Дневник:Моето преобразяване!

Темата е заключена.

09.12.12
17:15

Здравейте.

Казвам се Христина на 19г.(почти 20г.) от Пловдив.Висока съм 177см и в момента тежа 88кг.
Не работя,нито уча,в момента съм свободна и имам време за всичко,и вместо да го пропилявам смятам да започна да тренирам.
Знам,че кг са много,но затова съм тук и ви пиша,за да ми помогнете.
Проблема е,че искам да отслабна и то драстично,искам да достигна 65кг,може и 60,но първо искам да видя на 65 как ще изглеждам и ако има още нужда смятам да смъкна до 60кг.Решила съм да се взема в ръце и да направя нещо по въпроса.Решена съм твърдо да започна да тренирам и да спазвам диета.Спазвала съм 2 пъти 90 дневната диета,първия път свалих 6кг и си ги задържах,втория път го спазвах тази година пак свалих 6кг,но сега си ги върнах,не знам защо така се получи.Та бях стигнала 80кг лятото,но ето,че сега пак съм в стартова позиция.Преди 2г. ходих на фитнес около 3 месеца,почваше да има ефект от него,но изведнъж ми мина волята,а и операция ми предстоеше и така се разделих с тренировките.Когато посещавах фитнес изпълнявах тези упражнения: колело,пътека,коремни преси,упражнения за дупе,и кростренажор.А сега освен тези упражнения във фитнеса смятам да вкл. и тези кардио упражнения свалени от интернет http://zamunda.net/details.php?id=54991&hit=1
Смятам да ходя по 3 пъти в седмицата на фитнес и по 1 път седмично да правя упражнения вкъщи.В началото ще заложа и във фитнеса и вкъщи на кардио тренировките,а по-нататък може и силови да включа.Целта ми е да сваля тези приблизително 20кг,но и същевременно да се стегна.Не искам релеф никъде,а наистина хубаво оформено и стегнато тяло.Не искам да трупам мускулна маса,за това ако може някой да ме посъветва какво да правя,за да не стане този ефект на мускулесто тяло,че за мен е грозно.

Колкото до храненето и това,което смятам да спазвам е,като за начало Безвъглехидратна диета,за да се изчистя долкото мога от мазнините.Сметнах си RMR и КБ.Равносметката е,че по мои изчисления трябва да приемам по 1659 калории на ден,за да свалям кг.

Ще се отчитам всеки ден какво съм яла и какво съм тренирала.Ще си водя и Дневник в тетрадка,и ще записвам всичко,за да проследявам как вървят нещата.

А,вас ще Ви помоля да ме мотивирате постоянно да се храня правилно и да не спирам с тренировките.Казвам го,защото понякога губя воля и ме е страх да не се откажа.
:)

10.12.12
17:57

Ден 1

Тренировъчен ден:

Закуска в 11:00ч.-2 яйца+1 краставица+половин домат(стана ми тежко и не можах да изям целия домат)+чисто кафе+пчелен прашец разтворен с топла вода и сок от лимон;
В 12:40ч бях на фитнес,упражненията ми бяха:колено 20мин,кростренажор 15мин,бързо ходене на пътеката 15мин,упражнения за вътрешната част на бедрата около 5мин,упражнения за дупе 5мин,и коремни преси за долната част на корема около 5мин.Обща тренировка 65мин.Изморих се и затова нямах много сили да тренирам по-повече минути бедрата,дупето и корема,но като за начало мисля,че е добре.Тренировката ми свърши в 13:45.;
Обяд в 14:35ч.-свинска пържола на скара+половината останал домат от закуската;
Вечеря в 19:15ч-свинска кавърма със зеленчуци+краставица.Кавърма е месо със зеленчуци сготвено,ако някой не знае да разбере.

Днес сутринта се претеглих на гладно и кантара показа 89,1кг.затова считам тях при започване на режима.Предния ден бях 88кг,затова горе в описанието ми съм писала 88кг.Това е от мен за днескашния ми първи ден от режима. :)

Мнението беше редактирано от titkaa на 12.12.12 10:48.

11.12.12
17:56

Ден 2

Нетренировъчен ден.

Менюто за днес е:
Закуска в 09:45ч.-голяма чаша чисто кафе+пчелен прашец разтворен в топла вода и резен лимон+2 варени яйца+краставица+1ч.л. ленено семе;
Обяд в 14:00ч-средно голям домат+голяма пилешка пържола на скара;
Междинно в 17:00ч-50гр. фъстъци;
Вечеря в 18:30ч.-2 средни свински пържоли стек на скара+100-на гр. млечна салата+1 краставица.
Водата ми до тук е 1,5л,докато си легна може и 2л. да станат.

Днес имам лека мускулна треска на корема от вчерашните коремни преси. :D Но нищо де,това е знак,че съм натоварила мускулите.Иначе се чувствам много добре,леко ми е,готино ми е,нямам апетит за сладко,което е добре,иначе ще ми е трудно.

Мнението беше редактирано от titkaa на 11.12.12 18:00.

12.12.12
18:12

Ден 3

Тренировъчен ден:
Закуска в 10:30ч-
голяма чаша чисто кафе+пчелен прашец разтворен в топла вода и резен лимон+2 варени яйца+краставица+1ч.л. ленено семе;
Обяд в 14:30ч-салата домат и краставица,овкусени+ленено семе,консерва риба тон в зехтин;
Междинно в 17:30ч-малко фъстъци;
Вечеря в 19:30ч-кайма омесена с продукти за пъжени кюфтета,но в нея няма да има хляб и картоф+салата+малко катък.

Днес бях на фитнес:вело 20мин интензивно въртене,пътека 2км 22мин,кристенажор;упражнения с гирички от 2кг за ръцете,и там още едни упражнения за ръце с тежести,ама не знам как се казва уреда,коремни преси на лежанката,после пак коремни,но на онзи уред където се свиваш заедно с краката-общо преси 40,упражнения на уреда за вътрешната част на бедрата,после на уреда за задната част на бедрата и дупето.Дано не съм пропуснала нещо,но мисля,че няма. :) Тренировката беше 1 час,но се изморих,щом се изпотих.

Никой не пише в Дневника ми,пишете по-нещо,че така ми е кофти,като никой нищо не пише за храната и тренировките ми.

12.12.12
18:29

Хайде като искаш да пишем,аз ще съм първият :)
На първо място трябва да спреш да тренираш кифленски,или поне само в началото може да е така...докато изградиш навици на хранене и трениране! Говоря за 2-килограмовите гири и кростренажора! Има толкова дневници на момичета тук от които можеш да вземеш идеи за тренировки и да започнеш лека полека да ги следваш.
Второ...съветвам те да не орязваш въглехидратите а да промениш качеството и източниците им. Не брой плодовете за въглехидрати!
Ако съвсем ги изключиш,начинанието ти е пред провал,ще се изтормозиш психически и ще строшиш хладилника някой ден от отваряне на вратата :) , ще загубиш бързо мазнини,но некачествено и съчетано с 2-килограмовите гири ще доведе до отпускане.
Действай!

12.12.12
18:32

казано от Jikata на 12.12.12, 18:29:

ще се изтормозиш психически и ще строшиш хладилника някой ден от отваряне на вратата :)

Ти направо ме разбии :D , но си е напълно вярно :)

12.12.12
18:59

Jikata,дано да не строшавам хладилника. :D

Не знам дали си прочел първото ми мнение на представянето ми.Там съм споменала,че в момента съм на Безвъглехидратната диета,затова ограничавам въглехидратите до минимум.Диетата е 24 дена,мисля да я изкарам,и от 25-я ден да започна да вкл. млечни продукти и един вид да си карам НВД.А,Безвъглехидратната диета я спазвам в момента,за да поизтистя малко организма и съответно да сваля някой кг,не смятам така да я карам вечно,а само определен период.
Относно тренировките....е,сега в началото мисля така по-леки тренировки,а с времето да ги правя по-тежки и натоварващи.

12.12.12
19:19

Ако питаш мен,още сега спирай диетата и си почни по-разумен начин за сваляне.Ограничаването на въглехидратите до минимум води до отслабване,но след това ще си върнеш всичко.

12.12.12
19:28

Тайсън,то това ми е ясно,че като спра диетата има голяма вероятност да си върна всичко,затова казвам,че след нея веднага минавам на НВД,или от сега да минавам на НВД?

12.12.12
19:39

Моето мнение е да,мини на НВД веднага.Щом искаш драстично отслабване,разумно е да е здравословно.Не прави такива диети тип”Аткинс”.Изчисли си нуждите,разпредели си храната,постави си разумни цели и смело напред.

12.12.12
19:52

.Сметнах си RMR и КБ.Равносметката е,като извадя 500гр,че по мои изчисления трябва да приемам по 1659 калории на ден,за да свалям кг.
А менюто ми трябва да е като сегашното,но да включа сурови ядки,и млечни продукти нали така?

12.12.12
20:12

В изброените от теб храни има въглехидрати, но основните източници за зърнените храни или по конкретно пълнозърнест хляб, овесени ядки, кафяв ориз... по около 0,8г въглехидрати на килограм телесно тегло или в твоя случай около 70г въглехидрати на ден или 280-300 ккал на ден от въглехидрати. Това са приблизително 400г картофи или 100г ориз или 120г овесени ядки и т.н.

НВД

Мнението беше редактирано от megabolic x на 12.12.12 20:14.

12.12.12
20:50

megabolic x,мерси,че ме светна малко по-въпроса.
Сега чета пак НВД и гледам да вникна,че да я разбера.

12.12.12
21:15

казано от Тайсън на 12.12.12, 19:19:

Ако питаш мен,още сега спирай диетата и си почни по-разумен начин за сваляне.Ограничаването на въглехидратите до минимум води до отслабване,но след това ще си върнеш всичко.

Аз й го написах отдавна...дано се вслуша и още някой като го повтори и потрети.
По тренировките: няма смисъл от “кифленски” упражнения за ръце наистина. По-добре клекове със собствено тегло в началото, повдигане на лост от лег (в началото ще е само лост), скрипците също са добра идея.

12.12.12
21:48

Добре,ще гледам да оправя храненето с НВД.А, ако съм стриктна в храненето,на моите кг и височина,съчетано с тренировки за колко време мога да стигна до 80кг?
Наистина ми е важно най-късно до лятото да сваля до 70кг.

Мнението беше редактирано от titkaa на 12.12.12 21:49.

12.12.12
21:54

Писала си го в подписа си,пък сега питаш .. ;) ако ти кажа ,че няма да стане до лятото,какво...ще се откажеш ли !?!

Мнението беше редактирано от Jikata на 12.12.12 21:54.

12.12.12
21:58

Няма да се откажа,щото искам да се променя коренно,просто попитах ориентировъчно колко може да се свали.

12.12.12
22:05

Ами по принцип и 50 кг може да станеш до лятото,но въпроса е как ще изглеждаш,ще се чувстваш и колко бързо ще се върнат както и разни други странични ефекти...та в тоя ред на мисли здравословното отслабване ти е 2-3 кг на месец!

12.12.12
22:19

Така е,прав си.

А как ви звучи такова меню:
Закуска-прясно мляко 200мл с овесени ядки 2-3с.л.+1ч.л. мед или без мед;
Междинно-ябълка или някой зеленчук,примерно краставица
Обяд-свинска пържола и салата
Междинно-зеленчук или чаша прясно мляко с кафе
Вечеря-пак месо със салата и малко сирене

12.12.12
22:29

Ако искаш махни междинните хранения и добави още храна към основните три,и нека си останат толкова!
Закуската не ми харесва!Знам,че овесените ядки не са вкусни,така че,няма защо да ги ядем насила нали ?
За закуска примерно може да забъркаш един омлет в масло с кашкавал,по—добре ще е без високогликемични храни сутрин,тъй като е идеален момент за изгаряне на мазнини!

12.12.12
22:36

казано от titkaa на 09.12.12, 17:15:

Целта ми е да сваля тези приблизително 20кг,но и същевременно да се стегна....Не искам да трупам мускулна маса,за това ако може някой да ме посъветва какво да правя,за да не стане този ефект на мускулесто тяло,че за мен е грозно.

Добре е да знаеш, че така поставена целта ти е неизпълнима. Сваляне на 20 килограма без да се тренира мускулатурата и стегнат вид са две несъвместими неща. Можеш да отслабнеш толкова, че и повече за определен период от време - в следствие на всевъзможни диети, очевидно вече имаш опит с тях, та някои и по два пъти си ги правила, но забрави за стегнатия вид на тялото, ако тренировките ти се състоят само от кростренажор, пътека, коремни и упражнения за дупе. Може да ти е много важно да ги свалиш до лятото, разбирам, искаш кантара моменталически да започне да показва все по-малко и малко цифри, но нетърпението в случая може отново да ти изиграе лоша шега.
Преформирането на тялото иска воля и постоянство и става паралелно с преформиране на мисленето и начина ти на живот. С поставяне на нови и нови срокове за отслабване няма да стане. :)

P.S А този ефект на мускулесто и грозно тяло не става с разхождане до фитнеса и обратно или пък НВД, особено с подобно оскъдно такова. Мнооого си далеч от такова нещо и по ред други причини, така че няма от какво да се притесняваш. :D

Мнението беше редактирано от Мари А. на 13.12.12 11:21.

12.12.12
22:45

Jikata,добре.Съгласи ме,ще те послушам.

Ако стане така менюто добре ли ще е?
Закуска-2 бъркани яйца със зеленчуци в тигана с малко кашкавал и малко сирене,с малко мазнина+краставица;
Обяд-свинска/пилешка/телешка пържола на скара и салата от краставица и домат;
Вечеря-пак месо със салата и малко сирене/извара

А сурови ядки бадеми,кашу,лешници,фъстъци кога да ги ям(закуска,обяд или вечеря или междинно примерно половината преди тренировка и половината след нея?)Аз по принцип след тренировка обядвам,правилно ли е,защото сутрин закусвам и 1 час след това отивам да тренирам и като се върна 30-40мин след тренировката обядвам?!Плод кога мога да ям-примерно сутрин 200гр кисело мляко със шепа ядки и една ябълка дали ще е добре съчетано?

Мнението беше редактирано от titkaa на 12.12.12 22:46.

12.12.12
22:54

Мари А.,е аз имах в предвид,че ще си тренирам,но не искам да претренирвам,за да не стана с мускули,а просто да посвия кожата,и с времето да се стегна още.наясно съм,че лесно не се влиза във форма,минала съм по този път и знам какво е.Преди 4г. отслабнах рядко за 2 месеца 14кг,не се отпуснах,бях си добре,но с времето си върнах всичко и оттогава не съм била на онези кг на които бях тогава(74кг) и се харесвах.Е,имаше още тук там за сваляне,но не повече от 5-6кг.Но както неусетно си ги свалих,толкова и неусетно си ги качих за 3 месеца.Успях само да ги задържа за 4 месеца и после дойде зимата и спрях движението,наблегнах на учене и се изоставих и до края на февруари си бях в старите кг.Оттогава се мъча с какви ли не диети и ту нагоре ту надолу,и това ме демотивира още повече,че не мога да стигна докъдето искам.

12.12.12
23:08

Ако можеш тренирай на гладно!
Ядките са екстра,ако са сурови,можеш да ги ядеш по всяко време,да допълниш някое хранене с тях!
Използвай краве масло за мазнина.

Мнението беше редактирано от Jikata на 12.12.12 23:09.

12.12.12
23:49

Здравей,

Ето ти един уникален блог, с много полезна информация, който си заслужава да следиш и ще ти даде отговор на много въпроси:
http://www.inspiredfitstrong.com/bg/

13.12.12
11:34

Jikata,да сурови ядки ще са.За маслото нямам проблем,имам домашно краве масло.

maria nikiforova,благодаря за сайта,ще го разгледам. :)

Мнението беше редактирано от titkaa на 13.12.12 11:34.

13.12.12
19:29

Ден 4

Нетренировъчен ден.

Закуска в 10:30ч-пак същата като всеки ден;
Обяд в 14:00ч-кайма запечена в тавата със зеленчуци+сирене+малко ядки;
Вечеря в 19:00ч-свинска пържола от котлет+катък с ленено семе+малко туршия+5-6 маслини;
Водата е малко над 1,5л + 2 кафета.

Мнението беше редактирано от titkaa на 13.12.12 19:30.

13.12.12
19:36

Кво ще рече ‘’закуската като всеки ден’’ .. пак овес или мюсли ли?
Иначе така с 3 хранения си екстра,само сложи един мазен омлет сутринта и си 6+ ;)

13.12.12
19:43

Jikata,закуската беше голяма чаша чисто кафе+пчелен прашец разтворен в топла вода и резен лимон+2 варени яйца+краставица+1ч.л. ленено семе;

13.12.12
19:47

казано от titkaa на 13.12.12, 19:43:

Jikata,закуската беше голяма чаша чисто кафе+пчелен прашец разтворен в топла вода и резен лимон+2 варени яйца+краставица+1ч.л. ленено семе;

Ми малко е рехава...не умираш ли от глад до обяда?

13.12.12
19:52

казано от Jikata на 13.12.12, 19:47:

казано от titkaa на 13.12.12, 19:43:

Ми малко е рехава...не умираш ли от глад до обяда?

О,не,въобще не чувствам глад.Даже много ме засища и ми е добре така.След 3-4 часа след закуската вече почвам да усещам леко нужда да ям,и затова обяда ми е предимно в 14ч или 14:30 след тренировката.

14.12.12
16:29

Ден 5

Тренировъчен ден:
Закуска в 10:45ч-
кафе,пчелен прашец с лимон и вода+краставица+2 яйца+ленено семе;
Обяд в 14:00ч-свиснка пържола на скара+голям домат+ленено семе+50гр сирене;
Към 16:00ч-хапнах един резен създърма,че нещо ми беше гладно;
Вечеря в 19:00ч-салата+пиле на грил+може да хапна малко млечна салата,но не съм решила още.
С водата днес съм зле,я има 1л до тук я не,ще гледам до довечера поне 1,5л да стане.

Днес тренировката беше фитнес+клекове,подскоци и други.

Мнението беше редактирано от titkaa на 14.12.12 17:12.

14.12.12
20:48

Описвай и тренировката по подробно де..

14.12.12
21:48

Вело 20мин интензивно въртене,пътека,кристенажор;упражнения за ръцете,и там още едни упражнения за ръце с тежести,ама не знам как се казва уреда,коремни преси на лежанката,после пак коремни,но на онзи уред където се свиваш заедно с краката-общо преси 40,упражнения на уреда за вътрешната част на бедрата,после на уреда за задната част на бедрата и дупето.
После вкъщи клекове,подскоци и т.н.

15.12.12
21:50

Ден 6

Нетренировъчен ден.

Закуска в 10:45ч-кафе,пчелен прашец с вода и лимон+един пакет замразени зеленчуци(моркови и броколи 400гр) ги забърках с 4 яйца+домати и чушки на тефлонов тиган и после малко ги задуших на пара,изядох половината;
Обяд в 13:30ч-бях навън и ядох в закусвалня един омлет от 2 яйца и малко сирене;
Вечеря в 19:00ч-малко туршия около 100гр+останалото от закуската.

Днес деня мина с яйца. :D

19.12.12
22:06

Днес ми е ден 9,диетата върви добре,не съм я прекъснала,но нямам време да влизам да се отчитам.

Здравейте.
Не съм писала отдавна.не си мислете,че съм се отказала от свалянето на кг,напратив...тренирам 3 пъти в седмицата фитнес,и пазя режим на хранене.До тук съм вече 82кг,което е добре.Бавно свалям,но пък е с цел после да не си ги върна обратно.Днес облякох едни дънки,които ми бяха тясни,а сега даже са ми леко широки.Виждам и ефект от фитнеса вече,тялото ми е по-стегнато от преди. :)
Продължавам напред,ще пиша пак скоро да ви кажа до къде съм стигнала.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1