27.12.2012 г. (тренировъчен ден 2, седмица 10)
Тренировка - гръб, преса
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 4х90 кг.
Работни серии:
1. Набирания с широк подхват (със собствено тегло) - 17, 11, 10, 9, 7.
2. Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 5х90, 5х90 кг.
3. Придърпване на долен скрипец с V-образна дръжка - 5x105, 6х100 кг.
4. Мъртва тяга - 8х70, 6х120, 5х180, 5х180, 5х180 кг.
5. Повдигане на крака от лег (с доп. тежест) - 9х12,5, 8х12,5, 8х12,5, 7х10 кг.
6. “Молитва” на скрипец - 7х65, 7х65 кг.
Обобщение за тренировката:
Днес тренировчица с Владо Караиванов. Неговата не я гледах много каква е, но моята беше далеч по-квадратна. *
Стана добре като цяло. Набиранията все си мислех, че не ги правя достатъчно добре, но след като си фраснах яко брадичката в лоста на повторение, за което си мислех, че не е по-високо от носа ми, може и да не е точно така.
Тягата добре - три петици на 180 без фитили, макар че на втората и третата серия последните повторения пак не можах да заключа заради хвата. Но напредвам, което е по-важното.
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now Sports.
2. На обяд - 1 капсула Vita-min plus на Olimp Labs.
3. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
4. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
5. Kъм 21 (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - 6 бъркани яйца със сирене Бри, една постна сърма.
2. Вечеря (план) - бира се лее от зори... поправка - от следобед...
През деня - около 500 мл. прясно мляко.
Обобщение за деня:
Днес сложихме чипове на кученцата и вече са готови за взимане от новите им собственици. Моментално единственото черно мъжко замина. Стана ми малко криво, но мъжът изглеждаше свестен, децата - много симпатични, а кученцето нямаше нищо против тях. Освен това парите са си пари - няма да си кривя душата. Разходите в последно време станаха адски много.
* Потърсих антоним на кръгова, но само това ми роди кратуната...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.12.12 23:04.
Боби, тва на надхват ли държи още?
хинт - магнезий, хук грип, ако си толкова против смесения.
Боби, тва на надхват ли държи още?
хинт - магнезий, хук грип, ако си толкова против смесения.
Надхват, да. Смесеният става за единички близо до макса, но съм му противник за работни серии. Магнезият отдавна е в играта. Хук грип се каня да пробвам, но усещането е неприятно и палецът боли. :) Но някой ден ще го видя и него как е.
После “фукнционалните” ще се ебаваме с тренировките за предмишница, глей ко става :d
“От хука палеца го боли” х2 тралала
Вчера нали правих the italian job… еми така си натренирах предмишницата, че усещах растеж 20 мин след като свърших.
Защото обръщах 30 кила борческата и така напомпах, че бях готова за дискотека :D
За 2 седмици е адаптацията към хук грипа.
За по лесно след серията на тяга с хук гип викайте 10-15 сек докато отмине болката,после палеца е numb anyway,такаче нп :Д
28.12.2012 г. (тренировъчен ден 3, седмица 10)
Тренировка - бедра, прасец
Загрявка:
Преден клек с фитили - 10х0, 8x60 кг.
Адаптация:
Преден клек с фитили - 4х110 кг.
Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 5х135, 4х135, 4x135 кг.
2. Лег-преса - 6х260, 6х260 кг.
3. Бедрени екстензии на машина - 12х115, 12х115 кг.
4. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 7x95 кг.
5. Повдигане на пръсти на машина за тяга (за прасци) - 10х100, 10х150, 10х180, 8х200, 8х200, 8х200 кг.
Втора седмица поред не пипнах нищо нито в тежестите, нито в повторенията. За разлика от предната седмица обаче днес не скатавах, а си ми тежеше... Явно клек в деня след тяга не ми идва добре. В следващата програма ще го коригирам това.
Едно нещо няма да започна да правя и то е да клякам повече от веднъж в седмицата - и сега ми е гадно и само гледам да я отметна тая тренировка, камо ли ако е по-често.
Пробвах хук грип на машината за тяга. Умряла работа - не само не помага на хвата, а имам усещането, че е по-зле от нормалния надхват с палец върху другите пръсти. Ще пробвам и на тяга следващата седмица, пък ще видим.
За разлика от вчера, днес си имаше доста хора в залата - Иво и Илийката, Сашо и Велизар, а накрая се появиха и Тоди със Стоян.
Добавки:
5. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - пуйка с бекон и кисело зеле... да му се не види, голям звяр се оказа! Още има за дояждане.
2. Вечеря (план) - не знам още.
През деня - около 500 мл прясно мляко
Обобщение за деня:
Днес малко търчане напред-назад по работа, за да използвам последния работен ден и да посетя места, до които не мога да стигна през годината.
Колкото и гаден да е клека (puke) с един път седмично трудно се прогресира, особено за сила... за съжаление и аз го разбрах от опит :(
Колкото и гаден да е клека (puke) с един път седмично трудно се прогресира, особено за сила... за съжаление и аз го разбрах от опит :(
Абе на задния доста добре си прогресирах, да ти кажа. Нещата се промениха, откакто минах на преден.
При мен проблемът не е в единият път седмично, а в липсата на отказ - на тяга или лежанка например не се притеснявам да започна повторение, което не мога да довърша. При клека обаче не се чувствам добре да ме пазят и си спестявам точно онова повторение, от което се прогресира. Освен това тръпката да качвам сила някак изчезна, откакто не правя класически заден клек.
Ответен спам - защо спря задния клек?
Защото имам проблем в горната част на гърба - така и не отидох на лекар, защото симптомите отшумяха до голяма степен, щом спрях задния клек. Проблемът се изразява в адски болки, стигащи до невъзможност да си въртя главата. Накрая вече щом поставех щанга на гърба, ми изтръпваха целите ръце чак до връхчетата на пръстите. Високо, ниско - всякаква позиция на щангата опитах. Няма смисъл да се мъча. Със сигурност е минимум остеохондроза или дори дископатия, но не знам докъде е стигнала. Засега е добре така, като не слагам щанга на гърба.
29.12.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 10)
Тренировка - гърди, трапец
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10x20, 10х70, 10x70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х160, 3+1х160, 3х160 кг. - личен рекорд!
2. Повдигане на дъмбели от полулег (с извъртане на китки) - 6х50, 5х50 кг.
3. Кофички (с доп. тежест) - 6х40, 5х40 кг.
4. Повдигане на рамене на машина за тяга (за трапец) - 12х150, 10х180, 8x200, 8х200, 8х200, 8х200 кг.
Днес реших, че е назрял моментът за 160 на лежанката, въпреки че още не съм докарал 6-ца на 155. Получи се много добре - чиста, хубава четворка на 160, което ми е личен рекорд - досега имах крива тройка на тази тежест, а повече от 160 никога не съм слагал на лоста. Във втората серия Владо ми помогна малко да прибера щангата, но и тя си беше 4-ка.
За съжаление трибойският стенд се счупи. Не съм го счупил аз, само го забелязах. :) Затова и на по-калпавата лежанка правих днес, макар и с пейката от стенда. Абе явно не е толкова зле лежанката, щом така се получи днешната тренировка.
Похвалих се на Блага след тренировката за 4-ката на 160, а тя така презрително сви рамене, че чак ми стана смешно. :) Ясно е, че кросфитърите не уважават много “царицата на упражненията”, а и че моите постижения не са кой знае какви на фона на теглото ми. От друга страна аз се състезавам не с истинските трибойци или други силачи, а с всеки един Боби от всеки един ден от миналото ми, като смело мога да кажа, че днес бих цялата тази паплач поне на лежанка. :)
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now Foods.
2. На обяд - 1 капсула Vita-mins Plus на Olimp Labs.
5. Kъм 21 (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Foods, 1 капсула ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - печено свинско контрафиле върху канапе от спанак.
2. След тренировката - малко бабек и синьо сирене.
3. Вечеря (план) - биричка и от обедното свинско мисля да похапна.
През деня - около 500 мл прясно мляко.
Обобщение за деня:
Нормална събота. Ходих до подуенския пазар да взема щурци на агамата, после оправях аквариуми, храних кученцата и им чистих, тренировка и... денят свършил...
Кучито да не се праи за лежанката, че ще я наградя с едно стихче (grin)
Браво Бобсън! Особено за това -
с всеки един Боби от всеки един ден от миналото ми, като смело мога да кажа, че днес бих цялата тази паплач поне на лежанка.
29.12.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 10)
От друга страна аз се състезавам не с истинските трибойци или други силачи, а с всеки един Боби от всеки един ден от миналото ми, като смело мога да кажа, че днес бих цялата тази паплач поне на лежанка. :)
!!!
edit: са видях ,че и Готча го е цитирал :Д
Мнението беше редактирано от Vintage на 29.12.12 17:57.
29.12.12
17:56
”и че моите постижения не са кой знае какви на фона на теглото ми. От друга страна аз се състезавам не с истинските трибойци или други силачи,..”
ние, които скоро ще направим 40 години, какво да кажем))...нека на младите да им е гадно))
”и че моите постижения не са кой знае какви на фона на теглото ми. От друга страна аз се състезавам не с истинските трибойци или други силачи,..”
ние, които скоро ще направим 40 години, какво да кажем))...нека на младите да им е гадно))
Еее, имам още цели 2 години и половина до 40. :) Млад съм още! :D
П. П. А мисля и след 40 да съм си все така млад. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.12.12 19:02.
Изгледайте целия клип, струва си. :D
:D
Аз си направих труда да гледам целия филм! :D
Изгледайте целия клип, струва си. :D
:D
Аз си направих труда да гледам целия филм! :D
То не е труд, а удоволствие. :)
29.12.12
20:58
За клека, ако искаш увеличи обема в тренировката за сметка на лег пресата и екстензиите
На мен телефонът ми звъни с тази мелодия
Да не пропусна да се похваля - от два дни кученцата вече могат да отидат при новите си семейства. Освен ваксините, вече имат и идентификационни чипове. Първото вече потегли по широкия бял свят. Останалите все още чакат...
30.12.12
13:31
За съжаление трибойският стенд се счупи. Не съм го счупил аз, само го забелязах. :)
Така е, през която зала мина, всичко се разпада. Утре ако дойда, да не вземе да падне покрива. :D
30.12.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 10)
Тренировка - бицепс, предмишница
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х20, 8х40 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 4х60 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х75, 5х75, 5х75 кг.
2. Скотово сгъване с крив лост - 5х63, 5х63 кг.
3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип чукчета) - 6х40, 6х40 кг.
4. Сгъване на китки на хоризонтален скрипец (за предмишница) - 10х20, 10х25, 8х30, 7х30, 8х25 кг.
Днес форумна тренировка в Power Gym! Толкова хора не бях виждал досега наведнъж в залата - нямаше накъде да се завърти човек .:) Блага, Илия, Иво, Ванката, Бойко... пропускам някого от форума - две момчета, за чиито никове не се сещам, но предполагам, че и те се навъртат наоколо. Освен гореизброените плюс моя милост, тренираха и още три-четири момчета плюс Сашо, който си въртеше трибойска тренировка. :) Абе лудница... Трябва по-често да правим такива сбирки - действат стимулиращо. :)
Иначе моята тренировка си премина нормално. Повторенията бяха почти същите като предния път, но сгъванията от стоеж бяха по-чисти, а скотовите и чуковите - по-лесни. :) Абе напредвам. И аз не знам накъде - сигурно към бицепсови сгъвания с трицифрена тежест. Какво път - и това е цел като всяка друга.
Добавки
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now Sport.
2. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
4. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - печено свинско контрафиле със спанак.
2. Вечеря (план) - О, не знам. След малко ще се виждам с един бивш колега и ще пием по някоя бира.
През деня - към 500 мл прясно мляко.
Обобщение за деня:
Сутринта чистих и храних кученца, после ги снимах, следобед тренировка, а сега готвя на децата и чакам гости. :)
30.12.12
17:26
пробвай някой път от мойте тренировки за ръце ... може да ти хареса :)
за лежанката браво ... голям напредък ...
пробвай като пускаш щангата към гърдите да я чукваш леко в тях ,,, :)))
пробвай някой път от мойте тренировки за ръце ... може да ти хареса :)
за лежанката браво ... голям напредък ...
пробвай като пускаш щангата към гърдите да я чукваш леко в тях ,,, :)))
На лежанката чуквам задължитено. :)
За ръцете... твоите тренировки ми идват малко обемни. Знаеш, че ми е друга философията. :) Засега добре ми върви по отношение на целите (които са доста размити и неконкретни в момента), ако вляза в застой, може да пробвам обем в суперсерии като теб. :)
31.12.2012 г. (тренировъчен ден 1, седмица 10)
Тренировка - рамо, трицепс
Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10х20, 8х50 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 8х20, 8х50 кг.
Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 4х70 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 4х110 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 3х90, 3х85, 4х85 кг.
2. Избутване на щанга от лег с тесен хват - 5х130, 5х130, 4х130 кг.
3. Повдигане на ръце напред с дъмбели - 5х35, 5х35 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 6х60, 5х60 кг.
5. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 6х30, 6x30, 6x30 кг.
6. Трицепсово разгъване на портален скрипец зад глава (с една ръка) - 5х45, 5х45 кг.
Слабичко днес, особено на основните упражнения. Нищо, догодина по-добре.
Залата пак се понапълни с форумни лъвове. Освен Блага, благодарения на която изобщо се тренираше днес в Power Gym-а, се появиха Карфичка, Десо, Илийката (естествено), Владо Караиванов, мерна се и Кольо, макар да не тренира... Извинявам се, ако пропускам някого.
Утре по обясними причини мисля да почивам.
Добавки:
2. На обяд - 1 капсула Vita-Mins на Olimp Labs.
2. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
4. Kъм 20 (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Закуска - голямо парче печена тиква.
2. Обяд - прибрах се от залата и вместо да хапна нещо, си отворих бира, така че самият обяд може и да се слее с вечерята след малко... Днес може. :)
3. Вечеря - ей сега почваме да печем фазан, има и пържоли с гъби, за мезета да не говорим. Гостите ще дойдат след малко и мисля да сменя бирата с последната бутиличица от запаса малцово. Приключвам я и край с алкохола за неустановен период от време*! Да пукна, ако лъжа!
През деня - около 500 мл прясно мляко.
Обобщение за деня:
Сутринта рано минахме през Карфур - нямаше никого! Голям кеф, особено като си помисля миналата година какво беше на 31-ви декември по обяд...
После преместих кучетата от кошарата в един дог-парк (модулно метално заграждение), който “паркирах” в кухнята. Преди това минах и през Бриколаж за балатум да им постеля. Сега им е по-широко, а и няма да ми квичат на главата сутрин. Да си квичат, колкото си искат всъщност - през три врати няма начин да ги чуя, което е и целта на занятието. :)
Пожелавам на всички весело посрещане на новата година! :)
* - неустановеният период може да продължи от 1 до повече дни. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.12.12 14:42.
А аз се извинявам за викането, знаеш, че не го правя от нерви, а от страх.
Не бих си простила заради мен да стане нещо.
Дано да спре Принцесата да ми се сърди някой ден :)
А аз се извинявам за викането, знаеш, че не го правя от нерви, а от страх.
Не бих си простила заради мен да стане нещо.
Дано да спре Принцесата да ми се сърди някой ден :)
Няма нужда да се извиняваш - напълно права беше.
А маймунката вече е забравила случката. Сега нагъва сладолед и помага/пречи с готвенето. :)
Ей, Бобсън и аз се извинявам, че не ти казах Ciao вчера, дори не разбрах, че си подпалил, тей де сега е времето за извинения :D
Весело посрещане и на теб, яж и пий кат за последно, последното верно е за последно, дай на МАААААКССС! (rock)
31.12.12
19:07
Залата пак се понапълни с форумни лъвове. Освен Блага, благодарения на която изобщо се тренираше днес в Power Gym-а, се появиха Карфичка, Десо, Илийката (естествено), Владо Караиванов, мерна се и Кольо, макар да не тренира...
Кольо се постара да спре да тренира по празниците, ама опитите се оказаха много плахи и успехът е по-скоро незабележим... (giggle) Забравил съм колко е приятно да се тренира в голяма приятна компания... (inlove)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.12.12 19:08.
31.12.12
19:15
Залата пак се понапълни с форумни лъвове. Освен Блага, благодарения на която изобщо се тренираше днес в Power Gym-а, се появиха Карфичка, Десо, Илийката (естествено), Владо Караиванов, мерна се и Кольо, макар да не тренира...
Кольо се постара да спре да тренира по празниците, ама опитите се оказаха много плахи и успехът е по-скоро незабележим... (giggle) Забравил съм колко е приятно да се тренира в голяма приятна компания... (inlove)
Направо да ви завиди човек!
Щом започнахме да се извиняваме... значи следващата фаза е да започнем публично да се уважаваме :D
Честита Нова Година на всички!
01.01.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Sports.
2. Към обяд - 1 капсула Vita-mins Plus на Olimp Labs.
3. Kъм 20 (план) - 2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - свинско контрафиле със спанак, малко кьопоолу, туршия.
2. Вечеря (план) - има от снощи хиляди пържоли, печен фазан и какво ли не още. Сигурно цяла седмица ще дояждаме.
През деня - към 500 мл прясно мляко.
Снощи се нажулих здраво - цяла бутилка уиски, последвана от 5 бири “за освежаване”. Хубавото е, че днес не ми е особено зле. Уискито свърши, няма и бира у нас, така че нищо няма да ме изкушава тия дни. :) От днес леко ще ограничавам въглехидратите, като започвам с алкохола.
Обобщение за деня:
Честита нова година на всички! :)
Пожелавам ви здраве и щастие - всичко останало ще си дойде само.
Днес няма да се тренира. Утре ще видим кога и къде - може би вечерта в Power Gym-а, а ако ме хванат бесните, може и през деня в 33.
01.01.13
14:34
Честита нова година на всички! :)
Пожелавам ви здраве и щастие - всичко останало ще си дойде само.Утре... може и през деня в 33.
Да не забравиш да звъннеш ако идваш до 33, че май кафе има да черпя.
И честита Нова година!
02.01.2013 г. (тренировъчен ден 2, седмица 11)
Тренировка - гръб, преса
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 4х90 кг.
Работни серии:
1. Набирания с широк подхват (със собствено тегло) - 17, 11, 10, 8, 9.
2. Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 7х90, 6х90 кг.
3. Придърпване на долен скрипец с V-образна дръжка - 7x105, 6х110 кг.
4. Мъртва тяга - 8х70, 6х120, 5х190, 5х190, 5х190 кг. Работните серии на 190 бяха с фитили.
5. Коремни преси на римско столче(с доп. тежест) - 20х10, 16х10, 14х10 кг.
6. Коремни преси на машина - 20х60, 20х60 кг.
Днес тренирах в 33 в Студ. град. Владо Караиванов ми прави компания. :) Не е лоша залата, макар че има твърде много керамични плочки за моя вкус.
Самата тренировка се получи прилично. 180-те кила на тягата ми се изпълзваха от ръцете без фитили. При липсата на магнезий, потни ръце и доста гладки лостове това можеше да се очаква. Затова сложих фитили и завъртях три петици на 190.
Добавки:
5. Kъм 21 (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - свинска котлетна пържола, печен фазан с гарнитура от гъби и моркови.
2. Вечеря (план) - още не знам какво ще е.
През деня - около 500 мл. прясно мляко.
Обобщение за деня:
Последен ден отпуска... Кофти работа, ама това е животът. :)
Още едно кученце ще потегли към новия си собственик. Човекът е от Русе и му е проблем да дойде до София, затова се разбрахме да се чакаме по средата - в Ловеч. Лошото е, че работи до 19 и можем да се срещнем чак след 21 вечерта, но какво да се прави. По този повод след малко потеглям.
Имам 1 приятел продава немски овчарки.Той ги праща с куриер.Прави им някакви клетки от кашони и ги праща.Получателя там ги гледа и ако му хареса ги взима.Не знам до колко е добре за животинките,но се сетих и просто да вметна :).
Имам 1 приятел продава немски овчарки.Той ги праща с куриер.Прави им някакви клетки от кашони и ги праща.Получателя там ги гледа и ако му хареса ги взима.Не знам до колко е добре за животинките,но се сетих и просто да вметна :).
Да, проверихме и този варианти. Допреди 3-4 седмици Лео Експрес и Европът са предлагали тази услуга, но вече не. Имало е някава издънка, доколкото разбрах и са прекратили това. Прозвъних всички възможни куриерски фирми днес - категорично отказват да превозват живи животни.
Eeeee, Боби, поздравления! 10-тина дни не съм следил какво става наоколо и ти направо си избухнал! Навсякъде рекорди, снимки, оранжево... Браво! :))) Минимум все така през новата година!
@Петър: Благодаря! :) Да ти се връща!
Снощи ходих до Ловеч по никое време да закарам едното кученце. Навремето на мен ми направиха тази услуга от един белградски развъдник - срещнахме се на Ниш да си взема моето куче и затова реших, че мога и аз да се прежаля за човек от Русе. :)
Но да не си помислите, че ще ми стане навик. :) Тръгнах в седем натам, а се прибрах посред нощ. После от умора не можах да заспя веднага и ето, че днес съм малко като парцал.
Вчерашната тренировка в 33 не мина без инциденти, макар и несвързани с фитнеса. Мозъкът ми не отбеляза наличието на едно 5-сантиметрово стъпало, десният ми крак хлътна и стъпих накриво последователно и с двата крака. Тогава на момента отмина болката, но днес сутринта едва раздвижих десния глезен, а я усещам и в левия. Няма оток и като се поразмърдах, намаля, така че се надявам до утрешната тренировка за крака да е поотшумяло всичко. Ще видим. Факт е, че поне половината от всичките ми контузии в последните години нямат нищо общо с фитнеса. Сега се чудя тази в коя графа да сложа - травма, получена във фитнес залата докато се придвижвам от един уред към друг. :D