Too Little, Too Late

Прескочи до:

Витане, какво се е случило?

25.04.13
10:18

Ще трябва да се понамалят калориите, това е ясно. Режа и млякото в кафетата през деня - край с него. Като ще е гарга, рошава да е. Това влиза в сила още от днес.
Още две седмици (общо три) му давам на ЦХ. Ако за толкова време няма някакъв измерим резултат, няма да има никога.

25.04.13
10:39

Усещаш ли да ти се отразява на работоспособността и настроенията бе, Боби?

25.04.13
10:54

казано от Петър на 25.04.13, 10:39:

Усещаш ли да ти се отразява на работоспособността и настроенията бе, Боби?

На настроението не ми се отразява особено, но на концентрацията определено.

25.04.13
11:17

Вече над година и половина на циклично се убедих, че важни са общите калории и качеството на храната. Кога ще ги ядеш през деня е все тая, поне що се касае до това дали ще сваляш качваш или поддържаш тегло. Всъщност основното тегло което свалих от както започнах да тренирам и си промених храненето бе с 3-4-5 хранения на ден....

25.04.13
20:04

25.04.2013 г. (тренировъчен ден 3, седмица 27)

Тренировка - рамо, преса

Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10х20, 8х40 кг.

Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 4х70 кг.

Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 3х90, 4х85, 4x85 кг.
2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 7х42, 7х42 кг.
3. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 6х30, 6х30 кг.
4. Повдигане на дъмбели напред от стоеж - 5х35, 4х35 кг.
5. Повдигане на крака от вис (на 120 градуса) - 21, 17, 15, 13
6. Коремни преси на римско столче - 12х10, 11x10 кг.

Обобщение за тренировката:
Най-слабата тренировка от повече от година насам! За пръв път от много време не можах да си направя четворката в първата серия с планираната тежест и се наложи да намалявам тежестта на раменната преса.
Не знам каква е причината - недоспиване, умора, цикличното хранене или комбинация от трите.

Добавки:
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 2 капсули (700 мг) Sida Cordifilia, 3 грама рибено маслo, 1 капсула Ultra Lean 3 на Olympian Labs.
2. На обяд - 1 капсула Ultra Lean 3 на Olympian Labs, 2 капсули (700 мг) Sida Cordifilia.
3. Към 16 - 2 капсули (350 мг) Sida Cordifilia.
4. Преди тренировка - 6 капсули Amino Complete на Now, 5 грама BCAA на ASL.
5. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.
6. Към 18 - 1000 мг Tribulus на Now, 3 грама рибено масло.
7. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.

Храна:
18 часа фастинг, последвани от :
1. Към 18 - купичка спаначена супа, чаша таратор, солидна порция гръцка мусака, зелена салата, кофичка биволско кисело мляко.
2. Към 22 (план) - две кюфтета на скара, салата от киноа, тиквички и печени чушки, може и малко шунка.

През деня - около 300 мл прясно мляко.

Хапнах много солидно сега и мисля втората вечеря да е далеч по-умерена днес, за да се стремя пак към ОКБ.

Обобщение за деня:
Пак ми се спи и ми е студено цял ден. От цикличното може и да не свалям тегло, но някакъв ефект със сигурност има - силата намалява. :D Това в рамките на майтапа. Иначе за първа тренировка ми се случва положението да е така драматично зле, така че засега не мога да правя изводи.

казано от Boby_ на 25.04.13, 20:04:

Най-слабата тренировка от повече от година насам! За пръв път от много време не можах да си направя четворката в първата серия с планираната тежест и се наложи да намалявам тежестта на раменната преса.
Не знам каква е причината - недоспиване, умора, цикличното хранене или комбинация от трите.

Tц... намалил си уискито затова!

26.04.13
17:49

26.04.2013 г. (без силова тренировка)

Аеробна тренировка

Интервално кардио на велоергометър - 16 минути (5 спринта на степен 6).

Спринтовете - на над 85 оборота в минута, 156 ккал (с 8 повече от предния път). От последното качване на велоергометъра мина цяла седмица, но като цяло прилично днес.

Добавки:
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 2 капсули (700 мг) Sida Cordifilia, 3 грама рибено маслo, 1 капсула Ultra Lean 3 на Olympian Labs.
2. На обяд - 1 капсула Ultra Lean 3 на Olympian Labs, 2 капсули (700 мг) Sida Cordifilia.
3. Към 16 - 2 капсули (700 мг) Sida Cordifilia.
4. Към 18 (план) - 1000 мг Tribulus на Now, 3 грама рибено масло.
5. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.

Храна:
1. Обяд - няма.
2. Вечеря - не знам...

През деня - към 200 мл прясно мляко.

Обобщение за деня:
Днес беше ползотврен ден в офиса. Иначе пълен глад. Сутринта си изпих млякото с нес и това е единственото нарушение на фастинга. Капучиното през деня отстъпи на еспресо със символично количество захар, която май също ще си замине, стига да се науча да си пия кафето без нея. :)
Сега отивам да взема малката от градина, а после имам да си довършвам една презентация за понеделник, за да не пускам служебния компютър уикенда.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.04.13 19:17.

27.04.13
11:56

27.04.2013 г. (тренировъчен ден 4, седмица 27)

Тренировка - гръб, трапец

Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с раменен подхват - 8х55, 8х55 кг.

Адаптация:
Набирания с раменен подхват (със собствено тегло) - 4.

Работни серии:
1. Набирания с раменен подхват (с доп. тежест) - 6х32, 5х32, 4х32 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 4х95, 8х90, 6х90 кг.
3. Мъртва тяга - 8х70, 6х120, 5х180 (без фитили), 5х200, 4х200, 1х200 (с фитили) кг.
4. Гребане с прав лост (с подхват) - 8х120, 7х120, 6х120 кг.
5. Повдигане на рамене на машина за тяга - 7х230, 6х230, 6х230 кг.

Като за първа тренировка след 37 часа глад прилично. На тягата щях да припадна - виеше ми се свят през цялото време, а на последната серия ми причерня още на средата на второто повторение и го зарязах, за да не стане някой фал.
След тренировката Вито ми предложи да ми прави фотосесия за форума, но аз, понеже освен красив, умен и силен, съм също така и пословично скромен, отказах. :) Достатъчно се излагам и сам, няма нужда още някой да ми помага. :D

Добавки:
2. Преди тренировка - 6 капсули Amino Complete на Now, 5 грама BCAA на ASL.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.
4. На обяд - 1 капсула Ultra Lean 3 на Olympian Labs, 2 капсули (700 мг) Sida Cordifilia.
5. Към 16 (план) - 2 капсули (350 мг) Sida Cordifilia.
6. Към 18 (план) - 1000 мг Tribulus на Now, 3 грама рибено масло.

Храна:
38 часа фастинг, последвани от:
1. Към 11:30 - доза протеин, бъркани яйца с пресен лук и див чесън.
2. Към 12:30 - Супа топчета, тсадзики, домати, овче сирене, печена чушка, пилешко филе с рататуи и сос от горчица, към литър добре изстудена Рицина - мнооого добра! :)
3. Към 22 (план) - у нас е пълно с храна, все ще измисля нещо. :)

През деня - около 300 мл. прясно мляко.

Обобщение за деня:
Спане до късно, тренировка, следобед иде рожден ден и (надявам се) мързелива почивка. Ако изнинке нещо, ще дописвам.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.04.13 15:24.

27.04.13
16:50

Боби - фастваш, ходиш гол до кръста в залата и тренираш на подиум..
Само на мен ли ми се струва, че скоро ще станеш и ти кросфитър :D

27.04.13
16:54

казано от Наталья Заболотная на 27.04.13, 16:50:

Засега - само на теб. :) Знаеш каква съм консерва по отношение на тренировките. :D

27.04.13
17:24

Благун, можеше да направиш някое скрито фото, да пратиш на приятелка :D

Мнението беше редактирано от Miyu на 27.04.13 17:24.

27.04.13
17:35

казано от Miyu на 27.04.13, 17:24:

Благун, можеше да направиш някое скрито фото, да пратиш на приятелка :D

Няма нужда да е скришно. :) Както казах, аз мога и само да се изложа достатъчно, не е нужно някой да помага. :)
Има пресни снимки от миналата седмица на предишната страница в дневника: http://www.bb-team.org/forums/viewreply/910393

казано от Boby_ на 27.04.13, 16:54:

казано от Наталья Заболотная на 27.04.13, 16:50:

Засега - само на теб. :) Знаеш каква съм консерва по отношение на тренировките. :D

Мax-OT -a си е зверската програма.. стига да се възстановяваш адекватно не ти трябва друго (rock)

27.04.13
19:29

казано от James Hinks на 24.04.13, 10:26:

Еее, що GlenGrant точно ???
Дал си 23 евро на вятъра...нямаше ли нещо по-хубаво ? Чак мен ме е яд, че си се набутал...

Мдам, прав беше и за това. :) Днес отворих първата бутилка. Наложи се да слагам лед - нещо, което по принцип не правя с малцове.
Пил съм доста по-класни блендове. Е, хайде да не стигам до крайности все пак - няма да го изхвърля. Става за пиене, макар че не струва. :)

28.04.13
00:07

Любопитно ми е какъв софтуер използвате при изготвянето на презентации на подобно високо ниво?

28.04.13
09:54

казано от lustoykov на 28.04.13, 00:07:

Любопитно ми е какъв софтуер използвате при изготвянето на презентации на подобно високо ниво?

Всъщност не софтуерът, а съдържанието и историята в презентацията са важни, а също и умението на презентиащия да ги представи. :) Ползваме PowerPoint с някои “адони” - примерно Think Cell за диаграми.

28.04.13
16:55

28.04.2013 г. (тренировъчен ден 5, седмица 26)

Тренировка - гърди, предмишница

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег  - 10х20, 10x20, 10х70, 10x70 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 3+1х160, 3+1х160, 3+1х160 кг.
2. Кофички с доп. тежест - 6х48, 5х48 кг.
3. Повдигане на дъмбели от полулег - 7х50, 6х50 кг.
4. Сгъване на китки с прав лост зад гърба (за предмишница) - 8x30, 8x50, 7х70, 6х70, 6х70, 6х70 кг.

Поредната тренировка след фастинг и поредната с отстъпление от досегашните уж твърди постижения.

Добавки:
4. Преди тренировка - 6 капсули Amino Complete на Now, 5 грама BCAA на ASL.
5. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.

Храна:

18 часа фастинг, последвани от:

1. Към 16:30 - купичка боб чорба, половин кофичка биволско кисело мляко.
3. Към 22 (план) - ей сега започвам низането на пилешки шишчета, после ги мятам на скарата и сме готови с вечерята. :)

През деня - около 200 мл прясно мляко. Мисля и няколко бирички да ударя. Днес в Била имаше хубава промоция на Pisner Urquell и се възползвах. :)

Обобщение за деня:
Сутринта малко каране на колело с малката щерка на езерото в Дружба - учим се без помощните колелца и е голяма драма. :) После докато напазаруваме, свършим едно-друго из нас, дойде време за тренировка и... ЯДЕНЕ! :)

28.04.13
17:01

Боби, ти по време на фастинга ли тренираш? Без да зареждаш въглехидрати и/или аминокиселини? /6 капсули не е много/

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 28.04.13 17:01.

28.04.13
17:06

казано от Lachezar Tomov на 28.04.13, 17:01:

Боби, ти по време на фастинга ли тренираш? Без да зареждаш въглехидрати и/или аминокиселини? /6 капсули не е много/

Тренирам в края на фастинга. Зареждам аминокиселни с широк профил и BCAA преди тренировката. Шестте капсули са точно 4 грама според етикета на Нау, отделно от тях добавям 10 капсули (по-малки са - общо 5 грама) BCAA на ASL. Според прочетеното ефектът върху протеиновия синтез идва при 10 грама BCAA, така че съм горе-долу близо. :) ASL е измислена фирма със съмнителни продукти, но това има в Пауъра. Сега съм поръчал BCAA на Гаспари и ще вкарвам направо по 10 грама преди тренировка, за да съм съвсем по учебник. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.04.13 17:11.

Започна ли вече да усещаш адаптация?
П.С. За дебелаци като нас е доста по-лесно. (Дебелак >10 % бодифат)

28.04.13
17:33

казано от Grey Knight на 28.04.13, 17:21:

Започна ли вече да усещаш адаптация?
П.С. За дебелаци като нас е доста по-лесно. (Дебелак >10 % бодифат)

Зависи каква адаптация. Самото фастване не ми е проблем, особено 18-часовата версия, макар че и 36-40 часа не са страшни - инат имам в излишък.
Дискомфортът от тренировката на гладно след 18 часа фастинг понамаля, след 36 часа съм тренирал само веднъж и беше зле. Това по отношение на субективното усещане. Обективната физическа адаптация обаче май още не е настъпила - силата пада. Не много, но осезаемо. Когато и това спре и успея да задържа нещата, ще кажа, че съм се адаптирал напълно.

28.04.13
17:37

Това с намаляването на силата е временно :) Ще видиш по-нататък,как няма да ти се тренира нахранен...

На мен главата ми беше зле в началото и имах проблеми с концентрацията. Но в тренирането - много силно. Вторник ще направя 2 тренировки на гладно.

28.04.13
17:55

Напротив,точно концентрацията се подобрява от фастването...

В началото ми беше трудно да се съсредоточа в час. Това имах в предвид. :)

29.04.13
13:03

Днес си пуснах профилактично изследвания - ПКК, кръвна захар, чернодробни ензими и липиден профил.
Хематологията е перфектна - всичко в норма. Изненадващо, но хемоглобинът ми е почти на долната граница. Интересно, при положение, че от доста години не съм имал хранене без месо.
Глюкозата е ОК, също както и триглицеридите. Общият холестерол е леко повишен - 5,31 mmol/l при препоръчителна стойност до 5. HDL е в норма, така че превишението се дължи на LDL, което не е добре. Все пак ситуацията е малко по-приемлива от предишния път, когато бях с 15-тина кг по-тежък и доста по-мазен. Ясно е, че трябва да продължвам с цикличното хранене и да сваля още някое кило. Тук друго няма какво да направя. Може би трябва да мина на по-леки меса и да избягвам наситени животински мазнини.
Другият леко повишен показател е АлАТ - 42,1 U/l при горна граница 41 за мъже. Успокоявам се с факта, че при активно спортуващи безопасните стойности са по-високи, но все пак трябва да имам едно на ум - може би трябва да спра протеина и аминокиселините за известно време. От креатина ще почина при всички случаи, като си доизпия кутията.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.04.13 13:06.

29.04.13
17:14

29.04.2013 г. (без силова тренировка)

Аеробна тренировка

Интервално кардио на велоергометър - 19 минути (6 спринта на степен 6).

Спринтовете - на над 85 оборота в минута, 185 ккал.

Добавки:
3. Към 16 - 2 капсули (700 мг) Sida Cordifilia.

Храна:
21 часа фастинг, последвани от:
1. Към 18:30 (план) - пилешки шишчета, домати, обезсолено сирене.
2. Към 21:30 (план) - гръцка мусака с още нещо.

Днес никакво прясно мляко. :)

Обобщение за деня:
Днес много работа, гарнирана с напрегната видеоконференция... Пак ще правим изнасилени неща и ще увеличаваме бюджета за продажби, въпреки предстоящите избори и много неизвестни, но това е положението. После като не си изпълним плана, няма да се помни, че са ни го спуснали, разбира се. Е, така е в този бизнес... А и не само в този. :)
Изненадан съм от лайковете на горното мнение - аз се опитах да се оплача, че имам повишени АлАТ и холестерол, а то ще светне ей сега в оранжево. :)

Холестерол и трибулус - направо може да се надяваш на голям синтез на тестостерон! :D

29.04.13
18:34

казано от Boby_ на 29.04.13, 13:03:

...Може би трябва да мина на по-леки меса и да избягвам наситени животински мазнини.
...

Наситените животински мазнини почти не влияят на холестерола в кръвта,Боби.

29.04.13
19:11

казано от metalex на 29.04.13, 18:34:

казано от Boby_ на 29.04.13, 13:03:

...Може би трябва да мина на по-леки меса и да избягвам наситени животински мазнини.
...

Наситените животински мазнини почти не влияят на холестерола в кръвта,Боби.

Да, има такива проучвания, но има и други, които показват пряка връзка. Процесът е много сложен и данните не са еднозначни. Така или иначе за да свалям, трябва да огранича още малко калориите, въглехидрати почти не ям  - остават мазнините. :)

Аз какво наблюдавам, че работи при мен - много протеин и нищо друго като цяло. Малко животински мазнини, малко растителни + доста рибено масло и оттам само зелени зеленчуци като понякога избирателно правя фастове. Пия и много вода. До 7мия ден ти писва адски много, защото ядеш малко и едно и също. Но работи за нашия телесен тип.

29.04.13
21:58

казано от Grey Knight на 29.04.13, 19:24:

Аз какво наблюдавам, че работи при мен - много протеин и нищо друго като цяло. Малко животински мазнини, малко растителни + доста рибено масло и оттам само зелени зеленчуци като понякога избирателно правя фастове. Пия и много вода. До 7мия ден ти писва адски много, защото ядеш малко и едно и също. Но работи за нашия телесен тип.

Да, и при мен това винаги е бил основният метод за сваляне. Така съм се отървал от общо трицифрено число килограми. :) Лошото е, че с годините става все по-трудно, а и йо-йо ефектът е неумолим. Затова сега вече втора година се опитвам да не стигам до крайности, а да намеря баланс, който да ми позволи да не качвам дългосрочно, без при това да подлагам ината си на изпитание ежедневно. Ако сваля още някое кило, толкова по-добре, но не на всяка цена. :)

30.04.13
17:26

По случай новия аватар. :D :D :D

30.04.13
17:38

30.04.2013 г. (тренировъчен ден 1, седмица 1)

Тренировка - рамо, предмишница

Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10х20, 10х20, 8х40 кг.

Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 4х70 кг.

Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 4х90, 4х85, 4x85 кг.
2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 8х42, 7х42 кг.
3. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 6х30, 6х30 кг.
4. Повдигане на дъмбели встрани и назад от седеж с гърди, опрени в коленете - 8х35, 8х35 кг.
5. Сгъване на китки с прав лост (за предмишница) - 12х10, 8x50, 8х60, 7х65, 7х65, 7х65 кг.

Рестратирам броенето, за да следя броя тренировки по тази програма.
Иначе днешната тренировк пак слаба - на раменната преса четворката на 90 беше крива и измъчена, но си беше четворка.

Добавки:
4. Преди тренировка - 10 грама Aminolast на Gaspari.
5. След тренировка - 6 капсули Amino Complete на Now, ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.

Миналата седмица си поръчах нов шейкър, та за да не плащам доставка, приших към копчето и един балтон, та сега си имам кутийка BCAA на Gaspari. Първото впечатление е положително - чудесна разтворимост и много приятен свеж вкус (взех си киви и ягода).
В тази връзка да се оплача от вкуса Портокалов крем на Syntrax Matrix. Една от причините да харесвам толкова протеините не Syntrax е именно овкусяването. Да, ама тоя път в желанието си да разнообразя ударих греда. Кисело, не особено приятно и без почти никакъв аромат. Нищо общо с ванилията или шоколада на същата фирма, които са разкошни.

Храна:
19 часа фастинг, последвани от :
1. Към 17 - кофичка биволско кисело мляко, малко суджук, бира.
2. Към 21 (план) - сигурно ще излизаме, та ще видим какво ще е.

Обобщение за деня:
Нищо особено днес. Свърших доста работа, но въпреки това ще се наложи да поработя и по празниците...

идва Боби идва!

30.04.13
17:53

Тука е събота от вчера :D

Наздраве, Боби!

30.04.13
17:55

казано от Скота на 30.04.13, 17:53:

Тука е събота от вчера :D

Наздраве, Боби!

Събота ще е чак до неделя. :)
Наздраве!

01.05.13
18:09

01.05.2013 г. (тренировъчен ден 2, седмица 1)

Тренировка - бицепс, трицепс

Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж  - 8х20, 8х40 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 8х20, 8х60 кг.

Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж  - 4х60 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 4х110 кг.

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж  - 5х80, 5х80, 5х80 кг.
2. Избутване на щанга от лег с тесен хват - 5х140, 4+1х140, 5х140 кг.
3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж  (тип “чукчета”) - 7х40, 6х40 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 6х60, 6х60 кг.
5. Скотово сгъване с дъмбел - 6х30, 6х30 кг.
6. Трицепсово разгъване на горен скрипец зад глава (с една ръка) - 6х45, 5х45 кг.

Не ми се тренираше днес, но се получи прилична тренировка в крайна сметка.

Добавки
2. По време на тренировката - 10 грама Aminolast на Gaspari.
3. След тренировка - 4 капсули Amino Complete на Now, ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.

Днес свърших сидата и глупавия бърнър и нямам намерение да взимам друг подобен продукт.
Понеже започнах с BCAA-то на Гаспари, намалявам другите аминокиселни - няма смисл от такива количества.

Храна:
19,5 часа фастинг, последвани от:

1. Към 17:30- домати, синьо сирене, купичка боб чорба, един кренвирш, кофичка овче кисело мляко, бира.
2. Към 21:30 (план) - пилешки шишчета, гръцка мусака и някава салата.

Утре преди обяд сме планирали барбекю със семейството. Още се чудя дали да се правя на по-голям католик от папата, да пека мръвките и после да гледам домочадието как яде или да пропусна фастинга за ден, но май клоня към второто. :)

Обобщение за деня:
Нормален почивен ден. Имам служебна работа, но ще чака. Сутринта ходихме с малката на Коколандия, после пазаруване, почивка, тренировка... и денят си замина. :) Мързелива работа.

02.05.13
11:59

Отиде фастингът днес, че и тренировка няма да има. Бирите се почнаха от обяд, барбекюто цвърти, а довечера чакам гости за унищожаване на известно количество уиски...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1