25.04.13
09:56
Витане, какво се е случило?
Ще трябва да се понамалят калориите, това е ясно. Режа и млякото в кафетата през деня - край с него. Като ще е гарга, рошава да е. Това влиза в сила още от днес.
Още две седмици (общо три) му давам на ЦХ. Ако за толкова време няма някакъв измерим резултат, няма да има никога.
казано от Петър на 25.04.13, 10:39:
Усещаш ли да ти се отразява на работоспособността и настроенията бе, Боби?
На настроението не ми се отразява особено, но на концентрацията определено.
Вече над година и половина на циклично се убедих, че важни са общите калории и качеството на храната. Кога ще ги ядеш през деня е все тая, поне що се касае до това дали ще сваляш качваш или поддържаш тегло. Всъщност основното тегло което свалих от както започнах да тренирам и си промених храненето бе с 3-4-5 хранения на ден....
25.04.2013 г. (тренировъчен ден 3, седмица 27)
Тренировка - рамо, преса
Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10х20, 8х40 кг.
Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 4х70 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 3х90, 4х85, 4x85 кг.
2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 7х42, 7х42 кг.
3. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 6х30, 6х30 кг.
4. Повдигане на дъмбели напред от стоеж - 5х35, 4х35 кг.
5. Повдигане на крака от вис (на 120 градуса) - 21, 17, 15, 13
6. Коремни преси на римско столче - 12х10, 11x10 кг.
Обобщение за тренировката:
Най-слабата тренировка от повече от година насам! За пръв път от много време не можах да си направя четворката в първата серия с планираната тежест и се наложи да намалявам тежестта на раменната преса.
Не знам каква е причината - недоспиване, умора, цикличното хранене или комбинация от трите.
Добавки:
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 2 капсули (700 мг) Sida Cordifilia, 3 грама рибено маслo, 1 капсула Ultra Lean 3 на Olympian Labs.
2. На обяд - 1 капсула Ultra Lean 3 на Olympian Labs, 2 капсули (700 мг) Sida Cordifilia.
3. Към 16 - 2 капсули (350 мг) Sida Cordifilia.
4. Преди тренировка - 6 капсули Amino Complete на Now, 5 грама BCAA на ASL.
5. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.
6. Към 18 - 1000 мг Tribulus на Now, 3 грама рибено масло.
7. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.
Храна:
18 часа фастинг, последвани от :
1. Към 18 - купичка спаначена супа, чаша таратор, солидна порция гръцка мусака, зелена салата, кофичка биволско кисело мляко.
2. Към 22 (план) - две кюфтета на скара, салата от киноа, тиквички и печени чушки, може и малко шунка.
През деня - около 300 мл прясно мляко.
Хапнах много солидно сега и мисля втората вечеря да е далеч по-умерена днес, за да се стремя пак към ОКБ.
Обобщение за деня:
Пак ми се спи и ми е студено цял ден. От цикличното може и да не свалям тегло, но някакъв ефект със сигурност има - силата намалява. :D Това в рамките на майтапа. Иначе за първа тренировка ми се случва положението да е така драматично зле, така че засега не мога да правя изводи.
26.04.13
06:24
казано от Boby_ на 25.04.13, 20:04:
Най-слабата тренировка от повече от година насам! За пръв път от много време не можах да си направя четворката в първата серия с планираната тежест и се наложи да намалявам тежестта на раменната преса.
Не знам каква е причината - недоспиване, умора, цикличното хранене или комбинация от трите.
Tц... намалил си уискито затова!
26.04.2013 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
Интервално кардио на велоергометър - 16 минути (5 спринта на степен 6).
Спринтовете - на над 85 оборота в минута, 156 ккал (с 8 повече от предния път). От последното качване на велоергометъра мина цяла седмица, но като цяло прилично днес.
Добавки:
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 2 капсули (700 мг) Sida Cordifilia, 3 грама рибено маслo, 1 капсула Ultra Lean 3 на Olympian Labs.
2. На обяд - 1 капсула Ultra Lean 3 на Olympian Labs, 2 капсули (700 мг) Sida Cordifilia.
3. Към 16 - 2 капсули (700 мг) Sida Cordifilia.
4. Към 18 (план) - 1000 мг Tribulus на Now, 3 грама рибено масло.
5. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.
Храна:
1. Обяд - няма.
2. Вечеря - не знам...
През деня - към 200 мл прясно мляко.
Обобщение за деня:
Днес беше ползотврен ден в офиса. Иначе пълен глад. Сутринта си изпих млякото с нес и това е единственото нарушение на фастинга. Капучиното през деня отстъпи на еспресо със символично количество захар, която май също ще си замине, стига да се науча да си пия кафето без нея. :)
Сега отивам да взема малката от градина, а после имам да си довършвам една презентация за понеделник, за да не пускам служебния компютър уикенда.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.04.13 19:17.
27.04.2013 г. (тренировъчен ден 4, седмица 27)
Тренировка - гръб, трапец
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с раменен подхват - 8х55, 8х55 кг.
Адаптация:
Набирания с раменен подхват (със собствено тегло) - 4.
Работни серии:
1. Набирания с раменен подхват (с доп. тежест) - 6х32, 5х32, 4х32 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 4х95, 8х90, 6х90 кг.
3. Мъртва тяга - 8х70, 6х120, 5х180 (без фитили), 5х200, 4х200, 1х200 (с фитили) кг.
4. Гребане с прав лост (с подхват) - 8х120, 7х120, 6х120 кг.
5. Повдигане на рамене на машина за тяга - 7х230, 6х230, 6х230 кг.
Като за първа тренировка след 37 часа глад прилично. На тягата щях да припадна - виеше ми се свят през цялото време, а на последната серия ми причерня още на средата на второто повторение и го зарязах, за да не стане някой фал.
След тренировката Вито ми предложи да ми прави фотосесия за форума, но аз, понеже освен красив, умен и силен, съм също така и пословично скромен, отказах. :) Достатъчно се излагам и сам, няма нужда още някой да ми помага. :D
Добавки:
2. Преди тренировка - 6 капсули Amino Complete на Now, 5 грама BCAA на ASL.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.
4. На обяд - 1 капсула Ultra Lean 3 на Olympian Labs, 2 капсули (700 мг) Sida Cordifilia.
5. Към 16 (план) - 2 капсули (350 мг) Sida Cordifilia.
6. Към 18 (план) - 1000 мг Tribulus на Now, 3 грама рибено масло.
Храна:
38 часа фастинг, последвани от:
1. Към 11:30 - доза протеин, бъркани яйца с пресен лук и див чесън.
2. Към 12:30 - Супа топчета, тсадзики, домати, овче сирене, печена чушка, пилешко филе с рататуи и сос от горчица, към литър добре изстудена Рицина - мнооого добра! :)
3. Към 22 (план) - у нас е пълно с храна, все ще измисля нещо. :)
През деня - около 300 мл. прясно мляко.
Обобщение за деня:
Спане до късно, тренировка, следобед иде рожден ден и (надявам се) мързелива почивка. Ако изнинке нещо, ще дописвам.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.04.13 15:24.
Боби - фастваш, ходиш гол до кръста в залата и тренираш на подиум..
Само на мен ли ми се струва, че скоро ще станеш и ти кросфитър :D
казано от Наталья Заболотная на 27.04.13, 16:50:
Само на мен ли ми се струва, че скоро ще станеш и ти кросфитър :D
Засега - само на теб. :) Знаеш каква съм консерва по отношение на тренировките. :D
Благун, можеше да направиш някое скрито фото, да пратиш на приятелка :D
Мнението беше редактирано от Miyu на 27.04.13 17:24.
казано от Miyu на 27.04.13, 17:24:
Благун, можеше да направиш някое скрито фото, да пратиш на приятелка :D
Няма нужда да е скришно. :) Както казах, аз мога и само да се изложа достатъчно, не е нужно някой да помага. :)
Има пресни снимки от миналата седмица на предишната страница в дневника: http://www.bb-team.org/forums/viewreply/910393
27.04.13
18:45
казано от Boby_ на 27.04.13, 16:54:
казано от Наталья Заболотная на 27.04.13, 16:50:
Само на мен ли ми се струва, че скоро ще станеш и ти кросфитър :DЗасега - само на теб. :) Знаеш каква съм консерва по отношение на тренировките. :D
Мax-OT -a си е зверската програма.. стига да се възстановяваш адекватно не ти трябва друго (rock)
казано от James Hinks на 24.04.13, 10:26:
Еее, що GlenGrant точно ???
Дал си 23 евро на вятъра...нямаше ли нещо по-хубаво ? Чак мен ме е яд, че си се набутал...
Мдам, прав беше и за това. :) Днес отворих първата бутилка. Наложи се да слагам лед - нещо, което по принцип не правя с малцове.
Пил съм доста по-класни блендове. Е, хайде да не стигам до крайности все пак - няма да го изхвърля. Става за пиене, макар че не струва. :)
Любопитно ми е какъв софтуер използвате при изготвянето на презентации на подобно високо ниво?
казано от lustoykov на 28.04.13, 00:07:
Любопитно ми е какъв софтуер използвате при изготвянето на презентации на подобно високо ниво?
Всъщност не софтуерът, а съдържанието и историята в презентацията са важни, а също и умението на презентиащия да ги представи. :) Ползваме PowerPoint с някои “адони” - примерно Think Cell за диаграми.
28.04.2013 г. (тренировъчен ден 5, седмица 26)
Тренировка - гърди, предмишница
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10x20, 10х70, 10x70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 3+1х160, 3+1х160, 3+1х160 кг.
2. Кофички с доп. тежест - 6х48, 5х48 кг.
3. Повдигане на дъмбели от полулег - 7х50, 6х50 кг.
4. Сгъване на китки с прав лост зад гърба (за предмишница) - 8x30, 8x50, 7х70, 6х70, 6х70, 6х70 кг.
Поредната тренировка след фастинг и поредната с отстъпление от досегашните уж твърди постижения.
Добавки:
4. Преди тренировка - 6 капсули Amino Complete на Now, 5 грама BCAA на ASL.
5. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.
Храна:
18 часа фастинг, последвани от:
1. Към 16:30 - купичка боб чорба, половин кофичка биволско кисело мляко.
3. Към 22 (план) - ей сега започвам низането на пилешки шишчета, после ги мятам на скарата и сме готови с вечерята. :)
През деня - около 200 мл прясно мляко. Мисля и няколко бирички да ударя. Днес в Била имаше хубава промоция на Pisner Urquell и се възползвах. :)
Обобщение за деня:
Сутринта малко каране на колело с малката щерка на езерото в Дружба - учим се без помощните колелца и е голяма драма. :) После докато напазаруваме, свършим едно-друго из нас, дойде време за тренировка и... ЯДЕНЕ! :)
28.04.13
17:01
Боби, ти по време на фастинга ли тренираш? Без да зареждаш въглехидрати и/или аминокиселини? /6 капсули не е много/
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 28.04.13 17:01.
казано от Lachezar Tomov на 28.04.13, 17:01:
Боби, ти по време на фастинга ли тренираш? Без да зареждаш въглехидрати и/или аминокиселини? /6 капсули не е много/
Тренирам в края на фастинга. Зареждам аминокиселни с широк профил и BCAA преди тренировката. Шестте капсули са точно 4 грама според етикета на Нау, отделно от тях добавям 10 капсули (по-малки са - общо 5 грама) BCAA на ASL. Според прочетеното ефектът върху протеиновия синтез идва при 10 грама BCAA, така че съм горе-долу близо. :) ASL е измислена фирма със съмнителни продукти, но това има в Пауъра. Сега съм поръчал BCAA на Гаспари и ще вкарвам направо по 10 грама преди тренировка, за да съм съвсем по учебник. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.04.13 17:11.
28.04.13
17:21
Започна ли вече да усещаш адаптация?
П.С. За дебелаци като нас е доста по-лесно. (Дебелак >10 % бодифат)
казано от Grey Knight на 28.04.13, 17:21:
Започна ли вече да усещаш адаптация?
П.С. За дебелаци като нас е доста по-лесно. (Дебелак >10 % бодифат)
Зависи каква адаптация. Самото фастване не ми е проблем, особено 18-часовата версия, макар че и 36-40 часа не са страшни - инат имам в излишък.
Дискомфортът от тренировката на гладно след 18 часа фастинг понамаля, след 36 часа съм тренирал само веднъж и беше зле. Това по отношение на субективното усещане. Обективната физическа адаптация обаче май още не е настъпила - силата пада. Не много, но осезаемо. Когато и това спре и успея да задържа нещата, ще кажа, че съм се адаптирал напълно.
Това с намаляването на силата е временно :) Ще видиш по-нататък,как няма да ти се тренира нахранен...
28.04.13
17:39
На мен главата ми беше зле в началото и имах проблеми с концентрацията. Но в тренирането - много силно. Вторник ще направя 2 тренировки на гладно.
28.04.13
17:56
В началото ми беше трудно да се съсредоточа в час. Това имах в предвид. :)
Днес си пуснах профилактично изследвания - ПКК, кръвна захар, чернодробни ензими и липиден профил.
Хематологията е перфектна - всичко в норма. Изненадващо, но хемоглобинът ми е почти на долната граница. Интересно, при положение, че от доста години не съм имал хранене без месо.
Глюкозата е ОК, също както и триглицеридите. Общият холестерол е леко повишен - 5,31 mmol/l при препоръчителна стойност до 5. HDL е в норма, така че превишението се дължи на LDL, което не е добре. Все пак ситуацията е малко по-приемлива от предишния път, когато бях с 15-тина кг по-тежък и доста по-мазен. Ясно е, че трябва да продължвам с цикличното хранене и да сваля още някое кило. Тук друго няма какво да направя. Може би трябва да мина на по-леки меса и да избягвам наситени животински мазнини.
Другият леко повишен показател е АлАТ - 42,1 U/l при горна граница 41 за мъже. Успокоявам се с факта, че при активно спортуващи безопасните стойности са по-високи, но все пак трябва да имам едно на ум - може би трябва да спра протеина и аминокиселините за известно време. От креатина ще почина при всички случаи, като си доизпия кутията.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.04.13 13:06.
29.04.2013 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
Интервално кардио на велоергометър - 19 минути (6 спринта на степен 6).
Спринтовете - на над 85 оборота в минута, 185 ккал.
Добавки:
3. Към 16 - 2 капсули (700 мг) Sida Cordifilia.
Храна:
21 часа фастинг, последвани от:
1. Към 18:30 (план) - пилешки шишчета, домати, обезсолено сирене.
2. Към 21:30 (план) - гръцка мусака с още нещо.
Днес никакво прясно мляко. :)
Обобщение за деня:
Днес много работа, гарнирана с напрегната видеоконференция... Пак ще правим изнасилени неща и ще увеличаваме бюджета за продажби, въпреки предстоящите избори и много неизвестни, но това е положението. После като не си изпълним плана, няма да се помни, че са ни го спуснали, разбира се. Е, така е в този бизнес... А и не само в този. :)
Изненадан съм от лайковете на горното мнение - аз се опитах да се оплача, че имам повишени АлАТ и холестерол, а то ще светне ей сега в оранжево. :)
29.04.13
17:41
Холестерол и трибулус - направо може да се надяваш на голям синтез на тестостерон! :D
казано от Boby_ на 29.04.13, 13:03:
...Може би трябва да мина на по-леки меса и да избягвам наситени животински мазнини.
...
Наситените животински мазнини почти не влияят на холестерола в кръвта,Боби.
казано от metalex на 29.04.13, 18:34:
казано от Boby_ на 29.04.13, 13:03:
...Може би трябва да мина на по-леки меса и да избягвам наситени животински мазнини.
...Наситените животински мазнини почти не влияят на холестерола в кръвта,Боби.
Да, има такива проучвания, но има и други, които показват пряка връзка. Процесът е много сложен и данните не са еднозначни. Така или иначе за да свалям, трябва да огранича още малко калориите, въглехидрати почти не ям - остават мазнините. :)
29.04.13
19:24
Аз какво наблюдавам, че работи при мен - много протеин и нищо друго като цяло. Малко животински мазнини, малко растителни + доста рибено масло и оттам само зелени зеленчуци като понякога избирателно правя фастове. Пия и много вода. До 7мия ден ти писва адски много, защото ядеш малко и едно и също. Но работи за нашия телесен тип.
казано от Grey Knight на 29.04.13, 19:24:
Аз какво наблюдавам, че работи при мен - много протеин и нищо друго като цяло. Малко животински мазнини, малко растителни + доста рибено масло и оттам само зелени зеленчуци като понякога избирателно правя фастове. Пия и много вода. До 7мия ден ти писва адски много, защото ядеш малко и едно и също. Но работи за нашия телесен тип.
Да, и при мен това винаги е бил основният метод за сваляне. Така съм се отървал от общо трицифрено число килограми. :) Лошото е, че с годините става все по-трудно, а и йо-йо ефектът е неумолим. Затова сега вече втора година се опитвам да не стигам до крайности, а да намеря баланс, който да ми позволи да не качвам дългосрочно, без при това да подлагам ината си на изпитание ежедневно. Ако сваля още някое кило, толкова по-добре, но не на всяка цена. :)
30.04.2013 г. (тренировъчен ден 1, седмица 1)
Тренировка - рамо, предмишница
Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10х20, 10х20, 8х40 кг.
Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 4х70 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 4х90, 4х85, 4x85 кг.
2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 8х42, 7х42 кг.
3. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 6х30, 6х30 кг.
4. Повдигане на дъмбели встрани и назад от седеж с гърди, опрени в коленете - 8х35, 8х35 кг.
5. Сгъване на китки с прав лост (за предмишница) - 12х10, 8x50, 8х60, 7х65, 7х65, 7х65 кг.
Рестратирам броенето, за да следя броя тренировки по тази програма.
Иначе днешната тренировк пак слаба - на раменната преса четворката на 90 беше крива и измъчена, но си беше четворка.
Добавки:
4. Преди тренировка - 10 грама Aminolast на Gaspari.
5. След тренировка - 6 капсули Amino Complete на Now, ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.
Миналата седмица си поръчах нов шейкър, та за да не плащам доставка, приших към копчето и един балтон, та сега си имам кутийка BCAA на Gaspari. Първото впечатление е положително - чудесна разтворимост и много приятен свеж вкус (взех си киви и ягода).
В тази връзка да се оплача от вкуса Портокалов крем на Syntrax Matrix. Една от причините да харесвам толкова протеините не Syntrax е именно овкусяването. Да, ама тоя път в желанието си да разнообразя ударих греда. Кисело, не особено приятно и без почти никакъв аромат. Нищо общо с ванилията или шоколада на същата фирма, които са разкошни.
Храна:
19 часа фастинг, последвани от :
1. Към 17 - кофичка биволско кисело мляко, малко суджук, бира.
2. Към 21 (план) - сигурно ще излизаме, та ще видим какво ще е.
Обобщение за деня:
Нищо особено днес. Свърших доста работа, но въпреки това ще се наложи да поработя и по празниците...
30.04.13
17:41
идва Боби идва!
казано от Скота на 30.04.13, 17:53:
Тука е събота от вчера :D
Наздраве, Боби!
Събота ще е чак до неделя. :)
Наздраве!
01.05.2013 г. (тренировъчен ден 2, седмица 1)
Тренировка - бицепс, трицепс
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х20, 8х40 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 8х20, 8х60 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 4х60 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 4х110 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х80, 5х80, 5х80 кг.
2. Избутване на щанга от лег с тесен хват - 5х140, 4+1х140, 5х140 кг.
3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип “чукчета”) - 7х40, 6х40 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 6х60, 6х60 кг.
5. Скотово сгъване с дъмбел - 6х30, 6х30 кг.
6. Трицепсово разгъване на горен скрипец зад глава (с една ръка) - 6х45, 5х45 кг.
Не ми се тренираше днес, но се получи прилична тренировка в крайна сметка.
Добавки
2. По време на тренировката - 10 грама Aminolast на Gaspari.
3. След тренировка - 4 капсули Amino Complete на Now, ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.
Днес свърших сидата и глупавия бърнър и нямам намерение да взимам друг подобен продукт.
Понеже започнах с BCAA-то на Гаспари, намалявам другите аминокиселни - няма смисл от такива количества.
Храна:
19,5 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17:30- домати, синьо сирене, купичка боб чорба, един кренвирш, кофичка овче кисело мляко, бира.
2. Към 21:30 (план) - пилешки шишчета, гръцка мусака и някава салата.
Утре преди обяд сме планирали барбекю със семейството. Още се чудя дали да се правя на по-голям католик от папата, да пека мръвките и после да гледам домочадието как яде или да пропусна фастинга за ден, но май клоня към второто. :)
Обобщение за деня:
Нормален почивен ден. Имам служебна работа, но ще чака. Сутринта ходихме с малката на Коколандия, после пазаруване, почивка, тренировка... и денят си замина. :) Мързелива работа.
Отиде фастингът днес, че и тренировка няма да има. Бирите се почнаха от обяд, барбекюто цвърти, а довечера чакам гости за унищожаване на известно количество уиски...