A New Iron Maiden out there! PUNISH YOUR WEAKNESS!

Темата е заключена.
Прескочи до:

13.03.13
19:38

Егати късмета който имам... За пореден път се убеждавам, че човек даже и чистосърдечно да иска да даде мнение за вече започнат “спам” (нали всичко извън тренировките и храненето е точно това в този форум), трябва да бъде скастрен и желанието му напълно “осакатено”. Защо ли изобщо си четем дневниците? Ми да си стоим само с нашите си или изобщо да ги затваряме и да си говорим само със себе си.

13.03.13
20:11

Не бе, не съм искала да те скастрям :)
Просто прекалено дълга дискусия се получи и още в началото и помолих на когото му е интересна темата да я отдели, за да мога аз да си намирам тренировките и другите писаници...не че нещо принципно имам против дискусиите, просто ми размиха прекалено много дневника. :)
Извинявай, ако го счетеш за спам. :)

13.03.13
20:18

На толкоз много :) отговарям с :) Здраве да е, останалото са бели кахъри. Но не издържах просто.

13.03.13
21:57

Всички хора на заден план супер много ме разсеяха :D особено пича с шинирания крак (clap)

14.03.13
15:28

Днес е спокоен, не-слънчев ден, започнат с познатото кафе с мляко и няколко фурми за отскок.
За офиса си взех салата айсберг с моркови, репички, маслинова паста и малко сирене, варено яйце (която в момента хапвам) и за по-късно каша от елда с три резенчета кашкавалец.
Издумках няколко чаши домашен студен чай и литър вода. Очакват се още течности, след салата може да скокна за следобено кафе.
Вечерята ще е остатъка от елдата, не знам с какво все още.

15.03.13
12:43

Алоха!
Ами днес си хапнах какаови зърна, кафе с мляко, едно бананче и 2 резена (последни) от тиквено-маслиновата питка с кашкавал.
Туй за сега.
Както по-рано си бях написала, днес си станах бая раничко (0430) и имам още час в офиса. После смятам да джитна към залата, искам да си изпълня тренитата за седмицата! Днес отново смятам да натисна кардиото + табатка с хмхм, нека видим с какво ще я измисля.
ПС1: На концерт се отказвам да ходя, ще има вместо това повечко релакс.
ПС2: Поръчах си и аз най-подир тоя фоумролер, даже сега е и с 50% намаление (еееех ама голяма реклама съм) и нямам търпение и аз да съм от “мачкащите”. А да видим!

EDIT: Днес с пътечката просто бяхме някак си неотлепими. 55 мин, само 6 км. обаче наклона беше на макс *15* със скорост 6.3, 2 км, после 1 бегачка (наклон 6 и скорост 8), после пак 2 км. планински пътечен катерач на макс и накрая пак 1.5 бегач на 4.5 до 2 със скорост от 8 до 10.5 км/ч.

И понеже се чудих какво да си спретна за вечеря, ей на... варена червена леща + микс зеленчуци с 5 гр. масло, 20 гр. кашкавал и едно яйце за украса (май).

Мнението беше редактирано от Membaris на 15.03.13 21:29.

16.03.13
15:26

КафеМляко + два банана + ябълка
100 гр. гризини от овесени трици и чубрица
сега пак КафеМляко (заспала работа) и втори литър вода
След работа ще се поразкърша домашно, че тоя женски корем цял ден не спря... Сутринта на инат, въпреки че заради него едвам се движех, подпалих с всички сили кракомобила и накрая на отсечката вече бях много по-добре, макар и фейса да ми беше вкочанен. Неволя, к’во да правиш...

Довечера ще хапна от вчерашната манджа (фотката е в горния пост) и няколко парчета маринована сельодка. Домашният чай отново съм го приготвила, набухан е с лимони също така, направо ще се надрусам с полезни съставки ;) А може и едно бяло винце, тъкмо за пълно успокоение на страстите коремни.

Лек, ветровито-замръзничев съботен ден!

17.03.13
09:47

Днес на излизане от къщи ме нападнаха няколко кучета, едното ме захапа за крака. Ходих да ми бият веднага ваксина против тетанус  и да промият раната. Сега целият крак ми е нещо като изтръпнал, по-скоро е дразнещо от колкото да боли. Лекарката каза, че цяла седмица щял да е така. Смятам утре да звънна в общината да дам един прекрасен репорт с вярата, че нещо най-сетне ще се промени за тая глутница.
Екоравновесие никакви ги няма, не работят днес, само едно съобщение им оставих.
Добре че раната е повърхностна (поне така изглежда или думите “Не се притеснявай, всичко е наред!” на лекарката си ме кротнаха), но все още ми е бая уплашено. Не че нещо, ама и един куршум няма да е зле... 
Опитвам се да се енергизирам и да мисля позитивно, щото можеше и много по-зле да бъде работата. И това точно днес да ми се случи, при положение, че има други кучета пред входа, които (може би защото си ни знаят) никога не са ми правили проблем, но не, точно днес. Малко съм суеверна, нали е ден за прошка (не съм религиозна, но някак си ги връзвам нещата в главата си), нещо някой иска да ми каже ли...

Кафе с мляко, няколко какаови зърна, сега имам едно 25 грамово черно руско шоколадче, което ще хапна за щастие.
За по-късно съм си приготвила фалафели, морков, малко кашкавал и парче свинска вита шунка. Ябълка + банан.

Оммммммм.....

Мнението беше редактирано от Membaris на 17.03.13 09:58.

17.03.13
12:41

UPDATE: Току що ми звъннаха от Екоравновесие и са на адреса, търсят кучетата...По описанието на едното се оказа, че им е стар познайник, само не мога да си обясня, защо такива ги пускат обратно?

Мнението беше редактирано от Membaris на 17.03.13 12:42.

18.03.13
16:35

Вчера вечерта си направих зелена салата със сельодка, яйце, маслини и морков, хапнах я с няколко фалафела и сос от кис. мляко и чесън + домашен студен чай. Спах много добре и крака не ме боли (освен на допир), което е супер.
Сутринта или по-точно по обяд пийнах кафе с мляко + 2 оризовки с мед и тахан + 1 парче кашкавал.

Преди малко се върнах от тренировка, малко по-леко я изкарах, но пак беше ок.
- пътека - 1 км. под наклон 8 бърз ход, после 2 км. бягане на 9 км/ч (тук вече почнах да усещам лек натиск върху раненото място), после пак 1 км. бърз ход под 8 наклон (30 мин)
- разгрявка с 30 коремни и 10 цели лицеви
силова:
- 3@7.5 кг. пред гърди@10 клека
- 2@5 кг. диск завъртане с клек @10 - демек WOODCHOPPER :D (най-сетне, благодаря на Lucifer)
- 2@15 кг. общо в ръцете български клек@5 на крак
- уфф тези ги забравих: 20 коремни от вис
- вертикален скрипец 10@20кг/25кг и 5@30кг.
- колело 10 мин.

Сега хапвам салата от снощи + чай + лъжица мед и тахан.

Дописвам последното ядене за днес - 4 фалафелчета с кис. мляко и чесън, парче кашкавал и парче свинска вита шунка.
Сега си пека някакъв вид кекс за следващите работни дни да си имам за закуска. Нещото включва: грахам и ленено брашно, овесени ядки, половин кофичка кис. мляко, 2 яйца, 1 л. какао. Сигурно няма да има никакъв вкус, но ще мазотя парчетата с тахам и мед и ще станат ммммм :)

Мнението беше редактирано от Membaris на 19.03.13 08:21.

18.03.13
21:53

Аз да си кажа отново мъката относно тия улични кучета. Та препоръчаха ми “кучегон”, спешъл устройство... Обаче аз реших да си инсталирам един ап като за проба. И сега, хем изобщо не ща да виждам кучета, ми трябва едно да изпробвам ап-а. Обаче честно да си кажа, понеже утре пак ще трябва да излизам рано рано, хич и не искам да виждам куче. Като нищо пак ще се паникьосам и ще забравя за ап-а. Каква дилема само, но щом е за здравето и живота няма как...

Една кратка историйка по този повод.

20.03.13
13:47

Днес сутринта тренито на гладно (ама естествено):

- загряване с 3 км. бегом на средно 9.5 км/ч.
- разтягане, 50 коремни на дюшека (V, странични, класически), 10 *хасъл* лицеви

силова:
- дъмбел 12.5 кг - клекове 10/10/10
- суинг 12.5 кг. - 10/10
- woodchopper 5 кг. диск - 10/10
- дъмбел 5 кг. зад глава - 10/10
- разходка напади с дъмбели по 7.5 кг. - напред назад, понеже разстоянието в залата не е голямо, си ги броя - 30
- повдигане на ханш на един крак с 5 кг. диск - 10/10
- български клек дъмбели 7.5 кг. - 10/10/10/10
- вертикален скрипец - 20кг./10; 25 кг./10; 30 кг./5
- коремни от вис - 20
- коремни с 5 кг. диск пред гърди под наклон - 20

- разгряване с 10 мин. планинско колоездене

Бегом после към къщи - гаврътнах едно кафе с мляко и после на работа...
Пийнах тъкмо един шейк от банан и две ябълки с 500 мл. прясно мляко.
+ парче свинска вита шунка, парче кашкавал, варен нахут (2 шепи за по-късно).
Водата за сега се движи литър и нещо.

ПС: ОоооООО вчера си получих фоумролера и преди лягане се поразвъртях малко, но само отзад бедрата. Днес нямах време след тренировката да му обърна повечко внимание, но и това ще стане. Ако имате предложения за движенията с него, ще се радвам да ми ги споделите! Аста ла виста! ;)

Мнението беше редактирано от Membaris на 20.03.13 13:58.

21.03.13
16:43

Нетренировъчен.
Храната днес, всичко:
- кафе с мляко
- кофичка кис. мляко с лъжица дом. сладко от праскови и една ябълка
- 2 свински пържоли (без кост) с доматено-гъбен сос
- ризи - бизи: от 3 вида ориз и зеленчуци + 50 гр. сирене (общо 400 гр.)
2 л. вода, довечера ще има още от дом. чай и ще се размачкам на ролера :)

Мнението беше редактирано от Membaris на 21.03.13 16:43.

22.03.13
12:40

Алоха!

Кафе с мляко
Тренито от сутринта: днес само бърз пулс ;) демек кардио
- 5.6 км. на средна скорост 9.5 км/ч. до 10.5 км/ч. за 34 мин. - персонален рекорд, много се кефя, че ставам по-бърза :D (като се сетя, че в началото 3 км. едвам едвам ги скалъпвах за 35 мин.... *костенурка*)
- 100 коремни - 20 класически/20 В-преси/20 странични/20 половинки/20 класически
- седеж на стена за почивка - 40 сек/20 сек.
- 20 бърпита с цяла лицева и подскок (изпълних ги стриктно и по 5 и няколко секунди почивка помежду)
- скачане на въже, 3 мин. - все още не съм доволна, но този път темпото ми беше по-бързо, искам да съм гуру на въжето!!! Ще взема да се разтърся за тренировка само на въже...

След тренито бегом да се оправям и на работа, като ходом хапнах едно парче домашен кекс от какао и ленено брашно намазано с тахан и мед. Водата + чая за сега се движат 1.5 л, до края на деня към 3 л. След малко ще хапна ябълка, а за по-късно отново манджата като вчера - 2 свински пържоли на фурна без кост + доматено-гъбен сос. Към тях евентуално някой варен картоф допълнително (че отдавна не съм хапвала картофи) или отново ориз.

ENERGIZE YOURSELVES!!!

23.03.13
18:42

Снощи нямаше картоф, а микс зеленчуци. :)
Храната днес (23.03.13):
- кафе с мляко, парче домашен кекс със щрих мед и тахан, парче Едамер, банан
- овчарско кюфте (кълцано свинско месо) на скара + варен картоф с яйце и сирене + бира
- за вечерта ще има зеленчучки със сирене или йогурт сос и може би отново биричка или винце
Релаксът е пълен! ;) и разходката също! Хубав ден/вечер на всички!

Храната за 24.03.13:
- кафе с мляко + лате следобяд
- парче дом. кекс с мед и тахан
- смес зеленчуци с кус-кус, запечени с Едамер и парче свинска вита шунка + сосче от кис. мляко и чесън
- чаша бира
За довечера не знам още какво ще хапна, евентуално зелена салата. Иначе вчера си направих мляко с ориз, един много много любим мой десерт. Отдавна не бях хапвала и тези дни вече не издържах от мисълта :) На дъното на купичките слагам парчета банан и ябълка. Ще се хапва тези дни за закуска или след трени ммммм....

От месец си стигнах първоначалната цел относно теглото, а сега вече се насочвам към следващата, вече съм 64.5 кг. До 60 кг. има малко, струва ми се толкова безпроблемно това сваляне вече. Само не ми се иска да се *унасям* в това, мисля, че 60 трябва да е последна спирка. Доволна съм и със сегашното положение, но усещам, че ме е хванала тръпката и искам да видя колко още мога да се променя. Смятам да излизам колкото се може повече от границата на комфорта със следващите тренировки, повече бягане за повече издръжливост (минах 5 км. си стандарт, сега ще увеличавам с по 1 км. не знам за колко време все още), по-голяма тежест отново (например клековете са с 12.5 кг. дъмбел, ще пробвам с 15 кг...) за повече издръжливост... Ще експериментирам. И въжето, въжето... трябва повече упражнения да го овладея това скачане, голям мерак ми е.

Мнението беше редактирано от Membaris на 24.03.13 14:54.

24.03.13
21:23

Такаааа, тренито днес:
Започнах леко от зад на пред, тази тренировка ми беше за кеф и реших да завъртя леко, т.е. кардиото този път беше в края. :)
- загрявка с 25 бърпита с лицеви и скоци и 70 коремни (отново микс както си знам)
силова:
- сега с 15 кг. дъмбел пред гърди клек - 10/10/10
- суинг, 12.5 кг. - 10/10/10
- български клек, 2/7.5 кг. - 5/5/5/5
- woodchopper’n'squat - 5 кг. диск - 10/10/10/10
- разтяжка бицепс зад глава - 5 кг. - 5/5//5/5
- вертикален скрипец, широк хват - 20 кг. - 10; 25 кг. - 10; 30 кг. - 5/5
- пек дек - 10/10 мисля, че с 15 кг беше (тази машина сигурно за втори път я ползвам за целия ми фитнес стаж, просто не съм фен на машините и т’ва е!)
- разгрявка - 3 км. бегом на пътеката, средна скорост 9.5 км.
Накрая се разтягах с ролера, гръб, бедра, задник.... Всичко в кюпа! Добре се получи!
Тоз кантар откачи - днес 64 кг, още надолу? Ще трябва да включа и метъра скоро, но нещата определено вървят мега добре.
Ако вземем 64 кг. сега, значи станаха -22 кг! 8-)

Вечерях айсберг с 3 яйца, две лъжици от кус-кусо зеленчуковата манджа, сиренце и маслинова паста. Изядох половината купа и се предадох. Леглото ме очаква, смятам да си спа както винаги като пън ;)
Водата днес я отнесох към то 3 л.
ПС: Понеже ми е терсене да си мачкам гърба на земята, реших да го правя на стената/гардероба/вратата, изобщо вертикално да е. В новоскалъпената ми плейлиста ще качвам туй онуй, първото мое видео с ролера не е качествено, но е за протокола и ще става и по-добре.

ПС1: Представям си и “пистолети” така, дали ще успея?

Мнението беше редактирано от Membaris на 24.03.13 22:09.

25.03.13
10:16

Утро, утро! :)
Ами днес редовното кафе с мляко, парче домашен кекс с парче Едамер, един банан.
За по-късно мляко с ориз + зеленчуци със сирене и кюфтенце, ама не е сигурно... Ще дописвам.

Днес без кюфтета, но за това пък бол зеленчуци. На обяд хапнах варен картоф с масло + салата зеле и домати.
А за вечеря ще доям салатата от снощи (giggle). Изобщо салати да искаш!

Мнението беше редактирано от Membaris на 25.03.13 18:30.

25.03.13
15:27

Ох тези мъркащи животинки!Голям сладур е твоят “тигър”. : )

26.03.13
12:15

Тренировката днес (на гладно, с едно кафе с мляко) беше отново за висок пулс и издръжливост. Ето какво си скалъпих:
- 5 км. бягане (32 мин, постепенно увеличаване на скоростта от 8.5 до 10 км/ч, горе-долу на всеки километър; времето за мен е отново личен рекорд);
- разтягане на крайниците
- 50 преси
5 рунда - 10 на 10 (60 сек. работа, 15 сек. почивка) за 10 бърпита с лицева и подскок/10 клека със собствено тегло и ритник и така до общо 50 бърпита и 50 клека с кик.
- още 50 преси
- почивка седеж на стена - 2/30 сек.
- преден планк - 2/30 сек.
- скачане на въже за 3 мин.
Като гледам всичко днес ми е с 5 :) Даже и шкафчето в залата ми е номер 5 (giggle).
Почвам да се вманиачавам с тези бърпита, но добре направените такива. Просто няма смисъл човек да се мори, ако не прави нещо правилно. Болката в бедрата, стегнатостта в корема и натоварването в ръцете започват да ми харесват още повече след като знам, че съм изпълнила бърпитата с истинска лицева и подскок. Наистина това е едно от най-добрите упражнения за цяло тяло, не знам дали има друго със собствено тегло равно на това. Вярно, че за сега за минута успявам да направя 10 хубави бърпита, но с времето ще стана по-бърза, ще се състезавам със себе си.
По време на тренито съм изпила макс. 300 мл. домашен студен чай, не обичам да се наливам с течности, става ми тежко.
Сега хапнах мляко с ориз  + оризовка с мед и тахан + 5 какаови зрънца... До по-късно! :)

По-късно хапнах задушени зеленчуци + шопска салата + 3 варени яйца и парче Едамер + два чая и литър вода + 80 гр. белен суров слънчоглед... Лека!

Мнението беше редактирано от Membaris на 26.03.13 20:28.

27.03.13
13:49

Снощи ме заболя кръста и почувствах, че настивам. Изпих 2 чаши чай и след работа веднага си направих още една двойна доза чай с ехинацея, изядох половин лимон и за всеки случай изпих един парацетамакс, легнах завита от глава до пети и на сутринта се събудих свежа като репичка и без странните болки в кръста. Исках да се рамачкам с ролера, но предпочетох да седна на спокойствие и лежерно да си изпия сутрешното кафе с Фродо в скута преди отново да тръгна към офиса.
Днес пак ще има мощна доза чай, по-късно ще хапна кисело мляко с ябълка и сурови слънчогледи (сутринта за закуска хапнах от млякото с ориз).
Миналата седмица за първи път направих 4 тренита в залата (постепенно от 2 ги увеличих до 4 в последните 2 месеца) и съответно леко минах зоната на комфорта, може би нещо ми е дошло в повече, а може би най-сетне и на мен, като на нормалните хора, промените във времето са повлияли (т.е. се опитват да повлияват, чук-чук на дърво). Не съм боледувала от няколко години, не мисля да го правя и сега. Пресякох настинката на време, днес ще го карам по-леко.
Утре принципно отново ми е трени ден и ще гледам повече да се разтегна, схваната съм горе в раменете и малко в ръцете. Трябва да отделям повечко време на това разтягане (мислена удивителна).

Хапката сега е пилешко със зеленчуци. Млякото с ябълките не е пипано още.. За по-късно имам пак задушени зеленчучки. За сега стана сигурно литър чая.

Мнението беше редактирано от Membaris на 27.03.13 17:01.

27.03.13
19:04

почва се....

27.03.13
19:13

Успех!

27.03.13
19:34

До като не се науча на double unders няма да мирясам. Ако ще и да се пребия :D

27.03.13
20:15

С това видео няма да се научиш скоро. :)

28.03.13
15:30

Оо, това е едно от хилядите. Ученето е на практика, всеки път пробвам, а това горното е заради триковете, които могат да бъдат пробвани... които или ще проработят или не докато сама не си намеря моите си трикове.

Тренировката днес беше леко миш-маш:
- 2 км. под наклон 10 - вървеж + 1.6 км. бегом за 7 мин. :)
- разтягане, този път поне 10 мин, заради сковаността, която чувствам в раменете най-вече
+ “разговор с въжето” - скачах първо без него, после само го въртях без да скачам и т.н... изгубих сигурно 10 мин. за тоя разговор и накрая почнах скоците. Направих 100 скока и един double upper (giggle), йей поне успях... само че ще трябва по-височко да скачам и да си забързам въртенето в ръцете, усещам, че нещо рефлексите не са в час (wasntme) или така ми се струва... с това въже ще бъде интересна прогресията. Другото е, че PVC въжето, което е леко като перце, го нямаше и ползвах кожено. (whew) Изобщо не знам как биха станали double uppers с тая тежест. Следващият път ще търся PVC-то. (Допис: поръчах си въжеееее :) :) :) което ще си взема с кеф другата седмица, когато ще си ходя към Поморие. Вече си представям как скачам и вятъра ме вее на вълнолома пред къщи! Юхуууу!).
- 20 преси с 5 кг. диск пред гърди, 30 Vпреси, 20 преси от вис
- 10 кг. дъмбел - 10/10 наклона за страна
- вертикален скрипец 20 кг./10; 25 кг./10 + 10; 30 кг./5
- клек с лост 15 кг. (мисля) - 5/10/10
- с 15 кг. - напади - 10/10
- 10 кг. пред гърди със странично завъртане напади - 10/10
- 5 кг. дъмбел сгъване зад глава - 10/10 на ръка
- римска тяга с лост 15 кг. - 10/10

Храната за деня:
-> преди трени: кафе с мляко
-> след (brunch) - банан + последното мляко с ориз
-> за следобяд - сурови белени слънчогледови семки (100 гр.), омлет от 4 яйца с масло и сирене, задушени зеленчуци + още нещо (не се знае все още)
- отново поне литър чай, останалото вода (общо към то 3 л.)

Мнението беше редактирано от Membaris на 28.03.13 17:00.

29.03.13
13:39

Тъй. Добър ден!
Днес - кафе с мляко, та даже и два пъти, че се наложи така да се каже :)
После за закуска кофичка кис. мляко БДС 3.6 % + парчета ябълка и банан, 50 гр. ядки и лъжица мед.
За по-късно (следобяда/вечерята) - салата от цвекло, зеле + маслинки, пилешка горна плешка на фурна и един оризец, който не е ясно дали ще го огрея днес...

xxx
Всичко от горепосоченото си хапнах днес, барабар с ориза. Тази ще да е оризената седмица. ;)
За лека нощ моята лична натурална добавка за днес е чаша домашно бяло вино. Опитах Ементалера, който си взех свежичък днес - 28 гр. протеин/29 гр. мазнини/0 въглехидрати... Какво повече да иска човек!!! 8-)

Мнението беше редактирано от Membaris на 29.03.13 22:25.

30.03.13
13:38

Днес предпочетох да си поспя преди работа, а тренито го оставих за утре, почивния ми ден actually. Но така е по-добре, утре отново ще си се наспя и с пълна мощ ще ида да поразхвърлям железата.
Кафе с мляко... undereating нещо. Приготвила съм си кисело мляко БДС 2.9% да си смеся със сурови ядки, банан и ябълка, но все още си стои. Може би след час ще го хапна, тъкмо да станат 18 часа фаст.
За по-късно имам една пилешка кълка :D а към то 2100 днес се очертава лека вечеря на вън.
Мисля от сега какво да си тренирам утре :) И нямам търпение за въженцето вече.

30.03.13
16:21

Понеже казах, че мисля над утрешната ми тренировка, смятам да издействам следното “3-ка”:

EDIT: 31.03.2013: Какво свърших днес?

- загрявка с 3 км. бягане до 11 км/ч, като ще се старая да сваля времето под 20 мин. за тези километри - ВЗЕТИ ЗА 19 мин! :)
- заготовката за силовата, демек разгрявката ми: 3/3/3 - табата стайл или 3СС по 30 бърпита с лицева, 30 клека с кик и 30 преси (може на 3 по 10 да ги разпределя най-вече заради бърпитата) + седеж на стена и планк за по 30 сек. + ще пробвам сърфиста (данке на Луцифер за идеята); + отново скачане на въже и пробване на double unders; - въжето липсваше в залата, за съжаление; 3-ката табата я направих за 7.45 мин. :) + 2 планка/20 сек. + 2 седежа на стена/30 сек; сърфиста го забравих...
свободни тежести:
- диск/дъмбел 10 кг. - накланяне на страни 3 СС по 10 - тц, забравих го това
- уудчопър с клек и максимално завъртане назад - диск 5 кг. - 3 СС по 10 - DONE
- напад със странично завъртане и 10 кг. дъмбел пред гърди - 3 СС по 10 - DONE
- български клек 7.5 кг. дъмбели или 10 кг. пред гърди (ще видим) - 3 СС по 5 на крак - DONE
- повдигане на таз на един крак с тежест 5 кг. диск - 3 СС по 5 на крак - DONE
- клек с 15 кг. - 3 СС по 15! ако видя, че съм ок вече с тази тежест, ще взема по-тежкия лост и до където ми стигнат силите - тук си направих трите серии с 15 кг. дъмбел пред гърди (с лоста скалъпих друго)
- суинг или с 12.5 или с 15 кг. - 3 СС по 10 (колкото успея) - DONE
- разтягане зад глава с 5 кг. - 3 СС по 5 - DONE + още една серийка за кеф

смятам да изпълня едно от “забравените” от мен упражнения, а именно:

- турско ставане (правила съм го с 3 кг, когато го заучавах)
- ренегатско гребане (с 3 кг.)
- мъртва тяга сумо - DONE - 10 с 15 кг./5 с 30 кг!
- мъртва римска тяга - DONE - с 15 кг./10
- планински катерач

+ Бонус направен днес:
- с лост 15 кг. напади напред в комбинация с клек - 5/5/4; ходещи напади с 15 кг. - 30 бр.
- плие с 15 кг. - 3 СС/5

накрая отново:
- пътека 3 км. бягане колкото сили имам (след клекове са ми слаби краката, за това няма да пиша цел за скорост или време) - тука спретнах 2.5 км. за 20 мин (1.5 км. бягане на 8.5, 1 км. вървеж на 8 наклон и 6.3 км/ч. с последни силички)
разтягане + ще пробвам пак въжескоците - без въже днес :(
Няма да включвам машини (скрипец, то аз друго не ползвам и без това), както от самото начало си и правех всъщност. Даже не знам защо от известно време насам започнах скрипец или пек дек. Харесват ми свободните тежести, с тях мога да си експериментирам колкото си искам. - Да, без машини беше днес. Получи се една нацепваща тренировка. Аз доволна! :D

Храната (31/03):
преди трени кафе с мляко
след трени (сега, 18 часа фаст) - 100 гр. Ементалер, 2 варени яйца, 1 банан; водата за сега е литър.

Днес вече съм 63.5 кг. (party)

Мнението беше редактирано от Membaris на 31.03.13 14:59.

01.04.13
11:28

След вчерашната хубава тренировка днес съм като бойна машина. Много съм енергична, голям кеф ми е, както винаги след добре свършена работа (тренировка). Нямам проблем вече ни с храните, ни с теглото. Това към което се насочих като втора ъпдейтната цел, а именно 60 кг. е най-вече от любопитство (признавам си) да видя себе си в още по-изчистено състояние, когато релефа, където трябва и го има вече, повече ще си личи. Сега най-вече работя за повече стягане, запазване на постигнатото (запазването със смъкване също не ми е проблем, само надолу и бавно, т.е. продължително за година и осем месеца се получи чудесен ефект), повече издръжливост и сила.
Доволна съм от себе си и на този 01.04. се чувствам по-добре от всякога.
Храната за днес:
- кафе с мляко, банан, шепа сурови ядки, кексче от овесени ядки и кокосови стърготини (до тук за сега)
после:
- пилешка вешавица (кълцано бяло месо на скара) + салата микс (домати, краставици, сирене, маслини, айсберг, парченца шунка и кашкавал, даже и рулца от раци, около 400 гр.)
- водата за сега е 2 л.
Вечерята мисля, че ще бъдат 3 варени картофа със задушените зеленчуци микс с масло (снощи си ги бях приготвила) и евентуално някое варено яйце или кисело мляко с ядки. Ще се реши.

Йей, въжето ми пристигна! Първи скоци в офиса :D

Мнението беше редактирано от Membaris на 01.04.13 15:22.

03.04.13
06:42

02.04.13:
Храната:
- домашна баница от трици и ленено брашно със сирене - 3 парчета
- кафе с мляко
- 3 л. вода + студен чай*
- сирене по шопски + кебапче
- пъстърва на фурна със салата и варен картоф
- чаша бира

Трени:
- 5 км. бягане на сравнително слаба скорост (8.5 км/ч до 9)
- 3 СС 30 - преси, цели бърпита, клекове с кик
- 200 скока на въже, double unders не ми се получиха...

03.04.2013:
Храната:
- кафе с мляко
- отново 3 л. вода + дом. студен чай (който е 500 мл. за днес)
- 4 парчета от баницата
- кис. мляко със шепа сурови ядки и ябълка
За следобяд/вечеря зеленчуци смес, вита свинска шунка (2, 3 парчета), сирене (100 гр.).
Отново ще мина към залата, че утре ще пътувам вече, а искам да си направя силовата за тази седмица поне. Следващите дни ще е кардио и упражнения само със собствено тегло на морска земя :)

Мнението беше редактирано от Membaris на 03.04.13 08:13.

03.04.13
12:59

Полумаратон Панчарево
Смятам да се пробвам, но датата не ми пасва в работния график. Ще пробвам да се освободя... :D

03.04.13
13:43

казано от Membaris на 03.04.13, 12:59:

Полумаратон Панчарево
Смятам да се пробвам, но датата не ми пасва в работния график. Ще пробвам да се освободя... :D

Първо,честито за въжето!
Иии... винаги съм искала да участвам в такова мероприятие.Дано да успееш да го сместиш в графика и да споделиш отзиви след това. :}

03.04.13
14:02

Дано да стане с графика, но хайде, идвай и ти! :)

03.04.13
16:52

Ако имах възможност,нямаше да пропусна.

04.04.13
06:55

Ако успея днес направо ще си се почерпя! :)
След работа (1400) по най-скоростния начин отивам до залата и за мега най-скоростно време трябва да си направя тренито. После още по-скоростно трябва да се прибера, да дооправя партакешите и в 1600 трябва да съм напълно готова за тръгване. Малко ми е късичък времевия интервал, но сутринта си казах, че трябва да направя всичко възможно да завъртя още една тренировка на закрито тази седмица. Днес за това ще имам макс. 45 мин, но оптимално би било да са 30 мин, за да ми е по-спокойно после.
Размисли за тренито: Сигурно за първи път от тренировъчната ми история ще направя загрявка само с 10 мин. бягане... като си го помисля и ми става едно такова тъжно. (dull) Но това е положението, времето, особено когато нямаш такова, не прощава!
След това клекове, напади, коремни и woodchoppers, както винаги, само че ще взема по-големи тежести за по-малко повторения, че няма да има време (ох, пак го повтарям).
Някой ще ме пита, абе защо не се прибереш директно в къщи и там не направиш 30 мин.. То и аз си го мисля, даже би ми спестило едни 20 мин, обаче не е за вярване, искам да си бягам пък. В кой дневник четох, че ако не се направи бягането, все едно тренито не е пълно, ами на, същата работа и при мен. Просто не мога без това! А само като знам, че няма да имам време за 5 или повече км. ме заболява сърцето. (wasntme)

xxx

Храната за деня:
- кафе с мляко
- 3 парчета от оная ми ти баничка, ябълка
- елда с масло и микс зеленчуци + 50 гр. сирене
- 2 варени яйца
- 3/4 л. вода

xxx

Големи терзания... За 30 мин. ще си забегна на стандартната дистанция 5 км (ще се забързам доста, за да вляза в това време естествено), пък каквото ще да става. Следващите дни ще се изкъртя от собствено-телесни-упражнения, така че железата днес ще ги пропусна. Разгеле.

Мнението беше редактирано от Membaris на 04.04.13 09:38.

05.04.13
20:54

Дааа, вчера успях с всичко! :)
3 км. за 19 мин. на пътечката, разтягане и 50 коремни за 5 мин, за още 5 мин. 2 км. колело на бързи обороти и 1 мин, последно за разтягане - точно 30 мин! :) Бегом обратно, после пътуване, закарах Фродо в Котел и останах там снощи, а днес вече съм си в къщи, в Помо Сити, йейййй!!!!
Храната:
от вечерта снощи - пилешка горна плешка, салата от цвекло + 3 лъжици катък, 2 водни чаши бира
днес сутринта - кафе с мляко, 2 парченца домашна Котленска баница мммммм
след обяд, на път - шепа белен суров слънчоглед + една бира
за вечеря - домашна супа топчета, любимите ми пълнени чушки с яйца и сирене и чаша бяло домашно вино мммммм

06.04.13
10:36

Алоха! В този мега готин, слънчев ден станах рано и побегнах крос 40 мин (2 мин. починах за разтягане на половината) - от къщи до пристанището и обратно. Този път разстоянието на открито го направих по-голямо и супер много се кефя - 6 км. и малко отгоре са, макар и на връщане бриза да духаше срещу мен и да ми беше по-трудно. Но бягането на открито не може да се сравни с пътечката. На пътя има едно електронно табло, което засича скоростите на всеки минувач (без значение дали автомобил, колело или пешеходец), та като минавах покрай него ми засече 10 км/ч, което ме озадачи - оказва се, че на открито бягам даже по-бързо за едно разстояние да кажем от 3 км. (половината отсечка), а на пътеката не ми се е случвало да остана на такава (за мен сравнително висока скорост) за повече от километър. Започва да ми става още по-интересно (това със скоростите, правилното дишане, типовете бягане и как докато бягаш да си почиваш, за да издържиш по-голямо разстояние) и ми се струва, че едно такова устройство за ръката (или там където се поставя) би била една добра инвестиция. Кофтито е, че в София просто няма място около мен за бягане на открито. Трябва да се пусна по Малинов и на-много да се надишам от CO2 и да умра в някоя канавка.
Тааа, след бегачката преди малко тъкмо си изпих кафето с мляко и хапнах една купичка кис. мляко (3.6%), с парчета ябълка, банан и шепа череши от компот + 3 лъжици мед.
Донесла съм си въжето и утре ще е скоковата утрин...
Излизаме на слънце и отново до домашното кейче. Ей ме на него -

07.04.13
11:57

Вчера вечерята беше печени кюфтета + зелена салата и чаша винце.
А днес е рождения ден на мамето ми (h) и хубавото хапване започна от сутринта с домашна баница и бонбонче :)
По-късно ще си направим скара с пъстърва и карагьоз, варени картофи и салата. Тортата ще се пробва също... Днес ще се чийтва, но аз нямам нищо против, всичко е вкусно, хубаво, домашно, защо не!
Мисля си и за скачането, ама малко по-късно :D

07.04.13
15:37

Направих следното трени:
- 1000 скока на въже, от които само няколко дъбъла (признавам си, много са ми трудни и основно проблема ми е в ръцете...), но не се отказвам! Много е яко обаче да те пере вятър без значение на коя страна се завъртиш (giggle)
- 50 лицеви (15 от тях от колене)
- 100 преси (смес от странични, В, класически)
- 20 странични кика с извивка от позиция за планк (по 10 на страна) - не знам как да го кръстя това, нещо между планински катерач, планк и опора...
- 30 клека (20 с кик)
лека разтяжка

Мнението беше редактирано от Membaris на 07.04.13 15:38.

08.04.13
18:08

Храната днес:
- кафе с мляко + парче от тортата (казах си, че тази сутрин ще я пробвам)
- купичка пилешка супа, варен картоф с копър и лъжица катък, малко печена пъстърва
- купичка леща за вечеря

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1