Сряда /7.11.2012г./
1фпх с масло, прошуто и кашкавал;
телешки винен кебап с ориз;
кифла с шоколад;
пилешка супа, парче банан;
Днес /8.11.2012г./
2фпх с масло, прошуто и кашкавал;
боб с кюфтета + пърленка;
1/2 кифла с шоколад;
две порции пилешка супа;
Тренировки - нъц ... ще трябва да преправя тренировките, вече е доста тъмно навън, когато се освободя за тренировка на лостовете. Днес сутринта си харесах един лост за тупане на килими по пътя за работа, присърбяха ме ръцете да се пробвам /макар че е малко дебел и няма да ми е удобен/... но не ми стигна смелостта :) ... да видим утре, може пък да съм по-смела :)
Събота/24.11.2012г./
...ммм имам чувството, че от месеци не съм тренирала. Както винаги когато спра тренировките, така и сега започнаха да ме болят китките, изтръпват ми пръстите на ръцете докато спя и съм пуснала корем, спрях да се храня нормално, за това допринесоха многото работа, болежките на зъбите... и най-вече мързела (wasntme)...
...такааа вече нямам проблем със зъбите, китките все още ме болят, но не искам да завърша така мизерно годината, така че си казах “все някой ден трябва отново да подхвана тренировките, без тях се чувствам отвратително”. Та що да не почна от днес?
Е почнах... да видим до кога.
На онзи лост така и не се пробвах, знам си аз, че като се засиля с нещо и го кажа преди да съм го свършила, така си остава да виси... чудя се до кога ще си търся оправдания, че да не пробвам да се набера на него. Както и да е ...стига думи, време е за действия
ТРЕНИРОВКА B - у дома
foamroll - цяло тяло
А1 Плие с дъмбел - 12 с 12,5кг.; 12 с 15кг.;12 с 17,5кг.;
А2 Floor Press - 10 с 2x10кг.; 12 с 2x10кг.; 10 с 2x10кг.;
B1 SHELC - 3x12;
B2 Гребане с дъмбел - 12 с 10кг.; 2x12 с 12,5кг.;
C1 Rocking plank - 10, 12, 12;
C2 Triceps Kickback - 3x12 с 2x3кг.;
D1 Reverse crunches - 3x10;
Тренировка - 18:18ч. - 19:06ч.;
вечеря - свинска пържола на скара, салата;
втора вечеря :) - ориз с кълнове и гъби + 2 кюфтета;
Мнението беше редактирано от rallito на 25.11.12 00:48.
Неделя/25.11.2012г./
закуска
2 фпх с масло, кашкавал, сирене и яйце
запечени на грил + луканка, айрян;
обяд
свинско джоланче с картофено пюре;
следобед
мандаринки;
вечеря
пилешка пържола в було,
варен картоф + сирене;
Днес /26.11.2012г./
ТРЕНИРОВКА Б - в залата
А1 Гоблет клек - 10 с 12,5кг.; 10 с 15кг.; 10 с 17,5кг.;
А2 Leg curl 1 ¼ top - 12 с 10кг.; 8 с 15кг.; 7 с 15кг.; /тук на последните повторения задържах... тежи много бре/
B1 FFE Split Squat - 10 с 2x7кг.; 9 с 2x7кг.; 5 с 2x7кг. /тук ми се разтрепериха краката и прекратих :)/
B2 Румънска тяга - 12 с 40кг.; 10 с 40кг.; 6 с 50кг. /тук вече нямах сили/
C1 Dumbbell side bend - 12 с 10кг.; 10 с 15кг.; 10 с 10кг.;
C2 Хиперекстезии - 2x15 с 10кг.; 13 с 10кг.;
D1 Преден планк - 40, 30 сек. /тук вече и ръцете ми трепереха :)/
закуска - 9:00ч.
баничка с масло и сирене;
обяд - 14:00ч.
кюфтета с червен сос, картофена салата;
следобед - 15:30ч.
бисквитена торта;
Тренировка - 19:10ч.- 20:00ч.
в залата;
Вечеря - 20:30ч.
пъстърва на скара с картофена салата, 2 мандарини;
* Тренировката - ох ох ох :) след клековете, нападите и тягата ми се дръпна тока, раздадох се и съм доволна, като си тръгвах от залата едвам изкачих стълбичките, за да изляза на вън :) после докато шофирах към нас, натискам съединителя и ми треперят краката хахаха, голям кеф!
Вторник /27.11.2012г./
закуска - 10:30ч.
3 фпх с масло, кашкавал и домашна лютеница;
обяд- 14:00ч.
гювече с пилешко месо, сирене, кашкавал,
яйце и няк’ви други неща
/всичко добре, ама това сирене хич не ми се връзваше с месото (puke)/
следобед- 15:30ч.
френска торта ммм :P
вечеря- 20:30ч.
пилешко бутче на грил, италианска салата с чери домати,
за десерт кисело мляко със лъжица сладко
Сряда /28.11.2012г./
ден за тотално омазване :) с храна
закуска
2 фпх с масло, кашкавал, лютеница и луканка;
обяд
пилешко по мексикански, 2 парчета торта с баварски крем ммм :P
вечеря
свинска пържолка на скара, картофена салата
вечерно похапване
купих си няква страшно гъста заквасена сметана, сипах 200гр. от нея в една купичка и добавих:
сурови бадеми, слънчоглед, сусам, сушени боровинки, 3 обикновени бисквити, 1с.л. мед
на половината купичка вече ми призля от ядене хахах но пък беше толкова сладко,
че се напънах да си изям и остатъка.
Мнението беше редактирано от rallito на 29.11.12 12:18.
29.11.12
13:33
какво е това “фпх”?
29.11.12
14:10
казано от Queen Kobra на 29.11.12, 13:33:
какво е това “фпх”?
филия пълнозърнест хляб :D
ммм да, Деска е отговорила: фпх = филия пълнозърнест хляб,това съкращение видях в един дневник и ми хареса :) та си го откраднах :)
Днес /19.12.2012г./
закуска 11:00ч.
4 фпх с масло и сирене;
Тренировка 14:20ч.- 15:10ч.
у дома;
ТРЕНИРОВКА - у дома
/импровизация за раздвижване/
7 набирания по 1-ци с подхват;
А1 лицеви опори - 2x5 цели + 2x5 от колене; 4 цели + 6 от колене;
А2 преден суинг /с дъмбел/ - 17 с 10кг.; 2x20 с 13,75кг.;
В1 Step Up DB /40см. височина/ - 12 с 2x5кг.;
С1 Zottman curl - 10 с 2x5кг.; 8 с 2x5кг.;
С2 Напади - 20 с 2x5кг.; 18 с 2x5кг.;
С3 SHELC - 2x12;
D1 Bent over reverse flye - 2x10 с 2x3кг.;
D2 Странична преса без навеждане -2x10 с 3кг.;
Е1 Обърнати коремни преси - 2x12;
Ето и снимка на Коледните сладки, с които в последно време се угоявам :)
19.12.12
15:46
Радвам се да видя, че се “раздвижваш” отново :)
Не те ли е жал да ги хапваш,Рали :D Аз ако съм,ще си ги закача на елхата :D
казано от Breackk на 19.12.12, 18:19:
:D Breackk, не ми е жал за тях, това е вече пета партида :) по-скоро ще ми бъде жал в момента, в който ще реша да чистя последствията от меденките (giggle)
Днес /17.12.2012г./
ставане 6:15ч.;
тренировка 10:20ч.- 11:10ч.
у дома;
ТРЕНИРОВКА - у дома
/раздвижване/
Започнах с опит за набиране с надхват :)
направих половин повдигане и до там :) задържах, колкото мога и след това
5 набирания по 1-ци с подхват;
А1 преден суинг /с дъмбел/ - 25 и 20 с 13,75кг.;
А2 Напади - 2x20 с 2x7кг.;
А3 бърпи с лицеви опори - 2x7;
В1 Бицепсово сгъване с дъмбели - 2x20 с 2x7кг.;
В2 Bent over reverse flye - 2x12 с 2x3кг.;
В3 Кик бек - 2x12 с 2x3кг.;
С1 SHELC - 2x12;
D1 Обърнати коремни преси -12;
Похапването покрай празниците, а и преди тях е дало резултат :) отражението в огледалото прелива :) а на Коледа реших ей така за справка да се премеря и съм +3кг. (wasntme) опуснала съм края бая, килата не ме притесняват, притеснява ме загубата на каквато и да е форма... а с това раздвижване веднъж седмично съм за никъде, но пак е повече от нищо :)
Днес /25.02.2013г./
Първа тренировка за 2013 (blush) нещо мотивацията ми куца яко, но отново ще се опитам да изляза от този застой.
загряване
Гребане с дъмбел - 3x10 с 12кг.;
Арнолд преса - 3x10 с 5кг.;
Zottman curl - 3x12 с 5кг.;
Напади - 22, 22, 20 с 2x5кг.
SHELC - 12; 10; 10;
Лицеви опори - 6 цели + 4 от колене; 3 цели + 5 от колене; 3 цели + 3 от колене;
Тегава работа, поне направих първа крачка към “завръщането”. Поставям си малка цел: да се качвам по стълбите до офиса :) все пак 10-11 етажа не са зле като за начало. Движението за изминалите месеци се състои в интензивно ходене пеша по около 3 -4 км. на ден /просто се налага да спирам далече от офиса и ходя от колата до работата :)/ Понякога тичам това разстояние, но си личи, че не съм във форма. Качила съм 3кг. но не са ми проблем, искам да съм силна, здрава и жизнена, както преди.
26.02.13
10:22
Точно вчера се сетих, че нещо си спряла да пишеш във форума и днес реших да погледна дали наистина е така :D Явно имам телепато-кинезична дарба с, която съм ти пратил мисълта си и ти си се върнала :D
Всъщност защо не си тренирала 2 месеца?
Не тренирах, защото мотивацията липсваше, защото ме мързи и отлагах, защото си намирам други по-важни неща /като например да работя до 2-3 през ноща, че и пари си трябват :)/, но ще се постарая да променя нещата. Ето днес започнах с малката цел :) може да е смешно, но се качвах по стълбите. А месеците без тренировка не са 2 имам чувството, че не съм била достатъчно стриктна от месец септември... абе карай, по-важно е сега да съм постоянна :)
Днес /27.02.2013г./
...такааа, в момента съм на “барбенска диета” ям солети :) и сухар, банан, сок от лимон, ориз ...от понеделник имам проблем със стомаха /особено тежко е положението преди да тръгна за работа/ ...май аз съм най-голямата д**сла в тоя форум (mooning) изглежда имам някаква непоносимост към яйца? или прясно мляко... и пилешка супа хахах, да не говорим за добавки... ще се консултирам със специалист.
Та за това няма да описвам храната известно време.
Тренировка - каквото се сетих, гледах да не повтарям предната :)
1. Клек с дъмбел - 2x12 с 13.5кг., 11 с 13.5кг.;
2. Румънска тяга /с дъмбели, всички тежести в нас 28кг./- 3x12;
3. Dumbbell side bend - 20 с 11кг., 2x16 с 11кг.;
4. Bent over reverse flye - 3x12 с 2x3кг.;
5. Triceps Kickback - 3x12 с 2x3кг.;
6. Обърнати коремни преси - 3x7 ...не ми беше удобно и гледах да не се престаравам, че усещах болка в кръста /явно нещо неправилно съм направила/
*Както си обещах - ден втори на качване по стълбите след 5-тия почвам да се изморявам, но не спирам за почивки а си правя мини кардио още 5 етажа :))) готино е... след това летя в офиса /предполагам, че до другата седмица ще свикна/. Иначе днес походих повечко от обикновено - около 6 км. Забравих, че имам ролер да се мачкам, защото краката ми са с яка мускулна треска, но днес преди тренировка се намачках... ммм блаженство!
Днес /28.02.2013г./
нетренировъчен
Днес ходих доста - някъде около 9 км., два пъти стълби нагоре-надолу. Доволна съм от себе си :) започвам да се чувствам все по-добре от раздвижването.
28.02.13
20:06
Вадя тежката артилерия:) Много яка песничка си постнала, Рал. Аз като любител на chill out & jazz ти поствам нещо за ‘‘wellcome back’‘:)
Funked up and Chilled out:)
...сега осъзнавам, колко е важно човек да се храни разумно и че в зависимост от храната сме здрави или болни. След последните изследвания се установи, че имам нарушена чревна флора, като там са взели надмощие candida glabrata, в следствие на което аз вече почти месец имам диария (envy). Започнах от средата на тази седмица ново лечение и възстановяване с пробиотици и има резултат, започвам да се чувствам по-добре.
Разговарях с моя доктор и стигнахме до извода, че всичко е започнало още миналата година, когато се натрових с алангле месо, тогава проведохме лечение, след него се захранвах по специален режим и уж всичко беше вече наред... но явно не, защото през месец имах отново проблеми и така до сега... тъпо е че и сега трябва да съм на специален въглехидратен режим ...а така ми се хапва месце!
Покрай неразположението не ми беше до тренировки, нека да нормализирам храната и ще започна отново, не съм се отказала :)
Ще си записвам храната, за да следя кое как ми действа.
До момента в менюто ми присъстват:
варени ориз, картофи, моркови, спанак, макарони без яйца; препечен хляб; сирене; банани; ябълки; чесън.
Не мога да ям месо, яйца, кисело мляко, мазнини, нищо консервирано, захар, повечето плодове и зеленчуци, нищо с оцет :( и още куп неща, да си призная омръзна ми да ям разрешените неща ... Снощи добавих спанака и чесънчето, за момента нямам реакция, което е добре, смятам да добавя ягоди, и ми се ще нещо друго за основно хранене... ама каквото и да ям все не се засищам :) няма ли месце... замествам го явно със сирене, но вече почвам да прекалявам в желанието за засищане изяждам мноого сирене към всяко готвено.
Много противоречиви неща пише относно хранителния режим...при всеки било различно, едни се оправят по-добре само със плодове, други с месо, трети със зеленчуци и т.н. явно трябва да се пробва, кое е най-доброто за мен.
С чакане да оздравея няма да стане май...
втори месец продължават моите стомашно-чревни проблеми, пих какви ли не лекарства, смених няколко гастроентеролози. То не бяха кандиди в червата, пък диагнози, че имам Синдром на раздразненото черво с диария, сега последната диагноза е че имам повишена киселинност на стомаха и отново кандиди в червата /лекувам се с нексиум - за момента има резултат и нормофлор/. Междувременно откриха, че имам понижена функция на щитовидната жлеза /която лекувам с еутирокс/.
А в събота вечер, както си лежах и се унасях в сладък сън, изведнъж получих жестока крампа на гръдните мускули и отзад под лопатките, не можех да стана от кревата, това продължи цяла нощ и цяла неделя, придружено с температура... да му се невиди. Днес ще разбера, на какво се дължи това стягане в гърдите, както и дали не е страничен ефект от някое лекарство, което приемам.
Иначе разширявам лека полека храненето, за съжаление все още са ми забранени плодове и зеленчуци, мазно, сладко :) покрай този режим на хранене /основно бяло пилешко или риба на пара, картофи или ориз с моркови/ съм позачистила малко мазнинки, но голяма работа, като няма мускули :) Лошото е че ми липсват важни витамини и минерали, както и нещо имуностимулиращо, което в момента не мога да приемам, заради лечението на стомаха и червата :( Иначе движение има, но не е същото като тренирането. Пожелавам си повече здраве, че тази година почна доста зле, а здрава ли съм ще имам сили и за тренировки.
25.04.13
19:52
Ихааа! Ама как здраво си хапваааш :)-като мен едно време ... Ако такъв корем се прави с филии масло и луканка,аз съм с две ръце горе ‘’за’‘! Ураааа,искам и аз масло и сметанааааа :)))
28.04.13
23:53
‘’Ихааа! Ама как здраво си хапваааш :)-като мен едно време .’‘-имах предвид преди да ти се разболее стомаха,не сега. ПОжелавам ти скорошно оздравяване -голяма фенка съм ти (sun)
inabambina :) моето хранене не е никак за пример :) то и за това си сърбам попарата сега. Благодаря!
Днес /17.05.2013г./
ТРЕНИРОВКА B - у дома
Разгрявка на цяло тяло и ролер
А1 Плие с дъмбел - 10, 2x12 с 13,75кг.;
А2 Floor Press - 2x10 с 7кг.; 1x12 с 7кг.;
B1 SHELC - 3x12;
B2 Гребане с дъмбел - 3x12 с 10кг.;
C1 Rocking plank - 3x12;
C2 Трицепс екстензия с дъмбел над глава - 10, 8 и 7 с лява ръка, 10 дясна с 5кг.;
D1 Флексия за врат - 3x12;
D2 Reverse crunches - 12, 10, 10;
————————————————————————————————————————
9:00ч. закуска:
сандвич с кашкавал, пилешко роле и домат;
13:30ч. обяд:
бяло пилешко месо на скара, картофена салата
16:00ч. следобедна закуска:
кофичка кисело мляко 2% + две малки гевречета с кашкавал;
21:30ч. - ТРЕНИРОВКА B;
23:20ч. вечеря:
пилешка пържола от бут на скара без кожа, краставица...
не съм тренирала от половин година, ето малко актуални снимки:
19.05.13
19:36
казано от rallito на 19.12.12, 21:21:
казано от Breackk на 19.12.12, 18:19:
:D Breackk, не ми е жал за тях, това е вече пета партида :) по-скоро ще ми бъде жал в момента, в който ще реша да чистя последствията от меденките (giggle)
Рали,не знам дали сега е подходящият момент да предлагам рецепти за сладкиши,но след като реших ,че обичаш меденки,ето една уж по-лека и здравословна рецепта за тях(оригиналът е на мама,но аз го префасонирах ;)
-2 яйца
4 с.л мед
1/2 ч.л сода
1 ч.л канела
1/2 ч.ч мазнина по избор,но не краве масло(аз използвах от гроздови семки)!
Поне 1 с.л от най-доброто какао,което намериш
Брашно от спелта-слагаш толкова,че да се получи нещощо средно м/у тесто и много ,много гъста каша
Загребваш с мазна лъжица от кашата и правиш топко-кръгчета в съда за печене. За да сплескам топките,по средата на всяка сложих по 1 бадем. не бях правила тази рецепта така никога,ноооооо,не можах да се спра после. (nbat):D
:) inabambina, благодаря за рецептата, моите хич не са здравословни /даже не знам защо се казват меденки, като в тях има малко мед и много захар :)/, но по коледа изядох индустриални количества, така че вече не мога да гледам меденки :) и все пак ако реша да правя пак, ще изпробвам твоя вариант и ще споделя резултата :)
Днес /20.05.2013г./
ТРЕНИРОВКА А - лостове
foamroll - цяло тяло и особено предни бедра x10 на позиция
Разгрявка на цяло тяло
А1 Негативни набирания с надхват - 10, 7, 3; ...тук някъде ми се загуби силата на ръцете :)
А2 Ходещи напади с камък- 12, 10, 12; ...след последните повторения окапаха и краката
B1 Хоризонтални набирания с надхват - трудно е да напиша, че три пъти пробвам и не успях и един път да се набера;
Показах на голямата щерка как да прави лицеви :) направих 2 и айде стига с показното :)
Поиграх малко баскетбол и прекъснах защото първо не останаха сили, и второ ми се появи някаква хрема от тревичките и очите ме засърбяха... гадост. Прибрах се в нас и довърших с:
С1 Step up - 3x10 за сега със собствено тегло;
C2 Лицеви: цели - 2 и от колена - 8, 4;
8:40ч. закуска:
сандвич с кашкавал и пилешко роле;
13:00ч. обяд:
пилешка супа, мусака, айрян;
20:00ч. - ТРЕНИРОВКА А;
22:00ч. вечеря: предстои
риба на скара
Ех да му се невиди много съм разочарована от себе си, никаква сила, направо смешна тренировка, но пък дадох всичко от себе си, другия път повече. Не знам за какво си взех лист да записвам... като в него записах едва се набрах половин път хахах :)
От вчера почнах да пия билки за гастрит и язви /не са баш за моя проблем, ама да пробвам и с тях иначе приключих курса на лечение с нексиум и нормофлор, продължавам с лечението на щитовидната жлеза/
Днес /21.05.2013г./
9:00ч. закуска:
сандвич с кашкавал и пилешко роле;
13:00ч. обяд:
спанак с ориз и кисело мляко;
16:00ч. следобедно похапване:
шепа леблибия;
22:00ч. вечеря: предстои
пилешка пържола от бут
От вчера имам мускулна треска, хубаво усещане :)
Мислех си че е мускулна треска само, но като забелязах днес сутринта, около мускулчетата, които участват в негативните набирания започват да отича и са твърди и болезнени. Бицепсите са най-зле, особено левия, не мога да си сгъна добре ръката, нито изцяло да я разгъна. Дали нещо не съм си направила на сухожилията... знам ли. В момента лявата ръка ми е доста по-голяма от дясната, макар че и дясната има оток. До сега не ми се е случвало подобно нещо и не знам как да третирам пострадалата част :(
казано от rallito на 20.05.13, 21:52:
А2 Ходещи напади с камък- 12, 10, 12; ...след последните повторения окапаха и краката
Това веднага попада в топ 5 любими упражнения. :)
А за ръката - попреразтегнала си сухожилията с негативни и хоризонтални набирания, малко почивка. :)
Вчера 24 часа само на билки за стомаха, като на обяд хапнах 2 филийки сухар, а вечерта варен ориз 3 с.л. не ми се ядеше повече. За няколко дни съм станала от 52 кг. на 48.7 кг. Тази седмица профилактика за здраве - повече сън, че последните месеци не съм имала повече от 3 -5 часа на денонощие. Съответно това пак се отрази зле на общото ми състояние, така че ако не искам да влезна в болница :) трябва да започна нормален режим - сън, храна и не след дълго отново движение.
Днес 26.06.2013г.
сън близо 9 часа
половин час преди закуска - билки;
закуска - варен ориз;
обедозакуска - 6 филийки сухар;
половин час преди обяд- билки;
обяд - варен ориз;
половин час преди вечеря- билки;
обяд - варен ориз + варени моркови;
Мнението беше редактирано от rallito на 27.06.13 09:55.
Днес 27.06.2013г.
втори ден профилактика :)
сън близо 6 часа /нямаше как повече, пак имах работа, но е по-добре от 5 или 3 :)/
сутринта тичах малко, после ходих 3 км. и в зависимост от това, как се чувствам довечера мога да почна с някакво движение, за да възобновя тренировките от другата седмица.
половин час преди закуска - билки;
закуска - варен ориз + варени моркови;
за обяд - е нямаше пилешко месце на скара и варени картофи, както планирах, за това хапнах пълнена чушка с кайма и ориз + 6 сухарчета;
вечеря- варен ориз + пилешко месо на пара;
Мнението беше редактирано от rallito на 28.06.13 09:46.
27.06.13
15:14
казано от rallito на 26.06.13, 10:15:
Тази седмица профилактика за здраве - повече сън, че последните месеци не съм имала повече от 3 -5 часа на денонощие. Съответно това пак се отрази зле на общото ми състояние, така че ако не искам да влезна в болница :) трябва да започна нормален режим - сън, храна и не след дълго отново движение.
Много малко сън, за доста дълъг период от време, заради работа ли така?
Да Мила, работа или по-скоро хоби, и мине ли 22, 23 ч. просто вече не ми се спи и ми идва вдъхновението да творя :) и губя представа за време... така че за момента ограничавам хобито и залагам на здравето, пък и тренировките ми липсват много :)
казано от rallito на 27.06.13, 15:22:
...пък и тренировките ми липсват много :)
Ми кой чакаш? :) ?
пп: хубави песни пускаш
Gipsу, няма да чакам много, срокът на реанимация е до неделя :) може и по-рано ;)