Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

казано от libra на 25.06.12, 13:41:

Стига се оплаквал за смайлито комши... 8-)

Ще те водя май до ХИТ да ти покажа най-вкусния кашкавал, който съм яла! Умирам си за него, сигурна съм, че опиташ ли го... и ти ще си така ;))))

Опа, комши! (sun)
Да се разберем - смайлито е ска-па-но! ;)

...и чакам сигнал кога ще ме заведеш до ХИТ... (blush)

Снощи смесих извара и цедено кисело мляко (2%) в съотношение 1:1. Двата продукта са на Olympus. Получи се изключително сполучлива и вкусна комбинация във вид на приятен крем. Хомогенизирах ги лесно - просто разбърках с лъжица в едната кофичка. Препоръчвам! (sun)

28.06.12
11:16

Това съм го правил по идея на Митето още навремето, ама тогава слагахме и краставица вътре и ставаше нещо като снежанка :)
Само, че го правихме с нормално кисело мляко... а ти къде намери цедено пък да е 2% нещо си объркал май :)?

казано от gotcha на 28.06.12, 11:16:

...а ти къде намери цедено пък да е 2% нещо си объркал май :)?

Не съм се объркал... ;) Има и цедено кисело мляко с 10% масленост, но то реално е смес от мляко и сметана (не ми хареса особено на вкус).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.06.12 11:31.

28.06.12
11:35

Хем цедено, хем 2% мдам... забелязвам, че тази марка се налага мощно на пазара, по западен маниер нещата им са бъкани с какво ли не... добре, че поне ги пише, а не като при нашите марки не знаеш какво ядеш :(
Извара със сметана бтв май ще е доста по-хранително и вкусно и без това изварата сама по себе си е по-зле от трици :)

Мнението беше редактирано от gotcha на 28.06.12 11:37.

Ами... изварата на тази марка е една от наистина много малкото, които ми харесват на вкус. Хапвам си я с удоволствие дори без да я смесвам с друго. Сега... до колко е читава - това отива по-скоро близо до зоната на вероятностите.

Струва  ми се, че те мернах снощи в зала ” Арена” на мача с Германия. Интересно ми е твоето мнение за ставащото във волейбола / и има ли излишни във федерацията/.

Бях снощи в залата, да... в лагера на лошите :)

В момента БФВ методично разсипва екипа на националния отбор, а с това и самия отбор, включително резултатите му към днешна дата. Играта, която виждаме, е закономерно следствие от обстановката около и вътре в отбора. Настроението в отбора е тегаво и мътно, най-вероятно издънките тепърва предстоят. Предстоящите два турнира (финалите на Световната лига и Олимпийските игри) ще са още по-точно изражение на събитията. Медиите не отразяват всички детайли, защото вътрешните подробности се пазят от публичност. Жалко е, наистина... проваля се един отбор, който до съвсем скоро беше на световно ниво. Защо? Каквото и да се казва - става въпрос за пари. Дали има излишни във федерацията? Има. Много.

02.07.12
18:33

В момента сме свидетели на разпадането на може би най-добрият ни отбор в колективните спортове в последните години. Дано нещата се пооправят има доста “хляб” в нашите момчета ! И дано все пак се представят достойно в предстоящите ни състезания.
П.п sorry за спама

02.07.12
21:34

Здравей,

виждал ли си този канал?

http://www.youtube.com/user/raylight234

Борко, няма проблеми със спама в този дневник... :)

Лъчезаре, не, не съм го виждал до сега... има хубави нещица там. :)

03.07.12
13:36

А според теб това,че има големи очаквания не е ли също проблем.Не прегарят ли по-младите в отбора.

п.с.Като на интервю те почнахме :)

Мнението беше редактирано от Васил Р на 03.07.12 13:37.

казано от Тайсън на 03.07.12, 13:36:

А според теб това, че има големи очаквания не е ли също проблем. Не прегарят ли по-младите в отбора.

п.с.Като на интервю те почнахме :)

А, няма проблем с въпросите... :)
Ако не е редно да отговарям публично на някой въпрос - ще си кажа. ;)

Големите очаквания са нещо нормално за състезател от национален отбор. Ако някой не може да се справи с това психическо натоварване, значи не е за там. Представянето в национален отбор е свързано с отговорност към различни ценности спрямо клубния спорт. Та... не би трябвало да е проблем. Колкото до младите - няма друг път да станеш боец, освен този през бойното поле. Нужен е игрови опит на съответното ниво и той няма как да се придобие на тренировка. Проблемите в отбора не идват от младостта на някои от състезателите, а от съвсем различна посока.

04.07.12
09:59

А бе, Коле, драйфа ми се от всички хейтъри, на които попадам в интернет пространството.... (спортал).... Не виждат по-далече от носа си, че и успяха да анатемосат Радо и Матей. Какви са тези???? Е*ати...

Вито, хората хейтват на общо основание - като фенове. В този смисъл ги разбирам и отчасти - оправдавам. Оказа се, че освен от футболни разбирачи, имаме и доста волейболни, които са наясно с всичко (кое - как) в национален отбор на България. Отбягвам от спорове, защото не мога да обясня на някой, който е виждал волейбол (а често и спорт по принцип) основно по телевизията, от какво зависи настроението в един отбор и защо дребните камъчета могат да обърнат колата. Хората хейтват, защото виждат мачовете на отбора и резултатите от тях. Да, това не е малко, но всеки един мач е връх на айсберг, защото зад играта в него стоят много фактори, които малко или много определят резултата от него. Феновете, обаче, няма как да видят подводната част на айсберга.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.07.12 10:21.

Нали е модерно да се пускат клипчета в дневниците... :)

Да споделя малко разхвърляни размисли...
Днес заредих с кило сурови тиквени семки, с които ще заменя слънчогледа в закуската. Напоследък замених и заквасената сметана с течна такава в това хранене. Заквасената си има своя чар и вкус, но в името на разнообразието... Продължават да не ми липсват въглехидратите в закуската и мисля трайно да мина на тази схема - сутрин само белтъчини и мазнини. Е, случва се да бутна някой дребен плод, но то е по-скоро рядкост. Убедих се, че ванилия е най-практичният вкус за протеин - чудесно се комбинира с всичко. Протеин, течна сметана и какао има вкус на разтопен шоколадов сладолед (ако сметаната е заквасена, вкусът е по-близо до сладоледите тип йогурт). Ако се сложи плод - вкусът си става като на хубав плодов сладолед. За разнообразие - канела (включително и в комбинация с какао). Трябва да спра да си купувам фурми, че трудничко ми излизат пръстенцата от кутийката... (wasntme) Почти не се случва да ми се прияде нещо захарно. Ако изпадне нещо (хубава тортичка, хубав сладолед) - хапвам с удоволствие, но иначе не се сещам и съответно това са редки събития. Открих разкошен суджук от свинско и пилешко месо (1:1) на Джиев - до-о-оста вкусничък. Не си спомням от кога не съм ял хляб, най-вероятно повече от година... хич не ми трябва. Поддържам едно и също тегло - обичайните 88-89 kg. Не се напъвам да се нацепвам звероподобно за плажа, по-скоро се старая да бъда постоянно в една средна кондиция. Не виждам нито смисъл, нито нужда да държа някакво чисто състояние.

05.07.12
11:28

казано от Кольо Пияндето на 04.07.12, 09:50:

Големите очаквания са нещо нормално за състезател от национален отбор. Ако някой не може да се справи с това психическо натоварване, значи не е за там. Представянето в национален отбор е свързано с отговорност към различни ценности спрямо клубния спорт. Та... не би трябвало да е проблем. Колкото до младите - няма друг път да станеш боец, освен този през бойното поле. Нужен е игрови опит на съответното ниво и той няма как да се придобие на тренировка. Проблемите в отбора не идват от младостта на някои от състезателите, а от съвсем различна посока.

Съгласен съм за играчите,но по скоро имах в предвид за големите очаквания за отбора.Не се ли взехме много на сериозно,че да искаме винаги 1 място.Не е ли несериозно за малка държава като загуби 1 мач и да уволняваме треньора.Ето и Бразилия вчера загубиха 3:0,дали ще се правят веднага такива драми или след края на лигата.

05.07.12
11:33

Моето мнение е, че при едно добро управление на волейбола у нас, щяхме да имаме повече медали от Сърбите, това ни е малко. 2006-та година като играчи бяхме най - силният отбор в света. Цветана Божурина каза същото при Крум Савов, което аз си го мисля отдавна

Не съм писал от цяла вечност... но и няма нищо значително за споделяне.
Понеже днес ме налегна мерак за junk food, реших да споделя:

Закуска - 1 доза матричен протеин, 3 яйца, 25 g суров слънчоглед, 100 g заквасена сметана и 2 чаени лъжички какао + щипка канела
малко по-късно - 2 вафли, 1 сладолед Ескимо и шепа бадеми
Обяд - 300 g свински врат на тиган, 120 g грах, салата (краставици, домати), около 30 g кашкавал и 50 g сурови бадеми
Вечеря - 300 g свински врат на тиган, около 30 g кашкавал и 120 g грах
Преди лягане - 200 g извара, около 150 g цедено кисело мляко, 1 яйце и 50 g сурови бадеми

Умишлено храната е повече от нормалното.

Анаболи - витамини и ензими.

Тренировка за днес - предвидил съм един тежък фитнес.

12.07.12
10:24

Ако джънк ден ти е с 2 фафли и сладолед... объркваш ми представите :D

казано от gotcha на 12.07.12, 10:24:

Ако джънк ден ти е с 2 фафли и сладолед... объркваш ми представите :D

Ми... на мен малко ми трябва. (wasntme) Колкото ми се ядеше - толкова ядох. :P
Не ме влекат тия храни като цяло, просто не се сещам за тях. Не му мисля много, просто самозадоволявам моментния порив и заминавам нататък. Рядко се мяркат такива храни в менюто ми, наистина рядко. За сметка на това, обаче, залитам в други посоки - в момента например напипах едно кашкавалче Edam (нарязано на филийки) и да си призная - трудно вадя пръстенцата си от опаковчицата... (giggle) Гледам и да не си купувам често течна сметана President, защото ми е толкова вкусна, че не усещам кога прекалявам с количеството (добре, че е безбожно скъпа).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.07.12 10:58.

Мила

12.07.12
11:04

обаче, залитам в други посоки - в момента например напипах едно кашкавалче Edam (нарязано на филийки) и да си призная - трудно вадя пръстенцата си от опаковчицата... (giggle)

Един от любимите ми, но аз си купувам в опаковчица цяла буца, за да мога аз да определям големината на филийките, за да не посягам често :D

Гледам и да не си купувам често течна сметана President, защото ми е толкова вкусна, че не усещам кога прекалявам с количеството (добре, че е безбожно скъпа)

Aaaaa Кольо, пак не разбирам, тази сметана растителна ли е ?

казано от Мила на 12.07.12, 11:04:

Един от любимите ми, но аз си купувам в опаковчица цяла буца, за да мога аз да определям големината на филийките, за да не посягам често :D

Абе имам проблем и с това - все ми се струва, че съм си резнал прекалено скромно парченце, та посягам пак... (giggle)

казано от Мила на 12.07.12, 11:04:

Aaaaa Кольо, пак не разбирам, тази сметана растителна ли е ?

Не, тази не е растителна, с 35% масленост е, мега-вкусна, но в магазините около мен струва около 7.50-8.00 лева за 500 ml. Има други сметаноподобни продукти, включително на President, които съдържат растителни мазнини (цената им е доста по-ниска). Напипах една друга - Neuburger, също изцяло животински продукт и вкусничка - предимно нея включвам в закуската си през последните седмици. Деско и Игличето също я харесаха, цената й е около 1.50-1.60 лева за 200 ml (за 30% масленост).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.07.12 11:28.

Метнах няколко летни кадъра в галерията...
Колкото да знам от къде тръгвам тази година. :)
Ето един от тях и тук...

Просто малко настроение... (muscle)

Мила

18.08.12
10:14

Кольо, какво стана с приема на средноверижните триглицериди ?

казано от Мила на 18.08.12, 10:14:

Кольо, какво стана с приема на средноверижните триглицериди ?

Уф, малко съм разсеян напоследък... :)

Ами изпих половината от тези 500 ml, с които се сдобих.
Ще маркирам съвсем телеграфно впечатленията си до тук:
- трябваше ми период на адаптация - при първите приеми повече от 20 g на гладно ми разхлабваха стомаха.
- постепенно навикнах, но ми се струва, че повече от 15-20 g няма смисъл за еднократен прием.
- когато се прибавят към храна или шейк, проблеми със стомаха никога не съм имал.
- може да се приема и по време на натоварване - опитах с ВСАА, получава се. МСТ имат малко по-добра разтворимост във вода спрямо останалите мазнини, сравнително добра смес се получава, но все пак се забелязват по стените на бутилката. За такъв прием, обаче, човек трябва да е сигурен, че няма да има проблеми със стомаха.
- добър вариант за заместване на захарта след тренировка - малко коричество МСТ има достатъчно енергия, която е достатъчно бързо достъпна за организма. Без захар.
- прибавянето на МСТ към шейк прави напитката по-плътна, без да оказва забележимо влияние върху вкуса.

Сега ще мисля как да си доизпия останалото количество МСТ.

Така... я да си представя част от добавките за новата спортна година... :)

Now EcoGreen Multi
Pure Nutrition Power Pak
Now Vitamin C
Now Vitamin D (1000 IU / chewable)
Now Magnesium citrate
Now L-OptiZinc
Now Omega-3
Now Flax oil

Това са продуктите, от които очаквам да поддържат общото здраве и тонус. Както миналата година ще комбинирам два мултивитаминни продукта - ще редувам 3 дни EcoGreen Multi и 2 дни Power Pak. Всички витамини ще приемам сутрин със закуската - мулти витамините, към които ще добавям 500 mg витамин С и 3000 IU витамин D. Сутрин ще приемам също 2 g рибено масло и 1 g ленено масло. Вечер, след вечерята, ще приемам още 2 g рибено масло, 400 mg магнезий и 30 mg цинк.

Комбинацията от спортни суплементи още не съм решил точно как ще изглежда. Имам креатин монохидрат (на Now) за още 2 месеца и със сигурност ще подновя приема му (сутрин със закуската). Миналата година останах с отлични впечатления от родиолата, тази година мисля отново да разчитам на нея. Обмислям идеи за енергетици, които да ползвам за състезанията. Бета аланинът е много добър вариант, но е малко ангажиращ, та и за него ще мисля. Ще приемам ВСАА по време на натоварване, това е ясно, но се старая да подбера добавките така, че приемането им да е максимално опростено, т.е. да не се налага да приемам по нещо на всеки час-два.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.09.12 16:39.

От чисто любопитство, защо не се спря само на рибено или само на ленено масло? Нали в крайна сметка организмът ти получава един и същи продукт (DHA и EPA, при лененото масло чрез конвертиране на ALA)? Е, от лененото масло идва и малко омега-6, но ме съмнява това да е причината.

Какво изпускам? :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.09.12 16:46.

Тишо, не търси нещо, което го няма. :) От една страна лененото семе го спрях (миналата година приемах ежедневно някакви количества), но не това е причината, поради която реших част от мастните киселини да идват от ленено масло. Привърженик съм на теорията, че нещата трябва да имат някакъв, дори минимален баланс. Затова реших да комбинирам маслата - растителен и животински продукт, от които получавам предимно Омега-3, разбира се, но и малко от другите мастни киселини. Нямам никаква увереност, че може да се направи разлика с прием само на едно от тези масла. Най-близо до истината е това, че живея с мисълта за баланса, колкото и да е реално неточна в случая. :)

Ясно каква била работата. Аз пък се чудих какъв ли пъклен план си замислил. :)

12.09.12
01:49

Ако мога и аз да попитам нещо за избора ти на добавки,като човек не претендиращ че ги разбира кой знае колко.Интересно ми е само защо си избрал Power Pak вместо Animal pack.Разлика в цената няма.Но докато animala e с име зад себе си,доказано качество,то за продуктите на Pure Nutrition чух за пръв път тук.

Анимал Пак е име заради маркетинг, баце... Анимал пак е мега-остаряла формула, а усвояемостта на витамините в него е 0 %... Както и с повечето спортни витаминозни продукти...

казано от balabanov на 12.09.12, 01:49:

Ако мога и аз да попитам нещо за избора ти на добавки, като човек не претендиращ че ги разбира кой знае колко. Интересно ми е само защо си избрал Power Pak вместо Animal pack. Разлика в цената няма. Но докато animala e с име зад себе си, доказано качество, то за продуктите на Pure Nutrition чух за пръв път тук.

Разликата в цените на Animal Pak и Power Pak наистина е незначителна, но влияние върху избора ми оказаха други фактори. Общо взето споделям мнението на Тедо за Animal Pak - поостаряла формула, формите на витамините и минералите в нея не са най-подходящите и най-добре усвоимите. Да, има допълнителни екстри - аминокиселинен комплекс и билки, но в случая те са доста съмнително предимство предвид на количествата им. От друга страта имам чудесен опит с някои продукти на Pure Nutrition, включително с Power Pak. Не робувам на имена и реклами, дори големите правят издънки (справки Gaspari MyoFusion). Миналия спортен сезон приемах точно тази комбинация от витаминни продукти (EcoGreen Multi + Power Pak) и останах с отлични впечатления при моя режим. Затова тази година реших отново да разчитам на тях. По-старите продукти от серията Animal определено лежат на стара слава и повечко маркетинг. Друг подобен пример е Animal Flex - нелош продукт, но има и по-добри. Това не значи, че всички добавки от тази серия не струват, но все пак не е добра идея да слагаме всичко под общ знаменател когато се вижда логото Animal.

Я да си спамна в собствения дневник... (giggle)

Днес ето тази песен ми направи настроението:

За протокола - дъвчащите таблетки витамин D на Now са изключително вкусни! :P

Много се чудя дали да продължавам да водя дневника си... реално схемата е еднотипна - както на храненето, така и на тренировките. В залата за волейбол вече навлизам на скорост, техниката ми още куца, но се надявам до месец вече да съм подготвен. Тренировките вече са близки до нормалните като натоварване. В залата за фитнес - все още правя тежки суперсерии гърди-гръб (бутане-дърпане) + тук-там някое по-екзотично упражнение (cable push-pull, renegade row & press или подобно). Още 2 седмици ще бъде тежко, после свалям тежестите наполовина (както обикновено) и преминавам към full-volley-mode. Храната - 4 пъти дневно, по характерната за последните месеци схема. Ето днешното, например:

Закуска - 1 доза матричен протеин, 25 g сурово тиквено семе, 100 g заквасена сметана и 2 чаени лъжички какао, 3 яйца
Обяд - 300 g свински врат на тиган, 140 g царевица и 50 g сурови бадеми
[тренировка]
Вечеря - 300 g свински врат на тиган, 140 g царевица
Преди лягане - 200 g извара, почти 200 g цедено кисело мляко, 1 яйце и 50 g сурови бадеми

Част от добавките вече ги описах... скоро ще добавя креатин монохидрат, мисля отново да заложа на Rhodiola rosea. Нищо сложно или революционно.

Новото е, че вероятно няма да можем да се виждаме в залата... местим домакинските си мачове в зала Скаптопара (Благоевград).

Така... място за отстъпление няма. Започвам приемането на по-спортните добавки - креатин, бета аланин, родиола и ВСАА. Схемата ще бъде нещо такова:
- бета аланин - 3 g преди закуска и 3 g по време на тренировка
- креатин монохидрат - 5 g сутрин със закуската
- ВСАА - 12-16 g по време на тренировка
- родиола - 500 mg след обяда и 500 mg след вечерята

Креатинът и родиолата са Now.
Бета аланинът и ВСАА са Pure Nutrition.

Отложих старта на приемането на родиолата, та от днес я започвам и нея.

Струва ми се, обаче, че е добра идея да увелича малко храната. Направих една груба сметка и установих, че в момента приемам около 2500-2600 калории дневно. Това ми се вижда на границата, под която не е разумно да слизам, а не мога да си позволя загуба на мощност. Ще прибутам нещата до около 2800-3000 калории.

Я да си драсна храната за днес, че е малко повече от средното напоследък:

Закуска - 1 доза матричен протеин, 25 g сурово тиквено семе, 100 g течна сметана и 3 яйца
Обяд - 200 g свински врат на тиган, 140 g царевица, 3 яйца, около 50 g кашкавал Edam и 50 g сурови бадеми
[тренировка]
Вечеря - 200 g свински врат на тиган, 140 g царевица, 3 яйца и около 50 g кашкавал Edam
Преди лягане - 200 g извара, почти 200 g цедено кисело мляко и 50 g сурови бадеми

Мисля да позаредя енергийните запаси, защото отново ме чака тежък уикенд с доста натоварване. Прилагам и нагледен материал за храната. Сметката на енергията не е съвсем точна, защото не включва сметаната и цеденото кисело мляко... което значи, че енергията днес ще е около 3100-3200 калории. Мисля, че графиката за съотношението между белтъчини, мазнини и въглехидрати е сравнително точна. Въглехидратите са ми малко днес, но в последните месеци установих, че това не ми е проблем, а и периодично ги навасквам в някой ден (включително със захар понякога). Общо взето съм близо до състоянието, в което ‘junk food’ се превръща в ‘just food’... :D

Така... да взема да споделя впечатленията си от бета аланина на Pure Nutrition.

Това е първият (и за сега единствен) продукт на тази марка, за който ми е трудно да намеря добри думи. Все пак има едно малко предимство - малката разфасовка (250 g), което значи по-малка инвестиция. Какво направих: приемах 1 месец креатин монохидрат, след това направих 1 месец почивка, след което 1 месец приемах същия креатин и въпросния бета аланин. Дневните дози - 5 g креатин и 6 g бета аланин (2 х 3 g). Познавам бета аланина като суплемент, режимът е сравнително много постоянен (като храна, натоварване и суплементация). Не открих разлика в мускулната работа и възстановяването между двата периода (само креатин и креатин с бета аланин). Мога да сравня с впечатленията си от предишните 2-3 години - бета аланинът ми действа много добре, включително и в комбинация с креатин - променя се начинът, по който понасям натоварването (намалява умората, отдалечава се моментът на нейната поява, намалява нужното за възстановяване време). Негативното впечатление се допълва от неприятния вкус на този бета аланин. Опитвал съм бета аланин на 2-3 други марки - вкус почти липсва и със сигурност не е неприятен. Параестезия не усетих, независимо от дозите и момента на прием. Принципно параестезията не е показател за ефективност, но пълната й липса прави впечатление, особено на фона на останалото. Кристалите на продукта изглеждат някак овлажнени, не е обичайно и това. Не бих си купил такъв бета аланин отново и не го препоръчвам. Изрично уточнявам, че всичките ми впечатления са субективни и резултат от относително сравнение. Това не са лабораторни данни. Може би е въпрос на партида, но... това не е особена утеха.

Добавих 2-3 снимки в галерията си... нали съм си нарцис! (sun)

P.S. Да не пропусна - новият Black Jack на Рure Nutrition e много приятен енергетик!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.11.12 17:10.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1