Аа тая песен има сантиментална стойност. Слушах я първия път, като се измъкнах от нас през нощта :D
1
Все още болна, пропуснах даскало, но крачетата сами ме отведоха до залата. Тренировка на ниво без интервали, заради гърлото:
СС: тяга 11х10 (1х10 СТ,8х10@50, 2х10@55)
лег 10х10 - мисля, че 6 бяха с 30 и 4 - с 25.
СС: флайс от лег и двустранно гребане - 3 и 4
фаст - 17. лимонов сок след тренировка
телешко с гарнитура от пресни и задушени зеленчуци, кашкавал
следва: телешко
Надъхах се да ям чисто. А да видим...
Мнението беше редактирано от cocobutt на 15.10.12 17:46.
казано от HarleyQuinn на 14.10.12, 19:20:
От няколко дни я слушам, напомня ми за 8-ми клас... Ебати, чувствам се дърта :D
Пръскам са :D
2
Нормална тренировка за крака с приятна изненада накрая. Не ми е ден за трениране, но заради хремата пропуснах събота и реших да наваксам днес.
СС: клек - 1х10@20, 11х10@40, щото вчера правих тяга и бедрата стискаха
на машина от стоеж - глутеус и аддуктор едностранно редуване, без почивка
СС: повдигане от вис 3х20 и извиване с дъмбел - 3х40,30,30
ТЯГА 1@70
Съвсем случайно, докато един познат ми разтоварваше тежестите, като остана 70-ка, реших да се пробвам една тягичка. И за моя изненада, че и за негова, никак не ми се опъна, вдигнах си я като 60 :D 3 повторения щях да направя със сигурност, но вече бях минала през 100-те клека и реших да не прекалявам.
фаст ~ 17. след тренировка - лимонов сок, лъжичка мед, ябълка
телешко със салата и зад. зеленчуци
заквасена сметана, още малко телешко
следва - 3-4 яйца
Това между другото ми е последната седмица 10х10. Ще ми липсва... Дали тягата е стабилна и какво още мога след 6-седмичен 10х10 цикъл предстои да разберем... следващата седмица ;)
Гледам, че ходиш на уроци по история, ако мога да попитам .. при коя госпожа ходиш или ходиш на някакъв курс? Право ли ще кандидатсваш ?
Да, Рико, право. По история ме подготвя учителката ми от даскало като извънкласна дейност. Само че лека-полека почвам да се насочвам към Симеоново.
Там е малко кофти работата с държавната работа, че неможеш да се откажеш веднъж като започнеш, или ако го направиш трябва да платиш на държавата, нещо такова, един приятел, който е 4та година право в ПУ ми го каза, затова се отказал от Симеоново и влезнал в ПУ. Късмет :D
казано от HarleyQuinn на 16.10.12, 22:02:
Да, Рико, право. По история ме подготвя учителката ми от даскало като извънкласна дейност. Само че лека-полека почвам да се насочвам към Симеоново.
ЪЪЪъъъъъъъ... Белкинова? :D
ПУ никак не ми влиза в плановете. Или СУ, или Симеоново, или в краен случай - УНСС. Каквото сабя покаже...
Аз неща да се местя в друг град :D При теб каква е причината да не желаеш обучение в ПУ. Да знам, че в СУ е по-добре уш ама се пак..
Аз пък искам да се преместя. ПУ-то няма да го коментирам въобще. Впечатленията, които съм си създала, са от мои познати и наблюденията върху учебния процес. Аз искам да ме смажат от дисциплина, не да ме галят с перце.
16.10.12
22:53
От мен съвет никво УУНС много западнала история е.... СУ трябва много да четеш моя приягелка се скъса от четене и пак не я приеха. Просто много бъди сигурна в знанията си. А пък ЮЗУ на последно място с УУНС на едно ниво. Тогава по добре в ПУ. Де и да идеш ако искаш ще учиш ако не само ще се моткаш... западнало е на всякъде, университети= перални за пари :D
За право СУ си е най-добре.Завършилите Симеоново трябва 5 години да работят държавно.После са си свободни ,ако искат.Поне така беше последно.
Мнението беше редактирано от Гената на 17.10.12 00:44.
Ивчето Пивчето*
По-полека с изказванията мила... Право в УНСС не е цвете (СУ е номер 1), но да кажеш, че цялото УНСС е западнала история, е като да кажеш, че всички останали университети са така, защото са на едно дередже... Аз съм завършил бакалавърска степен там и съм доволен - научих достатъчно, за да “захапя”.
Мнението беше редактирано от Витан на 17.10.12 00:43.
17.10.12
08:42
казано от Витан на 17.10.12, 00:42:
Ивчето Пивчето*
По-полека с изказванията мила... Право в УНСС не е цвете (СУ е номер 1), но да кажеш, че цялото УНСС е западнала история, е като да кажеш, че всички останали университети са така, защото са на едно дередже... Аз съм завършил бакалавърска степен там и съм доволен - научих достатъчно, за да “захапя”.
Това казвам, че ако искаш ще учиш навсякъде, ама по принцип там влизат много пари, а общежитията им виж какви са. То навсякъде си е мазало,де. Пък говорим за право СУ си е най-добре. Имам приятел учил в УУНС туризъм и не е доволен вика, че нищо не са ги научили. В професионалната по туризъм повече е научил. ЮЗУ там е същото, студентите грам не знаят за туризма, професора ни говори само къде е ходил и какво е видял, лекция няма, само празни приказки 4 часа... много съм разочарована и всички са така университети .Ти си даваш парите пък те нищо не ти дават... перална за пари
Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 17.10.12 08:43.
Е, то това вече не е занималня “да ни учат”... Аз имам приятел който завърши без да е влизал последните 2 години, но това е друг въпрос. А това, че си даваме парите, а не ни учат - отиваш в Америка (примерно), кихаш $ 10 000 на семестър (което е нормално) и те учат. Добре ли е така? ;)
Ако някой иска качествено обучение - да не го търси в България...без значение дали е УНСС, СУ, НБУ и тн...
всъщност съм склонен да мисля, че частните университети вече са по-напред от държавните.
17.10.12
10:09
Общо взето Витан е много прав. Който иска да научи нещо - научава (по един или друг начин и до съответното ниво). Който не иска - спокойно завършва без да научи нищо. Винаги е било така, вероятно и за напред ще е така. С други думи винаги можеш да се “приплъзваш” между капките и след 4-5 години да ти връчат диплома. Какъв е смисълът да инвестираш въпросните годинки в губене на време - това е съвсем отделна дискусия. Дали ще учиш - това не е нищо повече от личен, ама много личен избор. Университетът не е забавачница, както отбеляза Вито. Там не е място, където наливат големите знания с голямата фуния в главата. Ако искаш да осмислиш времето в университета - ще трябва да дадеш нещо от себе си - време и/или труд. Да, има и некадърни преподаватели... но да се слага всичко под един знаменател - аз също не съм съгласен.
Завършил съм редовно обучение в ЛТУ (София). Това са 6 години лекции и упражнения всеки ден, заверки, практики, държавен изпит и дипломна работа. Погледнато от днешната ми камбанария - еми можех да завърша и с до-о-оста по-малко усилия. От университета ми останаха ценни неща, обаче... не разкази за безпаметни напивания, преписване и загубено в глупости време.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.10.12 10:10.
17.10.12
10:26
казано от Redalex на 17.10.12, 10:03:
Ако някой иска качествено обучение - да не го търси в България...без значение дали е УНСС, СУ, НБУ и тн...
всъщност съм склонен да мисля, че частните университети вече са по-напред от държавните.
Уникална глупост...
Кольо както винаги е казал каквото има да се каже по темата, но нека се включа и аз малко.
Завършил съм ВУЗ, за който навремето се шегуваха доста, че едва ли не всеки можещ да си напише името може да го завърши безпроблемно. Няма да споделям конкретните “шеги”, макар да са много “забавни” и остроумни ;)
На пук на всички приказки обучението е доста сериозно ако гледаш на него сериозно. Има изключително трудни изпити във всяка специалност и във всеки курс.
Много странно ми идват приказките на хора, които гледат как някой да им налее знанията в главата срещу заплащане. Няма как да стане. Независимо дали говорим за елитна гимназия, за още “по-елитна” частна таква, за университет с история, за университет, в който си плащаш и завършваш без проблеми - като си влезнал като магаре на ясла, ще завършиш като магаре на ясла. Като си влезнал да научиш нещо - ще завършиш научил нещо.
Още по-странно ми идват приказките на хора, които смятат, че в България няма да нучиш нищо качествено никъде и най-вече в държавните ВУЗове...Да рече човек, че става въпрос за Ямайка, за Тунис, за Либия, за Сомалия, за Бруней, за Того - иди дойди, ама за образованието в България...такива думи не могат да се кажат. Срамно е за тези, които ги изричат да се нариат българи, да се имат за интелигентни и начетени хора...
казано от Redalex на 17.10.12, 10:03:
Нямаш си на идея колко “тежко” звучат тези думи от емигрантска уста...
Идеята на образованието след средното е не да те водят за ръчичка, както класната в училище (някои хора така и не могат да надраснат тая нагласа), а да ти дадат основа за старт в кариерата после. Професиите, които се изучават, постоянно се развиват и не може да се изисква от образованието да е ъп-ту-дейт във всеки един момент. Това е твоя работа. В университета полагаш основите, създаваш възможностите, изграждаш контактите, отсява се просото от плявата - пробивните хора успяват още оттам да хванат пътя в живота си, а останалите се лутат от магазин на заведение... Както каза Витан по-горе - научаваш достатъчно, за да захапеш, после дали ще “изплюеш” си зависи само от теб.
Адаш, това, че нещо ти е странно или не го разбираш, не значи, че е “уникална глупост” :)
Завършил съм право в УНСС 98-2005…а 2008-2011 изкарах и едно учене и в датски университет (съвсем различна специалност), който преди 2-3 години го гледах, че е класиран 63ти в Европа (а дори няма кой знае какви претенции за супер престижен университет).
За да вляза да уча право трябваше да наизустя историята на България и творчеството на Ботев, Дебелянов, Вазов, Яворов и да пиша анализи, които не са мои, а на някое литературно/историческо величие, като аз просто трябваше да вмъквам клишета и цитати от техните анализи в моята “разработка” в рамките на 4-5 часа...само и само, за да демонстрирам на някого, че всъщност съм прочел произведенията и въпросните анализи...
С две думи- изобщо не се налагаше да мисля, да ползвам анлитичните си способности или да проявявам някаква индивидуалност - просто трябваше да съм по-добър от другите 30 000 кандидат студенти, които бяха чели същите анализи и същите книги и въпросът беше - кой ще подреди цитатите и чуждите анализи в “правилния ред” и кой ще цитира повече :)
Когато излязох от УНСС, знаех по-малко от шефовете си...и все още знам по-малко от тях сферата на правото.
Когато излязох от датския университет установих, че знам повече от датските ми шефове в много области, като те също го осъзнаха и често търсят съвета ми - бях подготвен по съвремени теории и методи, а не по системата, която е била в сила и когато съм се раждал.
ДА - можеш да научиш много и в български университет. ДА - има чудесни преподаватели.
Но МАСОВОТО ниво е изключително ниско.
Българският университет ти слага рамка, в която трябва да се впишеш и няма индивидуален подход към всеки студент, а към стадото като цяло.
Никого не карам да ми вярва или да счита позицията ми за вярна ...просто си казвам мнението на човек видял и едното и другото. И нещата са изцяло в полза на чуждото образование ...(което не значи, че няма да си поредния науедачник, с диплома от чужд унивестит и незнаещ нищо).
Бтв едно време много се хранехме правистите от СУ и УНСС...сега като тегля чертата, колегите ми от УНСС станаха много по-успешни от всички СУ прависти, които познавах от това време.
Мнението беше редактирано от Redalex на 17.10.12 11:12.
казано от Петър29 на 17.10.12, 10:47:
Нямаш си на идея колко “тежко” звучат тези думи от емигрантска уста.......
Професиите, които се изучават, постоянно се развиват и не може да се изисква от образованието да е ъп-ту-дейт във всеки един момент.
Емигрантската уста, няма ден в който да не прави планове да се прибере в къщи и само аз си знам какво ми е коствало да не съм сред близките си и приятелите си, така че дай да не коментираме тази тема. Пак казвам- давам си мнението и никого не карам да ми вярва.
А за “ъп-ту-дейт” - не си съвсем прав...светът се развива динамично и ежедневно. В МЕИ приемният изпит през 2012 е бил 90% същият като приемът през 19** година. Същото е и с изучаваните дисциплини - учат кодове за програмиране, които вече никой не използва, но пък професорът го може това и трябва да се учи точно този код.
17.10.12
11:14
Има честта сам да съм преподавател в университет, като съм завършил в БГ и в чужбина, с множество специализации също в чужбина и тук. Освен това и практикувам. Непрестанен допир с колегите и студентите.
И затова мога да кажа от първо лице,че казаното от Редалекс е на 100 % вярно за пълно мое съжаление. Образованието в университета и подготовката от средното училище нямат нищо общо с това отпреди 10 години, макар и да има белези за подобрения.
Има студенти, които успяват въпреки сбърканата система да научат много и много да вземат. Да, има, но това е повече в резултат на изявени лични качества или лична работа на преподавател, не на общата картина. Останалите просто се самозаблуждават поради липсата на критерии.
Естествено нямам поглед върху всички специалности, но картинката в хуманитарните и част от техническите ми е до болка ясна.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 17.10.12 11:27.
17.10.12
11:16
адаш, мога да ти отговоря просторно понеже цялото ми семейство е свързано с науката и образованието в България от поколения, но няма да го направя...
Вместо това малко материал размисъл за всички, които са на твоята позиция ;)
Име Специалност Роден Член-кореспондент от Академик от
Александър Александров Лесовъдство 1938 1995 2003
Ангел Ангелов Електронноизчислителна техника 1929 1981 1989
Янко Арсов Металургия 1934 - 2004
Атанас Атанасов Агрономия 1943 1997 2003
Панайот Бончев Химия 1933 1995 2003
Кирил Боянов Информатика 1935 1989 2003
Илия Бручев Инженерна геология 1934 1995 2008
Кирил Василев Философия 1918 - 1989
Петя Василева Офталмология 1940 1995 2003
Михаил Виденов Филология 1940 2004 2008
Рангел Вълчанов[ Режисьор 1928 - 2012
Васил Големански Зоология 1933 1997 2003
Чудомир Големинов Право 1930 1989 1997
Евгени Головински Биохимия 1934 1989 1997
Иван Гуцов Физикохимия 1933 1995 2003
Ангел Гълъбов Вирусология 1939 2004 2008
Васил Гюзелев История 1936 1995 2003
Александър Держански Физика 1933 1995 2008
Антон Дончев Литература 1930 - 2003
Дочи Ексерова Физикохимия 1935 - 2004
Ячко Иванов Реология 1932 1995 2003
Васил Казанджиев Композитор 1934 2004 2008
Пламен Карталов Режисьор 1948 - 2012
Николай Кауфман Фолклористика 1925 1997 2003
Петър Кендеров Математика 1943 1984 1995
Димитър Клисурски Химично инженерство 1933 2004 2008
Константин Косев История 1937 1989 2003
Петър Кралчевски Химия 1956 ? 2012
Камен Куманов Биохимия 1937 - 2003
Георги Марков История 1946 - 2008
Георги Милошев Геофизика 1933 1997 2003
Христо Недялков Диригент 1933 - 2004
Тодор Николов Геология 1931 1984 1997
Дечко Павлов Електрохимия 1930 1989 1997
Чавдар Палев Ядрена физика 1936 2004 2008
Стойчо Панчев Физика 1933 1984 1997
Илия Пашев Молекулярна биология 1938 2004 2008
Александър Петров Физика 1948 - 2003
Валери Петров Литература 1920 - 2003
Богдан Петрунов Алергология 1936 2004 2008
Петър Попиванов Математика 1946 1995 2003
Александър Попов Електрохимия 1942 2004 2008
Никола Попов Икономика 1922 - 1989
Николай Попов Стоматология 1938 1995 2003
Иван Попчев Електротехника 1936 1995 2003
Иван Радев Литературознание 1943 - 2003
Светлин Русев Художник 1933 - 2003
Васил Сгурев Електротехника 1936 1989 1997
Благовест Сендов Математика 1932 1974 1981
Людмил Стайков Режисьор 1937 - 2004
Никола Съботинов Физика 1941 - 2003
Борис Тенчов Биофизика 1946 1995 2003
Иван Тодоров Физика 1933 1967 1974
Илия Томов Медицина 1929 1989 1995
Станимир Троянски Математика 1944 1989 2003
Цено Хинковски Животновъдство 1927 1981 1989
Людмил Христосков Сеизмология 1936 1995 2003
Цветан Цветков Криобиология 1943 1989 1995
Иван Юхновски Органична химия 1937 1989 1997
Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.10.12 11:17.
17.10.12
11:25
Виж им рождените дати, и кога са били в разцвета си. ;)
Въпросът е не миналото на науката,а настоящето на висшето образование.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 17.10.12 11:26.
17.10.12
11:47
казано от Von Suthaus на 17.10.12, 11:25:
И кога са били в разцвета си ?
Когато са дърпали по 200 тяга ли ?
Ума на един учен доста дълго е в разцвета на силите си, а и въпроса е, че това е наследство, което не може да бъде заличено с усилията на малоумно управление и форумни изблици.
Докато има постове, които оплюват висшето образование настоящето ще е такова ;)
Миналото на науката винаги дава отряжение върху нейното бъдеще ;) Списъка е на действащите академици в България.
казано от Von Suthaus на 17.10.12, 11:14:
Крайно не съм съгласен - аз също съм в тая сфера и съм в постоянен допир с редица професори и доценти, имам преки наблюдения върху начина на работа на всеки един от тях. Това, което са давали като качество на образованието преди години, дават и сега (нямам предвид остарели знания). Нивото по никакъв начин не се е променило. Променена е нагласата у студентите - липсата на уважение - както към институцията, така и към човека със 7-8 буквички пред името. Пак се връщам към изначалната си теза - ако ти имаш качествата да извлечеш необходимата ти информация и успееш да се възползваш от пребиваването си в университета - тогава само ще има ефект от обучението ти. Иначе си оставаш един обикновен консуматор на опашката за дипломи. И точно това е смисълът - да се отсее просото от плявата.
Ако вече търсиш реализация в академичните среди, там обучението в чужбина е задължително!
Кольо, що не кътнеш пак дискусията, че отново омазахме дневника?
Мнението беше редактирано от Петър на 17.10.12 12:14.
17.10.12
13:17
казано от James Hinks на 17.10.12, 11:47:
И кога са били в разцвета си ?
Когато са дърпали по 200 тяга ли ?
Ума на един учен доста дълго е в разцвета на силите си, а и въпроса е, че това е наследство, което не може да бъде заличено с усилията на малоумно управление и форумни изблици.казано от Von Suthaus на 17.10.12, 11:25:
Докато има постове, които оплюват висшето образование настоящето ще е такова ;)
Миналото на науката винаги дава отряжение върху нейното бъдеще ;) Списъка е на действащите академици в България.
Работил съм с някои от тях, знам и историите им: кой, как и защо е станал академик - много ще се учудиш, ако разбереш, какви всъщност са понякога заслугите. Но това не е за коментар тук.
Нищо не се заличава, но мога да ти дам конкретен пример - професор Живко Сталев, сигурно няма студент по право, който да не е учил по учебника му, неизмеримо влияние за развитието на правоприлагането, включително запазването на традициите отпреди 44 г. (но пък не стана дори член-кореспондент). Наследството му е почти загубено, но това можеш да го знаеш, ако си чел 3-то издание на учебника му, вкл. статиите, не 9-то, а и виждаш работата на практикуващите.
И все пак, не говорим за наука, а за висше образование - цели, задачи, методики, съвременност. Единици са тези, които са в крак. Да си академик изобщо не значи, че си добър и съвременен преподавател. Качествата и необходимостите са други просто.
И не оплювам, а работя всекидневно за промяна в кухнята на нещата, но за да има промяна, първо трябва да се видят реалностите.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 17.10.12 13:19.
Приятна изненада е дискусията в дневника, тъй като темата е актуална и мненията се аргументират, благодаря ви.
Сега като собственик на дневника, нека и аз да се изкажа :D
Ta, относно образованието навън - доста хора, наскоро и баба ми, ме попитаха защо не бягам навън при положение, че къде по-посредствени хора успяват да се вредят. Слагам си ръка на сърцето и си признавам, че в мен има голяма доза балкански манталитет. Навън може да ми е добре като социална среда за забавление, но една Англия например, като най-предпочитаната учебна “дестинация”, никак не се връзва с моя характер и разбиране за начин на живот. Всяка жаба да си знае гьола или в моя случай - бая хляб има да изям още, ако реша да се угоявам за западната трапеза. Само че мен натам не ме влече да живея. Поне засега. Може би някой ден с най-голямо удоволствие в Италия, Испания, Португалия...
Но аз си имам принадлежност към земята, към особената българска атмосфера. Тая принадлежност нито простотия, нито селяния не могат да ти я вземат, защото ако си стабилен, ще ги изолираш. И да - ако имаш желание - ще научиш. Всичко опира до индивида.
Португалия е готина страна, макар че са в криза.(wasntme)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 17.10.12 16:39.
Към собственичката на дневникът:
Ако се колебаеш между право и Симеоново,моят съвет е да избереш второто!(естествено ако те приемат)...дори да ти останат живи юридическите амбиции после,нищо не ти пречи да се насочиш към дознанието,след влизане в системата.Хем ще се ошлайфаш,защото ще си в направо в огъня,хем ще си направиш юридическия стаж,от там прокуратури и т.нат.! :)
А новоизлюпени прависти много...става трудно да пробиеш :)
Жика, и аз точно това си мисля. Дипломата не ми е от най-силните, но ме окуражиха, че ако стегна матурите, ще се получи.
Да си запиша храната в почивен ден - пориця телешко с броколи и салата, кофичка кисело мляко с кокосови стърготини, няколко лъжици тахан, 2 яйца. И да, ако искам мисията с неяденето на биксвити да е успешна, трябва ми стабилно количество лактоза.
Фастът беше към 16 часа.
казано от Jikata на 17.10.12, 18:02:
Ако се колебаеш между право и Симеоново
Извинявам се, но това ми звучи като да се колебаеш м/у тренировки по бойно изкуство и зумба :)
Арлекино, ти изобщо наясно ли си какво искаш да учиш и с какво искаш да се занимаваш през живота си? От там ще дойде отговора на въпроса какво да учиш ...а къде - вече е въпрос на избор и възможности.
Еми и аз се колебаех...е избрах зумбата,и не съжалявам...нека да помогнем,да се изяснят нещата...ти ако си наясно с живота си,подминавай тези дето не са наясно!
Не съм. Всестранно развита съм с всестранни интереси. Искам да уча право, да пея, да спортувам, да потъвам в мързел и да се разчеквам от работа... Винаги правя това, което ми се прави, и колкото и да е нескромно, много неща ми се отдават. Ама това е сигурно, щото винаги почвам с усмивка, мъча с воля и свършвам удоволетворена от постигнатото. Каквото и да пиша, ще стана титан в него.
казано от Jikata на 17.10.12, 18:48:
Еми и аз се колебаех...е избрах зумбата,и не съжалявам...нека да помогнем,да се изяснят нещата...ти ако си наясно с живота си,подминавай тези дето не са наясно!
(rock)
казано от Jikata на 17.10.12, 18:48:
Всички сме се колебали за даден избор - просто правото като специалност и това, което се учи в Симеоново са несравними неща - най-вече като обем на теорията.
И никого не агитирам нито за правото, нито Симеоново - и двата избора имат и предимства и недостатъци.
Въпросът е момичето да избере, нещо което е за нея, а не което се е харесало на някой друг...или защото родителите й я натискат за дадена специалност.
Поздрави.
Приличам ли на някой без собствено мнение? Въртете, сучете, ама не ви приличам никак, убедена съм :D
казано от Jikata на 17.10.12, 18:02:
Към собственичката на дневникът:
Ако се колебаеш между право и Симеоново,моят съвет е да избереш второто!(естествено ако те приемат)...дори да ти останат живи юридическите амбиции после,нищо не ти пречи да се насочиш към дознанието,след влизане в системата.Хем ще се ошлайфаш,защото ще си в направо в огъня,хем ще си направиш юридическия стаж,от там прокуратури и т.нат.! :)
А новоизлюпени прависти много...става трудно да пробиеш :)
И с диплома по право може да се влезе в системата.Факт е,че всяка година университетите бълват много юристи,също е и факт,че много трудно се влиза в Симеоново ,особено за момиче.И двете ти дават доста за бъдещето ти.Аз избрах да завърша право в СУ ,защото е доста по-универсално.Академията в Симеоново те прави полицай.Можеш да се издигаш в йерархията доста,но все ще си бъдеш полицай.
А относно стажа-като завършиш семестриално право и вземеш държавните изпити,имаш задължителен стаж в съдебната система една година (може да са го намалили на 6 месеца вече).В моя курс 90% от колегите ми ходеха да работят в авдокатски и нотариални кантори по време на следването,така че стаж винаги можеш да натрупаш.
Мнението беше редактирано от Гената на 17.10.12 19:59.
Важното е да се използва по-големия трамплин...
Да,можеш да влезеш с право в системата...но явно не си наясно,че това става много,много трудно отвън...може би по-трудно отколкото да станеш курсант в академията.