Коментари по темата "Колко вдигате".

Прескочи до:

кажете ми каква е тази комплексарска тема?
къв е смисала от това, което дигаш ?
всеки си има заложен ген и вдига колкото може ...
като трупаш маса дигаш и килата
аз мога да дигна мн. пвоече от това с което тренирам, но тренирам с това което мога и ми доставя удоволствие.

KR

27.03.11
12:40

Браво буташ големи килограми,но по скоро ми се струва,че го правиш за клипа.Чудех се,коя техника да ти критикуваме.Ако наистина тренираш така,то контузията ти е в кърпа вързана(искренно не ти го пожелавам).То ако ще е само за фукането-преосмисли приоритети си.Ето едно клипче от една наша съфорумничка,която може да скрие шапката на доста младежи(шапка и свалям за чистото и изпълнение) http://www.youtube.com/user/MultiInis?feature=mhum#p/a/u/0/hKDyUJr4uKs

П.П inis9 надявам се,че нямаш нищо против,че те давам като пример.

27.03.11
15:41

казано от krali_marko на 27.03.11, 12:40:

Браво буташ големи килограми,но по скоро ми се струва,че го правиш за клипа.Чудех се,коя техника да ти критикуваме.Ако наистина тренираш така,то контузията ти е в кърпа вързана(искренно не ти го пожелавам).То ако ще е само за фукането-преосмисли приоритети си.Ето едно клипче от една наша съфорумничка,която може да скрие шапката на доста младежи(шапка и свалям за чистото и изпълнение) http://www.youtube.com/user/MultiInis?feature=mhum#p/a/u/0/hKDyUJr4uKs

П.П inis9 надявам се,че нямаш нищо против,че те давам като пример.

Аз затова и питам някой по опитен да каже къде греша при изпълнението. По принцип основната грeшка която си откривам е че имам гадния навик да отлепям главата.

27.03.11
15:53

Принципно лактите ти трябва да сочат напред, а не да се разперват настрани. По начина, по който вдигаш на клипа, влизат доста и гърдите. Иначе въпреки забележките по техниката си силен!!!
@Иван Иванов - все още те чакаме :D

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.03.11 15:57.

27.03.11
16:15

казано от Стоян на 25.03.11, 23:35:

Edit: Колко да има нещо в поста в подкрепа на твърденията ми качвам клипче с преса за трицепс. Повторенията трябваше да са 4 на 140 но сега почнах да свалям с изчанчен хранителен режим (НВД ама без мазнините) и още не мога да се адаптирам и закъсах на 4тото повторение.  За 85кила лично тегло мисля че не съм чак толкова зле но има още много какво да се желае.
http://vbox7.com/play:18a963e0
Приемам всякаква критика относно техниката.

Именно,защото не е никак зле,а напротив даже,бих искал да се уверя.Относно клипчето за тесния хват:
1.Прави пълното движение докато щангата опре гръдния кош
2.Събери лактите
3.Пускай щангата по-надолу / към слънчевия сплит /
4.Бутай напред и нагоре,а не само нагоре.

ПП:Благодарение на т.4,аз,който не усещах по никакъв начин това упражнение,вече го правя редовно и съм повече от доволен.

27.03.11
18:09

Относно опирането на щангата в гръдния кош там колкото и странно да звучи имам проблеми. Понеже правя трицепса след гръб и бицепса малка или много се напомпва  изпитвам доста голямо затруднение да опра щангата в гърдите даже ако няма поне стотина кила на щангата си е почти невъзможно та затова накрая и спрях да се мъча с това. Иначе го усещам само в трицепса и то доста добре. А дано влиза и в гърдите както пише Стоянчо че и без това са ми слаба мускулна група барем се оправят малко :D. Важното е да не пропускам нещо важно да не взема си докарам контузия от незнание

Мнението беше редактирано от Stan на 27.03.11 18:18.

и аз имам тоя бъг със напомпения бицепс недаващ възможност за пълна амплитуда :D а отностно спускането до долу.. при спускане до долу посе тръгваш със раменете и няма смисъл от това спускане до долу.. до прав ъгъл на ръката е достатъчно... при всички упражнения за трицепс ако не се лъжа негативната част трябва да свършва със правия ъгъл в лакетя :)

KR

27.03.11
21:39

a.k.a. The Boss доста добре е описал грешките.Бих добавил и това хвата да е по тесен.Тези килограми ако си ги използвал само за клипа ок,но ако редовно тренираш с тях,по добре се откажи.Намалия тежеста за сметка на амплитудата и контролираното движение.Ако кг са ти цел това вече е друга бира.Аз от 10-тина дена тренирам с малки тежести,но с бавно спускане по дълго задържане и бавно вдигане-резултата е убийствена мускулна треска и по продължително напомпване(даже и без добавки)

27.03.11
21:59

По принцип не обичам да правя по малко от 5 повторения но този път ми беше интересно и затова ги пробвах иначе сега съм почнал да правя 12ки. За по тесен хват при мен много трудно ще се получи аз с този който е горе долу раменен едвам свалям до долу па камо ли по тесен а и съм забелязал че на по тесен ми се товарят много повече китките.

28.03.11
16:06

казано от HandOFDooMz HandOFDooM на 26.03.11, 20:16:

аз мога да дигна мн. пвоече от това с което тренирам, но тренирам с това което мога и ми доставя удоволствие.

Комплексарска тема викаш .. темата е безсмислена без филмчета, ама чак комплексарска .. ;)
Какъв е смисъла от това колко са ти бицепсите ? Или гръдната ? Някои хора тренират за резултати, а не за сантиметри и за тях е важно какво точно могат ;)
В този форум, доколкото аз знам, няма нито един който да е стигнал до тавана на генетичните си възможности като сила, така че заеби го тоя ген.
Тренирай с което ти доставя удоволствие, но никога не забравяй, че има и сериозно трениращи ;) И не пиши толкова глупости, като за начало :)

29.03.11
17:27

Ама какво изобщо се заяждате... който лъже, лъже себе си не останалите :).Като искат и 500кг на лег с 1 ръка могат да кажат... който им повярва просто...

30.03.11
22:57

казано от Тишо на 29.03.11, 17:27:

Ама какво изобщо се заяждате... който лъже, лъже себе си не останалите :).Като искат и 500кг на лег с 1 ръка могат да кажат... който им повярва просто...

Е, хубаво де, но тия да ги разправят в темата “Лаф Мохабед”. Целта на тази тема е да се виждат реални постижения на хората.

TN

10.04.11
02:05

казано от ^Vlastelina^ на 15.11.05, 19:01:

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]
Лег        -205
За Бицепс -105
Тяга -      220
Незнам над 200
Скрипец    120 правя 6
Набирания незнам
С тежест  хептен незнам

Тегло 130
Ръст  190
Мазнини незнам
Ръка 56
Гръб 148
Талия 115 (мазна)
Бедро 80
Прасец 50

djgorgio-ASTOR Може ли да попитам от колко годишен си почнал да вдигаш и в момента на колко години си  :?:  :)

Що ми се вижда,че даваш размерите на Arnold :D Ръка гръб ..Ръста и той почти 1.90..

10.04.11
02:24

Пиши му ЛС, че отдавна не пише редовно.
Прочети и интервюто с него - http://www.bb-team.org/articles/2819_intervyu-s-georgi-tsolov-astor#axzz1J4V9V1id

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.04.11 02:27.

TD

16.04.11
22:35

казано от The Next на 10.04.11, 02:05:

казано от ^Vlastelina^ на 15.11.05, 19:01:

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]
Лег        -205
За Бицепс -105
Тяга -      220
Незнам над 200
Скрипец    120 правя 6
Набирания незнам
С тежест  хептен незнам

Тегло 130
Ръст  190
Мазнини незнам
Ръка 56
Гръб 148
Талия 115 (мазна)
Бедро 80
Прасец 50

djgorgio-ASTOR Може ли да попитам от колко годишен си почнал да вдигаш и в момента на колко години си  :?:  :)

Що ми се вижда,че даваш размерите на Arnold :D Ръка гръб ..Ръста и той почти 1.90..

незнам дали е на арнолд но ако е така е впечатляващо... евала

20.04.11
00:10

днес направих макс 1x90

Евалата брат . Сгъваш колкото Рег Парк . Запиши се на Гинес . Чакам да клекнеш с поне 200 кила ( 250 по добре да има баланс) ,

Преди малко отворих темата с .. “постиженията”. Верно Лесуков ще го пратите у първи клас с тези ваши постижения. Пълно е с глупости и комплекси. Поне е забавно тук да чета коментарите. Евала на хората, които са си написали реалните кг/повторения. Вярно, може да има надарени, много силни хора, но всеки трениращ може и сам да се сети кое е истина и кое - не.

П.П. Трябва да се пишат килограмите за чисто повторение, правилна техника и никакъв чийтинг. Сигурно и половината не покриват тези критерии.

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 15.05.11 03:18.

16.01.12
17:43

Нали слагате тежестта на лоста при тия данни?

10.09.12
18:06

Искам да погледнете резултатите ми от по-разбиращите хора и да кажат мнение защото незнам вече имам ли постигнато нещо .
Тренирам 1 година и 1 месец, пил съм само 1кг гейнер.

ЛЕГ - 100kg X 10/ 125KG X 1
Прав Лост за Бицепс  50x10 / 45x12
Крив Лост за Бицепс  50x10
Тяга не правя
набирания - около 15
трапец 110x8
———————————————————————————————————————————————————-
години 26 тегло 86кг ръст 179см
стаж - 1год 9 месец.
ръка студена 40см
гръдна обиколно 118см

Мнението беше редактирано от Ghost4o на 03.06.13 00:03.

09.10.12
18:18

Добре си, но те съветвам в най - скоро време да започнеш да дърпаш тяга и да клякаш...

02.11.12
00:16

казано от HandOFDooMz HandOFDooM на 26.03.11, 20:16:

Точно така и аз съм на това мнение, тренирам си с килограми на които на мен ми е добре и съм сигурен, че няма да стигна до контузия, все пак сме любители на този спорт, а не професионалисти :)

Лежанка: последно пробвах на 100кг 7-ца, преди 2 месеца 115 веднъж предполагам сега може да бутна 120 веднъж, 
за тяга не се напъвам с повече от 100кг (2-3 серии по 10) щото нямам колан,
клек не правя много сериозно сега и не съм пробвал за макс никога, стигал съм до 80кг за работни серии
23г. ,  75кг , 176см, 40 бицепс.

02.04.13
18:50

казано от ScarSymmetry на 02.04.13, 15:47:

Лег: 1*130, 2*110, 6*100Прав Лост за Бицепс: 4*55, 2*60
Тяга: 1*190, 2*180, 4*170
Клек: 1*160, 2*155, 4*145
Вертикален Скрипец зад Врат с Широк Хват: не правя
Набирания: 16
Набирания с Тежест: 6 +20кг
Военна преса - 4*70, 6*60

Двойка на 110 е сигурна единица на 130, ша знаиш!;)

19.04.13
23:57

Пича е реалист :Д

06.05.13
01:55

Ех, ех... статистички погледнато - в Интернет има много по-силни хора, отколкото в реалния свят! :D

16.08.13
09:26

ЛЕГ - 1x 145кг
Тяга 1x 163кг
Клек 1х 120кг
Набирания пред гърди 1 серия 18макс
Обръщане с щанга 1х 100кг
Бицепс и трицепси - не тренирам
—————————————————————————
Години 22, тегло 84кг височина 175см
стаж - 2г
ръка студена - не меря такива глупости
гръдна обиколно 120см
Таз 110см без мазнини генетично широк
Бедра 56см горна част
прасец 38см
Врат 40см

04.11.14
12:27

Тяга 1х 190
Клек 1х176кг
Военна преса зад врат 1х 80кг

17.01.15
05:41

Под “лег” лег пресата ли се има предвид или лежанката .
В зависимост от наклона на облегалката тренирам с между 120 и 160кг на лег преса... х10/12 10-15 пъти на тренировка...
120 са при по-хоризонтален наклон, а в залата където бутам 160 е по-вертикален и дори е по-лесно.
Споделете мнения по въпроса...

Мнението беше редактирано от soul search на 17.01.15 05:50.

17.01.15
19:47

казано от soul search на 17.01.15, 05:41:

Споделете мнения по въпроса...

Браво! Много здрави крака. Имаш резултат като на някой добре трениран мъж. :) В нашата зала само по-напредналите с по-дълъг стаж мъже слагат повече от 140 кг.
Не, под лег се разбира лежанката. Обикновено в тая тема дават резултатите си на основните базови упражнения, но понякога може и резултата на легпресата да се напише. Все пак не във всички зали има стойки за клек или специална рама. И не всеки прави клекове с щанга.

17.01.15
20:39

казано от Миро на 17.01.15, 19:47:

Браво! Много здрави крака. Имаш резултат като на някой добре трениран мъж. :) В нашата зала само по-напредналите с по-дълъг стаж мъже слагат повече от 140 кг.

Сериозно!? Добре трениран мъж със 140 кг. лег-преса?! Защо не смениш залата с някоя, където не ходят само освободени от физическо? :D

Обикновено в тая тема дават резултатите си на основните базови упражнения, но понякога може и резултата на легпресата да се напише.

Никой не го вълнува колко ти е лег-пресата. Много зависи от конкретната машина и затова няма как да се прави сравнение, пък и никой не прави максове на лег-преса.

Все пак не във всички зали има стойки за клек или специална рама. И не всеки прави клекове с щанга.

Да, в залите за инвалиди е така ;)

17.01.15
22:19

казано от Петко К на 17.01.15, 20:39:

Сериозно!? Добре трениран мъж със 140 кг. лег-преса?! Защо не смениш залата с някоя, където не ходят само освободени от физическо? :D

Все пак, каквато и да бъде конструкцията на машината досега не съм виждал някоя спортуваща жена (или момиче) да избутва такава тежест на легпресата. :) При това около 15 повторения. Освен Блажка може би :D , но тя е в друг град и по тая причина нея също не съм виждал да избутва толкова. Въпреки, че може да го направи. :)
И наистина за една година в новата зала (е има и смитмашина), само 4-5 души съм виждал да слагат повече от 140, а разни ученици и младежи се зорят и с 80 кила. :) Е, двама правеха серии пред мен с 200-240 кг, но това са изключения от правилото.

17.01.15
22:57

Ако не можеш да размяташ 400-500кг на лег пресата, егати тренираността ще имаш :) Те дори нашите волейболисти толкова бутат. :D

Не мога да повярвам на очите си. :)
Не искам да приема, че 140 кг на лег преса се смятат за мъжки тежести и то при добре тренирани мъже. Независимо за каква лег преса става въпрос. Дори и вертикална да е.

Това означава, че по залите е пълно с плажни билдъри, които правят крака веднъж месечно (ей така, за цвят) и тъй като не им се кляка, решават да бутат лег преса. :)
В никакъв случай не искам да обидя някой или да омаловажавам нечии постижения! Лично за мен лег пресата не е критерий, а ако трябва да ми бъде, то за мъже тежестите започват от 300 кг нагоре (зависи от конкретния човек).

17.01.15
23:54

Важното е, че аз мога! :D Но за протокола рекорда ми е 230х5… преди 2 години някъде :D Оттогава не съм правила

Сори. Бия те.
Имам 250 кг х12 повт и 70 кг х 100 повт.
А даже сега се сещам, че на самоделката в Славия имам 320 кг х 1 повт.
Баси. А имам само 135 кг клек.
Е как да ми е критерий лег пресата за нещо? :))

18.01.15
01:07

казано от Миро на 17.01.15, 22:19:

И наистина за една година в новата зала (е има и смитмашина), само 4-5 души съм виждал да слагат повече от 140, а разни ученици и младежи се зорят и с 80 кила. :) Е, двама правеха серии пред мен с 200-240 кг, но това са изключения от правилото.

Изказването ти беше, че само добре тренирани (напреднали) мъже слагат толкова. За жени може и да е добра тежест, но за мъж, който има претенции за напреднал е смешно. Че не си виждал в залата е жалко - явно толкова и тренират. То да ходиш на фитнес и да тренираш са две различни неща ;)
Сега си погледнах стария тефтер (от 1996-7 г.), там имам записани 200х12 лег-преса. Значи, това е било още в първите месеци тренировки, преди да реша, че няма смисъл да тренирам крака и когато тежах 67 кг.

18.01.15
12:44

По въпроса с лег пресата ще подкрепя повечето. 140 кг. лег преса за сериозно трениращ...това по-скоро е за разкарването на кръвта в загряващите серии. :D Аз, че пропускам краката редовно и не мога все още да се похваля с бедрена обиколка 60 см. миналата седмица бутах серии с 8 повторения със 150 кг. И за краката изобщо не мога да се нарека сериозно трениращ, а по-скоро като в онези клипове с големия торс и пилешките крачета (не, че съм толкова зле де. :D ). Заложил съм си цел докрая на годината да не пропусна нито една тренировка на крака и лег пресата да я направя поне 200 кг. Тука дамите бият някои от нас на лег. :D А ква е тая смит-машина и лег преса не ми стана ясно. :D

18.01.15
12:49

Хора форумци, започнете един тур из залите в България да дадете малко личен пример. При посещенията ми в залите само наскоро видях едно момче на лег пресата с 50кг, да по 25 от всяка страна...  а на лежанка над половината момчета не слагат повече от 40кг и прекарват сигурно по 2/3от “тренировката” ходейки по пътечка...

Мнението беше редактирано от soul search на 18.01.15 12:49.

Хората форумци са работещи хора, а не Лазар Ангелов-ци. С удоволствие ще ходим да даваме личен пример, само че кой ще ни плаща заплатите? ;)

18.01.15
13:17

Ааа, не знам ти къде обикаляш. В Пловдив съм сменил, ако не се лъжа 5 зали и само учениците са така, а за тях дори е похвално, че изобщо са стъпили във фитнеса. А за останлите...чак понякога чувствам лек дискомфорт пред другите в залата, от това, че слагам колан на 80 кг. при клек. :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1