Пушенето пречи ли ?

Темата е заключена.
Прескочи до:

30.07.12
16:53

Здравейте, искам да попитам според вас дали пушачите са един вид по-слабо развиващи се и им е по-трудно да изваят тяло в фитнес залата.

Темата беше редактирана от Vic на 31.07.12 16:39.

DE

30.07.12
17:13

Не!Пушенето не ти пречи да си изваеш красиво тяло :)

30.07.12
17:27

Това ли е проблема? Дали ще “извае” тяло?!?

Понякога изумявам от въпросите тук... И от някои отговори.

30.07.12
19:24

Не пречи.Но и не помага.

30.07.12
19:37

казано от Denis22 на 30.07.12, 17:13:

Не!Пушенето не ти пречи да си изваеш красиво тяло :)

Разбира се че не пречи—>напълно възможно е!

И понеже кръвта и кислорода изобщо не са от значение за всеки спортист изобщо не е проблем, че тютюнопушеното свива кръвоностните съдове, което освен до забавена циркуляция в крайниците води и до редица проблеми и затруднения на сърцето.
Бронхите на белите дробове се запушват, което води до по-малко постъпване на кислород в мозъка и кръвта;
Влияе негативно на костите и еластина в организма;
Стомашни проблеми....дрън-дрън, бла-бла...

Спрях цигарите преди половин година много, наистина много трудно, но имах силна амбиция-върнах се на ринга и не ми стигаше въздух. Просто реших, че тва няма как да го бъде. Пожелавам ти късмет и подкрепа да успееш да ги спреш защото само силна воля не стига. Заслужава си.

HE

30.07.12
19:50

Не пречи! Можеш да почнеш и да се друсаш, напиваш, като пор вдовец, да е*еш и животни - нищо не пречи!

30.07.12
20:02

казано от EventGuard на 30.07.12, 16:53:

Здравейте, искам да попитам според вас дали пушачите са един вид по-слабо развиващи се и им е по-трудно да изваят тяло в фитнес залата.

Как ти дойде на акъла да питаш такъв въпрос????? На 12 ли си, на 13 ли...

Абе какво става с форума...:)))

30.07.12
20:08

Пречи на бюджета за храна и добавки, малко ли е ?

Мнението беше редактирано от Madboy на 30.07.12 20:08.

30.07.12
20:33

Не е като да помага.

30.07.12
21:09

уточни лула, пура,цигари или наргиле
и ако е последното с какво го пълниш

30.07.12
22:29

Не пречи...в смисъл,на мен не ми пречи да прогресирам примерно,но най-вероятно,без него прогресът ще е маалко по-бърз :)
А не е като да не съм пораснал.. ;)

30.07.12
22:54

Айде да ти отговоря така: какво прави азотния буустър с кръвоносните съдове и какъв е смисъла от употребата му от една страна и какво прави никотина при употребата му от друга страна? Та сега дали пречи пушенето или помага? Ще изпусна всички “подробности” за това какво се случва с половината ти органи в следствие на никотина и ще те попитам само ако те стисна за врата, но така, че да можеш все пак да дишаш макар и трудно и те накарам да извършиш каквато и да е физическа активност какво ще се случи? Е горе-долу това става с тялото ти като пушиш, просто не знаеш каква е разликата, както и до къде би могъл да стигнеш ако не пушиш. Говоря от позицията на бивш пушач, така че аз за себе си разликата съм я видял. А аз твоя живот решение си вземаш ти.
Jika лека корекция само- ще е мнооого по-бърз ;)

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 30.07.12 22:57.

30.07.12
23:12

казано от Veso Pervazov на 30.07.12, 22:54:

Е па колко да е бърз...влизал съм в зала и когато не съм пушил,разликата е минимална..!

30.07.12
23:45

казано от Jikata на 30.07.12, 23:12:

Е па колко да е бърз...влизал съм в зала и когато не съм пушил,разликата е минимална..!

Не си пушил, не си пушил... е па колко да не си пушил? 2-3-5 часа? :) Сериозно, забавих се с отговора, защото търсех една статия, където бях чел за колко време се изчиства никотина от тялото, но не я намирам... Върти ми се в главата (на 99% съм сигурен) нещо за 8 часов период за намаляване на концентрацията на никотин в кръвта на половина, но исках да съм на 100% сигурен. Както и да е, знаеш предполагам, че никотина свива кръвоносните съдове, което не е нужно да обяснявам как се отразява на притока на кръв и хранителни вещества към мускула. И е в пълна противоположност на действието на азотен буустър, което все си мисля, че има значение. Та около 8 часа след последната цигара ти все още не можеш да усетиш нищо друго освен никотинов глад.
От друга страна е катрана, който полепва по белия дроб и запушва алвеолите, за изчистването на който са нужни години (ако въобще се постигне пълно изчистване). Това предполагам също ти е ясно как се отразява. Да споменавам ли лекарството за астма, което повлиява на дишането точно чрез разширяване на алвеолите?
Така че тези изказвания опитвал съм и така и така и разлика няма са меко казано необмислени. Пак казвам, говоря и от личен опит, като бивш пушач с повече от 15 години стаж с цигарите и около година без. И повярвай ми разлика има.

30.07.12
23:54

Добреee, ето нещо за размисъл...
Аз съм пушил 8 години и от 4 години не пуша! Разлика в тренировките не намирам - нито в сила, нито в скорост, нито в издръжливост, нито в квото ти дойде на акъла!...Освен в кефа да пална на отворени дробове след тренировката :D Така добре ли е ?
Всичко е индивидуално що се отнася до тренировките!
Цигарите вредят на много повече неща, от това да възпрепятстват някого да “извае” тялото си или да направи пълноценна тренировка и мисля, че една дискусия за тях би следва да е фокусирана върху това, а не върху наивни въпроси като колко хранителни вещества отиват до мускула и т.н...

Мнението беше редактирано от Петър на 31.07.12 00:12.

31.07.12
00:38

Вреди - бол, спор няма. Определено не пречат осезателно на тренировките обаче. Пуших години наред докато същевременно тренирах. Спрях цигарите за година и нещо и започнах да тренирам по-усилено като си втълпявах, че без тях тренировките са по-продуктивни. От два месеца пуша отново, прогреса ми продължава все така.

За мен най-големите негативи от пушенето са:
1. Убиване на мотивацията.
2. Спъват бюджета.

31.07.12
01:47

казано от Петър  Петров на 30.07.12, 23:54:

Добреee, ето нещо за размисъл...
Аз съм пушил 8 години и от 4 години не пуша! Разлика в тренировките не намирам - нито в сила, нито в скорост, нито в издръжливост, нито в квото ти дойде на акъла!...

Такааа, наистина взех, че се замислих... Искаш да кажеш, че за 4 години не си мръднал да се развиеш и грам? Нито в сила, нито в скорост, нито в издръжливост??? Или разлика има, ама няма общо с цигарите, то си е твоя и само твоя заслуга. ;)

Освен в кефа да пална на отворени дробове след тренировката :D

Ти последно пушиш ли или не пушиш? :)

Цигарите вредят на много повече неща, от това да възпрепятстват някого да “извае” тялото си или да направи пълноценна тренировка и мисля, че една дискусия за тях би следва да е фокусирана върху това, а не върху наивни въпроси като колко хранителни вещества отиват до мускула и т.н...

За това спор няма, написал съм го в предния си коментар,

...Ще изпусна всички “подробности” за това какво се случва с половината ти органи в следствие на никотина)

че темата е малоумна е ясно, но този коментар беше отговор на Jikata, който съм и цитирал и е относно това, дали има разлика с цигари или не и особено за неговата теза “влизал съм в зала и когато не съм пушил,разликата е минимална..!”. И продължавам да твърдя, че има разлика. Просто е несериозно да я чакаш “на другия ден”. И хайде като съм почнал с цитатите, ето още един твой от подобна тема:

Тц, тц, тц! Ужас! То бива малоумни теми, ма щом и такива се пръкнаха...Пушенето е вредно! Вреди на всичко! Точка!
Ти като искаш си пуши - всеки сам си носи кръста! Не се надявай обаче във форум за здравословен начин на живот някой да ти каже да си пушиш и да не те е*е! Носи си отговорност за прецаканите бели дробове, топки и т.н. сам!

Та какво казваш, прецаканите топки също ли нямат отношение към тренировките?

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 31.07.12 01:58.

31.07.12
09:18

Бате,много пишеш,ама нищо съществено..тия неща са ми ясни...а ти си такъв буквалист,та чак смешно ми става.Нали не мислиш ,че влизам с цигарата в залата.А като ти казвам ,че съм тренирал когато не съм пушил,мисля,че е ясно,че съм бил непушач тогава :)

Мнението беше редактирано от Jikata на 31.07.12 09:19.

31.07.12
09:22

казано от Jikata на 31.07.12, 09:18:

Бате,много пишеш,ама нищо съществено..

Щото не пуши ;)
Като го гледам как се страхува от никотина няма смисъл да му се вадят факти, че всъщност никотина е силен стимулант за мозъка и ако пушеше щеше да пише”по-умно” :D

Ако ще си помпиш бицепсите, ще си правиш лежанка, ще си гледаш плочките - определно не пречи. Ако ще бягаш The Animal пречи.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 31.07.12 09:28.

31.07.12
09:25

казано от James Hinks на 31.07.12, 09:22:

казано от Jikata на 31.07.12, 09:18:

Бате,много пишеш,ама нищо съществено..

Щото не пуши ;)
Като го гледам как се страхува от никотина няма смисъл да му се вадят факти, че всъщност никотина е силен стимулант за мозъка и ако пушеше щеше да пише”по-умно” :D

Хахахаахах съгласна!!!

31.07.12
09:59

Ако имаш амбиции да ставаш атлет от световно (републиканско) ниво- пречи. Пушенето пречи на хората, които са решили тотално да се отдадат на спорта- считай двуразови/триразови тренировки и т.н
За посредствени атлети , които тренираме главно за здраве и евентуално някои странични ползи като сила , тяло и т.н не мисля ,че е голяма пречка. Главното нещо , което съм забелязал е това- г/д 2-3 часа преди и 2-3 часа след тренировка е препоръчително да не се пуши, за да намалиш някаква вреда относно предстоящата тренировка и съответно последващото възстановяване.
Също такаа, още една бележка- не съм голям “бегач” , но не ми пречи на спринтовете, тъй като сериозно намалих времето от преди 4-5 седмици до сега за изминаването на 50м. Още повече на кондицитее, които са главна част от тренировъчния ми режим съм станал значително по-издръжлив  в началото, въпреки че и тогава и сега не падам под 1/2 кутия на ден. Мисля ,че постове № 2,5 ,14 , 17 и 18 обобщават темата.

31.07.12
10:05

казано от Veso Pervazov на 31.07.12, 01:47:

.. Искаш да кажеш...

Уф, бе,човек, много си дребнав!
Като не можеш да извадиш доводи или почваш да се заяждаш, или да подчертаваш/коригираш твоите или чуждите писаници в червено - като някоя детска учителка. Дай го по-айляк!
Каквото искам да кажа, съм го казал и то въобще не е това, което ти си написал, но явно както Сашо каза, липсата на никотин в мозъка, е ограничила когнитивните ти възможности!

Мнението беше редактирано от Петър на 31.07.12 10:21.

31.07.12
11:08

Само не разбирам, след като има хиляди доказателства, изследвания и т.н. относно взаимовръзката пушене-влошаване на здравето, продължавате да обяснявате, че не пречело?! Поне вярвате ли си?

казано от introducer на 13.06.12, 20:54:

...
-Единственият рак, който има установена 100%-ова връзка с рисков фактор (лабораторно, хистологично, клинично, епидемиологично и статистически) е плоскоклетъчният карцином на белия дроб. Рисковият фактор е Тютюнопушене.

-Ракът на белия дроб е най-честото злокачествено заболяване при мъжете
...
...
-Тютюнопушенето има пряка връзка със съдовите заболявания (атеросклероза, хипертония)- те пък вече касаят и млади хора на по 35-40год. Те от своя страна ти качват риска от инсулт многократно след 50-55 год. Ако не си късметлия и не умреш след инсулт, само Създателя знае какви способности ще ти останат -я осакатен, я с умствен дефицит или афазия
...

Имайте честността да си признаете, че сте зависими и не можете да се откажете. Това ще го приема.

Всъщност, животът си е ваш. Правете с него каквото ви идва отвътре. Приключих по темата.

31.07.12
11:58

казано от Dimitar M на 30.07.12, 21:09:

Ха-ха, значи съм официално редовен пушач.ХАХАХАХАХХАУАХУАХУАХАХААХХХХААХАХАХХААХАХАХХАУХАУУХАУАХУАХУАХУАХУХАУАУХУХАУХУАХУАХУАХУАХУХАУАХУУХАУХААХХАХААХАХУАХУАХУАХУАХУХАУХУА УЕААА БЪДИИИИИИ ЛАЙТУЕИТ МОФО !!!

Мнението беше редактирано от lordinario на 09.08.12 02:03.

DO

31.07.12
12:04

казано от Иван Лординов на 31.07.12, 11:58:

казано от Dimitar M на 30.07.12, 21:09:

ХАХАХАХХАХААХХАХХААХАХАХАХАХХААХХХАХХАХХАХАХАХА, значи съм официално редовен пушач.

То “билкарските” лули/цигари/ниргилета са по съмнителни и от тютюна.И причината е,че не знаеш кой как и къде я е отглеждал и какви торове е бухал.

Мнението беше редактирано от donsir на 31.07.12 12:06.

31.07.12
12:12

казано от Vic на 31.07.12, 11:08:

Само не разбирам, след като има хиляди доказателства, изследвания и т.н. относно взаимовръзката пушене-влошаване на здравето, продължавате да обяснявате, че не пречело?! Поне вярвате ли си?

Имайте честността да си признаете, че сте зависими и не можете да се откажете. Това ще го приема.

Всъщност, животът си е ваш. Правете с него каквото ви идва отвътре. Приключих по темата.

Вик, не пречи на правенето на “плажно тяло”. Даже не пречи на правенето на нетолкова плажно тяло.
Пречи на високоинтезивни натоварвания с пулс близък до МСЧ. Но на такива натоварвания пречат и много други работи...Освен това е хубаво да се отчете и вида на пушене - цигара, пура, лула, както и да се отчете вида на тютюна и начина му на обработка пред излизането му на пазара ;) Но нали не те засяга - няма да влизам в подробности.
Да, вероятно сме зависими...както сме зависими и от хубавия алкохол, силното кафе, вкусните въглехидратни храни, но все пак нали трябва да изпитваш удоволствие от живота ?
Довечера като си налея един сингъл малц и си запаля една пура ще се сетя за тая дискусия ;)

31.07.12
12:22

казано от James Hinks на 31.07.12, 12:12:

Да, вероятно сме зависими...както сме зависими и от хубавия алкохол, силното кафе, вкусните въглехидратни храни, но все пак нали трябва да изпитваш удоволствие от живота ?

Колко жалко е, че 99% от хората асоциират удоволствието от живота с нещата, които ти изброи.......

31.07.12
12:33

казано от Margaritka на 31.07.12, 12:22:

казано от James Hinks на 31.07.12, 12:12:

Колко жалко е, че 99% от хората асоциират удоволствието от живота с нещата, които ти изброи.......

Техен си проблем ;)
Аз не се бъркам в ничий избор и виждане за живота, нека не ми се бъркат и в моя :)

Не пречи, даже е супер полезно, не гледахте ли плуването на олимпиадите? Всичките плувци палнаха по една преди старта!

31.07.12
12:59

казано от Ramon Dekkers на 31.07.12, 09:59:

които тренираме главно за здраве

Целта ти е главно здраве, но си пафкаш?!? (fubar)

31.07.12
13:24

казано от Станимир на 31.07.12, 12:59:

:D :D :D :D :D
(headbang)

31.07.12
13:33

ДА, колкото и странно да звучи! Пуша и съм в перфектно здраве. Вадши думи от контекста, защото нямаш какво да кажеш , нали? Има една максима дето следвам: “Ям пия(пуша) , е*а и бия- душата в рая и х*я до края”- един живот живея и правя това, което ми доставя удоволствие- тоест тренирам си пуша си събирам се с приятели - дали е вредно или не- ще се разбере в последствие. Тъпото обаче е, че се тръби за тютюнопушенето от хора ,които си смучат фактите от пръстите , буквално. Колко хора познаваш , които са активни пушачи и досега са умрели от рак? А сега се замисли колко такива познаваш , които вече са наброили 60-70 години?

31.07.12
13:37

казано от Ramon Dekkers на 31.07.12, 13:33:

“Ям пия(пуша) , е*а и бия- душата в рая и х*я до края”

Мъж мечта!

П.П. Не е с ирония, записвам си го веднага :D

31.07.12
14:01

Определено приемът на Никотин, чрез Пушене е най-вредния! Цигареният дим съдържа хиляди съставки като полоний-210, радиоактивни изотопи, катран и др. предизвикващи Рак.
Щом изпитваш нужда да пушиш това означава, че имаш някакъв проблем с Допамина.

Какво бих направил аз, или какво бих посъветвъл някой близък имащ Никотинова зависимост(проблем с Допамина).

1. Да замени приема на Никотин чрез пушене, с някаква друга форма - лепенки с никотин, дъвки с никотин, бонбони, енфие...
2. Да промени начина си на живот (хранене, спорт, закаляване), така че нивата на Допамина да се нормализират и нуждата (зависимоста) от Никотин да изчезне.

31.07.12
14:07

Аз понеже съм отказвал цигарите за около 2 год.,мога да кажа,че трябва да си инат като катър...да се събудиш една сутрин и да кажеш,’‘аз съм до тук’‘...поне аз така направих.. ;) И след почти 2 год. пак така ги почнах .. :)
Никотиновите лепенки и други простотии за пари на вятъра,по—добре си купувай цигари с тях :D

31.07.12
14:14

казано от Jikata на 30.07.12, 23:12:

...влизал съм в зала и когато не съм пушил,разликата е минимална..!

На мен “когато не съм пушил” ми звучи като няколко часа/от сутринта например. Както и да е, коментара ми беше напълно добронамерен, не знам защо го възприемаш като заяждане, но това си е твой проблем.
ЕДИТ: висдях ти коментара, ОК, не си пушил 2 год, аз не съм разбрал, извинявам се за което.

казано от James Hinks на 31.07.12, 09:22:

Щото не пуши ;)
Като го гледам как се страхува от никотина няма смисъл да му се вадят факти, че всъщност никотина е силен стимулант за мозъка и ако пушеше щеше да пише”по-умно”

James, до сега съм чел с интерес коментарите ти, приличаше ми на интелигентен и ражбиращ от това което пише човек, но явно съм бъркал. И щом си пишем за мозък и интелект ще ти отговоря така:.
Бате, а като чета твоите коментари по тази тема, си мисля, че трябва да си палнеш една цигара за стимулиране на мозъка, че нещо си се изморил и не си прочел и осмислил написаното до тук. Иначе щеше да видиш, че не ме е страх от никотина, пушил съм мнооого дълго време по 2 кутии дневно минимум и сега, след като не пуша оценявам разликата. Едва ли ти чувстваш по-добре от мене това което се случва в моето тяло. Така че лапни си там пурата (може и някоя кожена) и си стимулирай сетивата :D
П.П. Стимулиране на мозъка и недостатъчно оросяване някак ми се разминават като понятия. Как никотина предизвиква и двете?
Също така има изследвания, че няма пушач, който да се е разболял от Алцхаймер или Паркинсон, но това прави ли никотина по-малко отровен и опасен? И колко души умират годишно от рак и колко от горните две болести (като съотношение)

казано от Петър  Петров на 31.07.12, 10:05:

казано от Veso Pervazov на 31.07.12, 01:47:

.. Искаш да кажеш...

Уф, бе,човек, много си дребнав!...

Уф бе човек, не знам за друго ама след минимум 12 години фитнес (8 като пувач и 4 като непушач, нали така?) ако аз изглеждах като тебе, щях да взема да се скрия някъде и да си трайкам, трайкам... То ти си безнадежден, то и с цигари и без, файда никаква. Ама не, то трябва да е компетентно навсякъде. Айде скрий си главата в пясъка, посипи я с пепел или каквото там ти дойде и със здраве.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 31.07.12 14:15.

31.07.12
14:17

Мисля, че МЪРЗЕЛА пречи повече от цигарите :)

31.07.12
14:23

казано от Veso Pervazov на 31.07.12, 14:14:

Така че лапни си там пурата (може и някоя кожена) и си стимулирай сетивата :D

А ти искаш ли да ми лапнеш юмрука (devil)
Мери си приказките, че 12 години фитнес не те правят невидим ;)

Стимулиране на мозъка и недостатъчно оросяване някак ми се разминават като понятия. Как никотина предизвиква и двете?

Потърси Юлиян Караджов - това е човека, който може да те просветли по въпроса ;) Или си намери и прочети книгата му “Наркотиците - почти всичко за тях”.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 31.07.12 14:35.

31.07.12
14:51

Уф бе човек, не знам за друго ама след минимум 12 години фитнес (8 като пувач и 4 като непушач, нали така?) ако аз изглеждах като тебе, щях да взема да се скрия някъде и да си трайкам, трайкам... То ти си безнадежден, то и с цигари и без, файда никаква. Ама не, то трябва да е компетентно навсякъде. Айде скрий си главата в пясъка, посипи я с пепел или каквото там ти дойде и със здраве.

Не, не е така, но както казах нещо не ти достига, за да разбереш смисъла на казаното от мен и на всички ни стана прозрачно ясно, че не е само никотин в мозъка ;). За да спреш да дърдориш глупости, ще ти “смеля” инфото, като за по-обременени личности:
Казах, че съм пушил осем години и не пуша от четири, не съм казал че през цялото това време съм тренирал! (чети внимателно и разсъждавай ;), не е толкова трудно колкото изглежда отстрани! ). Започнах да тренирам през 2006 до 2008 (когато пушех), след това спрях и отново започнах миналата година! Наблюденията ми са от тези периоди. Такааа! Сега пий една студена вода, преглътни си егото и си живей живота без да даваш акъл кой къде се скрие, щото само се излагаш ! МНОГО!

Мнението беше редактирано от Петър на 31.07.12 15:48.

31.07.12
14:55

Аз пък с пушенето съм като плажен билдър и сезонен кросфитър... пуша само, когато ходя да видя Сашо в Пловдив :D
Това настрана - пуша средно по 10 цигари на месец, ако имам приятна компания и бира/усики/водка с касис/мента със спрайт/лонг айлънд/секс он дъ бийч :D

31.07.12
15:25

Ае днес да не е ден за мъжки мензис :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1