Too Little, Too Late

Прескочи до:

08.10.12
09:34

казано от gotcha на 08.10.12, 09:31:

Боби, не знам колко ти се е възпалил нерва, но аз 1-2 седмици не правя тяга и вече почва да ме дърпа (понаболява) кръста...

Да ти кажа ли колко? Толкова, че нощем се търкалям по леглото като инвалид и се обръщам само с ръце - не мога да се обърна нормално, защото като свия крак да се оттласна от матрака, ме прерязва адска болка. Не си говорим за дърпане, понаболяване - това са нормалните неща при хора с остеохондроза (то кой ли няма).
Знаеш, че съм голям фен на тягата като упражнение, но при това положение няма просто никакъв шанс да остане в програмата ми, докато не съм 100% сигурен, че няма да ми се налага да минавам пак през това.

08.10.12
09:36

Е щом още не се влачиш по земята и не се придърпваш с ръце (случвало ми се е) си добре бе :D
Само не знам защо чакаш да си мине само? Ходи да ти наместят причината...

gotcha, не мога да говоря за един продукт, без да съм го пипнал... нали? Освен това параестезията е страничен ефект без връзка с ефективността на суплемента по отношение на мускулната работа. А и както Боби спомена - малката разфасовка е достатъчно лесно прежалима, ако се окаже, че нещо не е както трябва. Така или иначе ще го изпия (тази опаковка ще ми стигне за около 40 дни, което е достатъчно за впечатления), пък после ще раздавам квалификации. Реално нямам нищо против да карам без параестезия, стига да ми намалее умората и да ми се увеличи издържливостта. :)

08.10.12
09:41

казано от gotcha на 08.10.12, 09:36:

Е щом още не се влачиш по земята и не се придърпваш с ръце (случвало ми се е) си добре бе :D
Само не знам защо чакаш да си мине само? Ходи да ти наместят причината...

Ходих, когато бях най-зле преди две седмици. Имаше леко подобрение, но не такова, че да си струва да повторя. При положение, че първоначалното прищипване плюс двете последвали усложнения бяха предизвикани само и единствено от тяга, не виждам какво има да го коментираме - да, тягата е безценно упражнение, когато трябва да се укрепват еректорите, но не и когато имаш остро възпаление на нерв и околната тъкан. Миналата седмица бях в състояние дори да клякам без всякаква болка, но щом сложих 150 кила на тягата (което е с точно 100 под максимума ми), моментално ме сряза. Колкото и да ми се иска, така не става.
Сега следват редовно търкалане с фоумролера, мазане с миризливи мазила, вълнен колан на кръста и пазене. Още противовъзпалителни не мисля да взимам - изпих достатъчно, а има по-добри начини да си унищожа черния дроб. Ще изкарам месец така, после ще видим.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.10.12 09:42.

08.10.12
10:00

Търся тука едно клипче с на макензи упражненията, където освен кобра пушъпс имаше и доста други обяснение и упражнения ама не го намирам. Определено олабват напрежението в кръста и мисля, че ще ти помогнат.
Съгласен съм, че точно сега не трябва да правиш тяга не ме разбирай погрешно :)
Ще ти мине като на... сляпо куче нали последно установихме, че си такова :D

Мнението беше редактирано от gotcha на 08.10.12 10:01.

08.10.12
17:26

08.10.2012 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 грама бета аланин на Pure, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods, 2 капсули Cissus на USP Labs, 2 грама бета аланин на Now Foods.
2. На обяд - 1 доза Vita-min на Olimp Labs, 2 грама бета аланин на Now Foods.
3. Kъм 20 - 2 грама бета аланин на Pure.
4. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.

Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, порция панирани свински жулиени, салата домати.
2. Вечеря (план) - свински котлетни пържоли, телешки суджук на скара, бира.

През деня - около 500 мл прясно мляко, две лъжици мед.

Обобщение за деня:
Днес ми монтират нова входна врата. По-мърлява работа отдавна не бях виждал! Бяхме оставили тъст ми да наглежда майсторите през деня. Прибирам се и заварвам цялата стълбищна площадка, зарината с отпадъци от къртенето, всичко в коридора и половината апартамент покрито с два пръста прах. Никой не се е сетил едно найлонче да постели, да сложи един влажен парцал пред вратите на стаите. Абсолютна простотия! Нормалните майстори в наши дни си ходят с метличка и веднага си замитат изцапаното - цял ремонт на детската изкарахме през август, без да си проличи в другите стаи. А тия мърлячи за два часа са направили цялата къща на гъз. На всичко отгоре ми се пазарят, че изнасянето на отпадъците от къртенето не влизало в цената. Сега ще пия една бира за успокоение, докато довършат, после ще броя до 10 и ще си говоря пак с тях.

08.10.12
17:41

Понякога с говорене не става...

08.10.12
17:43

казано от gotcha на 08.10.12, 17:41:

Понякога с говорене не става...

А, с говорене. Става с пари (или с липсата им). Ако не си разчистят, няма да им подпиша приемно-предавателния протокол и няма да им доплатя остатъка от парите. Ако искат, на челна стойка да ми застанат.
Ако пък ми правят фасони и не си изчистят и се наложи да им изчистя аз (защото съседите с нищо не са ми виновни за отношенията с тия), тогава пък посмъртно няма да си видят остатъка от парите и ще стигнем и до съд, ако трябва. Нещо съм яхнал метлата.

08.10.12
18:07

Ма тия още ли са там ? :D

пп: Нали си подписал договор...приемо предавателния протокол е за проблеми с вратата или монтажа...ако напишеш друго оплакване в него,ще го забутат някъде в офиса на фирмата и нищо няма да излезе!

08.10.12
18:09

казано от Jikata на 08.10.12, 18:07:

пп: Нали си подписал договор...приемо предавателния протокол е за проблеми с вратата или монтажа...ако напишеш друго оплакване в него,ще го забутат някъде в офиса на фирмата и нищо няма да излезе!

В договора пише, че втората вноска се заплаща след подписване на приемно-предавалтения протокол. :)
Нищо друго не важи, докато не съм дал половината пари. :)

08.10.12
18:16

казано от Boby_ на 08.10.12, 18:09:

В договора пише, че втората вноска се заплаща след подписване на приемно-предавалтения протокол. :)

За пръв път чувам за подобен ПП-протокол...в такъв случай си ги хванал за таш..ите ;)

08.10.12
18:29

казано от Jikata на 08.10.12, 18:16:

казано от Boby_ на 08.10.12, 18:09:

За пръв път чувам за подобен ПП-протокол...в такъв случай си ги хванал за таш..ите ;)

Цитирам договора (частта е права на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ):

/2/. Да получи възнаграждение в размер, определен в ценовата оферта, представляваща неделима част от договора. Възнаграждението е платимо както следва:
- авансова сума в размер на 50% от стойността на изделието по ценова оферта - в деня на подписване на договора
- 50% от стойността на договора, представляваща цената за доставка на изделието - в срок от 5 работни дни след приемане на продукта от страна на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ и подписване на приемо-предавателния протокол.

Така са си го написали, предложили и подписали, така ще си го и получат.

Боби, твоят случай ми припомня, че преди няколко месеца изгоних двама “майстори” от нас. Като ги видях как се подготвят за работа веднага им вдигнах червени картони. Като чуя думата майстор, чак тръпки ме побиват. Ама толкова сме далеч от Европа ...

08.10.12
20:06

В крайна сметка не им подписах протокола, не им платих и ги изгоних. Тръгнаха си, без да почистят и да си изнесат боклука. Обади ми се шефът им да ми обяснява знаел ли съм колко струва линеен метър къртене по други фирми и че като си правел у тях ремонт, си опаковал сам всичко. Ядосах се, повиших му тон, скарахме се и му затворих.
Седнах да мисля каква жалба до КЗП да формулирам и се оказа, че няма и за какво да се хвана. Врата си е на мястото, доставена почти в срок (с един работен ден закъснение, но това са дреболии). Касата е доста по-паянтова, отколкото си я представях, но горе-долу отговаря на спецификацията. Къртенето и монтажът са изпълнени, макар и с дребни поражения - един прекъснат ел. кабел и няколко разбити плочки. Мръсотията и отказът им да изнесат боклука не са регулирани с никоя от точките в договора.
Изнесох си боклука, а сега жена ми мие стълбището, защото не ни е виновен никой във входа за това.
Накрая ще се окаже, че съм прецакан и ще трябва да си платя остатъка като поп. Единственото, което мога да направя, е да разнеса фирмата по интернет форуми, фейсбук и познати - това ще им причини косвени щети, ще спаси още някого от кофти търговци, но мен лично не ме грее особено.

08.10.12
20:40

Именно!
Това исках да кажа...че ПП-протоколът те спасява ако се насерат при монтажа,ако ти докарат примерно надрана врата,ако закъснеят със срок.
Но никъде не пише,че са длъжни да си пометат,или да ти опаковат мебелите да не се прашат!
Това последното е до самосъзнание и манталитет :)

08.10.12
20:44

Така е, прав си, Боби - няма за какво да се хванеш. Аз още одеве си го мислех, ма реших да не го казвам. Това, което можеш да направиш е да направиш е да се заинатиш - като пробваш да им се опънеш още веднъж - ей така за спорта, евентуално да платиш само вратата, без труда, но иначе - работата е свършена, услугата е доставена. Самият отказ да подпишеш протокола не е основание за неплащане - фактът, че са ти поставили вратата е достатъчно доказателство, че си я приел.

08.10.12
21:11

казано от Петър29 на 08.10.12, 20:44:

Така е, прав си, Боби - няма за какво да се хванеш. Аз още одеве си го мислех, ма реших да не го казвам. Това, което можеш да направиш е да направиш е да се заинатиш - като пробваш да им се опънеш още веднъж - ей така за спорта, евентуално да платиш само вратата, без труда, но иначе - работата е свършена, услугата е доставена. Самият отказ да подпишеш протокола не е основание за неплащане - фактът, че са ти поставили вратата е достатъчно доказателство, че си я приел.

По договор мога да разтакавам подписването на протокола, мога дори да откажа да го подпиша и да ги накарам да си вземат вратата, ама каква полза - накрая ще съм с разкъртена дупка в коридора, вместо с врата. :)
Ще ги преживея и тия лайнари. Живи и здрави да сме.

Пияндето потвърждава - бета аланинът на Pure Nutrition има неприятно нагарчащ вкус, когато е разтворен в малко вода (под 50 ml примерно). Когато водата е повече (над 150 ml) проблем няма. Горчилката я затискам със силно кафе, ама...

09.10.12
15:41

Пиянде, аз го мешам с бца-то... та какво ще стане като ми свърши лимонадата ще го мисля :)
Бтв кафето не му ли пречи нещо, нали уж като цяло пречило за усвояването на някои добавки?

09.10.12
17:13

Не пречи, а боостер без кофеин не е боостер за мен.

09.10.12
17:24

казано от Boby_ на 08.10.12, 09:34:

казано от gotcha на 08.10.12, 09:31:

Боби, не знам колко ти се е възпалил нерва, но аз 1-2 седмици не правя тяга и вече почва да ме дърпа (понаболява) кръста...

Да ти кажа ли колко? Толкова, че нощем се търкалям по леглото като инвалид и се обръщам само с ръце - не мога да се обърна нормално, защото като свия крак да се оттласна от матрака, ме прерязва адска болка. Не си говорим за дърпане, понаболяване - това са нормалните неща при хора с остеохондроза (то кой ли няма).
Знаеш, че съм голям фен на тягата като упражнение, но при това положение няма просто никакъв шанс да остане в програмата ми, докато не съм 100% сигурен, че няма да ми се налага да минавам пак през това.

Много добре те разбирам...

09.10.12
18:55

09.10.2012 г. (тренировъчен ден 1, седмица 8)

Тренировка - рамо, трапец

Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10х20, 10х20 кг.
Повдигане на рамене на машина за тяга - 10х50, 10x100 кг.

Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 8x40, 5х60 кг.

Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 5х85, 4х85, 4х85 кг.
2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 8х40, 6х40 кг.
3. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 8х27, 7x27 кг.
4. Повдигане на дъмбели настрани и назад от седеж (с гърди, опрени в коленете) - 9х35, 6х40 кг.
5. Повдигане на рамене на машина за тяга - 10х150, 8х180, 8х180, 8х180 кг.

Обобщение за тренировката:
Малко разочароваща тренировка. Вместо желаната шестица на 85 на раменната преса, която да ми позволи другата седмица да сложа 90, не могах да направя две петици. Гравитацията е гадна кучка! За сметка на това после компенсирах с дъмбелите.

Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 грама бета аланин на Pure, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.
2. На обяд - 1 доза Vita-min на Olimp Labs.
3. Преди тренировката - 2 грама бета аланин на Now Foods.
4. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
5. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
6. Kъм 20 (план) - 2 грама бета аланин на Now Foods.
7. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.

Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, порция леща плакия, две кюфтета на скара, салата домати.
2. Вечеря (план) - ще решавам след малко.

През деня - около 400 мл прясно мляко, две лъжици мед.

Обобщение за деня:
Без драми днес. В работата нещата малко се успокоиха. Може да е затишие пред буря - ще видим. :)

казано от gotcha на 09.10.12, 15:41:

Пиянде, аз го мешам с бца-то... та какво ще стане като ми свърши лимонадата ще го мисля :)
Бтв кафето не му ли пречи нещо, нали уж като цяло пречило за усвояването на някои добавки?

Втората половина от дневната доза и аз обикновено я приемам с ВСАА (по време на тренировка). Там проблеми няма - 1.5 l вода + 3-4 лъжички BCAA Blast отнемат всички шансове за нагарчане. Изненадан съм от неприятния вкус. Пил съм бета аланин на PrimaForce и Bulk Powders, такива усещания не е имало - много смътно доловим лекичко накиселяващ вкус, който е всичко друго, само не и неприятен.

Не съм срещал информация за нежелано взаимодействие между бета аланин и кофеин.

10.10.12
09:16

казано от Кольо Пияндето на 10.10.12, 09:13:

Пил съм бета аланин на PrimaForce и Bulk Powders, такива усещания не е имало - много смътно доловим лекичко накиселяващ вкус, който е всичко друго, само не и неприятен.

Такъв е и този на Now - леко накиселяващ на вкус, но не неприятно и без мирис.

И аз си взимам предтренировъчната доза заедно с BCAA-то - не идва съвсем преди тренировката, а по-скоро по време на загрявката и в началото, което за мен е приемливо. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.10.12 09:17.

Сега остава да установя дали бета аланинът на Pure Nutrition въпреки всичко работи. Кутийката стига за около 40 дни, което е достатъчно, за да се долови някаква разлика в работата на мускулатурата при непроменено натоварване. Ако е ОК, все пак при определени условия ще е приемлива покупка. Това е първият продукт на тази марка, към който имам резерви, обаче...

Като цяло бета аланинът е доста ангажираща добавка, чисто в организационен план. Винаги съм приемал част от дневното количество по време на тренировка, иначе става съвсем сложно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.10.12 09:26.

10.10.12
09:44

Абе май много се втелявате вие... аз пък гледам на мен да ми е удобно, пия го преди с бца и след с бца по простата причина, че много често отивам с празни джобове да тренирам и не искам да нося нищо с мен, голям праз, че не съм го взел точно по време на тренировката.

Точно защото не обичам да се втелявам, затова смятам бета аланина за ангажираща добавка. :) Два или три пъти на ден трябва да мисля как да пия броени грамчета, а все пак сме на работа, насам-натам. Като сложим малко витамини, ВСАА, протеин и още нещо по избор (билка, примерно), става тегаво - непрекъснато трябва да пиеш нещо и трябва да мислиш кое, кога, как...

10.10.12
09:50

казано от Кольо Пияндето на 10.10.12, 09:49:

Точно защото не обичам да се втелявам, затова смятам бета аланина за ангажираща добавка. :) Два или три пъти на ден трябва да мисля как да пия броени грамчета, а все пак сме на работа, насам-натам. Като сложим малко витамини, ВСАА, протеин и още нещо по избор (билка, примерно), става тегаво - непрекъснато трябва да пиеш нещо и трябва да мислиш кое, кога, как...

Ами, броени грамчета. :) Меря един-два пъти в началото с везната, после греба на око с лъжичката подобно количество и това е.

10.10.12
09:56

Аз греба на око от самото начало, после като видя, че нищо не става удвоявам, утроявам и така :D
Течните добавки ги пия преди и/или след тренировка, а хаповете с някои от манджите... Редуцирал съм максимално ангажиментите с тези неща и пак ме дразни, че трябва да се занимавам с тях, за това много често имам периоди без да пипам нищо само, ако настина боцам някой хап.
Ма ко да праиш без химия нема физика :D

Ех, сега да не излезе, че вървя с везната под мишница! :)

Ето, давам реален пример със себе си от първите логове на Pure Nutrition:

- след ставане от сън - 10 g Pure Amino 2000 и 2 g бета аланин
- след закуска - 1 таблетка EcoGreen Multi и 2 капсули Maca
- преди обяд - 2 g бета аланин
- след обяд - 2 капсули Maca, 1 капсула Rhodiola и 1 капсула Vitamin C
- преди тренировка - 1 доза BCAA Blast
- по време на тренировка - 2 дози BCAA Blast и 2 g бета аланин
- веднага след тренировка - 2 дози  BCAA Blast + 10 g 100% Pure Glutamine + 10 g Pure Amino 2000
- след вечеря - 1 капсула Rhodiola
- заедно с последното хранене - 10 g 100% Pure Glutamine

Реален мой ден, в който съм имал тренировка. Честно казано - като за ежедневие ми е малко сложно като организация - non-stop нещо се пие, сутрин 15 минути разсипвам щуротии по шишета, мъкна кутийки и шишенца... А към този суплементарен режим спокойно могат да бъдат добавени още продукти (рибено масло и ензими са първите, които ми идват в главата). Ето тази каша ми се иска да избягвам, защото като я поддържам месеци наред...

10.10.12
10:45

казано от Кольо Пияндето на 10.10.12, 10:36:

Честно казано - като за ежедневие ми е малко сложно като организация - non-stop нещо се пие, сутрин 15 минути разсипвам щуротии по шишета, мъкна кутийки и шишенца...

Познато ми е това. За месец-два се издържа, после трябва да се опрости. :)

Кво толкоз се занимавате, пийте ги сутрин - едва ли ще има разлика в усвояването им и след това в постиженията - все пак това не е някакъв зоб, а обикновени добавки дето не се усеща кой знае какъв резултат! За мене това е излишно, кат си на бачкане да му мислиш още 50 неща!

10.10.12
19:19

10.10.2012 г. (тренировъчен ден 2, седмица 7)

Тренировка - бицепс, трицепс

Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж  - 10х20 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 10x20 кг.

Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж  - 4х60 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен подхват - 4х110 кг.

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х75, 6х70, 6x70 кг.
2. Повдигане на прав лост от лег с тесен подхват - 8х120, 6х125, 5х125 кг.
3. Скотово сгъване с прав лост - 5х60,5, 5х60,5 кг.
4. Трицепсово разгъване на скрипец с въженце (зад глава) - 7х50, 7х50 кг.
5. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип чукчета) - 6х40, 5х40 кг.
6. Трицепсово разгъване на портален скрипец с една ръка - 7х40, 6х40 кг.

Цял ден не се чувствам добре - гади ми се и ме боли глава. За сметка на това като влязох в залата, всичко изчезна. Получи се съвсем прилчна тренировка - имах много сила в упражненията за трицепса и не чак толкова в тези за бицепса, но като цяло доста добре.
Мерих след тренирвката ръце. Наближават 48 (без 2-3 мм), което е доста голям напредък само за месец и то без да съм качил тегло.

1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 грама бета аланин на Now Foods, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.
6. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now foods.

Днес свърши опаковката SuperCissus на USP Labs. Изключително доволен съм. Мога смело да твърдя, че това е най-добрата ставно-възстановителна и противовъзпалителна добавка, която съм пил. Действието започна да се усеща чак след средата на шишенцето и може би трябва да си взема още едно и да изкарам два месеца, за да си правя по-сериозни изводи, но май няма да е сега. Все пак в началото на ноември може пак да поръчам.

Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, шопска салата, пилешко филе с гъбен сос, задушени зеленчуци.
2. Вечеря (план) - готвя си свински каренца с праз.

През деня - към 500 мл прясно мляко, две лъжици мед.

Обобщение за деня:
Нещо май се разболявам...

11.10.12
11:09

Нещо се разболявам. Чувствам се разкапан, опитва се да ме втриса, а на всичко отгоре ме наболява и гърло. Засега не е много зле положението и все още не съм решил да отменя тренировката, но ще видим до довечера.

ВЗеми витамини в двойни-тройни дози и за два-три дена тряя се оправиш - ако не е нещо сериозно!

11.10.12
11:48

казано от дебилен аморамлен на 11.10.12, 11:17:

ВЗеми витамини в двойни-тройни дози и за два-три дена тряя се оправиш - ако не е нещо сериозно!

Отдавна се каня да те питам това “аморамлен” какво ще рече - аморален, анормален, някаква комбинация между двете или нещо съвсем различно? :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.10.12 11:49.

11.10.12
16:35

11.10.2012 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 грама бета аланин на Pure, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods, 2 капсули Cissus на USP Labs, 2 грама бета аланин на Now Foods.
3. Kъм 20 (план) - 2 грама бета аланин на Pure.
4. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.

Храна:
1. Обяд - купичка гъбена супа, порция свинска кавърма.
2. Вечеря (план) - ще видим, не знам още.

Обобщение за деня:
Не се чувствам добре цял ден, а на всичко отгоре имах и тежка среща, която се проточи повече от очакваното. Мисля да почина днес, а краката да останат за утре през деня.

12.10.12
14:13

12.10.2012 г. (тренировъчен ден 3, седмица 7)

Тренировка - бедра, прасец

Загрявка:
Преден клек с фитили - 10х0, 10х0, 8х60 кг.

Адаптация:
Преден клек с фитили - 4х100 кг.

Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 6х120, 5х125, 6x125, 5x125 кг.
2. Бедрени екстензии на машина - 13х115, 12х115, 12x115 кг.
3. Бедрени сгъвания на машина - 9х95, 8x95, 7х95 кг.
4. Повдигане на пръсти на машина за тяга (за прасци) - 10х100, 9х150, 8х150, 8х150, 8х150 кг.

Нормална тренировка. Качих още 5 кг на предния клек, а следващия път май и още пет ще добавя. Лег пресата все още е счупена и това ми отнема шанса да я ползвам за разнообразие, но не е болка за умиране - става и по дамските уреди. :)

Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 грама бета аланин на Pure, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods.
2. Преди тренировката - 2 грама бета аланин на Pure.
3. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
4. След тренировка - ~50 грама 82% Whey Concentrate на BulkPowders + Matrix на Syntrax.
5. На обяд - 1 доза Vita-min на Olimp Labs.
6. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 капсули Cissus на USP Labs, 2 грама бета аланин на Pure.

Храна:
1. Закуска - домат, шунка, сирене, френска майонеза.
2. Обяд - купичка зеленчукова супа, две порции свинско с праз.
3. Вечеря (план) - ще видим, може и да се излиза днес.

Следва да се отбележи наличието на закуска днес. Тренирах преди обяд и реших да хапна сутринта, че тренировките на гладно не ми се отразяват никак добре.

Обобщение за деня:
Днес не съм в офиса, но имам доста работа. Сутринта ходихме до една ветеринарна клиника да правим ехография на кучката. Бременността е потвърдена, така че чакаме кученца в средата на ноември. :)

13.10.12
17:06

13.10.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 7)

Тренировка - гърди, преса

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег  - 10х20, 10x20, 10х60, 10x70 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 5х150, 5х150, 4х150 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 6х110, 6х110 кг.
3. Кофички с доп. тежест - 7х35, 6х35 кг.
4. Повдигане на крака от лег с прибиране на колене към гърдите (с доп. тежест) - 20х15, 19х15, 17х17,5, 15x17,5 кг.
5. Коремни преси на римско столче с доп. тежест - 20х10, 18х10 кг.

И днес не успях да направя шестица на 150 на лежанката. В първата серия уж до четвъртото повторение ми беше напараво леко, а на петото едва не закъсах. Нищо, другата седмица. За сметка на това в третата серия за една бройка да се обезглавя. На третото повторение не знам какво се разсеях, но щангата се лашна назад и добре, че Владо реагира веднага и я овладяхме. След това направих и още едно повторение, така че не беше от липса на сила това, а заради моментна загуба на концентрация.

Това ме връща на темата в другия раздел за нуждата от човек за пазене, в която няма повече да се изказвам, за да не храня трола. Дори когато се работи с тежести далеч от макса, е важно да има на кого да разчиташ. Винаги съществува риск от инцидент, а лежанката не е като тягата, където можеш да се откажеш безнаказано по средата на повторение.

Добавки:
1. След ставане - 1 капсула Омега-3 на Now foods, 2 грама бета аланин на Now Foods, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods
2. На обяд - 1 доза Vita-min на Olimp Labs.
6. Kъм 20 (план) - 2 грама бета аланин на Now Foods.

Днес ненадейно ми свърши Омега-3. Поръчах, но два-три дни ще се наложи да ги пропусна. :)

Храна:
1. Обяд - порция свинско с праз, две наденички на скара, малко майонеза, салата домати.
2. Вечеря - ще видим.

Днес реших да разнообразя чешката бира и минах от другата страна - взех си четири Radeberger. :)

Обобщение за деня:
Ден като ден. Вчера ми измазаха входната врата. Остана да се “тегли” един латекс, като доизсъхне колор-кита. Реших да не викам майстори и за това - работа за 10 минути е и то в най-тъмната част на коридора, където скромните ми бояджийски умения няма да бият на око. :) Та днес по този повод ходих да купувам материали (шкурка, грунд, четки, мечета, ваничка, найлони за покриване и какво ли не още - по-добре да бях викнал пак майстора) и утре ще се маже. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.10.12 17:13.

13.10.12
17:15

Направо вървим паралелно с тия лежанки, само дето ти имаш една единичка отпред :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1