There and Back Again - Fitness & Diet’s Tale vol.3 § 4 [ 2013 § 2014 ]

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

08.02.13
15:31

08.02.13
15:34

казано от Т. Тодорова на 08.02.13, 15:05:

Сега съм си направила една тенджера кафе (буквално в тенджера,че джезвето ми е малко :D) , не е много силно , де ,ама имам нужда нещо да ме държи будна , с друго не става.Чувала съм за студенти в англия (пък и тук) ,дето се поддържат с разни синтетични вещества :D , ама съм прекалено задръстена явно за такива методи :D . .

http://shop.bb-team.org/now-foods-dmae?sku=370

Т. Тодорова

08.02.13
15:38

Мда,туй го гледах,но така и не можах да стигна до него /по разни финансови причини/.Ще му дам шанс при следващата сесия (giggle) . Сега и да го взема , за 5 дни абсурд да даде резултати,затова - с подръчни средства.Мерси иначе :)

(под “синтетични вещества” имах друго предвид)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.02.13 15:39.

08.02.13
15:39

Тая опаковка ще те изкара няколко сесии.
Тва с амфетите е толкова старо, че сегашни професори са го правели като студенти ;)

08.02.13
15:44

Сашо това наистина ли действа? Защото за разните там гинко билоби се чуват много противоречиви мнения?

08.02.13
15:44

По време на сесии се поддържах буден с арабски чай.Имахме доста араби в общежитията и от тях си го купувахме.

Т. Тодорова

08.02.13
15:46

Аз не казах,че е ново,но така или иначе - намирам го за тъпо,ама кво ли не ми мина през разсеяната глава вече,само за да ми  измести фокуса от конспекта.Улавям се,че както чета,така вече от 5 минути имам някакви съвсем други филми в главата или просто блея през листа :D
А тая добавка може би ще я взема другия месец най-накрая - никога не съм била чак такъв бльон (giggle)

08.02.13
15:47

Действа, да. Но то не е да те държи буден, а да ти подобрява в пъти концентрацията и мисловната дейност !
Едно време, когато още никой не беше чувал за него съм писал какво и как в даото ;)

Т. Тодорова

08.02.13
15:48

казано от Lubo mir на 08.02.13, 15:44:

Сашо това наистина ли действа? Защото за разните там гинко билоби се чуват много противоречиви мнения?

Гинко съм пила няколко пъти - и с нея,и без нея,май е все тая.Сега я пия на чай - пак така.На други им помага.Я плацебо,я капризи на организма - не знам.

James Hinks , ще го пробвам - ако мога да се концентрирам нормално,ще опукам всичко,каквото имам за пукане,за отрицателно време и изобщо няма да ми се наложи да се поддържам будна.

(sun)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.02.13 15:50.

08.02.13
15:50

Ша са сетите някой ден кой е сивия кардинал на тайните на суплементацията в тоя форум ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 08.02.13 15:51.

Мила

08.02.13
16:02

Част от най-доброто за ‘‘boost memory stack’‘. ДМЕА-то не бих го пила самостоятелно а в комбинация с Винпо-то и Хуперзин-а. Но с последното трябва да се внимава.
Като цялата информация е от един много начетен типаж в сферата на суплементирането.
Аз в момента пия част от стака. ;)

EDIT:

So I’ve had a few PMs from folks, struggling to get through this mombassa of a thread, whislt picking out the relevant bits.

So I thought I would backtrack to my first post and write a ‘cliff notes’ version.

Herbal-and-almost-completely-side-effect-free-and-cheap-and easily-obtainable nootropic stack for first timers:

Vinpocetine 3 x 10mg ED with food.
Huperzine A 3 x 50mcg ED with food.
DMAE 600mg once or twice per day, to replenish chloin levels.

As with all stacks, start with one drug (vinpo), just once per day and build up from there. Once tolerance has been established, add in the next drug, etc.

Next Addition:

A racetam, either piracetam or my fave; aniracetam.

aniracetam@ 600mg 3 x ED would be nice, but a little expensive. Once per day would do I guess but is not optimal.

Piracetam I’ve never got on with, so I have no dose recommendations. I think up to about 2400mg ED though is standard.

Further Addition

Oxiracetam @ 700-800mg for a ‘one time’ dose, taken about 30 minutes before an especially intense study session. 2 hours later you will probably feel mentally drained.

Basic Substrates/Supplements

You should already be optimising your brain function with water, food, b complex vitamins, antioxidants, fish oils, etc. Don’t ignore this type of stuff; it makes all the difference.

All the best my fellow cognitive enhancement crusaders!

BBB

Мнението беше редактирано от Мила на 08.02.13 16:03.

08.02.13
16:25

Добавям и Noopept, в някой страни е регистриран като лекарство, в други се продава като добавка. Според проучвания е до 1000 пъти по-мощен от пирацетама.

08.02.13
16:38

Колко медец добави на едит-а? :D Днес ще гръмна, ама сигурно ще опитам и тази комбинация :D

Т. Тодорова

08.02.13
16:57

1 с.л. и малко - т’ва какао бая поема :D

Мерси на момчетата и на Мила,че се включиха по темата - реален проблем ми е и се надявам да мога да го реша.

08.02.13
17:25

Хайде един стих в чест на студентите :)
Писан е в края на 11 век...

На младини под пламналия шатър
аз знанията трупах като злато.
И що накрая тъжен проумях?
Пристигнах като прах, отлитам като вятър.

Т. Тодорова

08.02.13
21:05

Натренирах се и ще п***рна всеки момент.Сигурно от тъпото кафе :(
Затова ще хапна нещо след като се изкъпя и утре ще го впиша по-късно.
Продължавам да не мога да се фокусирам,но пък съм бодра...и с киселини :D . Няма пълно щастие,ей (giggle)

Т. Тодорова

08.02.13
21:58

И ето ме мен,вписваща допълнителната храна :D
След като щедро наплюх млечните продукти в един друг дневник :

- Малко кашкавал
- Кашкавалена извара
- 2 варени яйца
- 7 маслини

:D

Ама скоро ще ми мине тая мания - имам едно биволско мляко в хладилника и приключвам.

Загнездил ми се е сладолед в главата и мисля,че тоя месец това ще ми е грандиозният чийт по време на МЦ :D

A т’ва кисело зеле...мисля,че ако намеря от къде да си купувам хубаво,ще го готвя много често и по всякакви възможни начини.

Странно как имам периоди,в които полудявам за конкретна храна - понякога най-неочакваната (wasntme)

09.02.13
10:38

казано от Т. Тодорова на 08.02.13, 21:58:

И ето ме мен,вписваща допълнителната храна :D
След като щедро наплюх млечните продукти в един друг дневник :

- Малко кашкавал
- Кашкавалена извара
- 2 варени яйца
- 7 маслини

:D

Ама скоро ще ми мине тая мания - имам едно биволско мляко в хладилника и приключвам.

Странно как имам периоди,в които полудявам за конкретна храна - понякога най-неочакваната (wasntme)

А така!!!! :D (y) Нищо им няма на млечните продукти. Даже ние женките си имаме нужда баш от тях. (няма да засягам темата за произхода, просто е ясно, че много малко хора имат домашни такива...)

Т. Тодорова

09.02.13
10:49

Membaris , сложни са много тия въпроси...пък и достатъчно дискусии са водени до момента.Инак,ясно ми е какво казваш :)

Аз пък се събудих рано-рано,ама още съм в леглото (е,вече е оправено,аз съм закусила...лекциите са до мен,туй-онуй ;) ).

От снощи една смущаваща болка,с неприятни пикове на моменти (като спазми) - ниско долу,от лявата страна.Така боли,когато минава бъбречен камък,но понеже няма как да стигне чак до там без да го усетя,съм по-склонна да вярвам,че ме боли яйчник,което намирам за още по-неприятно (dull) . Как пък не си поех въздух , мамка му , сега пак трябва да ходя да ме чекнат.МРАЗЯ.
Освен ако не е някой мускул там ... ма не е,прекалено отвътре ме боли.

Ще си потренирам после доволно , пък току-виж изпадне нещо :D

Препоръчайте някой читав гинеколог из Пловдив , че всички много взеха да ме нервят вече.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.02.13 10:50.

09.02.13
12:13

Оффф, Тедке, дано се справиш лесно и с това. Аз бих пила един иб******* и бих зарязала докторите, ама това не е правилно и много взех да го рекламирам този продукт, ще ме помислят за дистрибутор (blush)

Т. Тодорова

09.02.13
13:39

Поне си се цензурирала тоя път :D , хич не ги уважавам тия хапове.А и щом има болка,значи има причина за нея - не мисля,че е добре само да я заглушавам,а проблемът да си стои и да се развива :)

Отивам да тренирам сега,пък да видим .

09.02.13
16:46

казано от Т. Тодорова на 09.02.13, 13:39:

Поне си се цензурирала тоя път :D ,

:D :D (rock)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 09.02.13 16:46.

09.02.13
16:51

Ибу***, Ибу***,
един за теб, един за мен,
отново ще е хубав ден,
почувствах се като подметка,
но взех филмирана таблетка,
сега съм просто супер-мен
с Ибу***, с Ибу***

(wasntme)

Абе да взема да стана един дистрибутор или поне изпълнителен директор маркетинг (call)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 09.02.13 16:54.

Т. Тодорова

09.02.13
17:54

09/02/2013 (18)

09:30 10бр какаови зърна,2 с.л. мед,фибри,мака,МСМ (sun)
11:00 Чай - енърджи & гинко
13:00 Малка хапка свинска пържола,малка хапка луканка,10-15 гр кашкавал

14:00 Тренировка (и двете са описани в прикачените изображения):
-30 мин кардио
-Силова 3

16:00 Доза протеин - Синтракс Нектар
18:00 2 свински пържоли (котлет) (rock) (nhappy2) , салата от китайско зеле,морков,краставица,олио от лен,коноп и кориандър,винен оцет,хималайска сол,поръсена с шепичка белен слънчоглед :D , препечена филия пзх

До момента : 1,5л вода

Сядам да дъвча и да уча  , после ще допиша (nmuchfun)

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

* На тая снимка не съм много тлъста,ама си личи,че всъщност е точно това проблемът -  средно тегло , ама само от мазно (е,имах някакъв мускул,ама е дълбоко погребан...сега съм повече килограми,ама но определено разполагам с повече ММ - напипва се,а и на много места вече е видимо).Ако мога да се докарам пак то това положение,ама с малко релефец до април :) ... май е една добра и постижима цел ...
Докато се къпех одеве,хрумна ми,че веднъж да постигна каквото искам,бих посегнала към кросфита - ей така,да тествам колко са ми възможностите (muscle)

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

* Тая храна ми дойде много наведнъж...хубаво мислих да я разпределя в две порции,ама не - тия две мои лакоми очи... понякога си мисля,че имам и трето като тях - толкова съм алчна на моменти :D

18:40 Чай от 2 пакетчета гинко&мента , 2 ч.л. мед , МСМ , B9 & B12 , 500 мг магнезий
20:20 5 сушени смокини (blush) - никога не съм изяждала 5,не предполагах,че мога така да се озахаря с тях
21:10 Малка хапка пилешка пържола от бут , 2 парченца печен картоф (що не спирам да ям? :D)
23:20 Малко зелево-морковено-краставичена салата , няколко хапки пържола

Общо вода за деня : 3л

:)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.02.13 23:18.

09.02.13
19:53

казано от Т. Тодорова на 09.02.13, 17:54:

* На тая снимка не съм много тлъста,ама си личи,че всъщност е точно това проблемът -  средно тегло , ама само от мазно (е,имах някакъв мускул,ама е дълбоко погребан...сега съм повече килограми,ама но определено разполагам с повече ММ - напипва се,а и на много места вече е видимо).Ако мога да се докарам пак то това положение,ама с малко релефец до април :) ... май е една добра и постижима цел ...
Докато се къпех одеве,хрумна ми,че веднъж да постигна каквото искам,бих посегнала към кросфита - ей така,да тествам колко са ми възможностите (muscle)

Това за кросфита съвсем не е лоша идея. Пробвай веднъж седмично по някой комплекс (ако си сигурна в техниката на упражненията или има кой да ти я покаже). Иначе, аз на твое място бих наблягала на кондициите поне 2 пъти седмично, щом искаш да се разделиш с “мекото”, и още 1-2 пъти бих включила по-тежки тренировки и още ден за спрнтове, или друго високоинтензивно натоварване. :)

Т. Тодорова

09.02.13
20:12

Марги , със сигурност ще си изготвя някакъв по-брутален режим.Нека само приключа с тая програма,че съм я захванала - от сума ти режими на хранене се отказах,поne тренировъчния да си завърша,та да не се червя съвсем :)

С кондиционните тренировки не съм много наясно,трябва да почета какви упражнения се правят,в какви комбинации и изобщо - всичко за тоя формат :) . Терминологията не ми е сила (giggle)

След четвъртък , когато ми е последният изпит , ще скокна до стадиона , за да проверя дали пускат да се тренира на него.За спринтове не знам - никога не са ми били силни ( то и как да са,като съм пробвала 3 пъти в училище и след това се освободих от физическо,щото ме беше срам :D ) , ама много ми се тича и мисля поне с това да започна.

В техниката на упражненията нито съм сигурна,нито има кой да ми покаже.На тоя етап не мога да ходя на зала , а и признавам срам ме е по ред причини (giggle)

Но определено ще кача интензитета след още някоя седмица (остават ми 2 до края на ChaLean Xtreme).

(F)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.02.13 20:13.

09.02.13
22:27

Още един глас за кондиционните! Само и единствено с тях успях да сваля мазнини, без да се разделя с мускулите си! Никакво кардио не ми помогна. Tо действаше единствено разрушително .. ама не само на мазнините ;)

Т. Тодорова

09.02.13
23:16

Приема се :D

Сега само трябва да разбера кои са,какви са , що са и ще мога ли да ги издържам - одеве гледах кросфитърски комплекси и се заклевам , че дори не мога да си помисля да ги изпълнявам на тоя етап - навсякъде набирания , щанги , с които не разполагам ... спринтове + екипировка , която не мога да замъкна извън дома си . Хм .

Т. Тодорова

10.02.13
11:16

Добър ден :) (coffee)

Хи-хи! (nhappy2)

10.02.13
11:32

казано от Т. Тодорова на 09.02.13, 23:16:

Приема се :D

Сега само трябва да разбера кои са,какви са , що са и ще мога ли да ги издържам - одеве гледах кросфитърски комплекси и се заклевам , че дори не мога да си помисля да ги изпълнявам на тоя етап - навсякъде набирания , щанги , с които не разполагам ... спринтове + екипировка , която не мога да замъкна извън дома си . Хм .

Аз от самото начало включвам кросфитърски упражнения в тренировките (даже не им знам имената, но честно казано, това не ме и вълнува) и съм много ЗА кросфита. Все още не съм изпълнила цял комплекс, но смятам да се присъединя към една групичка (не на нашумелия Юли 8-) ) и да си пробвам силите до край.

Т. Тодорова

10.02.13
12:09

Гледам сега пудовки.... 8кг - 40лв .. ? Ще гледам да си взема някаква някой ден,но се чудя дали 8 кг е добра тежест ... или по-добре 12 ... Как да преценя , като нищо не разбирам от такива тренировки (dull)

Гледам и тези .

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.02.13 12:11.

10.02.13
12:25

Инвестиция си е пудовката, при положение, че е с фиксирано тегло. (dull) Доста от упражненията могат да се правят и с дъмбели, но не всички. Приятелка, която от няколко месеца е в клуба на кросфитърите (за който писах по-горе, че имам интерес), когато разговаряхме, ми каза, че е започнала с 8 кг. и после е минала на 12 кг. което е и най-стандартното.

Хехе, намерих една мега яка пудовка.

Мнението беше редактирано от Membaris на 10.02.13 12:30.

Т. Тодорова

10.02.13
13:20

Хех,много кефи :) . И такива дъмбели има,много са удобни , ама и цената им е една красива... :)

10.02.13
13:21

Според мен 8 кг като за единствена пудовка е много. Мисля най-добре 5-6.
Иначе 2 по 8 е добре да имаш за гребане. 12 е абсурд миcля, ама сори, може и да те подценявам.
Аз си взех 16 и въобще не я пипвам нея.

Сайтът е готин! (y)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 10.02.13 13:26.

10.02.13
13:28

Ех, както казва любимката Руми, най-смислените домашни уреди за тренирани са 5 кг. гири. Ако се водим по тази логика, Кико Сан ти си права, че 5, 6 кг. е добре за начало. Но аз пък си мисля, че г-ца Тодорова ще избуха и 8 кг. без проблем (като за начало). Не знам примерно клековете с колко ги прави, или ходещите напади дали също с тежест и каква. Аз ако трябва по мене си да се ориентирам, при положение, че последните ги правя с 7.5/10 кг. дъмбели, си мисля, че една пудовка или от 8 или от 10 е предоволна. Суинговете ще стават (y)

Т. Тодорова

10.02.13
13:30

Клек - 32 8-) , само че сакът не ми е удобен и ми нарушава формата => кръстът ме боли и затова избягвам.

(да се похваля,де,че като почнах,всичко ме болеше от две гири по 5 кила ,с които кляках)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.02.13 13:31.

10.02.13
13:37

Еми щом кръстът те боли и гледаш да избягваш големите тежести, значи горе-долу сама си отговаряш на въпроса. ;)
И аз имах болки в кръста, ама вече са в миналото, голям кеф. И си мисля, че при мен точно тежестите помогнаха много, тоя гръб и кръст доста заякнаха.

10.02.13
13:48

казано от Т. Тодорова на 10.02.13, 13:30:

Клек - 32 8-) , само че сакът не ми е удобен и ми нарушава формата => кръстът ме боли и затова избягвам.

(да се похваля,де,че като почнах,всичко ме болеше от две гири по 5 кила ,с които кляках)

Само гадая, но ще си позволя да предположа, че ти липсва сила в корема, затова те боли долната част на гърба. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 10.02.13 13:51.

10.02.13
13:48

казано от Т. Тодорова на 10.02.13, 13:30:

Ааа това със щанга ли?

Уффф, бързааам, извинявам се! Със сааак... Абе да не би да ти е грешна техниката?

Мнението беше редактирано от Membaris на 10.02.13 13:50.

Т. Тодорова

10.02.13
15:17

Марги , и това е вярно , въпреки че  и там доста съм се заздравила вече :)

Membaris , със сак , пълен с дискове и дъмбели - техниката мисля , че отдавна съм я пооправила - със сигурност не е перфектна , но е що-годе прилична. . Самият сак не ми е удобен някак . Вчера пробвах с 2 х 6 в ръцете + ластик със средно съпротивление и беше по-добре,ама пак иска известни технически жертви.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1