A New Iron Maiden out there! PUNISH YOUR WEAKNESS!

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.02.13
19:40

казано от Desitka * на 09.02.13, 19:36:

Ама,че добра кулинарка си!Ша та стигам,ще знаеш (muscle) А,тея рибени кюфтенца на Руми често си ги правя,а защо тя да е в черния списък?!Аз често й преглеждам сайта,че и коментари пускам :D

Деситкееее :) мерсаж! Ами не мога да я линквам тук в постовете си. Когато искам да го направя ми излиза съобщение, че е blacklisted за BB-Team сайта. Нещо са я забранили ли тука? Много странно...

09.02.13
19:43

Аааа,за това ли иде реч,дам и аз съм пробвала,ама не става.ББ-тийм нещо са я дискриминирали :D
Сори за спама,не знам какво става,имам някаква енергия и се чудя какво да я правя,та спамя по дневниците (grin)

09.02.13
19:46

казано от Membaris на 09.02.13, 19:40:

излиза съобщение, че е blacklisted за BB-Team сайта. Нещо са я забранили ли тука

Какво съвпадение: и на мен ми е в “черния списък”... :D

09.02.13
19:50

“Спами” де, не ми пречиш ;) даже ми е приятно! Леко става като чат, ама карай де, то за това е леко обществен диги миги дневник.
Ами ето, значи не само в моя телевизор е грешката. Ако някой админ случайно чете, ще е готино да каже защо така хубавото Руми е blacklisted! :S
Бтв, Деситке, имаш добра цялостна задница, от горе до доле :) Ще гледам и аз да си покажа гърбО, че има туй онуй вече визибъл.

09.02.13
19:55

Ами,хайде чакаме да покажеш,ама моя гръб там хич го няма,иначе добре върви.Показвай,да дадем комплимент и за твоята задница :D
Това беше последен спам,ще ме прошаваш (blush)

09.02.13
19:56

Ша покажа, чай малко да се поотсрамя, че съм новичко и ще почна аз...

10.02.13
19:29

Хапването през деня:
- закуската беше от кафе с мляко, две резенчета тиквен домашен хляб с кашкавал (от месеци не съм яла хляб, този ми е подарък от една колежка, чийто съпруг е майстор хлебар и е завидно вкусен, на вид е подобен на фитнес/бонус хлебчетата, но с много по-истински вкус...)
- обяд - пълнозърнеста паста (о/о 80 гр.) със зеленчуков микс
- чай и вода
- преди тренировката ударих 1 парче 74% натурален шоколад

След работа се изстрелях към залата и резултата беше следния:
- 3.5 км. пътека на 8.5 км/ч; разтягане
- 2 x 30 V-коремни
- 2 x 10 лицеви опори
- 2 x 20 клек с 10 кг. дъмбел пред гърди
- 2 x 10 наклон на страни с 10 кг.
- 4 x 10 тласкане на диск със странично завъртане и клек
- трицепсово сгъване зад глава с две ръце x 5 кг x 10
- суинг 2 x 10 с 10 кг. дъмбел
- 3 x 15 x 30 кг. вертикален скрипец
- 2 x 15 x 25 кг. хоризонтален скрипец
разтягане

Изпих бананов шейк с мед, че нещо се бях разтреперила, но чувствах голям глад, а нямах нищо по-засищащо на момента.
И сега тъкмо си направих вечерята - миш маш от 4 яйца, печени чушки, краве сирене (30 гр.) и празззззз.
И едно бяло винце с канела и лимон ще се почерпя. :D

Мхммм, има упражнения, които се сетих, че в последно време не съм правила, като например планинският катерач или ренегатско гребане или мъртва тяга, ама някак си не мога все още напълно да се отпусна в тоя “нов” фитнес. Липсва ми старото местенце и Светльо, приятелските напътствия... атмосферата и друга!

И все пак, ако мога да се “похваля” - втора седмица ходя по 3 пъти в залата, в къщи пък правя кратки комплекси по Табатка почти всеки ден. Обаче усещам, че вече имам нужда от повече тежести, само че леко се притеснявам в тая “нова” зала, понеже в частта за свободни тежести са 99% само мъже и така или иначе ме гледат леко странно, ами представям си и ако попитам някой за съвет какво ще е. Е, може и да се лъжа, обикновено действам, въпреки притесненията, но сега нещо се възпирам. Ще я видя аз тая работа, абе какво пък толкова?? Искам и набирания да правя, ама и за това ми е някак си “свенливо”. Ще се наложи да си взема инструктор за ден май, поне с него няма да се чувствам като в небрано лозе за тия неща :D

И аз се притеснявах така в началото, ама после ми “падна пердето” :D и взех да питам наред! Сега и без да питам ми дават съвети и насоки, чак ме разконцентрират на моменти! Така, че питай спокойно! Освен да им вдигнеш самочувствието, че видиш ли - приемаш ги за знаещи и можещи, друго едва ли ще стане! Не вярвам някой да те отреже.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 10.02.13 20:04.

11.02.13
14:55

Кафе + мляко, 1.5 л. водичка
две резънчета тиквен хляб с краве сирене
зеленчуков омлет, пилешки късчета от шиш

В търсене съм на свестен басейн. Интересно е в София колко много уж има, ама в какво състояние са?!?!

11.02.13
16:21

(sun)

11.02.13
20:48

След работа занесох Фродо на вет, после отидох да пазаря и накрая съвсем лежерно си направих една каша от елда. Елдата за първи път си я купувам, обаче само при аромата и се сетих, че съм яла такова чудо и то като малка! Да беее, гречиха!!! Руската жилка си казва думата! Calculate как съм и забравила вкуса направо. Ето манджата:

12.02.13
12:45

Аз имам един постоянен пазарен списък и общо взето съм мега бърза в магазина.
Интересно ми е какво включва (обикновено или да кажем винаги) вашият списък? (F)

12.02.13
12:51

Готин въпрос .Аз само спамя днес,напоследък имам такива дни (blush)
Моя списък в магазина през ден-два е:яйца,извара,сирене или кашкавал,мнооооого зеленчуци.А един два пъти в месеца зареждам “склада” с такива като киноа,елда,ядки,масла и по-скъпички нещица.Да чуем и твоя,аз не бях много изчерпателна :)

Мнението беше редактирано от DS* на 12.02.13 12:51.

12.02.13
12:55

Аз нарочно не го споделям, искам “спам” от вас. 8-)

12.02.13
14:26

И понеже ми стана странно...

Щом всичко тук в този форум се разглежда като “спам” (без значение мнение ли е, въпрос ли е, дискусия ли се е получила), ОК, тогава поне нека да е в моя дневник. Аз не мисля, че нещата, които ни интересуват и заради които сме се събрали тук са спам, тъй като общо взето всичко се върти единствено и само около различни хранителни режими и тренировки, а не кой какво червилце или лакче си е купил което вече си е спам, да.
Не че съжалявам, че съм решила да участвам в този форум, обаче хем съм новодошла, хем се чувствам не добре дошла.
Радвам се на хора, които разбират от “всичко”, но и могат да го предадат на другите по един човешки начин.

12.02.13
14:44

“Този и този режим са пълен провал, ще омазниш, ще станеш муфлон, въобще, ще умреш след 2 год.... дебел/дебела” (без да е вярно) = СПАМ

“Този и този режим смятам, че не са подходящи. А вие? Ако не мислите така, защо мислите по обратния начин?” = Не е СПАМ

Надявам се да съм бил полезен с хипотетичните примери :)

12.02.13
14:55

казано от Membaris на 12.02.13, 12:45:

Аз имам един постоянен пазарен списък и общо взето съм мега бърза в магазина.
Интересно ми е какво включва (обикновено или да кажем винаги) вашият списък? (F)

Човешко е да не знаеш, хубаво е, че питаш :)
Ето ти моето меню за 7 дни направо в количество, защото обикновено обичам да пазарувам наведнуж ( особено месото), за да не се налага да готвя по 100 пъти.

3-4кг свински гърди
30 яйца
1200гр заквасена сметана 20%( 4 кофички)
500-600гр сурови ядки ( кашу, лешник, орех)
500гр краве масло - немско - Deutsche Marken Butter
400гр кокосово масло
400гр сусамов тахан
200гр какао ( истинско)

Това включва винаги, понякога ям 1-2 банана, или си взимам броколи, но като цяло не търпи промяна.
Само това консумирам.

Мнението беше редактирано от Блажка на 12.02.13 14:56.

12.02.13
15:00

Яко въпросче...и аз принципно имам константни неща в списъка си, но добавям и други в зависимост от списъка с рецепти за седмицата - и такъв имам :D Иначе постоянните - яйца, маслини, плодове, зеленчуци - морков, зелена салата и др.(въпреки, че в момента не е сезона продължавам), хляб от лимец, свинска шунка, някаква пушена риба - скумрия или сьомга, ядки. По-рядко - тъй като свършват по-бавно - овесени ядки, ленено семе, пшеничен зародиш, сусам, мед, разни неща за мазане от сорта на маслинова паста или пастет от зеленечуци и/или ядки.

Мнението беше редактирано от Роси на 12.02.13 15:01.

12.02.13
15:08

Моят списък за 2-3 дни:

1,5 кг свинско месо
250 гр масло
10-20 яйца
3-4 кофички заквасена сметана 30 %
600 гр сирене БДС
2-3 домата
зелен лук
Опционални:
черен шоколад, портокали, моркови.

Вкъщи имам 3-4 вида сладка :)

Мнението беше редактирано от Витан на 12.02.13 15:08.

12.02.13
17:04

Списък не мога да съставя, но вкъщи редовно гледаме да има следните продукти:
какаови зърна
какаова паста
мака
мед
пресен джинджифил
лимони
зеленчуци според сезона
магданоз
кокос
нахут
тахан
лен
бри
черен хляб (от киселия)
сурови ядки
краве масло
яйца
месо (за половинката)
червено вино
...ако съм пропуснала нещо, да бъда поправена... :)

Мнението беше редактирано от Margi на 12.02.13 17:04.

12.02.13
17:17

казано от Маргарита Манева на 12.02.13, 17:04:

...ако съм пропуснала нещо, да бъда поправена... :)

и сладичко...:))

12.02.13
17:18

Готин въпрос наистина : ето това, което се старая да поддържам у дома, и с което се храним цялото ми семейство :
плодове
зеленчуци
краве масло
яйца
месо ( пилешко, свинко )
риба
сирене - обезсолявам
кашкавал
маслини
какаови зърна
мед
овесени ядки ( за мъжо и детето )
хляб пълнозърнест ( за мъжо и дечко )
извара ( аз си я ям само )
фурми
джинджифил
зехтин
хималайска сол
и др.
Сигурно пропускам нещо, но това е в общи линии :)

Мнението беше редактирано от Vess на 12.02.13 17:19.

12.02.13
17:35

От днес до петък (вкл.) съм взел - т.е. 4 дни:

1. 1,7 пилешки гърди
2. 20 яйца
3. 200гр. маслини
4. 350 гр. кашкавал
5. 1 кг. пушен свински врат
6. половин кило овесени ядки
7. 1,5 кг банани
8. мед
9. масло - 125 гр.

отделно и протеинова пудра.

Мнението беше редактирано от Петър на 12.02.13 17:35.

12.02.13
17:44

Пеца,добре е да се отучиш от пушеното ;)

едит:Аз моето меню няма да го пиша защото ще ме баннат :D

Мнението беше редактирано от Jikata на 12.02.13 17:45.

12.02.13
18:04

казано от Заболотная на 12.02.13, 14:55:

3-4кг свински гърди
30 яйца
1200гр заквасена сметана 20%( 4 кофички)
500-600гр сурови ядки ( кашу, лешник, орех)
500гр краве масло - немско - Deutsche Marken Butter
400гр кокосово масло
400гр сусамов тахан
200гр какао ( истинско)

Това включва винаги, понякога ям 1-2 банана, или си взимам броколи, но като цяло не търпи промяна.
Само това консумирам.

Ако можеш да споделиш от къде купуваш подчертаните в червено продукти ще бъде супер ;)

12.02.13
18:46

казано от Jikata на 12.02.13, 17:44:

Тъкмо си викам бе аз не пуша от 4 години, кво пушене го гони Жиката, ма зацепих. :D Оф, знам, знам. Напоследък присъства по-осезаемо и аз го забелязвам...
Към собственичката на дневника - ето това сега е спам - нали питаше...:D

12.02.13
21:29

казано от Петър на 12.02.13, 18:46:

казано от Jikata на 12.02.13, 17:44:

Тъкмо си викам бе аз не пуша от 4 години, кво пушене го гони Жиката, ма зацепих. :D Оф, знам, знам. Напоследък присъства по-осезаемо и аз го забелязвам...
Към собственичката на дневника - ето това сега е спам - нали питаше...:D

Аааааах ти!!!! (giggle)

Хорааа, връщам се от едно нещо, което се казва KANGOOO JUMPS!!! Чувствам се истинско кенгуру, ама верно е супер за бедра и дупе! Смятам да продължа, това и плуването да ми е разнообразието от фитнеса.

Хайде, давайте още манджа списъци, моят е от тук там таман като вашите, ама май и някои неща ми липсват, като какаовите зърна. Искам да си взема най-сетне!

Мнението беше редактирано от Membaris на 12.02.13 21:51.

13.02.13
14:06

Днес мислех, че ще имам мускулна треска от кангото, но не, нищичко ми няма. Изглежда натоварването в краката си е било само за вчера. За вечеря почти нищо не хапнах, само няколко лъжици от елда кашата и една ябълка, че умирах за нещо сладко.
Закуската ми днес пак беше резен тиквен хлебец със сирене, кафе с мляко, бананов шейк, после ябълка...
Сега хапнах една наденица и едно кисело мляко, обаче ми се яде сладко и то мед, обаче на работа ми свърши буркана. Ще мине и този глад. Яд ме е, че и ядки нямам, те залъгват доста. Ще изчакам час и нещо и ще хапна другата ябълка.
Довечера планът е фитнес обаче пък манджата не съм я измислила. Най-бързото и лесно е зеленчуко-омлета, ама със шунка.
Оох, напоследък и за суши си мисля. Даже може най-сетне да се пробвам сама да посгъна няккое и друго рулце. (blush)
Денят е мрачен, но пък настроението ми е ехеееей. (sun)

Т. Тодорова

13.02.13
14:24

Ето ти нещата , които винаги имам в хладилника (ще спомена всичко) :

- Свинско месо (пилешко го купувах рядко,сега вече изобщо нямам намерение да го взимам);
- Замразени зеленчуци (купешки) : мексикански микс , броколи , карфиол , гъби (купувам си ги пресни,чистя ги,нарязвам ги и ги слагам в камерата) ;
- Замразени зеленчуци (от баба) : чушки , спанак ; още : магданоз,копър и разни такива зелени подправки
- Купувам читави кюфтета & някоя хубава наденица , за да имам за моментите , в които не искам или нямам възможност да сготвя
- Винаги имам плодове - тая зима портокали,банани,мандарини,лимони,помело
- Пресните зеленчуци - зеле (българско,китайско) , моркови , цвекло , лук , чесън
- Джинджифил имам непрекъснато и непрекъснато го консумирам
- Сирене
- Нещо максимално качествено,с което да правя сандвичите за работа на мъжа ми (не мога да го убедя да си взима манджа,не му е удобно чисто физически) , а напоследък заместваме пушените филета и т.н. с нарязан на много тънки свински стек,който само задушавам
- Винаги имам готова смес (гледам да ги взимам био-мио,без консерванти,пълнозърнеси) за хляб,който си самоприготвям в домашната хлебопекарна
- ВИНАГИ имам масло
- Тахан
- Ядки
- Вече мака,какаови зърна,фибри
- Поддържам определен набор от чайове (леко смущаващ като обем :D )
- Качествен мед
- Семена (лен,коноп,сусам,слънчоглед,мак) , които слагам на хляб,салати,извара и т.н.
- Яйца
- Дижонска горчица
- Шарлан , ленено олио , олио от лен,коноп и кориандър (умирам си за тоя аромат)
- Топено сирене
- Качествено червено вино
- Хималайска сол
- Качествена кафява захар
- Кафяв ориз,бял басмати
- Едър боб , леща , елда , амарант
- Овесени ядки & трици
- Сушени плодове

:) Сигурно има още нещо,за което не се сеща,че купувам,но тези неща ги има вкъщи винаги. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.02.13 14:34.

13.02.13
16:15

Тодорова, доближаваме се максимално! Само където аз още не съм почнала с маката, какаовите зърна и амаранта.

13.02.13
21:00

Днес беше само кардио - 5 км. бегачка, после разтягане, коремни, пробвах два пъти планк за по 30 сек. и накрая пак пътека, 1 км. под 14 наклон.
Ще хапна елда със сирене и две варени яйца. Умирам от глад!

14.02.13
08:23

Е хубава работа...(dull)

Мнението беше редактирано от Membaris на 14.02.13 08:23.

15.02.13
20:45

Йей! Абе тия какаови зърна са наистина мега готски! Вкусни са ми и не спирам да мисля за разни комбинации с какво да си ги хапвам.
Днес маркирам деня на запознанството ми с тях. Мммммммммммм....

16.02.13
12:30

Направих си питка с овесени ядки, пълнозърнесто брашно и сирене. Много ми се хапваше нещо подобно, изглежда ми липсват вкусните закуски на мамето. И моята стана много добра, сега даже ще имам да хапвам за няколко утрини напред.
След като вчера си починах от тренитата чрез една голяма разходка по света и у нас, днес изчистих къщата, разтегнах Фродо и след като ми мине закуската ще направя една табатка с клекове и преси. Утре отново зала.
Какаовите зърна реших да ги блендирам с мед и мляко и сега стоят в една купичка в хладилника. Стана като течен шоколад, обаче е мега сладко, хем на 10 зърна сложих 1 лъжичка медец. Това нещо става перфектно за глазура на някоя сурова торта.

17.02.13
00:03

Една стъпаловидна някаква си табата от днес:
- 100 коремни (разнообразие имаше...)
- 80 клека pendulum
- 60 напада
- 20 лицеви
- 3 x 30 сек. планк (whew)
- трицепсово сгъване 2 x 10
- мъртва тяга 3 x 10
- разтяяягане (става ми вече любимо)

Нещо от сорта на 550-те повторения на Руми, които често обичам да правя, само че този път не се озорих изобщо, а и не беше това целта. Поизпробвах други движения, помислих за други упражнения и в залата ще се пробват.
Обаче мисълта за набиранията на лост продължава да ми се върти и вече се дразня, че не се пробвам.

Мнението беше редактирано от Membaris на 17.02.13 00:06.

17.02.13
17:58

Най-сетне още някоя освен мен да видя в залата за свободни тежести. Не че нещо, ама тез девойки само на колелцата с кафенцата и списанийцата са се паркирали и толкоз.
Ставане днес към то 2 pm. след нощна. Тез Малайзийци ако и тази нощ ще ме занимават ще им тегля една мощна българска и си тръгвам. Или почвам директно табата лицеви върху деска до отказ. Така ще се успокоя със сигурност.
Пиша всичко на бързо, че ми треперят ръчичките.
Кафе, глад, фитнес - 5 км. бегачка, разтегаж, 20 лицеви, 100 коремни (каквито си искате), напади, въже (сега го бачкам и повече от 20 подскока не мога), 3 планка от по 30 сек.
Свободните -> 50 клека с 10 кг. дъблел пред гърди, 3 по 25 кг. по 10 вертикален скрипец, 3 по 10 по 5 кг. зад глава, завъртане и изтласкаване с 5 кг. диск 2 по 10 за всяка страна, повдигане с диск върху корема за пръсците (де да го знам това как се казва), 2 разходки с по 7.5 кг. дъмбел в ръка из залата, суинг с 10 кг. дъмбел 2 по 10… Разтегачка...
Сега правя свински котлети и си допивам кафето. Адреналинът ми е някъде в Космоса.
Ай поздрав с целия 8-)
И месотУ в сурово състояние с горчичка, мега мноУ подправки, най-вече кимион и чубрица и ЛУК!

Редактирам леко заглавието на дневника в този дух. Просто каквото да и да правя, накрая все опирам до IM!  (баси спаморекламата, ама туй сега си е моя личен чаршаф, тъй че на който не му отърва да гледа другаде).

Мнението беше редактирано от Membaris на 17.02.13 18:14.

18.02.13
00:29

Упражненията за гърди, особено при нас дамите, са доста важни, но аз като се замисля не съм наблягала на тях кой знае колко.
Хареса ми железния кръст, обаче не ми се иска да ползвам тази машина. Дали може да се замени с дъмбели или няма да е същото?
Упражненията от лег ми се струват доста еднотипни, иска ми се нещо по-интересно, различно. Някой може ли да даде пример?

20.02.13
02:47

Както винаги обикновената тренировка, само че днес нямах силова, а наблегнах на кардиото и след това разтягане, коремни, лицеви, планкове и такава ми ти гимнастика. Добре се получи 8-)
Храната ми днес беше основно зеленчуци със свинска вита шунка, че преди това си беше пак глад. Тренировките на гладно е ясно, че са най-добрите, поне на мен винаги ми вървят, но без кафе не става (особено пък след тия нощни).
Тази седмица смятам пак да посетя кангото, а може и да разнообразя с един кик бокс. Ще го оставя на случайността.

Защо да са еднотипни упражненията от лег?
Спрямо частта, която искаш основно да тренираш, можеш да променяш наклона на лежанката - хоризонтален, 30-градусов, 45 градусов, обърнат наклон.
Съответно при всеки наклон можеш да редуваш движението, изпълнявано с щанга с това, изпълнявано с дъмбели.
Допълнително можеш да разнообразяваш със скоростта на изпълнение и в двете фази. Може да спускаш много бавно, до пълен стречинг, след което да вдигаш експлозивно.
Допълнително разнообразие, при лег с щанга, са веригите и ластиците.
Можеш да сменяш сериите и повторенията и съответно - работната тежест.
Понякога можеш да работиш до отказ на повече повторения, друг път - по-силово, с по-малко бройки.
От лег можеш да правиш и флайс с дъмбели.
Можеш в някои тренировки да включваш и лицеви опори.
Повярвай - тренировките никога не могат да са скучни. Зависи какво правиш и как си го направиш :)

Колкото до менюто, да споделя и моето:
На ден / в момента/:
пакет оризовки, 50 гр овесени ядки, 20 гр годжи бери,
50-60 гр студенопресовано олио или 100-150 гр сусамов тахан
700 гр месо
2 яйца
1 до 2 дози протеин
50-100 гр прясно мляко
много зеле

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1