There and Back Again - Fitness & Diet’s Tale vol.3 § 4 [ 2013 § 2014 ]

Темата е заключена.
Прескочи до:

23.03.13
17:20

Ейййй...същото издание на Питър Пан го имах някъде... :)
Честит имен ден и от мен, ако не друго, поне по фамилия трябва да го празнуваш ;) :*

23.03.13
17:21

Честит имен ден. :)

...Учебника ми... (nfun) Сериозно ли? Маниак! Това пък откъде го изкопа? (giggle)

btw Първата част е мноого тегава, не знам как ще я четеш. (wasntme)

Мнението беше редактирано от Дани на 23.03.13 17:21.

Т. Тодорова

23.03.13
17:39

Тенк ю,Марги - празнувам си го и по първо име,и по фамилия :) :) :)
Питър Пан (rock)

Хехе,Дaни,мерси и да - сериозна съм.Реших,че искам да се образовам в тая насока-дори да не съм горд носител на дипломи и сертификати,бих желала да съм полезна на себе си и близките си.
Гледах и разни основи на Аюрведа (имаше 3 различни книжки с едно и също заглавие,от различни автори),разни йога философии - също са ми много интересни,но не знам какво да взема (wasntme)

Мия чинии (както винаги,аман вече) и почвам да тренирам нещо 8-)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.03.13 19:09.

23.03.13
17:49

Ей,Честит имен ден!Как можах да забравя нашата най-весела съфорумничка :D Да си изкараш готино,и нема нужда да тренираш,важното е да го полееш,наздраве от мен (party) (d)

Честит имен ден и от мен (sun) (cake) (party) !

23.03.13
17:54

Честит имен ден!:-)Да си здрава, мотивирана и успешна! И не губи чувството си за хумор, Пловдив би изгубил много! :) (party)

23.03.13
18:44

Честит Имен Ден :) Жива и здрава (F)

Т. Тодорова

23.03.13
19:50

Ох,голяма съм мисирка :D

Честит празник на всички форумни адаши !Бъдете здрави!

23/03/2013 (31)

Недостатъчен ми беше сънят - станах в 7:30 , а преди 1:30 надали съм заспала.
В крайна сметка,изядох си пържолата и салатата снощи,че даже и две парченца Бри си добавих.

Даа…от 8:00 до 12:30 бяхме в болницата - от кабинет на кабинет,от етаж на етаж,нищо не ядох,нищо не пих,накрая си взех едно отвратно капучино,защото започна да ми прилошава много сериозно,отпих на два пъти по малко и го метнах в коша.

Отидохме на гости у баба след това, че и тя празнува днес.Наядох се брутално - снощи имаше див скандал с нашите по повод отношението ми към боклучавата храна,спорта  и т.н.Имала съм нужда от специализирана помощ,залитала съм твърде много,не били хубави тия крайности,била съм откачалка и разни ей такива красиви слова,които доведоха само до това,че се наревах като магаре,след като се прибрах у нас си.Та у баба се наядох така,за да не я притеснявам,че откачам - все пак и с нея се споделят тия безумни теории за мойта лудост.Аз,че имам своите нестабилности..:) - имам си ги и си ги обичам :D , но определено не мисля , че по какъвто и да е начин могат да се свържат с храненето ми.Много обидно ми стана,ама както и да е,вече се убеждавам,че с нищо не мога да им помогна.

Менюто ми у баба и дядо :

- малък кроасан с лешник
- един бонбон с пиячка вътре :P
- голяма вратна пържола,печена в плик,маринована предварително с масло и чесън ( със солта бяха прекалили много )
- шепа пържени картофи ( честно съм отвикнала да ги ям,не ме изкефиха - много по-яки са задушени и с топено сирене :D )
- две средно големи филийки боядисан хляб
- марулена салата (малко)
- много тънко парче тортободобно руло

После се разходих на слънчице и утихнал вятър,купих си книжки,помотах се…И сега ще тренирам ей тъй :

*** загрявка на стави , малко скачане на въже , малко разтягане

*** Les Mills Combat - Upper Body Blow Out , 20min :

- 6мин загряване (започва с  “мечешко пълзене”,лицеви опори,напади и отпади с раменни преси,клекове,ей такива)

Всеки рунд беше по 30-40 секунди..май.

Два рунда :
- клек с раменна преса (редуване на ръцете,после с двете едновременно)
- ренегадско гребане
- трицепс над глава (в поза “предложение за брак” :D )

Два рунда :
- половинчато бърпи & ски абс (събрани крака,скачащи ляво-среда-дясно,опората е на ръцете)
- ъпъркът с тежест (първо едната,после другата страна,по някое време ръката се изпъва към тавана)

Два рунда :
- lock лицеви опори - лицева,докосване на рамо с ръчичка
- ъпъркът с тежест (редуване на ръце)

Два рунда :
- троен крънч с изпъване на тялото след края на третото сгъване
-  планински катерач с ротация
- 3 бавни крънча

*** куулдаун & стреч

За вечеря :

- 1 wrap ( с палачинка от вчерашните) със спанак,Бри ,оня бабек и варено яйце ;

Ще пия МСМ с лимон преди да заспя.
Може и чаша вино с К. , ще впиша , ако бода някакви допълнителни неща. :)

Благодаря,момичета,за честитките.Цун,гун :* (hug) (F)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.03.13 07:10.

23.03.13
22:22

Честит Имен Ден и от мен! Много здраве и късмет! (sun)

24.03.13
17:34

Ех, откачалко ... ! (giggle) Наздраве още веднъж! (beer)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 24.03.13 17:34.

Т. Тодорова

24.03.13
20:55

Днес го ударих на свинщинка някак...ядох малко ядки,2-3 малки парченца шоколад “Милка” с бисквитка,едно триъгълниче топено сирене...
За вечеря - пържола (котлет) със спаначена салата (зехтин,хим.сол,оцет),няк’ва пролетна салата със зеленчуци и заквасена сметана...винце :P
Движението - 5-6 пъти до петия етаж с багажи и покупки,около час ходене.

Странно ми е в таз къща,въпреки че съм живяла тук 3 години.Не си е моето и ми е неудобно да се завъртя,да отворя...Искам при мама :D

A,забравих да кажа,че вчера тряснах 50гр домашна ракия (много арна,предвид,че пия такива неща веднъж на високосна) с 50мл Кола (nfun)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.03.13 21:01.

Т. Тодорова

26.03.13
07:08

25/03/2013 (33)

Цикълът ми закъснява с два дни.Отдавна не беше давал отклонения,било то и с 1 ден.Ама ми дойде идеално,че успях да ида на груповата тренировка :) :) :)

Закусих с 2 с.л. течен шоколад – да,да,знам,че съм прас,ама ей на :)
Пих чай с мед,ама малко.
Мляко с шоколад от машина.
Еспресо с мляко.
Печено пилешко бутче,100гр млечна салата,100гр варени картофи,запечени с масло и малко топено сирене.

Тренировка :
Загряване на стави,скок-подскок,разтягане.
Всеки кръг по 3 пъти , всяко упражнение – 40 секунди
Кръг 1 :
- Бърпи с лицева (в моя случай-без),изправяне,скок напред,клек (докато дупето докосне топката,която седи там :) ),скок обратно в изходна позиция
- Бутане на гума
- Изправям гръб и крак назад,клякам с другия и вдигам пудовка...изправяйки се,връщам задния крак напред и оставям пудовката...нещо като тяга на един крак,ама не точно,не знам как да го обясня :D
Кръг 2 :
- Набиране на TRX, отскок назад,връщане напред - пълен фейл :D
- Кофи на гума
- Суинг с 10 кила
Кръг 3 :
- Сит ъпс – краката на ромб :)
- Някакво безумно люлеене на TRX-а,което не можах да направя изобщо,падах през цялото време,накрая установих,че нямам сила в кръста и от там олабвам – надупваш се,слагаш си дръжките на лактите,стискаш ръце и се пускаш напред,докато тялото се изправи – после се връщаш в изходна позиция.Ми не можах и много ме беше срам,особено като се пльоснах по очи първия път :D
- Забравих как се вика туй – за корем – с медицинска топка в ръчички (4 кила),усукване в торса с повдигнати от земята крака и повдигане на таза едностранно

Абе,на моменти ми идеше да ревна и да избягам - никога не съм докосвала нещо,на което се виси,за въжета пък и дума да не става.

Разтягане

Голям срам брах,та и пред дружка се изложих :) :) :)

Вечерята :
2 варени яйца,салата от заквасена сметана,тиквички и печени чушки,кашкавал,филия препечен хляб,два резена бекон,чаша вино

Водата - 1,2л някъде
Не съм пила никакви витамини или други добавки

П.С. Пак ме боли всяко мускулченце - от бедрата до врата.Яко.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.03.13 07:10.

Т. Тодорова

27.03.13
01:13

26/03/2013 (34)

- тахан,мед,мака,годжита,МСМ,1000мг вит.Ц
- билков чай
- банан
- 5 гр някакъв шоколад от Зоята
- 230гр млечен десерт “Хармоника” с липа
- спаначено-броколено смуути с чиа и спирулина
- 100гр (в суров вид беше толкова) елда с подправки,масло и кашкавал
- 10 фурми :D ,4 постни сладки със сусам,малко суров слънчоглед и тиквени семки

Това беше до 16:00 - последните три много ги нагъчках - през 20-30 мин.Много ми се яде.

- какаов чай (обвивки от какаови зърна,канела,джинджифил)

Tренировка :

*** Стави
*** Загрявка - 4 мин табата,20:10,2 кръга от :
- клек с раменна преса (леки дъмбели)
- планк с повдигане на крака (само в първия кръг)
- напади,които се превърнаха в отпади,щото ми е по-лесно (боли ме иначе,нещо не правя като хората явно)
- планински катерач
*** 70 минути йога за начинаещи (с Шива Рей) , разделена е на няколко части :
- foundation flow
- backbend flow
- relaxing flexibility flow
- standing pose flow
- кратка релаксация

Баня,мазане с прасковено масло и тук-таме с магнезий

Късна вечеря , както обикновено :

- 150гр печени пилешки гърди,марулка с конопено олио,чиа,малинов оцет и хим. сол,малко заквасена сметана “Хармоника”
- сок от 1/2 лимон,МСМ,спирулина,1000мг вит.Ц,500мг магнезий

Вода : 1,8л

Т. Тодорова

27.03.13
11:12

Добро утро :)
Спах като пън до преди половин час,не знам как се случи - нито съм чула телефони,нито някакъв друг шум,звук - нищо.Събудих се в същата поза,в която заспах снощи.
С отварянето на очите установих,че си имам чисто нов МЦ,който веднага реши да започне да ме гърчи- болките са адски,повръща ми се от тях.Друго нищо ми няма (като по чудо).
На тренировката довечера,че ще ида,ако не ритна бакърчето преждевременно,ще ида,ама какво мога да направя за тия болки,дето да е бързо и ефективно,и да не е хапче или прахче ? (wasntme)

П.С. Тая спирулина не очаквах да е толкоз гнусна :D (не знам на какво да я сложа така,че да убия вкуса на тресавище :D)

27.03.13
11:14

При мен детската поза помага,въпреки,че аз рядко страдам от такива болки по време на МЦ.

27.03.13
11:43

казано от Т. Тодорова на 27.03.13, 11:12:

П.С. Тая спирулина не очаквах да е толкоз гнусна :D (не знам на какво да я сложа така,че да убия вкуса на тресавище :D)

:D Вкуса на тресавище е доста специфичен и трудно бива елиминиран напълно, но за сметка на това се свиква с него.
Аз установих, че сока на 1/2 лимон, 1/2 лъжичка ментово брашно (с което ти спомена, че разполагаш) и малко мед леко притъпяват блатната нотка. Все пак гледам да не слагам прекалено много вода в коктейла, защото ми е вку :)сен само до един определен момент. :)
Пробвала съм и малко какао на прах да прибавя към сместа, също е ок.

27.03.13
11:45

Тодорова, от Блага знам за чай от бабини зъби, че помага.
JulsaVena, след раждане на дете тези болки наистина или много намаляват, или спират. При мен също се получи така.

27.03.13
11:49

и преди да родя не съм имала кой знае какви болки.Не мога да коментирам :)

Т. Тодорова

27.03.13
12:04

казано от Маргарита Манева на 27.03.13, 11:43:

Аз установих, че сока на 1/2 лимон, 1/2 лъжичка ментово брашно (с което ти спомена, че разполагаш) и малко мед леко притъпяват блатната нотка. Все пак гледам да не слагам прекалено много вода в коктейла, защото ми е вку :)сен само до един определен момент. :)
Пробвала съм и малко какао на прах да прибавя към сместа, също е ок.

Хм,ей сега ще видим.Като я отворих вчера,щях да отскоча назад,щото направо бръкнах - ма то зелено,гадно,полепващо :D По-малко щях да се учудя,ако някой анимационен герой ме беше захапал вътре в пакета и ми беше увиснал на пръста :D

казано от JulsaVena на 27.03.13, 11:14:

При мен детската поза помага,въпреки,че аз рядко страдам от такива болки по време на МЦ....и преди да родя не съм имала кой знае какви болки.Не мога да коментирам :)

Мога само да ти завиждам благородно.За малко такива щастливки се сещам  :)

казано от Anelia на 27.03.13, 11:45:

Тодорова, от Блага знам за чай от бабини зъби, че помага.
JulsaVena, след раждане на дете тези болки наистина или много намаляват, или спират. При мен също се получи така.

Ани,къде да я търся сега тая баба,че и със зъби в изправност,че и да й ги взимам :D Имаше и някакво друго име таз билка май...не се сещам как беше,но ще я пробвам задължително.
Това за раждането и болките го чувам много често - това е третият път само за днес :).Ще взема и аз да родя накрая (giggle)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.03.13 12:05.

27.03.13
12:10

Спирулината е едноклетъчен организъм...затова е толкова странна като консистенция.
А бабата можеш да я търсиш на всички места, където продават билки, също и под името трибестан, на последната опаковка, с която разполагам пише трибузан...

27.03.13
12:21

Аз откакто се храня НВХ и по-точно без бързи въглехидрати, захар, и прерабпотена храна (повече от година) нямам предменструални болки и ПМС като цяло е много кратък - само в деня на започване на менструацията или най-много ден по-рано. Преди това една седмица по-рано се започваше с адски болки... и завършваше пак така :( Ама това е профилактика, а не лечение. :D Тодорова, фиксвай се и отивай на тренировка, че е голям кеф да те чете човек след това (hug)

27.03.13
12:23

И аз съм забелязала, че храната изключително много влияе върху ПМС, болки и продължителност на викъла. При мен млечните и захарта са факторите, които предизвикват по-ранно и мъчително ПМС.

27.03.13
12:36

...или:

Т. Тодорова

27.03.13
12:58

Радостче (hug), и мен така ме болеше преди - през цялото ПМС,та чак до края на цикъла,който в някои периоди продължаваше по 12-14 дни (dull).Но беше много отдавна,за щастие.

Марги,ей така пък бях до преди два месеца,като тая женица на картинката :). Камен се беше видял в чудо - вика тъкмо ти свърши,почне ПМС,след него цикъл,след него пак ПМС...Отврат - ревове,крякане,настроения и куп физически неразположения.

Само да избягам и от тия болки,дето ги получавам през ден 1 и 2,и ще мога да заявя,че съм parfait :)

Я да се наям с тахан сега .. :D

Т. Тодорова

27.03.13
16:35

27/03/2013 (01)

Между 10:30 и 13:30

- Зелен чай с мед,1 голям грейпФУРТ,1000мг вит.Ц

- тахан,мед,мака,МСМ,2 с.л. натрошени какаови зърна,1 таб. Eco Green Multi (на NOW)

16:00
130гр задушен свински стек (нямах др. подходяща мазнина,затова пльоснах една непълна ч.л. домашна мас) - добавих му малко мексикански микс (царевица,грах,морков,чушка) и няколко броколченца + 1 пълна ч.л. заквасена сметана…2 препечени филийки пълнозърнест хляб (общо са около 50гр ; не знам колко е качествен,вдъхва доверие на общия фон и е ТОООЛКОВА вкусен - ом-ном-ном!)
- 1л вода & сок от един малък лимон
- час преди тренировката - сок от половин лимон,спирулина и ментово брАшно,и чиа

- вечерята : 2 бъркани яйца с масло,малко хумус,малко песто,малко лютеница,малко кашкавал,грух-грух-грух...а,да,2-3 парченца няк’ъв салам...туй то.

Останалото ще впиша довечера.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.03.13 07:56.

Т. Тодорова

28.03.13
08:06

Тренировката :

Загряване - стави и скок-сподскок,после малко разтяжка
3 кръга (не помня всички упражнения сигурно,не помня и в какъв ред бяга,др. път ще ги записвам) :
- скок вляво-бърпи,скок вдясно-бърпи
- V коремни преси
- лицеви опори
- странични коремни преси
- планк - длани-лакти
- едно...от планк пускаш корема до долу,после избутваш тялото нагоре,като краката са в шпиц...(става нещо като downward dog)
- скачащи напади (скачах само в първия кръг и то не като останалите,щото коленцата ми ...ю ноу)
- скачащи клекове - широко-тясно
- коремни преси...ръка към срещуположна маратонка :)))
- коремни преси с краката на ромб :)

В първия кръг всичко по 60 секунди.
Втория - само бърпитата са 60,останалите са по 45.
Третия - бърпитата 45,останалите по 25.
Не съм сигурна дали нямаше и четвърти кръг :D

Беше ми гадно заради цикъла - нямах почти никаква сила и бая ме наболяваше.Няма да си причиня такова нещо втори път,когато ми е първи ден.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.03.13 08:15.

Т. Тодорова

28.03.13
22:44

28/03/2013 , нетренировъчен (02)

Спах малко,но достатъчно.Заспах към 1:00 , станах сутринта,направих си чай,закуска…и като отворих лаптопа ми идеше да си прегриза гърлото,щото видях,че е 6:00 :D
Ама нищо,де,щом съм се чувствала бодра и доволна,значи ми е било достатъчно.

Между 6:30 и 10:00

- зелен чай с мед
- мед,мака,тахан,МСМ,годжи,1000мг вит.Ц

12:00 Шепа бадеми и кашу
13:00 Какаов чай
13:30 Б9 + Б12
14:20 Малка шепичка от същите ядки ; 2 лъжички патладжанена салата някаква

Майка ми ми подари много симпатичен шейкър (все ми носи нещо тая жена,най-милата тя,цун,цун,цун (giggle) ) , в който после ще си разбъркам спирулината (стана супер с ментово брашно и лимон,и чиа - идеален летен коктейл :).

15:00 Вратна пържола (голяма),1 препечена филийка,салата (бабина марулка,лимон,конопено олио,чиа,малко синьо сирене,5 маслини,1/2 авокадо,хим. сол)
16:00 1/2 лимонов сок,водичка,чиа,МСМ,спирулина и ментово брашно
17:00 Какаови зърна , 7 фурми :D , малко тахан
21:30 Малко семки,ама наистина малко
22:00 Пържола
22:40 Грейпфрут

Реших да не тренирам,защото контузеното коляно ми се подгъна на няколко пъти с болка,докато пазарувах.Желание имах,даже бях харесала една ХИИТ тренировка от Блендера,час и половина.Да,ама нъц.

Преди лягане - МСМ и 500мг вит.Ц

Малко над 2л вода.

Edit : Направих нещо отвратително - изпуках цял шоколад.Много време не се бях разтрепервала за сладко.Стана ми много гадно - пак треперя леко,вече по различен начин,жадна съм и ми се доспа зверски.Оф...

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.03.13 23:30.

Т. Тодорова

28.03.13
23:20

...

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.03.13 11:23.

Т. Тодорова

29.03.13
10:39

Добро “утро” . Болна съм пак и пак нападам джинджифилите и другите неща.
Болна - не болна , ще тренирам след малко , а тренировката после ще опиша на чист английски , защото подозирам , че няма да ми се превежда 5км списък с упражнения , още повече ,че повечето изобщо не знам как и дали трябва да звучат на български.
Наздраве с един зелен чай (coffee)

29.03.13
10:48

Един бърз въпрос :)) На коя марка си вземаш тахан?

Т. Тодорова

29.03.13
11:16

На “Тръндеви”.Взимала съм и на “Балчо” , но ми е по-скъп.
:)

**Oправих линка по-горе.Видеото е много гадно,но...и реалността е гадна.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.03.13 11:24.

29.03.13
11:25

Аз до сега си правех обаче си е голяма играчка...докато стане на крем :) И за това питам, че се чудя какъв да си взема :)Мерси

29.03.13
13:45

Балчо незнам колко е скъп, но Тръндеви е много по-хубав (според мен и хората около мен, които уважават тахана :D )

Т. Тодорова

29.03.13
17:10

29/03/2013 (03)

11:00 1000мг вит.Ц , 1 таб. ЕкоГрийн Мулти , шепа какаови зърна , тахан , мед , зелен чай със сока от половин лимон
13:00 Сок от 1/2 лимон,спирулина,МСМ (пия го 2-3 пъти на ден по-малко и се надявам,че така ще се усвоява по-добре..?),чиа,вода
13:30 Какаов чай , Б9 + Б12

14:00 Тренировка :
тази

*** загрявка на стави + рехаб. за колене

*** 6 мин. кардио загрявка (всяко по 40 сек.) :
- arm circles
- boxer shuffle
- toe touch kicks
- lateral step pulse
- torso twist
- squats
- slow burpees
- jumping jacks
- butt kickers

*** 32мин ХИИТ (20:10 , 4 рунда всяко)
- squat jack burpees
- 3 pulse jumping lunges (без скачането)
- push ups
- heeltap seesaws
- squat kicks
- wide burpees + double butt kicks

2 мин. активна почивка

- 2 knee tucks & 2 plank jacks
- wall sits
- split jumps
- 3 calf raises & jump squat (аз правих 3 повдигания на прасец,2 нормални клека)
- mountain climbers
- squat pulse & burpee (ама аз правих 2 клека,два скачащи джака,щото бедрата ми не издъжаха вече)

2 мин. активна почивка

*** Силова част (6 двойки упражнения,по два кръга в суперсерии) :
- squat (11kg)
- chest press (2,5,5kg дъмбели)

- deadlift (12kg)
- reverse fly (3,5kg)

- pullover (6kg)
- glut. bridge (10kg)

- alternating lunge (2x3,5kg)
- overhead press (3,5 kg)

- biceps curl (5,5kg)
- outside thigh raise (в първия кръг с 3кг,във втория - с 5)

- triceps extention (6kg)
- inside thigh raise (5kg)

2 минути почивка

*** Корем (10 упражнения х 45 секунди , без почивка)
- reverse crunches
- oblique toe touches
- crunch pulses
- heel taps
- russian twist
- oblique jackknife crunch
- bicycle crunches
- side hip raises : L/R
- knee tuck crunches
- oblique crunch pulses

*** 6 минути разтягане (2 пъти,че ми дойде късо) :
- Надупената поза :D
- inside thigh stretch
- wide stance stretch
- hip flexor & shoulder
- runner’s lunge
- tricep stretch
- wall chest stretch
- calf & shoulder stretch
- quad stretch
- downward dog
- cobra pose
- child’s pose
- deep glute stretch
- torso stretch
- full body stretch

30 мин след трен : 1 пълнозърнеста филия (30гр) , малко синьо сирене
30 минути след филията : 1 малка вратна пържола,1 малък картоф,изпечен с масло,малко суров слънчоглед

Останалото после,че ще ходим на гости и не знам какво ще консумирам...във всеки случай,ще си взема нещо за себе си,различно от салам,пържени картофи или бира :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.03.13 18:13.

Т. Тодорова

30.03.13
10:46

Мара :)

Снощи изпих чаша бира,щото нямаше друго,пък в магазина нищо не харесах.И вода не ми се пиеше.
10 бр ядки - кашу,лешник,фъстък - всичко печено.
Вечерях си у свеки - 2 кюфтета и половина,малко песто,малко хумус и препечена филия.

Водата за деня : 1,8л
Преди лягане - МСМ с лимонов сок.

Понаболява ме тялото,ама не като на мускулна треска,ами...рамото ме скъсва,коляното ...малко над лакътя една вътрешна болка.Хм ... ш’ се наказваме с магнезий и рехабилитация :D

Не съм толкова адаптивна,колкото бях преди.Не мога да се приспособя към среда,различна от тази,която вече имам изградена в съзнанието си като “правилната”.Не,че е нужно,просто отбелязвам промените.Много лесно виреех навсякъде-пак съм отчитала това-онова,но не са ми се набивали толкова здраво в очите нещата,които смятам,че не бих приложила в живота си или в този на семейството ми.Много се тръшкам за някои работи,но понякога осъзнавам какъв късмет съм имала - и с родители,и с приятели (макар и съвсем малко на брой),и с K.Да не говорим какъв късмет ще имат евентуалните ни деца,хаха :D . Ако не на друго,поне на скромност ще ги научим (nfun)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.03.13 11:37.

Т. Тодорова

30.03.13
17:47

30/03/2013 , нетренировъчен (04)

10:00 1 грейпфрут и един банан за закуска
11:00 Чаша вода с лимон
13:30 Хубава :) чиния пълнозърнеста юфка със сирене и два кюфтака
14:00 2 още по-хубави :) супени лъжици течен шоколад

Не ми се отразява добре пребиваването в таз къща - само тъпча боклуци и не мога да си правя & хапвам моите си неща там.Затуй си вдигнах дупата и избягах обратно вкъщи за през деня. :)

15:30 Какаов чай
17:00 Тахан,мед,няколко фурми,какаови зърна

Май с това ще приключа с яденето и до вечерта ще карам на течни неща - вода и един лимонено-ментово-спирулинов бъркоч с чиа,който занапред ще отбелязвам като ЛМСБЧ :D

Ще направя пак упражненията за коленете.По някое време ще започна да ги повтарям по два пъти дневно.Треньорката от залата,в която започнах да се подвизавам,ми ги препоръча.

Много ме изкефиха тия хора - рядко се случва някой да ме грабне от пръв поглед,пък те и двамата къртят :) :) :)
Оказа се,че са и организатори на Move Week Plovdiv - тая година със сигурност ще се включа,яд ме е,че пропуснах миналата.

Знам,че мога да си тренирам и вкъщи,но истина е,че почти никога не ми се е случвало да си докарам такова изтощение,каквото изпитах след техните тренировки,въпреки че вкъщи правя приблизително същите неща.Друго си е някой да те срита изотзадзе и да е сигурно,че като кажеш ,че не можеш повече,наистина си свършил тотално.

Проблемът е,че ако си купя карта за там,ще трябва да се лиша от други неща - от някои храни,примерно.Както съм почнала да пукам тия какаови зърна,скоро и по килограм месечно няма да ми стига :D . Пък наистина усещам,че ми е по-добре с тях и маката.Някак си съм убедена,че колкото повече хора открият,че има положителен ефект от тия неща,толкова по-скъпи и недостъпни ще стават.Ама то нормално,на к’во ли се надявам.
Чудя се - купувам си био шоколад,който струва 4 кинта,а не 1,50 - хубуу,ама кой ми гарантира,че е био наистина?И ако сега е,дали след 1 година няма да е по-голямо л*йно и от простата Милка,но с цена 3 пъти по-висока от сегашната…?
Драма,драмааа… :)

Важното е,че ми се тренира.Яд ме е,че днес ще пропусна,но ме боли кулянциту и трябва да си го пазя,за да имам сили за гърчовете в понеделник :) :) :).Не,че утре няма да си причиня нещо…но ще гледам да е по-леко,че да мога да се разгъна малко с поне час йога.

Много тъпо се храня.Трябва да се случи нещо,дето отдавна го чакам,ама така и не идва тоя момент.Ясно,че от мен зависи,просто не мога да се ориентирам.Между прекалено много неща се лутам,над прекалено много и прекалено гадни неща разсъждавам,и в крайна сметка не мога да се съсредоточа в нищо,нито мога да стигна до някакво решение на какъвто и да е проблем.Ша почна да ям салати и задушени зеленчуци,чисти меса и фрешове,както правих преди няколко години,когато почти се бях доближила до тва,което би трябвало да бъде - да видим дали ще ми се получи на тия години :D.Така или иначе ми се драйфа от почти всичко - тъпча някви неща,не ми е вкусно,тъпча няк’ви други - биват,ама след тях ми е гадно,тия,които са ми вкусни и ме кефят след консумацията,са ми прекалено скъпи :)

То плодове и зеленчуци няма - гледаш го,че изглежда като ягода,подушиш го-мирише на ягода,като го хапнеш - мушама било.
Марулите от магазина едни лъснати,чисти,зелени,та зелени,големи - ввввъъъъййййййййй .... кат’ на Снежанка ябълката.На баба марулчичките миналия ден бяха едни дребни,мръсни,грозни - викам си : Ей туй е истината! :D

Скучно ми е,та ви пиша тука писма :D , нищо не ми се прави.Ще взема да седна да поуча...до крайности стигам от отегчение :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.03.13 17:49.

30.03.13
18:33

Тодорова, страшна си! (F) Предполагам, пишеш много добри есета :D (nod)

Т. Тодорова

30.03.13
21:29

Дани (inlove)

Хи-хи! :

Т. Тодорова

31.03.13
23:46

31/03/2013 , нетренировъчен (05)

- нес с мляко и мед,щото нямаше друго
- 2 часа след това - няколко сурови фъстъка
- още няколко сурови фъстъка (след още около 2 часа)
- 1 мини лъжичка мед с лимон и джинджи
- поне час и половина след това - няколко какаови зърна с мед,тахан и мака
- скоро след тях - спирулиновия бъркоч и покрай него малко зелена салата
- и съвсем скоро след това - 230гр сухо свинско,ОГРОМНА салата от маруля,домат (вкусен),1/2 авокадо,бая шарлан,лимон,хим. сол….а,да,и песто за мръвката.И 40-50гр синьо сирене в салатата :D

Така става като не ядеш нищо цял ден.

Нямам настроение,не ми се тренира,ще пиша едни задачи,дето трябваше отдавна да съм ги предала.Постменструален синдром ме тресе явно.

1,5л вода + 500мл “Михалково”
1/2 лимон с МСМ преди лягане

Утре ще ида на една друга тренировка,назовавана Боди Микс - пак е някакво такова активно и зло,но с цел по-сериозно горене на сланина + подобряване на общата кондиция.Засякох я веднъж-дваж,пак си изглежда сериозна работа.От ТРХ-а ме е страх,та утре ще го заменя с това (giggle).

Т. Тодорова

31.03.13
23:55

С настъпването на пролетта се амбицирам - идва ми и настроение (въпреки,че по-горе пише,че нямам такова,ама...мууд суингс :D ),пасе ми се повече тревица,пък и повече тревица има,де :),пие ми се повече вода и много по-малко ми се яде - ако си ям редовно,мога да изкарам съвсем нормално и с малко храна,независимо от тренировките.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Затуй,ПОСТАВЯМ СИ НОВИ ЦЕЛИ,сходни с предишните,естествено.Ако и тоя път не ми се получи,ще измисля интересен за самоубийство начин,публично,най-вероятно на ТРХ-а (той за това е създаден май :D).Мдаа...започвам последователно,знам си нивото и няма да се хвърлям на разни непосилни за мен (на този етап) неща.Ще ходя 2 пъти седмично (със сигурност) при Ласка Ненова на тоя Боди Микс.Ето така е описан в сайта на залата :

Боди микс ™ В тази тренировка сме инкорпорирали упражнения от  доста стилове: пилатес, йога,  тай чи и функционални упражнения - крос фит. Всяка тренировка е различна (БОДИ МИКС HIIT, БОДИ МИКС COMBAT, БОДИ МИКС CROSSFIT) но цeлта винаги е една - да се повиши общата физическа кондиция на трениращата дама, да намали обиколките, да свали килограмите, да намали нивото на стреса и да се забавляваме заедно. Обилното изпотяване е гарантирано.

Двата задължителни при нея дни ще бъдат понеделник и петък.Срядата оставям или пак за нея,или за по-хард неща (тогава е възможно подвизавам при мъжката половина,Костадин Михайлов - хубав човек,ама строг :D,или ще се занимавам с по-сериозните тренировки на Зузка вкъщи).На Коцето часовете се викат Free Fit и са описани така :

FREE FIT™ е сериозна програма за сериозни ентусиасти. Тренировките в програмата са резултат на опита ни в различни спортни дейности: фитнес и бодибилдинг, лека атлетика, бойни изкуства; Тези тренировки изграждат вашата издръжливост и променят формата на тялото ви. По време на сесията комбинираме упражнения за сила, кардио комбинации и упражнения за баланс, а мотивиращата музика ви помага да поддържате настройката на духа си!

Не изключвам пропуски в залата (поради финансови сакатлъци) или разменяне на часовете - но тренировка вкъщи няма да изпускам,освен ако не е на живот и смърт (да пази Господ).
Започвайки от утре,туй се очертава :
- понеделник и петък : Боди Микс
- сряда : Free Fit,Боди Микс или дОмa със Зузана (което на тоя етап е най-вероятно)
- вторник,в зависимост от унито и работата : почивка или нещо кратко по избор + йога
- четвъртък,в зависимост от университета и работата : почивка или нещо кратко по избор + йога
- събота : нещо по избор + йога
- неделя : почивка
- всеки ден х 2 пъти - рехабилитацията за коленете,ако ще и през нощта да е

По-силовите и груби неща,признавам,ме кефят повече,даже много повече,нооо...всичко с времето си - днеска микс,утре фит,пък после кросфитец 8-).
Купувам си карта утре и ще изкарам така един месец,пък да видим дали няма да се махне тая сланина най-накрая.

Целта ми е този път да отслабна наистина,да започна да се орелефявам лека-полека,да съм силна и издръжлива - нищо ново,ама вече си вярвам някак си и мисля,че мога,щото виждам,че е така,а това явно е много,много важен момент.Едни 60-62 кила мускул няма да са ми зле,к’вато съм дълга.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

За храната...

Май ще живея основно от салати,големи,зелени,готини и шарени,подправени с разни приятни мазнини и лимони + чисти меса,яйца,пълнозърнест хляб (до обяд!!!),чат-пат рибка,рядко - ориз (и без друго не го ям),сирена - много ми хареса синьото в салата,задушени зеленчуци (когато не разполагам с пресни)...
Плодове също ще си ям - грейпфрути основно,че то друго май няма засега,но умирам за ягоди,нектарини (да,да,знам...),ананаси и разни други.
Няма да си оставя маката,МСМ-а,спирулината,КАКАОВИТЕ ЗЪРНА И ЧАЙ (inlove),нито пък меда и тахана - ако някой се опита да ми ги вземе,особено пък последните четири,много сериозно ш’се разправяме!(nlick)
Ще гледам да не ям след 20:00 (като посленото хранене ще ми е най-леко), освен ако не сме по гости или ако нямаме такива (те напоследък и приятелите ни са едни спортни,здравословни - много ме радват и мотивират (nmuchfun).

За пиене ...

- много вода,лимонов сок,чай,понякога вино и ... предвид затоплянето,няма да се кълна,че съвсем няма да докосна някоя студена бира,но надали ще е повече от 1-2 за целия месец - ако има възможност да е безалкохолна - идеално.Не ми е на сърце алкохолът напоследък - ида пия,все е по 1-2 пръста.

Молете се да не се сетя за нещо допълнително,че ви чакат още 18км писания :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.03.13 23:55.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1