Креатин – всичко за него (актуализирана на 15.07.2016)

Прескочи до:

18.02.13
21:54

Работата е ясна, мерси много братле!!

Не пий креатина преди тренировка.

АЧ

18.02.13
22:09

казано от Владислав Андонов на 18.02.13, 21:59:

Не пий креатина преди тренировка.

Защо ?

Чувал съм, че не е подходящо.
Доколкото си спомням намалява кръвната захар и можеше да се получи дехидратация. Сега не съм много сигурен в това, но съм сигурен, че съм чел много мнения, че не се препоръчва прием преди тренировка.
Аз лично приемам моя сутрин след закуска и веднага след тренировка с бърз въглехидрат.
Поздрави!

18.02.13
22:30

казано от Слай на 18.02.13, 17:46:

От толкова писания не разбрах само за трениращ бойни изкуства , гонещ определени килограми,сила,издръжливост и активна мускулатура, коя форма е по добра кре-алкалин или монохидрата, защото виждам хора , които пишат коментари от типа “кре-алкалин не действа , това което се говори е да се продава по магазините , нямало ефект и доста такива ” Други доста доволно хвалат монохидрата , като жена го хвалат ....Вече и аз незнам на какво да вярвам ?

Според мен щом тренираш бойни изкуства е добре да избягваш монохидрата. Ще задържиш доста вода и ще станеш тежък и тромав. Освен ако не се състезаваш,а само тренираш.
Кре-алкалин или креатин малат е подходящото за теб в случай,че ходиш и на състезания.

казано от Миро на 18.02.13, 22:30:

Според мен щом тренираш бойни изкуства е добре да избягваш монохидрата. Ще задържиш доста вода и ще станеш тежък и тромав.

Моите лични впечатления са, че при прием на качествен монохидрат проблем с водна задръжка няма.

Относно бойните спортове - креатин моноходрат, без значение за какво, това е креатинът.
Тренирал съм такива спортове няколко години и тренировките които се правят там, по никакъв начин не го допринасят за тази задръжка, а точно обратното.
Креатинът вкарва водата в мускула, това дали ще задържаш допълнително, зависи най-вече от храната и тренировката. За да избегнеш прекомерна задръжка която се получава от товарене на бъбреците, просто не прави зареждаща фаза, а направо си пий по 10 гр. в трен. ден и 5 гр. в почивен.

Имам 1 въпрос.
Днес гледах за най-изгоден монохидрат (креапюр) и такъв излезе този на MEX - Pure Creatine Monohydrate, но дозата е 5.4 гр. (опаковката 540 гр.) и тези 400мг. са описани като “Unsu-lean absorbtion complex”, какво представлява този комплекс?
Не ми пречи по принцип, просто ми е интересно какво е?

казано от Stoqn Mezinov на 20.02.13, 12:41:

Днес гледах за най-изгоден монохидрат (креапюр) и такъв излезе този на MEX - Pure Creatine Monohydrate, но дозата е 5.4 гр. (опаковката 540 гр.) и тези 400мг. са описани като “Unsu-lean absorbtion complex”, какво представлява този комплекс?

Не открих състав на продукта в интернет. На етикета на опаковката вероятно ще е написан.
Почти сигурен съм, че въпросният комплекс е... захар. :)

И аз не открих нищо, а и подкрепям мнението ти, че ще е някаква захар/фруктоза/декстроза.
Ако някой знае, нека пише.
Аз съм пуснал запитване и в сайта на СилаБГ, след като отговорят ще споделя и тук. :)

Мнението беше редактирано от Стоян a.k.a Burner на 20.02.13 13:28.

20.02.13
13:01

казано от Миро на 18.02.13, 22:30:

Според мен щом тренираш бойни изкуства е добре да избягваш монохидрата. Ще задържиш доста вода и ще станеш тежък и тромав. Освен ако не се състезаваш,а само тренираш.
Кре-алкалин или креатин малат е подходящото за теб в случай,че ходиш и на състезания.

Тежък и тромав от две кила? Увеличението на силата от креатина е достатъчно голямо, да компенсира забавянето от малкото вода, която ще хидратира мускулите ти. Повече сила - повече бързина.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.02.13 13:03.

20.02.13
15:03

Вярно ли е, че от ON вече не използват Creapure суровина? Сега гледах една кутия и никъде няма логото на Creapure, само пише, че е микронизиран монохидрат. Кои други марки, освен ON, са добри? NOW?

казано от Hardcore на 20.02.13, 15:03:

Вярно ли е, че от ON вече не използват Creapure суровина? Сега гледах една кутия и никъде няма логото на Creapure, само пише, че е микронизиран монохидрат. Кои други марки, освен ON, са добри? NOW?

На 1-вата страница има изброени марки. Аз съм се насочил към MEX, тъй като идва най-изгодно, но още се чудя.
Логото на креапюр при ОН е над баркодът, който се намира от задната страна на кутията, доста от техния креатин съм изпил, но не ми се дават излишни пари и щом суровината е същата и при по-евтините марки не виждам смисъл от това капиталовложение.

ПП. - 20:09ч , 20.02.13г.
Да отговоря на зададения от мен въпрос за креатина на MEX.
СилаБГ отговориха на сайтът им, цитирам:
- “Здравейте,

Накратко онези 400 мг представляват комплекс екстракти и активни съставки повишаващи инсулина чувствителност! Всички знаем, че инсулина е хормона на транспорта и една по-добра чувствителност може да се свърже само с по-добро усвояване! Повечето потребители добавят бързи въглехидрати за да достигнат това, ние намираме подобна матрица за далеч по-добър вариант поради факта, че не е калорична!
Точния състав и препоръчителен прием може да видиш тук - http://muscleexcellence.com/site/index3.php?option=com_content&view=article&id=26 “

Надявам се, не съм бил досаден и дано информацията послужи на някой друг чудещ се като мен. :)

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стоян a.k.a Burner на 20.02.13 20:09.

24.02.13
12:36

Няма лого на Creapure, нито над баркода, нито където и да е другаде. :?

Интересно... тук погледнах 3 кутии които имам останали ( 2 кг. и 2х600 гр. ) и имат лого. Значи има вероятност вече да са с друга суровина, по-добра или не... Не съм пил от този “новия” креатин на ОН и не мога да дам мнение. За сметка на това от Креапюр съм доволен.

Мнението беше редактирано от Стоян a.k.a Burner на 25.02.13 10:32.

Моят въпрос е колко грама креатин на ден мога да приемам и да усвоявам. Извинявам се , ако въпросът ми е глупав или се повтаря , но аз лично мисля че 20г креатин на ден не могат да се усвоят изцяло от организма.

Прочети статията.

Благодаря ти Кольо :) !

Креатиновата матрица на Muscle Farm (Creatine 300g.) Някой пил ли го е защото към него съм се насочил ако някои е пил от него да даде по едно мнение :) Благодаря.

Пробвай и виж как на теб ще ти се отрази. Към хранителни добавки всеки организъм е различно толерантен. Добавка която на мен ще ми даде видим ефект при друг няма дори да подейства и обратното.

казано от Владислав Андонов на 05.03.13, 09:57:

Пробвай и виж как на теб ще ти се отрази. Към хранителни добавки всеки организъм е различно толерантен. Добавка която на мен ще ми даде видим ефект при друг няма дори да подейства и обратното.

Еми аз си го купих ама не се разтваря като хората и като го пия и ми остава по шишето и трябва с още малко вода да го обера сичкото ... По принцип как точно се пие направо във устата ли да си го изсипа и после вода да пия ли ? Един приятел така ми каза ,че се пиел креатина :D

Идиоти всякакви може да видиш, някои и през носа са ми казвали, че го взимат, само и само да се направят на интересни.
Слагаш в половин литър шишенце една лъжичка с топла вода, разклащаш добре и пиеш. Може да го комбинираш с протеин на прах или друга подобна добавка ако искаш, лично аз така го приемах.

казано от Владислав Андонов на 06.03.13, 00:04:

Идиоти всякакви може да видиш, някои и през носа са ми казвали, че го взимат, само и само да се направят на интересни.
Слагаш в половин литър шишенце една лъжичка с топла вода, разклащаш добре и пиеш. Може да го комбинираш с протеин на прах или друга подобна добавка ако искаш, лично аз така го приемах.

Мерси пробвах с леко по топла вода и по - добре стана :) Да те питам колко време да правя зареждаща в момента правя ама се чудя 5 дена ли да я правя или една седмица ? Благодаря.

казано от Даниел  Стефанов на 06.03.13, 20:40:

Да те питам колко време да правя зареждаща в момента правя ама се чудя 5 дена ли да я правя или една седмица ? Благодаря.

Сигурен ли си, че имаш нужда от зареждаща фаза?
Защо не четете статията - нямам представа...
...а за първото мнение в тази тема направо не смея да питам.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.03.13 21:57.

казано от Кольо Пияндето на 06.03.13, 21:55:

казано от Даниел  Стефанов на 06.03.13, 20:40:

Да те питам колко време да правя зареждаща в момента правя ама се чудя 5 дена ли да я правя или една седмица ? Благодаря.

Сигурен ли си, че имаш нужда от зареждаща фаза?
Защо не четете статията - нямам представа...
...а за първото мнение в тази тема направо не смея да питам.

Не не съм сигурен ,но тогава защо всеки които питам (човек които е пил креатин) ми вика да првавя зареждаща фаза ? Явно има защо ..

07.03.13
17:10

Може би се дължи на същата причина,поради която ти питаш - НЕЧЕТЕНЕ?

Мнението беше редактирано от balabanov на 07.03.13 17:10.

Зареждащата фаза не е нищо особено, просто увеличаваш количеството на приетия креатин, като по този начин се натрупва в организма. Страничният ефект от това е, че ако ти е слаб стомаха може да се подрсикаш.
Ефекта при зареждащата фаза е по-бърз в кратък срок, но в дълъг остава същия както и без нея, така че не е задължително зареждането.
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 08.03.13 00:49.

казано от Владислав Андонов на 08.03.13, 00:47:

Зареждащата фаза не е нищо особено, просто увеличаваш количеството на приетия креатин, като по този начин се натрупва в организма. Страничният ефект от това е, че ако ти е слаб стомаха може да се подрсикаш.
Ефекта при зареждащата фаза е по-бърз в кратък срок, но в дълъг остава същия както и без нея, така че не е задължително зареждането.
Поздрави!

Добре днеска последно правя зареждаща и след това по 5гр. 2 пъти дневно :) Последно да те питам лично тебе като си пиел креатин колко кг си качил и колко са ти се задържали ?

Ако тренираш правилно и се храниш добре всичко ще си остане, лично при мен имаше ефект. Не помня колко качих, но бяха достатъчно.

казано от Владислав Андонов на 08.03.13, 20:31:

Ако тренираш правилно и се храниш добре всичко ще си остане, лично при мен имаше ефект. Не помня колко качих, но бяха достатъчно.

Добре ти какво си ял тогава ? Аз си ям меса,млечни продукти,зеленчуди,ръжени и това е ..

Тренирах и се хранех редовно (имало е дни, в които съм ял по 9 пъти), нужното ми количество, приемах и други добавки, а храната няма смисъл да я описвам, ‘щото не спазвах някаква сериозна диета, просто внимавах с мазнините, увеличих приема на въглехидрати и приемах повече протеини.

казано от Владислав Андонов на 11.03.13, 15:43:

Тренирах и се хранех редовно (имало е дни, в които съм ял по 9 пъти), нужното ми количество, приемах и други добавки, а храната няма смисъл да я описвам, ‘щото не спазвах някаква сериозна диета, просто внимавах с мазнините, увеличих приема на въглехидрати и приемах повече протеини.

Aха и аз се тъпча яко всяка вечер си ям по 1 пиле преди да си легна.

12.03.13
05:47

Здравейте. Искам да питам дали е възможно от креатина (монохидрат на ON) да се покачи нормалната телесна температура от 36,7 до 37,2-37,5. Питам, защото незнам дали по случайност или не, по време и след приема ми на креатин, вече няколко месеца си седя с такава температура без видими признаци за някаква болест. Благодаря предварително.

Ivan Tachev,
  Това покачване на температурата е характерно за креатин фосфата и малата. Над монохидрата нямам такива наблюдения, но хора всякакви.

12.03.13
13:10

Вземи 1/2-1 аналгин или амидофен и виж как ще е.

12.03.13
22:06

казано от Миро на 12.03.13, 13:10:

Вземи 1/2-1 аналгин или амидофен и виж как ще е.

Попринцип съм пробвал да смъкна температурата с парацетамол и то не с един, но ефекта беше само временен, като 4-5 часа след приема отново си се връщаше старото положение. Ще пробвам и с аналгин за всеки случай.

Мнението беше редактирано от Ivan Tachev на 12.03.13 23:01.

12.03.13
23:54

Опитай. Преди години се продаваше амидофен в аптеките. Много ефикасен беше,но вече май не се произвежда. Тонизиращите вещества е възможно да засилят обмяната на веществата и повишат образуването на топлина. Друга вероятност също така е да имаш някакво възпаление на червата,колит или нещо друго. Това много често е придружено също с леко покачване на температурата. Някои хора имат увеличена щитовидна жлеза,което се среща рядко. Но също води до увеличена обмяна и малко по-висока температура. А най-безобидния случай,но трудно решим проблем е просто да е нарушена терморегулацията на организма и се поддържат повече градуси. Може да се опита и с релаксиращи вещества,например пакетираните чайове на билкова основа. Обикновено релаксиращите вещества понижават температурата на тялото. Забавят обмяната.

19.03.13
17:59

Creapure използва ли се в Gaspari Nutrition Qualitine ?

p.s. Защо този продукт не съществува в сайта на Gaspari?

Мнението беше редактирано от B69 на 20.03.13 13:30.

28.03.13
19:26

http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-creatine-powder?utm_source=forum&utm_medium=bottom&utm_campaign=optimum-nutrition-creatine-powder#usage
Да направя ли зареждаща фаза или да си трая с този креатин при положение ,че не сам пил досега и да започна да го приемам по 5 грама сутрин със закуската и ако правя зареждаща как да я направя (сутрин , преди , след тренировка и преди сън).Разбрах ,че се комбинира добре с всички добавки затова няма да задавам излишни въпроси. Благодаря предварително.

Зареждащата фаза е пожелание, 4 приема в които и да е части на деня. Аз лично го пия по 5 грама сутрин и 5 грама след тренировка.

28.03.13
23:46

Благодаря ! :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1