Да, за твоя случай, както и при разни алергии и непоносимости май е по-добре първоначално да изолираш храните за да определиш кое как ти действа, а след това да ги ползваш в комбинации.
Ако пробваш седмица-две да се изхранваш на 70-80% с био и суперхрани не се съмнявам, че ще усетиш разликата.
ПП: Радвам се че ти допадат съветите ми, надявам се и да ти вършат работа :)
Днес:
9:30 – 10:45 - ийенгар йога ((?) за правописа)
11:00 – бабъл тий (само ½, нещо не ми понесе, въпреки че е без глутен и млечни)
15:30 - салата от спанак и краставица с по чаена лъжичка сусам*, коноп* и ленено семе*; 1 и 1/3 варена царевица
16:45 – оризово “кексче**” с песто**, пробиотик
18:00 – 19:00 – тренировка
19:30 – конопен протеин с естествено ягодово овкусяване
20:00 – 1/3 царевица; 2 варени яйца; салатата от обяд; таблетка синьо-зелени водорасли*, рибено, калций, магнезий
* био
** без глутен, без млечни, без пшеница от био магазина
Движение:
Йога
Тренировка (хайлахт – 3х8х40кг hip thrusts) & Кардио: 3х (35суинга, 10 клийна) @ 12кг
Няколко часа ходене, къщна работа
Ийенгар йогата страшно ми хареса. Много ме зареди. Принципно като вървя трябва съзнателно да си стягам корема, заради хиперлордозата, а след йогата бях “aligned” (демек всичко в тялото ми си беше на точното мястото) без никакво усилие/напрежение.
Днес:
8:15 – зеленчуков шейк от Chard* (листа от кръмно цвекло???), спанак, морков, кориандър, ½ лимон, бадемово мляко*, кокосово мляко, сусам*, лен*, годжи бери*, мака*, ягодов конопен протеин, краставица
9:00 – 10:30 – бикрам йога
11:00 - ябълка
12:30 - 5-6 глътки от горния шейк
13:00 – салта от спанак, броколи, сусам*, коноп*, ленено семе*, 1 варено яйце, 1/3 варена царевица; две оризови кексчета с домашен хумус (нахут, тахан*, печена чушка, кориандър, канела, чесън, сол, люта чушка, сок от ½ лайм, зехтин – стана невероятен);синьо-зелени водорасли и пробиотик
17:00 – малко от хумуса със стрък целина; ягодов конопен протеин с чия
19:00 – две варени яйца, салата от спанак, броколи, сусам*, коноп*, ленено семе*, сутрово слънчогледово семе*; рибено, калций, магнезий
22:00 - малко от хумуса с морков
Нова цел: 51% от храната ми на всяко ядене да е сурова
Размисли: продължават храчките. Не са много де, и точно храчки не са. Но не съм болна, така че причина за тях не трябва да има. Другата седмица ще търся заместител на бадемовото мляко. И няма да ям повече от шепа бадеми на ден.
Мнението беше редактирано от Phoebe на 09.07.12 00:08.
Днес:
7:00 – бутилка вода
8:30 – шейк от бадемово мляко*, кокосово мляко, сусам*, ленено семе*, годжи бери*, мака*, спанак, листа от кръмно цвекло*, краставица, морков, мед (местно производство), кориандър, ½ лимон
- Пробиотик, синьо-зелени водорасли, рибено
- Конопен протеин
9:30 – чай ройбос
11:00 - малка праскова
12:00 - две оризови кексчета с домашен хумус; салата от спанак, броколи, варено яйце, коноп*, лен*, сусам*, слънчогледово семе*, зехтин
13:00– чай ройбос
14:40 – голяма ябълка*(по вкусна ябълка не бях яла от мнооого време)
15:40 – чай ройбос
16:10 – витамин Д3, калций, магнезий, концентриран екстракт от сок от житняк*(?) (wheatgrass*, демек)
18:30 – конопен протеин, чия* в 50-тина мл бадемово мляко
19:30 - две варени яйца, салата от спанак, броколи, авокадо, коноп*, лен*, сусам*, слънчогледово семе*, зехтин
ЕДИТ:
23:25 - среднощен моров, нещо съм жадна
Движение: - активна почивка с образователни цели :)
Мнението беше редактирано от Phoebe на 10.07.12 01:26.
Боже, днес летях на път за работа. Толкоа енергия имам, че едва ме свърта на бюрото.
Опции:
-½ чаена лъжичка мака ми е много
-бразилският зук ме прави прекалено щастлива...
- горните две в комбинация
Какво е “бразилски зук”? (wait)
Въпрос №2 :P Какво ще рече местно производство не меда...т.е. на кое място е произведен?
Мнението беше редактирано от Margi на 10.07.12 14:59.
Зук (~зук-ламбада) е танцът, в който съм влюбена от 2-3 години. Като слушам зук или го танцувам съм друг човек. От мен струи щастие, някак. Бих ви качила клипче, но е много аматьорско (blush)
Местно производство е опит за превод на locally produced/grown. За мен това тези 2-3 месеца е East Sussex. Различни автори пишат, че понякога е за предпочитане местно произведена храна от надеждна ферма пред био храна от друг континент (т.е. по-малко време по самолети/кораби и т.н.).
Да бе...ясно че е locally grown :P ...ама ми беше интересно къде е това и от какво предполага да е меда :)
За храната местно производство съм абсолютно ЗА. И аз предпочитам да си купувам храната от дребни производители, за които знам как и къде си произвеждат продуктите...не винаги се получава, де ;)
казано от Margaritka на 10.07.12, 15:13:
ама ми беше интересно... от какво предполага да е меда :)
Сега погледнах - не пише нищо на съставки. Което ме довежда на мисълта, че няма нищо добавено :)
Беше ми много сладък де, аз не съм много по сладкото и чаена лъжица мед ме разтриса.
Днес:
7:30 – бутилка вода
8:00 – житняк, водорасли, пробиотик, рибено, вит. Д
8:15 – по 1 с.л. с връх мед (местно производство) и тахан*
8:30 – конопен протеин
8:45 – шейк от бадемово мляко, кокосово мляко, смес семена*, годжи бери*, чиа*, мака*, краставица, морков, пъпеш, спанак, листа от кръмно цвекло*, сок от ½ лайм
10:30 – малка праскова, чай от ройбос
12:30 – 70-тина гр макарони от кафяв ориз**, 1 ½ лъжици песто**, салата от спанак, броколи, смес семена*
14:00 – парче кокос
14:40 – ябълка* местно прозводство, чай от мента
16:00 – парче кокос
17:00 – чай от ройбос
18:00 - 19:00 - тренировка
19:45 – конопен протеин, слата от спанак, броколи, смес семена*, две варени яйца, маслини, ½ авокадо
Калций, магнезий
** без глутен, млечни, соя, пшеница
Тренировка, след нея кардио:
3 кръга:
35 суинга @12
5 клийна на ръка @ 12
3 търкиш-гетъпс на страна @ 8
Ph в 7:30 – 5.9 :(
Хехе...нямах предвид добавки към него, а от какви растения го събират пчелите :) Най-хубавия мед, който съм опитвала е от тропически цветя - изключително ароматен и най-сладкото нещо, което съм опитвала, дори отначело си помислих, че е някакъв захарен сироп :)
ПП: Сутрин си кисела...пробвай да се събуждаш с позитивна настройка и добро настроение (sun)
казано от Margaritka на 10.07.12, 22:51:
Хехе...нямах предвид добавки към него, а от какви растения го събират пчелите :) Най-хубавия мед, който съм опитвала е от тропически цветя - изключително ароматен и най-сладкото нещо, което съм опитвала, дори отначело си помислих, че е някакъв захарен сироп :)
ПП: Сутрин си кисела...пробвай да се събуждаш с позитивна настройка и добро настроение (sun)
Да, усетих че това питаш, но не пише...
ще пробвам с доброто настроение. дано то помогне. че камионите зеления, с които се тъпча, май не вършат все още работа :@
Мнението беше редактирано от Phoebe на 10.07.12 23:03.
7:30 – ½ литър вода
7:30 до 9:00
-Житняк
-По 1 ч.л. мед и тахан
-Вит. Д3, рибено, пробиотик, синьо-зелени водорасли
-Конопен протеин
-Шейк от бадемово мляко, кокосово мляко, смес семена*, ½ лимон, краставица, целина, морков, спанак, листа от кръмно цвекло, годжи бери, мака, чия, пъпеш
10:00 – малка праскова
12:00 – 2 оризови кексчета със задушени зеленчуци (домат, лук, тиквичка, патладжан, чушка, пресен босилек, розмарин, мащерка); салата от спанак, броколи, варено яйце, смес семена*, зехтин
14:00 - Ябълка* и малка круша*
16:00 - Парче кокос
18:00 - По 1 ч.л. мед и тахан (спад на енергията - скучен ден на работа днес), морков, годжи бери
19:00 - Крем-супа от картофи, праз, зелении, ряпа, пащърнак (тук уча нови думи; поне 3-4 изучих откакто минах на 80% растителна храна :D) с лъжица кокосово масло, 2 оризови кексчета
Подозирам че ще ми дойде муза за домашно раздвижване към 21 и ще допсвам.
Суровото био какао правело основна реакция?? (party) ще го нападам
Мнението беше редактирано от Phoebe на 12.07.12 01:06.
Така, муза за раздвижване нямаше, защото заспах като пич в 20:00. Но пък имаше муза за още храна:
22:00 - половин морков, праскова, оризово кексче с домашен хумус, варено яйце
Откакто драстично намалих плодовете и ядките енергията малко я няма. Явно калориите са малко и ще започна да включвам повече тахан, кокосово масло, евентуално сушени смокини и ако ми понася - 2+ ч.л. мед на ден. Нищо де, процесът “проба-грешка” си иска грешка :)
Мнението беше редактирано от Phoebe на 12.07.12 09:03.
казано от Phoebe на 11.07.12, 21:17:
Суровото био какао правело основна реакция?? (party) ще го нападам
Защо не пита, да ти кажа :D Пробвай го в оригиналната му “опаковка” - на зърна...с мед (inlove)
7:00 - 1/2 литър вода
8:30 - зеленчуков шейк,конопен протеин, 2ч.л. тахан с 1 ч.л. мед, добавки
11:30 - малка праскова
12:00 - оризова паста*, 2ч.л. песто; салата от спанак*, чушка, семена*, зехтин
14:00 - ябълка*
15:00 - парче кокос
16:30 - 8 сушени смокини
18:00 -19:30 - бикрам йога (мнооого изнервящ инструктор)
20:15 - задушени зеленчуци, 2 оризови кексчета, салата от спанак*, чушка, семена*, зехтин
21:00 - конопен протеин; калций и магнезий
Щастлива, сита, енергична! :) Да живеят смокините
Взех си какао - утре с мед, тахан, смокини и годжи за закуска
Мнението беше редактирано от Phoebe на 12.07.12 22:36.
Не ми се пише днес но храната и тренировката бяха ок.
Открих невероятен енергизиращ десерт:
- 2 накъцани сушени смокини
- 1 с.л. парчета сурово органично какао
- 1 ч.л. мед
- 2 ч.л. тахан
- половин шепа годжи бери
- 1 с.л. с връх кокосово мляко
Всичко се обърква на каша и се яде.
Хапнах преди тренировката и дори след час щанги и кардио кипях от ехергия.
След това, което изчетох и изгледах днес не мога да си представя да ям месо поне в близката една година.
;(
14.07.12
09:31
казано от Phoebe на 14.07.12, 01:21:
След това, което изчетох и изгледах днес не мога да си представя да ям месо поне в близката една година.
;(
Какво толкова прочете бе душа, та чак те отказва от месото за поне 1 година ?
Мнението беше редактирано от Мила на 14.07.12 09:31.
казано от Мила на 14.07.12, 09:31:
казано от Phoebe на 14.07.12, 01:21:
;(Какво толкова прочете бе душа, та чак те отказва от месото за поне 1 година ?
Здрасти Мила, душа :) Ти питаш - аз отговарям:
Тук ти цитирам какво видях от книгата Slaughterhouse на Gail A Eisnitz, клипчета няма да слагам
Внимание - много графично описание
“After a while you become desensitized. And as far as animals go, they’re a lower life-form. They’re maybe one step above a maggot. When you got a live, conscious hog, you not only kill it, you want to make it hurt. You go in hard, blow the windpipe, make it drown in its own blood. Take out an eyeball, split its nose. A live hog would be running around the pit with me. It would be looking up at me and I would just take my knife and—eerk—take its eye out while it was just sitting there. And this hog would just scream.
“One time, I took my knife—it’s sharp enough—and I sliced off the end of a hog’s nose, just like a piece of lunch meat. The hog went crazy for a few seconds. Then it just sat there looking kind of stupid. So I took a handful of salt brine and ground it into his nose. Now that hog really went nuts, pushing its nose all over the place. I still had a bunch of salt left on my hand and I stuck the salt right up the hog’s ass. The poor hog didn’t know whether to shit or go blind.
“Another time, there was a live hog in the pit. It hadn’t done anything wrong, wasn’t even running around. It was just alive. I took a three foot chunk of pipe and I literally beat that hog to death. I’ll bet there couldn’t have been a two inch diameter piece of solid bone in his head. Basically, if you want to put it in laymen’s terms, I crushed his skull.”
“If you get a hog in the chute that refuses to move, you take a meat hook and clip it into his anus. You try to do this by clipping the hipbone. Then you drag him backwards. Your dragging these hogs alive, and a lot of times the meat hook rips out of the bunghole. I’ve seen hams—thighs—completely ripped open. I’ve also seen intestines come out. If the hog collapses near the front of the chute, you shove a meat hook into his cheek and drag him forward.”
“The preferred method of handling a cripple is to beat him to death with a lead pipe before he gets into the chute. It’s called ‘piping’. All the drivers use pipes to kill hogs that can’t go through the chutes. Or if a hog refuses to go into the chutes and is stopping production, you beat him to death.”
“Hogs are stubborn. Beating them in the head seems to work about the best. Piece of rebar about an inch across, you force a hog down the alley, have another guy standing there with a piece of rebar in his hand. It’s just like playing baseball. Just like somebody pitching something at you.”
14.07.12
10:29
Това е много гадно. Аз си помислих, че нещо си прочела за месото как ни кара да гнием от вътре и подобни неща.
На твое място не бих си затормозявала психиката с подобни четива. ;)
Да, знам, просто попаднах на него.
Да сме наясно - говоря само и единствено от 1л ед.ч., може би съм гнуслива и ми въздействат лесно.
Днес малко на път и естествено храната отиде по дяволите:
7:00 зеленчуков шейк; протеин; добавки; десерт от годжи, мед, тахан, какао, кокосово мляко, сушени смокини
9:00 - 10:30 - бикрам йога
11:00 - няколко череши
13:00 - домашна зеленчукова крем-супа с кокосово мляко; 2 оризови кексчета; 20-тина череши
14:00 - горният десерт
15:30 - ябълка, плодово смуди
18:00 - чай, сурови плодове
19:00 - смес ядки, стафиди
21:00 - зеленчукова салата с варено яйце
1:40 - 3 сушени смокини
Искам такова :)
http://www.brit.co/uploads/images/NanoGarden3.jpg
Разболявам се. Ботуши за дъжд, по 3 одеала през нощта и болки в гърлото. God bless the UK summer.
Вчера си пропуснах шейка и хапнах повече готвено, яйца и ядки. Днес имам няколко нови петна около лактите. Не разбирам какво се случва и защо, но тъй като съм преобърнала подхода си към храненето с главата надолу ще съм търпелива. Ще гледам да ям повече сурова храна, и ще си прегледам отново основно-киселинната реакция на всяка храна, която консумирам.
Имунната ми система определено има крещяща нужда от подсилване. Замислям се дали да не предприема нещо наистина драстично за изчистване на организма, но още не съм се образовала достатъчно по темата и не мисля, че съм готова.
Иначе замених маслото с екстра върджин био кокосово масло. За готвене. Днес си взех и коприва за сутрешните шейкове, а вчера си сготвих невероятна крем-супа от моркови, кокосово мляко и джинджифил! :) Като цяло чувствам, че съм на прав път с малко ядки и никакви млечни, зърнени, месо. Единствените животински продукти, които консумирам в момента, са мед, яйца и рибено масло.
казано от Мила на 14.07.12, 10:29:
На твое място не бих си затормозявала психиката с подобни четива. ;)
Да, по-добре да не знаем истината... :D
...и да продължаваме по пътя, който е утъпкан от поколения наред, без да се замисляме накъде сме тръгнали...не намираш ли удивително сходство с някои животински видове? ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 16.07.12 17:22.
Phoebe, точно се канех да те питам как ти действа новото хранене, ама ти ме изпревари с отговора...
Защо не тестваш кои храни ти понасят и кои не?
Мен биха ме усъмнили някои ядки, ако ги ядеш без да ги киснеш и сушените плодове, ако са обработвани с някакви химикали...но това са само предположения, де :)
Много е вероятно да си права. В интерес на истината всеки път, когато излеза от рутината, кожата ми реагира зле. Вчера хапнах малко шам-фъстък и 2-3 ореха, ненакиснати, което принципно не правя. Предишния ден бях до Лондон и трябваше да ям на крак – имаше пакет съмнителни сушени плодове и ядки. Последния пък като поръчах салата навън пак имаше реакция и ме усъмниха маслините и царевицата – ако потенциално са били в някаква саламура.
Иначе от 2 седмици не купувам ядки. Ядях предимно сурови накиснати бадеми, които са ОК за псориазиса, но ги спрях защото са слузообразуващи, а аз прекалявах. Литър бадемово мляко изкарва по 10-тина дни в шейковете ми.Сушените плодове са само и единствено сушени смокини с никакви добавки, стабилизатори или нещо от сорта и са ми ОК храна вече месеци наред. И кожата ми беше започнала да се изчиства.
Нетипичните неща в менюто ми са медът, какаото, таханът. Единствено какаото ме притеснява леко: кофеин+ намерих 5-6 статии за и 5-6 против. Но засега ще го остава, защото го ям от няколко дни и в началото нямаше проблем.
Последните две седмици си купих 7-8 книги за хранене и изгледах еквивалента на няколко денонощия в клипчета и филми. Нещата ще проработят и образоването по въпроса и експериментирането са ключът. А през октомври-ноември ще се спра в 1 държава и ще си имам дехидрататор, сокоизтисквачка и саксии със зарзават (inlove)
Мнението беше редактирано от Phoebe на 16.07.12 17:58.
казано от Phoebe на 16.07.12, 17:55:
.......сурови накиснати бадеми, които са ОК за псориазиса, но ги спрях защото са слузообразуващи, а аз прекалявах
Нетипичните неща в менюто ми са медът,
)
в голяма грешка си..бадемите не са слузообразуващи,а напротив, но пък медът и сушените плодове са на 100 %. Според мен в прекалено сложни схеми се забъркваш. Яж си сурови непреработени храни и това е достатъчно за да си поддържаш алкално-киселинния баланс
казано от diva 97 на 16.07.12, 20:07:
.......сурови накиснати бадеми, които са ОК за псориазиса, но ги спрях защото са слузообразуващи, а аз прекалявах
)
в голяма грешка си..бадемите не са слузообразуващи,а напротив, но пък медът и сушените плодове са на 100 %.
Мерси, Дива, проверих и си права. Ядки да, бадеми не. Сушени плдове - да - ако са прилагани изкуствени процеси за узряване. Мед - да. Благодаря, че сподели.
Някакъв съвет за мерки/билки против процеса?
Нетипичните неща в менюто ми са медът, какаото, таханът. Единствено какаото ме притеснява леко: кофеин+ намерих 5-6 статии за и 5-6 против. Но засега ще го остава, защото го ям от няколко дни и в началото нямаше проблем.
Медът може да е алерген, но ако е чист (ако пчелите не са третирани с лекарства, ако не са захранвани със захар или глюкоза, което е малко трудно да се разбере) е по-вероятно да не е.
В какаото няма и грам кофеин :) Има теобромин, което съвсем не е същото. Със или без него, какаото е признато за най-мощния природен антиоксидант, най-богатия източник на магнезий, желязо, витамин Ц и какво ли още не. Естествено говоря за суровото какао... :)
Таханът също е силно съмнително да предизвиква реакции.
На път съм да се разболея. Бледа като платно, обща отпадналост и болки в гърлото. Гнойна ангина май се очертава. Та се тъпча с мед, лимони, плодове и зеленчуци, чайове и бульони. Не смятам да взимам хапчета.
Днес си пропуснах тренировката, което никак не ме радва :(
казано от Phoebe на 16.07.12, 21:00:
казано от diva 97 на 16.07.12, 20:07:
)
в голяма грешка си..бадемите не са слузообразуващи,а напротив, но пък медът и сушените плодове са на 100 %.
Мерси, Дива, проверих и си права. Ядки да, бадеми не. Сушени плдове - да - ако са прилагани изкуствени процеси за узряване. Мед - да. Благодаря, че сподели.
Някакъв съвет за мерки/билки против процеса?
в началото на дневника пишеш, че една от целите ти е да намериш своя режим на хранене. Нещо, което те разоболява едва ли е правилното. Аз например обожавам сегашното ти хранене, както и храненето на Маргито, обаче за жалост ми дейаства кофти, пада ми имунитета и силата, надебелявам и се разболявам, тоест за вегетарианка не ставам. Може би и при теб липсата на животински белтъчини се отразява зле. Също така, както ти казах прекаленото мислене коя храна каква реакция прави и т.н води до психически срив. За мен оптималния режим на хранене за здраве и добра форма е пресни плодове и зеленчуци, сурови семена и ядки, прясна риба и домашни яйца, по малко черен шоколад или сурово какао. Без млечни, пилета, колбаси, сушени продове, захар и зърнени. Така се поддържа алкално-киселниния баланс, баланса между свиващи и разширяващи храни и между слузообразуващи и чистещи храни. Експериментирай
Мерси, Дива, че отдели време да ми напишеш задълбочен отговор! :) Да, ще те послушам за експериментирането.
За разболяването - не съм сколнна изобщо да допусна, че сегашното ми хранене ме разболява. Както казах - климатът тук не ми понася, а това много ми влияе. Разболяват ме зърнени и млечни, кафе, храни с оцветители и химикали. И това ми го показва кожата ми по най-брутален наячин. Всеки път като откажа зърнени, мляко, меса и т.н. кожата ми се изчиства. Досега за мен беше мъчение, защото го правех без желание и грешно. Нямах енергия, защото не суплементирах добре, не подбирах храните. Този път, след сериозно четене, е напълно различно - усещам го по различен начин и отношението ми е напълно различно.
Иначе имунната ми система вече е компроментирана - псориазис, афти при най-малко докосване. Отново не го свързвам със сегашния ми режим, защото проблемът е отпреди.
За вманиачаването си права. Просто ако ти се случва да откриваш по кожата си в рамите на 30 мин след хранене, че нещо с яденето не е било наред, някакси искаш да нагласиш нещата и ги мислиш доста. Но тук ще работя.
Мнението беше редактирано от Phoebe на 18.07.12 09:32.
казано от Phoebe на 18.07.12, 09:31:
Мерси, Дива, че отдели време да ми напишеш задълбочен отговор! :) Да, ще те послушам за експериментирането.
За разболяването - не съм сколнна изобщо да допусна, че сегашното ми хранене ме разболява. Както казах - климатът тук не ми понася, а това много ми влияе. Разболяват ме зърнени и млечни, кафе, храни с оцветители и химикали. И това ми го показва кожата ми по най-брутален наячин. Всеки път като откажа зърнени, мляко, меса и т.н. кожата ми се изчиства. Досега за мен беше мъчение, защото го правех без желание и грешно. Нямах енергия, защото не суплементирах добре, не подбирах храните. Този път, след сериозно четене, е напълно различно - усещам го по различен начин и отношението ми е напълно различно.
Иначе имунната ми система вече е компроментирана - псориазис, афти при най-малко докосване. Отново не го свързвам със сегашния ми режим, защото проблемът е отпреди.
За вманиачаването си права. Просто ако ти се случва да откриваш по кожата си в рамите на 30 мин след хранене, че нещо с яденето не е било наред, някакси искаш да нагласиш нещата и ги мислиш доста. Но тук ще работя.
доколкото съм чувала за посриазиса е автоимунно заболяване породено от стрес/както и повечето такива/, работи в тази насока вместо да си докарваш още стрес с премисляне на всяка хапка ;)
казано от diva 97 на 18.07.12, 11:20:
доколкото съм чувала за посриазиса е автоимунно заболяване породено от стрес/както и повечето такива/, работи в тази насока вместо да си докарваш още стрес с премисляне на всяка хапка ;)
Аз не съм съгласна и не вярвам на традиционната медицина по този (и много други) въпрос(и). Истината е, че традиционната медицина си няма и идея за причините. Стресът го пишат като един от отключващите фактори. Ок. Възможно. Аз имам доста опит досега и не се считам за особено „стресната“.
В същото време никой в традиционната медицина не споменава нищо за влиянието на храната. А си говорим за автоимунно заболяване – тялото ти атакува здрави клетки. (На мен механизмът дори леко ми напомня на раково заболяване по природата си, в смисъл че тялото ти се самосаботира). Доказано е, че неизлечими тумори се лекуват с правилна храна. Всички случаи на победен псориазис, които съм чела, наблягат на храненето. Така че засега за мен това е пътят. И фокусът. Засега мисленето за това не ме стресира, но ако започне ще имам едно наум да разпускам.
;)
Вчера – много бульон, чай с лимон и краката в гореща вода със сол. Също си пуснах печка :) Днес се чувствам доста добре
Днес:
7:30
Житняк; пауър десерт (мед, тахан, годжи, кокосово мляко, какао*);
вит Д, синьо-зелени водорасли, пробиотик, рибено, калций, магнезий;
конопен протеин
шейк с местни зеленчуци (бадемово мляко, кокосово мляко, чия, годжи бери, мака, морков, красравица, целина, зеления, много къдраво зеле (kale), лимон)
9:30 – био зеленчуков бульон без захари, глутен и лактоза
11:00 – био зеленчуков бульон без захари, глутен и лактоза
11:30 – местна праскова
12:10 – пауър десертЪТ
13:10 – 50-тина грама макарони от кафяв ориз с био песто; салата от тиквичка, 2 вида маруля, ½ авокадо, броколи, зехтин
14:40 – био зеленчуков бульон без захари, глутен и лактоза
16:00 – 300 гр био грозде
17:00 – био зеленчуков бульон без захари, глутен и лактоза
18:45 – огромна салата с 1/2 авокадо, 2 вярени яйца, семена* и 5-6 вида зеленчук
20:45 – 4 сушени смокини
Напоследък - гости и без време за движение.
Вчера - обикаляне по био ресторанти, изпълзя ми гол охлюв от салатата :)
Днес - йенгар йога с гостите (h)
Супа с уакаме!
Утре - джим, нямам търпение.
казано от Phoebe на 21.07.12, 19:35:
.
Това вече ми звучи твърде био :D
Бързо да оздравяваш, ей!
казано от Atom на 22.07.12, 08:16:
казано от Phoebe на 21.07.12, 19:35:
Това вече ми звучи твърде био :D
Бързо да оздравяваш, ей!
Оздравях! Невероятен слънчев ден днес, чак за плаж ставаше. За тренировка не се класирах, но ще има към 3-4 часа танци тази нощ.
Силве, такова нещо като “твърде био” за мен вече няма. Особено като си направих рисърча :) Та му се зарадвах неимоверно на оФлюва :)
Иначе днес гледах малко документалки за генетично изменени храни и цялата тази индустрия. Парчетата от пъзела пасват брутално точно: корпорации, хербициди, генетично изменени растения и животни, натиск над законодателството и регулаторните власти, подправени изследвания.
На никого не му пука за вашето здраве. На никого. Единственото решение са информираните хора. Ако имате към 2 излишни часа:
http://www.youtube.com/watch?v=-0uls507hvM