24.09.12
21:01
24/09/2012
Събота и неделя - разходки в планината.
Днес много ме мързеше :(
Тренировка:
Нещо като - ZWOW35, но понеже го прегледа набързо, съответно се оказа, че тренирах нещо друго :D
10 Overhead Squat Leg Lift - 2 x 5 kg - тежестта ми дойде в повече, та стана само Squat, Clean, Press
10 Competition Burpee
20 Pistol Squats - реших, че са 20, опитах с тежест, но окапах и я махнах
80 Chair Hops /после видях, че се брои всяка страна/
10 Dive Bombers
После:
18 рунда 30/10:
1) Jumping Jacks
2) High Knees
3) Shuttle Runs
4) Heel Kicks
5) Squat Touch Floor Jumps
6) Floor Hops
25.09.12
08:52
25/09/2012
Тренировчица:
25 мин - Хийт - Шалийн Джонсън
ZWOW 28 Bodyweight Bombshell
10 min AMRAP
20 Dragon Kicks
20 Alt. Jump Lunges
15 Pike Jumps
10 Reptile Pushups
26.09.12
20:23
26/09/2012
Тренировчица:
25 мин - Хийт - Шалийн Джонсън
12 рунда 50/10:
1) 10 Switch Lunges Sandbag 10 Hop Up Push Ups - 7 кг
2) 10 Jump Overs 10 Mountain Climbers
3) 10 Kick Outs 5 Dips Abs Ups - между два стола
4) 10 High Knees 10 Lateral Jumps
27.09.12
22:37
27/09/2012
Почивка :)
28.09.12
08:43
28/09/2012
Тренировка:
20 мин - Хийт - Шалийн Джонсън
18 руна 30/10:
* Surfer Kick Outs
* Running Man Press30 - 7 кг
* Kick Press - left leg - 7 кг
* Kick Press - right leg - 7 кг
* Press Jacks - 7 кг
* 3 Point Abs
3 рунда 50/10:
* Ass Up Abs
* Military Abs
* Superman Abs
29.09.12
09:11
29/09/2012
30 мин - Хийт - Шалийн Джонсън
Zuzana Light - ZWOW #36 Push It To The MAX!
3 рунда:
10 reps - 4-point Hops
10 reps- 4-point Punches - 2 x 4,5 kg
10 reps - One Arm Alt. Planks
10 reps - Weighted Thrusts - 2 x 4,5 kg
Време: 11:17 мин
29.09.12
10:18
Заслужава си да го прочетете!!! :D
Един мъж си идва у дома от работа и заварва децата си отвън, все още по пижами, играят в калта, с празни кутии от храна и обвивки разпръснати из цялата градина. Вратата на колата на съпругата му била отворена, както и предната врата на къщата. Нямало и помен от кучето. Влизайки през вратата, той открил ... още по-голяма бъркотия. Лампата съборена на пода, изтривалката захвърлена срещу едната стена, в хола телевизията бучала на максимум на някакъв анимационен канал, фамилната стая била осеяна с играчки и различни дрехи се въргаляли по пода. В кухнята... чинии препълвали мивката, остатъци от закуската били разляти на тезгяха, вратата на хладилника била широко отворена, кучешка храна била разлята на пода, счупено стъкло лежало под масата и една малка купчина пясък се разпространявала от задната врата чак до коридора.
Той бързо изтичал нагоре по стълбите, стъпвайки върху играчки и още купища дрехи да търси жена си. Притеснен, че тя може да е болна или, че нещо много сериозно се е случило с нея.
Преминавайки покрай вратата на банята, съпругът нагазил във локва вода. Надникнал вътре и заварил мокри кърпи, пенест сапун и други играчки, разпръснати по пода. Километри тоалетна хартия лежали на купчина и паста за зъби била размазана върху огледалото и стените.
Уплашен изтичва в спалнята и заварва съпругата си все още да се изтяга по пижама в леглото, чете роман ... Тя поглежда нагоре към него, усмихва му се и пита как е минал денят му. А той бил озадачен: “Какво се е случило днес тук?” Тя отново се усмихва и казва: “Знаеш ли, нали всеки ден, когато се прибереш от работа и ме питаш - “Какво за бога правиш по цял ден?” ...
“Да”, казал той недоверчиво ...
Тя отговорила: “Е, днес аз не го направих.” :)
Мнението беше редактирано от Deskameska на 29.09.12 10:18.
29.09.12
12:32
Дано го прочетат повече мъже :D
30.09.12
11:38
казано от Deskameska на 28.09.12, 08:43:
28/09/2012
Тренировка:
18 руна 30/10:
* Surfer Kick Outs
* Running Man Press30 - 7 кг
* Kick Press - left leg - 7 кг
* Kick Press - right leg - 7 кг
* Press Jacks - 7 кг
* 3 Point Abs
3 рунда 50/10:
* Ass Up Abs
* Military Abs
* Superman Abs
Искам само да те попитам как правиш point abs?В предната тренировка си описала,че исползваш два стола,ама се замислих къде слагаш ръцете.На облегалките или на седалките.Защото ако са седалките няма място за движение на краката,а пък с облегалките ми се струва много нестабилно.
Мнението беше редактирано от abigale099 на 30.09.12 11:38.
30.09.12
21:22
Използвам облегалките на два еднакви стола. Даже са от тези сгъваемите. Нямам проблем. Може да те притеснява повече подовата настилка, ако се хлъзгат. Може да ги разположиш между стена и още нещо, за да не мърдат. Но от твоята тежест би трябвало да не се местят. Пробвай някой път :)
Честит Рожден Ден !
Пожелавам ти много здраве, щастие, успех, късмет, усмивки, любов и най-вече да имаш смелостта да мечтаеш и силата да осъществиш мечтите си!!!
(sun)
Мнението беше редактирано от Иван П. на 01.10.12 06:11.
01.10.12
06:50
ЧРД! (cake) Да си жива и здрава,много обичана,обичлива,грижовна,щастлива! Пожелавам ти успех във всяка цел и начинание! (F)
01.10.12
10:19
Честит рожден ден :) Много усмивки и краси моменти :) (sun)
Честит Рожден, Деска,
Днес да си най-хубавата, най-лъчезарната и най-щастливата.
И да снимаш тортата :) .
Пожелавам ти здраве, късмет и семейна любов.
Честит Рожде Ден и от мен.
Жива и здрава, пожелавам ти хармония и постигане на всички цели.
Честит Рожден Ден Десита (F) Пожелавам ти да си най-вече здрава, винаги усмихната и позитивна :) Весел празник !
Честит рожден ден,Деси!!!Желая ти много здраве,щастие,късмет,хармонични отношения в дома и работата и още много положителни емоции покрай майчинството!
01.10.12
18:11
Лелееее, страхотни сте! Много благодаря на всички за прекрасните пожелания! Наистина правите деня ми изключителен! Бъдете ЗДРАВИ и ... нека Силата бъде с Вас! :D
PS: Има торта/пай - ще има и снимки ;) :D
01.10.12
18:41
Честит Рожден Ден,Деси!Пожелавам ти да си здрава,все така упорита и надъхваща ни със слънчевите си постове,много обичана и усмихната :))) Весел празник :)
П.С. И аз се записвам за тортата :P
Честит рожден ден и от мен! С пожелание за много здраве за теб и малката принцеска, много търпение и постоянство,малко угризения и много мускулчета ;)
01.10.12
22:07
01/10/2012
Днес станах с ужасно чувство и непреодолим мързел. И все пак .... беше време за трен..
Викам си “Нещо като за 31?!” Поразрових тетрадката и спретнах това:
15 мин - Хийт - Шалийн Джонсън
300 Rep Challenge една от любимите ми
Burpees (minus push ups) x 25 reps
Push Ups x 25 reps
Reverse Lunge with Kick Up (right) x 25 reps
Reverse Lunge with Kick Up (left) x 25 reps
Side Bridge Raise (right) x 25 reps
Side Bridge Raise (left) x 25 reps
Sumo Squat Jumps x 25 reps
Crunches (floor/stability ball/stability disc) x 25 reps
Single-Leg Deadlifts (right) x 25 reps
Single-Leg Deadlifts (left) x 25 reps
Leg Raises x 25 reps
Dynamic Push Up with Jumps x 31 reps - нямаше начин да не се поздравя
Табата:
1) клек СТ
2) ножици
3) динамични сумо клекове с докосване на пода
4) високи колена
Днес беше страхотен ден! Мили хора, мили пожелания... Благодаря!
Продължавам в семейна атмосфера. Ех, наистина нещата се случват сами, когато човек забрави грижи. Защо все искаме да ни е трудно ... :( - Леко лирично отклонение, поради няколко чашки бяло винце - разбираемо и ми е простено :P
Обещаното - Банофи пай - мое производство - любим и много вкусен :D
В следващ пост :D ....
01.10.12
22:08
Банофи :)
01.10.12
22:09
Още Банофи :D
01.10.12
22:10
И още (inlove) (blush)
01.10.12
22:11
Спокойна и сладка вечер!
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Deskameska на 01.10.12 22:13.
Честит рожден ден и от мен! Всичко най-хубаво :) Тортата изглежда и красиво, и апетитно :)
Честит рожден ден !! :) Сладкиша изглежда много апетитно. Каква е рецептата ?
02.10.12
20:46
Благодаря! (sun)
Паят хич не е за този форум :D
Необходими продукти:
за основата:
250 г какаови бисквити
80 г краве масло
1 белтък
за тофи карамела:
400 мл подсладено кондензирано мляко
125 г кафява захар
110 г краве масло
за пълнежа:
3 големи банана
1 ч. ч. сладкарска сметана
1/2 с. л. инстантно кафе
за декориране:
1 черен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите се натрошават в наелонов плик (или се смилат в блендер) и се разбъркват с разтопеното масло. Добавя се белтъка и се разбърква.
2. С тази смес се покрива дъното на форма за торта, покрита с хартия за печене. Притиска се добре, за да стане плътен блат. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 8–10 минути. След това се оставя да се охлади.
3. Маслото за карамела се разтопява в съд и към него се добавя кафявата захар. Бърка се на силен огън, докато се получи карамел. Налива се кондензираното мляко, намалява се силата на огъня и се вари 5 минути.
4. Тази смес се налива върху готовата основа.
5. Бананите се нарязват косо, на тънки филийки и се подреждат върху карамела.
6. Сметаната се разбива с разтвореното в 1 с. л. вода инстантно кафе. Разпределя се върху бананите. Завършва се с ивички шоколад, оформени с нож или белачка. Паят се оставя в хладилник за 1 час.
Съвет: Има и друг вариант за домашно тофи, но той отнема много повече време. Една консерва подсладено кондензирано мляко се надупчва отгоре и се поставя в тенджера с вода, като течността не трябва да я покрива. Вари се на умерен огън около 3 часа. После имате чудесен тофи, готов за банофи.
Ако формата, в която ще приготвяте десерта е с по-голям диаметър от 22 см, увеличете количеството на бисквитите минимум със 100 г.
Оригиналната рецепта е с пълнозърнести бисквити - точно тези
02/10/2012
Тренировка:
300 повторени - допълних си това
50 Kick Over Dip Station Combo (alt.sides)
50 Half Burpee
50 Sandbag Squat - 8 кг
50 Core Split
50 Sandbag Swing - 8 кг
+ 50 Deadlift + Jump - 8 кг
Време: 15 минути и нещо - забравих (blush) от ЕГН-то е :D
30 min - кростренажор интервално
Мнението беше редактирано от Deskameska на 02.10.12 20:53.
03.10.12
19:34
03/10/2012
Трябва да се стегна, че ставам все по-тромава и мързелива. Пресата ще си иде, не че я показвам, ама се кефя като я има.
Опитвам да спра лошата храна, но все някой има рожден ден. Утре пак - на мъжа ми брат му, после е майка ми, после племеника, после свекърва ми, Коледни празници, рожден ден на детето, Нова година, Васильов ден, абе до средата на януари май няма начин да се спра. :D Ужас! Всичко е в моите ръце, ама ....Предлагайте здравословни рецепти, поне готвеното да е качествено ... и тортите (blush) (sweat)
Тренировка:
Abs Now! Workout - ползвах скромните 6 кг
50 Lunge Back & Press Up
50 Super Girl Plank
50 Sumo Squat
50 Reptile Plank
50 Jump Lunge
50 Santana Plank
50 Jump Forward and 2 jumps back
50 Mini Squats
Време: 15:45 мин
Мнението беше редактирано от Deskameska на 03.10.12 19:35.
казано от Deskameska на 03.10.12, 19:34:
03/10/2012
Трябва да се стегна, че ставам все по-тромава и мързелива. Пресата ще си иде, не че я показвам, ама се кефя като я има.
Опитвам да спра лошата храна, но все някой има рожден ден. Утре пак - на мъжа ми брат му, после е майка ми, после племеника, после свекърва ми, Коледни празници, рожден ден на детето, Нова година, Васильов ден, абе до средата на януари май няма начин да се спра. :D Ужас! Всичко е в моите ръце, ама ....Предлагайте здравословни рецепти, поне готвеното да е качествено ... и тортите (blush) (sweat)
без хидромазнини, без рафинирана захар, без рафинирано брашно....от всичко останало стават здравословни рецепти, които хич не са признак за преса обаче :D
Аз също имах залитания към нездравословна храна преди време и трябва да ти кажа, че освен че е трудно да яспреш, тялото се чисти много дълго време и метаболизма също не се оправя за месец -два, така че наистина е обвинявай горките празници ами се вземи в ръце
За здравословни торти-просто заменяш добре познатите съставки с по-качествени.Олиото,маргарина с масло, рафинираната захар с мед или кафяла, бялото брашно-с пълнозърнесто,сухото мляко с истинско....напоследък се убеждавам,че дори не е толкова важно с какво се храниш,колкото дали то е качествено,домашно и добре сготвено...
Иначе за семейните събирания и празниците...най-неблагоприятна комбинация е,когато човек е гладен,а пред очите му има само сладкиши, тогава наистина се стига до голямото прекаляване.Затова моят съвет е да хапнеш нещо стабилно и качествено преди празника/примерно чист протеин със зеленчуци/ и след това дори да се изкушиш няма да е в такава степен и няма да прекалиш.
04.10.12
17:45
Уф, отдавна съм ги заменила тия неща - олио, бяло брашно - с по-здравословни - зехтин, масло, шарлан, ръжено, грахам ..., но понякога се случва да ги хапвам (ако съм при майка ми или на гости). После ще допиша къде са проблемите, но сега трябва да взема малката :P
10.10.12
11:46
И такаааа…. Приключи ремонтчето, после имаше яко чистене, чистене и пак чистене…и още ще има, но го оставям за по-нататък. Тренировки си правих. Успокоих малко темпото, че така или иначе движението си ми беше почти непрекъснато от 6:00 сутринта до 24:00 вечерта. Както и да планирам деня си, времето все не ми стига, ама явно такова ще е … Иначе в общи линии тренировките ми бяха следните:
04/10/2012- четвъртък
12 рунда 50/10:
1) Touch Downs
2) 10 Crab & 10 Mountain Climbers
3) Push Up, Burpee & Toe Touch (Alternate between Left & Right )
4) Sanbag Shoulder Lift & Side Lunge (Alternate Between Left & Right ) – 6 кг
4 рунда 50/10:
1) Squats – 2 х 6 кг
2) Bent Over Row – 2 х 6 кг
3) WoodChop Left – 6 кг
4) WoodChop Right – 6 кг
Табата:
1) клек
2) ножици
3) високо коляно
4) динамичен сумо клек
06/10/2012 - събота
Нямах много време за тренировка:) Ужасно много чистене …
ZWOW 26 This Is Sweat!
10 минути / 20 рунда по 30 сек. за упражнение:
Side plank leg lift and jump left
Side crunch left
Side plank leg lift and jump right
Side crunch right
Side to side squat
Side to side push up
Knee hug
Elbow plank
Bike press
Plank jump
08/10/2012 – понеделник
ZWOW 37 – 12 minute interval training, 6 rounds
30 sec Santana Push Ups
30 sec Side Hops
30 sec Santana Push Ups
30 sec Squat Jumps
09/10/2012 - вторник
18 рунда 30/10:
1) Jumping Jacks
2) High Knees
3) Shuttle Runs
4) Heel Kicks
5) Squat Touch Floor Jumps
6) Floor Hops
12 рунда 50/10 Why Stop Now:
Walking Push-Up & Tuck Jump
3 Way Plank Jump & Clean & Press 2x6 kg.
Low Jack & V split abs
Superman Push-Up
Stand Up & Jump Abs 2x6 kg.
Sumo Kness & Half Burpee 2x6 kg.
Тежестта беше повечко май :(
7 рунда 50/10:
Tuck Abs – Out & Raise Arms
Reverse Crunch – Diamond Legs
Touch Toes – Left & right Alternate
Планк – длани
Страничен планк – ляво
Страничен планк – дясно
Планк – лакти
10.10.12
13:25
Днес:
10/10/2012 – сряда – студено ми ееееееее и мързеливо
Храна:
6:15 – кафе с мляко
6:40 – тренировка
10:00 – зелен чай
10:30 – две ябълки
12:30 – домат с малко извара и сиренце, карфиол с яйце, сирене, извара и магданоз на фурна, филия ленен хляб, щипка сурови тиквени семки
16:00 – кафе
17:00 – две ябълки
20:30 – някаква вечеря – шопска салата, филия ленен хляб, …..
21:30 – предолагам: печен слънчоглед – около 60 гр.; чай от ябълка и канела + филм
300 Reps of Brutality Workout
5 рунда от:
1) Lunge Twist – 10 reps - 6 kg
2) Dive Bomber Burpee – 10 reps
3) Jump Squat & Swing – 10 reps - 6 kg
4) Ugi Push Off – 10 reps
5) Sumo Squat – 20 reps - 6 kg
Време: 21:32, зле :(
Табата:
1) клек с докосване на пода и скок
2) динамичен сумо клек
3) високо коляно
4) динамичен сумо клек
4 рунда 50/10:
1) Планк – длани
2) Страничен планк – ляво
3) Страничен планк – дясно
4) Планк – лакти
Никви цикли не са ме посещавали – предавам се. Ще ходя за направление, поне да разбера какво е.
Установих, че зеленият чай не ми действа добре. Става ми лошо от него, особено ако нищичко не съм яла.
От два дни съм чиста :D – не съм близвала сладичко и тахан. Остана ми едно прегрешение, но него ще го допусна – печен слънчоглед + филм вечер. Не мога да го заменя със суров – просто не е същото удоволствие.
Проблемите с главния си остават. Въпроси много, отговори малко. И все се въртя около “защо”? Има ли смисъл от цялата тая здравословна мания? Ще живея по-дълго ли /така може да надживея близките си, а това е доста болка, повярвайте ми, знам го от опит/?
Защо моя близка си отиде от рак на белия дроб, а никога цигара не е палила и водеше здравословен начин на живот. Но …. един ден – рак, на другия ден – вече я няма.
Изобщо защо трябва да живеем по начин, по който близките ни упорито отказват да приемат? Отделно – дали този начин е правилен в днешно време? При положение, че няма нищо чисто на тая земя????? Ами ако утре ме блъсне кола???? /Да не дава Господ!/ - И какво като съм живяла здравословно???
Непрекъснато ми се натяква, че съм се променила, следи се какво ям, какво не ям, правят ми се забележки, изкарват ме луда, - защо? Това не ме кара да се чувствам добре, напротив, вместо да изпитвам удоволствие, че се опитвам да правя нещата както трябва, аз се чувствам зле, че нарушавам спокойствието на някой съответно и моето и изпадам в разни депресии и крайности. Не знам как е при другите, но на мен това ми тежи. Мисля си също, че проблемът е в моя главен, явно аз се впрягам повече. Вманиачвам се – вече ако близна олио /примерно/ и край – света свършва – защо? Няма да умра от това? До вчера плющях мазни манджи с олио и бях даже по-слаба, нищо ми нямаше.
Другият проблем - хапна ли малко забранено храна решавам, че вече съм си оплескала деня и се отпускам – т.е. следва период на безобразно тъпкане с боклуци. Не че ми се ядат, но просто решавам, че сега ми се е паднало.
Честно да си кажа, откакто промених начина си на хранене и донякъде на мислене, си докарах куп други здравословни проблеми. Нещо не правя както трябва, за да е така, но кой да ми каже … няма с кого да се посъветваш. Форума – става, но не е надеждно. Лекар – те имат само 15 мин за преглед, освен това взимат под внимание само симптомите, а не търсят причините, които понякога са си чисто емоционално състояние. При кого ???
Е, проблемът е в главата. Туй-то…Отделно другите проблеми, ама за тях не ми се пише, че са си ежедневни, парични, тъпи, и все пак ги има и ме побъркват допълнително.
Вече трудно намирам време за каквото и да било. Не ми се поглежда към компютър, дразня се на тъпата ни телевизия, уморена съм…… пиша адски несвързано, но предполагам се разбира защо…
Дали наистина не полудявам?????
Не ми обръщайте внимание, оплаквам си се в дневника. :D
Мнението беше редактирано от Deskameska на 10.10.12 13:28.
казано от Deskameska на 10.10.12, 13:25:
Днес:
10/10/2012 – сряда – студено ми ееееееее и мързеливоХрана:
6:15 – кафе с мляко
6:40 – тренировка
10:00 – зелен чай
10:30 – две ябълки
12:30 – домат с малко извара и сиренце, карфиол с яйце, сирене, извара и магданоз на фурна, филия ленен хляб, щипка сурови тиквени семки
16:00 – кафе
17:00 – две ябълки
20:30 – някаква вечеря – шопска салата, филия ленен хляб, …..
21:30 – предолагам: печен слънчоглед – около 60 гр.; чай от ябълка и канела + филм300 Reps of Brutality Workout
5 рунда от:
1) Lunge Twist – 10 reps - 6 kg
2) Dive Bomber Burpee – 10 reps
3) Jump Squat & Swing – 10 reps - 6 kg
4) Ugi Push Off – 10 reps
5) Sumo Squat – 20 reps - 6 kg
Време: 21:32, зле :(
Табата:
1) клек с докосване на пода и скок
2) динамичен сумо клек
3) високо коляно
4) динамичен сумо клек
4 рунда 50/10:
1) Планк – длани
2) Страничен планк – ляво
3) Страничен планк – дясно
4) Планк – лактиНикви цикли не са ме посещавали – предавам се. Ще ходя за направление, поне да разбера какво е.
Установих, че зеленият чай не ми действа добре. Става ми лошо от него, особено ако нищичко не съм яла.
От два дни съм чиста :D – не съм близвала сладичко и тахан. Остана ми едно прегрешение, но него ще го допусна – печен слънчоглед + филм вечер. Не мога да го заменя със суров – просто не е същото удоволствие.
Проблемите с главния си остават. Въпроси много, отговори малко. И все се въртя около “защо”? Има ли смисъл от цялата тая здравословна мания? Ще живея по-дълго ли /така може да надживея близките си, а това е доста болка, повярвайте ми, знам го от опит/?
Защо моя близка си отиде от рак на белия дроб, а никога цигара не е палила и водеше здравословен начин на живот. Но …. един ден – рак, на другия ден – вече я няма.
Изобщо защо трябва да живеем по начин, по който близките ни упорито отказват да приемат? Отделно – дали този начин е правилен в днешно време? При положение, че няма нищо чисто на тая земя????? Ами ако утре ме блъсне кола???? /Да не дава Господ!/ - И какво като съм живяла здравословно???
Непрекъснато ми се натяква, че съм се променила, следи се какво ям, какво не ям, правят ми се забележки, изкарват ме луда, - защо? Това не ме кара да се чувствам добре, напротив, вместо да изпитвам удоволствие, че се опитвам да правя нещата както трябва, аз се чувствам зле, че нарушавам спокойствието на някой съответно и моето и изпадам в разни депресии и крайности. Не знам как е при другите, но на мен това ми тежи. Мисля си също, че проблемът е в моя главен, явно аз се впрягам повече. Вманиачвам се – вече ако близна олио /примерно/ и край – света свършва – защо? Няма да умра от това? До вчера плющях мазни манджи с олио и бях даже по-слаба, нищо ми нямаше.
Другият проблем - хапна ли малко забранено храна решавам, че вече съм си оплескала деня и се отпускам – т.е. следва период на безобразно тъпкане с боклуци. Не че ми се ядат, но просто решавам, че сега ми се е паднало.
Честно да си кажа, откакто промених начина си на хранене и донякъде на мислене, си докарах куп други здравословни проблеми. Нещо не правя както трябва, за да е така, но кой да ми каже … няма с кого да се посъветваш. Форума – става, но не е надеждно. Лекар – те имат само 15 мин за преглед, освен това взимат под внимание само симптомите, а не търсят причините, които понякога са си чисто емоционално състояние. При кого ???Е, проблемът е в главата. Туй-то…Отделно другите проблеми, ама за тях не ми се пише, че са си ежедневни, парични, тъпи, и все пак ги има и ме побъркват допълнително.
Вече трудно намирам време за каквото и да било. Не ми се поглежда към компютър, дразня се на тъпата ни телевизия, уморена съм…… пиша адски несвързано, но предполагам се разбира защо…
Дали наистина не полудявам?????
Не ми обръщайте внимание, оплаквам си се в дневника. :D
напълно ми е познато това което пишеш. В тази връзка мога да споделя няколко неща.
1. Това и друг път съм го казвала...тези тренировки доразбиват скапаната нервна система, объркват метаболизма и хормоналния баланс, когато изброеното НЕ Е в нормалното си състояние. Преди може да си чистила мазнини така, но сега е друго. И аз бях така..
2. Раздуващите храни освен че те карат да се чувстваш хм...раздута нарушават храносмилането, повишават апетита и ти докарва допълнителен дискомфорт. За мешаниците ти е ясно :), но това е най малкия проблем.
3.Бездействието /творческото/ ти оставя прекалено много време за мислене и премисляне на храна, калории и тренировки, оттам пак дисхармония. Прави нещо, което да ти натоварва мозъка. Неизползваната творческа енергия си циркулира из тебе и си като бомба със закъснител :)
4. Ядеш много на често, все инсулини, оттам проблеми с хормналния баланс. Инсулин, естроген, прогестерон -все свързани неща.
5. Пак за тренировките се сетих, понеже са много интензивни претоварваш черния дроб с метаболити и хептен се объркват хормоните.
6. не приемаш никакви омеги, само казеин и Бог знае какво още
Прегряла си, зарежи това претоварване /тренировъчно и хранително/ поне за известно време.
П.П Здравословно хранене е това , което те кара да се чувстваш здрава, жизнена и енергична, макар и да включва “забранени” храни.
Деси, при мен е абсолютно същото. Уж започнах да се храня по-добре,по-честно, да спортувам ежедневно и вместо да се почувствам по-добре, се появиха здравословни и психологически проблеми. И аз като теб съм упреквана от близките си,че прекалявам и че заради организмът ми явно не го приема. Забелязах,че и откакто се храня уж по-добре мисля за храна повече. Аз лично в момента съм в един период,в който си хапвам всичко,като се опитвам просто да балансирам между отделните дни и да избягвам боклучките в опаковка. Опитвам се да не гледам часовника и да си мисля,че сега е време за хапване,а се уча да го слушам. Като се науча, ще си изчистя менюто пак. Оттогава нямам и проблеми с преяждането, нито чувствам вина за чинията с картофи и месо на фурна и месото,което почти не пипнах...Но засега здравето ми е по-важно от килограмите,мазнинките и протеините.
И между другото някой беше казал,че кондиционните тренировки пообъркват менструацията, така че поне недей да правиш по няколко наведнъж...
Поздрави и късмет с намирането на хармонията със себе си!
Мнението беше редактирано от Йонито на 10.10.12 14:00.
10.10.12
13:53
казано от Deskameska на 10.10.12, 13:25:
Честно да си кажа, откакто промених начина си на хранене и донякъде на мислене, си докарах куп други здравословни проблеми. Нещо не правя както трябва, за да е така, но кой да ми каже …
Здравей! Напълно споделям и подкрепям, написаното от теб! От както се храня уж здравословно и така нататък съм забелязала, че ако ям от храна, която смятам за вредна и забранена мисленето ми се променя на 360 градуса и решавам, че трябва да ям, докато не се пръсна, дет’ се вика, че утре няма да има. В този кръг се въртя от г/д 2месеца и вече направо не знам какво да правя. Ям нормално, след това се тъпча, после малко глад, последван пак от много ядене. Искам като нормален човек да ям всичко, но в нормални количества. Не знам как с 2 яйца мога да се наям, а с 3кутии бисквити-не. Определено проблема е в мисленето. Понякога сама си се съжалявам за нещата,които правя. От това мое здравословно хранене, последвано на моменти от обилно тъпчене имам чувството, че само си вредя на организма. Напоследък забелязвам, че след някои храни много ме боли стомаха. Вече не знам какво да ям, как, кога, че да се чувствам добре, спокойна и т.н. Съжалявам за спама, но наистина мнението ти ме накара да се замисля за тези неща.