казано от Puma на 06.09.12, 12:58:
Имам друг въпрос. Вчера Margaritka ми написа, че ако искам да свалям е по-добре да забравя за млякото. Ок, това не е проблем, тъй като то не ми е особена страст. Как стои обаче въпросът с млечни продукти като сирена от сорта на ементал, гауда и разни други с по-висока масленост? Те са и мазни, и с протеин. Май е най-добре да си се консумират отделно, а не комбинирани с нещо?
Мляко => млечни прокукти => продукти, направени от мляко => толкова ли е сложно???
06.09.12
23:08
Значи хем искаме да сваляме кг.,хем да имаме яко енергия- емииии НЕ СТАВА (става ама ако го напиша ще ме пратят модовете на БАНановите острови).Не е зле да започнеш да си смяташ приетите Б/В/М,и след като си сметнеш Въглехидратите от т.нар. суперполезни храни ще видиш че млечните продукти са ти най-малкия проблем.И чак след всичко това вече можеш да се замислиш и за тренировките.
казано от Puma на 06.09.12, 15:14:
Не мисля, че съм вманиячена, а искам да изградя някакви хранителни навици. Преди много често се случваше да не ям докато огладнея и после да изям пет различни неща наведнъж и за отрицателно време. Това също не ми се струва нормално и затова искам да се храня с 1-2 неща, но в по-големи количества.
Аха, значи не е нормално да изядеж пет различни неща, но е нормално да се натъпчеш с две ... баси логиката.
Като толкова те интересуват комбинациите на храните, напиши “Разделно хранене” в търсачка на форума и си отвори статията за този тип хранене. Всичко там си е обяснено съвсем подробно.
@Margaritka: явно да...
@sashometila: до скоро смятах калории и Б/В/М. Най-много калории правех от мазнини - къде от растителни, къде от сирена и т.н. Отказах се да смятам, защото ми писна - отнема време и води до мания...сега карам “на око”
@Nathan: Не съм написала “натъпча”, а “нахраня” - за мен има разлика. Както и да е....
Ще се опитам да изпробвам с кое хранене се чувствам най-добре като се опитвам да прилагам до тук получените съвети от Margaritka и HarleyQuinn и написаното в статията, препоръчана от Nathan. Няма да задавам повече тъпи въпроси...За протокола: в последните няколко дни не се храня особено здравословно. Не ям нито качествено, нито достатъчно. Не тренирам. Не е защото съм се отказала, а защото първо бях на път и второ се случиха неприятни и непредвидени неща, от които ми се изправи косата, сви стомаха и всички мисли за това какво и как ще ям отидоха на много заден план...
Мнението беше редактирано от Роси на 09.09.12 00:07.
9.09.2012
7.15 - 8.15 - трен:
70 high knees
4 кръга от:
“Арнолд” преси х15
едностранно гребане с дъмбел х10@6-7кг на страна
планк х40сек
страничен планк ляво х40сек
страничен планк дясно х40сек
клек със собствено тегло х50
напади х40 на крак
упражнение без име за краци х30
малко стреч
9.00: Ябълка
11.30: 4 сини сливи; черен чай
13:30 - Обяд: две парченца свинско контра филе на скара; малко салата Винегрет
14:30: сладолед “Пломбир”
18.30: горещ шоколад; парче бисквитена торта с мед и орехи
Вода: малко..няма и литър
Храната продължава да е зле...
Мнението беше редактирано от Роси на 09.09.12 22:53.
10.09.2012
8.20 - 8.40 - трен:
ZWOW #3 или пирамида 5,10,15,10,5 от:
one leg lunge
superman push ups
skaters
split squat jumps
one leg lunge ги правих без тежест. Време: 16:25
9.30 - Закуска: ябълка, 4 сини сливи
14:00 - Обяд: 2 малки пилешки бутчета с ориз с моркови и грах; няколко маслини с бадем; малко еклерче
19:00: 50г печени бадеми
20.00: оранжада от портокалов сок, мед и тоник
22:30 - Вечеря: малко пилешко бутче с ориз с моркови и грах; пъпеш
Мнението беше редактирано от Роси на 10.09.12 22:55.
От понеделник насам нито тренировки, нито храна като хората. Движението се изразяваше в дълги разходки по задачи. Храната е нередовна, малко и кофти и доведе до стомашни проблеми. Освен това много стрес и малко сън. Не очаквах така да прекарам последната седмица от отпуската си. Събота и неделя ме чака дълъг път до Германия. Ще се постарая лека-полека да влзена в релси...
17.09.2012 - без тренировка
7.00 - Закуска: 2 парченца филе “Елена”, 2 парченца ементал, черен чай
12.15 - Обяд: огретен от картофи, лук и някакво сирене(май гауда или подобно); салати - малко от морков, малко от краставици и малко от зеле
12.45: капучино
18.30 - малко смесени печени ядки - кашу, бадем, шам фъстък, лешник
20:30 - Вечеря: салата с пуешко на скара; маслини; розе
Вода: 0.5л
Добавки: витамини, рибено масло
Мнението беше редактирано от Роси на 19.09.12 08:10.
18.09.2012 - без тренировка
7.00 - Закуска: салата от 1 голяма нектарина, 1/2 голяма ябълка, чиа, лъжичка мед; след час и нещо - няколко печени ядки(от смесените)
12.15 - Обяд: свинска пържола; 3-4 ленти талиатели; малко салата от морков; малко салата от зеле
12.45: капучино
15.00: парче домашен чийзкейк
20:00 - Вечеря: зелена салата с риба тон и още неща; чаша бяло вино
21.30: половин чашка бира; няколко пържени картофа
Вода: 1 чаша
Добавки: витамини за очи, рибено масло
Не съм особено доволна нито от храната, нито от количеството вода....хубавото е, че не е така, защото супер много ми се е ядяло нещо, а просто по стечение на обстоятелствата и липса на време след работа да сготвя...След закуска с плод освирепявам от глад около час след това.
19.09.2012 - без тренировка
7.00 - Закуска: филия черен хляб с тиквени семки, 2 парченца филе “Елена”, ябълка
10.30: капучино
12.15 - Обяд: ориз със зеленчуци - солидно количество; салата от моркови, салата от зеле, салата от краставици
14.00: капучино
18.30 - ябълка
21:30 - Вечеря: леща; салата от краставици със зехтин и балсамов оцет; 2 парченца филе “Елена”; 3 парченца ементал
Вода: почти никаква
Не съм доволна пак от храната - не само като качество, но и как ми се отразява. Непрекъснато съм гладна. След закуската мога малко да стисна зъби и да издържа до обяд, но вчера и след ориза на обяд бях супер гладна все едно нищо не съм яла. Просто въглехидрат за обяд не си е работа(поне при мен). Последните дни и никакво движение няма - колелото е на ремонт и само вечер ходя няколко км пеш до вкъщи, тъй като се прибирам все супер късно и няма рейсове....Искам вече да минава тази седмица и да въведа някакъв ред в целия този хаос!
Ориз със зеленчуци, дори и в голямо количество, е гарнитура, която само ти пълни стомаха :)
Протеин+мазнини е храна - която те храни и държи сита - на клетъчно ниво ако щеш :)
Така е, но месото вчера беше сготвено мн кофти или поне на мен не ми допадна и реших да ям гарнитура, т.е. вегетарианско :)
20.09.2012 - без тренировка
7.00 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, ленено семе, сусам, ябълка и лъжичка мед
8.30: няколко печени бадема
12.15 - Обяд: парче свинско задушено с няколко варени картофа; салата морков със зеле; няколко резенчета домат
13.00: капучино
17.00 - ябълка; печени бадеми
21:30 - Вечеря: голяма купа леща; 3 парченца ементал
Вода: 0.7
Днес с месцето на обяд по-добре :)
21.09.2012
7:15 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, сусам, ленено семе, половин ябълка и лъжичка мед; черен чай
9:00: капучино
12:15 - Обяд: печена тилапия с няколко варени картофа и сос с копър; малко салата от морков и някаква друга май от целина
16:30: ябълка
19:00: 2 сини сливи
19:30 - 20.10 - тренче
80 скока на въже
3 кръга от:
лицеви опори х10
сгъване на дъмбел х16@5кг
кик-бек х10@5кг
едностранно гребане с дъмбел х10@6кг
планк х40сек
страничен планк - ляво х40сек
страничен планк - дясно х40сек
клек със собствено тегло х30
напади х30 на крак
стреч
20:30: 2 сини сливи
21:30 - Вечеря: пилешки бутчета с картофи на фурна
Вода: малко
Добавки: витамини; рибено масло; витамини за очи
Юху.. .петък дойде най-накрая (sun) Тази седмица ми беше супер натоварена. Не си бях и починала хубаво предния уикенд, тъй като пътувахме и пристигнахме чак неделя вечер. Днес обаче денят не беше толкова напрегнат и успях да си тръгна по-рано и съответно да си направя тренировчицата вкъщи :) Очаквах като не съм тренирала от 10 дни да се справя по-зле, но имах доста енергия...може би и защото снощи си легнах час по-рано :) Иначе дънките ми нещо се разхлабиха последните дни. Отдавам го на различни причини - ям по-малко калорични неща; докато бях в София последните дни ежедневието ми беше изпълнено с доста ходене нагоре-надолу, което по принцип не е така; може би и това, че не съм карала колело...Съветите за храната, които ми дадоха донякъде изпълнявам - нещо с млечните се увличам от време на време ама не се и притеснявам и затова май ще ги ям, когато ми се ядат. Не ми харесва това, че пак залитам на това капучино докато съм на работа, но тук въпросът е на воля и мисля малко да стисна зъби. И без това вече имам няколко вида чай :) Имам си вече блендер и се надявам тази събота и неделя да го изпробвам :)
22.09.2012 - без тренировка
Няма да записвам храна за днес, че нещо се обърка и вече не помня кога какво ядох. Като цяло имаше много и различни плодове - грозде, сини сливи, нар. Имаше и хляб - от спелта, малко маслини и някакво сирене, свинско филенце. В късния следобед - сладкиш със сини сливи и мляко с какао. Доста ходене насам-натам по пазари и магазини, но и доста мързел вкъщи след това ;)
23.09.2012 - без тренировка
9:30 - Закуска: няколко лъжици крем от: кокосово мляко, какао, чиа, банан и бадеми; зелен чай
14:30 - Обяд: парче домашна пица с пълнозърнест блат. Отгоре: домати, гауда, риган и босилек; ябълка
18:00: шоколадов сладолед със сметана
20:30 - Вечеря: зелена салата с царевица и риба тон; малко грозде; чай от мента
Днес изпробвах блендера на два пъти. Първо сутринта за шейка, който всъщност стана крем, тъй като кокосовото мляко имаше доста кокос :) Преди вечеря пък направих мъфини с тесто от бадемово брашно, което също забърках с блендера. Не съм ги опитала, но изгледжат добре :) Като цяло от храната днес съм доволна, с изкючение на купешкия сладолед. Водата все още е много зле - изобщо не се сещам да пия, но и това е въпрос на самодисциплина, така че ще се поправи. Тренировка нямаше но за сметка на това доста чистене и разходка в късния следобед :)
24.09.2012
7:15 - Закуска: варено яйце с паста по домати и босилек; 2 парчета свинско филе; 1 парченце Grünländer(сирене с висока масленост; без лактоза); ябълка; черен чай
10:00: зелен чай
12:45 - Обяд: доматен щрудел с гарнитура няколко парченца варен карфиол; малко салата зеле; няколко парченца краставица и домат
17:00: бадемов мъфин (inlove)
18:30: ябълка
20:00 - 20.40 - тренче
90 скока на въже
3 кръга от:
повдигане на дъмбел от хоризонтален лег х15@2х7кг
чуково сгъване х15@2х5кг
кофички на пейка х10, 15, 15
разтваряне на дъмбел встрани от наклон напред х10@5кг
упражнение за рамо х10@5кг
foot-to-foot crunch х50
alternating curls х50
глутеус мост х50
пистолети х10 на крак
стреч
20:45: малко грозде
21:30 - Вечеря: тиквичка на фурна, пълнена със смес от: тиквичка, домат, пармезан, подправки и отгоре - разтопена моцарела (inlove)
Вода: към литър
На тренировката имах пак доста енергия. Подозирам, че ми трябва повече време за добро възстановяване. Преди месец тренирах почти всеки ден като редувах силова с кардио и честно казано бях по-малко енергична по време на тренировка. Мисля, че фактът, че тренирам вечер също допринася за по-трудното възстановяване, особено когато е съпроводен от недостатъчно сън след това. Засега планирам да тренирам 4 пъти, т.е. през ден като редувам силова и кардио под формата на ZWOW или HIIT. Не знам дали е добра идея, но се надявам да не се чувствам толкова скапана постоянно както преди...
Мнението беше редактирано от Роси на 25.09.12 23:24.
25.09.2012 - без трен
7:15 - Закуска: филия спелтов хляб с паста от домат и босилек; парче Elbländer; варено яйце; ябълка; черен чай
10:00: парче сладкиш
12:00 - Обяд: огретен от картофи, тиква и сирене; малко варени броколи; салата от моркови и зеле; няколко парченца домат и краставица
16:00: бадемов мъфин
21:30 - Вечеря: 1/2 тиквичка от снощните; 2 парчета Elbländer; салата от домати, моцарела и пресен босилек със зехтин
Вода: малко. Пих един зелен чай следобяда. Сега пия от мента.
26.09.2012 - без трен
7:15 - Закуска: йогурт с: ленено семе, сусам, спелтови ядки, ябълка, мед, ; черен чай
10:30: зелен чай; няколко печени бадема, че нещо много огладнях
12:00 - Обяд: пуешко със сметанов сос и гарнитура ориз; малко зелена салата с краставица и зехтин
16:00: зелен чай
21:30 - Вечеря: голяма купа зелена салата с риба тон и царевица; доядох и 3 резенчета домат с моцарела
Вода: като изключим чая остава малко над литър
Днес бях планирала Зузка, но трябваше след работа да си взема колелото и стана много късно. Нищо, и утре е ден :)
27.09.2012
7:15 - Закуска: йогурт с: ленено семе, сусам, спелтови ядки, ябълка, мед, ; черен чай
10:30: зелен чай
12:00 - Обяд: омлет със спанак и няколко варени картофа; зелена салата с някакви неща като царевица и не знам още какво беше...
14:00: капучино
16:00: бадемов мъфин
20:00 - 20:40 - трен: ZWOW#4 или:
3 кръга за време от:
50 Pendulums
20 Burpees
15 Swings
10 Push Up/Leg Twist
5 Squats
2 min jump rope
Вместих се в 27 минути като на 2те минути въже в края на рундовете имах по няколко секунди спирки, защото направо не издържах.
20:45: ябълка; парче Elbländer
22:30 - Вечеря: пилешка кавърма с кафяв ориз. Късна вечеря, но кавърмата не искаше да се сготви сама :)
Вода: около 1.5л
28.09.2012 - без трен
7:15 - Закуска: 2 Elbländer; 2 Grünländer; няколко маслини; Grünländer
10:30: зелен чай
12:00 - Обяд: пуешко с доматен сос, гарнитура - брюкселско зеле; салата зеле и морков
13:30: зелен чай
15:00: няколко печени бадема
17:00: ябълка
19:00: 1 Elbländer, 2 Grünländer
21:30 - Вечеря: пилешка кавърма с кафяв ориз; чаша вино; банан
Вода: по-малко от литър
Някъде преди вечерята имаше малко шоколад. Ядеше ми се, но не съм доволна, че го изядох преди вечеря...станалото станало...Сега всъщност не знам наистина ли ми се ядеше или бях гладна и се чудех какво да заръфам.
Мнението беше редактирано от Роси на 28.09.12 23:31.
29.09.2012
8:10 - 8:50 - трен
3 кръга от:
лицеви опори х10
сгъване на дъмбел х8@2х7кг
кик-бек х10@5кг
едностранно гребане с дъмбел х10@7кг
планк х40сек
страничен планк - ляво х40сек
страничен планк - дясно х40сек
клек със собствено тегло х30, 50, 50
напади х30, 50, 50 на крак
стреч
11:00 - Закуска: 2 филийки спелтов хляб - една с паста от тиква и сирене, другата с паста от сирене, чесън и някакви подправки; маслини; 4 сини сливи; черен чай
15:30: банан; ябълка; 3 сини сливи
17:00 - “Обяд”: зелена салата с пилешко
20:00: 3 сини сливи
22:00 - Вечеря: няколко хапки от тиквената паста, няколко от чесновата; парче свинско филе; маслини; чай от лайка
Късна закуска и цял ден на път - съответно изместени времена на хранене. Сутринта бях на любимия съботен пазар, където има доста плодове и зеленчуци както и домашни вкусотии като гореспоменатите пасти. Трябва и аз да се науча да си ги правя и сега издирвам рецепти за подобни неща. Утре няма да е много здравословен ден, тъй като ще се уча да правя чийз кейк. Е, ако нещо не се получи може и само с качествена храна да си остана - да не повярва човек :D
Току що изядох 1/2 шоколад Ritter Sport. Най-тъпото е, че не ми пука...Май е крайно време да си лягам, че нещо само глупости пиша и правя...Лека :)
Мнението беше редактирано от Роси на 30.09.12 01:45.
30.09.2012 - без трен
Само едно ще кажа: чийзкейкът взе, че се получи...прилагам снимка - моля да се гледа само парчето на преден план :D
1.10.2012
7:15 - Закуска: салата от 1/2 ябълка, 1/2 банан, 2 сини сливи, счукани какаови зърна, чиа, лъжичка мед; черен чай
9:30: глад и съответно шепа печени бадеми
12:15 - Обяд: gyros от пуешко месо с лъжица млечна салата и ориз; салата от зеле и моркови
20:00 - 20:40 - трен:
100 скока на въже
3 кръга от:
повдигане на дъмбел от хоризонтален лег х10@2х7кг
чуково х20@2х5кг
“Арнолд” преси х10@2х5кг
повдигане на дъмбел встрани от наклон напред х10@2х5кг
foot-to-foot crunch х50
alternating curls х50
глутеус ритник х40 на крак
плие х30@7кг
пистолети х10 на крак
стреч
21:15 - Вечеря: малко пилешко бутче със зеле на фурна; 1 парче Grünländer, 1 парче някакво датско сирене; няколко маслини
Вода: към литър + чаша и половина зелен чай + сега - чай лайка
Мнението беше редактирано от Роси на 01.10.12 23:17.
2.10.2012
7:15 - Закуска: варено яйце с тиквен мус; 1 парче Esrom; 1 парче Grünländer; 2 парчета свинско филе; няколко маслини; зелен чай
12:00 - Обяд: пълнозърнести макарони със зеленчуци и доматен сос; малко салата зеле и моркови и малко някаква с царвица и боб
13:00: зелен чай
16:30: шепа печени бадеми
20:30 - 20:45 - тренче:
ZWOW #5 или AMRAP за 10 мин. от:
10 bicep curls + shoulder pressеs
30 med ball mountain climbers
10 sumo deadlifts high pull
5 camp burpees
За bicep curls използвах дъмбели по 5кг; mountain climbers бяха нормални, тъй като нямам медицинска топка; sumo deadlifts - с дъмбел 7кг. Резултат: 3 кръга + 10 bicep curls + shoulder pressеs + 30 mountain climbers
21:30 - Вечеря: зелена салата с риба тон и зехтин; маслини. После всичко се обърка - 1 Esrom, 2 Grünländer, вилица тиквен мус, вилица от пастата с чесън и зелении и накрая - последното парче от чийзкейка. Така става като не си направя нормална вечеря, а разчитам да се наям с една гола салата....после се чудя с какво да дояждам.
Вода: малко над 1.5л
Днес тук е почивен ден и сега съм кукуряк след стабилен сън (sun). Искам да отбележа впечатленията си от зеления чай. Не знам дали при всеки е така, но при мен действа много събуждащо - даже на моменти имам чувството, че е по-силен от кафето. Също така ми се струва, че е по-силен от черния чай. Затова и реших да заменя черния сутрин със зелен и евентуално в късния следобяд, ако ми се допие, да пия черен. Не знам дали не си въобразявам...
4.10.2012 - без трен
7:15 - Закуска: йогурт с лъжица ленено семе, лъжица сусам, 3-4 лъжици динкелови ядки, лъжичка мед и 1/2 ябълка; зелен чай
10:00: шепа печени бадеми; зелен чай
12:00 - Обяд: огретен от картофи и други зеленчуци; салата от зеле и моркови
15:00 - 20:00: капучино; ябълка; десерт от амарант и черен шоколад*
21:00 - Вечеря: супа от тиква и моркови с лъжица сметана; парченце от датското сирене; малко червено вино; по-късно - много манго
Вода: около 1.5л
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
5.10.2012
7:15 - Закуска: йогурт с лъжица ленено семе, лъжица сусам, 3-4 лъжици динкелови ядки, лъжичка мед и 1/2 ябълка; зелен чай
12:00 - Обяд: риба на фурна с гарнитура спанак и няколко варени картофа; салата от моркови, червени и бяло зеле
13:00: зелен чай
17:00 - 20:00: шепа кашу с червена боровинка; ябълка; банан
20:30 - 20:45 - трен:
ZWOW #6 или AMRAP за 10 мин. от:
10 pulse plyo jumps
8 burpees
6 jump leg kick ups
Резултат: 4 кръга + 8 pulse plyo jumps. Правих обикновени бърпита, защото страничните нещо хич не ми се отдадоха. Опитах се няколко пъти преди да започна със самата тренировка, но все имах чувството, че не ги правя като хората.
21:00 - Вечеря: 2 яйца на очи; зелена салата със зехтин; 2 парчета Grünländer; маслини; круша
Вода: беше малко
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
6.10.2012 - без трен, но с много разходки
Не мога да опиша точно кога какво ядох, тъй като не си спомням - бях на разходка из швабската част на Германия. Храната включваше мъфин с печена ябълка, капучино, плодове, ядки, салата с Maultaschen, парче сладкиш с касис и един зелен чай, който няма да забравя, първо защото беше много приятен на вкус и второ, защото ми предизвика сърцебиене. Има защо да се нарича gunpowder :D Хора, убедих се вече, че чайовете, приготвени правилно, не са шега работа :D
Друго интересно нещо, което си купих от един магазин за кафе, какао и разни други неща от Африка и Южна Америка, е този шоколад от 100% какао. Преди малко го опитах и също много ми допадна.
Днес ме чака доста готвене, тъй като преди два дена получих вдъхновение от един блог и си купих амарант и киноа от био магазина, които днес мисля да оползотворя :) Любопитно ми е какво ще се получи :)
Мнението беше редактирано от Роси на 07.10.12 11:23.
7.10.2012 - без трен
9:15 - Закуска: шейк от оризово-кокосово мляко, чиа, какаови зърна, банан; парченце от шоколада, спомнат по-горе
14:30 - Обяд: домашно хлебче от лимец със сушени домати; пастет от маслини, сушени домати и печена чушка; пастет от тиква и копър
21:00 - Вечеря: 1/2 тиквичка, пълнена с амарант
Вода: 0.5л
Голямо готвене падна в неделя. Обядът и вечерята са изцяло хоум мейд :) Освен тях направих и една салата от киноа с ябълка, морков, ядки и семена и едни бисквитки от бадемово брашно, кокос, орехи и стафиди. Прилагам снимки на обяда и бисквитите.
8.10.2012
7:00 - Закуска: шейк от оризово-кокосово мляко, чиа, какаови зърна, банан;
12:30 - Обяд: свинска пържола с някакъв съмнителен сос; гарнитура - зеленчуци + 2 варени картофа; салата от червено зеле и моркови
15:00 - 18:30: 2 бадемови бисквити; ябълка; парченце 100% шоколад
18:45 - 19:45 - трен:
100 скока на въже
3 кръга от:
повдигане на дъмбел от хоризонтален лег х15@2х7кг
чуково х10@2х7кг
“Арнолд” преси х10@2х5кг
кик-бек х10@2х5кг
едностранно гребане х10@7кг
преден/страничен планк х40сек
глутеус мост х50
напади х50 на крак
упражнение без име за крака х50
стреч
21:15 - Вечеря: доста салата от киноа; няколко парченца сьомга
Вода: 0.5л; зелен чай
Вчерашният обяд ми се отрази доста зле. Около 15 минути след като го изядох червата ми започнаха да къркорят супер силно - цякаш се бунтуваха. Продължи до вечерта. Реших в следващите няколко дни да си нося храна от вкъщи...
Снимчица на салатата от киноа:
Мнението беше редактирано от Роси на 09.10.12 09:16.
казано от maria nikiforova на 09.10.12, 15:09:
Пиеш вода колкото... мен :) .
офф да...напоследък откакто застудя съм много скарана с водата. Лятото беше по-лесно :)
9.10.2012
7:00 - Закуска: питка от лимец със сушени домати + пастет от тиква и копър; круша; зелен чай
12:30 - Обяд: 1/2 тиквичка с амарант; маслини; 2 бадемови бисквити
15:00 - 19:00: капучино; 1-2 шепи кашу с червена боровинка; ябълка
20:00 - 20:20 - трен:
ZWOW #7 или:
3 кръга за време от:
10 jump lunge side kicks
10 supergirl push ups
2 мин jump rope
10 love bends @7кг на всяка страна
Резултат: 17:55. Пак имаше спиране от по няколко секунди на въжето.
стреч
20:45 - Вечеря: 1/2 тиквичка с амарант; салата от киноа; 3 бадемови бисквити
Вода: към литър + черен чай + чай от джинджифил и лимон
10.10.12
11:56
Честит рожден ден! (F) (party) (sun) Здраве, усмивки и повече безгрижни дни! (cake)
Благодаря за хубавите пожелания :) Следва какво се случи вчера откъм храна :)
10.10.2012 - без трен
7:00 - Закуска: йогурт с: 3-4 лъжици динкелови ядки, 1 лъжица ленено семе, 1 лъжица сусам, 1 лъжичка мед, 1/2 ябълка; зелен чай
10:00: капучино с малко парче рожденденски козунак :)
12:00 - Обяд: огретен от картофи, тиква и ементал
15:00 - 19:00: малко зелен чай; 1-2 шепи кашу с червена боровинка; парченце от 100%-вия шоколад; ябълка
21:00 - Вечеря: френска лучена супа; риба върху зеле с няколко варени картофа; крем брюле
Вода: към литър
Мисля, че никога не бях преяждала както вчера на вечеря. Решихме да ходим в един ресторант с френска кухня и искахме да опитаме и предястие, и основно, и десерт. Е, опитахме :) Нито едно не успях докрай да изям - все големи порции. Хубаво, че имах подкрепление :)
Да споделя и за Подаръка :) Вече си имам чайник с цедчица, в който мога да си правя и чай на листа (sun) Изглежда така. Към него има и долна част, с която може да се поддържа топъл чая. Мисля, че вече имам сериозно основанние да изхвърля и последното капучино от ежедневието си :)
Мнението беше редактирано от Роси на 11.10.12 15:00.
Не съм писала от няколко дни, защото няма кой знае какво да се описва. Всичко е зле - и храната, и тренировките. Второто изобщо отсъства. В храната това, което ме притеснява е сладкото - всеки ден е на линия. Другият проблем - доста безразборно се храня. Едва ли не искам от всичко да опитам. С една дума - не съм особено доволна. Физически не се чувствам добре - на моменти имам стомашни проблеми, а и не обичам да се застоявам. Не знам какво ми става - мързел ли е, апатия ли е. Всичко ми е все тая.
казано от Puma на 14.10.12, 12:33:
Не съм писала от няколко дни, защото няма кой знае какво да се описва. Всичко е зле - и храната, и тренировките. Второто изобщо отсъства. В храната това, което ме притеснява е сладкото - всеки ден е на линия. Другият проблем - доста безразборно се храня. Едва ли не искам от всичко да опитам. С една дума - не съм особено доволна. Физически не се чувствам добре - на моменти имам стомашни проблеми, а и не обичам да се застоявам. Не знам какво ми става - мързел ли е, апатия ли е. Всичко ми е все тая.
Това зависи само и единствено от теб.Ти си човекът,който може да промени нещата,не някой друг.Вземаш се в ръце и това е.Със самообвинения и измъчване нищо няма да стане. ;)
казано от Вики на 14.10.12, 12:56:
Това зависи само и единствено от теб.Ти си човекът,който може да промени нещата,не някой друг.Вземаш се в ръце и това е.Със самообвинения и измъчване нищо няма да стане. ;)
Мерси за положителните думи, Вики :) Ясно, че всичко си зависи от мен. Аз съм забелязала, че от време на време изпадам в такива периоди, когато всичко ми е все тая, но и те минават. За съжаление не мисля, че още съм намерила баланса между работа, здравословен живот(тук влизат добра храна - както като качесто, така и като количество, спорт, достатъчно сън), свободно време. Все става така, че или много се задълбавам в работата си и не ми се занимава да мисля какво, кога и колко ще ям, или твърде много се задълбочавам всичко да е абсолютно здравословно, претеглено, домашно(справка - началото на дневника) и това започва да ми тежи. Друг път пък става така, че искам и да тренирам възможно най-често, и да готвя(тъй като обичам да готвя), и да излезна малко навън и просто не стига времето за нищо...А като си помисля, че животът ми може да е доста по-натоварен от сега....Но продължавам да екпериментирам, защото знам, че всичко зависи само от мен и прекаляването с което и да е от нещата е безсмислено :) Евала на жени като Маргарита, HarleyQuinn, Diddlina, Блага...За пример и вдъхновение са!
14.10.12
23:16
... Не знам какво ми става - мързел ли е, апатия ли е. Всичко ми е все тая.
От есента е :) Горе главата - това със сладкото - не се тормози толкова. И аз преди време ядях всеки ден и се ядосвах, че съм толкова слабохарактерна, докато един ден просто спрях да го мисля и някак сладките неща в менюто ми намаляха. Баланса се намира най-лесно когато не се вманиачаваш прекалено. Тогава всичко се нарежда от само себе си ;) Ако в даден ден не се чувстваш в кондиция да тренираш и го правиш насила - ами тялото ти само си казва, че не е сега момента - пропускаш и се наслаждаваш на останалите неща покрай теб. И утре е ден :)
казано от Absolut Illusion на 14.10.12, 23:16:
... Не знам какво ми става - мързел ли е, апатия ли е. Всичко ми е все тая.
От есента е :) Горе главата - това със сладкото - не се тормози толкова. И аз преди време ядях всеки ден и се ядосвах, че съм толкова слабохарактерна, докато един ден просто спрях да го мисля и някак сладките неща в менюто ми намаляха. Баланса се намира най-лесно когато не се вманиачаваш прекалено. Тогава всичко се нарежда от само себе си ;) Ако в даден ден не се чувстваш в кондиция да тренираш и го правиш насила - ами тялото ти само си казва, че не е сега момента - пропускаш и се наслаждаваш на останалите неща покрай теб. И утре е ден :)
Мерси за окуражителните думи :) Права си за баланса и вманиачаването...само дето аз май съм склонна към вманиачаване. Вманиачавам се, после се изморявам от цялата мания и всичко ми става все тая :D Това с тренировките се опитвам да го прилагам, но при мен играе роля и сънят, който все не мога да се науча да уважавам и съответно се навръзват ден след ден(както изминалата седмица), в които не ми се тренира...та и тук търся баланса :) Със сладкото вярвам, че ще се разбера....имало е месеци, в които изобщо не ми се яде, после идват такива, в които не се спирам...Единственото, което ме успокоява е, че все домашни сладости хапвам :)
14.10.2012 - без трен
10:30 - Закуска: йогурт с: 3-4 лъжици динкелови ядки, 1 лъжица ленено семе, 1 лъжица сусам, 1 лъжичка мед, 1/2 ябълка; зелен чай
12:00 - Обяд: зелена салата с риба тон, тиквени семки и зехтин
21:00 - Вечеря: огретен от тиква, домати и праз лук; няколко резанчета моцарела с домат и босилек; 1-2 парченца от едно френско сирене с червена боровинка
Вода: около 0.7л + 1 черен чай
И въпреки апатията, реших, че не може така и ще ям нормално :) Е, отново има и сладко в наличие - бях планирала така или иначе да правя един веган трюфели от кашу, стафиди, фурми и какао. Между храненията имаше малко грозде и смес за трюфели в размер на 3-4 трюфела :) Като цяло храната е доста по-добре от предишните дни. Прилагам снимки на полуготовия огретен и на трюфелите.
15.10.12
09:40
Това домашни трюфели ли са? И ако да, може ли рецептата :)