05.05.13
22:41
По колко бири може да пие човек на ден, така че да е спокоен за корема? Поздрави.
06.05.13
07:26
Ако става въпрос за така нареченото бирено коремче, то нещата в най-голяма степен зависят от калорийния ти баланс.
Ако с бирите надхвърляш дневните си нужди от калории, бъди сигурен, че ще се трупа на корема (и други части от тялото). Имам приятел, който на ден си пие по около 5 бири и си седи тотално изчистен, просто защото не се храни много и като цяло приема много малко калории дневно.
Преди 1-2 години още един от приятелите ми на ден си пиеше по около 10+ бири и беше слаб като вейка, отново защото почти не ядеше през останалото време. После спря цигарите, активността му падна, наблегна на боклучави храни и сега е с коремче, а пък пие в пъти по-малко бира.
Та, въпрос на калории основно. :)
06.05.13
10:44
Няма спокойствие, ако всеки ден пиеш бира :).
06.05.13
11:18
Бира пиех като бях дете. :D
06.05.13
12:18
казано от CarnalK на 06.05.13, 11:28:
Максимум една.
Останалите ми ги давай на мен :)
Или на мен :D Аз коремче си имам вече, нямам от какво да се притеснявам :D
06.05.13
12:56
казано от Тихомир Велев на 06.05.13, 07:26:
Ако става въпрос за така нареченото бирено коремче, то нещата в най-голяма степен зависят от калорийния ти баланс.
Ако с бирите надхвърляш дневните си нужди от калории, бъди сигурен, че ще се трупа на корема (и други части от тялото). Имам приятел, който на ден си пие по около 5 бири и си седи тотално изчистен, просто защото не се храни много и като цяло приема много малко калории дневно.
Преди 1-2 години още един от приятелите ми на ден си пиеше по около 10+ бири и беше слаб като вейка, отново защото почти не ядеше през останалото време. После спря цигарите, активността му падна, наблегна на боклучави храни и сега е с коремче, а пък пие в пъти по-малко бира.
Та, въпрос на калории основно. :)
Стига с този калориен баланс, има и други важни неща. Например естрогена в бирата влияе.
Ето какво намерих с едно бързо търсене -
The studies described in the previous
sections strongly support the hypothe-
sis that congeners present in alcoholic
beverages can produce measurable
estrogenic effects, even at moderate
drinking levels. Specifically, those studies
found the following:
От Alcoholic Beverages as a Source of Estrogens
Към автора: Ако имаш много тестостерон, изпий една-две бири да ти мине. ;)
Бях мярнал едно клипче в Тубата как един пич обяснява за бирата и естрогена. Не ми се ровичка сега да го търся клипчето, интересно беше.
Разправяше, че по една бира на ден не е почти никакъв проблем защото почти не ти увеличава нивата на естрогена- увеличава ги съвсем, ама съвсем малко.
Иначе аз като един ендоморф на който му се лепи почти всичко, бира много рядко си позволявам, 2- 3 пъти на месеца :D .
Ако пия алкохол, то ще гледам да не е бира която ме издува супер много. Ракийка, винце... такива работи :D .