05.02.2013 г. (тренировъчен ден 1, седмица 16)
Тренировка - бицепс, трицепс
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х20, 8х40, 8х40 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 8х20, 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 4х60 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 4х110 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х80, 5х80, 4х80 кг.
2. Избутване на щанга от лег с тесен хват - 4х140, 6х135, 5х135 кг.
3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж тип “чукчета” - 6х40, 6х40 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 6х60, 6х60 кг.
5. Бицепсово сгъване на долен скрипец (портален) - 6х82,5, 6х82,5 кг.
6. Трицепсово привеждане на горен скрипец (поратлен) с една ръка в подхват - 5х45, 4х45 кг.
Обобщение за тренировката:
Доволен съм днес от тренировката. Сложих на лежанката с тесен хват 140, но четворката беше много трудна, затова върнах 5 кила, макар в последно време да се опитвам да не го правя това.
Добавки
1. След ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на TwinLab, 1 капсула Sida Cordifolia (350 мг) на Bulk Powders.
2. Към 10 - 2 гр. екстракт от зелен чай.
3. На обяд - 1 капсула Vita-min plus на Olimp Labs, 1 капсула Sida Cordifolia (350 мг) на Bulk Powders.
4. Към 16 - 2 гр. екстракт от зелен чай, 1 капсула Yohimbe Fuel на TwinLab, 1 капсула Sida Cordifolia (350 мг) на Bulk Powders.
3. Преди тренировката - 3 капсули BCAA на Now Sports.
4. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax. 3 капсули BCAA на Now Sports.
5. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - пилешка супа, слата домати, свинско със зелен фасул.
2. След тренировката - две кюфтета на скара, малко синьо сирене.
2. Вечеря (план) - печено пиле с нещо ще е.
През деня - към 500 мл прясно мляко.
Обобщение за деня:
Днес много работа, но без нищо за отбелязване.
06.02.2013 г. (тренировъчен ден 2, седмица 16)
Тренировка - рамо, трапец
Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10х20, 10х20, 8х40 кг.
Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 4х70 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 5х85, 4х85 кг.
2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 7х42, 7х42 кг.
3. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 6х30, 6х30 кг.
4. Повдигане на дъмбели настрани и назад от седеж - 6х40, 6х40 кг.
5. Повдигане на рамене на машина за тяга (за трапец) - 10x150, 8х200, 8х230, 8х230, 7х230 кг.
Слабичко, но това е положението. Замислих се, че раменната ми преса от седеж е кажи-речи наполовина на лежанката ми. Е, малко над половината, но там някъде. Всичко е от отношението. От първия ми ден в зала винаги ми е било приятно да правя гърди, ръце, гръб (дори тяга в частност) и безкрайно гадно всякякви упражнения за рамо и крака начело с клека. Резултатите си идват като следствие от това колко се влагам.
Добавки:
. След ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на TwinLab, 1 капсула Sida Cordifolia (350 мг) на Bulk Powders.
3. На обяд - 1 капсула Vita-min plus на Olimp Labs, 1 капсула Sida Cordifolia (350 мг) на Bulk Powders.
4. Към 16 - 2 гр. екстракт от зелен чай, 1 капсула Yohimbe Fuel на TwinLab, 1 капсула Sida Cordifolia (350 мг) на Bulk Powders.
Храна:
1. Обяд - пилешка супа, три кюфтета на скара, синьо сирене, домати.
2. Следобед - две ливански питки.
3. Вечеря (план) - не знам още какво ще ям. Ще го измисля.
През деня - около 500 мл прясно мляко.
Обобщение за деня:
Днес работих от нас - малката е с (отшумяваща) ангина, а жена ми я гледа вече пети ден, та решихме да се сменим малко. Това не ми попречи да се занимавам с поне три кризи и още няколко други неща. :)
Я малко класика за разсейване:
казано от Тайсън на 06.02.13, 17:50:
Какво стана с креатина?
Ами какво стана... Освен, че забравям да го пиша, забравям и да го пия. Старост-нерадост... :D
“Аз съм от хората, който си пият гингко-билобата, за да не забравя да си пия виаграта” :D
Малко груувец:))Спомням си, че за пръв път като го чух това, единственото подобно, беше
пантера, направо бях полудял от кеф навремето:))
Сложил съм си аз слушалки и слушам пънджент стенч. Пристига синът ми(Боянчо, на три години) и ми вика:
- Дай да чуя тати...
-Много е шумно-казвам-не става за теб:
-Даааай...
-Добре, ето, слушай-и му слагам слушалката до ухото:
-Повръща ли тоя?
-Не, тати-пее:
-Ааа, повръща-и ми върна слушалката:)))
Мнението беше редактирано от Niki G на 06.02.13 22:34.
казано от Niki G на 06.02.13, 22:30:
Малко груувец:))Спомням си, че за пръв път като го чух това, единственото подобно, беше
пантера, направо бях полудял от кеф навремето:))
Сепултура от Arise натам (истинската “Кавалера” Сепултура, не тая гавра сега) също си клоняха към груув вече. :)
Боби, мен лично това понятие груув метал хич не ми допада. Много изкуствено ми се струва.
Музиката е много субективно нещо и ако за мен нещо е гууви, за някой друг може да е пълен
боклук. И изобщо не става въпрос за свиренето от музикантска гледна точка, в смисъл на техника
и сложност. Според мен всяка от любимите ми песни е груув, без значение дали е метал, джаз, чалга(хаха тука
все още търся) и т.н.
Например това от клипчето навсякъде пише, че е прогресив дет метал. На мен ми звучи като джаз метал.
И да, груувира, яко...
В общи линии исках да кажа, че е много глупаво и ненужно, разни тъпи журналисти и музикални критици(които в
в повечето случаи са неуспели музиканти) да се опитват да налагат нелепи стереотипи на групи, които опитват именно
това-да избягат от стиловите ограничения.
@Тайсън, още не се е ориентирало детето. Все пак е само на три:)) Но има време, би трябвало да се ориентира:))
Ники, според мен груув метъл си е вече добре оформен, самостоятелен стил. Пионерите са Пантера и Сепултура, а сегашните му представители - Lamb of God (разбира се, те са иконата на стила), Chimaira, DevilDriver, Soulfly и още няколко.
Характеризира се с насечени, сравнително монотонни (но не винаги) рифове, дрезгави вокали, понякога дори в речитатив.
Съгласен съм, че понякога е подвеждащо да се поставят етикети на нещата, защото музиката дори на тези изброени групи на много места прелива към други жанрове на метъла, но все пак те дават ориентация и не са чак толкова лошо нещо, ако се употребяват внимателно и доброжелателно. :)
07.02.2013 г. (тренировъчен ден 3, седмица 16)
Тренировка - бедра, предмишница
Загрявка:
Клекове със собствено тегло - 10, 10.
Преден клек с фитили - 8x60 кг.
Адаптация:
Преден клек с фитили - 4х100 кг.
Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 4х140, 4х135, 4x135 кг.
2. Лег-преса - 7х260, 6х260, 6х260 кг.
3. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 7x95 кг.
4. Сгъване на китки на хоризонтален скрипец - 10х15, 8х20, 8х25, 7х30, 7х30, 6х25 кг.
5. Сгъване на китки встрани от тялото с дъмбели (за предмишница) - 8х40, 8х40 кг.
Много съм доволен днес, а това много рядко мога да го кажа за тренировка за крака. Върнах се на макса си за преден клек - 4х140. За някои може да е малко, но на мен щяха да ми изскочат очите от орбитите от зор на третото и четвъртото повторения.
Освен познатите муцуни, днес в залата се завъртя и Жиката, макар и да не тренира. :) Беше ми много приятно да се запознаем, макар че по някаква неизвестна причина беше пропуснал да донесе пастет... :D
Добавки:
1. След ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на TwinLab, 1 капсула Sida Cordifolia (350 мг) на Bulk Powders.
Храна:
1. Обяд - две купички пилешка супа, салата домати, .
2. Вечеря (план) - след малко отиваме на гости, така че има някои неизвестни по отношение на вечерята. Всъщност има и една константа - домашна ракийка.
През деня - около 500 мл прясно мляко
Обобщение за деня:
Днес работих от нас, но утре вече ще трябва да се замъкна до офиса, че имам разни срещи. Друго май по-горе го споменах.
08.02.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
4. Към 16 (план) - 2 гр. екстракт от зелен чай, 1 капсула Yohimbe Fuel на TwinLab, 1 капсула Sida Cordifolia (350 мг) на Bulk Powders.
Храна:
1. Обяд - няма.
2. Вечеря (план) - у нас има едни наденички от кълцано месо...
Обобщение за деня:
Снощи поех едно доста сериозно количество домашна ракия в приятна обстановка и в резултат на това днешният ден не ми е особено цветен. Все пак ракийката си беше добра и днес главата не ме боли. Въпреки това май няма да има велоергометър...
Малката ми дъщеря днес навършва 6 и ще ги изведем двете деца някъде довечера, но утре ще е голямото празнуване в детски парти клуб. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.02.13 14:27.
08.02.13
14:27
Жиката не е донесъл пастет, но май е донесъл ракия :) Или поне духа на ракията :D
Да ти е жива и здрава рожденичката !
казано от gotcha на 08.02.13, 17:24:
Жиката скатава яко заеби...
АЙде без такива... цитираха те пред мен- ‘’..ми аз май утре няма да могаа..’’ ;) не вервам сряда вечер толкова да си се наковал,че да си го забравил това изказване :D
Мнението беше редактирано от Jikata на 08.02.13 17:30.
Вчера цял ден бех зает за това му казах на Илийката да знаете, не че звъннахте де :)
А ти па Жика, чака Срядата дейва :D
Шоу да става, уикенда, ако си бегаш начи през седмицата вече ше се сбереме!
казано от Jikata на 08.02.13, 17:27:
АЙде без такива... цитираха те пред мен- ‘’..ми аз май утре няма да могаа..’’ ;) не вервам сряда вечер толкова да си се наковал,че да си го забравил това изказване :D
За сряда не знам, но виж в четвъртък... :)
казано от Boby_ на 08.02.13, 17:46:
казано от Jikata на 08.02.13, 17:27:
За сряда не знам, но виж в четвъртък... :)
В сряда,в сряда...тогава го е казал,вечерта ;)
Среда дето на К*р се не седа :D
Сряда вечерта казах, че Четвъртък (вчера), когато сте били и в повера няма да мога, защото цял ден съм зает... туй то :)
казано от gotcha на 08.02.13, 17:58:
Среда дето на К*р се не седа :D
Сряда вечерта казах, че Четвъртък (вчера), когато сте били и в повера няма да мога, защото цял ден съм зает... туй то :)
Приема се! :)
Аз бях зает в понеделник,вторник,сряда,и днес ... ;)
Мнението беше редактирано от Jikata на 08.02.13 18:01.
Не само нямаше кардио тази вечер, ами отнякъде се взеха едни четири бири и огромен сач със свинско и зеленчуци...
империя: Еукариоти
царство: Животни
подцарство: Същински многоклетъчни
надтип: Вторичноустни
тип: Хордови
подтип: Гръбначни
инфратип: Челюстни
надклас: Четирикраки
клас: Бозайници
разред: Чифтокопитни
семейство: Свине
род: Свине
подвид: Домашна свиня
екземпляри: Иван и Боян (giggle) :D
Мнението беше редактирано от gotcha на 09.02.13 14:15.
Днес родният ми чичо (бивш спортист) ми заяви, че според него зобя. По този повод отивам да си лекувам наранената душа с разтоварване и носене по стълби на керамични плочки, а после на зала за едни бързи гърди и корем. Свинщини не се планират за днес, освен ако нещо не ме прихване на прибиране от залата.
09.02.2013 г. (тренировъчен ден 4, седмица 16)
Тренировка - гърди, преса
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10x20, 10х70, 10x70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 3+1х160, 3+1х160, 2+1х160 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег -4х125, 4х125 кг.
3. Кофички с доп. тежест - 8х42, 4х48 кг.
4. Прибиране на крака към корем с доп. тежест - 15x17,5, 16х22,5, 15x22,5, 15x22,5 кг.
5. Повдигане на крака от вис до 120 градуса - 16, 15, 13.
Днес много слабо! Няма какво да разказвам за самата тренировка.
Добавки:
Храна:
1. Преди обяд - няколко коктейлни кюфтенца, чаша вино.
1. Обяд - две купички пилешка супа, две наденички от кълцано месо.
3. Вечеря - няколко бири, катък, свинска вратна пържола с лук и гъби.
През деня - около 500 мл прясно мляко.
Обобщение за деня:
Сутринта организирахме детско парти, следобед разни други ангажименти, после тренировка, а накрая - бири-мири.
Част от тях бяха още в залата. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.02.13 20:56.
Ахаха... ето това се казва трениране! (beer) (muscle) Искам и аз така! :D :D :D
Мнението беше редактирано от Old Timer на 10.02.13 00:56.
10.02.13
06:38
хах хората се връщат от дискотеки пияни Вие от залата ... :D :D :D
Абе мръсна гад съм аз - как си прикрих ужасно слабата тренировка само... :)
казано от Boby_ на 10.02.13, 09:27:
Абе мръсна гад съм аз - как си прикрих ужасно слабата тренировка само... :)
Мда- насочи вниманието другаде. Разбираш ги нещата :D
А този, дето се хили като Джанис от Приятели не съм аз 100% гаранция !!! :D
10.02.13
13:37
Тоди ? :D
10.02.2013 г. (тренировъчен ден 5, седмица 16)
Тренировка - гръб, прасец
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Набирания с широк хват (със собствено тегло) - 4.
Работни серии:
1. Набирания с широк хват (с доп. тежест) - 7х20, 6х20, 6х20 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с раменен подхват - 6х95, 6х95, 5х95 кг.
3. Гребане с едностранно натоварен лост (с една ръка) - 6х60, 6х60 кг. (без да се смята лостът)
4. Мъртва тяга - 8х70, 6х120, 4х180 (без фитили), 4х210, 4х210 (с фитили) кг.
5. Повдигане на пръсти на машина за тяга (за прасец) - 10х100, 10х150, 8х200, 8х200, 8х200, 7х200 кг.
Доста добре стана днес тренировката. На набиранията напредвам, но на тягата 210 ми бяха по-тежки, отколкото миналата седмица.
Добавки:
Храна:
1. Обяд - телешко със спанак и ориз.
2. Вечеря (план) - супа топчета, наденица от кълцано месо, кисело зеле.
През деня - около 500 мл. прясно мляко.
Обобщение за деня:
Тая сутрин се захванах да си разчистя шкафа под аквариума. Баси, какъв съм клошар! Изпоизхвърлих напълно неизползваем стари филтри, маркучи, дунапрени (вече разпадащи се), дори купчинка камъни си бях складирал там. Два часа заминаха в това. После пък разфасовах и млях на кайма с ръчна машинка шест килограма жилесто конско. Надявам се, че като го смеся със смляно свинско беконче, кюфтенцата ще си струват двучасовото въртене, псуване, почистване на мелничката, после пак въртене и т. н. Не знам функционални ли са ми тренировките в залата, но това си беше функционално определено - сдобих се със шест кила кайма за сметка на леко отмалели трицепси и рамене. :D
Бай Ганьо
Аз търся келепир,
потънал в пот и кир
ракия пия с бира,
а в гащите - секира!
...
Булгар! Булгар!
Роден за пъдар,
с кютек и шамар,
аз ще стана Цар!
...
Много радва текстът! Цялата чалгарийка на едно място.
Почивай в мир, Алеко!
11.02.2013 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
Интервално кардио на велоергометър - 13 минути (4 спринта на степен 6).
Спринтовете - на над 85 оборота в минута. Колкото-толкова.
Добавки:
1. След ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на TwinLab, 1 капсула Sida Cordifolia (350 мг) на Bulk Powders, 3 грама рибено масло.
4. Към 16 - 1 капсула Yohimbe Fuel на TwinLab, 1 капсула Sida Cordifolia (350 мг) на Bulk Powders.
5. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now Sports, 3 грама рибено масло.
Храна:
1. Обяд - няма.
2. Вечеря (план) - след малко започвам с кюфтетата...
Обобщение за деня:
Понеделник - ден за чудо и за приказ...
Онзи ден се заговорих с едно момче в залата и споменах “стека”, който взимам. Той ми каза, че според него йохимбинът в екстракта от кора на йохимбе и ефедринът в екстракта от Sida Cordifolia си пречат.
Зачетох се и се оказа, че йохимбинът действа, като блокира постсинаптичните алфа-2 аденорецептори, а ефедринът в сидата директно активира алфа и бета постсинаптичните аденорецептори, което ще рече, че наистина може да има нещо вярно и да взимам две взаимно елиминиращи действието си вещества.
Затова мисля да спра йохимбина и да оставя сидата за месец, после да ги “разменя”.
Междувременно поръчах малко трибулус - да видим дали сапонините в сидата и тези в бабиния зъб ще доведат до нещо по-драматично като резултати. :)