200 гр. кафяв ориз(сварен), 100 гр. пилешко филе, домат
17:00- 4-5 кайсии, шепа сурови ядки
21:00- пилешко бутче, прясно зеле на фурна
Честит празник на всички именници! Да сме здрави, щастливи и обичани!:)
Мнението беше редактирано от smarfietka на 29.06.12 16:19.
30.06.12
18:48
29.06.2012 петък
09:00- елда с орехи и канела
после разходка до стадиона- 2 обиколки, коремни преси
13:00- гювече(пилешко, гъби, кашкавал, домати, печени чушки)
17:00- 2 праскови, 4-5 кайсии
20:00- 2 кюфтета на фурна, шопска салата, 1/2 парче еклерова торта
Напред в дневника ти прочетох, че не ходиш редовно до тоалетна. Бих ти препоръчала да спреш да си намираш оправдания и да започнеш да тренираш. Специално йогата и пилатеса много помагат за перисталтиката на червата. Колко килограма тежиш в момента?
07.07.12
12:25
Здравейте! Цяла седмица не съм писала, нямаше как, минавам за един бърз отчет. По цял ден работя(почти), чувствам се много добре и това, което правя ми носи удоволствие. Тази седмица направих две тренировки в зала, старая се храната да е балансирана- не пропускам хранене, наблягам на месото, зеленчуците, плодовете и нещо, което е странно за мен- млечни продукти.
Когато имам възможност ще опиша по- подробно тренировките- направих консултация с инструктор и той ми изготви програма.
Пожелавам ви усмихнат ден!