Нищо, освен че е по-силен от 99% от хората по залите. Не всеки се интересува само от напомпан бицепс и плочки.
07.01.13
21:57
Подобряването на силата подобрява и здравето и дава възможност да ядеш повече, без да дебелееш
казано от liveactive activlive на 07.01.13, 21:35:
Не ми следиш мисълта...
То пък барем да има нещо за следене - ми то... бръмбари в индийска нишка.
Мнението беше редактирано от Петър на 07.01.13 22:50.
LOL
плажната бригада, която смята фитнеса за допълнение към дискотеката да се изнесе от темата!
Откакто залата стана място, където главно се оформя физика, а не се подобряват атлетични качества постоянно се мотаят разни неориентирани гейчета сложили изрязани потници, слушалки в ушите и причесчици.
Не ме дразни, че тренирате само три мускулни групи.
Не ме дразни, че говоренето е повече от тренирането.
Дразни ме, че повечето са едни завистливи малки душички, които умират от яд, че някой вдига повече от тях. Които не могат да приемат, че различните хора имат различни цели. Които никога не биха се зарадвали на чуждия успех на някои от тяхната зала.
Жалка история.
08.01.13
01:18
казано от Петър на 07.01.13, 22:49:
казано от liveactive activlive на 07.01.13, 21:35:
Не ми следиш мисълта...
То пък барем да има нещо за следене - ми то... бръмбари в индийска нишка.
Това “барем” от село Горно Абланово ли е? Пълен си с лафове като ***** с витамини ако ме разбираш.
Петко, сългасен съм, ама това вече не е фитнес тяхното, а е малко неприятно докато си релаксираш във фитнеса някой да ти ръмжи на главата :)
CarnalK би ли ми казал, на кое трябва някой да ти завижда, ако искаш вдигай целия свят. А както горе някой беше споменал, че всички сте се взели за пробилдъри и трибойци, разбирам да сте такива, ама повечето не сте, а тренирате като тях. Да не говорим, че малко са хората, които се подготвят за нещо, но това не ви пречи да тренирате като професионалисти.
Взели сме се на сериозно и тренираме (или поне се опитваме) на максимум. А и тук никой не тренира на професионално ниво - всеки или учи, или работи, а често и двете.
Не отивам във фитнеса, за да релаксирам. Отивам да си скъсам задника от вдигане и да си подобря постиженията. Отивам, за да подобря себе си. Отивам защото моят прогрес зависи от това, което правя аз. Няма шефове, които да не те повишават, няма учители, които те недолюбват. Няма баница, която се раздава и кой колкото вземе. Труд -> резултат! Проста каузална връзка, която носи някакво удовлетворение.
Тук използвам случая да благодаря на съфорумците, които споделят знанията си тук. Хубавото на знанието е, че когато се споделя не се губи и дели, а просто се умножава.
08.01.13
01:43
Кратко точно и ясно - тягата разделя момченцата от мъжете !
Да тягата, а не 5 упражнения по 5 серии сгъвания за бицепс !
Ако вече ходиш на фитнес да се харесаш на жените, а не на себе си, твой избор !
08.01.13
01:51
Нямам нищо против да го приемаш така, просто я карай по-спокойно. Аз лично се чувствам освободен от всичко, което ми е на главата :)
08.01.13
02:06
Ако отговора ти е бил насочен към мен, аз също нямам проблеми. Всеки все пак всеки тренира както му е кеф :)
Само едно жокерче ще ти дам. Погледни се в огледалото или виж снимка на мъжко тяло отзад. Забележи каква част от тялото заемат долната част на гърба ( кръста ), задника и задните бедра. Грубо около 1/3. Все зони от тялото, които тягата натоварва. Та задай си въпроса, колко важна част е тази една трета от тялото, и ще получиш отговор колко важна е тягата!
Мнението беше редактирано от Radostin Avramov на 08.01.13 02:07.
08.01.13
02:18
Ами виж, съгласен съм, но тягата не е единственото упражнение за кръст. Не, че нещо, но само трицепса ми изостава като мускулна група и по-скоро външната глава, аз се харесвам като големина и релеф, атлетичен тип тяло съм. За сметка на това пък имам някои сериозни, как да го кажа... забъговлявания.
Мнението беше редактирано от liveactive activlive на 08.01.13 02:19.
08.01.13
02:27
Добре...казваш че само трицепса ти изостава.... ами да те попитам тогава, за чии мъжки полов орган го дървиш тогава в тази тема за тягата ? Тяга правят само дебелаците и тюлените, които пърдят и пуфтят в залата, а ти си атлетичен тип явно и нямаш полза от това упражнение!
И да тягата не е единственото упражнение за кръста, но е най-важното! Но нищо не ти пречи да пробваш с гюбеци, те също натоварват кръста, също както футболчето с приятелчета натоварва краката и няма нужда от клекове!
08.01.13
06:52
Добре де човеко... щом ти изостава само ВЪНШНАТА ГЛАВА НА ТРИЦЕПСА значи си СУПЕР ЗДРАВ... щом си такъв би трябвало да знаеш мъртвата тяга що е за кво е откъде е.... ебахти... ако питаме мр.О кои мускули му изостават сигурно ще изброи 2-3мускулни групи... :D
08.01.13
07:17
Наистина е трагично положението. Скоро щангата ще изчезне от фитнес залите, които се превръщат в модерни и безопасни, да не би някой луд не сложи прекалено голяма тежест и да се травмира. А ние, старите мастодонти ще изчезнем и на нашето място ще дойдат метросексуалните плейбои. ......Не, няма да е скоро. Ще се намери някой квартален фитнес със стари, заваряни на ръка уреди и щтанги, където витае духа на тестостерона и младежите стават мъже......
08.01.13
08:58
казано от Radostin Avramov на 08.01.13, 02:27:
Добре...казваш че само трицепса ти изостава.... ами да те попитам тогава, за чии мъжки полов орган го дървиш тогава в тази тема за тягата ? Тяга правят само дебелаците и тюлените, които пърдят и пуфтят в залата, а ти си атлетичен тип явно и нямаш полза от това упражнение!
И да тягата не е единственото упражнение за кръста, но е най-важното! Но нищо не ти пречи да пробваш с гюбеци, те също натоварват кръста, също както футболчето с приятелчета натоварва краката и няма нужда от клекове!
Къде си видял да пиша, че имам нещо против тягата? Просто споменах как хората в залата стават смешни, независимо от упражнението, което изпълняват.
Кристианчо ти и в миналата тема нещо се опита да ми кажеш. Не съм здрав и никога не съм претендирал за това, но смея да кажа, че 75 кг. ми стоят добре. Тоя мистър О. дори не знам защо го намеси, твоя нелогика. Слез малко по-надолу, че нещо ми се струва, че носа ти е до Хъбъл. Другия път като те видя ще те поздравя :)
казано от liveactive activlive на 08.01.13, 01:18:
Петко, сългасен съм, ама това вече не е фитнес тяхното, а е малко неприятно докато си релаксираш във фитнеса някой да ти ръмжи на главата :)
Там е проблема, че възприемате фитнеса като място за релакс и лафчета с приятели и само се пречкате на трениращите.
08.01.13
09:26
казано от liveactive activlive на 07.01.13, 19:56:
Не говорех за такива кърфици с гладна преса, а за хора с 38-40-42 ръка, говорим за нещо в рамките на нормалното и наистина красиво.
Ахаххахаххаха, обади мерки :D
Искам да имаш някой ден възможност да видиш някой като Веско на живо...с 48 см релефни ръце и 295 кг тяга ;)
08.01.13
09:41
казано от James Hinks на 08.01.13, 09:26:
казано от liveactive activlive на 07.01.13, 19:56:
Не говорех за такива кърфици с гладна преса, а за хора с 38-40-42 ръка, говорим за нещо в рамките на нормалното и наистина красиво.
Ахаххахаххаха, обади мерки :D
Искам да имаш някой ден възможност да видиш някой като Веско на живо...с 48 см релефни ръце и 295 кг тяга ;)
Реакцията ще е класическа: “Ааа не, аз не искам да ставам толкова голям...” .......................
08.01.13
10:01
казано от liveactive activlive на 07.01.13, 08:30:
Забелязъл съм, че само дебели и едри тюлени правят тяга и клекове в залите...
Занчи в залата, в кoято ходя, сме само изключения ;)
казано от инж. Марин Маринов на 08.01.13, 10:01:
То за това в нашата зала се допускат само хора с високи нива на тестостерона :D
Иначе има интересни ситуаци:
- Братле, ще правиш ли още тяга с тези 60 кила?
- Не, ако искаш да ги разтоваря.
- Не, няма нужда - хващам, обръщам я, хвърлям я на стенда, слагам още 40 кила и почвам да клякам :D
08.01.13
11:07
казано от dextermorgan на 08.01.13, 09:41:
Реакцията ще е класическа: “Ааа не, аз не искам да ставам толкова голям...”
А ти каква искаш да ми е реакцията, като аз наистина не искам да ставам такъв.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.01.13 11:10.
казано от liveactive activlive на 08.01.13, 11:07:
Тогава не се бутай между мъжете. ;)
08.01.13
11:23
liveactive activlive е прав до някъде, защото ние, трениращи със щанги, вече нямаме място в супер фитнисите. Там слагат една лежанка и това е. Ние сме онеправдани, а не той. А едно време не беше така. педерасчетата не ходиха в нашите зали, а само МЪже)). Сега, наистина изглежда странно косматото тяло на мЪж сред облечените с клинове подобия на мъже)))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 08.01.13 11:26.
08.01.13
11:24
Майко мила
08.01.13
11:26
Какви мъже, какво чудо.
(bow)
08.01.13
11:29
Лекичко го обръщате на чат и насочвате дискусията в посока, която е доста странична спрямо мъртвата тяга. Моля, подбирайте си и изразните средства.
08.01.13
11:29
От кога това, че си космат и дебел те прави мъж, а това, че си с клин жена? Пази боже атеист съм от такива мъже.
08.01.13
11:30
Аз незнам къде тренирате, бе. Та ква е тая зала, ако от кенефа не те перне амоняка? Аз на всеки подход влизам с риск за живота в кенефа, за да ми скочи адреналина от смръднята.)))
Извинявам се за спама! Няма повече!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 08.01.13 11:33.
казано от liveactive activlive на 08.01.13, 11:29:
От кога това, че си космат и дебел те прави мъж, а това, че си с клин жена? Пази боже атеист съм от такива мъже.
Do you even read?
Това да си СИЛЕН те прави мъж.
08.01.13
11:33
казано от liveactive activlive на 08.01.13, 11:07:
Искаш, но не можеш и ти е по-удобно да си мислиш, че не искаш. Защото нямаш психика даже да го поискаш вътрешно в себе си, нямаш топки и воля да се лишаваш от важни неща в живота и да се напъваш всеки божи ден, години наред за да го постигнеш.
08.01.13
11:35
Не мога да кажа, че няма сила в мен, но и не искам вашата сила. Предпочитам да изглеждам добре, затова и ходя на фитнес, ако не знаеш какво означава фитнес мога да те светна по темата. А това, че си силен далеч не те прави мъж, а човек с мъжки пол.
08.01.13
11:36
казано от CarnalK на 08.01.13, 11:31:
казано от liveactive activlive на 08.01.13, 11:29:
Do you even read?
Това да си СИЛЕН те прави мъж.
Трябва да си силен,ама не само физически и дори физически не само в подмятане на тежести :))
liveactive - И да искаш не можеш да станеш като Веско :))
08.01.13
11:42
Е то хубаво, ама и не искам :)
дефинирай “да изглеждам добре”! 75кг на 170см ръст са едно, а на 190 - съвсем различно нещо ;)
тягата натоварва цялото тяло и затова е добре да се прави, НО със сериозна тежест - когато започнах да правя тяга (преди много години) усещах натоварването във всяко едно мускулче по тялото си - всичко скърца и пука (със съответната мускулна треска после). на доста години съм, но не мога да се оплача от болки нито в кръста, нито в колената (и клекове правя редовно). познавам доста хора, които никога не са се натоварвали, по-млади са от мен и не спират да се оплакват от болки къде ли не. трагикомично е да гледам млади и здрави мъже, които правят това упражнение с по 50-60кг “за да не се увредят” - тягата те прави само по-здрав и по-силен.
liveactive activlive, повечето знаят какво означава фитнес (и чисто практически), но си задай въпроса дали знаеш какво е бодибилдинг ;) не силата те прави мъж, а волята да станеш по-силен и да надскочиш себе си ;)
08.01.13
12:29
@FRANKO евала за изказването!
08.01.13
12:30
Приемам коментара ти донякъде. Говорихме затова, че тук няма билдъри, но всички тренират като такива, че и съм сигурен, че правят и десетразови. Аз нямам какво да крия, малко по-висок съм от 170, всичко ми се вижда в добри приемливи размери. Не вдигам 160 от лежанка, ама 115 ги бутам, нищо че ставам виолетов на цвят.
казано от инж. Марин Маринов на 08.01.13, 10:01:
Подкрепям Марин... В наща зала като се съберем групата, огледалните гейчета се виждат в чудо... няма дискове... няма лостове... и само гледат, как хвърчат големите щанги с нереалните кила за тях.
И BTW много хлапета се надъхват покрай нас. Имаше едно момче (14год) и ме пита, дали и той може да кляка като нас всеки ден. Явно се кефи хлапето. Много други такива ни питат, как да изпълняват тягата. Забелязах, че на тези деца много повече и повлияваме ние трибойците, отколкото билдърчетата. Нас ни слушат повече.
А като дойде някой кросфитър и всички огледални бицепсосгъвачи... “ехаааааа... тоя какво прави... що тренира така”
Вчера исках 2ка на 180 да стана и викнах 3 хлапета да ме вардят. Еба, ми те се кефиха повече от мене бе
Та мисълта ми е, че има хора с желание за тежките щанги, но няма терен за да се учат, за да се развиват... Все повече залите заприличват на болници... няма ражда, няма голо желязо.. само уреди, без свободни тежести, всичко е гумирано и порцеланово, да не вземе някой да си направи нещо...
08.01.13
13:00
Е защо не каза, че било за да се харесаш на хората. Представи си, че тия педерастчета както ги наричате не могат да правят с големите тежести и не им е само до вашите клекове. Добре е всеки да гледа себе си, но и да се съобразява с небезбройните тежести, които вие качвате само на 1 лост. Това е избиване на комплекс, в залата където ходя ги има същите чичковци и младежи събрани на около една щанга. Да ти кажа въобще не ми пука, отивам при тях и си вземам направо от лоста, това което ми е нужно. Аз да не съм си платил да съм сложен там за ебавка. Колкото съм лек, съм и откачен.
Мнението беше редактирано от liveactive activlive на 08.01.13 13:03.
Фитнес залите са едно от местата, където се събират много хора. Всеки с целите си. Едни търсят вид, други сила, трети и двете.
Нямам проблем с това, че някой е изпъшкал или е викнал. Да, аз съм със слушалки и съм концентриран над работата си и това е нещо фоново, което не ми прави впечатление.
Това, което ми пречи е, че идват хора с вежди по-тънки от тези на приятелката ми, седят и не правят нищо. Отивам за час във фитнеса, те вече са там, превзели са два лоста, с които да правят бицепсово и седят и си говорят. Когато си тръгна - още са там. И после тези хора казват: “вчера напарвихме изродска 3 часова тренировка във фитнеса”.
В крайна сметка, упражненията са по избор. Нищо не ми пречи, когато някой дойде, направи си скрипците и сгъванията и си тръгне. Щом това го кефи. Но да седи по 30 минути на лежанката, без да я ползва, това вече е неприемливо.
За мен тягата е нещо основно и изграждащо. Щом някой си намира причини да не я прави - окей, няма да ходя да го моля, но не искам и той да ми натрапва възгледите си.
http://www.youtube.com/watch?v=G8x-Te2J8Ao
http://www.youtube.com/watch?v=t7Y-zXkPQVQ
Няма какво повече да се коментира!
08.01.13
13:26
”Защо мъртвата тяга е толкова важно упражнение?”
Ето кратък отговор на този въпрос и мисля, че е доста изчерпателен:
Защото натоварва гърба, краката, корема, кръста, бицепсите с една дума всичко
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 08.01.13 13:27.