There and Back Again - Fitness & Diet’s Tale vol.3 § 4 [ 2013 § 2014 ]

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

13.03.13
22:20

Aко изключим ярките цветове,доста напомня на мен калинка :D

Мерси,Марги :)

13/03/2013 (21)

- 500мг вит.Ц
- тахан,мед,мака,какаови зърна,годжита
- 1-2-3-4-5-6-1000000 мини гевречета,пресни ги донесе мама от някаква фурна :)
- Проспан (нямало Стодал) , та сега ще папам по супена лъжица на 2-3 часа
- още малко гевречета

Разхлопа ми се сърцето - винаги ми става таха от повече захар или бяло тесто.ВИНАГИ.

- Проспан
- Валидол
- портокал
- 500мг вит.Ц , портокал , чай “бронхо” , мед
- 500-600мл чай от лайка & мед
- саздърма,кашкавал,две препечени филийки
- 250гр вратна пържола , 2 препечени филийки , сосчето
- Проспан
- 500мг вит.Ц
- МСМ с лимонов сок
- Валидол

Толкова хляб,колкото изядох тия дни,сигурно не съм изяла през живота си :D , ама и т’ва ще мине.Яде ми се хля,хляб ще ям.

Много мизерия,много проблеми.Т’ва ,че едва дишам и не мога да се помръдна (а вече съм малко по-добре),ми е най-малкият зор.

Ъм...мда.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.03.13 00:09.

Т. Тодорова

14.03.13
10:04

Добро утро.

Днес ще пробвам само на чай,вода,плод и зеленчук - без хляб,без никакви такива “екстри”

Още си ми е същото,като изключим,че носът ми е по-добре,защото си направих едни капки от концентриран чай от лайка § лимон.Щипят малко повече и определено няма да са ми любимото нещо,ама явно действат.

Т. Тодорова

14.03.13
19:49

14/03/2013 (22)

- Чай (зелен,бронхо и гинко) - направих си един литър и сега ще си изпия последната мини чашка.
- тахан,мед,годжи,мака,какаови зърна , 500мг магнезий , 500мг вит.Ц
- портокал
- Проспан
- няколко фурми с тахан (blush)
- портокал
- малко ядки
- Проспан
- портокал
- малко ядки
- 500мг вит.Ц , 500мг магнезий
- Все пак ще хапна и нещо обичайно - 2 кюфтета,салата от червено зеле и морков
- Проспан
- 1-2 мини меденки без захар

Литър водица.

Бъбрек ме стяга,не ме кефи.И яйчниците ме болят.Абе,красота,

На това вит.Ц пише ,че не трябва да се превишава посочената доза от 500мг.С удължено освобождаване е.Аз си го пия по един0два грама дневно - проблем ? (wasntme)

14.03.13
21:57

казано от Т. Тодорова на 14.03.13, 19:49:

На това вит.Ц пише ,че не трябва да се превишава посочената доза от 500мг.С удължено освобождаване е.Аз си го пия по един0два грама дневно - проблем ? (wasntme)

Никакъв проблем :)

14.03.13
22:26

Излишъка от водно-разтворимите витамини се изпи*ква :D

Т. Тодорова

14.03.13
22:35

Да,бе,знам,ама щото нямам идея как се постига тва удължено освобождаване + че е отбелязано изрично на опаковката , та реших да питам ,да не би да има някаква зна1има разлика в състава,знам ли и аз.

Баща ми ме навика преди малко,че отказвам Парацетамол .Вика ми : Ето го човекът долу,лекар е,пие Парацетамол...всезнайка такава,ще станеш много зле,ще се чудим к’во да те правим!

Oх .. :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.03.13 22:36.

Т. Тодорова

15.03.13
11:00

Тъй,де,не съм малоумна - ако видя,че няма как да го преборя с билки и баене :D,естествено,че ще прибегна до няк’ви лекарства.Ама с’я ...

Като казах лайка (добро утро,де,вижте колко съм невъзпитана!) - снощи си правих инхалация(помогна ми и днес мисля да повторя,и да потретя,после се и жабурках :),бълбуках и т.н.,и т.н.) и картинката е следната :
К. на дивана с китарата,един хубав такъв (постриган,с тъмна блуза,леко набола брада...(inlove)),аз негримирана,вързана на няк’во съвсем импровизирано чоко (с мартеница,щото не си намерих ластик :D ) и облечена с риза за спане (дълга,широка,карирана) - заставам над съда с лайката,покривам си главата с кърпа,съответно някакви коси стърчат оттук-оттам,а чорапите и пантофите са декорирани с овчи мотиви & мечки :D , и за да е пълна картинката -  по радиото върви Eric Clapton - Wonderful Tonight - така щях да прихна в тенджерата ... :D :D :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.03.13 11:02.

Т. Тодорова

16.03.13
09:45

15/03/2013 , поредният нетренировъчен (23)

- зелен чай & мед , 500мг вит.Ц
- 3-4 мини меденки без захар(пише,че са само с мед..?),60-70гр постни сладки на “Път към здраве” ( от всичко,което близките ми са наричали “кал” досега,мисля,че това щеше да бъде единственото им попадение,ако бях дала шанс да го опитат :D . И да,и на мен не ми харесва как звучи туй изречение,ама ме мързи да го преформулирам :D )
- портокал , малка шепичка ядки
- портокал , пак малко ядки
- 500мг вит.Ц
- 2 препечени филийки (60гр общо),малко сирене,печено пилешко бутче
- билков чай с мед и лимон , 500мг вит.Ц
- 1/2 портокал , 1 грейпфрут , 500мг вит.Ц
- 2 Валидола

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Слагам си капките от лайка,мед и сода,и много добре ми се отразяват.Днес дишам почти свободно и още не съм се разкашляла даже :) Ще пробвам после да потренирам,но няма да са някакви Зузанини вълнения .. по-скоро нещо по-леко,че съм доста смачкана все още.

Т. Тодорова

17.03.13
09:01

16/03/2013 (24)

- зелен чай,мед,годжи,какаови зърна,тахан
- малко луканка,15 гр пълнозърнест хляб
- 1л чай (Утро & гинко) (разхвърлян из целия ден - чашка тук,чашка там..), 2 с.л. мед , сок от един лимон & две парчета джинджифил (ньом!)
- 3 варени яйца,салата от червено зеле&морков (овкусена с шарлан,яб.оцет,хим.сол + белен слънчоглед и фибри),2 малки филийки (препечени),малко сланина,сирене
- 3 с.л. тахан с мед и мака (маката придава много як вкус на тая смес-днес се чудих що не ми е наред закуската,пък аз бях забравила да добавя и това) , 500мг вит.Ц
- Парченце пържола , кисело зеле със свински гърди :) и две филийки хляб.
- 500 мг вит.Ц

Много хляб ям,не пия никаква вода и цяла седмица не съм се помръднала … хитро.

30 мин с Шива Рей

Бях като пребита , ПМС дойде , но никога не ме е “захващал” толкова късно - обикновено две седмици по-рано се почва и се свършва след 3тия ден от цикъла.Радост вкъщи.
Отделно се зачетох в един друг форум и се пукнах да рева :D .
Луда работа :)

Т. Тодорова

17.03.13
10:16

:D

Т. Тодорова

18.03.13
09:10

17/03/2013 , нетренировъчен (25)

- чай … някакъв ванилов , сок от два портокала с мака и мсм,500мг вит.Ц
- вратна пържола , малко марулена салата , много малка филия … малко кашкавал … чай, 500мг вит.Ц
- 20-30гр от мамината баница
- зеле със свински гърди и кафяв ориз , 2 филийки & чесън
- сушени смокини
- чай
- 1л вода + сок от 1/2 лимон
- малко парче баница
- тахан с мед по нощите... (ама малко,то нямаше тахан почти)

Т. Тодорова

18.03.13
10:12

И още нещо...
Като се събудих одеве,10-15 минути не можах да стана от леглото - не съм предполагала,че може да съществува такъв световъртеж.Цялата стая се движеше бързо и не можах да отлЕпя.
Вече станала,щях да падна в кухнята и то без предупреждение - все едно нещо ме засили наляво.
Отскочих до нашите да си измеря захарта и кръвното.Глюкомерът първоначално показа 7.9 !!!!!!!!!!!! Викам - абсурд - и пак измерих.Вторият път беше 6.2 и като видях каква разлика даде,го измерих пак,та показа 5.Как е възможна такава разлика в показателите в рамките на 2 минути ?!
Кръвното - 105/65 с 64 пулс.
И главата ми пак е компот.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.03.13 10:13.

Т. Тодорова

18.03.13
11:59

Една статия - нищо ново,но все пак ...

Т. Тодорова

18.03.13
21:19

18/03/2013 (26)

- банан , намачкан и смесен с мед и мака , 500 мг вит.Ц , зелен чай с мед
- малко парченце печени свински гърди (остана едно късче ,дето вече нямаше как да го набутам в сандвича за работа на мъжо) , малко 10-15 гр кашкавал
- 400мл вода
- 1 маслина
- 500мг вит.Ц
Това беше до 15:00 .

15:30 Зеле със свинско и ориз (никога повече няма да нахакам такава тенджера) , 60 гр препечен хляб (ама разбира се),50 гр кайзерован врат маджаров наоколо,щото имаше много малко мръвка в манджарето;
за десерт - 2 пресни,хубави,мазни,тлъсти фурми :D с едно редче шоколад Хармоника (70%) - който не е ял фурма с черен шоколад,много жестоко се е прецакал :)
- 500мг вит.Ц

Тренировка : - мега тъпа,но като за начало е добре - не мога да дишам още съвсем добре и без това

- загряване + стави

- ръчички и прилежащите им околности

- ей тая боза за корем уж

- дупе и крака (слаба ракия)

- едно бързо кардио

- скучен стреч

- телешки кюфтета,зелево-морковена салата,поръсена със семчички,малко кашкавал,маслинки

- 500мг вит.Ц & МСМ
- мазане с магнезий
- 2л вода

Напазарувах днес - най-накрая видях нормално авокадо и с радост си купих две.Дано и занапред да са такива,че ми втръсна от ония пластмаси.Купих си и кокосов орех,с който ще се боря скоро (чува се,че се пличка нещо вътре,та викам да побързам,за да не стане като оня..).Купих си и кивита,и грейпфрути,и броколи (замразено),и спанааааак,и сееемки,и тахан,и фурми,и “00 пейпър” :D
Не го казвам във връзка с храната :D , ами щото докато медитирах пред хартиения щанд,опитвайки се да взема решение,видях,че има тоалетна хартия с Hello Kitty , струваща 6 лв .С’я … не,че не съм съгласна,че тва котенце заслужава точно такова приложение и отношение,ама чак пък и пари да трябва да даваме…Нивга.
:D

Edit :  филия хляб , сирене , редче шоки Хармоника , по-малко от 200 мл бира

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.03.13 00:05.

Т. Тодорова

19.03.13
09:33

Добро утро :)

Една приятелка ми се обади вчера , за да ме покани с нея на тренировки в WOW Sport - била е веднъж и каза,че е брутално - висене по въжета,набирания,пудовки,изминаване на цялата зала с лицеви опори и ходещи напади ... и още една готина част - били основно мъже там (и треньорът е мъж,и повечето трениращи).Тъй,де,не го казвам с някаква развратна мисъл :) , просто мъжете повече ми допадат - ако видят,че нещо не правиш както трябва,ще ти кажат : Виж сега,това така,онова еди как си... Пък жената ще си каже : Хаха,гле’и я пък та’а,аз съм много по-яка 8-)(devil)
Кофти същества сме,ей :D

Мисълта ми е,че много ме е срам,че съм такава торба и не знам как бих се вписала в една такава обстановка.Вкъщи е друго и ми е много по-лесно,защото никой не ме гледа.Пред погледите на хората ми омекват коленете (буквално) и изгубвам всякаква сила и координация.Яд ме е,че съм такава шматка :) , защото със сигурност би било готино - най-малкото ще е по-забавно,а и не е като да нямам емоционална нужда от нови социални контакти.Хорицата си правят и открити тренировки на Младежкия хълм (или поне на него прилича на клипчетата).Предлагат и въвеждаща индивидуална тренировка - да се запознаеш с тях,да те разпитат какви са ти целите,да ти обяснят техниката на упражненията,да ти установят нивото.К’во ниво имам аз - те сигурно ще ми издадат ограничителна заповед :D :D :D

Хем умирам да отида,хем умирам от ужас и срам.Не бях такова дете преди,дано ПМС да ми замъглява съзнанието в момента (tmi)

19.03.13
15:48

Хей,остави срама настрана(макар,че те разбирам напълно,понеже и аз съм същата,но се боря със себе си).
Това е страхотна възможност!Никой в крайна сметка не се е родил научен,пък колектива е за това да си помага.
Благородно завиждам за тази възможност. :]

19.03.13
15:52

И от какво те е срам ? Че по-силни , по-бързи и т.н от теб ли ... Точно те трябва да те мотивират . Отивай кво го мислиш

Т. Тодорова

19.03.13
16:01

19/03/2013 (27)

08:30 банан,какаови зърна,шепа годжи,зелен чай с мед
12:30 смуути от спанак,две кивита,мака,голяма шепа тиквени и слънчогледови семки,фибри,1/2 авокадо и незнайно защо - лъжичка заквасена сметана.Може би си търсих повод да я отворя,за да мога да опукам още 2-3 лъжици,докато джуркам гореспоменатите благини.Очаквах да стане голяма помия,но то пък взе,че много вкусно се получи.
Пих го около час и половина,че бая количество стана.Надявах се на някакви … ъм ,пориви :D ,ама нищо не се случи.
15:30 1/2 aавокадо,две резенчета кайзерован врат “Маджаров”,кашкавал…една сърма.За десерт - 50 гр био шоколад без захар (72%) , 9 фурми :D

С това приключвам храната за днес и оставам на чай и вода.(2-3л общо)
Довечера,ако тренирам,ще впиша какво съм правила.

Lucifer , Стояне - в крайна сметка ще отида,щото от вчера го мисля и установявам , че повече се срамувам от себе си , че разсъждавам така.Оказа се ,че една съученичка също ходи там и точно на тези часове , та ще се радвам да я видя,особено на такова мило място (giggle).Пък и к’во - най-много да се удуша на някой TRX :D

Т. Тодорова

19.03.13
22:14

500 мг вит.Ц

Sama Yoga Official Trailer - това правих,час и половина е цялото,но не можах да открия друго,освен рекламката,за да го покажа по-подробно тук.Който “йогства” , сигурно го знае.Не е нещо особено като натоварване,но пък на душичката ми се отрази чудесно.

Не можех да скачам с реално въже до вчера - изобщо.Само че мойта дружка като каза,че в тази зала правили и това,взех,че се научих за 3 минути  :D.Какво ли не прави зорът.Скачала съм с пясъчни тежести в ръце,с гири,с бутилки,когато нямах дъмбели - нищо не ми се струва като най-обикновеното въже-все едно е съвсем различно упражнение.Качвам снимка на моето,в случай,че има някакво значение.На десетия скок почва да ми се катери сърцето към мозъка.Много яко,трябва да усъвървенствам (sun)

За лека нощ - вода с лимонов сок , МСМ , 500мг магнезий на таблетка + мазане на кръста с магнезиево олио.

Ето ви една мацка с прекрасен профил (inlove) :

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.03.13 22:19.

Т. Тодорова

20.03.13
12:15

:)

Преборих един кокосов орех преди малко.Тоя път супер бързо 8-) , почистих , нарязах и понеже не мога да изям цял по обясними причини , сложих в пликче в камерата.Има ли му нещо така?Ще го слагам в смуутита,примерно... ?

20.03.13
16:16

Аз съм държала обелен кокос в хладилника малко над седмица и нищо му няма - само малко поизсъхна.

Т. Тодорова

20.03.13
16:24

Аз го замразих направо .. ? (wasntme)

Т. Тодорова

20.03.13
16:55

20/03/2013 (28)

- зелен чай с мед,2 постни сладки със сусам (без захар)
- глътка кокосова течност :)
- парче пресен кокос
- още малко зелен чай с мед
- голямо парче маринована сельодка,зелево-морковено-семчеста салата,овкусена с шарлан,конопено олио,хим. сол и яб.оцет ; 2 не съвсем малки ;) филии препечен хляб
- литър минерална вода със сока от половин лимон (обикновено взимам трапезна или изворна вода,ма К. не знаел и донесе тази - много ми е сладка,затова й добавям киселото) , 500мг магнезий , 500мг вит. Ц , МСМ

16:50 Свинщинка - 2 варени яйца,задушено броколи с малко маслооо,малко кашкаваааал,малко сланинааа…сосче от заквасена сметана,дижонска горчица,лимон и пресен копър …  5 фурми & 5 постни сладки :P

Мисля и днес да приключа по-ранко с храната - сега,примерно.

От 19:00 до 20:00 съм на тренировка , която после ще впиша.

Т. Тодорова

20.03.13
22:10

(sun) (sun) (sun)

Тренировката беше убиец,а аз съм пълна шматка,заради това,което изпонаписах миналия ден :) Пичовете са супер готини ( пак подчертавам,че нямам нищо нелегално за връзката ми предвид :D ),супер натренирани и отзивчиви.Треньорът е един път.
И аз явно имам добър напредък,защото издържах от началото до края - е,с леки модификации,щото все пак не съм киборг още.Спирах за не повече от 5 секунди и изпих само 200 мл вода,което е добре,щото на последната Зумба като се нальоках с не помня колко вече,ама над 3 литра,щях да умра после.
Мда...чудна тренировка,с много добра загрявка на всички стави + покачване на пулса после + малко разтягане ; основната част се състоеше от 4 кръга х 10 упражнения,като в първи кр. всяко беше по една минута , във втори - само първото 60 секунди,а останалите не засякох,но бяга намалени,третия кръг - само първото една минута , останалите намалени , четвърти кръг - всяко по 25 секунди.Всичко AMRAP.Тазтяжката беше също брутална - ако се пробвам в момента,сигурно мога да си навра главата ... в пясъка,примерно :D

Много смешно ми стана,щото бях с две инструкторки от ЕваСпорт,съученичката,която споменах,имаше и още няколко мацки,та да - ние сдадохме багажа по-малко от момчетата - то не бе дишане,пръхтене,охкане :D :D :D
Много съм доволна от себе си,бих си ударила една цИлуФка,ако можех,щото стоически издържах всичко,що бе поискано от мен да направя :D . Друг е въпросът,че накрая не можех да стана от земята...пък гледам я,тя чиста,та си легнах за някоя секунда :D

Мисля,че това е моето нещо-определено.Никоя Зумба,Пилатес,аеробика-маеробика не може да ме накара да се почувствам толкова яко след това.Монотонното кардио ме изцежда и тормози,и ме кара да изпадам в лоши настроения след него.След т’ва мога да ида да прекопая 1-2 декара и да си свиркам (не,че не ми омекнаха коленцата) :D

Упражненията не помня май всичките,щото си забравих тефтерчето с калинка,в което бях решила да ги записвам :))) , но :

- скок напред,скок малко назад с разтваряне на краката почти в плие,скок назад със събиране на краката,преминаващ в чудно бърпи с лицева опора,която аз най-удобно реших да пропусна
- quick feet със събиране и отваряне на краката по време на движението
- скачащи клекове
- лицеви опори с обръщане (от колене,ъф корс,накрая реших ,че няма да се обръщам,щото вече едва избутвах и ми се скараха :D )
- sit-ups .... сгънати,отворени встрани крака и изправяне на торса ,докато си докоснеш петите с ръце
- едно...ох,застава се като за лицева опора,избутваш в downward dog и слизаш наобратно,отпускайки корема надолу към пода..(егати обясненията,дето праскам,а :D )
- някакво ужасно нещо от групата на планковете,което не бях виждала до тоя момент
- после странични коремни преси,някакъв много подъл вариант :)
- послеее...с разперени ръце,странични подскоци,бидейки в плие
- после пак като за лицева,ама с дупе нагоре,подскоци с краката ляво-среда-дясно-среда-ляво-среда...

Мисля следващия път,когато отида (петък или понеделник),направо да си купя карта.Не си купувам цигари за по 5лв на ден,мисля,че заслужавам 30 лв на месец .

Малко ме обиди тоз момък,като отидох да говоря с него за индивидуална тренировка,щото ми говореше като на малоумна,ама той пък как да знае,че не съм - сигурно се е нагледал на какви ли не изчадия :D

Купих си ментово брашно (хехе,видяла жабата,че подковават вола... :D) - много ми се набиват в очите разни неща от на Маргарита дневника - все едни свежи,зелени,точно такива,от каквито имам нужда.Пролет иде,еййй,умирам да почна да паса трева.
Чудя се дали мога за известно време да спра да пукам мръвки и млечни...да му ударя един пост,да речем,а протеините да набавям от ... конопен протеин ? Не знам,не разбирам.

Ех,голямо въодушевление.Ако не се бях клела в прекарване на вечерта в глад и мъки :D , щях да си спретна една салата със сирене.

Лека :)

Допълвам : Ще пия пак лимон с МСМ,изпих 500мг магнезий,сега ще се и намажа с магнезиевото олио и ще взема 500мг вит.Ц

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.03.13 22:13.

20.03.13
22:32

Браво!Чудна тренировка.Ще копаем заедно иначе ако ти трябва компания,няма проблеми ;D
Напълно и оправдано са заслужени тези 30лв,защото в крайна сметка да се чувстваш добре - безценно. : )

21.03.13
08:30

Ако за тази тренировка си дала пари, си направо за бой... ;) На мен много силно ми напомня за най-старите комплекси на Зузана, т.е. всеки може да си я намери в нета. Единствената ти “екстра” е тренирането в не-домашни условия и в компания.

Относно набавянето на протеини...не знам защо всички толкова се притеснявате, че за месец-два ще изпаднете в някакъв белтъчен недоимък...аз лично не съм чула за регистриран случай (в случай че останалата част от храната е читава) някой да има подобно състояние. Затова пък масово се подценява значението на мазнините, оито съвсем не е задължително да идват от животински продукти. :)

Т. Тодорова

21.03.13
09:42

казано от Lucifer на 20.03.13, 22:32:

Браво!Чудна тренировка.Ще копаем заедно иначе ако ти трябва компания,няма проблеми ;D
Напълно и оправдано са заслужени тези 30лв,защото в крайна сметка да се чувстваш добре - безценно. : )

Тъй,тъй :)))

казано от Маргарита Манева на 21.03.13, 08:30:

Ако за тази тренировка си дала пари, си направо за бой... ;) На мен много силно ми напомня за най-старите комплекси на Зузана, т.е. всеки може да си я намери в нета. Единствената ти “екстра” е тренирането в не-домашни условия и в компания.

Относно набавянето на протеини...не знам защо всички толкова се притеснявате, че за месец-два ще изпаднете в някакъв белтъчен недоимък...аз лично не съм чула за регистриран случай (в случай че останалата част от храната е читава) някой да има подобно състояние. Затова пък масово се подценява значението на мазнините, оито съвсем не е задължително да идват от животински продукти. :)

Марги,аз точно това му казах на треньора - че правя подобни неща и вкъщи.Имайки предвид социалните ми контакти напоследък,изобщо не ми е жал за тия пари.Почувствах се много по-добре - физическото е ясно,но и ментално :)
Казаха ми,че такава е тренировката само в сряда - понеделник и петък била по-сериозна работата,както споменах - с пудoвки,TRX-и,разни боксирания и т.н.,и т.н.
Иначе ти разбирам тънката мисъл ;)

За протеините...не е ли много време 1-2 месеца за някой,който тренира ежедневно ? (wasntme) Така,де,казах,че не разбирам вече.
Пък мазнини си ям - ядки,разни конопени,ленени олиА :),шарлани...авокадо,туй-онуй :) Установих ,че ми дават енергия и ме засищат.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.03.13 09:44.

21.03.13
10:46

казано от Т. Тодорова на 21.03.13, 09:42:

За протеините...не е ли много време 1-2 месеца за някой,който тренира ежедневно ? (wasntme) Така,де,казах,че не разбирам вече.
Пък мазнини си ям - ядки,разни конопени,ленени олиА :),шарлани...авокадо,туй-онуй :) Установих ,че ми дават енергия и ме засищат.

Как да ти кажа...това с протеините и тренировките, и загубата на мускулна маса е силно изопачено.
За да съм по-нагледна, ще ти дам пример: лятото моя милост прекарваше поне 5-6 часа дневно в интензивно физическо натоварване, а именно - Ащанга йога, интензивно каране на колело (понеже вечно бързах за някъде), тренировки в залата, още малко силова йога, също и часове под слунцето на около 35-38 градуса. Храната ми беше разделена на 4-5 порции за деня и включваше: тахан, сусамови семена, какаови зърна, мака, мед, кокос, жен шен, плодове, зеленчуци,пълнозърнести храни, растителни мазнини и два-три пъти седмично по някое варено яйце...т.е качествени въглехидрати и мазнини. Не съм изгубила нито грам мускулна маса, загубих доста вода (което е обяснимо на тези температури) и мазнини. Цикълът ми си остана редовен като по часовник. Единствено умората ми дойде малко в повече, но това е нормално предвид тежкото натоварване.
Тялото ти няма нужда от толкова протеин - дай му достатъчно качествен материал, а то само ще си изгради от него каквото му е необходимо.

21.03.13
11:14

Само да добавя: с горното не препоръчвам на никого моята “програма”, просто я давам за пример, че тялото се справя чудесно, подложено на малко по-екстремно натоварване без “задължителния” прием на Х грама протеин на телесно тегло. Никой не се е разболял от протеинов недоимък, както и по-горе писах, затова пък от излишъкът на ткаъв (особено некачествен) се получават доста неприятни странични ефекти.

Т. Тодорова

21.03.13
17:08

Марги,мерси,че се включваш.Мисля да ти се доверя,както обикновено и да експериментирам - в крайна сметка,ако преценя че безпротеинието не ми се отразява добре,винаги мога да си реша проблема :) (F)

Страшна дилема ме мъчи :) :) :) - искам спаначено-ягодово смути,пък незнам дали е удачно да си купя гръцки ягоди - изглеждаха прилично,нямат много пластмасов вид...Пуста лакомия ! Добре,че по това време не годината ламтя повече за зелении,отколкото за разни други извращения :)

21/03/2013 (29) , нетренировъчен

- тахан,мед,мака,какаови зърна,годжита
- зелен чай с мед
- зелена салата с олио,сол и винен оцет ; палачинка със сирене и кашкавал - много тънка,с повечко пълнеж (в заведение)
- много разходк +  приятно кафе на пейка с Деска :P
- до момента (16:50) - около 3л вода

Имах мускулна треска на цялото тяло - ръце,гръб,кръС,г*С,бедра…Взе,че ми мина.

- за вечеря (към 22:30) ще си направя още зелена салата,тоя път с варени яйца и кашкавалец,ще си я овкуся с конопено олио,малинов оцет и малко хималайска сол

*** Тренировката ще се състои от ставна загрявка,малко опити за скачане на въже,че нали трябва да се науча…и около час йога,но още не знам коя ще си избера.Най-вероятно нещо от Шива Рей,но ще я впиша,когато свърша.***

Водата ще докарам до 4л , ще се намажа с магнезиевото олио тук-таме (не знам дали е съвсем нормално,но ме побърква - сърби,щипе,ужас),отделно преди лягане - 500мг магнезий,500мг вит.Ц & МСМ .

Похвалвам се - нямам ПМС тоя месец.Не чувствам нищо,в добро настроение съм,активна и енергична.Нямам гладни пристъпи
Дано ми дойде само :D :D :D

Предстои операция на свеки в понеделник,та утре сутринта ще ходя да дарявам кръв,ако хемоглобинът ми го позволи.
Чудя се дали е редно да тренирам в същия ден,дори да се чувствам прилично ?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.03.13 20:28.

Т. Тодорова

21.03.13
20:26

Промяна в плана - няма да правя нищо , защото свърших бая физическа работа за последните 3 часа,включваща носене на тежки неща,навеждания,дупения...ходене и т.н.Нямам вече сили,изтормозих се днес някак,не знам защо.
Купих си сирене Бри , купих си и кашкавал...и ягоди (blush) , които изглеждат и миришат добре - много са достоверни (giggle)

Към манджарето добавям едно малко парче от сиренето , едно малко парче кашкавал (взех някакъв нов за мен и го пробвах).
Яйцата във вечерята смъквам до 1 и си слагам едно татарско кИфтЬе (и то е много достоверно).

Сдобих се,разбира се,с черен шоколад “Рапунцел” (60%).

Много пари за храна взеха да вървят. (dull)

*** Много ме удари желанието за сладко,затова изядох две от постните сладки (те са дребни) и две фурми .

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.03.13 21:18.

Т. Тодорова

21.03.13
20:54

И пишейки 18 поредни поста,сещам се,че освен за кръвта и тренирането,исках да питам и какво брашно да си взема,за да си правя палачинки (много харесах днес тази с кашкавала) ? Гледах,гледах одеве в магазина,но реших да се допитам първо (wasntme) .

Трябва да си сменя никнейма на Askhole :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.03.13 20:55.

21.03.13
21:00

Внимавай, че Сашко само дебне и атакува.
Явно ти имаш по-голям лимит:)))

21.03.13
21:04

Пак аз да се намеся, въпреки, че в нашето семейство не съм аз специалиста по палачинките... ;)
НЕ си вземай брашно от елда (дори и кварталните котки се позамислиха преди да ядат от елдовите палачинки ;) ). Ръжено, нахутено сме пробвали и са ок.

Мнението беше редактирано от Margi на 21.03.13 21:13.

21.03.13
21:11

Лимец или бадемово (истинско). С кокосовото стават също, ама с първите стават супер вкусни!

Т. Тодорова

22.03.13
13:31

Дадох кръвчица.450мл,за 5 минути щях да пръсна банката - много шуртене,много нещо (tmi) .
Чувствам се чудесно - преди да дам кръвното ми беше 120/80 , след - 106/69.Хемоглобинът ми е поне 130 (така ми казаха-че ако е под 130,няма да ме допуснат).
Прилоша ми леко,разбира се,поляха ме с вода и отвориха прозореца над главата ми,както бях с мократа коса , а навън един леден  вятър :@. Викам - ако не от друго,поне от менингит ш’ се тръшна и учтиво ги помолих да затворят.
Тъй,де,това са глупости.Мисълта ми е,че съм чудна и при тия показатели,който реши да ми гъкне за това как се храня или за това,че спортувам,мога да му покажа един среден (без извинение).Ако се беше наложило да правя такова нещо преди да започна да се променям към по-добро,сигурно изобщо нямаше да ми разрешат.
Идеята на поста беше да се похваля,че съм супер (чук-почук на бюрото,да не взема да се самоурочасам :) ,но наистина не съм се чувствала толкова добре,колкото дори в тоя конкретен момент,от години :) ).

(sun)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.03.13 13:58.

Т. Тодорова

22.03.13
21:01

22/03/2013 , нетренировъчен (30)

- кафе от машина (и със захар,и с мляко)
- кофеин с вода
- кафе от машина - със захар
- банан,няколко чаени бисквити
- 20 гр био шоколад (60%)
- женски Центрум,500мг вит.Ц
- 3 палачинки (яйце,кисело мляко,малко сода,хим.сол и брашна - конопено,ленено,оризово,сусамово :D) - 2 с кашкавал и куркума,1 с Бри и куркума (и масълце по малко на всяка)
- останалите 60гр от шоколада (натъпках се,щото в кръвния център ми казаха,че е едва ли не задължително,но честно казано,само ми стана лошо,можех и без това да мина,и то съвсем спокойно)
- литър вода с малко лимон за вкус,МСМ
- oще една палачинка с кашкавал,този път и с бабек “Маджаров” , струващ 27лв за килограм - много се надявам тая цена да е оправдана поне на 50%.Взехме стотина грама днес,защото бързахме и нямах време да пека месо за сандвич.
- мандарина

500мг магнезий,още 500мг вит.Ц,МСМ

Общо литър и половина вода.Трябваше да е повече.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.03.13 22:11.

23.03.13
11:56

Относно брашнената тема :) Аз си взимам елда,киноа и нахут и си ги меля на брашно в кафемелачката,най-сигурно и най-вкусно,а и е забавно.Препоръчвам ти тези три вида,уникален вкус дават на всичко,особено нахута и киноата.Можеш да си направиш страхотна пица с такъв блат,ох дояде ми се (blush)

23.03.13
13:07

Да Ви е честито името, Т.!

Т. Тодорова

23.03.13
17:16

Благодаря Ви,Р.! (както и на харесалите Вашия пост :P) :))))))

Деси,ще пробвам.Май всичко бих пробвала,голяма съм ламя :D

Подарих си две книжки за празника - едната е “Питър Пан” на английски (ех,дечкооо :D) , а другата - Физиология на човека с физиология на спорта (част 1) :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.03.13 17:17.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1