14.11.12
12:55
Въпроса ми е мога ли да пия креатин монохидрат с чаша топло мляко (топло за да се разтвори по-добре) ? Ако не, защо?
14.11.12
18:18
здр искам да попитам като се пие креатин км трябва ли да се пие вода по време на тренировка или не ?
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.11.12 22:04.
20.11.12
21:55
.
Мнението беше редактирано от Иван Петров на 22.11.12 19:33.
20.11.12
21:57
.
Мнението беше редактирано от Иван Петров на 22.11.12 19:33.
21.11.12
00:07
Иване, да си беше направил труда поне първия пост да прочетеш...
22.11.12
19:32
Последен въпрос:
Според автора на тази тема, креатин монохидрат е най-добрата форма на креатина, нали?Но защо тогава във магазина за добавки на сайта срещу кре-алкалина пише следното:
Kre-Alkalyn (Кре-Алкалин) е повече от 10 пъти по-ефикасен, отколкото креатиновия монохидрат и ще ви позволи да приемете максимално креатин в количество 2-3гр дневно без никакви стомашни проблеми. Освен това с Kre-Alkalyn(Кре-Алкалин) се избягва натрупването на вода в организма.
Други негови предимства са елиминирането на т. н. период на натрупване, характерен за други форми на креатина, както и буфериране при натрупване на млечна киселина в мускулите и неутрализиране на така неприятния ефект на мускулна треска.
Последно, коя форма е по-добра?
22.11.12
19:45
Всички казват, че продукт Х е по-добър от продукт Y…
22.11.12
21:01
казано от Иван Петров на 22.11.12, 19:32:
Последен въпрос:
Според автора на тази тема, креатин монохидрат е най-добрата форма на креатина, нали?Но защо тогава във магазина за добавки на сайта срещу кре-алкалина пише следното:
Kre-Alkalyn (Кре-Алкалин) е повече от 10 пъти по-ефикасен, отколкото креатиновия монохидрат и ще ви позволи да приемете максимално креатин в количество 2-3гр дневно без никакви стомашни проблеми. Освен това с Kre-Alkalyn(Кре-Алкалин) се избягва натрупването на вода в организма.
Други негови предимства са елиминирането на т. н. период на натрупване, характерен за други форми на креатина, както и буфериране при натрупване на млечна киселина в мускулите и неутрализиране на така неприятния ефект на мускулна треска.
Последно, коя форма е по-добра?
Монохидратът е по-добър. Това, което пише в магазина са глупости. Нали целта е да се продава.
казано от Ради Хаджирадев на 22.11.12, 21:01:
казано от Иван Петров на 22.11.12, 19:32:
Последен въпрос:
Последно, коя форма е по-добра?Монохидратът е по-добър. Това, което пише в магазина са глупости. Нали целта е да се продава.
Благодаря за отговора.
28.11.12
18:33
На опаковката на креатин-а пише да се разтваря във вода или в пловдов сок(за по-добър резултат) и доколкото прочетох, плодовият сок е по-добрия вариант, заради бързите въглехидрати в него.Искам да попитам дали в тази “плодова” напитка на “Дерби” под името “Виктория” дали съдържа такива въглехидрати?Защото на съдържанието не пишеше да има глюкоза(декстроза)?Попринцип сега ям 2 банана след тренировка и към 250-330мл(така пише на опаковката) от въпросният сок прибавям креатина и разбърквам(отделно ям и протеини).Благодаря предварително.
13.12.12
11:31
Привет колеги, радвам се че най-накрая някой е направил хубава тема свързана с креатина и неговото действие. Като човек, който е малко над средно запознат с креатина бих искал, ако не е проблем да добавя някои работи към темата.
Първоначално искам да споделя мнението си от приемът му, истината е че до сега не съм усещал по-интересен ефект. При прием на креатин монохидрат усещам както сила, така и увеличаване на мускулната маса и издръжливост.
Относно креатинът, действието му най-просто казано следното:
Както знаем всичко в организмът ни се извършва с разход на енергия, тази енергия се доставя от АТФ(аденозин три-фосфат,съдържащ 3 фосфатни групи), при разграждането на една от макроергичните връзки, при което АТФ се разгражда до АДФ (аденозин ди-фосфат, съдържащ само 2 фосфатни групи) . При приемът на креатин се доставя Креатин Фосфат, който доставя, който доставя фосфат, за възстановяване на АТФ в организма.
За начинът на прием:
Както ни е широко известно има два начина на употреба-
-чрез зареждане;
-без зареждане;
Истината е, че крайният ефект е еднакъв. Тъй като креатинът се натрупва, някои хора предпочитат начинът със зареждане, по простата причина, че се усеща, ефекта от добавката, по-рано.
Допълнително за креатина:
При приемът му е хубаво да е приемат въглехидрати, по възможност бързи, поради транспортиращото действие на инсулина.
Кофейн не се препоръчва, при приемът с креатин, тъй като инхибира транспортиращото действие на някой вещества.
Още за креатина:
При приемът му се препоръчва да се правят и кардио упражнения, за да се създаде някакъв баланс между аеробно и анаеробно действие на мускулите, тъй като креатинът повишава мускулното действие при анаеробна среда.
Надявам се колегата да не се разсърди, че пиша през главата му. Просто това са неща, които бих искал да споделя с вас. Ако има някои неточности, бих искал да бъда осведомен, благодаря предварително.
Поздрави :)
П.П. Формулата на креатин монохидратът е патентована. Това означава, че марката не е от голямо значение.
Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 13.12.12 11:33.
13.12.12
11:41
казано от Владислав Андонов на 13.12.12, 11:31:
При приемът му е хубаво да е приемат въглехидрати, по възможност бързи, поради транспортиращото действие на инсулина.
Не е задължително. Не само въглехидратите въздействат върху инсулина... ;)
КофеИн не се препоръчва, при приемът с креатин, тъй като инхибира транспортиращото действие на някой вещества.
Това не е точно така... :) Погледни статията и източниците, които са използвани при създаването й.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.12.12 11:42.
13.12.12
12:05
казано от Кольо Пияндето на 13.12.12, 11:41:
Не е задължително. Не само въглехидратите въздействат върху инсулина... ;)
КофеИн не се препоръчва, при приемът с креатин, тъй като инхибира транспортиращото действие на някой вещества.
Това не е точно така... :) Погледни статията и източниците, които са използвани при създаването й.
Съгласен съм за инсулина, за това написах е хубаво да се приема. А за кофеина би ли ми обяснил малко по-подробно на лично :)
13.12.12
12:14
казано от Владислав Андонов на 13.12.12, 12:05:
А за кофеина би ли ми обяснил малко по-подробно на лично :)
Ми... не. :) Под статията са посочени източниците на информация, коментирали сме и в тази тема (само няколко страници по-назад).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.12.12 12:15.
Здравейте , в момента направих втори цикъл с креатина , първия ми беше с зареждаща фаза , но сега втория го направих без - по 5гр. на ден . Пия го вече 1 месец както първия цикъл и въпроса ми е мога ли да продалжа да си го пия или да направя почивка от порядака на 3-4 седмици и пак да почна 3ти цикъл ?
13.01.13
10:48
Здравейте, решил съм да си купя креатин монохидрат, но тъй като досега не съм използвал хранителни добавки, не съм наясно с качеството на продуктите от различните фирми. Бихте ли ми препоръчали конкретен продукт ? Също така бихте ли ми казали мнение за следния продукт: OPTIMUM NUTRITION CGT-10 ( модерна формула, която комбинира три невероятно ефективни съставки: креатин, глутамин и таурин .)
13.01.13
16:37
Добър креатин монохидрат предлагат фирмите ON, NOW и Gaspari Nutrition. Ето ти конкретен продукт:
Optimum Nutrition Creatine Powder. Относно OPTIMUM NUTRITION CGT-10 не е нещо уникално, но ако решиш да го вземеш, не взимай креатина понеже в това има достатъчно, а монохидрата се приема по 5-10 гр на ден, повече би било вредно за бъбреците.
Мнението беше редактирано от Stoyan Petrov на 13.01.13 16:41.
13.01.13
16:44
казано от Stoyan Petrov на 13.01.13, 16:37:
монохидрата се приема по 5-10 гр на ден, повече би било вредно за бъбреците.
Не.
13.01.13
17:50
казано от Dimitar на 06.01.13, 01:26:
Здравейте , в момента направих втори цикъл с креатина , първия ми беше с зареждаща фаза , но сега втория го направих без - по 5гр. на ден . Пия го вече 1 месец както първия цикъл и въпроса ми е мога ли да продалжа да си го пия или да направя почивка от порядака на 3-4 седмици и пак да почна 3ти цикъл ?
Бих оставил малко почивка, за профилактика...
13.01.13
19:59
Да, дори е препоръчително...
А тай като нямам възможност за геинер , мога ли протеин whey gold standart на ON когато си го правя и към него да добавям декстрозата и по колко грама?. И това което купих днес пише на него гликоза монохидрат - нали това е декстроза ?
Добър вечер, аз искам да попитам ,какво мислите за този MUSCLE PHARM Creatine.И кое е по добре да си взема креатинова матрица или монохидрат
Мнението беше редактирано от Microlab1 на 19.01.13 23:30.
20.01.13
10:55
казано от Dimitar на 14.01.13, 14:12:
А тай като нямам възможност за геинер , мога ли протеин whey gold standart на ON когато си го правя и към него да добавям декстрозата и по колко грама?. И това което купих днес пише на него гликоза монохидрат - нали това е декстроза ?
Декстрозата е друго име за глюкозата. Мисля че около 60 грама глюкоза с приема на креатина са достатъчно.
казано от Microlab1 на 19.01.13, 23:30:
Добър вечер, аз искам да попитам ,какво мислите за този MUSCLE PHARM Creatine.И кое е по добре да си взема креатинова матрица или монохидрат
Лично аз бих си взел монохидрат.
Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 20.01.13 10:56.
Здравейте.
Може би този въпрос е задаван многобройно но нямам време да чета цялата тема. Вредно ли ще е ако почна новия креатин веднага след като ми свърши стария без да правя 1 месец почивка. И двата са на Gaspari (Qualitine) 300 грама.
23.01.13
21:13
Съветвам те да направиш почивката. Креатинът се пълни в депа и след като тези депа се запълнят изцяло ще започнеш да го изхвърляш от организма. Реално погледнато ще пиеш креатин и ще го изхвърляш, все едно го хвърляш на вятъра. Направи си малко почивка, за да се изчисти организма ти и дай пак :)
23.01.13
21:25
Хубаво, че нямате време за цялата тема, но поне да не ви мързеше за първия пост.
Ради извинявй бате ама в първия пост не е оточнено след какво количество да се направи почивката. Има опаковки от 300 грама има и от 1 кг за това зададох въпроса си.
Влади мерси
06.02.13
20:35
“Mex” (Muscle Excelence) Creatine Monohydrate за мен е един от най-ефективните и изгодни варианти в момента на пазара. Creapure е, 540 грама ви идват към 25 лева.
06.02.13
21:27
казано от tfkk tfk на 23.01.13, 22:57:
Ради извинявй бате ама в първия пост не е оточнено след какво количество да се направи почивката. Има опаковки от 300 грама има и от 1 кг за това зададох въпроса си.
Там е работата, че няма значение :) И 1 кг да е - изпиваш и почиваш.
Интересно ми е нещо...днес си купих голямата кутия на EXPLODE-500гр.Та...видя ми се доста лека,отваряйки я,установих,че съдържанието вътре е около една трета от обема на кутията,да не кажа по-малко.Инак беше запечатана с найлон...странно,маркетингов трик ли е това се чудя...Не ми се тегли чистото съдържание,както и да е,но ми стана смешно.Другото странно,поне за мен,на етикета пише,че някои експерти препоръчват след тренировка 50 гр гейнер плюс 10гр. сода бикарбонат,и след 3-4 мин 5-8 гр креатин.Споделете мнения,това за содата доста ме учуди,явно доста съм изостанал с последните новости...
16.02.13
01:15
“Експерти от етикетите” не слушай. Иначе за по-евтино се ползват едни и същи пластмасови опаковки за много продукти. Претегли си праха. Трябва да е колкото пише. Няма значение, че кутията е полупразна ;)
Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 16.02.13 01:52.
Прав си,но не ми се мери масата ...както и да е,сигурно са точни,поне се надявам:)Инак преди време имах добри резултати от този продукт,ще проверя сега как са нещата:)
Това с опаковките производителите го правят за всякакви продукти. Общо взето презумпцията е купувача да остане с впечатлението, че получава много за малко :)
казано от old_man на 16.02.13, 00:43:
...това за содата доста ме учуди,явно доста съм изостанал с последните новости...
18.02.13
15:10
Здравейте току що си взех BioTech USA 100% Creatine Monohydrate (превода на кутията е Три-Креатин Малате-това проблем ли е?)
Искам да питам това добър продукт ли е, някой ми беше казал, че е от суровината на ON?
И за начина на прием, по-точно по колко на опаковката пише 10г дневна доза разделена на два приема?Питам понеже гледам доста хора пишат само по 5г. една доза дневно, не искам да правя зареждаща фаза.
Мерси предварително!
18.02.13
15:38
казано от Aleksandur Vasilev на 18.02.13, 15:10:
Здравейте току що си взех BioTech USA 100% Creatine Monohydrate (превода на кутията е Три-Креатин Малате-това проблем ли е?)
Не е ясно дали е проблем. Това са две различни форми на креатина.
Искам да питам това добър продукт ли е, някой ми беше казал, че е от суровината на ON?
Недоказуема градска легенда. :)
И за начина на прием, по-точно по колко на опаковката пише 10г дневна доза разделена на два приема?Питам понеже гледам доста хора пишат само по 5г. една доза дневно, не искам да правя зареждаща фаза.
Мерси предварително!
Първото мнение в темата или статията.
От толкова писания не разбрах само за трениращ бойни изкуства , гонещ определени килограми,сила,издръжливост и активна мускулатура, коя форма е по добра кре-алкалин или монохидрата, защото виждам хора , които пишат коментари от типа “кре-алкалин не действа , това което се говори е да се продава по магазините , нямало ефект и доста такива ” Други доста доволно хвалат монохидрата , като жена го хвалат ....Вече и аз незнам на какво да вярвам ?
Мнението беше редактирано от Слай на 18.02.13 17:47.
18.02.13
18:52
Кольо Пияндето - мерси много за отговорите.
Ама много се обърках, защо на ши****та кутия пише препоръчителна доза 10г.(5 преди и 5 след тренировка-така го дават...) , а тук се казва само един прием от 5г. дневно, да не би моя да трябва да се пие по 10г. понеже не е толкова качествен?
18.02.13
21:15
казано от Aleksandur Vasilev на 18.02.13, 18:52:
...препоръчителна доза 10г.(5 преди и 5 след тренировка-така го дават...) , а тук се казва само един прием от 5г. дневно, да не би моя да трябва да се пие по 10г. понеже не е толкова качествен?
Нормално е производителят да препоръчва да пиеш повече... по този начин по-скоро ще отидеш да си купиш още една опаковка. ;)