Хващай и стискай по-дебели цилиндрични неща.
Не се базикам.
Докато ми свикне хвата правех набирания само на тръба, толкова дебела, че се захващах на половина.
Мнението беше редактирано от Блажка на 31.10.12 13:48.
Весииии, ама аз не съп КарПи, карПи е Надяяяя :Д одебелявах го като слагах кърпи на лоста и захващам отгоре и вися. Но Марина е права, самата кожа също трябва да свикне, аз не тренирам без ръкавици, защото, както казах в моя дневник, не мога да нанасям твърде много щети на кожата на ръцете си, ръкавиците не пазят много, но е по-добре от без, но и е факт друго - без тях ме боли и не мога да правя доста работи като да се набирам в сходни бройки като с ръкавици. Тъй де, съветите на Марина и Блага са супер ;)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 31.10.12 23:34.
ООоооооохххххх Карпи, Карфи...обърках Ви. Сори (blush) не знам що така, тя Карпи не пише отдавна гледам, а май си е сменила и Ника ама....пак да кажа СОРИ (blush)
01.11.2012
тренировка :
загрявка :
стави, ротации,
5 х 5 в СС набирания с лек отскок + лицеви опори
7 х 20 кг. лост преливащи :
тяга - обръщане - преден клек - раменна преса - заден клек - раменна преса
тяга :
10 х 40 кг.
8 х 50 кг.
6 х 60 кг.
3 х 65 кг.
4 х 70 кг.
1 х 80 кг. (party)
клек :
10 х 30 кг.
8 х 40 кг.
6 х 50 кг.
5 х 55 кг.
2 х 60 кг.
6 х 50 кг.
раменна преса :
8 х 20 кг.
6 х 25 кг.
5 х 35 кг.
3 х 40 кг.
Последните две - пуш
Обръщане :
6 х 30 кг.
5 х 35 кг.
3 х 40 кг.
За финал малко кардио (rock)
50 Бърпи + скок върху кутия ( пейка )
Искам да качвам сила за тяга и клека, рядко имам възможност за зала и затова не се получава сигурно....
Тягата 80 кг. ми е рекорд :), но на клека много зле, няма кой да ме пази и ме е страх да слагам повече....Когато имам рекорд на дадено движение, колко време трябва да го усвоявам, за да качвам пак килограмите ? По друг начин да си задам въпроса, за първи път вдигнах днес 80 кг., има ли някакво правило да мога да вдигам 80 кг. определени брой повторения, и тогава ка качвам още кила ???
Оффф дано някой ми разбере питанките ;)
Лека и спокойна нощ (wave)
Мнението беше редактирано от Vess на 01.11.12 22:11.
Никой не ми е отговорил на питанките, а толкова народ все клякат и вдигат тяга, все рекорди, пък......нищо. Добре де, здраве да е :)
02.11.2012
5 рунда за време :
Обръщане и раменна преса - 10
Бърпи - 20
Руски суинг - 30
Време - 21:31 мин.
Обръщането и пресата - х 5 на ръка с 14 кг. пудовка, суинга - 16 кг. пудовка.
казано от Vessi-barabesi на 02.11.12, 21:35:
Никой не ми е отговорил на питанките, а толкова народ все клякат и вдигат тяга, все рекорди, пък......нищо. Добре де, здраве да е :)
Ами, Веси...слушай тялото си. Аз когато съм си вдигала максовете, никога не съм започвала тренировката с идеята, че ми е ден за максове...просто усещам че мога още, и съответно добавям килограми. Когато не ми е ден, то става ясно още в началото на тренировката. :)
Веси, да ти отговоря на питанката.Достигни 3 повторения на 80кг и може да качиш 5 процента от теглото, или в твоя случай 85 кг. Така що годе е на теория, пък и практиката поне при мен го потвръждава. Маргарита ти е казала останалото :)
Мнението беше редактирано от Mihail на 02.11.12 22:46.
Благодаря Ви много за отговорите, ще видим каква ще я свърша. При мен проблема е,че 2 пъти седмично във залата трудно качвам килограмите на движенията, но така се случва. С дете на 2 годинки, с мъж с патерици и обездвижено коляно, нямам възможност да ходя 4 пъти примерно ;) А и от двата пъти в залата, все ми се иска единия да правя някой КФ комплекс и така....
Днес ще почивам, така реших. Имам мускулна на краката, дупата, раменцата (sun)
Преди малко направих палачинките от банани, яйца, канела и ванилия (inlove) страхотни сааааа.......и домашните ми много ги харесаха, с това обядвахме :) хе хе, супер :)
Хубава и много (sun) събота от мен.
Тей :D
Да кажем, че ти е било ден, дръпнала си 80кг, щом си ги дръпнала, значи е момент да затвърдиш, че можеш да ги дърпаш и когато не ти е ден.
Как ще стане? - Има една приказка, която Тодорка използва постоянно - Как да спечелиш от тотото, ако не пускаш фиш поне 2-3 пъти в седмицата. Образно казано.
Та ако целта ти е да увеличиш силово постижение на клек или тяга, трябва като за начало да ги тренираш, клека и 4 пъти в седмицата да го тренираш, няма да сбъркаш.
80 тяга, значи следващия път - 4х3х70кг и приключваш, на следващата тренировка увеличаваш на 4х4, на по-следващата измъчи 2-3 тройки на 75 и така бавно, но сигурно затвърждаваш килата.
Същото е и с клека.
Благодарско много за съветите :) ще се постарая, дано имам възможност да ходя по-често в залата. Това ме спъва мен, тренирам повече у дома, със СТ, пудовки и само 2 пъти зала....но здраве да е. Всеки път в зала ще гледам да правя тяга и да клякам :)
04.11.2012
Тренировка у дома с пудовка 14 кг. :
10 рунда за време :
Обръщане и преса @ 14 кг. - 10 ( х 5 на ръка )
Напади @ 14 кг. - 10 ( х 5 на ръка )
Гребане @ 14 кг. - 10 ( х 5 на ръка )
Бърпи + скок върху купита ( таборетка ) - 5
Време - 26:08 мин.
05.11.2012
загрявка :
стави
тяга-обръщане-преден клек-раменна преса-заден клек-раменна преса - 5 повторения с 20 кг. лост
в СС :
набирания с лек отскок - 5х5
лицеви опори - 7, 6, 5, 5, 5
тренировката :
Тръстър :
8 х 30 кг.
6 х 35 кг.
5 х 35 кг.
8 х 30 кг.
8 х 30 кг.
тяга :
румънска - 6 х 40 кг.
класическа - 5 х 50 кг.
3 х 60 кг.
3 х 65 кг.
1 х 70 кг.
3 х 60 кг.
румънска - 6 х 50 кг.
в СС :
ОХС - 8 х 20 кг, 5 х 25 кг., 5 х 25 кг., 3 х 30 кг. (party) Като всеки път вземах щангата от земя, т.е. имам 4 изхвърляне :) едно от които и на 30 кг.
Вертикален скрипец надхват - 8 х 34.5 кг., 6 х 39кг., 6 х 43.5 кг., 5 х 48 кг.
И за финал един комплекс за време, измислен на момента :
Тръстър - 21 - 15 - 9
Скокове на въже - 210 - 150 - 90
Щанга - 30 кг.
Време - 13.00 мин.
Мнението беше редактирано от Vess на 05.11.12 13:46.
06.11.2012
21 - 18 - 15 - 12 - 9 - 6 - 3
Лицеви опори
Планк пружиниране
Бърпи + скок в/у кутия
Кофички на стол
Клекове
Напади
Коремни преси
Време - 42:46 мин. (whew)
Пояснения : лицевите опори от колене
Планка пружиниране - планк лакти + планк длани = 1 повторение
Бърпитата с чиста лицева опора + скок върху табуретка
Клековете динамични - ас ту грас
Нападите - ляв + десен = 1 повторение
Сериозна тренировка със СТ.
06.11.12
16:12
Звучи ми даже страшна. Ще си я запиша. След онази с по 50 повторения /на която щях да умра/, съм те признала - умееш да се размазваш.
казано от Deskameska на 06.11.12, 16:12:
съм те признала - умееш да се размазваш.
Мнооогоооо обичам хе хе ....
казано от Vessi-barabesi на 06.11.12, 16:07:
06.11.2012
21 - 18 - 15 - 12 - 9 - 6 - 3
Лицеви опори
Планк пружиниране
Бърпи + скок в/у кутия
Кофички на стол
Клекове
Напади
Коремни преси
Време - 42:46 мин. (whew)
Вчера правихме почти съштата тренировка с моята група :) с малки изменения. Много добро натоварване.
06.11.12
18:25
казано от Vessi-barabesi на 06.11.12, 16:07:
06.11.2012
Бърпитата с чиста лицева опора + скок върху табуретка.
Здравей, ще ми опишеш ли как точно се прави това. В смисъл правиш стандартното бърпи с чиста лицева опора, изправяш се и скачаш върху табуретката. А после? Слизаш от нея или скачаш отново? И предполагам се обръщаш отново към нея преди следващото бърпи, за да ти е удобно за следващия скок? Или хич не съм разбрала? :D
Рали, с каква група сте правили тренировката ???
Златина, правилно си разбрала, правиш си стандартно бърпи с лицева опора, но при изправяне не скачаш на място ами върху кутия/табуретка в моя случай. След това слизането е по твой избор, или скок обратно на пода, или слизаш с единия крак, но назад, за да паднеш отново за поредното бърпи. Яко е (rock)
06.11.12
22:22
Да си призная от тези бърпита на 10-тото съм с изплезен език, а за 21 и после 18, 15 - не знам. Но си я записах и задължително ще я пробвам, ако ще и 2 часа да я правя :D. С тия нерви и въглехидрати дето вкарвам от известно време, доста ме примързява и сили не ми стигат. ????
Втори ден почивка :)
Но утре мисля в обедната почивка да отскоча до близката зала, нищо че имам карта за друга, няма как просто да искам да качвам сила, като не тренирам с тежести. Само СТ не стигааааа (rock) Кофтито е, че в тази зала до работа, нямат стойка за щанга и няма как да клякам с големи кг., но.....ще трябва да измисля нещо. Може да поработя над обръщането, изхвърлянето и ОХС, готини са :)
Оффффф, на последък много се замислям над това, какво ядем ?
ОК, да е домашно, ами тези които нямат домашно месо или зеленчуци и плодове ? ОК, да пазаруваме от бабите и дядовците, но аз и на тях нямам вяра, че продават домашни зеленчуци и плодове.
Да не говорим, че никак пък не вярвам на тези дето сядат по щайгите и продават домашни яйца, мляко и т.н.
Био продукти ! ОК, ами тези които нямат финансовата възможност да се хранят с БИО продукти ?
Ей така, ядем си боклука и това си е......
Направо като почна да мисля на тази тема и мога да се побъркам значи, то и да фотозинтезираш, пак не е здравословно....то един въздух, едно чудо...
(headbang) (headbang) (headbang)
Пффффф, не ми обръщайте внимание.....мисля си просто :)
Мнението беше редактирано от Vess на 08.11.12 17:25.
Веси, тоя вътрешен диалог съм го водил и аз. В крайна сметка стигнах до компромис - контролирам това, което мога (рафинирани продукти, откровени отрови и др.), а за другото изгягвам да се замислям прекалено, защото вредата за нервите е по-голяма. :)
08.11.12
18:42
Веси, изпадаш в същото състояние, в което съм и аз. Подозирам депресия, адски нерви, само не си го изкарвай на малкия. Трябва да се държим, че ще си стресираме и децата. Мен и това ме побърква.
Не знам в какво започвам да се превръщам, но никак не ми харесва. Искам да спре да ми пука, то е ясно, че пари за хубав живот нямам, поне да не ми дреме на канчето и да съм доволна на това, което имам. Искам спокойствие в семейството, затова сега се боря със себе си и убежденията си. Опитвам се и аз поне някои неща да са като хората - давам всичко от себе си. Уморена съм ...
Ами, колкото и незадоволително да звучи като отговор, тове е (не)естествения подбор - имаш възможност - ядеш хубава храна и живееш здравословно и дълго, нямаш възможност - ядеш боклуци и боледуваш. 7 милиарда не се изхранват лесно с чиста био храна...нали се сещаш, ние сме си виновни за положението, в което сме.
Това, че нямаш средства за био продукти съвсем не означава, чр трябва да се храниш с болкуци. Достатъчно е да имаш основни познания за храната и можеш да се храниш здравословно на бюджет.
Благодаря Ви много за мненията :) ценя ги.
Деси, вообще не съм предепресарско, нервно или там какво състояние, нито пък да го предам на детето си. Просто от време на време се замислям над тези неща....
Съгласна съм и с Марги, че това е подбор, който може - храни се здравословно, който не може - не се храни. Но дали човек ще живее по-дълго...тук гаранция - Франция.....
Не ми обръщайте внимание, мисля си просто :)
Аз това и друг път го писах...Здравословно хранене не означава да ядеш биопродукти, “полезни” храни и т.н. Това е храненето, което те кара да се чувстваш здрав, лек, тонизиран с две думи в кожата си. Така нареченото интуитивно хранене. В наше време май съзнанието определя, кое е здравословно и кое не, именно от глупостите, които четем непрекъснато. Да вярно е че храната не е това, което беше, но ако започнеш да се доверяваш на себе си относно храната, която да ядеш или не, тези излишни драми ще отстъпят място на далеч по приятни мисли :)
казано от Vessi-barabesi на 06.11.12, 22:16:
Рали, с каква група сте правили тренировката ???
Веси, два пъти седмично ходя на тренировки на открито, и понеже момчето, което ги води беше на почивка аз го замествах .
Имах тренировката записана и най вероятно съм я взела от някой дневник във форума :)
09.11.12
12:06
Не го мисли, Веси, много добре си се хранеше. Не се задълбочавай, че става много лошо. То на село при баба е най-добре, ама не всеки може:) Ще я намерим златната среда все някога :)
Мнението беше редактирано от Deskameska на 09.11.12 12:07.
Вчера мислех да пиша и забравих.
Има някои неща, които ти излизат много евтино, както каза Марги - намираш начин.
Освен това като изключиш и повечето храни, които нямат място нито в твоето, нито в менюто на семейството ти и нещата се подреждат.
Моите колежки тук се опитват да ми обяснят, че не могат да не дават на децата си да ядат пържени картофи, хамбуреги и пици, защото те били деца, гледали другите и т.н.
ОК, може да е донякъде вярно, но лично аз съм на мнение, че хранителните навици се възпитават, смятам, че задушен картоф с масло, копър и чесън е много по-вкусен от пържения, смятам, че пица с блат от кайма или тънък домашно замесен пълнозърнест блат е също толкова вкусна, като другата пица.
В тоя ред на мисли, намираш доверена бабка, купуваш 3л прясно мляко, сваряваш, подквасваш (ако се подкваси - това е твоята баба, ако не се подкваси - слагала е вода, значи търсиш друга).
Тъй като бягах от въглехидрати като Дявол от тамян, а реално разбрах, че ИМАМ мамка му нужда от тях, особено бавни в последно време, започнах да си меся хляб.
Кисело мляко - аз съм си го подквасвала, 1 яйце ( магазин), пълнозърнесто брашно, 1/2л сол и хлябна сода, печеш на 200 градуса и готово - имаш прекрасен хляб, който ще е вкусен на цялото семейство и най-вече полезен.
От 2 седмици имам 3 дни, даже 4, в които ям по 5-6 филии от такъв хляб - започнах да се зачиствам и да ми се виждат малко повече мускулчета отпреди. Никаква тежест, никакви стомашни проблеми.
казано от Блага на 09.11.12, 12:18:
Вчера мислех да пиша и забравих.
Има някои неща, които ти излизат много евтино, както каза Марги - намираш начин.
Освен това като изключиш и повечето храни, които нямат място нито в твоето, нито в менюто на семейството ти и нещата се подреждат.
Моите колежки тук се опитват да ми обяснят, че не могат да не дават на децата си да ядат пържени картофи, хамбуреги и пици, защото те били деца, гледали другите и т.н.
ОК, може да е донякъде вярно, но лично аз съм на мнение, че хранителните навици се възпитават, смятам, че задушен картоф с масло, копър и чесън е много по-вкусен от пържения, смятам, че пица с блат от кайма или тънък домашно замесен пълнозърнест блат е също толкова вкусна, като другата пица.В тоя ред на мисли, намираш доверена бабка, купуваш 3л прясно мляко, сваряваш, подквасваш (ако се подкваси - това е твоята баба, ако не се подкваси - слагала е вода, значи търсиш друга).
Тъй като бягах от въглехидрати като Дявол от тамян, а реално разбрах, че ИМАМ мамка му нужда от тях, особено бавни в последно време, започнах да си меся хляб.
Кисело мляко - аз съм си го подквасвала, 1 яйце ( магазин), пълнозърнесто брашно, 1/2л сол и хлябна сода, печеш на 200 градуса и готово - имаш прекрасен хляб, който ще е вкусен на цялото семейство и най-вече полезен.
От 2 седмици имам 3 дни, даже 4, в които ям по 5-6 филии от такъв хляб - започнах да се зачиствам и да ми се виждат малко повече мускулчета отпреди. Никаква тежест, никакви стомашни проблеми.
Така е, права си, аз също като хапвам ” хубави въглехидрати ” съм ОК. Мисълта ми беше, че не мога да се доверя на никой, за това дали са му домашни продуктите. Имам си село, лятото основно зеленчуците от там идваха, затова ако сте забелязали в менюто ми основно шопска салата се ядеше, имахме много домашни домати и краставици. Но месото ми е голям проблем. Даже и да се откажа от него, макар че не искам, и яйца да ям само, пак гаранция-Франция какви са яйцата и какво се е отложило в тях от хормоналните, антибиотични пилета :D Това с киселото мляко трябва да го проверя както казваш, да видим ;)
А относно детето ми, което е на скромните 2 год. за сега успявам да го възпитавам да обича зеленчуци и плодове, и успявам :) У дома то се храни с това, което ядем ние, а то е до колкото мога и се старая ” здравословно “. И месо си хапва, както аз го приготвя.
09.11.2012
тренировка :
загрявка стави
набирания с лек отскок - 5 х 5
3 кръга от :
Румънска тяга - 8х20кг., 8х25кг., 8х30кг.
Обръщане - 8х20кг., 8х25кг., 8х30кг.
Преден клек - 8х20кг., 8х25кг., 8х30кг.
Раменна преса - 8х20кг., 8х25кг., 8х30кг.
Изхвърляне - 8х20кг., 8х25кг., 6х30кг.
В СС :
бицепс с 20 кг. лост - 10, 8, 8
лицеви опори - 8, 8, 7
Стреч и малко висене на лоста :)
Всичко за около 30 мин.
До скоро не можеше да направиш 5 стриктни лицеви опори, сега правиш по 8 раменни преси с 30кг в серия? (party)
Някой се е скатавал ;)
казано от Маргарита Манева на 09.11.12, 14:14:
До скоро не можеше да направиш 5 стриктни лицеви опори, сега правиш по 8 раменни преси с 30кг в серия? (party)
Някой се е скатавал ;)
Ооооо Марги, вече и по 10 стрикни лицеви правя (party), Що бе, аз всичко си описвам, не се скатавам :) Ама ми тежеше.....като почивам два дни, и после всичко ми тежи 8-)
Мен ме кефи как още повече хора се зарибиха на олимпийски лифтове. ;)
А някои направо избочихме тотално :D
Абе не дърпам бързо с килограмите, защото както не веднъж съм казвала, рядко успявам да стигна до залата. Извода : да си купя лост и тежести за у дома :D веднага бих го напрвила ако имах възможност ;)
Но у дома правя всичко, което е по силите ми да поддържам - лицеви опори, бърпита, клекове с пудовки, без, напади, обръщане и преса с пудовки и т.н.
Но и малкото, което правя ми доставя удоволствие (sun)
Мнението беше редактирано от Vess на 09.11.12 14:35.
Веси, с малчо и на работа, това, което правиш е похвално...дано повече работещи майки го четат (sun)
казано от Маргарита Манева на 09.11.12, 14:36:
Веси, с малчо и на работа, това, което правиш е похвално...дано повече работещи майки го четат (sun)
Чакай да се допохваля ;) и с мъж, който ще е с патерици два месеца, и на който не може да се разчита за помощ, тъй като не трябва да си стъпва на кръка, да го движи и т.н.
БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО МАРГИ (sun)
10.11.2012
тренировка :
Загрявка стави, малко клекове СТ
Набирания - 5, 4, 4, 3
Тръстър - 6х20кг., 6х25кг., 5х30кг., 5х35кг., 6х30кг.
Тяга - 5х40кг., 5х50кг., 3х60кг., 3х65кг., 3х70кг., 0х75кг., 3х60кг. Не можах да отлепя днес 75-те кила и това си е.
Клек - 5х40кг., 5х50кг., 3х55кг., 2х60кг., 5х50кг.
Обръщане/преден клек/раменна преса - 5х20кг., 5х30кг., 3х35кг., 5х30кг.
И за финал малко кардио - Бърпи + скок върху кутия - 5 х 10 повторения - стриктни лицеви опори (party)
Т2Б - 5, 4, 4, 5
Много искам да отида утре най-накрая на тренировката с Вик, но зависи как ще е времето, защото няма как да оставя дребното на мъжа ми, че с тия патерици не може никак да го обслужва до като ме няма. Та ако няма вятър като днес, идвам с дребен....ако ли не, ще се тренира у дома....уууффф.....
Много ми е трудно хораааа, ще откача, не мога да разчитам на него за дребното и...но, ще трябва да се справя някак си, за добро е :)
Храната ако сте забелязали не я описвам, защото не ми се описва :D Не е джънк, не ме разбирайте погрешно, зеленчуци, плодове, месо, яйца, сирене, кашкавал, хляб, мед, ленено семе, такива неща :)
Мнението беше редактирано от Vess на 10.11.12 22:03.
11.11.12
Така, много исках да отида на тренировка с Вик, и стана :) страхотно време за трениране и забавления за малкия ми мълчуган (sun)
Та, КФ комплекс :
20 мин. в рамката на минута следното :
1 обръщане и тласкане @ 16 кг. пудовка (party) - х 1 на ръка
3 набирания ( с отскок )
6 лицеви опори
9 клека
20 рунда от 20 :)
Супер, доволно днес :)