Това бирен корем ли е ? + снимка на корема

Прескочи до:

09.03.13
11:37

мисля,че имам бирен корем. Така ли е. На 13 съм като си стегна корема и се личът малко плочките,но си мисля,че това е бирен корем инъче гърди си имам.. 75кг съм 175 висок.. а пък на приятелите ми коремите не са бирени ами сякаш увиснали и гърдите им също увиснали.Моя корем къф е,бирен ли ?

забравих да кажа,че гърба ми е широкичък,а пък ако си с бирено коремче мисля,че няма как да ти е широк гърба

а пък съм и леко прегърбен.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 09.03.13 11:43.

09.03.13
11:43

Пиеш ли бира? :D А и с тази стойка дори да си с много ниски подкожни мазнини пак ще имаш “корем”. :)

09.03.13
11:50

ами много рядко пия. по принцип пия само степчета,натурални сокове и 2-3 пъти в месеца безалкохолни,но безалкохолните съм ги спрял от 2 месеца,наистина съм леко изгърбен,но сутрин като стана от леглото не ми е баш такъв,ь и си тренирам борба класик съм..

Мнението беше редактирано от martin mitev на 09.03.13 11:51.

RA

09.03.13
12:46

За мен е бирен...

не се притеснявай , още си на 13, щом тренираш нп, внимавай какво ядеш, тренирай и ще си подобриш физиката, не се филмирай за глупости

09.03.13
15:13

диети мога ли да спазвам.. корема ми дет е на снимката е на 1 варено яйце.. а като се наям по-натоварено става малко по- голям .. как така :?

09.03.13
15:16

казано от Владимир Димитров на 09.03.13, 15:04:

не се притеснявай , още си на 13, щом тренираш нп, внимавай какво ядеш, тренирай и ще си подобриш физиката, не се филмирай за глупости

Напротив, притеснявай се - на 13 не би трябвало да разполагаш с толкова мазнини...

09.03.13
15:31

казано от Маргарита Манева на 09.03.13, 15:16:

казано от Владимир Димитров на 09.03.13, 15:04:

Напротив, притеснявай се - на 13 не би трябвало да разполагаш с толкова мазнини...

и за какво да се притеснявам,тренирам си. А и накрая,това бирен корем ли е,защото нещо не разбрах ?

RA

09.03.13
15:52

Нещо което не е по темата, но ме интересува. Колко имаш по БЕЛ?

09.03.13
15:55

Не е бирен, лимонаден е или от боза :). Но това не ти решава проблема, защото явно се подува доста. Успял си по някакъв начин да затормозиш организма си и той ти отвръща със същото. Храниш се неправилно. Не ме питай, какво да правиш. Причините могат да бъдат много. Прочети статиите за храненето и обръщай внимание, какво, кога и защо хапваш.

RA

09.03.13
16:07

Нему ли ще кажеш за правилно хранене без гниене в стомаха -> газове -> черва -> проблеми. Ха, детето ти каза “Бирен ли е или не?”

09.03.13
16:09

На 99% съм убеден, че това не е лой и не от натрупани мазнини ти стои така корема.
Точно във стойката и/или по тесен гръден кош прави това свличане на стомаха и той изпъква по този начин и след хранене ще видиш, че ще ти е изпъкнал много повече. То ако е просто мазнини, то е елементарно да го разбереш, просто се изправи добре, не прегърбен поеми въздух и си хвани издутината с пръсти - защипи с палец и показалец и ще видиш колко дебела гънка мазнина ще хванеш, на същият принцип са и клипер уредите с които се мерят мазнините. Ти пак ще имаш мазно, но това издуване не е от него, по голямата част е точно от стомаха. Направи си снимка пак в профил, но този път се снимай до шията, без дрехи и да си в обичайната си стойка, без да се опитваш да се изправяш и да си издуваш гръдният кош с въздух. След това направи пак същата снимка вече, като се изправиш в нормална стойка и поеми въздух малко да издуеш гръдния кош и снимай. Сложи го тоя телефон на стойка и се снимай със таймера ако имаш такава функция, в краен случай пак с огледалото, но вземи го измий малко, че много петна виждам по него !
Чакам снимките и доклада !

09.03.13
16:11

Ако някой не е сигурен в мнението си е по добре да се въздържа от крайни заключения, защото така може да бъде заблуден човека !

09.03.13
16:57

казано от ЛюбенК на 09.03.13, 15:55:

Не е бирен, лимонаден е или от боза :). Но това не ти решава проблема, защото явно се подува доста. Успял си по някакъв начин да затормозиш организма си и той ти отвръща със същото. Храниш се неправилно. Не ме питай, какво да правиш. Причините могат да бъдат много. Прочети статиите за храненето и обръщай внимание, какво, кога и защо хапваш.

ами бях на диета “хляб и сол” и получих гастрит,но от преди това си го имам това коремче.

09.03.13
17:19

на тази съм се изправил и съм вдишъл

09.03.13
17:21

на тая съм си нормално

09.03.13
17:24

казано от Ragnarous на 09.03.13, 15:52:

Нещо което не е по темата, но ме интересува. Колко имаш по БЕЛ?

Това “БЕЛ” съкращение от Беология ли е? :D

09.03.13
17:42

E ?

09.03.13
17:46

Като гледам снимките ми се струва, че имаш понижен мускулен тонус. Може да пробваш вакуумки.

09.03.13
17:50

Да то беше ясно още от първата снимка, сега вече е напълно сигурно. Всичко ти от стойката и гръдния кош !
Хубаво е, че си малък още и дори стойката може да се изправи със упражнения, но трябва някакъв комплекс от специфични упражнения гимнастически. Трябва да се консултираш с някой специалист относно упражнения за стойката, тука със сайта мисля, че има такива хора, някои от тях пишат статии за сайта. Отделно упражнения със тежести за цялостно развитие на мускулатурата и разширяване на гръдния кош. Няколко съвета ти дават и ги запомни, намери в сайта статии за упражненията - пуловер с дъмбел и щанга, тях трябва ад ги правиш редовно, както и да правиш клекове със щанга, погледни и тях за правилна техника. Клековете ги правиш, като поемаш в горно положени дълбоко въздух и задържаш по време на клека и издишаш пак в горно положение, между сериите клек, правиш пуловер с дъмбел с лека тежест по 10-15 повт., като вдишаш дълбоко и задържаш въздуха.
Прави го същото и между всички други упражнения, които правиш в залата да вдишаш дълбоко и да разширяваш гр. кош. Отделно си създай навик колкото се може по често, когато си у вас или си навън, да ходиш максимално изправен и дори си прави такива серии, като ходиш да вдишаш дълбоко и да ходиш така с разширен гр. кош, колко можеш повече, винаги когато се сетиш го прави, ама винаги. Тренирай и коремните мускули и долна и горна част и не прави много повторения, а добавяй тежести и прави 10-20 повторения, за да за обем и плътност на коремните мускули.
Прави тези неща и заедно с покачване на мускулна маса, след 5-10 години, ще се чудиш, това ти ли си бил на снимките, които сега пусна или не. Помни ми думата !
Консултирай се със специалист, защото гръбначният стълб ти е доста извит, това не е добре и също така, да питам дали нямаш изменение на гръдния кош наречено - Pectus carinatum, от тези снимки нещо много ти стърчи гръдния кош в долната част напред, имам някакви съмнения  за - Pectus carinatum, но само от тази снимка не съм сигурен.

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 09.03.13 17:59.

09.03.13
17:59

Христо,благодаря.Само,че няма да мога да правя клекове дори и без тежести,защото израснах мн бързо и ме болят колената,а би ли ми казал нш за хранителен режим

Мнението беше редактирано от martin mitev на 09.03.13 18:03.

09.03.13
18:12

незнам Pectus carinatum ли е,ето виж като се надуя как ми стоят ребрата

RA

09.03.13
18:19

Диета “хляб и сол” - ЛЕЛЕ МАЙКО в шок съм :О

Пита ли лекар да не би да е от гастрита? Гастроентеролог? За ребрата - къде искаш да ти стоят на тази възраст?

09.03.13
18:44

Специално за тази патология, имам само някви теоретични познания, аз не съм специалист, има и други изменения на гръдния кош, има и обратното на  - pectus carinatum, тоест деформиран на вътре гръден кош, от тази снимка първо не се вижда добре, но като цяло имаш изменения, но най видни са в гръбначният стълб, и те съветвам да се консултираш със специалист, има такива, които точно с такива проблеми се занимават и колко по рано се започне със упражненията, толкова по добри резултати ще постигнеш. За хранене недей чакай някой да ти напише всичко в темата, то не е са опише с 2-3 изречения, най добре се разрови във форума и виж статиите.

09.03.13
19:06

Абе, детенце объркано, заблудено...ти усещаш ли се какви ги блещиш и че изобщо не си за тук.
Какви бирени коремчета, какви 5 лева бе момко, теб гръбнака ти е толкова изкривен, че корема ти е едно бегло следствие на това, което си си причинил.
Бас държа, че стоиш 8 часа и повече на компютъра, ядеш каквото ти падне и не ти пука, а тренирането са ти лицеви опори в къщи, в коридора...

Мнението беше редактирано от slavko на 09.03.13 19:17.

09.03.13
19:07

казано от slavko на 09.03.13, 19:06:

тренирането са ти лицеви опори в къщи, в коридора...

...или скотово сгъване... :D

09.03.13
19:29

Моите уважения, но не съм съгласен с горните коментари, защото това не проблем просто от седене пред компа, неправилните стойки могат да повлиаят, но всъщност това е здравословен проблем и причините могат да са много и различни !
Твоето изкривяване на външен вид изглежда точно, като - Ортостатична кифоза.
Разровете се малко и прочетете за Кифоза и Сколиоза, да видите какви са причините за тези патологии, много често вродени проблеми и наследствени и това сериозни проблеми, не просто визуални дефекти !

09.03.13
19:30

и накрая бирен ли е или не.. и не стоя повече от 8 часа .. нито пък ям каквото ми падне

09.03.13
19:33

казано от Христо на 09.03.13, 19:29:

Моите уважения, но не съм съгласен с горните коментари, защото това не проблем просто от седене пред компа, неправилните стойки могат да повлиаят, но всъщност това е здравословен проблем и причините могат да са много и различни !
Твоето изкривяване на външен вид изглежда точно, като - Ортостатична кифоза.
Разровете се малко и прочетете за Кифоза и Сколиоза, да видите какви са причините за тези патологии, много често вродени проблеми и наследствени и това сериозни проблеми, не просто визуални дефекти !

Слушай бе този...всъщност не, мързи ме:)))

Ако на Марги и се занимава, да ти обяснява:)))

09.03.13
19:33

казано от martin mitev на 09.03.13, 19:30:

и накрая бирен ли е или не.. и не стоя повече от 8 часа .. нито пък ям каквото ми падне

Бирен е, спри бирата.

Колко стоиш на компа, как тренираш, кога, колко, от колко време?

09.03.13
19:34

Моите уважения

До тук, беше перфектен.

09.03.13
19:35

За гръбначните изкривявания основния фактор са неправилно движение, обездвижване, крива стойка, излишни килограми...
Като гледам формата на младежа бих заложила на всичките, а като добавим и шкембето, включваме в списъла и захар, трансмазнини, прости въглехидрати, рафинирани храни.
Тренировките не бива да са успокоение, че всичко ще е ок. Като гледам във фитнеса как тренират учениците, ми идва да си скубя косите и да си блъскам главата в стената, но после се сещам, че естествения подбор има много начини да прояви.

09.03.13
19:36

казано от Маргарита Манева на 09.03.13, 19:35:

естествения подбор има много начини да прояви.

Amen to that:)))

09.03.13
19:37

казано от Маргарита Манева на 09.03.13, 19:35:

естествения подбор има много начини да прояви.

...и никое здравеопазване не е в състояние да го спре.

09.03.13
20:05

Хей аз въобще нямам намерения да споря, за това подчертах, че не съм специалист и не случайно написах ”моите уважения” защото знам, че имаш добри познания в областта на спорта и храненето, а и с такава жена до теб си качваш нивото още повече, но това, което исках да кажа е, че не може да сме толкова категорични, без информация дали точно този случай на гръбначно изкривяване е заради неправилна стойка и лоши навици или има нещо друго.
Мога да кажа, че от гледна точка на мазнини и форма за не трениращ човек, си абсолютно в графата хилка, а Марги го изкара, че е некав толуп, който гъчи само захар и боклуци, което може и да е така, но само за храната, защото въобще няма нищо общо с мазна лоена топка, точно обратното. Все пак това е 13 годишно момче, те първа влиза в пубертета, мускули ще направи, ама гръбнака колко ще го изправи, аз не мога да кажа !

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 09.03.13 20:06.

09.03.13
20:15

казано от Христо на 09.03.13, 20:05:

Марги го изкара, че е некав толуп, който гъчи само захар и боклуци, което може и да е така, но само за храната, защото въобще няма нищо общо с мазна лоена топка, точно обратното.

Хилав е, защото под мазнините няма нищо. Естествено е на 13 години мускулатутрата тепърва да започва да се заздравява, но в никакъв случай не е нормално да има такъв слой мазнини, оформени по този начин. Skinny-fat, ако така ти харесва повече.

09.03.13
21:00

казано от slavko на 09.03.13, 19:33:

казано от martin mitev на 09.03.13, 19:30:

Бирен е, спри бирата.

Колко стоиш на компа, как тренираш, кога, колко, от колко време?

Много рядко пия бира.Пред компа не седя много време смисъл седя 30мин. ставам,излизам на вън да се раздвижа после ям,тренирам за сила и тка.Ми тренирам в залата предимно за техника,а когато се прибера тренирам за сила.По 2-3 часа на ден тренирам,защото съм на дск,а и ходя на занималня до 5ч.тренирам от вече почти 4г.

Много ми е интересно с тази физика как тренираш от 4 години?
И следващия ми въпрос как на 13 пиеш бира рядко? На 13 каква бира не мога вече. Как бира днеска ми разправяха някой родители лекували 12 годишното си дете от грипа с греена ракия...

09.03.13
23:25

казано от Марин Маринов на 09.03.13, 23:14:

Много ми е интересно с тази физика как тренираш от 4 години?
И следващия ми въпрос как на 13 пиеш бира рядко? На 13 каква бира не мога вече. Как бира днеска ми разправяха някой родители лекували 12 годишното си дете от грипа с греена ракия...

ВОЛЯ!! ставал съм 3-ти на кат.66кг в Враца(Държавно Лично Първенство) класическа борба за деца и два медала от гр.Варна.Ами радко смисъл такъв,че почти не пия.

10.03.13
11:48

http://vbox.bg/watch?v=670725 това упр. ще помогне ли за гърбът ми.?

10.03.13
11:58

Няма как да  изпълняваш по едно упражнение на ден и да очакваш резултат. Изправянето на стойката е организиран процес, който изисква целенасочени комплексни усилия и време...и специалист.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1