казано от Svetoslav на 12.12.12, 15:42:
Боби,
Беше изказал преди време едно мнение по отношение на хомеопатията, за което ние с Вик не бяхме съвсем съгласни. Днес прочетох следната новина http://it.dir.bg/news.php?id=12603207
Изглежда руснаците ще докажат това, което Ханеман е констатирал преди повече от два века, а по този начин ще се докаже научно и че хомеопатичните лекарства действат. :)
Това са опити за търсене на сензация. Правени са немалко клинични проучвания и досега нито едно от тях не е показало статистически значима разлика между хомеопатични лекарства (т. е. разтвори в много ниски концентрации) и плацебо. Ако имаше такива данни, всички хомеопатични фирми щяха да ни засипват с аргументи, базирани на това. :)
Бъдещето ще покаже дали има нещо реално зад това откритие. Засега си оставам скептичен.
12.12.2012 г. (тренировъчен ден 2, седмица 8)
Тренировка - рамо, трапец
Загрявка:
Раменни преси с дъмбели от седеж (с извъртане на китки) - 10х15, 8х25 кг.
Адаптация:
Раменни преси с дъмбели от седеж (с извъртане на китки) - 4х35 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с дъмбели от седеж (с извъртане на китки) - 8х43, 8х43 кг.
2. Раменни преси с прав лост от седеж - 5х85, 5х85 кг.
3. Повдигане на прав лост към брадичка от стоеж (”вертолет”) - 6х70, 6х70 кг.
4. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 6х30, 6x30 кг.
5. Повдигане на рамене на машина за тяга (за трапец) - 10х100, 10х150, 8х180, 8х196, 8х190, 8х190 кг.
Обобщение за тренировката:
Доста добре днес! Другата седмица ще сменям програмата и ще сложа раменните преси с щанга, като мисля пак да пробвам 90 кг в първата серия.
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now Sports.
2. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
4. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
4. Kъм 20 (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, зелена салата, порция пилешко филе с моцарела, малко картофено пюре.
2. Вечеря - ей сега си слагам нещо - има някаква скара и зеле с ориз.
През деня - около 500 мл прясно мляко, две лъжици мед.
Обобщение за деня:
Днес подписах предварителен договор за един парцел в Лозен - другата седмица ми е изповядването на сделката. Стискайте палци! :)
12.12.12
19:44
То ако се наемеш с малко координационна работа по строежа, класическа къща от тухли ще ти легне 100 евро квадрата груб строеж, а с още 100 може доста луксозно да се завърши, а сглобяемите излизат май към 300-400…
12.12.12
19:46
казано от megabolic x на 12.12.12, 19:44:
То ако се наемеш с малко координационна работа по строежа, класическа къща от тухли ще ти легне 100 евро квадрата груб строеж, а с още 100 може доста луксозно да се завърши, а сглобяемите излизат май към 300-400…
по-евтино, по-евтино....
Ще видим, момчета, ще видим. Нека приключа успешно сделката за парцела, после ще го мисля. Така или иначе преди пролетта нищо няма да започвам.
А ще зависи от доста неща - какъв бюджет ще мога да осигуря, с колко време ще разполагам и т. н.
12.12.12
20:26
Навремето сваляхме цената така: Ангажирам свой приятел, все едно че е агенция и ме води на парцела. Разбира се , че ще иска комисион от продавача( от обявената сума)... после ми го дава)) и така спестявахме 5-% близо.
казано от Vasil Stoianov на 12.12.12, 20:26:
Навремето сваляхме цената така: Ангажирам свой приятел, все едно че е агенция и ме води на парцела. Разбира се , че ще иска комисион от продавача( от обявената сума)... после ми го дава)) и така спестявахме 5-% близо.
Тая работа нямаше как да я отработим. Аз си имах доверен брокер, с когото щяхме да работим на 1,5% (което е нищо в сравнение с 3-те, които платих), но почти всички имоти в Лозен ги предлага една агенция, която на практика отказва да работи с колеги, т. е. държи да представлява и двете страни. Монополисти. :)
13.12.2012 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Foods.
2. Kъм 20 (план) -2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Foods, 3 капсули ZMA на Now Foods.
Мисля да започна полека да сглобявам пролетния стак за чистене. Ще повторя миналогодишния - екстракт от Sida Cordifolia, екстракт от зелен чай, йохимбин и дежурните Омега-3. Още е доста рано, но тази есен качих повече, отколкото планирах и май още през февруари трябва да почвам с чистенето, вместо март, както планирах.
Храна:
1. Обяд - няма.
3. Вечеря (план) - леле, колко време има до вечеря! :)
През деня - към 500 мл прясно мляко, две лъжици мед.
Обобщение за деня:
Довечера съм на коледно тържество в детската градина (ах, как мразя такива прояви), та се налага да преместя днешната тренировка за утре. По този повод утрешният фастинг идва днес. Така и не можах да се науча да тренирам на гладно - опитвах няколко пъти с все по-калпави резултати. Нямам сила, мързи ме, не мога да се концентрирам върху тренировката, а вместо това постоянно мисля за храната и се получава отбиване на номера, така че по-добре фастинг в нетренировъчните дни, а тренировки в дните, в които съм обядвал.
Между другото, в момента само тия два дни в седмицата, в които не обядвам, удържат започналото качване на тегло в нормални граници. А не съм увеличил кой знае колко калориите и/или въглехидратите. Да ми се не види мамутския метаболизъм!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.12.12 12:17.
Боби, пробвай с подтискащи апетита субстанции/добавки, също така някакви за “пипето” да ти е “свежо” като влезнеш в залата. Загрей с нещо повече, за да ти мине чуството за глад, поне аз почна ли да тренирам грам не ми се яде и не мисля за това, ако ще и да съм припадал до преди малко...
И аз съм с такъв метаболизъм, ако не и по-гаден от твоя, за съжаление съм открил, че фаста е единственото спасение за мен :(
казано от gotcha на 13.12.12, 12:30:
Боби, пробвай с подтискащи апетита субстанции/добавки, също така някакви за “пипето” да ти е “свежо” като влезнеш в залата. Загрей с нещо повече, за да ти мине чуството за глад, поне аз почна ли да тренирам грам не ми се яде и не мисля за това, ако ще и да съм припадал до преди малко...
И аз съм с такъв метаболизъм, ако не и по-гаден от твоя, за съжаление съм открил, че фаста е единственото спасение за мен :(
Не е в апетита проблемът. Треперят ми ръцете и краката, пада ми захарта и ми се доспива, боли ме глава (последното дори да не тренирам). Като цяло съм като парцал. При мен единственото работещо е НВД с ОКБ. Този “фаст” (в кавички го слагам умишено) цели само да намали още малко седмичните калории - няма как на едно ядене да изплюскам толкова, че да компенсирам пропуснатите, най-малкото, защото ми се свива стомахът. Друга полза от него не виждам, честно казано.
Помисли и поработи в/у състоянието ти по време на фаст, сигурен съм, че ще си подържаш много по-лесно килограмите... защо трябва да игнорираш хубавите неща от живота, заради едни шибани кг и суета :)
И да прав си, че едно от предимствата е в намалените калории, но не е само това. Мъчил съм години наред нвд-то и имах непостоянни резултати, с фастинга станаха константни. Но пак въпрос на свикване, явно на теб ти е по-лесно да не бараш въглен, а на мен да гладувам :)
Как да се откажа от сладкото и алкохола, Боби? ;(
13.12.12
12:51
Сега ще дойде Инженера и ще ти обясни за фаста, смисъла от него, лептиноват чувствителност, инсулиновата чувстителност, тестостерона, мелатонина и дълголетието :P
Малко по-сериозно сега :
Идеята на фаста е точно регулацията на организма, подобриш ли я - почваш малко по малко да топиш излишните кила. Плочки може да не изкараш, но то и с НВД може да не ги изкараш.
Стопанин и куче си приличат, сега идва въпроса дали кучето ти е дебело ? ;) :P
казано от gotcha на 13.12.12, 12:50:
Как да се откажа от сладкото и алкохола, Боби? ;(
От сладкото лесна работа, но виж от алкохола и на мен ми се ще да имах рецепта... Успявам за по няколко месеца, като се запъна да свалям, но с голяма мъка и много инат.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.12.12 12:52.
казано от James Hinks на 13.12.12, 12:51:
Сега ще дойде Инженера и ще ти обясни за фаста, смисъла от него, лептиноват чувствителност, инсулиновата чувстителност, тестостерона, мелатонина и дълголетието :P
Чел съм ги аз тия неща. Връзката между лептиновата и инсулиновата чувствителност е в най-добрия случай съмнителна. Факторите, влияещи на тестостерона, са много и сложни. Нивото на естествен мелатонин е функция на наследственост, възраст, нива на кортизол и др. А за дълголетието... Ами ако и двамата ти дядовци са умрели на по 70, няма как да очакваш да чукнеш стотака, ако ще да фастваш по цял месец. :)
Както казал Вуте, ”тамън научих магарето да не яде, па то да вземе да умре”.
Малко по-сериозно сега :
Идеята на фаста е точно регулацията на организма, подобриш ли я - почваш малко по малко да топиш излишните кила. Плочки може да не изкараш, но то и с НВД може да не ги изкараш.
Не отричам ползите от фаста, но нямам никакво желание да се издевавам така над себе си. Много по-лесно ми е НВД-то. Все пак тия два дни с по 23-24 часа фаст ги слагам в сметките, защото са приемлив компромис. Но не ги виждам като нещо повече от добавка към НВД. За всеки влак си има пътници. :)
А за плочките недей ме отписва още, кой знае какво ще ми щукне на пролет. Способен съм на всякакви дивотии. :)
Кучето ми не е свободно да избира колко да яде и няма достъп до неограничено количество калории. :) Иначе като я познавам, ти гарантирам, че нямаше да е в състояние да ходи сама. :)
Рекорда ми е 3 месеца на почти 0 въглени и не помня и алкохол да съм пил това преди 7-8г. примерно, да имах сравнително добри резултати, но какво от това като след няколко месеца пак бях свинкя?
За мен хранителния режим/диетата трябва да е най-вече спрямо психиката на човека, да го товари най-малко и да може да я подържа напред във времето... с мъка и инат няма да имаш дългосрочни резултати, рано или късно, колкото и да си корав ще изгърмиш, а и къде е кефа?
Знам, че си по-голяма консерва от мен, но аз да си кажа моите убеждения и опит в/у борбата с/у еърбеговете от 14 годишен някъде :)
13.12.12
13:05
казано от Boby_ на 13.12.12, 13:02:
А за плочките недей ме отписва още, кой знае какво ще ми щукне на пролет. Способен съм на всякакви дивотии. :)
Липосукция ? :D
Кучето ми не е свободно да избира колко да яде и няма достъп до неограничено количество калории. :) Иначе като я познавам, ти гарантирам, че нямаше да е в състояние да ходи сама. :)
Ето го решението - кучето слабее, слабееш и ти. “Портета на Дориан Грей” :D Връзката куче - стопанин е много силна, въпреки, че е дискретна и неуловима за науката :)
...Връзката между лептиновата и инсулиновата чувствителност е в най-добрия случай съмнителна...
Странно... От това, което аз съм чел, връзката е пряка (и водещият хормон е лептина). Поживем - увидим.
казано от gotcha на 13.12.12, 13:03:
Рекорда ми е 3 месеца на почти 0 въглени ...
Ами аз от есента на 2011-та съм на много малко въглехидрати - втора година подкарах. Малко ги увеличих сега, но нищо особено - позволявам си рядко бобови и много малко ориз, а по изключение - мъничко картоф. Отделно от това каквото има в зеленчуците и млечните продукти, които ям. Да не забравя алкохола. :) Може би 1/5 от калориите ми идват от въглехидрати. Чувствам се много добре така и не мисля да ги увеличавам, даже напротив. Не виждам причина да изгърмявам. :)
И мен ми е по-добре с ниски въглени, ама не става за дългосрочно, изперквам за сладко ей :)
Ти пробвай качествени тренировки на 20+ ч. фастинг и ще видиш как до лятото ще си нафибрен аполон :D
казано от Vic на 13.12.12, 13:06:
...Връзката между лептиновата и инсулиновата чувствителност е в най-добрия случай съмнителна...
Странно... От това, което аз съм чел, връзката е пряка (и водещият хормон е лептина). Поживем - увидим.
Не се изразих правилно. Връзка има, но механизмът не е изяснен. Изследванията все още са на ниво гризачи, а практиката е показала, че много често това, което се случва при тях, не е показателно за приматите и в частност хората.
Последен пример е нашумялата преди няколко години теза, че много ниският калориен прием (800 ккалории дневно за възрастен мъж) може да увеличи продължителността на живота с 30-40%. Много обещаващи резултати при мишки и плъхове. Проучванията при маймуни обаче доказаха, че там такъв ефекти липсва.
Така че наистина времето ще покаже.
казано от gotcha на 13.12.12, 13:13:
...
Ти пробвай качествени тренировки на 20+ ч. фастинг и ще видиш как до лятото ще си нафибрен аполон :D
Мммм-не. Ще е нафибрен само ако като тегли чертата накрая на деня има калорийна рестрикция. В противен случай ще имаме активиран BEAR MODE.
Е много ясно, аз имах предвид да го добави това към актуалната му програма и суплементация за “чистене” напролет :)
П.С. Само да допълня, че 2010-та март месец бях 91-2кг отпусната свиня и отскоро ерген :)
Бях почнал леко да потренирвам и почнах “фастинга” с войнска диета и след няколко месеца минах на чист фастинг средно 20/24ч. За 8-9 месеца станах 82-3кг с малко мазно останало, без да съм стъпвал в зала (само крос и лостове) и да съм мерил калории, като храната ми беше предимно джънк, много алкохол и много малко сън, ергенче бях все пак трябваше да се наваксва :)
Мнението беше редактирано от gotcha на 13.12.12 13:38.
13.12.12
13:36
Той Боби дискретно се опита да ви обясни, че ще си праив липосукция, пък ще твърди официално, че е на НВД и фетбърнъри, вие пак...:D
13.12.12
14:19
казано от Boby_ на 13.12.12, 12:16:
Така и не можах да се науча да тренирам на гладно - опитвах няколко пъти с все по-калпави резултати. Нямам сила, мързи ме, не мога да се концентрирам върху тренировката, а вместо това постоянно мисля за храната и се получава отбиване на номера, така че по-добре фастинг в нетренировъчните дни, а тренировки в дните, в които съм обядвал.
Между другото, в момента само тия два дни в седмицата, в които не обядвам, удържат започналото качване на тегло в нормални граници. А не съм увеличил кой знае колко калориите и/или въглехидратите. Да ми се не види мамутския метаболизъм!
Не е нормално да имаш чак такива спадове в физическото състояние. Тялото ти не може да превключи на другото гориво. Ако си напълно здрав не трябва да го има това. Имаш ли идея къде е проблема?
Прекалено продължително НВД , при което не поемаш достатъчно йод и няма достатъчно студ, намялява функцията на щитовидната жлеза. Правил ли си си скоро изследвания?
По принцип когато температурите паднат, тялото повишава омега-6 мастните киселини в мембраната на клетките, без значение от хрната. След това колкото повече въглехидрати ядеш когато е студено, толкова по-дебел ставаш. Изпадаш в един вид диабетно състояние, от което те оправя студа, но ако той липсва трябва да чакаш чак до началото на лятото когато има много витамин Д, витамин Ц и много движение. Тогава ще се чувстваш по-добре, но не се знае дали ще си оправиш на 100% метаболизма.
казано от инж. Марин Маринов на 13.12.12, 14:19:
казано от Boby_ на 13.12.12, 12:16:
Така и не можах да се науча да тренирам на гладно - опитвах няколко пъти с все по-калпави резултати. Нямам сила, мързи ме, не мога да се концентрирам върху тренировката, а вместо това постоянно мисля за храната и се получава отбиване на номера, така че по-добре фастинг в нетренировъчните дни, а тренировки в дните, в които съм обядвал.
Между другото, в момента само тия два дни в седмицата, в които не обядвам, удържат започналото качване на тегло в нормални граници. А не съм увеличил кой знае колко калориите и/или въглехидратите. Да ми се не види мамутския метаболизъм!Не е нормално да имаш чак такива спадове в физическото състояние. Тялото ти не може да превключи на другото гориво. Ако си напълно здрав не трябва да го има това. Имаш ли идея къде е проблема?
Прекалено продължително НВД , при което не поемаш достатъчно йод и няма достатъчно студ, намялява функцията на щитовидната жлеза. Правил ли си си скоро изследвания?
По принцип когато температурите паднат, тялото повишава омега-6 мастните киселини в мембраната на клетките, без значение от хрната. След това колкото повече въглехидрати ядеш когато е студено, толкова по-дебел ставаш. Изпадаш в един вид диабетно състояние, от което те оправя студа, но ако той липсва трябва да чакаш чак до началото на лятото когато има много витамин Д, витамин Ц и много движение. Тогава ще се чувстваш по-добре, но не се знае дали ще си оправиш на 100% метаболизма.
Мисля, че малко преувеличаваш пробелма. :) Първо съм качил по-малко от 4 килограма за 4 месеца, откакто увеличих леко въглехидратите. Това не е показателно за реакцията ми към тях, особено при положение, че съм преминал на положителен калориен баланс.
Освен това ако е намалена секрецията на тиреоидни хормони, ще има и други симптоми, а такива липсват.
И накрая аз се чувствам добре. Не ми понася само тренирането на гладно - нито сутрин, когато не съм закусил, нито пък привечер, когато съм на фастинг от предната вечер. Не знам, може и да е психологически проблемът, защото дори само една кофичка кисело мляко да хапна, половин час след това съм като моторетка.
П. П. Пропуснах да благодаря за мнението. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.12.12 14:38.
казано от James Hinks на 13.12.12, 13:36:
Той Боби дискретно се опита да ви обясни, че ще си праив липосукция, пък ще твърди официално, че е на НВД и фетбърнъри, вие пак...:D
Пропускаш силиконовите импланти на стратегически места...
13.12.12
15:07
Бобсън, щом качваш 4 кг. за 4 месеца при положителен КБ, за какъв мамутски метаболизъм говориш? :) Не ни заблуждавай с такива думички.
казано от инж. Марин Маринов на 13.12.12, 15:07:
Бобсън, щом качваш 4 кг. за 4 месеца при положителен КБ, за какъв мамутски метаболизъм говориш? :) Не ни заблуждавай с такива думички.
Признавам си пресиления епитет. :)
13.12.12
15:43
казано от gotcha на 13.12.12, 13:30:
Е много ясно, аз имах предвид да го добави това към актуалната му програма и суплементация за “чистене” напролет :)
П.С. Само да допълня, че 2010-та март месец бях 91-2кг отпусната свиня и отскоро ерген :)
Бях почнал леко да потренирвам и почнах “фастинга” с войнска диета и след няколко месеца минах на чист фастинг средно 20/24ч. За 8-9 месеца станах 82-3кг с малко мазно останало, без да съм стъпвал в зала (само крос и лостове) и да съм мерил калории, като храната ми беше предимно джънк, много алкохол и много малко сън, ергенче бях все пак трябваше да се наваксва :)
Ванка при по-дълбок размисъл. Фастинга е единствения режим за теб баце... :) При количеството приет алкохол и идеята да си фин и слаб не виждам друга алтернатива. При една малка сметка да кажем от 200гр. алкохол, която за теб в някой дни е долна граница на консумация. С някакъв разредител. Ти имаш около 1000ккал вечер от напитки. С едно слабо храненене си някъде 1600 - 1800. При не спортуване не виждам защо да ядеш през деня. Не е метаболизма ти - лекинко прекаляваш с калореите. Сега при фастинг имаш някви що годе резулатати. Понеже поемаш между 2500 - 3500 на обилна вечеря с алкохол. Като смятам че голяма част от калорите не освояваш. Затова и не виждам пречина да ядеш през деня. Но примерно с ограничаване на алкохола до чашка и разхвърлянето на порции през деня и приаменето на едни 2200 - 2500 общо. Не смятам че ще е по лош резултата. Имам и едно друго питане? 22 часа казвате фаст. При положение че имате обилно ядене и алкохол. Като само алкохола се разгражда за 6-8 часа. Смесена храна и тя. При вечеря в 10ч. и разграждане на хранат до към 4,5 чеса през ноща. Реално глада ти е от 5 до 5 на другия ден примерно 12, което не нищо кой знае какво. Един нормален човек. Яде примерно в 8ч. разграждане на храната до 12, 01 - през ноща и да кажим закусва в 7, 8, 9 чеса. Аз виждам разлика от 2, 3 часа. Инженера много ми е интересно е тия часове ли смяташ че ще ти удължат живота. :D… :)
Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 13.12.12 15:45.
Маринчо, ти голем математик се извъди да те е*** в енженера :*
Преди пийването ми не беше хич толкова редовно, всмисъл пак си поемах подобни количества алкохол, но в рамките на два дни в седмицата :D
А още по-рано и по-рядко съм пил, не съм бил хич в по-добра форма :)
За другите ти сметки ме мързи да пиша, другия енженер ще го обясни по-добре от мен сигура.
Мнението беше редактирано от gotcha на 13.12.12 20:32.
казано от gotcha на 13.12.12, 20:26:
Маринчо, ти голем математик се извъди да те е*** в енженера :*
Абе ти кажи предварително какво искаш да ти се докаже, сметките ги остави. :)
Както се казва, математиката е булдозерът на физиката. Може да рине в която посока я насочиш. :)
казано от gotcha на 14.12.12, 08:45:
Нямам нужда да ми се доказва нищо... знам, че съм свиня (dull)
Като изтърсите ти или Скота нещо такова, ми идва да дойда и да ви врътна по един виртуален шамар зад врата. :)
14.12.2012 г. (тренировъчен ден 3, седмица 8)
Тренировка - бедра, прасец
Загрявка:
Преден клек с фитили - 10х0, 10х0, 8x60 кг.
Адаптация:
Преден клек с фитили - 4х100 кг.
Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 5х135, 4х135, 4x135 кг.
2. Лег-преса - 6х260, 7х260 кг.
3. Бедрени екстензии на машина - 12х115, 12х115 кг.
4. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 7x95 кг.
5. Повдигане на пръсти на машина за тяга (за прасци) - 10х100, 10х150, 10х180, 8х200, 8х200, 8х200 кг.
Обобщение за тренировката:
Слаба тренировка. В залата тренираха Иво и двама яки трибойци и нещо се почувствах смешно с моя преден клек от 135 килца. :)
Мисля си за някакво наблягане на клека - това е единственото упражнение, при което не прогресирам с тренировки веднъж седмично. Ама пък от друга страна така го мразя, че от самата идея да клякам два (да не говорим три) пъти седмично ми става гадно. :)
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now Sports.
2. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
4. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - пилешка супа, шопска салата, патладжани, пълнени с кайма.
2. Вечеря (план) - не знам още.
През деня - около 500 мл прясно мляко, две лъжици мед.
Обобщение за деня:
Днес много работа отхвърлих! То не бяха компенсации за разлики в цени към дистрибутора, преговори за промяна на ценови нива на два продукта... Разписал съм се на поне 40 документа днес, а подписът ми вече прилича на ченгелче. А ми се очертава догодина още повече отговорности да имам - направиха ми предложение за една позиция като координатор по един от ресорите ми за Централна и Източна Европа... От този тип предложения, на които не може да се откаже. Това ВЪРХУ сегашната ми работа, а не вместо нея.
За сметка на това кученцата са страхотни. :) Вече играят, израстнаха доста зъби и хапането боли. Любопитни са, а кошарата им отеснява. :)
казано от Boby_ на 14.12.12, 19:15:
направиха ми предложение за една позиция като координатор по един от ресорите ми за Централна и Източна Европа... От този тип предложения, на които не може да се откаже. Това ВЪРХУ сегашната ми работа, а не вместо нея.
Мисля, че е ясно довечера къде ще е купоня!
Честито!
ПС. Много бързо пораснали бре :D
Мнението беше редактирано от Lyubomir на 14.12.12 19:26.
Преди време тук във форума, някой беше написал относно това меме по-горе, че въпросното момче е западен войник, ранен в гръбнака или краката (не помня) в някаква мисия и в продължение на много време е бил неподвижен. С много усилия бил проходил отново. Затова изглеждал така. Сега, дали е вярно - не знам, но това меме вече не го ползвам...за всеки случай...:)
Мнението беше редактирано от Петър на 14.12.12 19:37.
Ползвайте тези : :D
Щом е така, оставям само черньо!
Мнението беше редактирано от Jikata на 14.12.12 22:10.
казано от Петър на 14.12.12, 19:36:
Преди време тук във форума, някой беше написал относно това меме по-горе, че въпросното момче е западен войник, ранен в гръбнака или краката (не помня) в някаква мисия и в продължение на много време е бил неподвижен. С много усилия бил проходил отново. Затова изглеждал така. Сега, дали е вярно - не знам, но това меме вече не го ползвам...за всеки случай...:)
Тази история не е за това “меме”, което е показал Боби, а за първото което е показал Жиката. :)
Иначе кученцата са страшно сладки. :*
Мнението беше редактирано от Old Timer на 14.12.12 19:54.