09.12.12
17:15
Здравейте.
Казвам се Христина на 19г.(почти 20г.) от Пловдив.Висока съм 177см и в момента тежа 88кг.
Не работя,нито уча,в момента съм свободна и имам време за всичко,и вместо да го пропилявам смятам да започна да тренирам.
Знам,че кг са много,но затова съм тук и ви пиша,за да ми помогнете.
Проблема е,че искам да отслабна и то драстично,искам да достигна 65кг,може и 60,но първо искам да видя на 65 как ще изглеждам и ако има още нужда смятам да смъкна до 60кг.Решила съм да се взема в ръце и да направя нещо по въпроса.Решена съм твърдо да започна да тренирам и да спазвам диета.Спазвала съм 2 пъти 90 дневната диета,първия път свалих 6кг и си ги задържах,втория път го спазвах тази година пак свалих 6кг,но сега си ги върнах,не знам защо така се получи.Та бях стигнала 80кг лятото,но ето,че сега пак съм в стартова позиция.Преди 2г. ходих на фитнес около 3 месеца,почваше да има ефект от него,но изведнъж ми мина волята,а и операция ми предстоеше и така се разделих с тренировките.Когато посещавах фитнес изпълнявах тези упражнения: колело,пътека,коремни преси,упражнения за дупе,и кростренажор.А сега освен тези упражнения във фитнеса смятам да вкл. и тези кардио упражнения свалени от интернет http://zamunda.net/details.php?id=54991&hit=1
Смятам да ходя по 3 пъти в седмицата на фитнес и по 1 път седмично да правя упражнения вкъщи.В началото ще заложа и във фитнеса и вкъщи на кардио тренировките,а по-нататък може и силови да включа.Целта ми е да сваля тези приблизително 20кг,но и същевременно да се стегна.Не искам релеф никъде,а наистина хубаво оформено и стегнато тяло.Не искам да трупам мускулна маса,за това ако може някой да ме посъветва какво да правя,за да не стане този ефект на мускулесто тяло,че за мен е грозно.
Колкото до храненето и това,което смятам да спазвам е,като за начало Безвъглехидратна диета,за да се изчистя долкото мога от мазнините.Сметнах си RMR и КБ.Равносметката е,че по мои изчисления трябва да приемам по 1659 калории на ден,за да свалям кг.
Ще се отчитам всеки ден какво съм яла и какво съм тренирала.Ще си водя и Дневник в тетрадка,и ще записвам всичко,за да проследявам как вървят нещата.
А,вас ще Ви помоля да ме мотивирате постоянно да се храня правилно и да не спирам с тренировките.Казвам го,защото понякога губя воля и ме е страх да не се откажа.
:)
Ден 1
Тренировъчен ден:
Днес сутринта се претеглих на гладно и кантара показа 89,1кг.затова считам тях при започване на режима.Предния ден бях 88кг,затова горе в описанието ми съм писала 88кг.Това е от мен за днескашния ми първи ден от режима. :)
Мнението беше редактирано от titkaa на 12.12.12 10:48.
Ден 2
Нетренировъчен ден.
Менюто за днес е:
Закуска в 09:45ч.-голяма чаша чисто кафе+пчелен прашец разтворен в топла вода и резен лимон+2 варени яйца+краставица+1ч.л. ленено семе;
Обяд в 14:00ч-средно голям домат+голяма пилешка пържола на скара;
Междинно в 17:00ч-50гр. фъстъци;
Вечеря в 18:30ч.-2 средни свински пържоли стек на скара+100-на гр. млечна салата+1 краставица.
Водата ми до тук е 1,5л,докато си легна може и 2л. да станат.
Днес имам лека мускулна треска на корема от вчерашните коремни преси. :D Но нищо де,това е знак,че съм натоварила мускулите.Иначе се чувствам много добре,леко ми е,готино ми е,нямам апетит за сладко,което е добре,иначе ще ми е трудно.
Мнението беше редактирано от titkaa на 11.12.12 18:00.
Ден 3
Тренировъчен ден:
Днес бях на фитнес:вело 20мин интензивно въртене,пътека 2км 22мин,кристенажор;упражнения с гирички от 2кг за ръцете,и там още едни упражнения за ръце с тежести,ама не знам как се казва уреда,коремни преси на лежанката,после пак коремни,но на онзи уред където се свиваш заедно с краката-общо преси 40,упражнения на уреда за вътрешната част на бедрата,после на уреда за задната част на бедрата и дупето.Дано не съм пропуснала нещо,но мисля,че няма. :) Тренировката беше 1 час,но се изморих,щом се изпотих.
Никой не пише в Дневника ми,пишете по-нещо,че така ми е кофти,като никой нищо не пише за храната и тренировките ми.
Хайде като искаш да пишем,аз ще съм първият :)
На първо място трябва да спреш да тренираш кифленски,или поне само в началото може да е така...докато изградиш навици на хранене и трениране! Говоря за 2-килограмовите гири и кростренажора! Има толкова дневници на момичета тук от които можеш да вземеш идеи за тренировки и да започнеш лека полека да ги следваш.
Второ...съветвам те да не орязваш въглехидратите а да промениш качеството и източниците им. Не брой плодовете за въглехидрати!
Ако съвсем ги изключиш,начинанието ти е пред провал,ще се изтормозиш психически и ще строшиш хладилника някой ден от отваряне на вратата :) , ще загубиш бързо мазнини,но некачествено и съчетано с 2-килограмовите гири ще доведе до отпускане.
Действай!
12.12.12
18:32
казано от Jikata на 12.12.12, 18:29:
ще се изтормозиш психически и ще строшиш хладилника някой ден от отваряне на вратата :)
Ти направо ме разбии :D , но си е напълно вярно :)
Jikata,дано да не строшавам хладилника. :D
Не знам дали си прочел първото ми мнение на представянето ми.Там съм споменала,че в момента съм на Безвъглехидратната диета,затова ограничавам въглехидратите до минимум.Диетата е 24 дена,мисля да я изкарам,и от 25-я ден да започна да вкл. млечни продукти и един вид да си карам НВД.А,Безвъглехидратната диета я спазвам в момента,за да поизтистя малко организма и съответно да сваля някой кг,не смятам така да я карам вечно,а само определен период.
Относно тренировките....е,сега в началото мисля така по-леки тренировки,а с времето да ги правя по-тежки и натоварващи.
Ако питаш мен,още сега спирай диетата и си почни по-разумен начин за сваляне.Ограничаването на въглехидратите до минимум води до отслабване,но след това ще си върнеш всичко.
Тайсън,то това ми е ясно,че като спра диетата има голяма вероятност да си върна всичко,затова казвам,че след нея веднага минавам на НВД,или от сега да минавам на НВД?
Моето мнение е да,мини на НВД веднага.Щом искаш драстично отслабване,разумно е да е здравословно.Не прави такива диети тип”Аткинс”.Изчисли си нуждите,разпредели си храната,постави си разумни цели и смело напред.
.Сметнах си RMR и КБ.Равносметката е,като извадя 500гр,че по мои изчисления трябва да приемам по 1659 калории на ден,за да свалям кг.
А менюто ми трябва да е като сегашното,но да включа сурови ядки,и млечни продукти нали така?
12.12.12
20:12
В изброените от теб храни има въглехидрати, но основните източници за зърнените храни или по конкретно пълнозърнест хляб, овесени ядки, кафяв ориз... по около 0,8г въглехидрати на килограм телесно тегло или в твоя случай около 70г въглехидрати на ден или 280-300 ккал на ден от въглехидрати. Това са приблизително 400г картофи или 100г ориз или 120г овесени ядки и т.н.
Мнението беше редактирано от megabolic x на 12.12.12 20:14.
megabolic x,мерси,че ме светна малко по-въпроса.
Сега чета пак НВД и гледам да вникна,че да я разбера.
казано от Тайсън на 12.12.12, 19:19:
Ако питаш мен,още сега спирай диетата и си почни по-разумен начин за сваляне.Ограничаването на въглехидратите до минимум води до отслабване,но след това ще си върнеш всичко.
Аз й го написах отдавна...дано се вслуша и още някой като го повтори и потрети.
По тренировките: няма смисъл от “кифленски” упражнения за ръце наистина. По-добре клекове със собствено тегло в началото, повдигане на лост от лег (в началото ще е само лост), скрипците също са добра идея.
Добре,ще гледам да оправя храненето с НВД.А, ако съм стриктна в храненето,на моите кг и височина,съчетано с тренировки за колко време мога да стигна до 80кг?
Наистина ми е важно най-късно до лятото да сваля до 70кг.
Мнението беше редактирано от titkaa на 12.12.12 21:49.
Писала си го в подписа си,пък сега питаш .. ;) ако ти кажа ,че няма да стане до лятото,какво...ще се откажеш ли !?!
Мнението беше редактирано от Jikata на 12.12.12 21:54.
Няма да се откажа,щото искам да се променя коренно,просто попитах ориентировъчно колко може да се свали.
Ами по принцип и 50 кг може да станеш до лятото,но въпроса е как ще изглеждаш,ще се чувстваш и колко бързо ще се върнат както и разни други странични ефекти...та в тоя ред на мисли здравословното отслабване ти е 2-3 кг на месец!
Така е,прав си.
А как ви звучи такова меню:
Закуска-прясно мляко 200мл с овесени ядки 2-3с.л.+1ч.л. мед или без мед;
Междинно-ябълка или някой зеленчук,примерно краставица
Обяд-свинска пържола и салата
Междинно-зеленчук или чаша прясно мляко с кафе
Вечеря-пак месо със салата и малко сирене
Ако искаш махни междинните хранения и добави още храна към основните три,и нека си останат толкова!
Закуската не ми харесва!Знам,че овесените ядки не са вкусни,така че,няма защо да ги ядем насила нали ?
За закуска примерно може да забъркаш един омлет в масло с кашкавал,по—добре ще е без високогликемични храни сутрин,тъй като е идеален момент за изгаряне на мазнини!
казано от titkaa на 09.12.12, 17:15:
Целта ми е да сваля тези приблизително 20кг,но и същевременно да се стегна....Не искам да трупам мускулна маса,за това ако може някой да ме посъветва какво да правя,за да не стане този ефект на мускулесто тяло,че за мен е грозно.
Добре е да знаеш, че така поставена целта ти е неизпълнима. Сваляне на 20 килограма без да се тренира мускулатурата и стегнат вид са две несъвместими неща. Можеш да отслабнеш толкова, че и повече за определен период от време - в следствие на всевъзможни диети, очевидно вече имаш опит с тях, та някои и по два пъти си ги правила, но забрави за стегнатия вид на тялото, ако тренировките ти се състоят само от кростренажор, пътека, коремни и упражнения за дупе. Може да ти е много важно да ги свалиш до лятото, разбирам, искаш кантара моменталически да започне да показва все по-малко и малко цифри, но нетърпението в случая може отново да ти изиграе лоша шега.
Преформирането на тялото иска воля и постоянство и става паралелно с преформиране на мисленето и начина ти на живот. С поставяне на нови и нови срокове за отслабване няма да стане. :)
P.S А този ефект на мускулесто и грозно тяло не става с разхождане до фитнеса и обратно или пък НВД, особено с подобно оскъдно такова. Мнооого си далеч от такова нещо и по ред други причини, така че няма от какво да се притесняваш. :D
Мнението беше редактирано от Мари А. на 13.12.12 11:21.
Jikata,добре.Съгласи ме,ще те послушам.
Ако стане така менюто добре ли ще е?
Закуска-2 бъркани яйца със зеленчуци в тигана с малко кашкавал и малко сирене,с малко мазнина+краставица;
Обяд-свинска/пилешка/телешка пържола на скара и салата от краставица и домат;
Вечеря-пак месо със салата и малко сирене/извара
А сурови ядки бадеми,кашу,лешници,фъстъци кога да ги ям(закуска,обяд или вечеря или междинно примерно половината преди тренировка и половината след нея?)Аз по принцип след тренировка обядвам,правилно ли е,защото сутрин закусвам и 1 час след това отивам да тренирам и като се върна 30-40мин след тренировката обядвам?!Плод кога мога да ям-примерно сутрин 200гр кисело мляко със шепа ядки и една ябълка дали ще е добре съчетано?
Мнението беше редактирано от titkaa на 12.12.12 22:46.
Мари А.,е аз имах в предвид,че ще си тренирам,но не искам да претренирвам,за да не стана с мускули,а просто да посвия кожата,и с времето да се стегна още.наясно съм,че лесно не се влиза във форма,минала съм по този път и знам какво е.Преди 4г. отслабнах рядко за 2 месеца 14кг,не се отпуснах,бях си добре,но с времето си върнах всичко и оттогава не съм била на онези кг на които бях тогава(74кг) и се харесвах.Е,имаше още тук там за сваляне,но не повече от 5-6кг.Но както неусетно си ги свалих,толкова и неусетно си ги качих за 3 месеца.Успях само да ги задържа за 4 месеца и после дойде зимата и спрях движението,наблегнах на учене и се изоставих и до края на февруари си бях в старите кг.Оттогава се мъча с какви ли не диети и ту нагоре ту надолу,и това ме демотивира още повече,че не мога да стигна докъдето искам.
Ако можеш тренирай на гладно!
Ядките са екстра,ако са сурови,можеш да ги ядеш по всяко време,да допълниш някое хранене с тях!
Използвай краве масло за мазнина.
Мнението беше редактирано от Jikata на 12.12.12 23:09.
Здравей,
Ето ти един уникален блог, с много полезна информация, който си заслужава да следиш и ще ти даде отговор на много въпроси:
http://www.inspiredfitstrong.com/bg/
Jikata,да сурови ядки ще са.За маслото нямам проблем,имам домашно краве масло.
maria nikiforova,благодаря за сайта,ще го разгледам. :)
Мнението беше редактирано от titkaa на 13.12.12 11:34.
Ден 4
Нетренировъчен ден.
Закуска в 10:30ч-пак същата като всеки ден;
Обяд в 14:00ч-кайма запечена в тавата със зеленчуци+сирене+малко ядки;
Вечеря в 19:00ч-свинска пържола от котлет+катък с ленено семе+малко туршия+5-6 маслини;
Водата е малко над 1,5л + 2 кафета.
Мнението беше редактирано от titkaa на 13.12.12 19:30.
Кво ще рече ‘’закуската като всеки ден’’ .. пак овес или мюсли ли?
Иначе така с 3 хранения си екстра,само сложи един мазен омлет сутринта и си 6+ ;)
Jikata,закуската беше голяма чаша чисто кафе+пчелен прашец разтворен в топла вода и резен лимон+2 варени яйца+краставица+1ч.л. ленено семе;
казано от titkaa на 13.12.12, 19:43:
Jikata,закуската беше голяма чаша чисто кафе+пчелен прашец разтворен в топла вода и резен лимон+2 варени яйца+краставица+1ч.л. ленено семе;
Ми малко е рехава...не умираш ли от глад до обяда?
казано от Jikata на 13.12.12, 19:47:
казано от titkaa на 13.12.12, 19:43:
Ми малко е рехава...не умираш ли от глад до обяда?
О,не,въобще не чувствам глад.Даже много ме засища и ми е добре така.След 3-4 часа след закуската вече почвам да усещам леко нужда да ям,и затова обяда ми е предимно в 14ч или 14:30 след тренировката.
Ден 5
Тренировъчен ден:
Закуска в 10:45ч-кафе,пчелен прашец с лимон и вода+краставица+2 яйца+ленено семе;
Обяд в 14:00ч-свиснка пържола на скара+голям домат+ленено семе+50гр сирене;
Към 16:00ч-хапнах един резен създърма,че нещо ми беше гладно;
Вечеря в 19:00ч-салата+пиле на грил+може да хапна малко млечна салата,но не съм решила още.
С водата днес съм зле,я има 1л до тук я не,ще гледам до довечера поне 1,5л да стане.
Днес тренировката беше фитнес+клекове,подскоци и други.
Мнението беше редактирано от titkaa на 14.12.12 17:12.
14.12.12
20:48
Описвай и тренировката по подробно де..
Вело 20мин интензивно въртене,пътека,кристенажор;упражнения за ръцете,и там още едни упражнения за ръце с тежести,ама не знам как се казва уреда,коремни преси на лежанката,после пак коремни,но на онзи уред където се свиваш заедно с краката-общо преси 40,упражнения на уреда за вътрешната част на бедрата,после на уреда за задната част на бедрата и дупето.
После вкъщи клекове,подскоци и т.н.
Ден 6
Нетренировъчен ден.
Закуска в 10:45ч-кафе,пчелен прашец с вода и лимон+един пакет замразени зеленчуци(моркови и броколи 400гр) ги забърках с 4 яйца+домати и чушки на тефлонов тиган и после малко ги задуших на пара,изядох половината;
Обяд в 13:30ч-бях навън и ядох в закусвалня един омлет от 2 яйца и малко сирене;
Вечеря в 19:00ч-малко туршия около 100гр+останалото от закуската.
Днес деня мина с яйца. :D
Днес ми е ден 9,диетата върви добре,не съм я прекъснала,но нямам време да влизам да се отчитам.
26.01.13
23:11
Здравейте.
Не съм писала отдавна.не си мислете,че съм се отказала от свалянето на кг,напратив...тренирам 3 пъти в седмицата фитнес,и пазя режим на хранене.До тук съм вече 82кг,което е добре.Бавно свалям,но пък е с цел после да не си ги върна обратно.Днес облякох едни дънки,които ми бяха тясни,а сега даже са ми леко широки.Виждам и ефект от фитнеса вече,тялото ми е по-стегнато от преди. :)
Продължавам напред,ще пиша пак скоро да ви кажа до къде съм стигнала.