26.03.11
20:16
кажете ми каква е тази комплексарска тема?
къв е смисала от това, което дигаш ?
всеки си има заложен ген и вдига колкото може ...
като трупаш маса дигаш и килата
аз мога да дигна мн. пвоече от това с което тренирам, но тренирам с това което мога и ми доставя удоволствие.
27.03.11
12:40
Браво буташ големи килограми,но по скоро ми се струва,че го правиш за клипа.Чудех се,коя техника да ти критикуваме.Ако наистина тренираш така,то контузията ти е в кърпа вързана(искренно не ти го пожелавам).То ако ще е само за фукането-преосмисли приоритети си.Ето едно клипче от една наша съфорумничка,която може да скрие шапката на доста младежи(шапка и свалям за чистото и изпълнение) http://www.youtube.com/user/MultiInis?feature=mhum#p/a/u/0/hKDyUJr4uKs
П.П inis9 надявам се,че нямаш нищо против,че те давам като пример.
Браво буташ големи килограми,но по скоро ми се струва,че го правиш за клипа.Чудех се,коя техника да ти критикуваме.Ако наистина тренираш така,то контузията ти е в кърпа вързана(искренно не ти го пожелавам).То ако ще е само за фукането-преосмисли приоритети си.Ето едно клипче от една наша съфорумничка,която може да скрие шапката на доста младежи(шапка и свалям за чистото и изпълнение) http://www.youtube.com/user/MultiInis?feature=mhum#p/a/u/0/hKDyUJr4uKs
П.П inis9 надявам се,че нямаш нищо против,че те давам като пример.
Аз затова и питам някой по опитен да каже къде греша при изпълнението. По принцип основната грeшка която си откривам е че имам гадния навик да отлепям главата.
Принципно лактите ти трябва да сочат напред, а не да се разперват настрани. По начина, по който вдигаш на клипа, влизат доста и гърдите. Иначе въпреки забележките по техниката си силен!!!
@Иван Иванов - все още те чакаме :D
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.03.11 15:57.
Edit: Колко да има нещо в поста в подкрепа на твърденията ми качвам клипче с преса за трицепс. Повторенията трябваше да са 4 на 140 но сега почнах да свалям с изчанчен хранителен режим (НВД ама без мазнините) и още не мога да се адаптирам и закъсах на 4тото повторение. За 85кила лично тегло мисля че не съм чак толкова зле но има още много какво да се желае.
http://vbox7.com/play:18a963e0
Приемам всякаква критика относно техниката.
Именно,защото не е никак зле,а напротив даже,бих искал да се уверя.Относно клипчето за тесния хват:
1.Прави пълното движение докато щангата опре гръдния кош
2.Събери лактите
3.Пускай щангата по-надолу / към слънчевия сплит /
4.Бутай напред и нагоре,а не само нагоре.
ПП:Благодарение на т.4,аз,който не усещах по никакъв начин това упражнение,вече го правя редовно и съм повече от доволен.
Относно опирането на щангата в гръдния кош там колкото и странно да звучи имам проблеми. Понеже правя трицепса след гръб и бицепса малка или много се напомпва изпитвам доста голямо затруднение да опра щангата в гърдите даже ако няма поне стотина кила на щангата си е почти невъзможно та затова накрая и спрях да се мъча с това. Иначе го усещам само в трицепса и то доста добре. А дано влиза и в гърдите както пише Стоянчо че и без това са ми слаба мускулна група барем се оправят малко :D. Важното е да не пропускам нещо важно да не взема си докарам контузия от незнание
Мнението беше редактирано от Stan на 27.03.11 18:18.
27.03.11
18:13
и аз имам тоя бъг със напомпения бицепс недаващ възможност за пълна амплитуда :D а отностно спускането до долу.. при спускане до долу посе тръгваш със раменете и няма смисъл от това спускане до долу.. до прав ъгъл на ръката е достатъчно... при всички упражнения за трицепс ако не се лъжа негативната част трябва да свършва със правия ъгъл в лакетя :)
27.03.11
21:39
a.k.a. The Boss доста добре е описал грешките.Бих добавил и това хвата да е по тесен.Тези килограми ако си ги използвал само за клипа ок,но ако редовно тренираш с тях,по добре се откажи.Намалия тежеста за сметка на амплитудата и контролираното движение.Ако кг са ти цел това вече е друга бира.Аз от 10-тина дена тренирам с малки тежести,но с бавно спускане по дълго задържане и бавно вдигане-резултата е убийствена мускулна треска и по продължително напомпване(даже и без добавки)
По принцип не обичам да правя по малко от 5 повторения но този път ми беше интересно и затова ги пробвах иначе сега съм почнал да правя 12ки. За по тесен хват при мен много трудно ще се получи аз с този който е горе долу раменен едвам свалям до долу па камо ли по тесен а и съм забелязал че на по тесен ми се товарят много повече китките.
аз мога да дигна мн. пвоече от това с което тренирам, но тренирам с това което мога и ми доставя удоволствие.
Комплексарска тема викаш .. темата е безсмислена без филмчета, ама чак комплексарска .. ;)
Какъв е смисъла от това колко са ти бицепсите ? Или гръдната ? Някои хора тренират за резултати, а не за сантиметри и за тях е важно какво точно могат ;)
В този форум, доколкото аз знам, няма нито един който да е стигнал до тавана на генетичните си възможности като сила, така че заеби го тоя ген.
Тренирай с което ти доставя удоволствие, но никога не забравяй, че има и сериозно трениращи ;) И не пиши толкова глупости, като за начало :)
Ама какво изобщо се заяждате... който лъже, лъже себе си не останалите :).Като искат и 500кг на лег с 1 ръка могат да кажат... който им повярва просто...
Ама какво изобщо се заяждате... който лъже, лъже себе си не останалите :).Като искат и 500кг на лег с 1 ръка могат да кажат... който им повярва просто...
Е, хубаво де, но тия да ги разправят в темата “Лаф Мохабед”. Целта на тази тема е да се виждат реални постижения на хората.
10.04.11
02:05
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]
Лег -205
За Бицепс -105
Тяга - 220
Незнам над 200
Скрипец 120 правя 6
Набирания незнам
С тежест хептен незнамТегло 130
Ръст 190
Мазнини незнам
Ръка 56
Гръб 148
Талия 115 (мазна)
Бедро 80
Прасец 50
djgorgio-ASTOR Може ли да попитам от колко годишен си почнал да вдигаш и в момента на колко години си :?: :)
Що ми се вижда,че даваш размерите на Arnold :D Ръка гръб ..Ръста и той почти 1.90..
Пиши му ЛС, че отдавна не пише редовно.
Прочети и интервюто с него - http://www.bb-team.org/articles/2819_intervyu-s-georgi-tsolov-astor#axzz1J4V9V1id
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.04.11 02:27.
16.04.11
22:35
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]
Лег -205
За Бицепс -105
Тяга - 220
Незнам над 200
Скрипец 120 правя 6
Набирания незнам
С тежест хептен незнамТегло 130
Ръст 190
Мазнини незнам
Ръка 56
Гръб 148
Талия 115 (мазна)
Бедро 80
Прасец 50djgorgio-ASTOR Може ли да попитам от колко годишен си почнал да вдигаш и в момента на колко години си :?: :)
Що ми се вижда,че даваш размерите на Arnold :D Ръка гръб ..Ръста и той почти 1.90..
незнам дали е на арнолд но ако е така е впечатляващо... евала
20.04.11
00:10
днес направих макс 1x90
Евалата брат . Сгъваш колкото Рег Парк . Запиши се на Гинес . Чакам да клекнеш с поне 200 кила ( 250 по добре да има баланс) ,
15.05.11
03:12
Преди малко отворих темата с .. “постиженията”. Верно Лесуков ще го пратите у първи клас с тези ваши постижения. Пълно е с глупости и комплекси. Поне е забавно тук да чета коментарите. Евала на хората, които са си написали реалните кг/повторения. Вярно, може да има надарени, много силни хора, но всеки трениращ може и сам да се сети кое е истина и кое - не.
П.П. Трябва да се пишат килограмите за чисто повторение, правилна техника и никакъв чийтинг. Сигурно и половината не покриват тези критерии.
Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 15.05.11 03:18.
Искам да погледнете резултатите ми от по-разбиращите хора и да кажат мнение защото незнам вече имам ли постигнато нещо .
Тренирам 1 година и 1 месец, пил съм само 1кг гейнер.
ЛЕГ - 100kg X 10/ 125KG X 1
Прав Лост за Бицепс 50x10 / 45x12
Крив Лост за Бицепс 50x10
Тяга не правя
набирания - около 15
трапец 110x8
———————————————————————————————————————————————————-
години 26 тегло 86кг ръст 179см
стаж - 1год 9 месец.
ръка студена 40см
гръдна обиколно 118см
Мнението беше редактирано от Ghost4o на 03.06.13 00:03.
Добре си, но те съветвам в най - скоро време да започнеш да дърпаш тяга и да клякаш...
Точно така и аз съм на това мнение, тренирам си с килограми на които на мен ми е добре и съм сигурен, че няма да стигна до контузия, все пак сме любители на този спорт, а не професионалисти :)
22.01.13
13:42
Лежанка: последно пробвах на 100кг 7-ца, преди 2 месеца 115 веднъж предполагам сега може да бутна 120 веднъж,
за тяга не се напъвам с повече от 100кг (2-3 серии по 10) щото нямам колан,
клек не правя много сериозно сега и не съм пробвал за макс никога, стигал съм до 80кг за работни серии
23г. , 75кг , 176см, 40 бицепс.
Лег: 1*130, 2*110, 6*100Прав Лост за Бицепс: 4*55, 2*60
Тяга: 1*190, 2*180, 4*170
Клек: 1*160, 2*155, 4*145
Вертикален Скрипец зад Врат с Широк Хват: не правя
Набирания: 16
Набирания с Тежест: 6 +20кг
Военна преса - 4*70, 6*60
Двойка на 110 е сигурна единица на 130, ша знаиш!;)
19.04.13
23:57
Пича е реалист :Д
Ех, ех... статистички погледнато - в Интернет има много по-силни хора, отколкото в реалния свят! :D
16.08.13
09:26
ЛЕГ - 1x 145кг
Тяга 1x 163кг
Клек 1х 120кг
Набирания пред гърди 1 серия 18макс
Обръщане с щанга 1х 100кг
Бицепс и трицепси - не тренирам
—————————————————————————
Години 22, тегло 84кг височина 175см
стаж - 2г
ръка студена - не меря такива глупости
гръдна обиколно 120см
Таз 110см без мазнини генетично широк
Бедра 56см горна част
прасец 38см
Врат 40см
04.11.14
12:27
Тяга 1х 190
Клек 1х176кг
Военна преса зад врат 1х 80кг
17.01.15
05:41
Под “лег” лег пресата ли се има предвид или лежанката .
В зависимост от наклона на облегалката тренирам с между 120 и 160кг на лег преса... х10/12 10-15 пъти на тренировка...
120 са при по-хоризонтален наклон, а в залата където бутам 160 е по-вертикален и дори е по-лесно.
Споделете мнения по въпроса...
Мнението беше редактирано от soul search на 17.01.15 05:50.
Споделете мнения по въпроса...
Браво! Много здрави крака. Имаш резултат като на някой добре трениран мъж. :) В нашата зала само по-напредналите с по-дълъг стаж мъже слагат повече от 140 кг.
Не, под лег се разбира лежанката. Обикновено в тая тема дават резултатите си на основните базови упражнения, но понякога може и резултата на легпресата да се напише. Все пак не във всички зали има стойки за клек или специална рама. И не всеки прави клекове с щанга.
Браво! Много здрави крака. Имаш резултат като на някой добре трениран мъж. :) В нашата зала само по-напредналите с по-дълъг стаж мъже слагат повече от 140 кг.
Сериозно!? Добре трениран мъж със 140 кг. лег-преса?! Защо не смениш залата с някоя, където не ходят само освободени от физическо? :D
Обикновено в тая тема дават резултатите си на основните базови упражнения, но понякога може и резултата на легпресата да се напише.
Никой не го вълнува колко ти е лег-пресата. Много зависи от конкретната машина и затова няма как да се прави сравнение, пък и никой не прави максове на лег-преса.
Все пак не във всички зали има стойки за клек или специална рама. И не всеки прави клекове с щанга.
Да, в залите за инвалиди е така ;)
Сериозно!? Добре трениран мъж със 140 кг. лег-преса?! Защо не смениш залата с някоя, където не ходят само освободени от физическо? :D
Все пак, каквато и да бъде конструкцията на машината досега не съм виждал някоя спортуваща жена (или момиче) да избутва такава тежест на легпресата. :) При това около 15 повторения. Освен Блажка може би :D , но тя е в друг град и по тая причина нея също не съм виждал да избутва толкова. Въпреки, че може да го направи. :)
И наистина за една година в новата зала (е има и смитмашина), само 4-5 души съм виждал да слагат повече от 140, а разни ученици и младежи се зорят и с 80 кила. :) Е, двама правеха серии пред мен с 200-240 кг, но това са изключения от правилото.
17.01.15
22:57
Ако не можеш да размяташ 400-500кг на лег пресата, егати тренираността ще имаш :) Те дори нашите волейболисти толкова бутат. :D
17.01.15
23:30
Не мога да повярвам на очите си. :)
Не искам да приема, че 140 кг на лег преса се смятат за мъжки тежести и то при добре тренирани мъже. Независимо за каква лег преса става въпрос. Дори и вертикална да е.
Това означава, че по залите е пълно с плажни билдъри, които правят крака веднъж месечно (ей така, за цвят) и тъй като не им се кляка, решават да бутат лег преса. :)
В никакъв случай не искам да обидя някой или да омаловажавам нечии постижения! Лично за мен лег пресата не е критерий, а ако трябва да ми бъде, то за мъже тежестите започват от 300 кг нагоре (зависи от конкретния човек).
Важното е, че аз мога! :D Но за протокола рекорда ми е 230х5… преди 2 години някъде :D Оттогава не съм правила
18.01.15
00:01
Сори. Бия те.
Имам 250 кг х12 повт и 70 кг х 100 повт.
А даже сега се сещам, че на самоделката в Славия имам 320 кг х 1 повт.
Баси. А имам само 135 кг клек.
Е как да ми е критерий лег пресата за нещо? :))
И наистина за една година в новата зала (е има и смитмашина), само 4-5 души съм виждал да слагат повече от 140, а разни ученици и младежи се зорят и с 80 кила. :) Е, двама правеха серии пред мен с 200-240 кг, но това са изключения от правилото.
Изказването ти беше, че само добре тренирани (напреднали) мъже слагат толкова. За жени може и да е добра тежест, но за мъж, който има претенции за напреднал е смешно. Че не си виждал в залата е жалко - явно толкова и тренират. То да ходиш на фитнес и да тренираш са две различни неща ;)
Сега си погледнах стария тефтер (от 1996-7 г.), там имам записани 200х12 лег-преса. Значи, това е било още в първите месеци тренировки, преди да реша, че няма смисъл да тренирам крака и когато тежах 67 кг.
18.01.15
12:44
По въпроса с лег пресата ще подкрепя повечето. 140 кг. лег преса за сериозно трениращ...това по-скоро е за разкарването на кръвта в загряващите серии. :D Аз, че пропускам краката редовно и не мога все още да се похваля с бедрена обиколка 60 см. миналата седмица бутах серии с 8 повторения със 150 кг. И за краката изобщо не мога да се нарека сериозно трениращ, а по-скоро като в онези клипове с големия торс и пилешките крачета (не, че съм толкова зле де. :D ). Заложил съм си цел докрая на годината да не пропусна нито една тренировка на крака и лег пресата да я направя поне 200 кг. Тука дамите бият някои от нас на лег. :D А ква е тая смит-машина и лег преса не ми стана ясно. :D
18.01.15
12:49
Хора форумци, започнете един тур из залите в България да дадете малко личен пример. При посещенията ми в залите само наскоро видях едно момче на лег пресата с 50кг, да по 25 от всяка страна... а на лежанка над половината момчета не слагат повече от 40кг и прекарват сигурно по 2/3от “тренировката” ходейки по пътечка...
Мнението беше редактирано от soul search на 18.01.15 12:49.
18.01.15
12:53
Хората форумци са работещи хора, а не Лазар Ангелов-ци. С удоволствие ще ходим да даваме личен пример, само че кой ще ни плаща заплатите? ;)
18.01.15
13:17
Ааа, не знам ти къде обикаляш. В Пловдив съм сменил, ако не се лъжа 5 зали и само учениците са така, а за тях дори е похвално, че изобщо са стъпили във фитнеса. А за останлите...чак понякога чувствам лек дискомфорт пред другите в залата, от това, че слагам колан на 80 кг. при клек. :D