моята програма

20.07.12
13:52

Понеделник-бицепс+корем
вторник-крака
сряда-почивка
четвъртък-гръб
петък-гърди+корем
събота-почивка
неделя-почивка

Темата беше редактирана от Arnold на 20.07.12 22:53.

20.07.12
17:33

Имам един съвет - отдели време и прочети основните статии за тренировки и хранене също. Защо не си включил трицепс? А рамо? А трапец?
Явно си начинаещ, кажи поне към какво се стремиш, какви са ти мерките... Според мен по-добре сложи голяма мускулна група с малка - гърди и трицепс и т.н. После може да отделиш ръцете. Абе бая може да си попиша, така че по-добре хвани и изчети някоя и друга статия от сайта ;)

21.07.12
01:50

казано от mario qnkov на 20.07.12, 13:52:

Понеделник-бицепс+корем
вторник-крака
сряда-почивка
четвъртък-гръб
петък-гърди+корем
събота-почивка
неделя-почивка

А какъв е въпроса? Може би след като го зададеш ще получиш отговор. И още години, стаж, цели, хранителен режим, упражненията кои са???

21.07.12
09:25

бицепс-набирания с подхват,
Бицепсово сгъване с щанга,
Бицепсово сгъване с дъмбели.                                                                                                    крака-Бедрено разгъване,
клек с щанга зад врат,
Хакен-клек с щанга,
Мъртва тяга,Повдигане на пръсти от стоеж
корем-Коремни преси,повдигане на краката от вис

гръб-набирания,Мъртва тяга
гърди-лежанка,лицеви опори,кофички

21.07.12
09:39

това са упражненията

21.07.12
12:47

Добре, а другата част на въпроса ми? Защото в зависимост от стажа ти този сплит може да бъде една добра основа (с преработване, защото си изпуснал трицепс, трапец, рамо), може да бъде и крайно неподходяща за тебе (както и предполагам че ще се окаже, защото си начинаещ). От целите ти също ще зависи и тренировката и хранителния режим. Така че дай още инфо, за да получиш адекватни съвети.

21.07.12
19:23

тренирам от 2 години но до сега правих само набирания,кофички,лицеви опори коремни преси и клекове не сум ходил на фитнес само вкъщи имам лежанка,щанга 60кг и успоредка на 15г 60кг 1.65

21.07.12
21:57

ОК, това е друго нещо. Според мен сплита, който правиш е доста тежък, имайки предвид стажа ти и вероятно няма да те отведе до търсените резултати. Доста по-удачно би било нещо такова: http://www.bb-team.org/workout/4176_chetiridneven-split-za-muskulna-masa-pri-ektomorfi
Източник: Четиридневен сплит за мускулна маса при ектоморфи

На пръв поглед ще имаш проблем с някои упражнения заради оборудването ти ако не започнеш да ходиш в зала, но с лека преработка да я пригодиш за това с което разполагаш:
Пек-бек машина - пропусни, и без това е рано за детайли ;), вместо това добави Повдигане за трапец
Избутване от полулег - замени с Гилотина
Избутване на щанга от обратен лег - замени с кофички
Затваряне на пек-дек машина - пропусни или замени с Флайс
Сгъване за задни бедра на машина - замени с Римска мъртва тяга
Разгъване за квадрицепсите - замени с Напади
Затваряне на аддуктор машина - пропусни
Отваряне на абдуктор машина - пропусни
Повдигане на пръсти от седеж на машина - замени с повдигане на пръсти с щанга на раменете
Относно хранителния режим прочети тук
Надявам се да съм бил полезен.

22.07.12
10:35

да благодаря за програмата

22.07.12
23:19

Набирания, кофички, пълен клек, тяга, военна преса, гребане с щанги, обръщане би трябвало да са по - базови, ако искаш освен визия да имаш и сила, ефективност и кондиция. Тия сплитове за начинаещи са много бавен и плавен начин за напредък, не е за нервни хора

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1