27.07.12
21:18
Здравейте,чудя се кой от двата вида хват да използвам при този вид клек.
При първият тип ,когато щангата се държи като начална фаза на Раменна преса,усещам доста напрежение в китките,но пък се чувствам доста по-стабилно.
Обратното при хват с кръстосани ръце над щангата,няма напрежение,но нямам добър контрол над тежестта.
Вие кой хват препочитата и има ли някой предимство пред ругият?
Темата беше редактирана от Biad__ на 27.07.12 22:10.
много ясно ,че първия.просто дигай лактите нагоре и ги дръж нагоре при изпълнение на упражнението.Ако си много натегнат разтегни предмишница бицепс трицепс.
кръстосания не е оферта според мен,нестабилен е а и не помага за обръщането приемрно.
казано от Vintage на 27.07.12, 21:30:
много ясно ,че първия.просто дигай лактите нагоре и ги дръж нагоре при изпълнение на упражнението.Ако си много натегнат разтегни предмишница бицепс трицепс.
кръстосания не е оферта според мен,нестабилен е а и не помага за обръщането приемрно.
Абе не е толкова просто. След 2-3 седмици с “щангисткия” хват започнаха адски болки в лактите. Здравко Занев ми го показва, после и Тодорка Иванова, но докато не добавих още 15 сантиметра дължина посредством фитили, никаква промяна нямаше. Сега само така клякам.
Иначе няма спор, че кръстосаният хват е ужасно нестабилен и неприятен.
27.07.12
21:40
Ако го правиш на smith машина проблемите се минимизират :D
казано от Teen Power на 27.07.12, 21:40:
Ако го правиш на smith машина проблемите се минимизират :D
Ползите са пряко свъзани с проблемите :)
27.07.12
22:10
При втория хват с кръстосани ръце (както му викате билдърски) принципно е най-лесен за заучаване,ама според мен е настабилен,а така по-трудно се запазва изправена стойка по време на клякане.Затова е добре от самото начало да се заучава с олимпийския хват.
казано от Boby_ на 27.07.12, 21:39:
кръстосания не е оферта според мен,нестабилен е а и не помага за обръщането приемрно.Абе не е толкова просто. След 2-3 седмици с “щангисткия” хват започнаха адски болки в лактите. Здравко Занев ми го показва, после и Тодорка Иванова, но докато не добавих още 15 сантиметра дължина посредством фитили, никаква промяна нямаше. Сега само така клякам.
Иначе няма спор, че кръстосаният хват е ужасно нестабилен и неприятен.
Били обяснил малко по-подробно как точно си добавил фитили,че ми е трудно да си преставя как ти застават ръцето тогава,ако може и примерна снимка да намериш ще съм ти много благодарен.
казано от rumen_pro на 27.07.12, 22:19:
Заповядай Biad__ http://www.youtube.com/watch?v=CVTkbggmxR0
Супер!Бях забравил за човека с едно от най-трудните имена в този бизнес :)
казано от Biad__ на 27.07.12, 22:11:
казано от Boby_ на 27.07.12, 21:39:
кръстосания не е оферта според мен,нестабилен е а и не помага за обръщането приемрно.Абе не е толкова просто. След 2-3 седмици с “щангисткия” хват започнаха адски болки в лактите. Здравко Занев ми го показва, после и Тодорка Иванова, но докато не добавих още 15 сантиметра дължина посредством фитили, никаква промяна нямаше. Сега само така клякам.
Иначе няма спор, че кръстосаният хват е ужасно нестабилен и неприятен.Били обяснил малко по-подробно как точно си добавил фитили,че ми е трудно да си преставя как ти застават ръцето тогава,ако може и примерна снимка да намериш ще съм ти много благодарен.
Бях обяснявал в дневника си - в началото на страницата има и снимки:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41526/P1640
Оригиналната идея е от едно видео в t-nation:
http://www.t-nation.com/strength-training-topics/front-squat
казано от Biad__ на 27.07.12, 22:42:
Изпревариха те малко...
Благодаря все пак.
Ще ме изпреварят, я. На тъпия iPad докато намеря и копирам линковете, и охлюв ще избяга. :)
От 2-3 месеца само така клякам - ако решиш, мога да дам някои практически съвети.
28.07.12
12:12
И аз съм за щангисткия хват, а ако нямаш достатъчно мобилност в раменете и китките - ползвай начина, който ползва и Боби с фитилите:)
С времето всичко ще си дойде на мястото.
В началото бях като дърво, но с всяка следваща тренировка задобрявах и мобилността ми се подобряваше.