15.12.12
12:38
Здравейте,
Преди всичко искам да се извиня ако не съм уцелил правилния форум.
От почти 3 месеца ходя редовно на фитнес. 3 пъти в седмицата за сега без прекъсване. Целта ми е да сваля килограми и да се стегна до колкото е възможно. В момента съм около 78кг и съм 172см висок. Работя на бюро и движенията са ми минимални.
Това което правя за себе си до момента е както казах тренирам 3 пъти седмично след работа за около 1:30ч.
Ден 1 - Гърди + Трицепс по 3-4 упражнения по ~10 повторения
Ден 2 - Гръб + Бицепс по 3-4 упражнения по ~10 повторения
Ден 3 - Рамене + Крака отново по 3-4 упражнения по ~10 повторения
като първите 2 месеца тичах на пътека по около 30 минути или 4км след тренировка, но напоследък тичам един път в седмицата заради студеното време.
До вчера включително пих Animal Cuts. Килограми не свалих, но може би малко се оформих (от кръста нагоре)...(това ми е 3тата доза. Преди около година изпих 1вата и тогава ефекта беше покъртителен. От 88 до около 80 кг с редовно тичане).
С храненето съм доста зле. Ям 2 пъти на ден. 1 път на обяд , и 1 път вечер към 8 часа като и двата пъти ям основно ядене. Избягвам мазните храни. Предимно ям пилешко.
За съжаление не бягам от сладкото :) Похапвам си винаги когато имам възможност :D
Разгледах из сайта няколко програми за отслабване и упражненията които правя се доближават доста до тези които правя в момента.
Ще ви помоля за съвет. Какво бихте ми препоръчали освен да намаля сладкото :) Промяна в в тренировъчната програма? Склонен съм дори да започна диета ако е нужно. Имам желание да продължа да трениран. Знам, че зимата се качва, а лятото се стяга, но пак искам да съм добре подготвен и да правя нещата така както се правят. Другото което ме притеснява е, че пътувам много до работа и обратно и обикновено съм доста изморен. Мислех си за някои гейнър, ако ми препоръчате?
Всякакви съвети биха ми били от полза!
Евентуално ако успея тези дни ще ще си направя една фото-сесия за да ви покажа и “проблемните” ми зони :)
И като за финал, бих искал да ви благодаря предварително за отделеното време :)
Поздрави.
Темата беше редактирана от By Yourself на 15.12.12 12:40.
15.12.12
14:10
Приятелю целта ти е да сваляш,а ще си купуваш гейнър.Нямаш хранителен режим и си похапваш сладко.Колкото и да тренираш каквото и да си купиш и да правиш ако не спазваш добре изграден хранителен режим няма да се получат нещата.Гарантирам ти го.Отиди в раздел Хранене и си избери такъв за сваляне.Прочети всичко внимателно,направи си сам един с помощта на съответната статия и го сподели в темата.
Поздрави.
15.12.12
14:36
казано от Никола Фингаров на 15.12.12, 14:10:
Приятелю целта ти е да сваляш,а ще си купуваш гейнър.Нямаш хранителен режим и си похапваш сладко.Колкото и да тренираш каквото и да си купиш и да правиш ако не спазваш добре изграден хранителен режим няма да се получат нещата.Гарантирам ти го.Отиди в раздел Хранене и си избери такъв за сваляне.Прочети всичко внимателно,направи си сам един с помощта на съответната статия и го сподели в темата.
Поздрави.
Здравей,
Разглеждал съм доста пъти хранителния раздел, както и раздела с програмите. От доста време съм фен на сайта, но днес реших да се регистрирам и да се допитам до мнение касаещо се персонално до мен :) Много от хранителните режими са или прекалено строги, или прекалено леки, и исках по-скоро препоръка. Сладко похапвам -да, държах да го отбележа, но е в огромни количества. Нека кажем нещо малко на 3-4 дена. Колкото до гейнра, по-голямата част от тях съдържат продукти които не стимулират организма за качване, а напротив, дават сила която можеш да използваш за каквото прецениш - или греша?
Колкото до свалянето, около 78 кг. съм. Вариам между 75 и 78. Смятам, че ако ги закова на ~72-73 бих изглеждал доста прилично. Нямам нужда да ставам кокал :)
Благодаря все пак за отговора ти. Ще прехвърля отново и ако намеря нещо интересно ще пиша.
15.12.12
21:42
казано от By Yourself на 15.12.12, 14:36:
Много от хранителните режими са или прекалено строги, или прекалено леки, и исках по-скоро препоръка. Сладко похапвам -да, държах да го отбележа, но е в огромни количества. Нека кажем нещо малко на 3-4 дена.
Колкото до гейнра, по-голямата част от тях съдържат продукти които не стимулират организма за качване, а напротив, дават сила която можеш да използваш за каквото прецениш - или греша?
Щом не можеш да изключиш сладкото съвсем, поне го вкарай в тренировъчните дни (можеш да прегледаш за обща информация статията Въглехидратна ротация, без да задълбаваш в подробности, като тип въртене и минимално време за тренировки седмично). В останалите дни се придържай към НВД с 10-15% калориен дефицит. Не е нито прекалено стриктна, нито много сложна, а дава резултати. Хвърли един поглед и на цикличното хранене, така и така не закусваш, поне да извлечеш полза от това. Колкото до гейнъра, грешиш. Повечето съдържат 2/3 малтодекстрин и глюкоза, от които нямаш никаква нужда, даже напротив, когато искаш да сваляш. По добре си яж шоколади и вафли.
Иначе това дали ще качваш или сваляш не зависи нито от зимата, нито от лятото, нито от лунната фаза, нито от глобалното затопляне. Единственото от което зависи е храната и активността ти. С други думи, ако ядеш повече отколкото изразходваш-качваш, ако ядеш по-малко отколкото изразходваш-сваляш и това е единственото, от което зависи теглото ти.
Относно тренировката, насочи се към кръгова тренировка за цяло тяло с тежки основни движения, включително олимпийски такива и малка почивка между упражненията в кръга. Тя има доказано по-висок енергоразход от билдърските сплитове, както и по-силен афтърбърн ефект от монотонното кардио.
Успех.
15.12.12
22:32
казано от Veso Pervazov на 15.12.12, 21:42:
...Относно тренировката, насочи се към кръгова тренировка за цяло тяло с тежки основни движения, включително олимпийски такива и малка почивка между упражненията в кръга. Тя има доказано по-висок енергоразход от билдърските сплитове, както и по-силен афтърбърн ефект от монотонното кардио.
Успех.
Broscience PhD
Кой го е доказал това нещо?
15.12.12
22:45
казано от megabolic x на 15.12.12, 22:32:
казано от Veso Pervazov на 15.12.12, 21:42:
...Относно тренировката, насочи се към кръгова тренировка за цяло тяло с тежки основни движения, включително олимпийски такива и малка почивка между упражненията в кръга. Тя има доказано по-висок енергоразход от билдърските сплитове, както и по-силен афтърбърн ефект от монотонното кардио.
Успех.Broscience PhD
Кой го е доказал това нещо?
простата аритметика? Интензивните кръгови харчат повече енергия, /по - голям обем/ а и повечето време на висок пулс дава ефект, поне според показанията на прилагалите го, които в сайта са не малко с високи постижения. Не бих го нарекъл broscience, а experimental evidence, иначе за интервалните тренировки си има достатъчно science по принцип. предполагам, че адресираш кръговите тренировки спрямо билдърските.
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 15.12.12 22:48.
15.12.12
23:01
казано от Lachezar Tomov на 15.12.12, 22:45:
... Интензивните кръгови харчат повече енергия, /по - голям обем/ а и повечето време на висок пулс дава ефект, поне според показанията на прилагалите го, които в сайта са не малко с високи постижения. Не бих го нарекъл broscience, а experimental evidence, иначе за интервалните тренировки си има достатъчно science по принцип. предполагам, че адресираш кръговите тренировки спрямо билдърските.
И това мнение е чиста проба broscience
...Интензивните кръгови харчат повече енергия, /по - голям обем/. Това как го измисли, май хич те няма в аритметиката :D
Не ти трябва аритметика, това са факти. Ден само за ръце, за рамене или за гърди не може да се сравнява с тренировка за цялото тяло с базови упражнения по енергоразход.
П.П. Също така, тренировки с по-големите тежести (дори да не са в кръгове), харчат като цяло повече енергия, от кръгове с по-леки тежести и по-голям обем.
Мнението беше редактирано от Петко К на 15.12.12 23:47.
15.12.12
23:51
40 минути тренировка с максимални тежести и интезнивност си е 40 минути тренировка с максимални тежести и интезнивност от където и да го погледнеш.
Мнението беше редактирано от megabolic x на 16.12.12 00:12.
15.12.12
23:53
Ама как - 40 минути сгъване и разгъване === 40 минути клек/лег/тяга и т.н.
Къде беше досега, за да не сме в заблуда... :D :D :D
16.12.12
00:07
Искам и аз да сгъвам с повече отколкото клякам, но едва ли ще стане скоро :D
казано от Херцог Трън на 16.12.12, 00:07:
Да не кажем никога :)
16.12.12
00:16
Но все пак виждам не ти пречи да мечтаеш :D:D
16.12.12
00:20
казано от megabolic x на 16.12.12, 00:16:
“Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му” ;)
16.12.12
00:23
http://sgreen-strongman.blogspot.com/2011/01/18-ways-to-become-hard-gainer.html
16.12.12
00:31
Баси, мислех да не се включвам, че много хора го нахраниха мегаболика, ама не мога да пропусна това:
казано от megabolic x на 16.12.12, 00:16:
Гледам, че ти си го постигнал...
казано от megabolic x на 14.12.12, 19:50:
казано от James Hinks на 14.12.12, 14:10:
Ша го подкрепя мегаболика, въпреки, че той кляка с по-малко отколкото бута от лег ;)...
Това е защото когато започнах бях изявен плажен билдър и дори имах период в който сгъвах за бицепс с 80, а кляках с 60 :D
... и този дисбалнс така и си остана неоправен с времето.
Ма то не е чудно, като се има предвид, че и сега клека ти рядко минава 6х80-90… айде тук-там и неколко х 100 :D :D :D
И тоя колосален напредък за 16 години стаж!!!!!
казано от megabolic x на 08.11.12, 21:24:
Реших и аз да си направя дневник!
Цел: Да спра да спамя в други теми.
Не знам само що не си гониш целите? Ако го правеше по-усърдно, може би и резултата на клека (и не само) щеше да е друг...
16.12.12
00:52
казано от Veso Pervazov на 16.12.12, 00:31:
...йде тук-там и неколко х 100…И тоя колосален напредък за 16 години стаж!!!!!
Това какво ще означава, че трябва да клекна с 3-4 тона ли? :D
Мнението беше редактирано от megabolic x на 16.12.12 00:52.
16.12.12
01:06
казано от megabolic x на 16.12.12, 00:52:
казано от Veso Pervazov на 16.12.12, 00:31:
...йде тук-там и неколко х 100…И тоя колосален напредък за 16 години стаж!!!!!
Това какво ще означава, че трябва да клекна с 3-4 тона ли? :D
Шшшшштттттт... Тихо, тихо. Това означава, че требе да си трайкаш като стане въпрос за тежки (демек мъжки) тренировки и да си пишеш там в дневничето.
Това, че за 16 години имаш такъв “невероятен” напредък, трябваше да ти подскаже, че някъде генерално бъркаш. И да си направиш изводите.
16.12.12
01:18
Ти що не споделиш собственият си напредък и мъжките си тренировки?
16.12.12
01:21
казано от megabolic x на 16.12.12, 01:18:
Ти що не споделиш собственият си напредък и мъжките си тренировки?
Щото не си ми се помолил. :D :D :D И щото не си заслужил.
Споделил съм ги, когато някой се е поинтересувал и то в тема, която и ти взе активно участие. ;)
А ако питаш защо не водя дневник, обяснил съм. Пак там.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 16.12.12 01:32.
16.12.12
12:17
казано от megabolic x на 15.12.12, 23:01:
казано от Lachezar Tomov на 15.12.12, 22:45:
... Интензивните кръгови харчат повече енергия, /по - голям обем/ а и повечето време на висок пулс дава ефект, поне според показанията на прилагалите го, които в сайта са не малко с високи постижения. Не бих го нарекъл broscience, а experimental evidence, иначе за интервалните тренировки си има достатъчно science по принцип. предполагам, че адресираш кръговите тренировки спрямо билдърските.
И това мнение е чиста проба broscience
...Интензивните кръгови харчат повече енергия, /по - голям обем/. Това как го измисли, май хич те няма в аритметиката :D
Аз съм доктор в математическа специалност, хеле да ме няма в аритметиката
Ето ти едно сравнение”
Клек 5x5x120кг
Лег 5x5x100кг
Тяга - 5x5x140кг = 25x360 = 9000кг
Бицепс - 3x10x60кг, 3x10x40кг / друг вид/
Трицепс - 3x10x45кг, 3x10x30кг = 5250кг примерно. Тези тонове не могат да се сравняват толкова лесно, защото има доста повече извършена работа в първия случай / по - голям път на щангата/, да не говорим за реакцията на тялото на системното натоварване и при различни интензивности, която не е линейна. Факт е, че за натуралните трениращи от едно време досега големите щанги правят големите резултати по - бързо, а когато някой е 60 кг на 180 см основният му проблем не е сепарацията между главите на бицепса му
http://chaosandpain.blogspot.com/?zx=4aaadb62cffc8078
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 16.12.12 12:19.
16.12.12
13:26
Това, че си доктор по математическа наука, не те прави автоматично силен по аритметика. Разликата между, които сигурно ти е известна :D
Сигурно умишлено си пресметнал тонажа за по едно упражнение за бицепс и трицепс!
Сега може приблизително да умножиш резултата по три за стандартно три упражнения за бицепса и трицепса и пак да го сравниш с примера ти за клек, тяга и лег :D
Ще ти помогна 9000 срещу ~15000 в полза на бицепса и трицепса :D
Така, че остава под въпрос дали някой ще изгори повече калории с тренировка в която прави 5х5 лег, тяга и клек или по три упражнения за бицепс и трицепс!
Мнението беше редактирано от megabolic x на 16.12.12 13:31.
казано от Lachezar Tomov на 16.12.12, 12:17:
http://chaosandpain.blogspot.com/?zx=4aaadb62cffc8078
Лъчо, мислех тая статия да я постна някъде, ама ти се ме изпреварил в тази тема. :)
Ето едно цитатче:
...In all seriousness, if you cannot pull 315(142,5) in a year as an adult male, seriously consider suicide, or at least quit lifting, because you suck at it. Up next, the hubbub over Paul Ryan getting kids hooked on gear, the cube method, and a bunch of other random horseshit, accompanied by lovely pictures of suicides.
Хахаха! :D :D :D
Мнението беше редактирано от Old Timer на 16.12.12 13:57.
16.12.12
14:04
казано от megabolic x на 16.12.12, 13:26:
...
Имаше една приказка “Не ме е яд, че си тъп, яд ме е, че ти личи...”
Това първото за математическите науки и аритметиката не смятам да го коментирам, пренасочвам го директно към бисерите, там който иска да го оценява по достойнство.
Иначе Лъчо е смятал за ДВЕ упражнения за бицепс и ДВЕ за трицепс. И освен ако ти не правиш по 6 (!!!) за съответната МГ, то би трябвало резултата да се умножи по 1,5 или 7875 срещу 9000 в полза на клек, лег и тяга. Така, че не остава никакъв въпрос освен този доколко си добър ти в аритметиката ;).
А килата, с които смята Лъчо са чисто илюстративни. Нали се сещаш, че който сгъва с 60 за бицепс или разгъва френско за трицепс с 45 примерно, едва ли бенчва скромните 100, кляка вероятно с над 160, а тягата е над 200. Та сметката става още повече в полза на лег, клек и тяга. Ма тези пропорции ти е трудно да ги разбереш, щото при тебе клек < бенч < сгъване...
Мегаболик, в началото беше просто дразнещ, после стана смешен, а сега си яко досаден. Няма ли да се усетиш вече и да се скриеш някъде? И да изпълзиш пак когато имаш сериозни познания и сериозни резултати?
Айде със здраве.