Помощ за хранителен режим

Прескочи до:

12.08.12
19:13

Казвам се Наталия и съм на почти 18 години. Пиша тук с надеждата някой да ми помогне, защото не знам какво да правя.
Ходя на фитнес. Храната не знам как да я оправя много обичам сладко, но ще жертвам всичко за да променя нещата, защото ме е срам много от себе си.
Тежа 50 килограма висока съм около 168 не знам колко точно
Наистина ви моля да ми помогнете, ще сложа и снимки колкото и да ме е срам. :(
Целта ми е да махна корема и да намаля подкожните мазнини, нямам нищо против и да кача мускулна маса, само да го няма този корем. Обичам всякаква храна, от това което четох останах с впечатлението, че се набляга на месото така, че това не е проблем! Благодаря ви и моля ви не се смейте много. :(

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.08.12 20:36.

12.08.12
19:21

казано от Nathalie m на 12.08.12, 19:13:

Тежа 50 килограма висока съм около 168 не знам колко точно

Не знам как успявате на 18 да се обездвижите и оядете така, че на 50 кг да изглеждате все едно току що излизате от родилното... (shake) Само за информация, понеже ръста ни е еднакъв, аз тежа, в зависимост от сезона, между 51 и 55кг
Извинявай ако ти звуча леко грубо, но положението с движението и храненето на хората на твоята възраст е катастрофално.

12.08.12
19:25

Здравей Наталия! Преди да си започнала да четеш каквато и да била информация от сайта, трябва да ти е ясно, че отслабването при теб е едно и отслабването при момчетата от сайта е съвсем друго!

12.08.12
19:29

Здравей! Знам, че е така и лично от себе си се срамувам много, за това искам да променя нещата. Не знам какво да правя, ходя на фитнес там тренирам с тежести правя и кардио, това ме съветват приятели. Храната се опитвам да я държа под контрол, но не винаги успявам
Разгледах режимите за отслабване тук и сега съм още по-объркана и не знам какво да започна.

12.08.12
19:49

Първо трябва да приемеш факта, че и 45 кила да станеш, пак няма да се харесваш и оттам-нататък да търсиш начина да оправиш гафовете. Качваш мускул, сваляш мазно, няма да стане за 2-3 месеца, и това е добре да знаеш.
Успех ;)

Noctis Caelum

12.08.12
19:59

В сайта има много режими за хранене.Избери такъв за сваляне.Прави кардио 120 минути общо на седмица.Незнам как ще го разделиш дали 6х20 или 4х30 твоя си работа. “При недостътачна продължителност тренировката ви няма да е ефективна, а при прекалено продължителна тренировка рискувате да загубите мускулна маса. Оптималният вариант е 30-40 минути

Стреми се да е второто демек по 30 минути най-малко,но в началото можеш и по начесто за по кратко време.Ако не спазваш диета както ти казаха по горе ще си сваляш килограми но корема и любовните дръжки ще си седят.

П.С. Положението ти не е толкова лошо.Просто досега си се хранила адски нездравословно с какви ли не простотии.

12.08.12
20:09

Благодаря ви.
Истината е, че килограми не искам да свалям, защото ще мина границата от “здравословното”.
Кардиото ще го разделя на 4 пъти по 30 мин, ще ходя три пъти на фитнес, надявам се да е добре.

Noctis Caelum

12.08.12
20:29

http://www.bb-team.org/workout/4370_sistema-za-konditsiya-ili-otslabvane-pri-dami Влизаш в сайта и ти е пред очите.

12.08.12
21:49

Благодаря!

12.08.12
22:14

казано от Nathalie m на 12.08.12, 20:09:

Истината е, че килограми не искам да свалям, защото ще мина границата от “здравословното”.

Изключително грешиш. Формулите за ‘здравословни’ килограми се базират на някакви осреднени статистики. И приложени индивидуално може да са абсолютно погрешни.

Няма нищо здравословно в това да имаш повече мазнини.

Снимките, които си качила всъщност са страшно полезни за съветите които ти се дават. Въпреки че 50кг не са толкова много за ‘средностатистическо момиче’, в твоя случай явно имаш много малко мускулна маса, защото мазнините са доста.

Налагай много здраво диетата (препоръчвам ти Ниско-Въглехидратна). Тя ще ти е 80% от приноса за крайният резултат.
Колкото по-стриктно спазваш, толкова по-малко ще е проблем да си правиш ‘чийтинг’ похапване от време на време.
А колкото по-несериозно я спазваш, толкова по-скоро ще се откажеш разочарована от малкия прогрес.

12.08.12
22:33

Така е, но не искам да падам под 50кг, била съм и определено не се чувствах добре.
Искам да премахна мазнините и да увелича мускулната маса до колкото е възможно. До сега четох и ще спазвам НВД, като наблягам на мазнините?
Ще си съставя меню и ще го напиша тук. Вече наистина съм решила да променя всичко за това ще се постарая да бъда максимално стриктна.

Например менюто за утре:
2-3 яйца, 20гр масло, домати
ако съм гладна след това ядки
обяд 100гр пилешко бутче, домати, краставица, да добавя ли и масло?
преди тренировка: 3 яйца, 20гр масло
след тренировка : най-вероятно черен дроб пържен в масло, салата

Вторник:
закуска: 2-3 яйца, 20гр масло, домати
втора закуска ако съм гладна: ядки
обяд: дроб/свинско, масло, салата
вечеря: като обяда

В този ден ще правя кардио, но кога по-точно не знам.
Обичам сметана, сирене, кашкавал, маслини, месо, риба .. всичко така, че нямам проблем с това и мога да вкарам всичко. Очаквам някакви съвети.

Мнението беше редактирано от Nathalie m на 12.08.12 22:35.

12.08.12
23:08

много масло виждат очите ми и не яж жълтъка на яйцата и прави поне 4-5 хранения на ден, хубаво е че ядеш зеленчуци

12.08.12
23:15

Какво му е на маслото и защо да не яде жълтъците?!

12.08.12
23:41

защото е само калории и мазнини а жълтъците съм чувал че при отслабване по-добре да се избягват

12.08.12
23:48

казано от UnleashTheFury! на 12.08.12, 23:41:

защото е само калории и мазнини а жълтъците съм чувал че при отслабване по-добре да се избягват

Не давай съвети на база ‘чувал съм нещо си’.
Има достатъчно добри причини да си ги яде, и в диетата й сигурно си пише най-нагледно.

Ниско ‘ВЪГЛЕХИДРАТНА’ диета. ОК? (и работи перфектно)

12.08.12
23:58

Ох, само без да махам жълтъците, че белтъците са ми много безвкусни. Ако трябва да намаля маслото, ще го направя, наистина може би е в повече.

Мнението беше редактирано от Nathalie m на 12.08.12 23:59.

13.08.12
07:52

Не го слушай, няма нужда да махаш жълтъците - те са полезни мазнини, в твоя случай е добре да наблягаш на протеин и мазнини, но да ограничаваш въглехидратите. Освен това гледай да използваш по-големи тежести в залата, недей очаквай да стане нещо с розовите дъмбели. Силови тренировки, яка диета и ще стане работата. :)

Заседнал начин на живот (или по-скоро липса на спорт) + лошо хранене те е довело до това положение => за да го “ремонтираш” трябва да промениш това. Освен подкожните мазнини, които ясно си личат, вероятно си се “запасила” и с доста висцерални (около органите ти), ако съдя по подуването и стърчането на корема напред.

Не е нужно да ходиш във фитнес. Можеш да спортуваш каквото ти хареса, но ако решиш да ходиш във фитнес, започни с тази програма, като я изпълняваш 2 пъти в седмицата, примерно понеделник и петък, в продължение на поне 4 седмици.

В сряда можеш да ходиш да тичаш някъде около дома ти. В началото започни с обикновен джогинг, бавно и монотонно темпо в продължение на 20-30 мин. Ако не можеш да изкараш толкова от раз, взимай си почивки и продължавай след това.

След известно време, да кажем 1-2 месеца, промени монотонното бягане на интервално. От него не ти трябват повече от 10-15мин. Няколко спринта с джогинг или пълен покой между тях и си готова да се прибираш вкъщи.

След около 2 месеца, в зависимост от това как напредваш, можеш да направиш тренировките във фитнеса на 3 броя + 1 път бягане, но трябва сама да усетиш дали увеличеното натоварване ще ти понася и ще можеш да се възстановяваш.

Относно храненето, не робувай на нисковъглехиратни, 90-дневни, палео, разделни хранения и т.н. Нещата са много по-прости от това. Просто наблягай на храни, които реално имат стойност за тялото ти. Най-вече това са всички животински храни - яйца, месо (всякакво), карантия, млечни (всичките им производни като сирене, кашкавал, извара, масло и т.н.), риба (всякаква) + плодове (всякакви) и зеленчуци (всякакви). Сладкото, което така обичаш, ограничи максимално. Ако прекаляваш с него, може да бъде много голяма спирачка на целия процес.

Въобще всичко, което не можеш да намериш в природата - избягвай. Не да не го ядеш, просто го ограничавай и гледай да е малък процент от дневното ти хранене.

В началото не мисли за калории, въглехидрати, мазнини, протеин и т.н. Първите 1-2 месеца се стреми да започнеш да се храниш добре, с качествена храна, а с времето ще напредваш и ще оправяш нещата постепенно.

Зареди се с търпение. Ще видиш разлика още след 1-2 месеца, но “пътешествието” на правилното хранене и активен начин на живот не свършва с тях. То трябва да стане част от теб и колкото повече вървиш по правилния път, толкова повече резултати ще виждаш.

Чети всеки ден по 1-2 статии от изданието на BB-Team. Разделите Фитнес, Хранене и Здраве ще ти отворят очите за много неща. Ще придобиеш знания, които да прилагаш до края на живота си, за да бъдеш здрава и във форма.

Ето нещо като за начало:
Мини гид за диетите при новаци
Мини гид за тренировките при новаци
Здравословното хранене - какво включва то?
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло

В някои от темите има смятане на калории и други екстри, но тях ги пропусни като за начало. Просто ти ги предлагам, защото в тях има и друга полезна информация, която ще ти помогне да видиш цялостната картинка.

Можеш да започнеш да водиш дневник, в който ще можеш да получаваш добри съвети от по-напредналите дами и мъже.

Започни да се измерваш на кантара веднъж седмично, в един и същи ден, по едно и също време, при едни и същи условия. Най-добре рано сутрин, веднага след ставане от сън и ходене по малка (и по възможност голяма) нужда. Прави си на всеки 7-14 дни антропометрични измервания и ги вписвай в полето ти за мерки в профила ти - http://my.bb-team.org/progress

Така ще знаеш дали си на прав път, а и резултатите са най-голямата мотивация.

Успех!

13.08.12
12:33

Тихомир Велев много благодаря за всичко! Много ми беше полезно. Във фитнеса ходя, защото ми харесва.. имам приятели които се занимават сбодибилдинг и са ме съветвали да правя многоставни? упражнения и под техен контрол правя клек с щанга, напади, лежанка (с щанга), сумо тяга и други. И за храната са ме съветвали, но лакомията ми надделява. Искам да променя нещата този път, за това и реших да пиша тук. Правила съм и интервално кардио на пътечката в залата.
За мен честно казано няма никакво значение на какъв режим съм тъй като обичам всякаква храна, не ми е проблем и да броя калории. Единственото което искам е да огранича напълно до колкото е възможно сладките и тестените изделия. Изчетох доста от статиите написани в сайта и малко се обърках с толкова много информация и режими. Всъщност на мен идеята ми е не да започна да се храня правилно за един месец и след това да зарежа всичко, а да се храня така ако мога цял живот. Знам, че в началото ще ми бъде много трудно, но наистина го искам.

Днес ето какво ядох до тук:
сутринта: 2 яйца, масло, домат
обяд: 3 яйца, домати, краставица, в последствие и бадеми
Планувам вечерта да отида на фитнес, за това преди тренировка до колкото разбрах се яде месо или яйца?
Въпроса ми е след тренировка какво да ям?
Имам възможност за свински дроб с масло, свинско месо, яйца?

Мнението беше редактирано от Nathalie m на 13.08.12 12:34.

казано от Nathalie m на 13.08.12, 12:33:

Въпроса ми е след тренировка какво да ям?
Имам възможност за свински дроб с масло, свинско месо, яйца?

Разбира се! :)

13.08.12
13:08

Значи няма значение кое ще ям? А тук прочетох, че не се препоръчват мазнини след тренировка до колкото разбрах трябва да избягвам маслото, кашкавала, сиренето.

13.08.12
13:13

Забравих да питам кафе мога ли да пия и колко пъти на ден, сутрин като стана пия едно и през деня около 3, но зависи от много неща. На ден имам по 3-4 кафета средно.

Мнението беше редактирано от Nathalie m на 13.08.12 13:14.

13.08.12
13:21

казано от Nathalie m на 13.08.12, 13:13:

Забравих да питам кафе мога ли да пия и колко пъти на ден, сутрин като стана пия едно и през деня около 3, но зависи от много неща. На ден имам по 3-4 кафета средно.

Пий си кафето, но засили малко водата!

Мнението беше редактирано от Момчил Ганев на 13.08.12 13:55.

13.08.12
13:56

До сега съм изпила 1.5л

13.08.12
14:09

казано от Nathalie m на 13.08.12, 13:08:

Значи няма значение кое ще ям? А тук прочетох, че не се препоръчват мазнини след тренировка до колкото разбрах трябва да избягвам маслото, кашкавала, сиренето.

Яж си спокойно масло, кашкавал и сирене, цели яйца. Просто един неадекватен коментар от страна на @UnleashTheFury! те обърка тотално. Тишо ти е дал перфектната посока, по която да вървиш. Ти сама ще си избереш кое работи при теб, дали стриктно НВД, ВМ-НВД, РБД, периодично гладуване и т. н. Лично мое мнение е, че храненето ти е горе-долу добре. Единствено избягвай храните, които не можеш да срещнеш естествено в природата...това е.
Толкова вода е достатъчно. Не се пресилвай.

Мнението беше редактирано от adutev на 13.08.12 14:10.

13.08.12
14:54

Моят съвет към теб за лакомията е да не се опитваш да я бориш отведнъж, защото при повечето хора е неефективно и с обратен ефект. Всичко трябва да стане постепенно.

Имай дни в които да ядеш боклуци и каквото ти е на душата. Ако сега тези дни примерно са 4 в седмицата, опитвай се малко по-малко да ги ограничиш във времето, докато не стане 1 ден. Стискай зъби по-често и подминавай магазина за сладко. На другия ден ще се чувстваш добре, като се сетиш, че не си влязла и това ще те мотивира да тренираш по-здраво и да ядеш по-здравословно. Психическата сила за борба с лакомията идва точно от тези малки победи и се трупа постепенно по-малко, всеки изминат ден. Нещо като физическата сила. ;)

13.08.12
15:14

Опитвала съм да ям малко всеки ден, опитвала съм и да ям един път в седмицата, колкото пъти започна да ям сладко няма спиране. Но не мисля, че съм толкова слаба вече съм убедена, че ще успея. Ще променя начина си на мислене и хранене.
Имам ужасно много въпроси, но дори и да започна да пиша част от тях ще забравя, за това постепенно ще задавам по един два въпроса надявам се да ми отговаряте и да не ставам досадна. :)
Може ли да се яде например заквасена сметана с плодове питам, защото в част от темите които прочетох в сайта пише, че е добре да се отбягват, а в друга част пише, че няма проблем да се ядат. Не, че е толкова важно, но е вкусно. :D
И колко пъти на ден е добре да се яде 4-5 или 5-6?

13.08.12
16:03

При всеки е абсолютно индивидуално, пробваш и виждаш как е при теб.
Аз пробвах да ям кисело мляко с мед, пробах да ям сметана с мед, ядки и плодове, какво ли не опитах да напрaвя, защото при мен чистенето вече е доста по-трудно отпреди, когато правих само ‘кардио’ и нямах нито един мускул в тялото си.
Сега всеки един загубен килограм е една малка победа.
Накрая махнах млечните продукти изцяло, при мен действа, има видима промяна, дали при теб или при някой друг ще е така - не мога да дам гаранция.

Та, пробвай да видиш на теб кои храни как ти влияят, личната ми препоръка е да си тренираш редовно, другото ще се нареди в процес.
И аз пия по 5 кафета на ден, когато съм на работа, не че е хубаво, но не мисля че е проблем :D

Мнението беше редактирано от Блажка на 13.08.12 16:04.

13.08.12
16:15

казано от Puppy на 13.08.12, 16:03:

Накрая махнах млечните продукти изцяло, при мен действа, има видима промяна, дали при теб или при някой друг ще е така - не мога да дам гаранция.

Аз мога :D ...неяденето на млечните продукти винаги води до по-бързо и по-лесно храносмилане, по-малко излишно тегло.

13.08.12
17:59

Не ям много често млечни, когато има кашкавал ям когато няма не се сещам за него, сирене отдавна не съм яла. Иначе сметаната с плодове си е идеалният начин да убия нуждата за сладко, но и с нея лесно прекалявам. Установих, че при мен проблема е в количествата дори и с полезното мога да прекаля, защото не се засищам и ми трябва наистина много за да не чувствам глад. А възможно ли е да свалям само мазнини без да губя кг?

13.08.12
18:04

Да възможно е, ако имаш някакъв мускул и ако тренираш редовно, това което виждам на снимките трябва да се превърне в мускул и да изчистиш онова, което е останало като ‘покривало’.
Поне аз не съм чувала за други методи за сваляне на мазно и несваляне на килограми.
Забрави за тея глупости, дето ги пишат наляво и надясно - ” Да се стегна, да се пооформя, да дигна леко задника...”
Това НЯМА как да стане с отслабване, става единствено като превърнеш мазнината в мускул, а за това се изискват тренировки.
Вече ако ме попиташ, ще ти кажа директно - с тежести ;)

13.08.12
19:09

Аз по горе написах, че тренирам с тежести по 3 4 пъти в седмицата, имам приятели които се занимават с това и съм “под техен контрол”, правя упражнения със свободна тежест, не знам дали само това е достатъчно, кардио понякога правя веднага след тренировка друг път вкъщи и много рядко излизам в двора на някое училище, но ще трябва да започна да го правя по често колкото и да се срамувам. Понякога и плувам, но и това много рядко. Наистина много се успокоих, че може и без да се свалят кг, защото това е последното нещо което искам, но както казах ще направя и ще дам всичко от себе си за да премахна мазнините. Предполагам не става бързо, но за никъде не бързам искам само да променя нещата.

13.08.12
21:00

като гледам Тихомир го е написал най подробно
но да напиша и моята гледна точка
1 Като си била под 50 килограма не ти е било добре от глад най вероятно или от неправилно хранене
2 На всякъде пишеше масло масло масло..........е зарежи го това масло или го яж един път седмично
3 Да махнеш корема и мазнините не ти трябват тренировки трябва ти хранителен режим а тренировките ускоряват процеса
4 Това дето си го написала че ядеш яйца домати краставици пиле е крайно нездрявословно и след това ти се яде яко сладко защото са ти недостатъчни въглехидратите или ти се пие сладко
ама шоколада и сладките напитки не ги споменаваш на 18 по това време преди 23 години пиех по 10 бири на ден в Слъчнчев бряг и  чаках повиквателна за казармата та пиши алкохол пиеш ли
5 Конкретно
закуска 150 грама извара 3 праскови и 9 маслини
закуска 3 яйца или 6 белтъка чаша и половина грозде и 9 бадема

обяд 100 грама пилешко без кожа 6 1,5 ябълка 9 маслини
обяд 120 грама риба 3 праскови 9 маслини или 18 фъстъка
обяд 160 грама извара грозде и 9 маслини

следобедна закуска 1/2 или 1 кисело мляко обезмаслено и 3 бадема
следобедна закуска 170 или 340 грама прядно мляко и 3 или 6 бадема

вечеря като обяда

преди лягане половин кисело мляко или една чаша прясно с една чаена лъжица авокадо

закуса в 7-8
обяд 12-13
следобедна 17-18
вечеря 20-21-22
преди лягане си е преди лягане
можеш да сменаш бадеми с маслини ябълки с праскови или грозде ще се ориентираш
в това горе написаното трябва да е достатъчно да не умреш от глад
и има достатъчно въглехидрати за да не ти се яде шоколад по цял ден
пробвай и пиши ако искаш
тялото ти служи и затова трябва да се грижиш за него
с лакомия можеш да се затриеш
с правилно хранене обратното което незнам какво точно е
краставиците и доматите не се броят яж колкото искаш но да е с яденето и да не махнеш нещо от написаното заради тях
не яж пържено шоколад вафли......яж само тоа дето ти е написано или подобни неща
пии само вода
ако нещо е неясно питай
за тренировките не съм компетентен
кафе пии но без захар
успех

13.08.12
21:14

С толкова много плодове как ще намаля мазнините, в много теми пише, че те спират процеса. Защо да спра да ям масло? Алкохол и газирани, шоколадови и такива напитки не пия.
Дори и да не разбирам много, млякото не мисля, че ще ми помогне особено пък обезмасленото. Не знам, аз започвам да се бъркам още повече, всички ми казват различни неща. При НВД не се ли ограничават въглехидратите, като съответно се набляга на белтъци и мазнини. Може и аз да не съм разбрала, ако е така поправи ме. Иначе яйцата не бих искала да  ги отделям първо, че не бих хвърлила жълтъка и второ, че белтъка ми е много безвкусен.

Мнението беше редактирано от Nathalie m на 13.08.12 21:17.

13.08.12
21:18

С уважение към Dimitar M, но не бих се доверил на неговите съвети ;)

13.08.12
21:32

Вече не знам какво да правя!? Да продължа ли да се храня така?

13.08.12
21:44

това дето съм ти го написал са тояно 1001 калории за деня
и имаш от всичко а именно
1 достатъчно колиèство храна за да не чувстваш на диета
2 достатъчно килиèство протеини за тренировките за мусколи
3 достатъчно колиèство въглехидрати(плодовете за които питаш) за да не изпаднеш в хипогликемия и да ти треперят ръцете за шоколад също така за да може мозъка ти да мисли нормално
3 мазнини ненаситени за да разграждат тия от снимките и за да ги ползват за енергия при тренировките

и още нещо по въпроса ти за плодовете и млякото
в плодовете има фруктоза(въглехидратите) и целилоза(фибри)
като второто пречи на първото да се разгради веднага в организма а бавно което ще ти носи енергия 5 часа такава е сметката за твоите кила ако изедеш един шоколад вместо 3 праскови ще изразходиш половината другата ще иде на корема от снимките
ще те държи сита най-много 2 часа и ще пречи на мазнините ти от корем да се разграждат защото ще ти е вдигнал инсулина най много да ти се преспи
в млякото въглехудратите са от галактозата която също бавно се усвоява и няма да ти стане нищо
ако питаш някой диетолог ще ти напише същите работи срещу съответното заплащане без обясненията

корема ако не разбра от горния пост се прави от бързо разграждащи се въглехидрати демек с висок гликемичен индекс като картофи бял хляб захар шоколад........

демек с неправилните храни и пропорции
а се сваля с правилните
3 праскови можеш да замениш с 42 грама овесени ядки но не финни
аз ги ям (рупам) така
има и други плодове които стават ама бананите не са между тях
не съм написал всичко защото незнам колко те интересува
предполагам è при 7-8 праскови или 4 чаши грозде на ден няма да ти се сладко
чувството ти и отношенито към храната ще се промени
няма да си гладна защото ще си нахранила мозъка.........
ще пиша ако има интерес и въпроси

13.08.12
21:45

Продължавай да се храниш с цели яйца, дроб, масло сметана, сирене, кашкавал, маслини, месо, риба и зеленчуци. Плодове също, ако обичаш.

Постоянство в тренировките, евентуално малко бягане един-два пъти седмично и нещата ще си дойдат на мястото.

Едит: Няма ли кой да трие неграмотните графомански изяви като горния коментар? Явно хората имат желание да пишат глупости, но трябва ли да бъде точно тук?

Мнението беше редактирано от Ensiferum на 13.08.12 21:48.

13.08.12
21:50

мога да ти кажа 100 диети ама всички са вредни
това е режим за хранене
иначе най бързо ще свалиш с Дюкан
само протеини една седмица
след това протеини със зеленчуци 5 дни
пак протеини 5 дни
за един месец ще свалиш всичко
аз лично 10 кила
но е вредно ако не пиеш вода ще си прецакаш бъбреците
иначе ядеш колкото си искаш и пак си отпаднала
........
примери и диети много
правилния начин е само един

13.08.12
21:54

в дроба има холестерол колкото за цяла казарма което за тези години не е проблем
в дроба се скалдират всички анаболи и химии с които е хранено съответното животно което е проблем
иначе витамини има

13.08.12
21:55

Dimitar M, извинявам се, но наистина малко разбрах от това което си ми написал. Има някакъв смисъл, разбирам, че е по-добре да ям праскови пред шоколад, но не разбирам, защо трябва да ям и въглехидрати след като искам да намаля мазнините, точно над моята тема в този раздел пише доста подробно, защо трябва да ги ограничавам.
Обичам много плодове и още утре ще ги включа в менюто, например праскови със сметана се надявам да е добра комбинация освен, че е много вкусно. Иначе по принцип хляб, ориз, овес, картофи не ям, единствено хляб когато ми се дояде, но това вече е в миналото.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1