Хват при преден клек

27.07.12
21:18

Здравейте,чудя се кой от двата вида хват да използвам при този вид клек.
При първият тип ,когато щангата се държи като начална фаза на Раменна преса,усещам доста напрежение в китките,но пък се чувствам доста по-стабилно.
Обратното при хват с кръстосани ръце над щангата,няма напрежение,но нямам добър контрол над тежестта.

Вие кой хват препочитата и има ли някой предимство пред ругият?

Темата беше редактирана от Biad__ на 27.07.12 22:10.

27.07.12
21:30

много ясно ,че първия.просто дигай лактите нагоре и ги дръж нагоре при изпълнение на упражнението.Ако си много натегнат разтегни предмишница бицепс трицепс.
кръстосания не е оферта според мен,нестабилен е а и не помага за обръщането приемрно.

27.07.12
21:39

казано от Vintage на 27.07.12, 21:30:

много ясно ,че първия.просто дигай лактите нагоре и ги дръж нагоре при изпълнение на упражнението.Ако си много натегнат разтегни предмишница бицепс трицепс.
кръстосания не е оферта според мен,нестабилен е а и не помага за обръщането приемрно.

Абе не е толкова просто. След 2-3 седмици с “щангисткия” хват започнаха адски болки в лактите. Здравко Занев ми го показва, после и Тодорка Иванова, но докато не добавих още 15 сантиметра дължина посредством фитили, никаква промяна нямаше. Сега само така клякам.
Иначе няма спор, че кръстосаният хват е ужасно нестабилен и неприятен.

27.07.12
21:40

Ако го правиш на smith машина проблемите се минимизират :D

27.07.12
21:53

казано от Teen Power на 27.07.12, 21:40:

Ако го правиш на smith машина проблемите се минимизират :D

Ползите са пряко свъзани с проблемите :)

При втория хват с кръстосани ръце (както му викате билдърски) принципно е най-лесен за заучаване,ама според мен е настабилен,а така по-трудно се запазва изправена стойка по време на клякане.Затова е добре от самото начало да се заучава с олимпийския хват.

27.07.12
22:11

казано от Boby_ на 27.07.12, 21:39:

Абе не е толкова просто. След 2-3 седмици с “щангисткия” хват започнаха адски болки в лактите. Здравко Занев ми го показва, после и Тодорка Иванова, но докато не добавих още 15 сантиметра дължина посредством фитили, никаква промяна нямаше. Сега само така клякам.

Били обяснил малко по-подробно как точно си добавил фитили,че ми е трудно да си преставя как ти застават ръцето тогава,ако може и примерна снимка да намериш ще съм ти много благодарен.

27.07.12
22:12

Щангистки хват !!

27.07.12
22:19

Заповядай Biad__   http://www.youtube.com/watch?v=CVTkbggmxR0

27.07.12
22:22

казано от rumen_pro на 27.07.12, 22:19:

Заповядай Biad__   http://www.youtube.com/watch?v=CVTkbggmxR0

Супер!Бях забравил за човека с едно от най-трудните имена в този бизнес :)

27.07.12
22:24

казано от Biad__ на 27.07.12, 22:11:

казано от Boby_ на 27.07.12, 21:39:

Били обяснил малко по-подробно как точно си добавил фитили,че ми е трудно да си преставя как ти застават ръцето тогава,ако може и примерна снимка да намериш ще съм ти много благодарен.

Бях обяснявал в дневника си - в началото на страницата има и снимки:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41526/P1640

Оригиналната идея е от едно видео в t-nation:
http://www.t-nation.com/strength-training-topics/front-squat

27.07.12
22:42

Изпревариха те малко...
Благодаря все пак.

27.07.12
23:00

казано от Biad__ на 27.07.12, 22:42:

Изпревариха те малко...
Благодаря все пак.

Ще ме изпреварят, я. На тъпия iPad докато намеря и копирам линковете, и охлюв ще избяга. :)
От 2-3 месеца само така клякам - ако решиш, мога да дам някои практически съвети.

И аз съм за щангисткия хват, а ако нямаш достатъчно мобилност в раменете и китките - ползвай начина, който ползва и Боби с фитилите:)
С времето всичко ще си дойде на мястото.
В началото бях като дърво, но с всяка следваща тренировка задобрявах и мобилността ми се подобряваше.

28.07.12
17:23

Това с фитилите се бях наканил да го тествам...е не го тествах, до днес!
Променя ми предния клек... Много добро!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1